Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nord_
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Nem csak a kisebb méret miatt. APS-C-re egy fényerős ekv. 130mm környéki objektív olcsón és kiváló minőségben beszerezhető. Fullframe-re mennyi is egy 135-ös? Kábé tripla ár?

Nekem egyébként a 24-70 pont ugyanolyan értelmetlen átfogás. Ha zoom, akkor tisztességes nagylátótól menjen el a portré gyútáv 85mm-ig. Ha nem megy el eddig, akkor cserélgetni kell, vagyis oda a zoom rugalmassága.
-
-
Peethy
őstag
-
Tulku
veterán
válasz
makszi
üzenetére
Egyébként nem kétséges, hogy fényképben melyik a jobb...de nekem más szempontjaim is voltak; fuji videója trágyalé, illetve nekem kell az evf és nem akarok számítgatni az átnézeti mennyit fed-nem fed, mi marad ki a képből mi nem...stb, úgy hogy adott volt az LX vagy az xz, de az utóbbi nekem tényleg nem túl gyors fókuszálásnál, illetve akkor még volt 40 ezer pénz különbség a pana javára...amiből pont tudtam venni egy evf-et.
-
Tulku
veterán
válasz
makszi
üzenetére
Nem veszélyes, nekem tökéletesen megfelel (xz1-2 nél lényegesen jobb)
Persze a fuji is bivaly...mármint az x10 volt nekem, ha az x20 gyorsabb, akkor nem kétséges ki a kompakt gyorsasági király.
Nem fogsz csalódni az lx gyorsaságában, szerintem nem pregnáns az eltérés mondjuk egy GH1-hez képest (persze nem azt akarom mondani, hogy egy 14-es fix-szel nem észrevehető a különbség, de mondjuk egy 20-as 1,7 traki már gyönyörűen közelít) -
Tulku
veterán
válasz
makszi
üzenetére
Ha valaki nem szereti a kompaktok zúmolási technikáját annak a fudzsi egy megváltás.
Szerintem ott dobbantott legnagyobbat a cég (meg is hagyták az optikát változatlanul az x20-on).LX7 mentségére legyen mondva hogy van a menüben egy opció amely megszokott gyutávokra továbbítja gyorsan az optikát (24-28-35-50-75-90 tán) persze a fudzsi komfortját ez sem éri el...
-
makszi
aktív tag
Voltam reggel a fotoplusban. Tényleg brutál raktárkészlet van MINDEN-ből!

Persze LX7 és X20-csak új darab volt amit bekapcsolni nem lehetett csak fogdosni nyomkodni
Vegyesek az érzéseim.
Az LX7 sokkal zsebre rakhatóbb, éppen ezért az én nagy kezemnek az X20 jobban kézre állt.
Ezzel együtt nem egy ergonómiai csoda számomra egyik sem.
X20:Előny:
-az objektív illetve a zoomgyűrű nagyon precízen összerakott eszméletlenül jó az anyagminősége
-az egész gép nagyon masszív nagyon egyben van.
-átlag férfi embernek jobban kézre áll szvsz mint az LX7 mert vastagabb a váz, és kevésbé csúszós
-expo komp. tárcsaHátrány:
-szerintem elég bénán van odabiggyesztve a kukucska, mintha utólag csak hozzáragasztották volna, valahogy nem túl szép, és lehet csak nekem van nagy fejem, de nem volt túl kényelmes belenézni.
- az fn gomb túlságosan apró cserébe a nyomáspontja jól érzékelhető.
- a felső vezérlőtárcsa botrányosan gagyi műanyag, min egy gyerek fényképezőgép alkatrész
- nincs dedikálkt video gomb
- nagyon kicsi markolat az LX7 en nagyobb a kitüremkedés mint az X20-on(ezt persze kompenzálja a gép vastagsága, de elfért volna egy kicsivel nagyobb markolat is)LX7
Előny:
- nagyon precíz jó minőségérzet jellemzi a bendeválasztó gyűrűt
-a gombok rajta igaz bár szintlén elég kicsik, de fémből vannak és nagyon jó a nyomáspontjuk
- kikapcsolt állapotban kissebb tehát tényleg számomra már a zsebkompakt kategória,ami egy nyaralásonHátrány:
-az ND szűrő kapcsoló és MF csuszka hihetetlen gagyi itt is mint az X20 on a vezérlőtárcsa. Kb attól félek hogy letörik a kis pöcök.Sajnos mivel nem kapcsolhattam be az AF-et nem tudtam összehasonlítani pedig azt még meg akarom ejteni vétel előtt.
Összeségében nem varázsolt el az X20 annyira, mint ahogy azt vártam.
A 24 mm és a Video különbségek miatt nagy valószínűséggel az LX7-et választom.
-
FEDman
addikt
válasz
rumos14
üzenetére
Minden az árazásán fog múlni. Ha a Sigma vérszemet kap és a fényerejére hivatkozva nagyon elszáll az árazásnál akkor onnantól kezdve lehet érdemesebb lesz adott esetben az APS-C vázat FF-re cserélni, mint egy ilyen obiba beruházni.

De persze a népek sok mindent megkajolnak. Olvastam már olyan véleményt is, miszerint ez olyan durván jó cucc lett, hogy az illető kijelentette be fog szerezni egyet a D800-asára és majd ott DX módban fogja használni.

-
rumos14
nagyúr
ez komoly áresés! tavaly novemberben black friday akcióban volt már 299 USD amúgy, ami elég meghökkentő volt, piacra kerülés után pár hónappal. ha itthon is 100k alatt lesz, az komoly fegyvertény. go Pana!
azért megjegyzem, a B&H-nél, Adorama-nál még instant saving-gel is 398 USD, szóval ez vmi amazon akció lesz egyelőre. -
FEDman
addikt
Nem tudom mennyibe fog kerülni ez az új csoda, de gyanítom ez már az a kategória lesz ami szép-szép, de akkor már inkább egy FF váz és egy 24-70/2,8
Mélységélességre ugyanaz a kettő, csak az FF felállás esetén lényegesen jobb átfogást kapunk. Mindkét végén pont annyival több, hogy sokkal jobban használható legyen.
-
nord_
veterán
Sigma villantott: 18-35mm F1.8

Mellé egy 85 F1.8 és meg is van a klasszikus trió két obival: ekv. 27-50-128mm, ráadásul konstans egynyóccal. -
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Itt azért elég sok kép van a hirdetések között. Nem titkolnak ezek semmit

Ami miatt nagyon hasznos is lett számomra, hogy a gépem elég karcsú, és ezzel a tokkal vastagodott, és így számomra biztosabb és kényelmesebb lett a fogása.szerk után olvastam, de már elötte megválaszoltam a végét

-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
vagy úgy, nx1000...
de gondolom az oly hasonló árú tokok is ilyesmik...amúgy lehet bőr 13 dolcsiért, sőt...a bőr sem mindegy milyen, én 3€-ért vettem anno bőrkesztyűt, a pénztárcám meg 3000huf volt, és szintén bőr, puha, és jó minőségű...legalábbis érzetre. érdekes, hogy az ebayen sem mutatja egyiknek sem az alját, meg az oldalát...
én meg folyton cserélgetem a memkarit, az akksit meg ha tölteni akarom, mindenképp ki kell vennem...na de a szépségért meg kell küzdeni...
a fogáson ront vagy javít? -
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
a 13 dolláros árából nem mernék arra gondolni hogy igazi
ámde meglepően jó műbőr. Belül sötétbarna bársony, tehát puha, nem karcol nem sért. Az alja teljesen zárt,és sajnos nem sima, tehát kőre nem tudom letenni mert bukik előre, viszont a menetes csavarnak az alján is hagytak menetet, tehát akár állványra is szerelhető. Nem lehet sem az akksihoz sem a karihoz hozzáférni, de én spec nem szeretem a kártyát ki / be rakni, inkább kábelezek. Kár, hogy nem tölti kábelről az akksit is, mint régen, akkor isten lenne ez a tok.ITT találsz képeket a hírdetésen belül.
-
arn
félisten
Csak kivanni kellett, amerikaban kezd esni az lx7 ara. Tuti itt is lejtore kerul.
-
sphe
senior tag
Így van mindenki, ezért írtam egyértelműen, hogy nincs nyertes!
A kettő közül amúgy is a pentaxot választanám.
(az 1/4000 és a timelapse miatt, vagy az lx 7-et). De az is lehet, hogy valami fincsi obi(ka)t a nexemre. 
Szerk: az lx-7 sony összehasonlítás még mindig érdel, ha valakinek megvan ne tartogassa. :-)
-
-
FEDman
addikt
Az teljesen jogos, hogy a Sony 20, az Oly meg "csak" 12Mp-es.
Ugyanakkor én ezt beleszámítva állítom, hogy a Sony obija közelébe sincs az Olyénak.Leméreteztem neked a Sony képét 12Mp-esre a könnyebb összehasonlítás végett és így egymás mellé tettem 2 cop-ot:
Ezek közül az első kivágás ráadásul majdnem a kép közepe! Ehhez képest szerintem elég lehangoló, hogy mikrokontrasztnak még csak jelét se nagyon mutatja a Sony obija.

-
sphe
senior tag
válasz
wody21
üzenetére
Azért azt is vedd észre, hogy az rx100 leméretezett képe mellett az xz-2 más színnel, de már kb. ugyanazt a CA-t adja, sőt...
több a zaj már alap iso-n, kevesebb a dinamika, magasabb iso-n a Sony teljesen elveri.
Nincs nyertes.
Itt a pana lx7-et kellene a sony mellé tenni, olyan van esetleg? -
rbalint88
veterán
Kit érdekelne ilyen kulcstartó? 1500Ft/db, Főleg az E-P3-ak, OM-D-ből az ezüst eladó első körben

Ha ezekre van vevő, akkor lehet beszélni a következő körről, amiből eladó lesz az összes. -
arn
félisten
Nem fotozok en annyit... Az egyik tuti otthon porosodna. Orulok baromira ezeknek a nagyszenzoros 35osoknek, mert mftn is a kedvenc fokusztavom a 20as. De ennyiert sok... Szinte hasonlo arban megvan az em5, es ha rakivanok masra akkor masik obival indulok el.
Az xz1 viszont baromi jo volt hasznalhatosagra, de a kipotyo kepek nem utottek meg az altalam keresett szintet. Biztos azota sokkal jobbak, de meg kivarok. Az rx100 sincs messze mar, az obin kellene kicsit csiszolni. Az oly csinalhatna egy nagyobbacska kompaktot...
-
arn
félisten
Igen, en minden hwes, bringas, hifis etc forumon arn vagyok, kb 15 eve
orulok, hogy vkiben sikerult nyomot hagyni. Talan azok a kepek azert egyedibbek, mert akkor grafikaval tamogattam meg, ami hianyzott a techniakbol. Nekem eloszor volt a design aztan a fotozas. De azota csak hobby, fejlesztokent egyszerubb. -
FEDman
addikt
válasz
rumos14
üzenetére
Igen, a nagyobb szenzorok jobb dinamikája alap iso-n előnyt jelent. Kérdés csak az mekkorát..

Mikor azt mondtam, hogy a Sony 1/1,7" lapkája alap iso-n már bőven megfelel akkor azt a dinamikára is értettem. Ezek a gépek már itt is nagyon jól teljesítenek. Még DXOmark szerint is 11,3 EV az átfogásuk. Ez alig gyengébb csak az RX100 1" szenzoránál. Gyakorlatban ez kb kifullad annyiban hogy árnyékokban egy leheletnyit kevesebb a zaj, semmi több.Az meg hogy sok 1/1,7" gépnek műanyag a képe az sok esetben a túl lelkes amatőrökre hangolt Jpeg motor eredménye.
Itt van 1-1 Raw-ból LR-ban konvertált kép a két géppel:
Azon túl, hogy az Olynak jobb az obija én olyan túl nagy különbséget nem látok a kettő között.
Magas iso-n pedig nyilván a jobb fényerő kompenzál.
Szóval nem minden a szenzor.
Szerintem..
-
Szulita28
senior tag
válasz
makszi
üzenetére
Felejtsd el az MM-t. Fotoplus bp-i bemutatóterem, gyerekek, mikor tanuljátok már meg az új fotós nagyhatalom nevét??

Tessék elmenni, besza-behu kategória. Vitrinben Nikon 300 és 600 f2.8, C/N-hez a manuális cájsz sorozat stb.
(LX7 és X20 is biztosan van nekik, és odaadják tapizni). -
makszi
aktív tag
válasz
Szulita28
üzenetére
Ezzel a LOW light ISO-val most megleptél, megnézem este újra a dprev-es képeket...

Azért is jó lenne élőben kipróbálni vétel előtt mert pl az AF sebesség is egy olyan "érzetre" ez gyorsabb dolog, a teszteken meg azt olvashatjuk, hogy mind a kettő nagyon gyors Af-el rendelkezik.
Node tudjuk hogy nagyon gyors és nagyon gyors között lehetnek nagy különbségek...
Xz-2 valamiért akkor sem szimpatikus
Már külsőre sem. -
makszi
aktív tag
Igen a 24mm-a legnagyobb előnye a Panának, ha mindkettő 28-ról indulna, akkor a Fuji-t választanám a videó ellenére is.
Kérdés hogy hol lehet ezeket élőben megnézni kipróbálni?
Panashop-nál jelenleg sehol nincs raktáron, és a X20-at is csak rendelni lehet a fujiweb-en.
Hazafelé benézek egy Media-ba de nem sok reményt fűzök egyikhez sem...
-
Szulita28
senior tag
válasz
makszi
üzenetére
"A 24 mm az nagyon jó lenne az LX7-en, viszont a 112mm meg az X20-on"
Tartsd szem előtt nord apó örök érvényű mondását: 90 mm-ből a 112 bőven kivágható, de 28 mm-ből a 24 mm sosenem
(vagy valami ilyesmi
)"az érzékelő miatt a low light ISO teljesítményben a Fuji a befutó"
Ebben én nem volnék olyan biztos. Az LX7 fényereje rendesen kompenzál (sasolj meg depin képeket). Szerintem nagyjából pariban vannak ('s az XZ2 mindkettőnél jobb
)
Persze pl. dinamikában nyilván jobb a Fuji, de összességében nagyjából hasonló a végeredmény (RAW-ra nem vonatkozik) -
válasz
makszi
üzenetére
neked kell tudni, hogy mi a fontosabb... ha kell a 24 mm, eldőlt. ha atom videó kell, eldőlt. a 90 vs. 112 mm nem akkora különbség, tudsz vágni a 90 mm-es képből. a fujiban viszont nagyobb és jobb szenzor van, van fókuszgyűrű, van - egy ellentmondásos - kereső stb. és jóval nagyobb, mint az lx-7 (nem biztos, hogy hátrány). nézd meg a kettőt egyszer valahol, és a tapasztaltak alapján dönts.
-
Mercutio_
félisten
válasz
rumos14
üzenetére
Pluszbónusz: Pentax MX-1 ami egy XZ-2 retró köntösben

-
rumos14
nagyúr
válasz
makszi
üzenetére
szerintem elég ránézni a két gépre és tudnod kell, melyik a "tiéd". az LX7 egy techno csoda, kell, mert eztaztamazt tudja, az X20 pedig érzelmileg zsarol a retro megjelenéssel, kezeléssel.
de hogy nehezítsek a dolgodon, ott az Oly XZ-2, ami nagyjából a kettő között van, a fentiek alapján. -
rumos14
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
ezzel nem értek egyet.
a nagy(obb) szenzor előnye _mindig_ előjön, kevésbé lesz tőle "digitális" a kép jellege és sokkal jobban reagál az utómunkára, jobb a dinamikája. a háttérmosás pedig... túró, egy nagyobb szenzoros géphez képest. ez azért ne legyen szempont...
az LX7, XZ-2 kétségkívül faja gépek, ennek megfelelő áron, de ha az a k...a Sony (RX100) 24mm-ről indulna és még egy két Sony-s hülyeséget kijavítanának, na az lenne a "Lola T" kompakt.
mindazonáltal! a kis szenzort a Pana ügyesen kihasználja a fényerős optika érdekében, ezt elismerem, az LX7 mellett a másik jó példa az FZ200 az ekv. 600mm-en f2.8-as fényerejével. videóra nagyon fincsi. -
scarabaeus
őstag
"itt is volt topik róla"
Aha, trükkös volt, nem is egy cikk, lapcsaládon belül, hanem kettő (prohardver és mobilarena), mind saját topikkal.
-
k1csi
senior tag
Nekem is tetszik az LX7, viszont ha nem sürget az idő, akkor kivárom mi várható a következő generációban.
Nemrég pont a Pana egy nagyon igéretes szenzorfejlesztést jelentett be (kb. 1 Fé-el jobb azaz kb. dupla ISO-n olyan zajos mint a korábbi szenzorok), itt is volt topik róla.Nem bánnám, ha már GH5-ben vagy LX8-ban megjelenne...
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Én is LX7 vásárlásán gondolkodok. Tegnap már majdnem meg is vettem, de nem hagy nyugodni a Fuji X20. Néztem, már itthon is lehet kapni és 30k-val több mint az LX7. Ez nem olyan óriási nagy difi.
A 24 mm az nagyon jó lenne az LX7-en, viszont a 112mm meg az X20-on
Továbbá ha hozzáveszem hogy az X20 on van egy kukcska és az LX7 re azt jó sokért tudom csak megvenni és akkor nem mehet rá vaku, szóval most erősen elbizonytalanodtam és lehet X20 lesz a vége.
Ha nem lenne az LX7 ben 100 fps-es HD video meg Time lapse funkció akkor már eldőlt volna, de ezek nagyon jó feautre-ök és ezek sincsenek az X20-ba. optikailag nem tudom melyik a jobb , az érzékelő miatt a low light ISO teljesítményben a Fuji a befutó,
meg szerintem általában fényképre jobb a Fuji , de viedóra meg jobb a Pana...
Nekem mind a kettő fontos...

Ki melyiket venné?
-
b.vr
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
"Innentől kezdve meg hogy kis mélységélességre, low light teljesítménye hogyan alakul az már csak az obi fényerején, minőségén múlik."
Én ehhez annyit tennék hozzá a saját szempontjaim szerint, hogy a kompaktnál a dof nálam nem lenne szempont, arra úgyis ott az mFT (bár az sem épp FF, de egyelőre nekem megteszi), viszont a low light annyiból érdekelne, hogy akkor ezt zsebben tudnám vinni koncertekre, illetve hát lehessen azért elfogadhatóan használni erdőben alkonyatkor, városban meg éjszaka. Az optika fényerejét is bekorlátozza, hogy azért fizikailag nem lehet túl nagy, mert onnantól már nem igazán kompakt. Viszont egy jó stabilizátor itt sokat segíthet. -
b.vr
őstag
"szerintem makróra pont jó a kompakt, nd filter is van gyárilag (oké, nem nd1000-es
), illetve pont az lx-7 elég nagylátó is a multiaspival (bár ez ízlés kérdése, nekem már elég volna ahhoz, hogy ne akarjak külön nagylátót)"Makróról egyelőre nem tudok komolyabban nyilatkozni (csak február óta van meg, és még csak most kezd hozzá normálisabb idő lenni), itt majd a használat/tapasztalat dönt (amúgy ezt az Oly 60/2.8-at élmény kézbe venni, persze ha nem használnám ki egy kompakt mellett, rögtön el fogom adni)
ND-nél viszont pont az nd1000-re gondoltam
, az van a 9-18hoz, merthogy van pár kedvenc vízeséses völgyem (még csak játszogattam vele párszor; kell majd egy jó állvány is)
A 9-18ról egyébként sem mondanék le, építészként ez nekem fontos, belső terekhez, szűk(ebb) utcákban nagy(obb) épületekhez, stb. Volt már amikor az ekvivalens 18mm is kevés volt (na persze annyira nem hogy horror-áron 7-14-et vegyek, meg az amúgy is nagyon "egy-ügyű" optika lenne
még a hosszabb végén is nagyon széles )
Továbbá itt nekem az EVF-re is szükségem van, erre nem hiszem hogy elég lenne nekem a kompakt.Én tényleg valami olyanban gondolkoznék, mint ami a 14-140 (150) tartományt fedné le, tisztességes képminőség mellett (de simán lehet hogy az lx-7 ekvivalens 24-90-je is elég lenne) De nem mélyültem még el a kompaktokban, csak annyira hogy meg szoktam nézni ha valamit szóba hoztok. Pár hónapot még adok magamnak a téma körüljárására.
-
madgie
titán
válasz
Szulita28
üzenetére
Ablakot amúgy sem cserélünk, harminc évesek, de nincsenek megvetemedve, úgy zárnak ,ahogy kell. Amúgy is azt vallom, hogy egy telet húzzunk le az új helyen, akkor válik el, mit, hol, mennyit szigeteljünk, burkoljunk, stb.
FEDman: épp néztem valamelyik oldalon, hogy az LX7 szenzora félperces záridőknél is relatív szép eredményt ad (egy GH1-hez mérten meg főleg). Na most gondold el, fél perc + 24/1.4, még csillagokra is röhögve kiváltja a MILC-et. Főleg, hogy ott van benne a menüben az intervalo-izé.
-
FEDman
addikt
Zoom obis kompakt gépeknél a szenzor méretének szerintem lényegesen kisebb a szerepe, mint azt sokan gondolják. Ellenben a ráaggatott obinak már annál inkább!
Egy zoom obis kompakt gépnél szerintem a minimális elvárás a szenzor felé, hogy alap iso-n jó fényben ne legyen rá panasz. A mostanában használatos 1/1,7" Sony lapka szerintem már pont ilyen.
Innentől kezdve meg hogy kis mélységélességre, low light teljesítménye hogyan alakul az már csak az obi fényerején, minőségén múlik.
Ha ehhez képest megnöveljük a szenzorméretét, de közben a gép külső méreteit tartani akarjuk akkor ugyanaz az obi kb. pont annyival lesz kevésbé fényerős amivel elveszti a nagyobb szenzora nyújtotta előnyöket.
Azaz max. pszichés lennénk ezzel előrébb.
Egy érdekes és elgondolkoztató gyakorlati példa, hogy tele végén (ahol számít) az XZ2/LX7 párosnak kisebb a mélységélessége mint a viszonylag nagy 1" szenzoros Sony RX100-nak.

-
törölt tag
-
Szulita28
senior tag
A multiaszpis 24 mm nagyon állat valami. Meg a 100 fps HD is. Mióta kipróbáltam, csak ezt használom

Kíváncsiságból nézegettem (jpg-ben) az LX7 és XZ2 képét az E-5-tel (nem OMD!) hasonlítva. Ami ugye 2-3 éve még egy profi valami volt (és persze ma is az, a szenzort leszámítva). Az XZ2 nagyon szépen pariban van vele, és a Pana se marad le érdemben. Legalábbis az én szememmel
Valóban ütős a fejlődés. -
szerintem makróra pont jó a kompakt, nd filter is van gyárilag (oké, nem nd1000-es
), illetve pont az lx-7 elég nagylátó is a multiaspival (bár ez ízlés kérdése, nekem már elég volna ahhoz, hogy ne akarjak külön nagylátót).szulita: hát igen, én sem bánnám, ha divatba jönne a 2/3" és az 1", de úgy tűnik, egyelőre még várat magára. cserébe ezek a mai 1/1,7"-os lapkák is elég durvák. amúgy meg az 1/2,3" és a 2/3" között van 1 fé, összesen, kicsit csalóka (az előbbi ugye az utált "körömnyi szenzor", az utóbbi meg a "fuji-féle jó nagy kompakt szenzor").
-
Szulita28
senior tag
Én is így gondolkoztam, ill. ide lyukadtam ki. Van az LX7 "fényerős alapzúm"-nak és mindenesnek (munkába), és G5 célfixekkel (17 és 60). Egyelőre nagyon tetszik ez a felállás (ez persze nálam nem jelent semmit
)Vagy ha nem LX7, az XZ1 most akciós a Mintaboltban (br. 80e). Az is jó kis cucc. Az XZ2-nek pedig most esett az ára az LX7 szintjére (140e). Van a depin egy jó kis összehasonlító teszt (ha nem ismernéd).
-
b.vr
őstag
"szép lassan minden rendszernél lehet majd ilyen párokat csinálni, egy kompakt és egy nagy szenzoros fix"
Hasonlóképp gondolkodom én is. Eddig egy "kicsi" meg egy "nagy" (amiben van EVF és normális markolat, jelenleg nálam ez a G5) mft-ben gondolkoztam (ha már az objektívek úgyis megvannak), de a kicsi (jelenleg a régi GF3) sem tud elég kompakt lenni (ha meg rugalmasságot is szeretnék, azaz nagy átfogású zoomot, akkor helyből szóba sem jöhet)
Úgyhogy most én is abban gondolkozom, hogy a G5 mellé veszek egy kompaktot ami simán elférne a hátizsák vállpántján egy kis tokban, és bármikor előkaphatom és nem kell a G5-ön üveget cserélgetni. Azt meg arra használom, amiben a kompaktnak nem lenne erős: elmosott hátterű portré (45/1.8), igazán nagylátószög (oly 9-18) , makró (60/2.8), vagy ahol ND-filtert szeretnék, stb, szóval azoknál a képeknél, ahol valami olyat szeretnék ami kompakttal nem menne. Ott úgyis rá kell készülni, gondolkozni, akkor már nem számít hogy elő kell vennem a kis oldaltáskából, neadjisten még obit is kell cseréljek. Belefér.
Gondolkoztam abban is, hogy a másod-vázra vennék egy utazó-zoomot, de egyrészt árban sem jönnék ki jobban, másrészt ami fontosabb, úgy már végképp nagy helyet foglalna, nem lehetne mindig a kezem ügyében (zsebben, hátizsákvállon, stb) És ott már talán a képminősége is összevethető lenne egy hasonló árú (vagy akár oclsóbb) kompakttal.
De ez még azért kicsit a jövő zenéje nálam, mindenesetre jópár hónap. -
válasz
Mercutio_
üzenetére
ha vannak is ilyen generációs különbségek, annak egész biztosan nem az egyének az okai, hanem a társadalom. de amúgy persze sokszor érzem én is azt, hogy mennyire röhejes egy-egy "gyerek", de emlékszem, hogy ugyanilyen marha okosnak gondoltam magam mondjuk 26 évesen is, és hát nem szívesen gondolok vissza, hogy mekkora baromságokat csináltam pont 26 évesen.
én sem bírom ki, de azért ahogy öregszem, igyekszem bölcsebb és higgadtabb lenni. kár idegeskedni, nincs olyan gond, amit ne oldana meg egy jó üveg bor..

-
MrChris
nagyúr
Ha érdekel valakit Pana 14-45, 40e-ért írjon!
-
Mercutio_
félisten
-
legrosszabb esetben mehet mellé vmi nagyobb, például gf6 + 20/1,7 mondjuk... szép lassan minden rendszernél lehet majd ilyen párokat csinálni, egy kompakt és egy nagy szenzoros fix. amúgy a ma bejelentett ricoh gr is nyálcsorgatóan jó, bár részemről f2,8 helyett lehetett volna f2,0. a nikon coolpix a-t így is veri.

-
Tulku
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Ez tipikusan Madgie-s....amikor meg mán occsó lesz, akkor másra kell a pénz

Én a hihetetlenül ostoba fejemmel azt mondom, az én szintemnek tökéletes a pana (LX7) nagy szarvashibá(ka)t nem találok rajta, nem kell pixelkukkolni, illetve összességében számomra perpill a legjobb megoldás.
És baromi jó, hogy ma itt tartanak a kompaktok...
Új hozzászólás Aktív témák
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Foxpost károsultak - 2026
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Gurulunk, WAZE?!
- Hardcore café
- Gyúrósok ide!
- A hónap végén érkezik a The Division: Resurgence
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Új HP 16 Victus FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 5.1Ghz 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- szinteÚJ, dobozos Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Ultra 7 255U 5.2GHz 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mondjuk ezzel a 80 dekás súlyával itt némileg OFF

Úgyis kitalálsz te majd az asszonynak egy emészthető okot díszpapírba csomagolva, h miért is létszükséglet az LX7 épp most