Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
srácok, valahol láttam, de nem tom már hol, és biztos sem vagyok benne, hogy a g5-nél be lehet állítani, hogy az expógombot, ha félig lenyomod kinagyítja a fókuszmezőt, ez igaz, vagy félrenéztem valamit? ha igen, g3 is tudja? illetve funkciókarra, fn gombokra programozható ugyanez a feature? valahogy baromi szerencsétlennek találom kukucskálás közben a kijelzőt tapicskolni meg hüvelyk ujjal a hátsó belenagyító gombot matatni..
-
Mercutio_
félisten
válasz
rumos14
üzenetére
Nem tudtam, hogy már van a felsorolt obiknak rendes használt piaca, épp nemrég allapitottuk meg, hogy (talán a 18-200-as batárt kivéve) csak ritkán bukkannak fel

Nezhetjuk az új árakat, ez ügyben nem tudom van-e a sonynal az oly márka bolti klubhoz hasonló állandó lehetőség, de oly oldalon - ha már új cuccok ban gondolkozunk - szvsz default az az ár.
Pana 14/20 meg annyival olcsóbb használtan, hogy 10 kispajtás közül 9 azt választja
de egyébként is aki már ott tart, hogy konkrétan ez a 2 obi kell neki az nem most veszi az első rendszerét, azok meg már általában eljutottak odáig, hogy nem csak az újat veszik. -
Studi
veterán
-
Freddy76
addikt
Azért a rendszerbe "beugról" többsége nem használtakat vesz, mert nem ért hozzá. Sokan nem bíznak a használt áruban. Sokan el tudják számolni az új áfáját, és már ott vannak, hogy nem éri meg a használt.
De elsősorban azért vesznek új obikat sokan, hogy később legyenek használtak is...
-
Studi
veterán
válasz
rumos14
üzenetére
Mercutio_ abban gondolkozik, hogy mennyiért lehet ezeket beszerezni 2-3 héten belül. Ez is egy jogos összevetés. Persze az lenne az igazán fair, ha a Sony használtakhoz hasonlítaná, de ahhoz kár is, mert nincs egyelőre használt piaca. Lehetne az új árat az új árhoz hasonlítani, de miért venne valaki újonnan 14-es, 20-as Panát, vagy 45-ös Olyt, ha mindig van használt eladó?
-
arn
félisten
-
eeXaa
addikt
...Ha valakit érdekelne GX7 váz..
-
Mercutio_
félisten
válasz
rumos14
üzenetére
16/2.8 ugye csak vicc volt?

Azt meg felejtsük már el, hogy a fényerőt is átváltva kalkuláljuk, DOF-on kívül a fényerő az mindenhol fényerő, az F3.5 az nem lesz F2.5
A 35/1.8-at én 131-ért látom legolcsóbban (és nekem mondjuk nem is jön be az a látószög, DSLR-en se szerettem)
Az 50/1.8-at se látom 60 alatt, de ami igazán zavar, hogy ez már 20 deka szemben a 45-ös m.zuiko-val ami 11, és a m4/3-os obik méretben is kisebbek. (persze tudom nem akkora difi, izomlázam se lesz tőle, de sok kicsi sokra megy)A #47143-ban felsorolt zoom-ok meg maga a Rocky Horror Picture Show az áruk, és/vagy a méretük/súlyuk miatt.
Nálam a legnehezebb üveg a Pana 45-150 a maga 20 dekájával
A 12-35/2.8 30 deka, a 35-100/2.8 35 deka, ilyen 162 kiló körüli súllyal csak a Pana 100-300 és az Oly 74-300 "büszkélkedhet", de azok legalább ekv. 600-ig látnak, és előbbibe még a stabi is belefért. -
Dolphin
tag
válasz
andersen10
üzenetére
Hmm.. nekem csak Oly EM5-höz vannak, de azok többet bírnak, és sajna nem tölti a gyári. Ezek szerint típusa válogatja, vagy gyártó...
Mindenesetre én berendeltem, hogy legyen 4 egyforma DSTE, 1 töltővel... így nem kell odafigyelni és cserélgetni.. 1 db gyári aksi árának feléért -
madgie
titán
Rég írtam már a startrails-es bénázásaimról... vasárnap van, agyilag fáradt is vagyok, itt az ideje

Szóval, múlt héten kikavartam a város szélére éjszaka, "na majd az új halszemmel mit lövök én" címszó alatt. Nagy nehezen találtam egy vállalható beállítást, miután kábé negyedszerre is belelátszottak a mellettem elmenő autók fényei az adott képbe (hajrá lájvkompó, egyből szemet szúr).
Szóval megy a kompótmód, érzem, hogy gyűlik a pára, jön lassan a köd, valószínűleg negyed-fél óra és vége a mai fotózásnak. Valami agyatlan indíttatástól vezérelve ama nagy ötletet szülte meg pálinkaáztatta szürkeállományom, hogy én most beza elérem a nagy zent: beülök a kép sarkába alul, felettem lesznek a csillagok, sávot húz a felhő, hátulról látható tetovált félmeztelen testem óriási keleti bölcsességről és végtelen nyugalomról fog árulkodni.
Elő is vettem a telefont, az E-M10 tud wifit, mit bohóckodjak itt visszaszámlálással, ha látom, hová kell ülni, mit kell csinálni.
Nos, a következő tíz perc azzal telt el, hogy szarrá fagytam és a lent látható hibaüzenetet próbáltam elhárítani. Jó, ha négy méterre ültem közvetlenül a gép előtt! Nyomkodtam erre, indítottam arra.
Aztán inkább hazamentem, a végtelen nyugalom elfogyott.
Köszönöm szépen, Olympus OI Share!

-
Dolphin
tag
válasz
neevous
üzenetére
Nekem nem tölti... és írják is, hogy nemjó vele... ezért a 18k-s gyári aksi helyett vettem 8-ért 1 töltőt, 4 aksival, amik egyenként 1450mAh helyett 2100-asak! A gyári aksi marad a fiókban a töltővel, probléma megoldva a +kacatra!

madgie: vicces.. ha ezt látnák a Nikonfanok..

-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Mármint RX100 mIII.

-
Marseille199
senior tag
Bocs, ha már volt:
-
need
addikt
válasz
Dolphin
üzenetére
sokat tipródtam én is hogy milyet kéne venni rá találtam erre a DSTE aksira.. csak az a bosszantó hogy még plusz töltő.. nem értem én ezt..?! mi ebben a ráció! na meg ha kiveszem a gépből akkor még azt is figyeljem melyiket mivel töltőm..nem beszélve még 1 kacatról..!
viszont amit itthon lehet kapni után gyártottat az meg egyenesen katasztrofális!
ilyenkor van az hogy melyik ujjamat harapjam meg! vagy még 1 kacat..? vagy xar aksi!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Messer22
senior tag
Üdv!
van esetleg valakinek eladó akksija G3-hoz?
köszi -
válasz
redzsi
üzenetére
Ja, az csak az aláírásom, másoltam egy fórumtárstól, aki a teleobit próbálta körülírni.
Jelenleg ez porosodik nálam, de eztet jobban szerettem
-
rumos14
nagyúr
válasz
Ilidzser
üzenetére
gyerekfotónál az arcfelismerés (a teljes képmezőn) óriási előny a tükröshöz képest - tapasztalat.
ahogy a NEX topikban is írtam, azt vhogy neked kéne eldöntened, hogy Nikon mellé vagy helyette akarsz tükörnélkülit.
NEX-5T hamarosan akciós lesz a Sony boltokban, 125k-ért , igen jó vétel. mellé vehetsz még egy obit 30% kedvezménnyel, pl. 50/1.8-at. ez így kijön 180k-ból.
ha nagyobb átfogású és/vagy minőségibb alapzoomot szeretnél, akkor 16-70/f4, 18-105/f4, 18-200 utazózoomok vannak. persze drágábban - 190 és 310k között, ezekre is van 30% kedvezmény.
D7000 szintű váz sok-sok tekintetben az A6000, de természetesen drágább is (mint a NEX-5T).
milyen fixeid vannak Nikonra? -
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
kompót mód szentjánosbogár fotózni nem jó?

-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ne bándd, gyik gép sem tökéletes. A Fujiktól pl fenemód irigylek pár fixet

need: az az arc

-
A speciális alatt a virágbolti változatot értettem.
Lassú Víz A gépem nem lehet szűk keresztmetszet.
És igen, az 5.4 már simán betölti az ORF-t is.Után gyártott BLS-5 akkut, melyiket érdemes megvenni?
-
Bajban vagyok az ORF képekkel. Mivel lehet szerkeszteni? Eddig LR 4.4 volt az amit használtam, és teljesen jól használható volt, stb. Ezt valahogy rá lehet bírni hogy kezelje az Oly RAW (ORF) képeket? Ne már hogy csak jpg-t tudjak fotózni.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Persze.
-
Studi
veterán
-
rbalint88
veterán
válasz
Ilidzser
üzenetére
G6 nem egy lassú gép, lehet, hogy a konkrét példánynak volt valami gyíkja. Ellenben az egyik legjobb ár-értékű gép. A másik, amit érdemes lehet, az Oly E-M10 vagy az E-M5 big kitben, abban benne is van a portrélencse (45/1,8).
Fujikkal nincs tapasztalatom. Az tény, hogy zsebbenyúlós rendszer, viszont tud is annyit. X-E2 és X-T1 a két csúcsgép most.Ha nem rohangál a portréalany, akkor megkockáztatom, hogy egy Sony A7 és egy manuál obi lehet a legjobb választás a célra.
-
Ilidzser
tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Fujiban melyik típusra érdemes ráugrani? Kicsit az árak tűnnek húzósnak.
Panasonic G6-ot néztem, az kicsit lassúnak tűnt, illetve nagyon műanyag. Viszont érzésre közelebb volt a DSLR-hez.
Az Olympus E-PL5-öt pedig 1 hétre kikölcsönöztem, de annál úgy éreztem, hogy a Sony RX100 jobb választás. (tudom, hogy nem ugyanaz a kategória a kettő).
Félek, hogy másodgép lesz és még több pénzt fogok beleölni...:-) -
jjeahh
nagyúr
válasz
Ilidzser
üzenetére
mekkora a kereted? árban növekvő sorrendben: oly e-pl5, e-m10, e-m5 + 45mm F1.8 ha elég a dof, amit kínál...vagy ha vastag a pénztárcád 75/1.8, Nocticron 42.5/1.2...ha csak portrézol akkor viszont sztem nex is elmegy, pont az 50/1.8 nem olyan rossz állítólag, a kitobi meg gondolom tartalékba, ha ritkán kell a széleslátószög bőven jó...fujira portréüveg jelenleg csak az 56/1.2 van ami drága, 60-as makró meg F2.8 asszem
-
Ilidzser
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem vagyok nagyon benne ebben a témában, ezért is érdeklődöm. Most vannak a Sony Centerben leárazások és próbálok a D7000 DSLR felől áttérni egy kisebb, de kevesebb kompromisszumú gépre.
Sony NEX5T, A5000 van az ajánlatok között, nem ismerem őket.
Az obikat nem tanulmányoztam, hogy melyik milyen.
Próbálok egy könnyebben hordozható, de jól használható gépet venni.Jellemzően inkább portrék és gyerekfotók amiket lövök.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VoIP telefonálás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de egyébként is aki már ott tart, hogy konkrétan ez a 2 obi kell neki az nem most veszi az első rendszerét, azok meg már általában eljutottak odáig, hogy nem csak az újat veszik.

mindegy, remélem beválik!

A 12-35/2.8 30 deka, a 35-100/2.8 35 deka, ilyen 162 kiló körüli súllyal csak a Pana 100-300 és az Oly 74-300 "büszkélkedhet", de azok legalább ekv. 600-ig látnak, és előbbibe még a stabi is belefért.

Igen. Tegnap reggel jött meg, azóta egyszer feltöltöttem rendesen, tehát tölti, és a gépben is van visszajelzés rendesen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)