- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Zsebszámológépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Ha értetted, akkor miért hülyézted le?
Szerintem eddig is tudtam mire és hol jó az FF, pont ezért bosszant, amikor leáll okoskodni valaki, aki még egy APS-C nagylátó adta lehetőségekkel se tudna élni, de azért FF-re veri a br*t .
Mielőtt a hőség, vagy a fórumok jellegéből adódó körülmények miatt félreértenéd: Nem rád gondolok, nagyon nem

-
lenan
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
.1 bites aggyal is értettem amit írt, nézzél sok fotót, elég egyértelműen látszik hol van létjogosultsága, értelme a FF.nek és hol nincs. Mazsinak a csillagoknál nem hiszem, de ahogy utólag írta is, van ahol igen.
Nem hiszem hogy Mazsinak fogdatlan prókátorokra lenne szüksége, szépen leírta a gondolatait a válaszában. -
Mercutio_
félisten
A mondandóját ugyan nem tudtad semmi konkrétummal cáfolni, de legalább sikerült lehülyézned
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Parci: Megfordítanám a dolgot, nézzük meg hány olyan téma van, ahol az FF-et is illik rekeszelni, és hány, ahol csak az FF kis DOF-ja adja a megfelelő képet, APS-C/mFT DOF már kevés

-
-
madgie
titán
Épp azt mondom, hogy nem fekete fehér, és épp azt olvasom sok helyen, hogy csakafullfrém.
Én nem állok úgy a dolgokhoz, hogy csak a 4/3. Ha a portré igazán fontos lenne nekem, akkor érdekelne az FF. De csillaghoz nincs igazi előnye, míg mondjuk most a Sami 12/2-vel APS-C-n már ott az igazi előny az MFT-hez képest, és látod, be is szerzek egy olyat.
Nem ragaszkodom én igazán semmihez, bármelyik cucc csak egy eszköz.
-
Dolphin
tag
Pedig sokszor van (nálam legalábbis), amikor 1.2-1.4-1.8-at már rekeszelni kell (APSC-n), mert túl kicsi a mélységélesség de fényben meg már nagy hiány van, ergo ISO 6400 fölé kellene menni, 150 ezres kategóriában meg nemnagyon láttam még olyan APSC gépet (FF-ről már ne is beszéljünk), amin jó lett volna a dinamika-zaj. Ergo nálam nagy előny, hogy mft vázon 1.2-1.4-en még simán tudok videózni-fényképezni, és maradhatok ISO 1600-3200 nál (és akkor a stabilizátor még ki van kapcsolva)
-
lenan
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Nem értem, hogy egy fotózással kicsit is komolyabban foglalkozó értelmes ember mint te is, miért mond ilyen hülyeségeket.
Nem fekete meg fehér a világ, bár sajnos érezhetően midenki a végletek - pólusok felé próbálja azt egyszerűsíteni - ebből pedig értelmes beszélgetések nehezen születhetnek. -
válasz
madgie
üzenetére
igazából illene ilyenkor mutatni a képet, amit tönkrevágott a kényszerűen nagyobb mélységélesség, ahol bizony ff szenzor híján lett gyengébb az amúgy jó fotó. és ha nincs ilyen, akkor meg hallgatni...

(és persze f2,8 vagy f4 zoomokkal nem ér, aps-c-re is van sok f1,4-1,8 üveg, utána kezdődik az, hogy falig elment az ember)
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Mi is akkor szeretünk vázat venni, ha ötvenért adják

De amúgy mit akarsz, pár év, és háromszor leszakadt tükrű, kétszeres zárcserés öddéket már ötvenért fognak utánad dobálni. Az, hogy dinamikában, zajban nem lesz jobb, mint egy akkori belépő aps-c/mft? Mit számít, csak a dof, csak a lapka méret, semmi más nem számít

-
arn
félisten
jah ezt neztem, de ausztriaban nehez beszerezni, illetve nehez is. azt hiszem vmi turaallvany kellene inkabb. a mefotonak van ez az [link] allvanya, ez monopodda alakithato, csak ez a sok tekero nemtom mennyire praktikus.
bar aztan lehet inkabb erdemes vmi normalis meretut venni, mert ugyis inkabb csak itt van a szekreny tetejen, hasznalom, de ritkan.
-
válasz
OPiiPO
üzenetére
tényleg nincs értelme minden esetben ekv. dof-ot számolni. persze, hogy normál és portré távokon van, ezen felül az is tény, hogy az ff 24/1,4 nem oldható meg mft-n. de a nagytele eleve egy elég spéci felhasználási terület, akinek kell, az tudni fogja, hogy miért. repülőgépeket fotózva például eléggé mindegy, hogy mennyire "mosott az ég", nem?

-
arn
félisten
tudnatok vmi allvanyt ajanlani milchez? nalam nincs nagyon prioritasa, de a regi vacak hama is kibirta 10 evig, akkor erdemes lenne talan egy normalisabbat venni. 1.5kgnal ne legyen tobb. max 200 euroig.
-
rbalint88
veterán
válasz
Dolphin
üzenetére
Annyiért meg lehet hirdetni, aztán kiderül van-e mozgás rá. 125-ért szoktak menni a használtak, bár legutóbb arn a nagy kiárusításban elkótyavetyélte 110-ért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Joao: a honlapon pár hete még fent volt a 17/2,8 is, holott több hónapja elfogyott. én is szerettem volna így 45-öst, ezért is tudom, hogy nincs már/
most/még. -
Joao
tag
Ha van esetleg valakinek jó áron eladó 45öse írjon egy privátot.

Vagy ha éppen tervez venni PEN/OMD-t és nem tart igényt kedvezményes obira, akkor is.
-
Dolphin
tag
Kérdésem: Egy vadi új, bontatlan Pana 25mm 1.4-es mennyit érhet kb.?

-
Mercutio_
félisten
Látom elfelejtitek, hogy a gyártók nem értetek vannak, hanem a profitért

eeaa:Ha te így emlékszel biztos úgy volt

-
arn
félisten
Jah es ez ugy lenne a legszebb, ha dinamikusan valtozna a gorbulet az obinak megfeleloen. Nem kicsit javulna az optikai minoseg, ugy hogy egyszerubbe, kisebbe, olcsobba valnanak az uvegek.
Ezzel a fix gorulettel gond lehet, hogy egy adott fixnel bitang jo lenne, mashol meg alig hozna vmit. Egy zoomnal vmelyik tartomany kiugroan jo lenne.
Innen meg mar csak egy ugras lenne a dinamikusan valtozo uveg is

-
eeXaa
addikt
-
Studi
veterán
Igen, de most a Sonyról beszélünk, akik bármit képesek piacra dobni valami hangzatos névvel.

A jelenleg használt objektívek nél arra törekednek a gyártók, hogy a sík tárgyak képe is sík felület legyen. Valószínűleg lehet objektívet tervezni nem sík érzékelőfelületre is, csak az nem fog jól működni a mai sík érzékelőfelületeken. Szóval az egyébként szűk 1 éves rendszerükhöz tervezett/gyártott/értékesített obit (
) lehet dobni a kukába. Meg persze az összes korábbi, síkfilmhez tervezettet is. De javítson ki valaki, ha tévedek. -
eeXaa
addikt
...na kérem.. ez már valami...

-
Dolphin
tag
Megjöttek a múltkor rendelt DSTE 2100mAh-s akkuk az E-M5-höz... még nem merítettem le őket, egyenlőre szerintem jobban bírják, mint a gyári, ami amúgy szemtelenül gyorsan merül. És a gyári töltő is tölti, ami jóhír, az 1450mAh-at nem töltötte (szintén DSTE).
-
MLaca
őstag
sos keresek C-mount-m4/3 konvertert, akinek van eladó, az ne kíméljen!
-
sasa134
addikt
Urak, mennyi most a reális használtpiaci ára egy 12-32-nek ? köszönöm
-
jjeahh
nagyúr
srácok, a pinpoint af-t a pana g sorozatban melyik modelltől vezették be?

-
schawo
titán
válasz
andersen10
üzenetére
DXO
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
én már kb. egy éve mondtam, hogy jobb a szerencsekerék, mint a nyomogatós, akkor senki sem értett egyet velem
persze ez is lehetne jobb, izzadt ujjal nehézkes a használata picit, és lehetne nagyobb...a négyirányú pötyögtetőstől én frászt kapok, ha tartod, és gyorsan halad lefelé akkor is, mivel akkor az van, hogy folyton túllépek a kívánt menüponton... -
schawo
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Kérdés, hogy melyik mennyit csal az ISO megadásnál .
A GX7 fél fé-t biztosan csal, míg a kompaktoknál a Pana nem szokott csalni, legalábbis például az FZ200 ISO skálája elég pontos. Ha ugyanez a helyzet az FZ1000-rel is, akkor az ISO1600-hoz ISO600 passzolna. Úgy pedig valószínűleg tök egál lenne.
-
andersen10
aktív tag
"1 fé hátrány"
Én jobbnak látom a GX7-et pl. ISO1600-on mint az FZ1000-et ISO800-on. RAW-ban nézve.http://www.dpreview.com/previews/panasonic-lumix-dmc-fz1000/6
A felbontás nyilván obi függő is, de zajban, dinamikában is jobb szerintem.
Jól jelzi, hogy teljesen fölösleges a 20 megapixel, mikor a 16MPX m43 szenzor egy jó obival több részletet ad.
Ettől függetlenül kategóriájában valóban kiválónak tűnik, feltéve, hogy a teljes zoom és rekesz tartományban egyenletesen jól rajzol az obi.
-
szaby_gyerek
tag
-
de azért tegyük hozzá, hogy ez a szenzor csak 1 fé-vel marad el az mft-től, ergo egy 12-200 / 4-5.6 üveg fityeg előtte. ha lenne ilyen mft-re és jól rajzolna, én tuti azt tenném a váz elé, akkor meg ugyanott vagyok, ráadásul tudásra szinte gh4 a cucc...
és ugye az is megvan mindenkinek, hogy 30 fps-es 4k videóból bármikor lehet 8 mp-es képeket "kikérni"? meg hogy van 120 fps fullhd videó.

-
válasz
rbalint88
üzenetére
tudásra az, de azért ezek a 80 dekás ál-dslr-ek nekem már egy picit nagyok, 400 mm-re pedig nincs szükségem, pláne nem 20 mp mellett. a 24-200 mindenre elég, talán még az f4 is a tele végén, viszont legyen kompaktabb. mondjuk a nex-6 + 18-55 forma és méret volna az ideális minderre kb.
-
madgie
titán
"20.1 megapixel Live MOS 1" sensor"
Kár, hogy már nincs (igazán) egyben a régi zenekarunk, Moon of Soul volt a nevünk, mindenütt MOS-nak rövidítették... ha lett volna egy koncertalbum, tuti kiharcoltam volna a "Live MOS" címet neki

szerk: már úgyis annyi Panasonic gépet használtam, hogy akár szponzorálhatott volna minket a Pana

-
rbalint88
veterán
Parci-mennyország. Ha kikapcsolva elég kicsi és nem túl nehéz, akkor bőven király. Főleg, ha még kényelmes fogás is esik rajta. Az ára is rendben van szerintem, de nyilván majd kifutóban, ötvené' kell megvenni.
Studi: tudtommal még mindig a régifost nyomatják hozzá, legalábbis a feketéhez. fehér vázhoz az újfajta obit adják ezüstben.
-
rbalint88
veterán
"A G6 kitobija (HD feliratos 14-42) a hírek szerint jó, bár innen azt hiszem senkinek nem volt személyes tapasztalata vele."
NEM a G6 kitobija, hanem GF6, GX7-é. Volt/van vele személyes tapasztalat, bitang jó. Napellenzővel mondjuk felesleges tökölni rajta, mert visszafordítva azt használhatatlan az obi, viszont mivel nem hajlamos a becsillanásra, így nem is kell használni.
Képminősége meglepően jó, AF nagyon gyors és pontos, színei se rosszak. Hát sötét, ja, de a többi is. -
Studi
veterán
válasz
lolchief70
üzenetére
Megközelíti. Az E-PL5 szenzora egy lépéssel előrébb jár, és az Oly jpeg kezelése is jobb, mint a Panáé. De a Pana szenzora is nagyon jó ettől függetlenül, és zárkóznak fel jpeg-ben is.
Nagyon pici a különbség amúgy, viszont más szempontból nagyon eltérő a két váz: a PL5 kompaktszerű kezelésű, LCD-n komponálós (persze van hozzá EVF, de nem olcsó). A G6 viszont egy mini DSLR formájú, jó fogású, EVF-es, kihajtható kijelzős, kéttárcsás vezérléssel. Szerintem inkább fogd meg mindkét gépet, és azalapján dönts.
A G6 kitobija (HD feliratos 14-42) a hírek szerint jó, bár innen azt hiszem senkinek nem volt személyes tapasztalata vele. A régebbiek közül pedig egyértelműen a 14-45-öt érdemes vadászni.
-
jmakk
őstag
"G6", 1 colos szenzorral, fix obival.
A szomorú az, hogy 20MP lett az 1 colos szenzor, ami valszeg az LX8-ba is menni fog.
Azt gondoltam 14-16-nál nem lesz több. A hülye marketingháború, biztos az RX100 miatt van. Nem lehet kevesebb... 
-
rbalint88
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Custom WB-vel -nem pixelbuzuláshoz- tökéletes a Pana jpeg is. 14-45 helyett 14-42 II, sokkal kisebb, képminőségileg is egy hajszálnyival jobb és olcsóbban meg lehet lőni a 14-45-nél.
Stabit tekintve egy obiba épített Pana-féle jobb az Oly kéttengelyesénél, főleg teleobival. -
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Az kellemetlen. Nekem igazából az nem tetszett, hogy mellette van a kijelző nagy gyászkeretes kiálló tokja. PL2-n még elviselhető volt, mert azon a fix lcd nem állt úgy ki.
Én meg kezdek rászokni az érintőre. Csak pötyögök a gombokkal, mikor ott a bal kezem hüvelykujja a képernyő felett kihasználatlanul
egy újabb kezelőszerv!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L380,13.3" FHD,i3-8130U,8GB DDR4,128GB SSD, WIN11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pedig a honlapjukon még fenn van.

némiképp konkrétabbra gondoltam