Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:

1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34352) kerobi


kerobi
senior tag

Az alc 1220 as alaplapi hangkartya aktivalasara van valami trukk catalinaval? Mondjuk kulso dacot hasznalok de nem lenne baj ha az alaplapi is mukodne.
Masodik. Qbittorrent leallitasnal nem tud kilepni a programbol.
Valamint van egy program, ami ujrainditaskor hol elfogadja a licencet hol nem. Olyan mintha több mac serial valtakozna mert neha uj codot kér a program. Studio one pro.

Macbook Air M1, Asrock Z390 phantom gaming mini itx, I9-9900K, 32GB 3600MHz G.Skill, Pro-ject Pre Box S2 Digital DAC+PreAMP, Raijintek Metis plus ház, Noctua NH D15 cooler, Radeon Pulse 5700Xt

(#34353) kushwavez válasza kerobi (#34352) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

AppleALC.kext Clover/kexts/Other-be, config.plist-be Devices/Audio/Inject=11 (vagy 1)
2. Ez valószínűleg maga az app hibája, nekem is sokszor volt ez a problémám vele, egyszerűen megakadályozta a gép leállását is és csak kényszerített bezárással lépett ki.

Be vagy jelentkezve az iCloud-ba? Ha igen, akkor biztos, hogy csak egy serial-od van, mert minden változtatásnál kérné az appleid jelszavadat és az ellenőrző kódot ha megváltozna. Meg nagyon nem is tud változni mivel ez a config.plist-ben található, kétlem, hogy bármi randomizálná minden indításkor. De ellenőrizd a config.plist-et, hogy megfelelő-e az SMBIOS és minden rész ki van-e töltve (Serial Number, SMUUID, Board Serial Number, Board-ID, stb.)

Egyébként milyen DAC-ot használsz? Szeretnék beszerezni egyet, de még nem kezdtem el nagyon nézegetni utána.

[ Szerkesztve ]

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34354) kerobi válasza kushwavez (#34353) üzenetére


kerobi
senior tag

Köszi azt hiszem a kext bele van téve. Majd atnezem ujra. A dac a leirasomban szerepel. De itt van egy szuper segítőkész csoport.

[ Szerkesztve ]

Macbook Air M1, Asrock Z390 phantom gaming mini itx, I9-9900K, 32GB 3600MHz G.Skill, Pro-ject Pre Box S2 Digital DAC+PreAMP, Raijintek Metis plus ház, Noctua NH D15 cooler, Radeon Pulse 5700Xt

(#34355) RaZroX


RaZroX
addikt

A Safari nálatok is érezhetően lassabb a többi böngészőnél ?
Jó.. nem próbáltam ki mindent, de a Firefox mindent pöccre behoz, a safari sokkal lassabban tölti be az oldalakat.
10.15.4

This is the way

(#34356) BeZol válasza RaZroX (#34355) üzenetére


BeZol
őstag

Én google chrome-ot használok, mert a könyvjelzőim windowson és mobilon is ott vannak egyből. A 13" 2014 mid macbook pro-m kb. 4-5 ablak után fixen lassan tölt be és gyök2 lesz a gép, ellenben a hackintoshon (oké, fényévekkel erősebb) épp most csuktam be a 40 ablakból 30at :DDD , és meg se kottyan neki, DE amíg UHD 630-ast használtam, azzal lassú volt az oldalak megnyitása (kb mint a macbook pro-nál az első 2-3 ablaknál)
Safarinak esélyt sem adtam :DDD
Firefoxoztam régen, aztán 3-5 éve volt vele vmilyen bug az összes laptopunknál a családban (4db), hogy megzabálta 1-2 ablaknál mind a 4-8gb ramot, mert szimplán behülyült a program, és volt h kékhalálig szivatta a gépet. Azóta chrome és minden király (csak a macbook prom nem csipázza)

(#34357) Smiley válasza BeZol (#34356) üzenetére


Smiley
őstag

Mert keves a memoria, a apple noti topic-ban folyamatosan mondjak, hogy 8gb mindenre eleg... szerintem meg 32gb ami manapsag kell. Nekem 24/32GB van a gepeimben, es a 24GB-s gepnel mar sikerult elohozni az elfogyott a memoria ablakot. ;]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#34358) kushwavez válasza Smiley (#34357) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

wow...én meg szórakozok itt 4 GB rammal a notimban.😂

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34359) Lincoln76 válasza kushwavez (#34349) üzenetére


Lincoln76
aktív tag

(#34350) Smiley

Köszi Srácok a segítséget, lényegébent tegnap délután este 10-ig ezzel cseszekedtem , de ugyanott vagyok, illetve egy picit előrébb.

Mindent megcsináltam, amit írtatok. A hiba ugyanaz. (volt).
Kínomban leszedtem egy Niresh catát. Ez egyből felment, de ez csak 10.15. Combo update ráküldtem, ami vakon készült, mert láttam és hallottam, de csak egy feketeképernyő volt közben, de az sem teljesen kikapcsolt monitor volt, világítottak a led-ek, csak épp nem volt semmi kép, szóval halottam, hogy a processzor dolgozik, volt két újraindulás. Ez a data el is tűnt.
Boot és amikor az almát kellen látnom töltődni, ismét csak egy színtelen fekete képernyő fogad. Beütve a pass-t, hallom, hogy belép az asztalra (szerintem). Hogy lehetne a képet varázsolni?
Egyszer ez a gondom.
---------------
De én tiszta telepítést szeretnék ezzel a catalinával. :)
Van működő osx. Szóval, mit és hogyan kellene raknom a telepítőre, miket jelöljek be, hogy ne fagyjon ki? Mint írtam a Niresh Cata egyből felszaladt. Nem tudom, hogy az mit tud, vagy mit nem, de nem volt gondja.
A hardverek.
Asus maximus VII
4790K
16GB ram
5600xt

(#34348) kerobi
Ha a mojave, meg a niresh felmegy, akkor gondolom, minden jól van be és kikapcsolva a bios-ban, nem? Vagy a "tiszta catalina.nak" más valamit kell kapcsolni?

Minden segítséget továbbra is köszönök. :R

[ Szerkesztve ]

(#34360) Smiley válasza kushwavez (#34358) üzenetére


Smiley
őstag

Jah, cserebe teleirta a /-t is, de legalabb votl annyira jofej hagyott 512k-t szabadon arra, hogy le tudjak allitani mindent.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#34361) RaZroX


RaZroX
addikt

Hát nálam biztos nem memória gond van. 65% fölé sosem megy, pedig csak 8GB van.
Én arra tippeltem, hogy valami biztonsági folyamat miatt lassabban hozza be az oldalakat, de nem találtam ilyen beállítást.
Firefox nálam hibátlan, illetve innen tudok 4k-ban is youtube-ozni, csak teló miatt jobb lenne a Safari, mert ott azt használok.

This is the way

(#34362) RaZroX válasza Lincoln76 (#34359) üzenetére


RaZroX
addikt

Én ezzel kezdenék: [link]
Windows alól én ezzel csináltam telepítőt: [link]

Illetve nem vagyok szaki, de a Niresh és társai arra vannak kitalálva, hogy valahogy el tudjon indulni, mindegy mi van. Tehát az, hogy jelenlegi beállításokkal megy a niresh, az nem granacia semmire.

This is the way

(#34363) r3dsnake válasza Smiley (#34357) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

32GB nekem bármire tökéletesen elég volt, de múltkor a Google Backup and Sync simán megette. :D

(#34364) kushwavez válasza Lincoln76 (#34359) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

Ha van macOS-ed (Mojave) akkor onnan is létre lehet hozni a legfrissebb telepítőt gibMacOS segítségével. Menete:
Clone or Download-al letöltés (Download ZIP)
Navigálj a gibMacOS mappába:
Nyisd meg a gibMacOS.command fájlt, töltsd le vele a legfrissebb macOS telepítőt (a fájlok a macOS Downloads/publicrelease/*/ mappán belül találhatóak).
Miután letöltötte indítsd el a BuildmacOSInstallApp.command fájlt, ezzel elkészítni neked a TELJES (nem internet Recovery) telepítő .app-ot (ha jól emlékszem kérni fogja a BaseSystem.dmg elérési útját, csak húzd be a Terminal ablakába amikor ezt kéri), azon belül pedig az apple által leírt módszerrel létre lehet hozni a Catalina Installer USB-t a "createinstallmedia" segítségével:
Rendszerindító telepítő létrehozása macOS rendszerhez
megj.: azért szükséges a legfrissebbet használni, mert az RX 5600 XT támogatása a 10.15.0 verzión még nincs, emiatt nem fog rajta működni. Ha mindenképpen a régi 10.15.0-s telepítőt akarjuk használni akkor az Intel grafikáról kell bebootolni, updatelni a rendszert min. 10.15.1-re, majd utána az RX-ről bootolni.

Ha kész a telepítő a következő lépés a Clover bootloader-ed beállítása. Ha Mojave-ra már be lett konfigurálva akkor a következő a fent leírt EC rename patchek egyikének alkalmazása a config.plist-be, vagy az SSDT-EC.aml betétele az EFI/ACPI/patched mappába, ez elengedhetetlen. Clover/kexts/Other mappában levő Kext-ek frissítése a legújabb verziókra (google-ban megtalálni mindegyiknek a git-jét), Az RX kártyához kellhet a Whatevergreen.kext, illetve érdemes magát a Clover-t is frissíteni a saját git-jéről: https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases
lehet a telepítővel is telepíteni, de ha a Mojave-s Clover-t akarjuk firssíteni akkor a CloverV2-5115.zip-et érdemes letölteni, ebből a CLOVERX64.efi-t másoljuk be a Clover-ünk mappájába (felülírva a régit).

Miután ezekkel megvagyunk booarguments-hez írjuk: "agdpmod=pikera" bootflag-et (RX kártyákon kiküszöböli a fekete képernyő problémát) a config.plist-be.
Esetleg még -v és debug=0x100 bootflageket is használhatjuk, hogy ha elakad a telepítő mutassa hol akad el.

A kész Clover mappát helyezzük rá a pendrive EFI mappájába.

Miután úgy fest minden kész bootolj el a telepítővel és nézd meg mi a helyzet

ÉS persze mindenekelőtt ne felejtsünk el backup-ot készíteni a már működő Clover-ről, ha valami elromlik akkor vissza tudjuk állítani.

[ Szerkesztve ]

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34365) sad_Vamp


sad_Vamp
őstag

Mojave, bootcamp

nem akar működni, azt mondja nincs elég hely az USB-n.... nem tudja leformátozni? Régebben letudta nem?

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#34366) sad_Vamp válasza sad_Vamp (#34365) üzenetére


sad_Vamp
őstag

közben ennyit tudtam "kideríteni":

Vamps-MacBook-Pro:~ vamp$ sudo /Applications/Utilities/Boot\ Camp\ Assistant.app/Contents/MacOS/Boot\ Camp\ Assistant
2020-05-07 17:56:58.603 Boot Camp Assistant[1178:53164] Failed to connect (optionContinue) outlet from (DAWindowController) to (NSButton): missing setter or instance variable
2020-05-07 17:56:58.603 Boot Camp Assistant[1178:53164] Failed to connect (quitItem) outlet from (DAWindowController) to (NSMenuItem): missing setter or instance variable
2020-05-07 17:56:58.759 Boot Camp Assistant[1178:53181] Startup Policy = 1
2020-05-07 17:56:58.783 Boot Camp Assistant[1178:53181] Startup Policy = 1
objc[1178]: Class FIFinderSyncExtensionHost is implemented in both /System/Library/PrivateFrameworks/FinderKit.framework/Versions/A/FinderKit (0x7fff8f60d3d8) and /System/Library/PrivateFrameworks/FileProvider.framework/OverrideBundles/FinderSyncCollaborationFileProviderOverride.bundle/Contents/MacOS/FinderSyncCollaborationFileProviderOverride (0x1099fcf50). One of the two will be used. Which one is undefined.
2020-05-07 17:57:18.319 Boot Camp Assistant[1178:53164] Windows 10 Consumer ISO
Mond ez valakinek valamit?

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#34367) tlac válasza sad_Vamp (#34366) üzenetére


tlac
Topikgazda

ha Apple géped van, akkor inkább ez lesz a topikod

(#34368) kushwavez válasza sad_Vamp (#34366) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

Ha hackli akkor szerintem nem érdemes a bootcamp-el szórakozni. Én is próbáltam párszor, ugyanabba a hibába futottam bele mint te, nem tudom miért nem képes létrehozni a telepítőt. Egyszerűbb Disk Utility-ben hozzáadni a Mac partíció mellé egy Win partíciót és arra rátelepíteni. Telepítőt VM alatt rufus-sal létre lehet hozni, vagy balenaEtcher-rel (bár nem próbáltam ezt)

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34369) sad_Vamp válasza kushwavez (#34368) üzenetére


sad_Vamp
őstag

nem hackli origi MBP... csak nem értem miért van ez.... Catalina alatt simán ment...csak maga a Catalina gagyi, és kékablakozott a win. :(

Tlac: megpróbálom beírni oda is. bár....

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#34370) #68216320


#68216320
törölt tag

Urak. Laptopra szeretném felrakni valamelyik MacOS-t. [link]
Melyik ajánlott? Illetve gondolom wifi/lan/sound eszközökhöz majd kext vadászat lesz, de a többivel gondolom nem lesz baj, igaz? Nvidia kikapcsolható, hogy csak az Intel VGA látszódjon.

Volna valami tanácsotok miként kezdjek neki? (Van mac itthon, telepítőt tudok készíteni)

[ Szerkesztve ]

(#34371) ΞΔGLΞ


ΞΔGLΞ
nagyúr

5700 xt ventiket lehet valamivel vezerelni :F

(#34372) ΞΔGLΞ válasza kushwavez (#34364) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Bocs Viktor, hogy "belevau", de előtte kipróbálhat egy nagyon egyszerű lépést, mielőtt neki kezdene ennek az (új) procedúrának.
Tehát, mint írod és írta, van működő Mojave-je, vagy macos-e..mindegy.
Erről a működő rendszerről, Clover-rel mountol-ja az állítólag vakon frissített catalina-t lemezt, amin most nincs kép.
Boot-nál agdpmod=pikera, menti és kész is. Ha valóban frissült a catalina, ahogy leírta, akkor most arról bootol-va már lesz kép, és az 5600-as kártyája is már ott lesz az about-ban.

[ Szerkesztve ]

(#34373) kushwavez válasza ΞΔGLΞ (#34371) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

talán ez segít: https://www.insanelymac.com/forum/topic/340909-tool-amd-radeon-rx-5700-xt-powerplay-table-generator/

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34374) kushwavez válasza ΞΔGLΞ (#34372) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

Annyira nem vagyok híve a niresh és társai féle tákolt telepítőknek. fogalma sincs az embernek mit csinál a telepítő és mókolva vannak az S/L/E mappák is amihez én semmi esetben sem nyúlnék, frissítésnél ha valami nem működik sokkal nehezebb debugolni.

A clean procedure amit leírtam csak olvasva tűnik soknak (meg ha lassú a net akkor), de basically csak létre kell hozni egy Apple-től letöltött telepítőt és a mojave clover-t frssíteni & kicsit módosítani a catához, majd arról bebootolni. A kártyához hála égnek semmi különös mókolás nem kell, csak egy bootflag amit írtál és whatevergreen, majd boom

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34375) ΞΔGLΞ válasza kushwavez (#34374) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Én nem is azt írtam, hogy tartsa meg, csak tegyen egy próbát. :)

(#34376) ΞΔGLΞ válasza kushwavez (#34373) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ezt meg átolvasom, köszönöm. :R

(#34377) tlac válasza ΞΔGLΞ (#34371) üzenetére


tlac
Topikgazda

5700 xt ventiket lehet valamivel vezerelni

lehet bios-t moddolni is, ha ésszel csinálja az ember, akkor nem veszélyes és elég egyszerű
[link]

[ Szerkesztve ]

(#34378) ΞΔGLΞ válasza tlac (#34377) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Köszi...Még nem volt időm átolvasni a dolgokat. Én csak annyit szeretnek, hogy a ventik mindig menjenek.

(#34379) RaZroX


RaZroX
addikt

Ha jön majd update Catalinára akkor, hogy működik a frissítés ?
Nálam vanilla telepítés volt, Cloverrel megy a dolog.

Emlékszem anno, amikor még régen a rendszer kexteket kellett felülírni, hogy menjenek a dolgok, akkor ezeket újra be kellett másolni.
Most viszont, hogy külön vannak ezek, így jól sejtem, hogy semmi teendő, csak rákattintani a frissítésre ?
ui.: nem, nincs elérhető frissítésem, csak előre fel akarok készülni :DDD

This is the way

(#34380) kushwavez válasza RaZroX (#34379) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

érdemes a nagyobb frissítések előtt a fontosabb kexteket (lilu+whatevergreen) és a Clover-t frissíteni, de nincs egyéb teendő

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34381) Smiley válasza kushwavez (#34380) üzenetére


Smiley
őstag

Meg várni pár napot amíg biztosan hozzáigazítanak mindent...

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#34382) kushwavez válasza Smiley (#34381) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

igaz, az sem árt

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34383) ΞΔGLΞ válasza ΞΔGLΞ (#34378) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Oké, sok oldalt elolvastam, nagyon úgy tűnik, hogy lényegében MacOS-re nem létezik egy amolyan MSI afterburner szintű program, amivel be lehet állítani, többek közt a ventiprofilt, csak annyira, hogy ne akkor kapcsoljon be, ahogy a bios-ban be van lőve.

(#34384) kushwavez válasza ΞΔGLΞ (#34383) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

Program az valóban nincs hozzá, de azzal Table generátorral sem lehet?
Én még nem próbáltam ki, de azzal tervezem oc-zni az RX 5700-amat. De ami a legjobban zavar, az az, hogy nem tudom leolvasni a kártya szenzorait semmivel.

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34385) Lincoln76 válasza kushwavez (#34364) üzenetére


Lincoln76
aktív tag

Sziasztok!
Nagyon elvoltam havazva a héten, ma délelőtt raktam fel.
Megcsináltam mindent és most így néz ki a dolog :)
Viszont másik (működő mojave ssd-ről) telepítettem rá a dolgokat.
Amit nem értek (még), hogy a hiába f8-cal indítanám, illetve választanám ki, mert alapól a win indul, bevág a bios-ba, ha ott rányomok azonnal bebootol. Ezért maga a tiszta os-en is akartam telepíteni rá a legújabb clover-t, de azt írja ki, hogy nem kompatibilis, ezért nem települ. 5116, ha jól emlékszem.

Szóval mit kellene kipróbálni, hogy rögtön induljon a clover? Mert ezek szerint ott van az, de valamiért elsőre nem indul...
Előre is nagyon szépen köszönöm. :R

(#34386) Lincoln76 válasza ΞΔGLΞ (#34372) üzenetére


Lincoln76
aktív tag

Igen, ezt kipróbáltam és tényleg a lett kép a niresh-en is és ezek szerint tényleg sikerült vakon frissíteni 15.3-ra. :)

(#34387) Lincoln76 válasza Lincoln76 (#34386) üzenetére


Lincoln76
aktív tag

Közben egy érdekesség, vagy mi..
Az f8 után megjelenő lemezek közt lett olyan, hogy "English". Ja csak így, arra kattintva rögtön clover és boot. Ezt, hogy sikerült? :D
Lényegében mindegy, hogy milyen név van, a fő, hogy indul.
A másik, hogy az 5600xt kártya 1 monitorra és 1 tévére van kötve, hogy tudom megcsinálni, hogy csak az egyik menjen? Akármit próbálok, mind a kettőn van kép, de ez a többi hackintos-on is így volt mindig.

:R

(#34388) kushwavez válasza Lincoln76 (#34387) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

https://github.com/Eun/DisableMonitor
ez talán működhet

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34389) ΞΔGLΞ válasza kushwavez (#34384) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Table generátorral sem lehet?
Még nem ástam bele magam mélyebben, de holnap átnyálazom.

(#34390) ΞΔGLΞ válasza kushwavez (#34388) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ezt már próbáltam én, ez egy nem jó "hack", sok értelme nincsen. Annyit csinál, hogy feketés homogén lesz a képernyő, tehát attól még a vga rendesen dolgozik, csak nincs mit látni. Pl monitor, vagy tv bekapcsolva marad, mert jelet kap továbbra is.
Az 5700-as table-t sem tudtam működésre bírni, lényegében mindegy. 3 Hackintosh megy nálam ilyen kártyákkal, csak azért vettem ezeket, mert amd oldalon ezek a legerősebbek és semmi más dolguk nincs, mint 24/7-ben renderelni, nyilván 2 éven belül kilehelelik a lelküket. Ha garanciálisak még, akkor jó, ha meg nem és még nem döglöttek meg, el lesznek adva.

(#34391) kushwavez válasza ΞΔGLΞ (#34390) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

hmm. nekem teljesen kikapcsolta a képernyőt.
a table-re meg hát szomorú, de egyébként vannak nekik throttling/thermal problémájuk? elég melegek tudnak lenni az amd karik, de nicns velük baj

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34392) kerobi válasza Lincoln76 (#34385) üzenetére


kerobi
senior tag

Milyen rendszered van mellette ami automatikusan elindul? Windows? Én megpróbálnám azt, hogy a secureboot ot engedélyezni a biosban( tudom letiltva kell lennie) és úgy megpróbálhatod betallozni a clover bootx64.efi fájlját. Aztán reboot, újra bios és aztán a boot priorityban kiválasztani elsőként a clovert. Lehet elindul úgy is, egy próbát megér.

Macbook Air M1, Asrock Z390 phantom gaming mini itx, I9-9900K, 32GB 3600MHz G.Skill, Pro-ject Pre Box S2 Digital DAC+PreAMP, Raijintek Metis plus ház, Noctua NH D15 cooler, Radeon Pulse 5700Xt

(#34393) ΞΔGLΞ válasza kushwavez (#34391) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

vannak nekik throttling/thermal problémájuk?
Nincsenek ilyen problémák egyelőre.
nekem teljesen kikapcsolta a képernyőt
Ezt nem értem, van valami okosságuk, amit kellene állítani? Mint írtam nálam csak úgy kapcsolja le, hogy feketés lesz a kép, de attól az még nincs kikapcsolva, továbbra is kapják a jelet, meg valamennyire világítanak a monitorok. Pl úgy, mikor látod, hogy bekapcsolnak, csak még semmilyen tartalom/logó etc... nem jelenít meg.

[ Szerkesztve ]

(#34394) tlac válasza ΞΔGLΞ (#34390) üzenetére


tlac
Topikgazda

én továbbra is a bios modot javaslom, jóval egyszerűbb megcsinálni win-en

(#34395) kushwavez válasza ΞΔGLΞ (#34393) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

nincs, nem működik úgyhogy én hibám: Mojave-n még jó volt, de Catán az RX karin az összes rajta levő monitort kikapcsolja és nem tudom visszakapcsolni csak reset-tel. Notin kikapcsolja, de fekete kép lesz az internal monitoron, monitor kábel ki-be, utána jó és az external monitor is ki van kapcsolva, de érdekes módon valamikor jó, valamikor meg bekapcsolt fekete kép fogad úgy ahogy írtad.
Próbáltam switchresx-et is, teljesen ugyan az a helyzet.

[ Szerkesztve ]

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34396) dc021


dc021
csendes tag

Üdv !

Abban szeretnék segítséget kérni , hogy a fent részletezett módszert követve nem sikerült működő Catalina telepítő USB-t lett-e hozni . Próbálkoztam UniBeast -al ,Nirresh fele megoldással is de eddig semmi .

A konfigurációm : AsRock h370m itx/ac
i5 9400
Gigabyte 256GB AORUS RGB GP-ASM2NE2256GTTDR M.2 SSD meghajtó
16 GB Team Group ddr4

Jelenleg nincs dGPU , egyenlőre az volna a cél , hogy iGPU -val elinduljon .

Remélem valakinek van ötlete amin el tudok indulni .

Köszönöm

(#34397) kerobi válasza dc021 (#34396) üzenetére


kerobi
senior tag

Mojave nem jó? Szerintem azzal jobban is járnál.

Macbook Air M1, Asrock Z390 phantom gaming mini itx, I9-9900K, 32GB 3600MHz G.Skill, Pro-ject Pre Box S2 Digital DAC+PreAMP, Raijintek Metis plus ház, Noctua NH D15 cooler, Radeon Pulse 5700Xt

(#34398) dc021 válasza kerobi (#34397) üzenetére


dc021
csendes tag

Sajna azzal sem jön össze .Clover betöltésekor pár perc után le fagy .

(#34399) kerobi válasza dc021 (#34398) üzenetére


kerobi
senior tag

Mármint a telepítő fagy le? A -v inditási paraméterrel próbáltad? A bios beállítások a gumimaci kódex szerinte vannak beállitva?

Macbook Air M1, Asrock Z390 phantom gaming mini itx, I9-9900K, 32GB 3600MHz G.Skill, Pro-ject Pre Box S2 Digital DAC+PreAMP, Raijintek Metis plus ház, Noctua NH D15 cooler, Radeon Pulse 5700Xt

(#34400) Máté94 válasza dc021 (#34396) üzenetére


Máté94
addikt

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.