Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:

1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34851) BeZol válasza general (#34850) üzenetére


BeZol
őstag

Ha Z390-es alaplapra építkezel, akkor a 8mag16szálas 9900K a maximum amit beletehetsz.

Fotószerkesztéshez nem tudom mennyi kakaó kell és milyen minőségben (csak cpu, csak gpu, vagy mindkettő? mellé sok memória?), de ha pl. tartós 100% terhelést kapna a cpu, akkor alaplapból minőségit kell venni (80+ezer Ft), különben a VRM elmelegszik és throttlingol majd a proci (gyári all core 4.7ghz sem lesz meg, inkább 4.2-4.4GHz ha emlékeim nem csalnak). Persze ez csak akkor jön képbe, ha le tudod úgy-amúgy hűteni a procit :) Be Quiet! Dark Rock Pro 4 hűtő (2. legjobb kaphatő léghűtés!) van 2 haveromnak is 9900K mellett, és fix 5GHz-es tuning mellett bizony tartósan tutira kevés a hűtő (de egyelőre játékra ahol nem 100% a terhelés, oda meg tökéletes így). Ugye ezek a procik mind tudnak legalább 4.9GHz all-core-t, a jobb fajták mennek stabilan akár 5.1GHz-en is.

Ha Z490-es vonalat választasz, akkor 10mag20szálas 10900K is bepattintható lesz a későbbiekben. A Z490-es alaplapok árai már szépen 60+ezer Ft-on mozognak a megnövelt VRM követelmények miatt.

Amire ki akartam lyukadni, hogy igazából sztem teljesen mindegy, hogy Z370/Z390 vagy Z490 vonal mellett döntesz, az alaplapnak járjál nagyon-nagyon jól utána, hogy tartós nagy terhelésen melyik procit mennyire bírja, ill. hackintosh esetén esélyesen mi megy és mi nem megy más alaplapokhoz képest, mert ahogy én "érzékeltem", miközben hackintoshítottam a konfigomat, igazából a procin és a memórián semmi sem múlik (akár AMD procis build is lehetne, csak azokkal több dolog nem mükszik youtube videók alapján), integrált videókártyás Intel procival kép/videó is van (bár sztem érezhetően gyenge még netezéshez is!), és dedikált videókártyánál kell figyelni, hogy AMD kártyát vegyél, ennyi...

Szóval szerintem nézz ki egy adott alaplapot, és keress hozzá hackintosh buildeket, a proci tök8. Ha látod, h vkinek vmivel siker volt, akkor már csak neked kell jól bekonfigolni a részleteket, hogy nálad is jó legyen.

Itt az oldal alján vannak az aktuálisabban kaphatő iMac gépek konfigjai. Ha ehhez hasonló az elkészült builded, akkor igazából baj nem lehet. (Nekem pl. 8700K van 6mag12szállal, amivel nem árultak iMac-et, mégis tökéletesen megy és 4.7GHz-en szinte hozza geekbench-ben egy 9900K-s iMac pontjait, mert gondolom az szénné throttlingolja magát ;], mert az all-core 4.7GHz-en +33%-kal több pontja kéne legyen... )

(#34852) R.Woodoo


R.Woodoo
tag

Sziasztok,

MSI B450 Tomahawk lap, Ryzen 3600X, 980Ti GPU, val szeretnék feltenni Opencore High Sierra Hackintosh-t, van valakinek tapasztalata illetve ehhez a laphoz való fájljai, mert én elakadtam sajnos a plistes résznél, illetve az ACPI konfolásnál!? :F

(#34853) general válasza BeZol (#34851) üzenetére


general
addikt

Kedves BeZol, bocsáss meg, de egyébként elolvastad, amit írtam? :DDD A Gigabyte Aorus Ultra felsőkategóriás Z390-es lap, hardveraprón is 80k, a procit is leírtam. Tényleg köszönöm, hogy időt szántál rám, de csak leírtad, amit én is. Azt is írtam, hogy már kinéztem a step-by-step bulidet is.
Én nem játszok, már kinőttem belőle, nem az a korosztály vagyok.
Fotószerkesztéshez bivaly cpu kell és 32gb ram. 16 is elegendő, de bizonyos műveleteknél (fotó export) meghálálja. A gpu nem olyan fontos sajnos, nincsenek jól optimalizálva a fotós progik, videóhoz kell a gpu, nekem nem, ezért egy 5500 xt is overkill lesz. A cpu hűtők túlméretezésében nem hiszek, 20-30k-ért azok a hűtők marhaságok, csak a builderek lelke miatt kellenek, a sima Be Quiet Pure Rock 13k-ért is pont elég lesz, sőt. A mostani procimhoz is a fórumok által ajánlottnál jóval kisebbet vettem, 70 fokra sem ment fel soha, pedig kapja a terhelést rendesen. :D Nem tervezek tuningolni, nincs rá időm, K-s procit csak azért veszek, mert alapból magasabb a gyári órajele, nem is kevéssel.

Na mindegy, nem is ez volt a kérdésem lényege, hanem hogy ha egy konkrét buildben, letölthető EFIvel, 9700k cpu van, de én másikat tennék bele, kell-e változtatni valamit a config list-ben?

(#34854) kushwavez válasza R.Woodoo (#34852) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

[link] itt elég szépen ki van fejtve, a fájlok is ott vannak.
illetve jó oldal még az amd-osx.com

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34855) BeZol válasza general (#34853) üzenetére


BeZol
őstag

Z370 alatt az a gigabyte lap hangkártyahibás (talán Z390-nél javítva). Ha jack dugós a mikrofonod, predator hangod lesz és recsegsz, egyébként jó, ha ez nem érint.

A hűtőt járd körbe még1xer, mert sima pure rock 120-130W TDP, a pure rock 2 150W TDP, egy 9900K a 4.7GHz all core turbo-val (sima i9-9900 4.6GHz..., tehát felesleges K-sat venni!) 170W-os fogyasztást is tud produkálni, míg 5GHz-nél már 220W környéke. Tehát esélyesen throttlingolna a procid. Ha meg throttlingolna a procid, minek drága alaplap? Egy gagyibb VRM-mel rendelkező lap is elbírja 4.2-4.4GHz-en, és a kiszemelt hűtés is annyit bírna kb.
Nem teszünk Ferrari alá virsligumikat :DDD

Mint real life tapasztalat:
A 250W TDP hűtéskerettel rendelkező hűtőkkel 5GHz-nél belenyal a proci a 90-95 fokokba (95-nél throttlingolja magát), pedig papíron ilyenkor 220-230W a fogyasztás (hwinfo64).
Nálam a 8700K 5GHz-en 220W-ot kér és 85fok (deliddelt + rézkupakos).
Annyi trükk van még a teszteknél, hogy sokhelyütt AVX terhelésnél van egy 2-es offset, tehát a gyári 4.7GHz-es proci ilyenkor 4.5GHz-en megy csupán, mi viszont 0-ás offsettel állítottuk be mindet.

Tehát nézz utána még1xer az alaplapnak, annak is, hogy tényleg annyival magasabb-e a K-s procik all core turbo órajele, mint ahogy azt te tényleg gondolod (régen tényleg bazi nagy volt a különbség!), azt is nézd meg, tényleg elég-e a hűtés (kétlem!). Memóriát majd linkelj légyszi, mit tervezel :)

Szerintem semmit sem kell változtatni config.plist-ben.

(#34856) kushwavez válasza BeZol (#34855) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

szerintem még érdemes jobb minőségű hővezető pasztát is használni. nálam egy bazinagy hűtőnél a gyári paszta az szörnyű volt, egy jobb minőségű thermal grizzlyvel 20-25 fokkal lejjebb tudtam tornászni, egyszóval az is nagyon fontos.

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34857) BeZol válasza kushwavez (#34856) üzenetére


BeZol
őstag

Főleg a laptopok hálásak a friss pasztának. Fél éves gamer laptopot szétszedtük és ki volt száradva a paszta... Értelem szerűen a cpu-nál és gpu-nál is... Szánalmas.
Még elviekben az asztali gpu újrapasztázás is hozhat pár fokot a konyhára, de ilyet, hogy bazi nagy hűtőnél a gyári paszta rossz legyen, ez még nekem is új, de durva.

(#34858) Smiley válasza tlac (#34843) üzenetére


Smiley
őstag

Eleg jo thread lett belole a github-on. ;]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#34859) tlac válasza Smiley (#34858) üzenetére


tlac
Topikgazda

na fixálva is lett, így zártam :)
még, hogy döglött a clover :D
(sőt nem régen portolták a cloverbe az opencore-ból az AptioMemoryFix-et kiváltó OpenRuntime-ot és OcQuirks-et is)

lehet felveszek még egy bugot is, ami szintén eléggé megszívatott: az 5700xt-hez az AtiInject-et szó nélkül bekapcsolta, a config.plist-ben pedig kikommentezve volt benne ez a rész
ez is jó sok időmbe került mire megtaláltam, hogy ezért nem működik

[ Szerkesztve ]

(#34860) Smiley válasza tlac (#34859) üzenetére


Smiley
őstag

Igen ezt csinalta nekem is az 5500XT-nel. En is neztem hogy wtf, hiszen ki van kommentezve??? Aztan beleirtam fixen false-ra es azota jo.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#34861) mtomi95


mtomi95
senior tag

Üdv!
Azért érdekelne a macOS PC-re, mert van itthon egy iPhone 5S amit jó lenne vissza állítani iOS 10.3.3-ra.
Nézegettem a lehetőségeket és Checkm8 sebezhetőségenek és a lelkes felhasználónak köszönhetően vannak megoldások arra, hogy ez sikerüljön úgy, hogy nem kell rendelkezni az adott rendszer mentett konfig fájlaival.
Papíron csak maga a A7 chipes eszköz a 10.3.3 IPSW és egy Lightning kábel kell hozzá amivel géphez csatlakozik. Igen ám, de ezekhez szinte midhez macOS rendszer kell...
Ahoz az egyetemen egyhez ami Linux alatt is fut, bugos és nem sikerül sem laptopról sem pc-ről sem a visszaállítás...
MacOS-re ehhez több lehetősége lenne, sőt folyamatosan jönnek ki, például a LeetDown ma-holnap.
A Windowsról ne is beszéljünk, az ehhez buta és valószínű soha nem is lesz rá portolva...

Milyen lehetőségeim vannak?
Olvastam az összefoglalót és feljebb pár hozzászólást, de már a Linuxos körök is 2-3 napot vettek el tőlem...
A laptopot nem is erőltetem a PC meg elég régi:

i5 3470
RX 470
HP gagyi chipsetes alaplap
8GB ram
HDD

Lehetséges lenne erre a gépre telepíteni ezek közül az egyiket?
macOS
macOS 10.13 High Sierra (currently broken)
macOS 10.14 Mojave
macOS 10.15 Catalina
A Hackintosh on these macOS versions will also work but a VM will not.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34862) R.Woodoo válasza kushwavez (#34854) üzenetére


R.Woodoo
tag

Köszönöm a segítséget!

(#34863) general válasza mtomi95 (#34861) üzenetére


general
addikt

Nekem anno a 3470 miatt eleve nem ment, cseréltem 3770-re, az oké volt.

(#34864) Smiley válasza general (#34863) üzenetére


Smiley
őstag

Hat, nekem siman ment a 3470 sierra alatt.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#34865) tlac válasza mtomi95 (#34861) üzenetére


tlac
Topikgazda

ránézésre szerintem megoldható

de ha csak ideiglenesen kell, virtuális gép is szóba jöhet

[ Szerkesztve ]

(#34866) BeZol válasza general (#34853) üzenetére


BeZol
őstag

Sima i9-10900 review: [link]
Gyárilag kevés, de TDP limiteket feloldva 10900K szint.
154ezer vs 213ezer, azért nem mind1!
Ha kb. plug-and-play verziót akarsz, akkor itt egy: Asus ROG Strix Z490-E Gaming + i9 10900K + OpenCore

(#34867) general válasza BeZol (#34866) üzenetére


general
addikt

Köszi! Nincs szükségem 10 magos procira, utánanéztem, amire nekem kell, az i9 9900k tökéletesen megfelelő, 8+8 mag, 3,6 GHz alapórajel, 5 GHz turbo. És Opencore sem kell, meg "olcsóbb" az alaplap is hozzá. :)
Crucial 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black ramot néztem hozzá, az szerintetek jó lesz? Vagy milyen lenne ajánlott? Tudom, hogy nem mindegy, csak nem vágom pontosan, melyiket NE. :D

Egyébként ezt a buildet/guidet szeretném használni.

[ Szerkesztve ]

(#34868) mtomi95 válasza tlac (#34865) üzenetére


mtomi95
senior tag

Sajnos virtuális gép nem jöhet szóba, ehhez telepített rendszer kell! :/

Más:
Csináltam egy Mojave virtuális gépet, majd az AppStoreból letöltöttem a Mojave-t, amit a paranccsal a megfelelően particionalt pendrivera másoltam.
Ez a része kész!
De egyszerűen nem akar bootolni... nem látja az uefi.
A legfrissebb clovert töltöttem le és ezeket:
Install for UEFI booting only (ez gondolom a régi verzióban volt és most ha bios kell akkor kell azt pipálni)
Install Clover in the ESP (na ilyen van, de ezzel sem javul semmi, telepíthető pendrivera vagy csinál magának egy virtuális lemezt)

Nem is találtam.
Telepítettem a prendrivara és az install mojave mellett ott is az EFI mappa amibe ugye a kellene másolni kexteket.
Viszont ha a pendrivera akarom másolni nem engedi, nincs hozzá elég jogom. Ha adok magamnak írás-olvas jogot és bemásolom, sem történik semmi...
Ami virtuális lemezt hoz létre magának az ESP résznél ott is van EFI az 25 mb ami a pendrivera kerül az meg semennyi, vagy kevesebb, mint 25.

Mit csináljak?

Uefi boot nincs, de a legacy a pendriveot látja.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34869) tlac válasza mtomi95 (#34868) üzenetére


tlac
Topikgazda

uefi-s telepítőt szeretnél készíteni?

ha igen, akkor így állítsd be, meg a telepítés helyének a pendrive-ot válaszd még ki előtte

felteheted még a clover configurator-t is, abban van egy gomb, amivel az EFI partíciót könnyen lehet mountolni, meg valószínűleg amúgy is szükséged lesz a programra még

egyébként Catalina-t is telepíthetsz, majdnem pontosan ugyanazt kell csinálni, mint a Mojave-hez

(#34870) mtomi95 válasza tlac (#34869) üzenetére


mtomi95
senior tag

Szia!
Nekem egyáltalán nem ilyen a cloover! :(

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34871) mtomi95 válasza tlac (#34869) üzenetére


mtomi95
senior tag

Nem tudom az előbbi program mi volt, de ez mar olyan, mint a tiéd, beállítottam köszönöm! :)

De ez a szemét akkor sem látja!

[ Szerkesztve ]

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34872) tlac válasza mtomi95 (#34871) üzenetére


tlac
Topikgazda

legacy boot vagy másnéven CSM, ki van kapcsolva a bios-ban?
és az uefi mód pedig bekapcsolva?

(#34873) mtomi95 válasza tlac (#34872) üzenetére


mtomi95
senior tag

Igen!
Úgy volt felépítve a Windows és Ubuntu is, hogy uefi módban. (Elvileg) Most épp “írok” egy olyan clover beállítást is a pendrivera, hogy nem csak “uefi booting”, legyen hátha CSM mégis elindulna.
Majd ha ez sem jó akkor átnyálazom megint a biost, de gyanús, hogy ha ki lenne kapcsolva az uefi boot, nem lenne a listában sem. (Windows, Ubuntu)

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34874) kushwavez válasza mtomi95 (#34873) üzenetére


kushwavez
Topikgazda

GPT (GUID) a pendrive?

Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

(#34875) mtomi95 válasza kushwavez (#34874) üzenetére


mtomi95
senior tag

Közben kipróbáltam! Nem bootolható, úgy sem.
Biosban be van kapcsolva a Uefi boot.

GPT?
Nem tudom. Most nézgetem a Mojave-n, ilyen információt nem látok róla.
Utoljára Windows meg Ubuntu iso írásnál láttam ilyen lehetőséget a Rufusban.
Ilyen opció nem volt MacOS-en, mikor formáztam, csak az volt, hogy Mac OS Extended (Journaled).

Ilyet állít róla a rendszer:

[ Szerkesztve ]

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34876) mtomi95 válasza mtomi95 (#34875) üzenetére


mtomi95
senior tag

A Legacy támogatás kikapcsolva:

El is felejtettem milyen idegesítő, hogy csak egy eszközön lehetek bejelentkezve itt...

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34877) mtomi95 válasza kushwavez (#34874) üzenetére


mtomi95
senior tag

Meg lesz a hiba! Ki volt szürkülve a particonalas és ezt a lépést figyelmen kívül hagytam én barom! :W
Neharagudjatok! Köszönöm a segítséget! :R

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34878) BeZol válasza mtomi95 (#34875) üzenetére


BeZol
őstag

Hátlapi USB-be dugd a pendrive-ot!
Lehet csak ez a bibi, mert előlapi kivezetés sztem nem mükszik macOS telepítővel.

(#34879) ThuG4LifE válasza BeZol (#34878) üzenetére


ThuG4LifE
senior tag

Működik, én mindig ott szoktam. ;)

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#34880) mtomi95 válasza ThuG4LifE (#34879) üzenetére


mtomi95
senior tag

Bootol a pendrive, van clover menü, de ott nincs olyan, hogy install MacOS menü, csak a többi (Windows) és ha kiválasztom azt, hogy boot from efi, sötét képernyő és nem történik semmi, hosszú percek után sem! :(

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34881) tlac válasza mtomi95 (#34880) üzenetére


tlac
Topikgazda

hibátlanul végig ment a createinstallmedia-s parancs?

(#34882) mtomi95 válasza tlac (#34881) üzenetére


mtomi95
senior tag

Úgy hiszem igen!
Szerited csináljam meg újra a pendriveot?

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34883) tlac válasza mtomi95 (#34882) üzenetére


tlac
Topikgazda

jah, próbáld meg
formázd le a partíciót is újra előtte

engem legutóbb megviccelt, mert a Catalinanak már nem elég egy 8gb-os pendrive

(#34884) mtomi95 válasza tlac (#34883) üzenetére


mtomi95
senior tag

Last login: Thu Sep 3 14:32:48 on ttys000
TOMIs-Mac:~ tomi$ diskutil list
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *107.4 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_HFS macOS Mojave 10.14 b... 107.0 GB disk0s2

/dev/disk1 (external, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *7.9 GB disk1
1: Microsoft Basic Data UBUNTU 18_0 7.9 GB disk1s1

TOMIs-Mac:~ tomi$ diskutil partitionDisk /dev/disk1 1 GPT HFS+ MyVolume R
Started partitioning on disk1
Unmounting disk
Creating the partition map
Waiting for partitions to activate
Formatting disk1s2 as Mac OS Extended with name MyVolume
Initialized /dev/rdisk1s2 as a 7 GB case-insensitive HFS Plus volume
Mounting disk
Finished partitioning on disk1
/dev/disk1 (external, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *7.9 GB disk1
1: EFI EFI 209.7 MB disk1s1
2: Apple_HFS MyVolume 7.5 GB disk1s2
TOMIs-Mac:~ tomi$ sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume
Password:
Ready to start.
To continue we need to erase the volume at /Volumes/MyVolume.
If you wish to continue type (Y) then press return: Y
Erasing disk: 0%... 10%... 20%... 30%... 100%
Copying to disk: 0%... 10%... 20%... 30%... 40%... 50%... 60%... 70%... 80%... 90%... 100%
Making disk bootable...
Copying boot files...
Install media now available at "/Volumes/Install macOS Mojave"
TOMIs-Mac:~ tomi$ diskutil list
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *107.4 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_HFS macOS Mojave 10.14 b... 107.0 GB disk0s2

/dev/disk1 (external, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *7.9 GB disk1
1: EFI EFI 209.7 MB disk1s1
2: Apple_HFS Install macOS Mojave 7.5 GB disk1s2

TOMIs-Mac:~ tomi$

Na most talan jo lesz.   

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34885) mtomi95 válasza mtomi95 (#34884) üzenetére


mtomi95
senior tag

Hihetetlen, de ugyanaz!
Nincs install Mojave, csak boot from efi. arra nyomva meg nem csinál semmit, csak sötét a kép.
Vagy ez normális? Csak sokat kellene várni egy ilyen régi géppel?

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34886) tlac válasza mtomi95 (#34885) üzenetére


tlac
Topikgazda

clover telepítő logját másold be ide (ott nyugodtan lehet szemetelni), aztán linkeld

efi partíción találod

[ Szerkesztve ]

(#34887) mtomi95 válasza tlac (#34886) üzenetére


mtomi95
senior tag

Szemet ment.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34888) tlac válasza mtomi95 (#34887) üzenetére


tlac
Topikgazda

nem linkelted, de megtaláltam, nem volt túl hasznos

mutass egy képet a clover-ről, hogy mit látsz benne

(#34889) mtomi95 válasza tlac (#34888) üzenetére


mtomi95
senior tag

Küldhetem ide?

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34890) tlac válasza mtomi95 (#34889) üzenetére


tlac
Topikgazda

arra gondoltam, amikor a pendrive-ről bootolsz

(#34891) mtomi95 válasza tlac (#34890) üzenetére


mtomi95
senior tag

5121 EFI

Balról jobbra a Windows logók alatti szöveg:
-Boot Microsoft EFI Boot from EFI
-Boot from Legacy HD1
-Boot from EFI
-Boot from Legacy HD4
-Boot from legacy HD5

A biosban ki van kapcsolva Legacy Support!

Takarítsam le a HDD-ről a mindent is?

[ Szerkesztve ]

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34892) tlac válasza mtomi95 (#34891) üzenetére


tlac
Topikgazda

cseréld le a legfrissebb clover-re

(#34893) mtomi95 válasza tlac (#34892) üzenetére


mtomi95
senior tag

Ugyanaz van benne, mint a masikban! :W
Nem jol csinalok valamit?
Innen letoltom a [link] Clover_r5122.pkg-t es futtatom, ebben allitom be amit ahogy a fenti kepen kuldtel, ugye?

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34894) general


general
addikt

A ram kérdést megpróbálom újra.. :D Korábban linkelt itt valaki egy oldalt, ahol meg lehett nézni, mely ramok a megfelelőek hackintoshoz, esetleg meglenne az újra? :B

Ezeket néztem ki: [Crucial Ballistix RGB 32GB Kit (2 x 16GB) DDR4-3200 Desktop Gaming Memory (Black) (nem az rgb érdekel, hanem jónak tűnő ram jó áron). Esetleg Corsair Vengenance LP kit. Megfelelő lehet?

(#34895) mtomi95 válasza mtomi95 (#34893) üzenetére


mtomi95
senior tag

Turtam a neten egy clover beállítást!
Lényegében több dolgot kellett még hozzaadnom, mostmár van install macos!

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#34896) tlac válasza mtomi95 (#34895) üzenetére


tlac
Topikgazda

mi hiányzott?

(#34897) tlac válasza general (#34894) üzenetére


tlac
Topikgazda

gyakorlatilag bármelyik ramot veheted, erre nem válogatós a hackintosh (kivéve ha valami nagyon speciális usb-s, wifi-s mákdarálós ramot akarnál használni)

itt érdeklődj, hogy mit ajánlanak neked
[link]

[ Szerkesztve ]

(#34898) kleinguru válasza kushwavez (#34792) üzenetére


kleinguru
addikt

Hálás köszönet, kiválóan működik :R

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#34899) general válasza tlac (#34897) üzenetére


general
addikt

Szuper, köszi! :R

(#34900) mtomi95 válasza tlac (#34896) üzenetére


mtomi95
senior tag

Nem tudom! :DDD Mostmár kész a leírás szerint minden.
Most az internet hiányzik róla!
Letöltöttem két internet “driver” kext-et is az tonymacx86-ról, de nem megy a net. (kábelről)
Ezeket is a oda kell másolni ahová a fakesmc-t kelet ugye?

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.