- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomX
tag
Üdv, keveslem az öreg CM Hyper 212 EVO-t. Mi lenne jó választás?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
20k környékén2.: Milyen házba kerül?
NZXT H510 Flow3.: Milyen alaplapra lesz?
GB B450 Aorus Pro4.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 7 3700X, de később tervezek nagyobbat, Sapphire RX6700XT Nitro+5.: Ramok pontos típusa?
Corsair CMH32GX4M2E3200C16 2x16GB6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Nincsen igazábólElőre is köszi.
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
CPU hűtő vásárlás előtt állok, az alábbi részletek mellett. Alapvetően Be Quiet! Dark Rock Elite amit kinéztem, érdekelne hogy a lenti konfig alapján megfelelő lehet e, vagy esetleg más, ami nagyságrendekkel jobb.
Előre is köszönöm a segítséget!1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
70k2.: Milyen házba kerül?
ASUS ProArt PA6023.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS TUF GAMING 7890-PLUS WIFI4.: Processzor és videókártya típusa?
Intel Core Ultra 7 265K5.: Ramok pontos típusa?
32GB 7800MHz DDR5 RAM G.Skill Trident Z5 RGB CL36 (2x16GB) (F5-7800J3646H16GX2-TZ5RK)6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Köszönettel,
PP -
proci985
MODERÁTOR
jó hát a célra kb alkalmatlan IFX14emmel is sikerült anno passzívan vízszintes open testbenchen 45fokos deltaTn stabilizálni a 95Wos q6600at, igaz alulfeszelve de alapórajelen (egyébként nem evett annyit). és az a hűtő igazából erre a célra nem igazán alkalmas, csak kíváncsi voltam.
teszt érdekes lesz, bár nekem gyanús, hogy ez is inkább kinézetre lesz érdekes, mint teljesítményre.
-
DjKriston01
tag
Köszönetem, mert tervben van a hűtő csere, mostani arctic freezer pro 64-emet akarom cserélni és a tesztek alapján a K2-t szét dícsérték, a betyár hűtési teljesítménye és a hangtalansága miatt.
Ezeknek mennyire lehet hinni?
A 8320-amat 60 fom alatt fogja tudni tartani játék közben 1080p-n ultra beállításokkal? -
-
Zebu
addikt
Mit szóltok a Deepcool Gammax 300-hoz?
-
PlayMax
nagyúr
Igazad volt,semmi baja a lapnak biosban normálisan kijelzi a hőmérsékletet:
po1son: De bírom mikor valaki lékezelően és tudatlanul kritizálja a másikat,közben meg halvány fogalma nincs,hogy mi is lehet a probléma. Ilyen emberekkel feleslegesnek tartom hogy leálljak vitatkozni,nem süllyedek le a színtükre. -2000ft, ez jó volt. -
agressiv
addikt
Pontosan, de valamiért sikerült úgy megoldani, hogy mindkettőt teljesítse. Az extrém tuning alatt tényleg extrémet értettem, én 920-as I7-et hűtöttem 4GHz-en megfeszelve két yate loon ventilátorral amik max 1200-at pörögtek, de csakis sűtős program közben pörgött fel, renderelés vagy bármi normál használat mellett nem.
Tehát még erre is jó a Brocken, de 4.5 5GHz-es 2600K tuningnál már elvérzik.
Persze ennyi pénzért ez még megbocsátható neki. -
agressiv
addikt
Ez így nem igaz!
Mivel a Brocken-nek nincs lezárva széle, nagyon jól áramlik levegő és, ha megnézed a teszteket, az alacsony és max fordulat közötti különbség a brockennél a legkevesebb, ami azt jelenti, hogy alacsony fordulaton jól dolgozik. A Brockken-nek éppp az a lényege, hogy nem kell rajta szénnépörgetni a ventilátort, extrém tuning esetében pedig így is úgy is kevés.
-
delon
tag
Na sikerült megnéznem az aidával a dolgot
A cpu hűtése 3824 RPM visszalett állítva a full ra mintha ferihegy 2 lennék
elindítottam a Core temp-et és az aida stabilitási tesztjét kb 10 másodperc múlva 80 fokon volt a rendszer és leállítottam.és a magok visszaálltak 40-50 fok közé.
-
IreN!CuS
addikt
Valahogy sejtettem az alap két ventilátoros felépítéséből, kár érte.
smiti Alapon járt a 965 vagy volt tuningra rajta (főleg a +v érdekel)?Mert ez így elsőre elég pozitív.
daa-raa Első ránézésre úgy éreztem ,hogy egy 65w tdp cpu-t fél passzívban elbír,el kell bírnia. Csak nem szeretek ilyenekkel kísérletezni
-
hoffman_
nagyúr
Ezt sejtettem
Csak félek, mert használt. Mire figyeljek használt hűtő vételnél? Semmi extra nem lehet, gondolom.
És van különbség a Mugen 2 és a Mugen 2 Rev B között?
mod:
Vajon halkabb a Mugen? Nekem ez az elsődleges szempont. Ha a Xigma melegebb 5-6 fokkal nem igazán érdekel, csak halkabb legyen.
-
siriq
őstag
Tx3-t vette meg. Kozben en is felraktam a hutomet ami Thermalright silwer SB-E. A kezet labat eltornem annak aki a hasznalati utmutatot irta. Eletemben nem toltottem meg el 5.5-6 orat azzal, hogy felrakjak egy hutot(mindenestul). Ha a hasznalati utmutatot kovettem, hogy hogyan rakjam fel = FAIL. Kenytelen voltam rajonni magamtol, hogyan kell felrakni a hutot. Hihetetlen amit elmereteztek es ezert ki kellett hagynom 1 dolgot amit irnak, hogy mindenkeppen rakjam fel.
Ha a muanyag alatetet felrakom akkor lotyog a huto a procin. Ha nem rakom, akkor tokeletes. Ne ezert szedjem mar szet a gepet 3rom szor.
Amugy jo a huto. 10-15 fokkal huvosebb. -
-
Steelmanus
addikt
Koszonet az informacioert, ezt nem tudtam en sem, es elolvasvan a cikket kicsit elmosolyodtam
Az Arctic közleménye szerint az új légkavarók ötször tartósabbak, mint a hagyományos változatok, amit úgy értek el, hogy a csapágyazást ellenállóbbá tették a porral, szennyeződésekkel, hővel és az ezek okozta, valamint az általános kopással szemben (konkrétan a Fluid Dynamic típust leváltották a Double Ballra). Ennek megfelelően a cég azoknak a felhasználóknak ajánlja az új hűtők megvásárlását, akik nem szokták, vagy nem tervezik számítógépük kikapcsolását a nap végén, hanem 0-24-ben járatják egész évben.
Amit en vettem ezelott 6 eve, ez a 7. AC Freezer 64 Pro, mar a harmadik generacios AMD procit nyuzom alatta AMD 3000+, 4600 dual mag, X3 450. Napi 12-14 orat megy a gep es semmi baja. A titok nyitja a dobozon, Bearing: ARCTIC Ceramic Bearing.
Kar hogy atterveztek -
BullZeye
veterán
Csak az egyik oldalról domború, másikon teljesen egyenes, azaz olyan mint egy henger oldala, nem mint egy gömb.
Probléma akkor van, ha a proci mag | így áll míg a procihűtőn a domború rész --- így.
Most kérdés, hogy 3570knál a mag, ha alaplapot vesszük alapul, akkor | vagy ---- ?
-
szab.tam
nagyúr
ja, de mégsem. az engusz hűtőiről szól, és hardvert keres, nem hűtőt. úgyhogy odda nem pofátlankodom be.....
akkor mégis ide:
ha te ilyen kis tesztelgetős vagy, és pesti, akkor lesznek egyedi passzív hűtőprototípusaim. kb. 2 hét, mire megjön minden alkatrész, és összerakom.
többek közt egy, (majd 3 db.), alpenföhn k2 lesz átalkítva. (16 kis külön bordaoszlop.)
és valszeg lesz egy (majd ebből is 3 db.), szintén alpenfohn, 2 db 6 csöves hűtőből összeépített, 2x2x6-os is. (24 oszlopos...) - hogy a thermalright sentinel elmehessen a bús p-ba....ha érdekel... (mondjuk nem adom majd drágán. csak 30k...)
de így első kézből láthatod, mire képes. nekem is jó, hogy tesztelni tudoma multi lefogatót. meg egy kis reklámnak sem rossz. mármint nekem...
addigra a mobil teszt bench-et is megcsinálom.
aztán van egy félig titkos project, ahol már a blokk is saját gyártás, csak ahhoz még nincsenek csövek. (sok, hosszú cső....)
pedig lefogató, blokk készen van. de arra már megvan a tesztelő...
érdekel?
-
hermanyi
addikt
Egyetértek nekem igaz SA van és ha előröl hátra fújattam melegebb értékeket kaptam mintha a GTX480-rol felfelé állásba fújta a levegőt .
Pedig hátul is van egy venti ami szívja ki a házból és felül is van venti ami kifelé dolgozik ,és 4-5 C fok eltérés van a 2 állás között -
Yeffy
veterán
Sziasztok!
A gépházas topic mellett bepofátlankodnék ide is, ha nem baj...
Most újítottam AM3ra, egy Phenom II X4 960 T-re keresek jó áron, kb 6k-ig hűtőt. Ha lehet, legyen csendes. Néha tuning is lesz rajta, de inkább csak alapfeszen, úgyse nagyon használom majd ki. Kérdésem lenne, hogy ez a Freezer 7 Pro Rev2, ez pont beleférne a keretbe, ez jó rá/elég rá? Illetve ha mázlim van, és sikerül X6osítanom, akkor is bírni fogja?
Esetleg egyéb más kb 6-7 k-ig?Köszönöm segítségeteket!
-
Djroberto
tag
na most ezt nem fogod elhinni,de lementem a helyi kisboltba ahol pont 1db ilyen Freezer 7 pro rev 2 volt.
Nagy nehezen fel is lehetne tenni,úgy hogy ezt a gagyi lefogatót használom ami véleményem szerint igen silány,de a következő bibi áll fenn.
Ezek a 2011-es procik még a 1366-nál is nagyobbak,ami annyit jelent hogy a Freezer alatt jócskán mindenhol lógna ki a prociból..
ergo megvettem kibontottam,fel sem raktam.. szóval van 1db eladó ha kell vkinek. 34 EURO volt. :-)
-
Sátán44
addikt
Sajnos nekem eléri. Azért vettem i7-est, mert full hd tartalmakat szerkesztek és konvertálok. Most is megy a Sony Vegas és mind a 8 mag 95-99%-on megy.
Az előbbi problémámra tudnál tanácsot adni:
1 óra linx után langyos a hűtőtalp, pedig Realtemp szerint 75 fok. Nem fekszik rá a hűtő a procira?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged