- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy "kreatív felhasználása" a rolling shutter effektnek GH3-nál
.
-
arn
félisten
-
törölt tag
-
törölt tag
NX100 valakinek?
Ennyiért drága? -
Studi
veterán
válasz
jjeahh #25187 üzenetére
A középpontos érintkező a vakuzás svájcibicskája, ha az van a vázon és a vakun is, akkor villanni fog. DE: ettől még a váz nem fogja tudni irányítani, villan teljes erőből általában. (ha valami "computer" vezérelt vaku, akkor azt némiképp kordában lehet azért tartani) Azért vigyázni kell ezzel, mert régebbi vakuk túl nagy feszültséget engednek rá a vázra, ami megárthat neki, főleg ha sokat használod egymás után.
-
Studi
veterán
válasz
madgie #25166 üzenetére
A netfüggőség jobbik oldala. Azt az indexes topikot én sem követem, de fent voltak a hirdetései a pixinfon és talán az aproneten is. Péntek este tette fel őket, szombaton délelőtt már mentem is érte. A 100-300-at már célbavettem, de itthon alig bukkan fel eladó, az ebayről pedig postával ~450€ körül jött volna. Ehhez képest nagyon jó volt ennyiért. :-) Már csak napfény kell, hogy kipróbáljam alaposabban. :-)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199 #25186 üzenetére
ohh
és régi vakukkal mi a helyzet? gondolom azok is vannak ilyen csatlakozóval
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Akos96 #25182 üzenetére
aha, az oly keresőről tudok...és ezek tökéletesen passzolnak a vakupapucsba? mi működik rajta, mondjuk fókuszálni lehet ilyenekkel? pl a kijelzőn álítgatok, majd keresőben élesre tekerem...ha ilyesmi relatíve olcsón beszerezhető, és tényleg műkszik, nem rossz ötlet, mivel napsütésben a fókuszálás az egyetlen dolog, ami kijelzőről nehezen megy...azt meg megoldanám egy ilyen régi cuccal...
-
Studi
veterán
Valaki érdeklődött itt az olcsó FF gépekkel kapcsolatban:
[link]Nyilván hordoz magában némi kockázatot, de benne lehet még simán 50-60k expo, vagy a többszöröse is.
-
Akos96
senior tag
válasz
jjeahh #25180 üzenetére
Ezek sima átnézeti keresők (a Kodak kereső a "Panda" fantázianevű cuccnál trükkösebb), amiket egyszerűen a vakupapucsba kell helyezni. Működni működnek, de csak megfelelő gyújtótávú obival (emiatt trükkös a Kodak, az kétféléhez jó). Tehát a 35mm-es kereső MFT-ben 17mm-es obihoz passzol, mivel ezeket filmes gépekhez szánták.
Egyébként ilyenje az Olynak is van (új), pont 17mm-es obikhoz: [link] (most nézem, ez is szerepel néhány képen)
-
arn
félisten
Lehet bejon a tippem [link]
-
jjeahh
nagyúr
egy kicsit hüje kérdés, de amikor ilyeneket látok, nem értem...ezek a keresők hogyan vannak rátákolva a cuccra? illetve működnek is, vagy csak a fotók kedvéért odabiggyesztette a tag?...
-
HollyBoni
veterán
A képprofilok a RAW-ra is hatással vannak? Ha mondjuk visszaveszem -2-re a kontrasztot a képprofilban, az ugyanaz mintha lightroom-ban húznám vissza a csúszkával?
-
madgie
titán
válasz
HollyBoni #25167 üzenetére
Én szeretem. Nem penge nyitva, de lesz*rom
Anno, a pixelkukkolós korszakomban összeeresztettem a fémbajonettes 14-45-tel. (képsarkok)
Ami még előny: közelfényképezésnél a pankáka és fix felépítése miatt látványosan nagyobb látószöged lesz. A végtelen felé már elenyésző a különbség.
Studi: hm, akkor tényleg kinyithattam volna a számat
-
HollyBoni
veterán
A 14 2.5 milyen? A kitobinak a 14-es vége nálam elég csúnya végeredményt ad, kéne valami normálisabb nagylátó is egyszer, ez nem is drága használtan.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #25162 üzenetére
Ez volt az, a 9-18-cal szemeztem, de mindent elvittek tőle a hétvégén.
-
madgie
titán
Úgy tudtam, hogy le fogok maradni az indexes mFT cuccokról
A srác húsvét előtt egy nappal tette fel, tehát utalás kizárva, persze az ünnepek alatt meg szétkapkodták a fővárosiak a lomot. A 9-18 be jó lett volna
Mr.Csizmás: lett vón rá zsugád? Mert utalni én csak ma tudtam volna.
Meg megmondom őszintén, fostam attól, hogy ha ide beírom ,akkor tuti rárabol valaki (nem itten aktív fórumtagra gondolok, hanem csak olvasóra)., Mondjuk így meg 100%-osan nem lett az enyém -
válasz
Mercutio_ #25099 üzenetére
Igen, pont ezt tettem én is: a high iso limitet levettem 800-ra, mivel a stabi miatt kevés fényben is elég (persze csak fényerős fix obi mellett). Egyenlőre tovább ismerkedek, és ha lesz végre időm (és az jó is lesz) akkor "szétlövést" fogok játszani G3 vs. OMD
Úgyhogy tapasztalatokat majd csak később, nem hamarkodom el.
Kérd: hogyan lehet megoldani omd-nél, hogy elaludjon a beállított idő letelte után? Ugyanis ha nyakban van, akkor a kukucska melletti szenzor ugye azt érzi, mintha aktívan komponálnék, holott csak lóg a nyakamban. Aksit meg szopálja lefele. Idegesítő, csak kikapcsolással tudom egyenlőre orvosolni (és az Fn1, playback gombnál már csak a bekapcsoló pöcök az elbaszottabb).
Parci: mennyit adnál érte (váz)?
-
-
Studi
veterán
válasz
HollyBoni #25154 üzenetére
Nem. A lineáris polár az szűr, majd a polarizált fényt engedi tovább. Ez több gép AF-jét megzavarta, ezért találták ki a CPL-t, ami a szűrést követően újra "összekuszálja" a fénysugarakat. Két lineáris polár működik úgy, hogy ha megfelelően összeforgatod, akkor szinte minden fényt elnyel.
-
HollyBoni
veterán
Pedig úgy tudtam az összes két CPL-ből van összerakva. Az a durva hogy még a drágák is sokszor elszínezik a képet, meg lerontják az élességet. Vettem 10-ért egy Hoya ND16-ot ami semmit nem ront a képen, később veszek egy ND64-et mellé. Végülis a rendes filmeknél is mattebox van és cserélgetik benne az ND-t, nem fader ND.
-
ati3x
senior tag
Nekem is valahol uton van az nd szürö készlet. Kíváncsi vagyok. Együtt jön egy konica meg egy mft43/m42 átalakítoval.
-
Studi
veterán
Ilyesmik lennének. Ami érdekes, hogy a Vivitar, amit már névnek tartanék, van 15$-ért meg 40-ért is, Polaroid az fixen 40.
-
arn
félisten
Nekem van egy hoya nd 4x, 52es.
-
Studi
veterán
Amúgy nem vagyok egy nagy szűrőzős, UV-t nem szeretek tartani az obin (napellenző szerintem jobb védelmet nyújt), CPL-t szoktam használni, amikor szükséges, főleg ugye nagylátón. Most én is csapdába kerültem, mert amikre szeretnék CPL-t rakni, azok totál más méretűek, 37-46-52-(58)-67mm-esek. A 46-os napellenzőjének elején van 72-es szűrőmenet, de ha arra teszek szűrőt, akkor megint ott a becsillanás veszélye.
Step-upért annyira nem rajongok, mert akkor bukom a napellenzőt, amit sokszor tartok szükségesnek. Úgyhogy egyelőre agyalok én is a megoldáson.
-
HollyBoni
veterán
Szerintem is az lenne a legjobb ha megvennéd a legolcsóbb elérhetőt, 49 vagy 52-est. Azánt veszel hozzá ebay-ről 2 forintért egy gyűrűt.
Ha valakinek hiányozna az életéből egy időzítő és Pana gépe van, akkor írjon rám nyugodtan!
-
need
addikt
válasz
Mercutio_ #25135 üzenetére
most találtam Pécsen valami céget..nekik van 37 mm ND8 szűrőjük..ha ha kamu..akkor csak a járható út lesz amit te javasolsz..37-52 fordító gyűrű..és 52 ND szűrő..
van nekem még egy 58 mm lineáris porárszülőm.. de szerintem azzal se mennék sokra.. ha vennénk egy 37-58 fordító gyűrűt..!
-
HollyBoni
veterán
Ja, nem tudtam hogy ilyen kicsi. Én most megbántam hogy 52-est vettem, csak a mostani két obimra az megy rá. Csak a nagyobb kétszer drágább...
Most is nézegetem az M42-es nagylátókat, Vivitar 28 2.5-ből van a legtöbb, nem is drága meg jó is de hatvan valahányas a szűrőmenete.
-
Studi
veterán
válasz
HollyBoni #25132 üzenetére
Oly (sajnos) több mikrós lencsén is ezt használja: 14-42, 17/2.8, 45/1.8... Ez utóbbi nyáron nagyon kívánja az ND-t, ha ki is akarjuk használni az alacsony mélységélességét.
(és neednek tuti van ilyenje, mert nemrég tőlem vette
)
apropó: átmeneti likviditáshiányom miatt lehet nálam jelentkezni fehér Pana GF3-ra, Oly 45/1.8-ra, meg pár 4/3-as cuccra.
-
need
addikt
Sziasztok...
kérdeztem már máshol is..de nagyon nem kaptam semmit ajánlatot..
tehát..
Szükségem volna 37 mm ND-4 leginkább vagy ND-8 szűrőre..!
Ha esetleg van valakinek eladó keressen meg itt privátban... -
rbalint88
addikt
válasz
Marseille199 #25127 üzenetére
Azért remélem a fék nem tartozik a felesleges dolgok közé. Bár sajnos az ide beszúrt képen nem látszik, az enyémen se csak dísznek van, hanem meg is állít az xtr kar, ultegra fék kombó.
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #25117 üzenetére
Valóban, én inkább Kodak párti vagyok. Tmax100 és 400 nálam az abszolút non-plus ultra filmek, Agfa APX100-at is szeretem, Tmax karakterű és olcsó. Ilfordból Delták jók, meg a hp5, esetleg fp4. De árban drágábbak a Kodaknál és nem egyáltalán nem jobbak. Fomákat és Ilfordból a sima Panokat hanyagolnám, nem éri meg őket használni. Ha baromi jó, kontrasztos, de jó tónusú ff filmet akarsz, próbáld ki tmax100-at. Olyan vonalélessége van, hogy ihaj
Ja, és hozzánk hozd hívni
)))
-
jjeahh
nagyúr
ezek oly képek, valami manuállal? megsaccolom, e-pl1, vagy e-pm1, helios?
én portrékra gerjedek, szeretem, ha valaki ilyeneket is mutogat...az első kicsit szégyenlős, jobb lenne ha az alany a kamerába nézne sztem, a második tetszik, de az első színeivel...
illetve a kontrasztból levennék egy kicsit...mármint az első kép kontrasztjából
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás #25117 üzenetére
Nem értek hozzá. én karácsonyra kaptam életem első filmesét (Olympus OM-10), és hozzá pár tekercs filmet. Fattyút kérdezd, ő tudja, most éppen a kezdő fotósok topikban szörnyülködik.
-
válasz
Mr.Csizmás #25115 üzenetére
újabban megint nem csak. toshiba, aptina stb.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szaby_gyerek #25114 üzenetére
nikonban is szotyi bele van a legtobben
-
szaby_gyerek
tag
válasz
jjeahh #25112 üzenetére
A canon teljesen rendben van, más kérdés, hogy nekem tükrös vonalról a Nikon szimpatikusabb (és nem csak azért mert mintha egy picit mindig jobb szenzoruk lenne
). Eleve az olympust is kicsit lesajnálva szoktam emlegetni a 4/3-os gépeivel is, de mostanra ez a szenzor méret bevált. A m4/3 a sony szenzorokkal zavarbaejtően pofás lett.
-
HollyBoni
veterán
Köszi. Az a GH3 nagyon jó kis cucc. Remélem egyszer olyanom is lesz.
Bár inkább valami jó üvegnek jobban örülnék most.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaby_gyerek #25111 üzenetére
Azért a canon sem gagyi, csak a riválisok gyorsabb ütemben fejlődnek...
-
törölt tag
Az új Canon EOS 100D "mini DSLR" megjelenésével megkísértett a gondolat hogy az MFT rendszerről átnyergelnék erre. Ennek oka leginkább a
Canon EF-S 15-85 3.5-5.6 IS USM optikája, amivel régóta szemezgetek, mivel kényelmes átfogást biztosít meglepően jó minőségben.Spekulálgatásom közben meg akartam nézni a DxOMark oldalán, hogy az előbb említett optikán kívül az APSC szenzornak köszönhetően mennyit nyerhetek a váltással, és nagy meglepetésemre azt látom, hogy veszítenék vele mivel az új Sony szenzoros MFT vázak mindegyike jobb a Canon APSC vázaknál, ezt azért nem gondoltam volna...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199 #25105 üzenetére
Szép letisztult megjelenésű bringa, csak ezt a fixis divatot kellene hanyagolja.
-
neevous
tag
válasz
Marseille199 #25105 üzenetére
Váó! Te rakod össze?
-
rbalint88
addikt
Egy hibáját találtam eddig a GF5+Oly 12-50 kombónak a stabi hiányán túl persze, mégpedig, hogy vakuzásnál az objektív kitakar a bevilágított területből, így csak derítésre lehet használni, mint pl itt:
képminőség olyan, amilyen, imagshack megnyirbálja kicsit. nem kell belenagyítani és akkor nincs probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest