Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán

Fut a projekt, hogy a másodvázam (GF3) lecseréljem egy GX1-re, ha ennyiért be tudnám szerezni, az durva lenne...
Jó gép a GF3, csak én az E-30-nál, G-5-nél annyira megszoktam már a beépített vízszintezőt, hogy két egyeneset nem tudok vele lőni. :-) Meg hát a GX1 gombjai, kezelése gyakorlatilag megegyezik a G5-ével, ami megkönnyítené a párhuzamos használatot. -
Tulku
veterán
"szerencsére kezdik megütni a mércét, az lx-7 is ilyen: van értelme"
Ennyi, nem kell ezt túlragozni...én is itt éreztem, hogy van értelme váltani, és ezt használni...a többi már rajtam múlik...amit ezzel nem tudok megcsinálni, azt kanyikon d4x-1xdxmittoménmivel sem fogom...
ps: persze nekem figyel rajta az evf...és biza az a felhajthatósága miatt kegyetlen komoly dolgokra képes...tőlem kijöhetne egy olyan gépes, amin nincs is lcd, csak evf...
-
arn
félisten
No ezt nem tudja egyik rendszer sem
fixekkel tenyleg neger gyerek szajaban negrot. Ezert tartogatom a 9-18at is. -
arn
félisten
En a 90es evek ota psopolok, ill munkam is volt - ne aggodj, kesobb sem fogsz hatekony modot talalni
sok munkaval tudsz egyegy kepbol jobbat kihozni, de sok kepnel nem eri meg. A ps/lr motorja eleve vmi zoldbe hajlo agyonszaturalt dolgot akar csinalni, es tampont nelkul (jpg, vagy a helyszin szinvilaganak pontos ismerete) eleg nehez jobbat kihozni.Esetleg probald ki a c1t - az tud vmit, amit az adobe nem, ezen a teren. Nekem jobban tetszik a szinkezelese (mas rawnal is), szebbek a tonusok, foleg a bore.
-
MLaca
őstag
rossz helyre születtünk, usákiában a gx1 249 dodo

-
válasz
Mercutio_
üzenetére
Annak van egy jó hírem! A Panán kizárólag raw-ban nyomom(tam), mivel az esetek 95%-ban kell, és jobb is lesz a végeredmény. Az omd-n -hacsak nincs valami nehéz téma- akkor egyenlőre ~50%-ban rosszabb képeket készítek, mint a váz jpeg motorja, 30%-ban nincs akkora difi, hogy megérje szarakodni és kevés az a kép ahol kell/megéri.
Két dolog: (1) egyenlőre mivel új, épp tudok még bőven fejődni az utómunkában, viszont (2) a váz jpeg beállításait sem tanultam még meg, azaz még az is javulni! És erre játszok...
Továbbá, a jó jpeg motor további előnye, hogy ennél a "fine" beállítás 8-11 megás jpeg-et dobnak ki, azaz kellőképpen részletgazdagok is. -
Eccer régebben láttam a Soundimageplus-on hogy a Fuji X-E1 milyen szépen adta vissza egy tulipán szirmait... Csináltam én is egy tesztet, nekem, meg az OMD-nek hogy megy ez. A G3-mal is, de mivel az egy másik, kevésbé szép tulipán volt, azt nem tettem ki.
Akkora nagy difi mint vártam nincs, kicsit az OMD rawból persze több részlet visszahozható, mint a G3- rawból. A helyes exponáláson, de főleg az utómunkán több múlik, az tuti! -
madgie
titán
Igen, lehetne benne kereső, kihajtható nex-like LCD, meg mittomén. Maga a pixelvadászat egyre kevésbé érdekel, egy ilyen kis vacak kéne, amúgy is Pana kompakt volt a legelső digit-gépem, meg hát azóta is volt pár másik Panasonic masina a kezeim között

-
-
válasz
OPiiPO
üzenetére
azért lesz egy finom ellenvélemény is: az lx-7-től én egyáltalán nem vagyok hasraesve, úgy értem, nem old meg mindent és messze nem egy nagy szám. hogy őszinte legyek, az egyetlen dolog, ami miatt egyáltalán érdekes, az az, hogy valahol itt kezdődik az értelmes kompakt. egy ilyen obit már nem lehet nagyobb szenzorra ennyiért és ilyen méretben megcsinálni, ergo: kihasználja a kis méretű szenzor előnyeit tökig. meg mondjuk a videója zsír a használói szerint.
az utóbbi évekig kompaktban gondolkodni sem kellett, annyira szarok voltak. most szerencsére kezdik megütni a mércét, az lx-7 is ilyen: van értelme. ahogy egyébként minden egyes dslr-nek is, például (ez elég jól mutatja, hogy még van hova fejlődnie a kompaktoknak...).
-
makszi
aktív tag
No megvan az LX7, már töltőn van az akksi.
Hétvégén lesz időm ismerkedni vele
-
Szulita28
senior tag
Csorogjon a nyálatok, én már törölgetem

-
Tulku
veterán
Panának valóban nem a legjobb a színvilága, az oly-é határozottan több embernek tetszik...de egy példa;
Olyan bődületesen gané videót, mint a fujik senki nem tud összehozni (x10, x100) de azok a színek...eladják azt az összemosott f.st is, és az ember szíve megmelegszik...úgy hogy a színek biza igen fontosak.Persze gondolom a pana színeket is lehet utólag némiképp korrigálni, pláne valami profi videó szerkesztővel...
-
Tulku
veterán
válasz
Szulita28
üzenetére
Ja vagy úgy...vmi ekv fók obj vagymi szavakat keress...olyan hülye fordítás-rövidítések vannak a pana menüben, hogy égnek áll a hajam...de otthon kikeresem!
Madgie: Majd lövök ecsém...megfertőztem az egész topikot az elikszhéttel

szerk: Itt a step zoom funkció lenne az...hogy a magyarok minek fordították azt csak otthon tudom meg
-
narumon
őstag
Azt esetleg tudja valamelyikőtök, hogy a japánban kapható GH3-nak csak japán menüje van. (mint annó GH2-nek?) Hekk gondolom még nincs rá...
-
madgie
titán
A G3 hack nélkül elég rondán videóz amúgy, kis bitráta emelés után kültéren baba lesz, beltéren meg a két GH kivételével szinte minden taknyol. Stabi témàhoz nem tudok hozzászólni, kinek milyen a keze, de igen, alapvetően több/jobb az értelme, mint fotónál, ámbár egyre több szoftveres móka van erre (ami hardverigényes és a működési elve miatt lecsap a látószögből).
Az OM-D felőlem amúgy akár megfoghatja a fél percet is kézből, amíg ilyen áron mérik addig olcsóbb bent tartani a levegőt

-
Jut eszembe, videóra kiváló a pana 14/f2.5 palacsintája. Én mindenképpen megfontolnám, ugyanis a 14mm-es zoomnál nagyobb a látószöge, hangyafasznyi tömeg és méret, és gyors AF. Én is arra vettem, aztán mivel nálam a videó sokadlagos, ezért mindig azt az obit használtam ami épp fenn volt, sosem cseréltem erre.
-
Érdekes ez a videóhoz való hozzáállása az embereknek. Kérdezem, hogy jól látom-e: a "dr.House" szindróma a nyerő (neki az kellett volna, ha a műtőben készült videót IMAX 3D-ben lehetne visszanézni) ha baszottul tűéles, minimum fHD (lassan gagyi lesz, ha jön a 4K !!), és persze 60fps. Színek, stabi, mozgás lekövetés másodlagos.
Én láma vagyok videóban, néha a gyereket/családot szoktam "emlék videóban" megörökíteni, ennyi. Bőven jó a sima HD, még azt is 3 menetben letömörítem 2000-es xvidre, ha éppen nem lényeg a minősége, mert a fotelből hátradőlve nincs érdemi különbség. Ellenben avi konténeres lesz (lejátszási kompatibilitás) és nem 1Giga 1 perc.
Most, hogy váltottam OMD-re, ég és föld a különbség G3-hoz képest (tudom a G3 nem egy videóra kihegyezett cucc). Ami a legfontosabb: a tetves színek, na azok az életbe először KINÉZNEK valahogy. Meg van stabi, nem mindegy, hogyha elfingom magam, akkor bemozdul a kép, vagy esetleg nem.
Sosem próbáltam GHx-et, lehet, hogy nincsenek ilyen betegségei (stabi nélküli obin mondjuk kötve hiszem), csak nem értem, hogy mindenki azon vetyeng, hogy így-úgy bitráta, közben meg esetleg a színvilág erősen hagy kívánnivalót maga után, és amennyire a fórumokat olvasom az gyorsabb mozgás lekövetése dettó (innentől nekem mindegy, hogy 720p/24fps vagy 1080p/60fps).
Szóval nem kell mellreszívni, csak amolyan hangosan gondolkodás volt egy vidijó lámától (pl. sosem néztem NEX, Nikon, Fuji videókat, gőzöm sincs mit tudnak). -
Szulita28
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Állj be az erre várakozók sorába

Ha jó videó kell, csak a Pana van normál áron (de a GH1 szvsz felejtős a bandi miatt). Kompaktban egyértelműen LX7, MILC-ben NEX 5N vagy 5R+16-50. Ez persze rövid, de cserébe kicsi és ekv. 24 mm.
mFT-ben én nem annyira látok alternatívát; esetleg egy G3+12-50, de az már elég nagy, és nincs ugye stabi. 14-150-nél hatványozottan igaz.
Nem egyszerű történet. Szvsz LX7. -
nord_
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
A 24-120, de főleg a 24mm erősen behatárol. LX7 jutott eszembe nekem is a kompaktok közül egyedüli megoldásként. Micro4/3-ból ilyen feltételekkel jó szívvel túl sok mindent nem lehet ajánlani... esetleg egy szép állapotú használt GH1 plusz az Oly 12-50 jó alternatíva lehet: a Pana videóban nagyon ott van, az Olyval megvan a 24-es induló, másfél kiló alatt van a szett, bár a méret nem kompaktos.

-
Studi
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ezt a az átfogást az m.Zuiko 12-50 (ekv. 24-100) közelíti a legjobban, de az azért nem olyan pici. Zsebbe már nem biztos hogy elférne. Jó képminőség, de nem túl izmos fényerő jellemzi, m43 alapzoomok közül messze a legjobb makró képességgel. Ha nem zavar, hogy a legkisebb micros vázak is egy nagy L-betűk lesznek vele, akkor jó választás. Mellé valami Pana GF, vagy Oly E-PL, E-PM váz mehet, ízlés szerint.
-
Sziasztok!
D700 mellé kellene másodgép (asszonynak). Jobb minőségű kompakt (Pana LX7) vagy olcsóbb(használt is jó) m4/3 ami szerintem képbe jöhet, de sajnos nem vagyok otthon 1.5Kg-nál kisebb kombók összeállításában. Amire szükség lenne:
- eq24-120mm átfogás, vagy ezt megközelítő
- jó minőségű fullHD videó, nem akarunk még egy harmadik dobozt is vinni emiatt
- kompaktnál előny a minél nagyobb képérzékelőKöszi!
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Itt csak az egyik ződ

-
Marseille199
senior tag
Nem volt elég a kéZstabilizátor. Vagy sok volt?

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Mácsbetör!

-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Sokkal jobb! :-)
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nekem ez nagyonződ, szinte már Fuji

-
válasz
Marseille199
üzenetére
csajjal mindent el lehet adni, mi?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Első gondolatként egy egész nyár futott át az agyamon.
nekem bejön a hangulatGondolom ha a fókuszt úgy állítod hogy a hajszálak is élesek legyenek, akkor meg az orr és szem már nem lenne az!?
-
törölt tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Én most készülök oda... biztos napoznak jó páran

Új hozzászólás Aktív témák
- Canon RF 24-105mm f/2.8 L IS USM Z objektív - Új -
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Hollyland Vcore - wireless továbbító
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy Z Flip 7 256 GB Kék Használt állapot 12 GB RAM 6 hónap garancia
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

fixekkel tenyleg neger gyerek szajaban negrot. Ezert tartogatom a 9-18at is.

mi újság gitár fronton, tart még a szerelem?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)