Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wikoo
aktív tag
Üdv, Arctic cooling freezer xtreme hűtőhöz eltűnt az egyik fémbigyula, ami amd-s laphoz kell. Honnan tudnék szerezni?
Békesség, boldogság! x)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz petata #65000 üzenetére
Ez is 775ös..ugyanúgy csavarra cserélt push-pinnel szerelhető csak 115Xre.
Egyébként az a Zalman 8000, amit linkeltem, vagy a Gammax 200 is 4k
Viszont most, hogy szétnéztem, találtam egy ilyet..nem rossz darab ez se.
Ha passzívban gondolkodsz, az zsebbenyúlósabb vagy barkácsolás igényű. -
Sanki
addikt
-
bigdigit
addikt
Nos tegnap beszereltem az Alpenföhn K2 hűtőt a gépbe.Egy már most biztos zaj terén elég siralmas a helyzet.
Elég könnyen ugorja az i860-as proci még 3.8ghz-en 1.31vcore esetén böngészés közben is az 50 fokot és ott már jobban tekernek a ventik.Pedig a tripla radiról 2db 120-as ventrit és beállítottam még a házba és az oldal sincs fent.Prime alatt így is eléri simán a 90fokot.
Szóval aki tényleg hűteni szeretne tuning mellett maradjon csak a víznél.Akaszthat fel bármilyen aranyárban mért léghűtést is.
Mindezt egy Thermaltake Gandalf házban szóval azt se lehet mondani ne lenne tér.[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz ADAM1337 #65007 üzenetére
Hát a vcore oda tud vágni rendesen meg imc is 1.35 ami kell már itt neki.Alapfeszen nekem is vígan ellenne azért 60fok környékén.Nyitott háznál és úgy,hogy lukacsos a ház teteje is elégnek kellene lennie és még a gtx970 se fűt alá mint egy kazán.A bordák elég melegek szóval nem hiszem rosszul lenne feltéve.Viszont szerintem túl sűrű lamellákból áll maga a hűtő.Az első ventri ugye befelé fúj de ha elé teszem a kezem vissza felé is jön a levegő mintha egy falról csapódna vissza szinte.
-
bigdigit
addikt
válasz BigBlackDog #65009 üzenetére
Asetek waterchill extreme tripla radival,D5-ös landi pumpával T56 toldy blokkal.A 3db 120-as ADDA 12V ventri le volt szabályozva kb 5v-ra.Szóval alig pörögtek de prime alatt ez is elérte azért a 80fokot.Vagyis melegedős a proci rendesen ekkora feszek mellett.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz bigdigit #65008 üzenetére
Akkor elég melegedős példányt fogtál ki abból a prociból.
Amúgy elég durva léghűtés ahogy a kialakítását nézem.
Nekem az első i7 920-am volt melegedős de 3,8-on az is el volt 80 fok környékén játék alatt prime meg 90 tájt, hiába ott is alul feszelve volt 1,18v-al, most 1,115v-al megy a 2500k 4ghz-t feljebb még nem néztem meg.Azért elég jó vizes cuccaid voltak ahogy nézem
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz ADAM1337 #65011 üzenetére
Most szedtem ki a gépből őket.Vagy 4 évig rá se néztem...na jó a tartályt néha utána töltöttem.Viszont már kétszer elkezdett csöpögni és persze mindig a procinál ahol persze a vga-ra csepeg.Nekem nincs türelmem foglalkozni vele.Új csövek kellenének mert ezek belágyultak ennyi év alatt gondolom.Félek egyszer lerúgja magát a cső és az elég sokba kerülne.
-
BigBlackDog
veterán
Ha már itt tartunk, múltkor megnéztem, hogy mennyire melegszik terhelés alatt a Ninja 3 bordája (jelenleg a gyárilag hozzáadott vetni fújja, kb. 1/3-os potméter állással). Alapból szinte hideg, a proci magokhőmérséklet meg 65-70 fok között. Ha lehúzom a ventit, akkor elkezd langyosodni, viszont a maghőmérsékletek felmennek szépen 90 fok fölé is, ha hagyom. Újrapasztázás, rögzítés ellenőrzése megvolt. Ezek szerint ennyi hőt tudna elvezetni a kupakról a Ninja 3? Nem rossz hűtő, a hangjával teljesen meg vagyok elégedve, csak azért a teljesítménye így nem az igazi...
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz Potzee #65013 üzenetére
Nem a ház ventrijére értettem hanem a K2-őn lévőre.A procihűtőn fúj mindkét ventri a ház hátulja felé.A ház ventrik nincsenek nálam bekötve.A hátsó nagyon zúg és mivel nincs fent a ház oldala az első sem megy de sok értelme se lenne mert rögtön mögötte tele a rack vinyókkal SSD-vel.De oldalról kap bőven levegőt.
Mondom szerintem túl sűrűn vannak a K2-őn a lamellák.Nem tud rendesen átfújni.Hiába fúj befelé ha a hűtő elé teszem a kezem azt is fújja a vissza csapódó levegő pedig erről szívnia kellene. -
bigdigit
addikt
válasz Potzee #65016 üzenetére
Ugyan így állnak.
Mindjárt szerelek egyet.A triplaradi 2 ventrijét veszem igénybe.Egyiket felteszem K2-re hátra pluszba másikat meg megpróbálom kicserélni a hátsó házventrijével.Sőt bekötöm ház első ventrit is.Lassan el fog szállni a gépem. -
Potzee
addikt
Íme, a legújabb és legkisebb Macho
Thermalright Macho 90
92 mm-es ventivel 135 mm magasPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
alakimpimaki
újonc
Melyik Cpu Hűtőt vegyem meg megy melyik fér be a számítógépházba?
A Házooler Master K350
Proci Foglalata:Am2
A két hűtőaijintek Aidos http://www.bluechip.hu/termek/raijintek-aidos
-Raijintek Themis:http://www.bluechip.hu/termek/raijintek-themis#ismerteto -
Potzee
addikt
válasz alakimpimaki #65020 üzenetére
" CPU cooler height: 148.5mm / 5.8 inch " de talán még a 150 mm is befér.
A két Raijintek közül én a Themis-t választanám ha normál magasak a ramok (120 mm-es venti, szemben az Aidos csak 92 mm-es ventivel)
Ha magas hűtőbordás memóriáid vannak, akkor csak olyan cooler jöhet szóba, amit el lehet forgatni AMD foglalaton is, úgy, hogy a cooler ventije a ház hátulja irányába fújjon pl. Deepcool Gammaxx S40, Thermalright True Spirit 120M
Esetleg neccesen befér még a Thermalright Macho 120 vagy egy Alpenföhn Brocken ECO is, de a biztonság kedvéért meg kellene mérni pontosan a távolságot a CPU tetejétől a ház oldallapjáig.
Ár/értékben szerintem a Gammaxx S40 a legjobb.7.7k[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz alakimpimaki #65022 üzenetére
Hoppá, az sajnos nem fér be, 158 mm magas.
-
Zsolt_T
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfiggal rendelkezem:
CPU: AMD FX-6300 BOX
RAM: 8 GB 1600 Mhz DDR3
HDD: WD 3,5” 1TB Caviar Blue
Alaplap: Gigabyte 970A-DS3P
VGA: Gigabyte R7770OC-1GD
Táp: Cooler Master Elite Power 500W
Ház: Cooler Master K280Az AMD gyári hűtője terhelés (játékok) alatt elég hangos, de gondoltam, 3 év garancia van rá, így bírnia kell. Azonban a napokban kipróbáltan a Need for Speed Rivals játékot, ami alatt a processzorhűtő iszonyatosan pörgött (a játék amúgy akadás nélkül szépen futott), ezért az AIDA64-el megnéztem a hőmérsékleti értékeket:
kb. 1 óra játék után: viszonyításként „üresjáratban”
Alaplap: 71 °C 37 °C
CPU: 61 °C 20 °C
AUX: 49 °C 30 °C
GPU dióda: 72 °C 30 °C
HDD: 36 °C 28 °C
CPU venti: 6027 RPM 2119 RPM
GPU venti: 70% 40%Ezek a hőmérsékleti értékek még jók, nem lesz baja? Mi a véleményetek?
Ha processzor gyári hűtőjét cserélném, Deepcool Ice Wind Pro hűtő jó választás lenne? -
petata
őstag
-
Maci22
csendes tag
Sziasztok! AM3 Aljzathoz készült hűtés, Felpöccinthető e FM2+ ra ?
-
BigBlackDog
veterán
A alábbi hűtők hogyan viszonyulnak egymáshoz teljesítmény terén (keresgéltem, de nem nagyon találtam egyértelmű infókat)?
1. Megahalems (?venti?)
2. Brocken 2 (vagy sima Brocken)
3. HR-02 MachoJól gondolom, hogy üresjáratban egyik sem lenne egy Ninja 3 -nál hangosabb?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Cpu coolert szeretnék vásárolni de van egy kis parám:
Az alaplapom egy asus gene, és keresem a legnagyobb coolert amit rá tudok aggatni anélkül hogy rövidre zárná az első slotban lévő hátlappal rendelkező vgamat. A kártyát nem tudom átrakni a másik slotba, és a maximum magasság ami még elfér az a 165 mm.
Válaszaitokat előre is köszönöm, legyen szép estétek!Szilárd
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Potzee
addikt
válasz alakimpimaki #65022 üzenetére
Köszönet Glaz-dozfhut kolléga kiigazításáért
A CM K350 Elite házba - a gyári adatok ellenére - belemegy a 159 magas hűtő is!
Tehát be tudod tenni a Raijintek Themist is.[ Szerkesztve ]
-
-
cyberkind
félisten
válasz hszilard666 #65031 üzenetére
Noctua NH-D14 160 magas, az NH-D15 pedig 165, remélem nem mondok hülyeséget.
Lehet a D15 már sok lesz, nálam a D14 már neccesen fér el.
[ Szerkesztve ]
-
zkiss0
tag
HI!
Segítséget kérek!
AM2-es AC freezer 64 pro-t tudom használni a (A8-5600k) FM2-lapban? Kell valami átalakítás?
Igyekeztem visszaolvasni, de nem találtam pontos, egyértelmű választ.
Köszönöm.Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
Areturus
tag
Sziasztok!
Hamarosan meghozzák az új játékomat, egy 4790K személyében. Az alaplapom (egyenlőre) marad a mostani Asrock H87 Fatal1ty Performance, a ház pedig egy CoolerMaster Elite 430.
Tervezem hozzá egy Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme beszerzését. A ház hivatalos oldala szerint 163mm-es magasságú hűtőkkel kompatibilis, az Arrow pedig 165mm. Ez nem is olyan nagy baj, vagy a plexi meg fog hajolni egy picit vagy leveszem az oldalát.
A problémám az, hogy ahogy láttam sok külföldi teszten a hűtő ventillátora nagyon rálóg a ramokra. Nekem 4db ram modulom van, alacsony profilú hűtőbordák nélkül. Láttam valamelyik oldalon, hogy még ezeket a hűtőborda nélküli ramokat is eltolta a venti, így át kellett pakolniuk eggyel arrébb őket.
Szerintetek megéri így kvázi láttatlanban bevásárolnom egy Arrow-ot? Vajon elférek majd vele? Valakinek tapasztalata esetleg? Másik alternatíva amit kinéztem magamnak az egy DeepCool Neptwin. A kettő közül kellene választanom. Ár nem lényeges most.
A válaszokat köszönöm!
-
Wikoo
aktív tag
Békesség, boldogság! x)
-
nemerei
tag
Sziasztok!
Intel I5 4690k procira mit érdemes venni? Scythe Mugen 4 vagy Mugen Max? Esetleg mást? Kis tuningot és szépen vigyen.üdv: nemerei
-
dehuman95
újonc
Sziasztok tudnátok ajánlani az alábbi géphez processzor hűtőt?
Keret: 10-20kASUS Z97-A
INTEL Core i7-4790K 4.00GHz 1150 BOX
HyperX 8GB Savage DDR3 1600MHz CL9 KIT HX316C9SRK2/8
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
ZALMAN Z11 NEO
FSP Raider 550 -
Sage83
aktív tag
válasz nemerei #65043 üzenetére
Hello
Nekem Mugen 4-em van egy 4670k-hoz!! normäl ällapotban 30-32 fok ,jätek alatt 43-47 fok (Crysis 3 multi közben) cpu stress teszt alatt meg 55 fok volt a max... szerintem ezek jo ertekek ,nekem bevält a Mugen igy azt mondanäm h ajänlott cooler!!! De a SCYTHE Ashura Shadow is jo cooler!!
-
freemanone
addikt
válasz #69059072 #65042 üzenetére
Én PCGH-ra szavaztam és nem bántam meg. Egy 2600k-t tart hidegen 4GHz-re húzva. Stress teszt alatt 58 fok volt a max amit mértem vele. Játékoknál 40-45 között szokott ingázni. Alapműveleteknél, mint netezés filmezés ilyesmi 35 fokos átlagot hoz, Arctic MX2-es pasztával használva.
PCGH venti: 45 CFM || 15 dBa || 800RPM
Gyári venti: 28-73 CFM || 17-21 dBa || 900-1300RPM -
DR|FTK|NG
veterán
Sziasztok!
Igaz, nem (kifejzetten) CPU hűtőt, hanem chipset hűtőt keresek egy AM1-es procira(Athlon 5350).
1.: Szeretném 60mm alatt megúszni(lehetőleg fekvő, nem álló), egyébként egy ASRock AM1H-ITX lapon teljesítene szolgálatot
2.: Sima magasságú, valószínűleg egy HyperX Fury lesz
3.: Passzív. Az se baj, hogyha adnak hozzá ventit, max leszedem.
4.: Nem.
5.: Kb 5k-t.Én eddig egy Thermalright HR-05 nevű hűtőt néztem, ez használtan kb 3k.
Ezzel az a gondom, hogy 80mm magas, semmi más.[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
Hali!
Mit lehet akkor cisnálni, ha az egyik lefogató pöcök két lába picit kifelé áll, és így nem akar becsúszni a helyére?
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
jonny166
csendes tag
sziasztok
van egy Intel Xeon x5450-es procim..tudtok ehhez valami hűtést ajánlani elfogadható árban??
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest