Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54801) Jorus válasza dqdb (#54799) üzenetére


Jorus
nagyúr

HO nálunk nem választható opció, hanem alapvetés, nincs fizikai irodája, központja a cégnek, mindenki otthonról dolgozik eleve. :)
240s az olyan, mint amikor régen jégkrémpálcikát erősítettem a BMX-em villájára, hogy kelepeljen. :D Mondjuk az a belső racsniszerkezet igen menő, nem kis kalapácsok melóznak, mint általában az agyakban.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#54802) Dr. Akula válasza Jorus (#54801) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Mit lehet hómoffiszban vörkölni, amiért még fizetnek is?

(#54803) emvy válasza Dr. Akula (#54802) üzenetére


emvy
nagyúr

Nalunk sincs fizikai iroda egyaltalan, egyebkent healthcare IT.

while (!sleep) sheep++;

(#54804) ribizly válasza Dr. Akula (#54802) üzenetére


ribizly
veterán

Csak néhány példa:
IT RnD,
IT support,
cikkírás,
...

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#54805) Jorus válasza Dr. Akula (#54802) üzenetére


Jorus
nagyúr

IT rendszereket üzemeltetünk főleg szerveroldalon, de komplett cégek teljes informatikáját is visszük sok helyen a szerverinfrától az alkalmazás szintű támogatáson és a desktop supporton át a CISO, CIO funkciók betöltéséig. Én a cég operatív vezetője vagyok, de minden mérnökünk (UNIX, Linux, MS, VMware, Cisco stb.) is otthonról dolgozik, a szerverek a nagy hazai szerverparkokban vagy a partnerek szervertermeiben ketyegnek. Van persze néhány szaladgálós kolléga, de központi iroda, telephely, nemtom, nincs, mert semmi értelme, illetve hozzáadott értéke nem lenne.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#54806) nyunyu válasza Dr. Akula (#54802) üzenetére


nyunyu
félisten

Szoftverfejlesztőként nekem sem feltétlenül kéne bejárnom, héten is csak kétszer mentem be ebédelni, meg státusz meetingre a HQba.

Aztán tegnap jött a köremail, hogy mára tömeges távmunka tesztet rendeltek el, senki nem mehet az 5000 fős irodaházba, ma meg azt írták össze, ki hány órában tudna dolgozni, ha netán bezárnák az ovikat/sulikat...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#54807) ribizly válasza nyunyu (#54806) üzenetére


ribizly
veterán

Ez igen tisztességes hozzáállás. :C

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#54808) copass válasza Dr. Akula (#54802) üzenetére


copass
veterán

bármit amihez nem kell a személyes jelenlét.
építész szerkesztő,modellező,látványtervező vagyok, mellette fotózok. lassan 4 éve vagyok home office-ban, könnyű megszokni a szabadásot.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#54809) Dr. Akula


Dr. Akula
nagyúr

Én unatkozó lottómilliomosként tudnám elképzelni a vírus átvészelését valahogyan. :D

(#54810) hoffman_ válasza Dr. Akula (#54802) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Jorus-szal vagy 10 éve találkoztam egyszer valami kétkerekű biznic kapcsán, már akkor sem értem fel ésszel, hogy tud ennyi hobbit egy fenékkel megülni :D nem kispályás : )))

ha akkor fel tudtam volna tenni azokat a kérdéseket, amiket most szeretnék, mennyivel szebb világom lehetne :DDD

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#54811) hajraolaj1


hajraolaj1
tag

Üdv.
Olyan billentyűzetet keresek, ami 20k alatt kapható, halk, a billentyűk nem szigetes kialakításúak és van benne olyan technológia, ami lehetővé tesz egyszerre több billentyű egyidejű lenyomását (anti-ghosting). Eddig Cougar 200k-t használtam, de kezdi megadni magát és már nem kapható, de valami ehhez hasonló kéne, tökéletesen megvagyok vele elégedve.
Előre is köszi a helpet!

(#54812) dqdb válasza hajraolaj1 (#54811) üzenetére


dqdb
nagyúr

lehetővé tesz egyszerre több billentyű egyidejű lenyomását (anti-ghosting)
Az antighosting csak a marketingesek fejében jelenti ezt, valamelyik idióta elkezdte használni és azóta egymás másolják. Az antighosting valójában arról szól, ha lenyomsz egyszerre több billentyűt, akkor ezek hatására a billentyűzet nem érzékeli olyan billentyű lenyomását is, amit valójában le sem nyomtál. Ezt manapság már a legszakadtabb billentyűzet is tudja.

Amit te keresel az a rollover minél nagyobb értékkel. Az átlagos billentyűzetekben előforduló 2KRO azt jelenti, hogy egyszerre bármely két billentyűt lenyomhatod, és a billentyűzet érzékelni fogja, de ha hármat vagy többet nyomsz le, akkor elképzelhető, hogy ez nem teljesül bizonyos kombinációkra, ami gépelés közben nem létező probléma, azonban bizonyos játékokban igencsak kellemetlen tud lenni. Mechanikus és/vagy gamer fronton az egyszerre legalább hat billentyűlenyomást kezelő 6KRO támogatás az elterjedt és a bármennyit kezelő NKRO. Ez utóbbi USB-n problémás lehet például BIOS-ban (a szabvány 6KRO-t támogat, az NKRO-hoz trükközni kell), ezért több gyártó vagy 6KRO-ig megy el, vagy bekapcsolható az NKRO).

A leggyorsabb teszt annak eldöntésére, hogy egy billentyűzet 2KRO-nál többet tud-e valószínűleg, az, hogy a két Shiftet lenyomva begépeled a következő mondatot: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG (ezt egy 6KRO billentyűzeten írtam le). Ha betűk maradnak ki, akkor az a billentyűzet csak 2KRO, ha nem maradnak ki, akkor még a játékokban használt kedvelt kombinációkkal is tesztelni kell, hogy támogatja-e azokat.

A 200K és Vantar párosa bármiféle utód nélkül eltűnt, hasonló billentyűzet (=ollós és gamer) jelenleg nincsen a piacon és szerintem nem is igazán várható, hogy lesz valaha.

Ami halk és bőven belefér a keretedbe (Cherry Stream 3.0), az biztosan 2KRO, mert irodai billentyűzet. Ami biztosan 6KRO, az vagy biztosan hangos lesz (bármelyik mechamembrane/félmechanikus/hibrid néven futó darab csattog, mint a veszedelem), vagy senkinek nincsen tapasztalata vele itt (gamer + 6KRO címkével futó membrános darabok), vagy halk mechanikus és nagyon nem fér bele a keretedbe.

hoffman_: hogy tud ennyi hobbit egy fenékkel megülni :D nem kispályás : )))
Igazából én már annak is örülnék, ha a (pár évvel ezelőtti) bringáját a sürgősségi meglátogatása nélkül meg tudnám ülni egy fenékkel olyan körülmények között ahová a Yeti való.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54813) Mr.Csizmás válasza hajraolaj1 (#54811) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

próbálj ki egy CM CK350/550-t.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#54814) Jorus


Jorus
nagyúr

Najóvan, le lehet zizzzzenni a sérómról :D

Inkább azt mondjátok meg, hogy az egyre rosszabb állapotban levő, 4+ éve használt Trust Veza helyett mit érdemes venni tv-hez, médiabokszhoz. BT-os legyen, tapipaddal együtt, méret mindegy, nem baj, ha kicsi, de nem ilyesmire gondolok. Ez viszont szimpatikus lehet, ha ölben tartva merev marad és nem nyeklik össze.

alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#54815) dqdb válasza Jorus (#54814) üzenetére


dqdb
nagyúr

ha ölben tartva merev marad és nem nyeklik össze
Valószínűleg össze fog, de ezen házibarkács megoldásokkal valószínűleg lehet segíteni, cserébe az összecsukhatóság látja kárát :)

Rettenetesen kicsi az akkumulátor benne (140 mAh × 3,7 V = 518 mWh) és beépített, ezt BT3.0-val kombinálva nekem fejben az jön le, hogy állandóan töltögetni fogod.

A tévéd kezel USB-s billentyűzetet? Mert akkor egy Logitech K400 az USB-s vevőjével jó választás lehet.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54816) Jorus válasza dqdb (#54815) üzenetére


Jorus
nagyúr

Kezel USB-t is rendben. A Trust sima elemes megoldású, nincs rá szükség minden nap, csak ha szöveget kell bevinni, vagy telepíteni ezt-azt a tv-re, média boxra, így 2-3 havonta kell csak benne elemet cserélni. Ránézek a Logira, úgy nézem erről másolhatták a Trustot is. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#54817) nyunyu válasza Jorus (#54816) üzenetére


nyunyu
félisten

Meg ott vannak még a Rapoonak is a tapipados billzetei, pl. E2700, E2710, E6700 (ezt még lehet kapni? Rapoo weblapján már nincs kint)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#54818) cowk válasza Jorus (#54814) üzenetére


cowk
tag

nekem egy nagy tanulsaga volt a tv/htpc billeknek, amiket eddig probaltam, az pedig az, hogy a bal felso sarokba rakott mouse leftclick gombnal nagyobb talalmany nincs a vilagon, soha tobbet nem fogok olyan billt hasznalni, amin nincs ilyen. logitech k400/plus-ra gondolok amugy, akksija is bir egy evet, csak sajna nem bluetooth, hanem kell hozza az unified receiver

(#54819) Jorus válasza cowk (#54818) üzenetére


Jorus
nagyúr

Jaja, az valóban jól jön mindig, Truston is van, illetve az is sima rádiós USB-n, nem BT-s, szal nem ragaszkodom a BT-hez, a tv fenekébe van dugva az USB receiver, és a tv-n keresztül lehet terelgetni a médiaboxot is a billentyűvel. Rapooval összevetem még, de szentem Logi lesz.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#54820) cowk válasza Jorus (#54819) üzenetére


cowk
tag

akkor siman a logit ajanlom, a harmadikat nyuzom, egyiknek se volt baja, csak szep sorban lekoltoztek a telekre :D pedig azert evente volt 1 nagyobb eses, siman tuleltek mindent

nem ertem amugy, hogy miert nem default mindenhol a bal felso balklikk, annyira idealisan kezre simul, plusz ha jo az ergonomiaja, akkor meg tudod tartani egy kezzel a billt ugy, hogy tudsz kozben klikkelni, meg ha nem szabad a jobb kezed, akkor is marad minimalis egerfunkciod :K

[ Szerkesztve ]

(#54821) Dr. Akula válasza cowk (#54818) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Ne sajnáld, eddig ami BT-s billentyűzetem volt, az vagy lemerült 1 este alatt, vagy még a BT-t is csak papíron tudta.

(#54822) cowk válasza Dr. Akula (#54821) üzenetére


cowk
tag

vagom, csak konkretan bt-set keresett, azert irtam :D amugy brutalis jah, sokkolo nagysagrendi kulonbsegek vannak; mx master 2s-em is teljesen hihetetlen rendelkezesreallasi idoket produkal. k400-ban konkretan nem emlekszem, hogy mikor csereltem utoljara elemet :D

(#54823) Dr. Akula válasza cowk (#54822) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Jó lenne ha licenszelnék a Logitechtől a wireless technológiájukat, és arra építenének valami normális mecha billentyűzetet. Amilyen árban ezek mennek, simán belefér hogy még egy kicsit rápakoljanak licensz címén.

(#54824) dqdb válasza Dr. Akula (#54823) üzenetére


dqdb
nagyúr

Van egyszerűbb megoldás ennél: jó lenne, ha a Logitech végre nekiállna normális mechanikus billentyűzeteket gyártani irodai és gamer piacra is ;]

Messze legjobb wireless technológia adott, egyedüliként tudnak normális vezetéknélküli üzemidőt világítással, gyártókapacitás és kereskedelmi csatornák adottak, mindenki ismeri a márkanevüket és bár rettenetesen igyekeznek K120-szal, Romer-G-vel és társaival, hogy ne így legyen, mégis prémium érzése van az embereknek a nevüket hallva. Csak egyszerűen nem akarnak. Pedig már a Razer is eljutott oda, hogy akarjon és akart is egy jót a Huntsman TE személyében.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54825) Dr. Akula válasza dqdb (#54824) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Az is jó lenne, de mondjuk sok esélyét nem látom hogy a Logitech megjelenne a 60-75%-os szektorban, pláne hogy mostanában épp ők is a félmagas krzorgombok összenyomorgatásával és az F gombok médiabiszbaszokká átmatricázásával vannak elfoglalva, nem valódi munkával. Miközben ott egy csomó gyártó meglévő készüléke, amit csak fel kéne pimpelni használható szintre, ez talán egyszerűbb lenne. Ha saját kútfőből nem is, de koprodukcióban nem unreal.

Leginkább azt nem értem hogy másnak miért nem megy ez. Gondolom nem atomfizika kiszámolni hogy X aksiból Y fogyasztással mennyi üzemidő jön ki, és rájönni hogy ez így kevés, kéne valamit csinálni. Hogyhogy nem merült még fel senkiben? Színes kupakokra, feliratokra csomó munkacsoport van, erre miért nem alakult 1 se? Vagy elkezdenének nagyobb aksikat beszerelni, vagy megnézni hogy lehet visszafogni a fogyasztást. Az egészban az a legijesztőbb hogy még a kérdés se nagyon merült fel, hogy lenne így rá megoldás.

(#54826) hajraolaj1 válasza Mr.Csizmás (#54813) üzenetére


hajraolaj1
tag

Hol tudok ilyen billentyűzetet kipróbálni? Media Marktban nincs ilyen eszköz, máshol nem tudom, hol lehetne megnyomogatni.

(#54827) hajraolaj1 válasza dqdb (#54812) üzenetére


hajraolaj1
tag

Köszi a választ!
A Cougar 200k-ban úgy van megoldva, hogy van kb. 20 billentyű (játékosok által leggyakrabban használtak, amit letudsz nyomni egyszerre). Például Guitar Hero-zni nem tudok régi billentyűzeten vagy laptopbillentyűzeten, mert nem érzékel minden gombot egyszerre (lefogok 3 bundot + pengetni is kell, szóval van, hogy egyszerre 4-5 gombnyomást kell feldolgoznia a gépnek), ezzel a billentyűzettel semmilyen gondom nem volt még az érzékeléssel. Szóval valami ilyesmi kéne, szívem szerint tökilyet vennék, annyira megszerettem. Meg koliba ugye minél halkabb kéne, nem ilyen csattogós cucc :D

(#54828) dqdb


dqdb
nagyúr

[link]
75%, ISO, hotswap, csillámpóni a KBDfanstől a kategóriájában jó áron réz súllyal, alumíniumból (színezésre anodizálás és electrophoresis) vagy polikarbonátból, és elvileg raktárról. Elvileg, mert az a tervük vele, de jelenleg 1300 fős a várólista.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54829) cowk válasza dqdb (#54828) üzenetére


cowk
tag

openerrel szerintem tonkrevagtak a designt, meg kicsit felesleges is. szoval inkabb satisfaction 75 r2-t varom

(#54830) Dr. Akula válasza dqdb (#54828) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Jól néz ki, kb. mint a Massdrop Ctrl High Profile 75%-osban. Viszont az alumínium az miből derül ki? Az oldalon "alumínium black"-ről írnak, ami szerintem csak a színt takarja (felsorolnak egyéb színeket is). Alumíniumból kéne.

(#54831) dqdb válasza Dr. Akula (#54830) üzenetére


dqdb
nagyúr

A Massdrop billentyűzetektől eléggé távol áll azért ez, árban is, kidolgozottságban is. Azok integrált plate-es jó minőségű, de alapszintű billentyűzetek, ez a gyártási minőség és relatíve alacsony ár mellett a feature-ökre megy rá: top mount rögzítés, többféle plate alapanyaggal lesz elérhető (az ár vagy sárgarézre vagy alumíniumra vonatkozik, majd kiderül), és a sárgaréz súly. Ha tudják hozni a Polaris gyártási minőségét, akkor valószínűleg nem tudnak majd eleget gyártani belőle.

Az oldalon "alumínium black"-ről írnak, ami szerintem csak a színt takarja (felsorolnak egyéb színeket is).
Például itt: PC and aluminum samples are expected to arrive before March 20th. Az aluminium black feketére anodizált alumíniumot takar, az e-white elektroforézis segítségével fehérre színezett alumíniumot (fehér szín anodizálással nem érhető el), a PC pedig tiszta polikarbonátot.

cowk: a design szerencsére szubjektív, a Sat75 például a jobb felső sarok letakarásával emészthető csak számomra ;] Persze ettől még egy nagyon jó billentyűzet, csak nem nekem.

Az opener némileg megosztó lehet, szerintem jól néz ki ott az insert (persze egy ilyen felső sor praktikusabb lett volna), és az opener fájljait megnyitják, szóval készíthetsz helyette magadnak más designt. Ezt a billentyűzetet a szolgáltatások miatt linkeltem, hotswap+ISO+75% eddig még nem létezett, ráadásul raktárkészletről (persze folyamatos készlethiány lesz), és ezekhez képest jó áron (a KBD75 árának kevesebb, mint duplájáért).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54832) repvez


repvez
addikt

Valaki tudna tanácsot addni, hogy mi lehet a probléma ha egy rapoo wezetékmentes billenytyüzet nem akar müködni?
De a hozzá adott egér viszont igen és ugyan azon a dongin kapcsolodik mindegyik a géphez.
elemet cseréltem már mndegyikben.
De a legfurcsább , hogy este még jó volt kikapcsoláskor, másnap,megg már nem müködött.
egy éves .nem volt játékra se használva csak chatelésre.

illetve ha nem javitható, akkor milyen vezetéknélküli billt tudnátok ajánlani, ami legalább 5-6m távolságbol is jol használható és nem késik.Az se lenne gond, ha lehetne használni az LG 55SK8100 as TV-hez is.
win10 64 bit és eggy lenovo legion y520ashoz lenne.

(#54833) cowk válasza dqdb (#54831) üzenetére


cowk
tag

egyebkent tovabbra is elfogadok 65%-TKL kozotti tippeket; megjott a halk billem, bejaratom, es utana az ev masodik feleben le szeretnem cserelni az mx blue-s varmilomat valami premium cuccra (switchben box jade az irany). sati75 az elsodleges celpont, de oktoberi GB-rol hallottam valahol, es az tul soka lesz. szoval, ha van otleted varom szeretettel :D

(#54834) cowk válasza repvez (#54832) üzenetére


cowk
tag

gari? :F

(#54835) repvez válasza cowk (#54834) üzenetére


repvez
addikt

természetesen már lejárt

(#54836) dqdb válasza cowk (#54833) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha holnap indul egy billentyűzet GB, akkor abból szeptember előtt nem lesz termék a kezedben, úgy számolj.

Clicky kapcsolóhoz valami merevebb plate dukál, alumínium, réz vagy CF, ennyi biztos, minden más képlékeny tud lenni.

Belépő kategóriában tray mount DZ65 + Tofu65, kicsivel felette ANSI hotswap integrált plate-es NK65 (elvileg lesz belőle majd raktárkészlet) vagy szintén integrált palte-es ANSI/ISO hotswap CU65 (ha sikerül befejezniük).

Árban felettük már az a kérdés, hogy mikor indul el a GB, limitált lesz-e vagy sem, és mennyit szánsz rá, itt pár darabot linkelnék: Decent65, AKI-S, Space65 következő köre, az ai03-féle Polaris nagytesója Vega néven, westfoxtrot-féle Umizoi, Relic SSK. Még drágább kategóriában Lodestone, Andromeda 65%-os méretben, TKL-ben Hiney TKL One (színtiszta trollkodásból megemlítem a Keycult No 2-t, ami még ezek közül is felfelé lóg ki :D), ami hirtelenjében beugrott és várhatóan 2-3 hónapon belül indul.

Ha ennyi pénzt el akarsz verni, akkor szerintem szánj rá egyszer 2-3 órát, hogy végignézd GH-n, hogy mi készül, aztán heti pár percet, hogy a történések terén frissítsd az infóidat. Redditet nézegetni felesleges, általában sokkal kevesebb infó jut el oda, ellenben ha adott billentyűzethez tartozik Discord csatorna, azt is érdemes figyelni.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54837) cowk válasza dqdb (#54836) üzenetére


cowk
tag

thx, korbenezek. ha a karacsonyi postaorulet elott megjon, az nekem meg jo, szoval idoben pont idealis

gh nekem egyszeruen tul nagy falat, nincs ennyi idom, plusz meggyozodesem, hogy a pimpesebb dolgok meg annal is szukebb korben valosulnak meg, hogy a normiekat/casualokat tavol tartsak. jo pelda erre, h mit kap redditen, aki felrakja a szokasos puddingos anne pro 2-jerol a fotot :D

(#54838) dqdb válasza cowk (#54837) üzenetére


dqdb
nagyúr

-

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54839) vince


vince
őstag

Tizenéve csak ollós billentyűzeteim vannak/voltak, de március elején, mikor az emagon 15990 Ft-ért adták a Tesoro Durandal-t, rendeltem egyet barna kapcsolókkal. Megérkezett, azóta azt használtam, de nem igazán állt rá a kezem, ma indítottam a visszaküldést az emagon.
Összecsomagoltam, letakarítottam a Cherry Stream MX-et (nagy okosan fehéret vettem, szóval volt mit suvickolni :D bónuszként eltörtem az egyik ollóját :O ) és visszaálltam arra, de azonnal elkezdett hiányozni a mechanikus lenyomási érzete, plusz mintha kicsit kezdene idegesíteni, hogy olyan hamar koppannak a billentyűk – ezek szerint mégis elkezdett ráállni a kezem. Lehet, hogy le kell mondanom az elállási procedúrát és marad a Durandal...... :F

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#54840) dqdb válasza vince (#54839) üzenetére


dqdb
nagyúr

nem igazán állt rá a kezem
Ezalatt mit értesz?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54841) nyunyu válasza vince (#54839) üzenetére


nyunyu
félisten

Stream 3.0-ból létezett egyáltalán fekete?
Papíron igen, de mindenhol csak a fehéret láttam.

Mechanikus billzek nagy részénél pedig lehet csökkenteni a billentyűutat o-ringgel.
Durandal OEM kupakos így ahhoz ízlés szerint 5x1.5 vagy 5x2mm méretű kell.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#54842) nyunyu


nyunyu
félisten

Ócó96 kit

Azt értem, hogy a koreai custom billzetgyártó termékét vették alapul kínai módra (értsd picit vastagon fogott a stencil), de azért írhatnának a termékről bővebben is, mert nem mindenkinek nyilvánvaló, hogy ebből lehet-e ISOt építeni (szerintem lehet), meg az sem, hogy milyen stabilizátor kell hozzá (plate mounted!)
Persze a diszkógömb effekteket csak RGB underglowval támogatja, kupak megvilágításnak csak a kapcsolón átfűzős monokróm LED működhet.

Azt viszont én sem látom, hogy egyáltalán a stabilizátorok ára benne van-e a csomagban.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#54843) vince válasza dqdb (#54840) üzenetére


vince
őstag

Fura volt, hogy sokkal hosszabb úton járnak a billentyűk, mint az ollóson, plusz az asztal síkjától is sokkal magasabbra kellett emelnem a kezem :)

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#54844) vince válasza nyunyu (#54841) üzenetére


vince
őstag

Á, akkor lehet, hogy ezért nem vettem feketét anno :DDD

A gumigyűrűs megoldást kerülném, inkább a touch typing irányában próbáltam/próbálom csökkenteni a lenyomási utat és a zajt :D

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#54845) dqdb válasza vince (#54843) üzenetére


dqdb
nagyúr

plusz az asztal síkjától is sokkal magasabbra kellett emelnem a kezem
Csuklótámasz. Vegyél elő egy tiszta konyharuhát vagy kisebb méretű törölközőt, hajtogass belőle 2 cm vastag és 6-8 cm széles téglalapot, aztán tedd be a billentyűzet elé. Ha segít, akkor gyere vissza linkekért.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54846) dqdb válasza nyunyu (#54842) üzenetére


dqdb
nagyúr

ebből lehet-e ISOt építeni
Lehet. Bal Shiftnél három kapcsolónak van lyuk, azaz a 1.25u + 1u osztás megy, Enternél van a plate-en lyuk az ISO változat számára is, és kissé homályos látszik a kapcsoló helye is. Annyi szívást látok, hogy plate mounted stabilizátor kell hozzá.

Olcsó 96%-os akad még Melody96/YMD96 néven is (plate, drágább ház, olcsóbb ház, nyák), ISO-t is tud, korábban linkeltem a topikban.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54847) vince válasza dqdb (#54845) üzenetére


vince
őstag

Csókolom, jöttem a linkekért :DDD
Mondjuk a legjobb lenne egy Tesoro Durandal gyári csuklótámasz, de azt gyors guglizással nem nagyon találtam...

[ Szerkesztve ]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#54848) dqdb válasza vince (#54847) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link] :DDD

Ezeken kívül TKL méretben akad drágáért és időben sokára márvány is akár.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#54849) vince válasza dqdb (#54848) üzenetére


vince
őstag

Dánke :DDD

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#54850) nyunyu válasza vince (#54847) üzenetére


nyunyu
félisten

Világítós Durandal Ultimate csuklótámaszát a Tesoro szerviz külön is árulta pár éve.
Nem tudom, van-e még nekik.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.