- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Csak érdekesség: az X100-ért továbbra sincs érdemi KP-s érdeklődő, de cserélni naponta féltucat ember akar erre-arra. D5100, Tokina 12-24, Oly ZX-1, már nyomon sem tudom követni, mik voltak... kivéve egyet, az ma futott be: ez a kicsike markolattal. Nem mondom, hogy nem pendített meg bennem bizonyos húrokat, de nem mentem bele a cserébe... remélem valaha elmegy KP-ért is a Fuji
-
-
jjeahh
nagyúr
így kicsiben úgy néz ki mint a fiókban porosodó oly vg-160-am
kinagyítva már látszik, mintha nem kompakt...
amúgy íme valaki, aki F2.8-ast használ...
ráadásul "csak" 28mm-es...szerintem én is megrendelek egy 24-est, ha másra nem, kísérletezni jó lesz...sokat nem bukok rajta
-
.mf
veterán
Na akkorhát beálltam én is a sorba és vettem egy Pana 20/1.7-et.
Új, de kirakati kitből, így sikerült 430 SGD-re lealkudnomEzennel ki is vettem a városjárós fotós-oldaltáskámból az MD-átalakítós Tokina 28/2.8-ast, s máris felére csökkent a tömege
Amúgy néha kedvem támadna, amikor "lepkecsattogatósként" utalnak ránk a tükrös topicokban, berakni ezt a képet.
Ez a teljes városjárós felszerelésem, a fotó pillanatában ebből állt:
E-PL3 használatkor nyakamban / különben félvállon átvetve oldalt. Reggel még kitobival.
Bal zseb: pénztárca
Bal oldalzseb: 0.25 l ásványvíz
Jobb zseb: okosteló, rajta tripadvisor hely kiadása, térképek, gps
Jobb oldalzseb: papíros kistérkép, gorillapod, eső-poncho
Farzseb: útlevél
Fotócuccos oldaltáska:
- Kitobi halszem-előtét
- Tokina 28/2.8, MD-átalakítóval, napellenzővel
- Fujian 35/1.7 + átalakító
- Vaku
- Szűrőkészlet: (uv-k a lencséken, azon felül) cpl, vari-nd, grad-nd, +8 "makró"
- Pótakku
- Tisztítókendő
- Zacskó (nagy eső esetére)Egy hátizsák a 30-34 fokban és 70-80% párában rárohadt volna az emberre.
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie #24175 üzenetére
Bammeg, most nézem, hogy mennyiért adod... Amióta volt a kezemben az a vacak, szeretnék egyet, holott tudom, hogy semmi szükségem nincs rá, nem is használnám, nincs semmi értelme. De ez már szinte fájdalmat okoz...
Lehet, hogy le volt írva korábban, de meg lehet kérdezni, hogy Mlaca Gazda miért adta el az XE-1-et?
-
jjeahh
nagyúr
pár napja ajánlta valaki itt a 24mm-28mm F2.8 obikat...
na meg ugy-e egy 24mm manuál 40€, a 20mm F1.7 pana meg 250€...szóval előbbi "helyett" az utóbbit biztosan nem fogom beszerezni...
pana 14mm f/2.5 is háromszorosába kerül a manuálnak...szóval tényleg ennyire nem ajánlottak az f2.8-as obik?
-
MrChris
nagyúr
válasz
jjeahh #24189 üzenetére
nekem oly 24/2,8-van. kb azt tudja mint a kitobi azonos rekeszen. 2,8-on csak videóra, fotóhoz legalább f4-re kell rekeszelni. Pedig nem olcsók a jó 24-esek. Szerintem nem igazán éri meg max MF videónál lehet kihasználni, mert az elektronyos gyűrűtekergetés nem az igazi. Talán majd ha egyszer lesz faxa reduktoros adapter
-
Gondwana
addikt
Vetettem a cégben egy Phottix OC-E3 vakukábelt (Canon talp, névlegesen 3m nyújtva, nekem 1.5-ig se sikerült kifeszíteni, Szerbiából, másnapi szállítással 35€), most öjömbódottá, mert tökéletesen használható a Pana GH1 és az FL-36R közé téve! (HSS is működik)
-
-
Studi
veterán
válasz
Szulita28 #24177 üzenetére
Igen, ezek nagyo n jól használhatók! Annyit tennék hozzá, hogy a 36-os nem tudja a vezeték nélküli módot, emiatt érdemesebb a nagyobbakat választani. A kis vázat nem lehet igazán stabilan tartani egy ekkora vakuval.
Nekem van FL36R is, kicsi, könnyű, kényelmes, és van egy Metz 48 AF-1 is, az mindent szétvillant! A Metz gombjai, "menüje" kukába való, de ezért jó, hogy vezeték nélkül használható, gépről tudom állítani a fontos paramétereket.
Persze kérdés, hogy milyen vázról van szó, mert a beépített vakut használja ugyebár triggernek!
-
jjeahh
nagyúr
a pana vakuk működnek olympuson? esetleg nem tudtok valami gyárinál olcsóbb, mégis megbízható minőségű vakut oly-hoz?
-
madgie
titán
Nem tudom... eddig a pix/indexen mindenem elment, de gyanítom, hogy a karácsonyi költekezés utáni szokásos téli ubiszezon meg az x100s bejelentése együtt okozza ezt a sorbanállást a cuccért.
Mondjuk a G3 is csak az asztalon áll, jövő héten esküvőt kell vele fotóznom, addig kicsit szokni kéne
-
Studi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #24172 üzenetére
Köszi, erre nem gondoltam. a Google meg valami egész mást dobott ki.
-
Studi
veterán
válasz
madgie #24161 üzenetére
Én szeretem a személyes találkozás előtt e-mailben tisztázni, mennyit is szánok az alku tárgyára, és eladóként jó néven veszem, ha a vevő is megteszi ezt. Ez viszont azt jelenti, hogy ha a találkozáskor olyan állapotban van az áru, mint amiről szó volt, akkor nincs további masszírozás. Megnézzük, fizetünk, örülünk.
Ha valaki úgy jön el, hogy nem is szán annyit a cuccra, amennyiért hirdettem, majd elkezdi fikázni, hibát keresgetni rajta, az a halálom. Persze ha van sérülés, amiről korábban nem volt szó, és az olyan mértékű, akkor lehet alku tárgya.
Múltkor például linkelte ide valaki az E-PL1-et a 14-150-el. Azt én egy nappal korábban észrevettem már itt, de ár nélkül volt, gondoltam nem sok rá az esély. Aztán felkerült az indexre 80-ért, én összeszedtem, ami pénzt találtam a közelemben, és ráajánlottam egy 70-et e-mailben. Én lepődtem meg legjobban, hogy nemhogy meg van még, de el is fogadta az eladó az áramat. A találkozáskor kiderült, hogy bár majdnem minden patent állapotban van, az obi frontlencséjének a belső oldalán van egy nagyobbacska porszem. De akkor már eszembe se jutott volna alkudozni, úgy éreztem, hogy ez belefér az árba. :-)szerk: úgyhogy ide lőjetek, nálam van a szajré! :-D
-
hegyimorc
senior tag
válasz
madgie #24161 üzenetére
Sejtettem, hogy valahol hirdeted annyiért is.
Én már régóta nem vagyok hajlandó telefonszámot adni (az elején, amíg nem látszik, hogy komoly-e) Világosan benne van a hirdetéseimben, hogy hogyan tudnak érdeklődni, de a többség már a hirdetést sem bírja elolvasni. 5-6 mondat biztosan nehéz egyszuszra, hát még ha neki kell ekkora terjedelemben írásban megfogalmazni a kérdéseit. (Amikre persze benne a válasz a hirdetésben, csak el kellett volna olvasni
)
Alku detto. Amúgy nem lenne ellene kifogásom, de legalább annyit dolgozzon érte, hogy érvel.
Szerencsére mostanában inkább csak azért hirdetek ezt-azt, mert túlzásnak tartom, hogy a polcon állnak, nem azért mert kajára kell az áruk.
-
-
ati3x
senior tag
-
Studi
veterán
válasz
Szulita28 #24147 üzenetére
Vagy belemész a "nepperkedésbe", és úgy kicsit olcsóbban lehet összelapátolni a felszerelést. Én amikor volt pénzem, vettem jó árú nagyobb készleteket, és kiárusítottam, csak azt tartottam meg, amire szükségem van ténylegesen. Így azért jobb áron van itthon egy-két dolog, de kockázat is van benne.
-
-
Szulita28
senior tag
Amíg nem keresek vele pénzt, ill. nem lottó ötös után vagyok, a logikád - legalábbis nálam, de nem mindenki én vagyok
- nem állja meg a helyét. Fotózni akarok vele, nem nepperkedni, ettől még baromira zavar, h évente feleződik a vázak/kompaktok értéke
De tudom, ez messzire vezet. -
Szulita28
senior tag
Naná, h jobb
De sztem van egy "optimális árpont", amikor érdemes venni, akár újan is. A G5 pl. most ilyen. Nyilván lesz még olcsóbb, de akkor már ott lesz meglebegtetve a G7.. Az X100s meg 300e-ért újan, mikor Mazsi 155e-ért árulja az X100-at, hát a franc se tudja...inkább nem kell
Sajnos ezek a retró cuccok amúgy is k.rva drágák. Remélem, a Fuji csinál majd egy készletsöprést az X-E1+18-55 kitnél -
arn
félisten
hasznalati erteket kell nezni, hogy neked mit er meg a dolog... el kell donteni, hogy kupeckodni akarsz vmivel, vagy fotozni.
-
-
Szulita28
senior tag
Szvsz nem az a baj, h most 200e, hanem mennyit fog érni 3 év múlva?? Persze, fotózni akkor is lehet majd vele (vagy nem, mert behal a gariidő lejárta után fél évvel, és 50e+-es javítási ajánlatot ad a szerviz), de akkor is buktál rajta 100-150e-et
Lehet, kisebbségben vagyok, de engem az ilyen mértékű értéktelenedés nagyon zavar. -
hegyimorc
senior tag
válasz
madgie #24137 üzenetére
Én simán megvettem volna, de akkor 190-ért hirdetted és még most is 170-ért látom. Nem jobb annyiért hirdetni, amennyiért eladnád?
Értem én, hogy vannak a pofátlan alkudozók, de aki pofátlan azzal inkább szóba sem állok - sőt ha nagyon az, talán meg is jegyzem és legközelebb már akkor sem üzletelek vele, ha alku nélkül vinné - de ha csak azért hirdeted drágábban, hogy az alkunak is legyen helye, akkor lehet, hogy kizárod azokat akik az igazi áron vinnék, a "alkus" áron pedig nem.
Na, mindegy, csak hangosan gondolkodtam.
Amúgy szerintem most nem csak x100-at nem lehet eladni, hanem mást sem :-)
-
-
arn
félisten
Tudom, dxomark, de azert ez odab*sz. Mikor lesz 100k?
-
ROBOTER
addikt
Állítólag az USA-ban élő Olympus m4/3 tulajdonosok kizárólag ettől a szolgáltatótól kaphatnak Internetet.
-
need
addikt
válasz
Marseille199 #24124 üzenetére
na majd 45/1.8 lesz az igazi..
de nekem még midig a bányás képeid tetszenek a legjobban..
-
madgie
titán
válasz
Marseille199 #24121 üzenetére
Neked a 45/1.8 számít kitnek, nem?
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #24119 üzenetére
Hmm, tetszik.
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #24118 üzenetére
Köszi!
Nem az amúgy, g3+kitobi -
need
addikt
válasz
Marseille199 #24117 üzenetére
erről mindig a bent a m.helyemen a kémény jut eszembe vagy is inkább annak a létrája és a merevítése...
3 képet tudtam csinálni mert utána lemerült..ha azt végig tudtam volna fényképezni a lehető legtöbb módon..
f/2-15 és állványról..na + persze fentebb a lámpát is jobb pozícióba hozva.. nagyon kíváncsi lettem volna a végeredményre..!de majd ha jön a jó idő.. -
andersen10
aktív tag
válasz
Marseille199 #24114 üzenetére
-
andersen10
aktív tag
válasz
Marseille199 #24117 üzenetére
Like.
FF nega? -
válasz
Marseille199 #24114 üzenetére
na ez szép tiszta, ritka a streetfighterben az ilyen! cserébe viszont nem túl erőteljes, úgy értem, nincs igazán mondanivalója, egyszerűen csak szép a szemnek
(ez egy méltatás volt összességében, ha nem derülne ki belőle
)
-
jmakk
őstag
Kipróbáltam a GF3 expószámlálót és a 4) pontot módosítanám:
4) Press simultaneously LEFT ARROW + MENU/SET. While keeping the buttons pressed, press PLAYBACK.
Először a PLAYBACK gombot kell lenyomva tartani és utána jöhet a LEFT ARROW + MENU/SET.
Sőt az utóbbi kettőt sem kell egyszerre nyomni a MENU majd a LEFT ARROW és működik. A lényeg, hogy mind a három gombnak lenyomott állapotba kell kerülnie.
Így azonnal sikerült, az eredeti verzióval meg sehogy sem akart összejönni. -
ati3x
senior tag
válasz
MrChris #24109 üzenetére
off
Jaja.. Kb olyan, hogy "nem osztogatnak, hanem fosztogatnak"Azt el is felejtettem részletezni, hogy miért használják ezt a technikát. A több 100-1000 kép kiátlagolásával a légkör zavaró hullámzását lehet csökkenteni. A légköri nyugodságnak is vannak fokozatai, jó nyugodsá elög ritka.. A nap fényképezésnél meg még nehezebb kifogni, mert ugye nap közben melegszik a levegö, és ez turbulens áramlásokat eredményez. Éjszaka egy picit könnyebb a helyzet, mert hül a levegö, és általában hajnal felé javul. (persze ez sem mindig igaz) Másrészt a nyugodság nem keverendö az átlátszósággal. Sajnos szinte egymást zárják ki. Pl, magyarországon amikor kitisztúl az idö, általában hidegfront után akkor hiába jó az átlátszóság, a nyugodság csapnivaló. Ugye mindenki látott mat szikrázóan tiszta idöt, amikor vibrálnak, táncolnak a csillagok.. Na ez nem jó ez azt jelenti, hogy csapnivaló a légköri nyugi. Magyarországon átlagban 2-3 éjszaka van mikor ez a két paraméter ideális.. No azt kifogni! Másrészt ezek a paraméterek drasztikusan változhatnak egy éjszaka alatt is..
Magyarul hiába van jó, drága technikád, bizony ki kell fogni a körülményeket is! A másik sokszor elhangzik számtek fórumokon: minek kellenek ilyen erös procik, minek kellenek 3 terás vinyók.. Na pl itt a csóka egy 6 megapixeles Grashoper Expres kamerát használ. Jó esetben 11 FPS-el, mindezt tömörítetlen 14 bites formátumban rögziti, ez képenként kb 11 megabájt adatot jelent. Tegyük fel 2 perces videókat rögzit (jupiternél kb ennyi a szokás, de valószínü a napnál is) Tehát csak egy 2 perces folyam kb 1200 képkocka, azaz böven több mint 1 giga..Majd ezt az adatot át kell pumpálni egy spec feldolgozó progin, ami rengeteg müveletet végez rajta.. No az nem kevéssé idöigényes.. De még nincs vége, mert a végeredményt még sokan photosoppal még utófeldolgozzák.. Szóval ez a blog nem kicsit ferdít!
-
ati3x
senior tag
No akkor..
Azért nem olyan eccerű mint ahogy a bloggoló irja.. Mert az a középkategóriás távcső H-alfa szűrővel, meg kamerával egyutt is veri a pár millát. Lássuk: SolarMax II 90 Filter azaz a Ha szűrő:4000 dodo.. a cső 92mm astro-physics nem találtam pontos árat, de olyan 6000 dodo.. A bf30-as blokkoló szűrő 1600 dolcsi.. A baader barlow adapterekkel 1000.. Az az "eccerü" ipari kamera sem olyan egyszerű.. Nem találtam árat, de szerintem bőven ezres felett van.. Az állvány pedig 9000 dodo.. Szal az öreg alaphangon 25 ezer dolcsis "cájgal" lövi a képeket..
Maga a "fényképezés" pedig kb igy zajlik: Ezzel a cuccal tömöritetlen videót veszel fel.. Minél több FPS-el, és minél rövidebb expoziciós idővel.. Ennél a szerkónál az FPS nem igazán nagy 11 FPS, de ezt 6 megapixelen tolja ez az eccerű ipari kamera.. A videót szétdobod több ezer kockára, majd spec szoftverrel (pl registrax 6, vagy jelen esetben astroIIDC) feldolgozod.. És lesz egy képed több száz-ezer kockából kiátlagolva... Azt még nem is tettem hozzá, hogy a csóka valami powa mac-el dolgozza fel a nyersanyagot.. Gondolom az sem 2 fillér.. Mármint a hw.. Saccra az is minimum 5000 dolcsi.. Azaz már 30 ezernél tartunk..
Én egyszer probáltam felvenni jupitert és holdat, egyszerü logitech webcammel.. Bizony 15 FPS-el 640x480-ban perc/gigabyte adatmennyiségek jönnek össze tömörítetlenül.. Sírt is a C2D feldolgozásnál...
Persze semmi nem lett belöle, mert nincs EQ álványom, de egy próbát megért..
-
arn
félisten
Azannya... [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest