- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
6,587796>] EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
13 s a bootidő
Nekem is elidőzik ezzel a filesystem ellenőrzéssel, ahogy nézem, erről lehet itt szó. Ezt lehetne talán gyorsítani, kérdés, hogy érdemes- e!?Nézd meg a top 10- et ezzel a paranccsal:
dmesg -d | cut -d "<" -f 2 | sort -nr | headsda5- ről bootol a Linux?
-
Bohus
aktív tag
A telepítő első körben felajánl pár előre definiált lemezkiosztást, ami legtöbbször - mint esetedben is - nem megfelelő. A listában az utolsó opció a kézi partícionálás, azt választva már tudod manipulálni a partíciókat.
Ha idáig eljutottál, de mégsem látja őket, akkor passz... -
srich
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok Linuxból...a laptopomra telepítettem egy Linux Mint 17.1 Cinnamon verziót és teljes megelégedettséggel használom. Gondoltam felrakom az asztali gépemre is, viszont ide dual boot kéne win 8.1 mellé, de a Linux telepítő egyszerűen nem látja a partíciókat. SSD-re menne...partícionálva van, de a telepítő csak magát az ssd-t látja...a partíciókat nem.
Tudnátok esetleg segíteni,hogy mit rontok el?!
Ja...próbából leszedtem egy UHU Linuxot is...annak a telepítője látja a partíciókat, de az meg lefagy telepítés közben...illetve Linux Mintet szeretnék. -
válasz
fradi81 #1989 üzenetére
Persze, hogy jó a KDE, bár én azt Chakrán szeretem, Linux Minten meg a Cinnamont, ha már saját DE. Gép és felhasználófüggő a dolog, legjobb javaslat, hogy érdemes mindet kipróbálni, aztán egyik majd marad.
(#1991) joecontra
Mert whbear ft apukája az erőseb, bibiiiii! ahogyan azt az oviban megszokhattuk! -
joecontra
addikt
Olvasgatom itt a kis Cinnamon vs. KDE eszmecserét és lenne egy kérdésem. Mitől lesz egyik fájlkezelő jobb mint a másik? Mint ahogy elhangzott egy Dolphin pl. miért jobb mint a Nemo.
Az hogy kinek mi jön be azt értem. De mitől jobb egyik mint a másik?
Üdv,
J -
fradi81
veterán
válasz
ubyegon2 #1983 üzenetére
Nem sértődés, csak az összehasonlítgatás kicsit sokáig tartana
Hardverigényről annyit hogy egy mai alsó-közép kategóriás gépen mind jól megy. Az hogy most 2,3GB RAM kihasználatlan vagy 2,5GB hidegen hagy.
"Fenti mondatod alapján akár Cinnamont is rakhat fel egy kezdő, bőven elég lesz neki, arról nem is beszélve, hogy jóval egyszerűbb beállítgatni, mint a KDE- t!"
Így van, egy kezdő bármit felrakhat. Viszont a KDE-t sem kell állítgatni, jó az alapon is, csak a lehetőség adott annak aki igényli.
-
Tonyk
veterán
[k jan 13 16:12:51 2015] Switched to clocksource tsc
[k jan 13 16:12:52 2015] floppy0: no floppy controllers found
[k jan 13 16:12:53 2015] random: nonblocking pool is initialized
[k jan 13 16:12:58 2015] EXT4-fs (sda5): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[k jan 13 16:12:58 2015] init: ureadahead main process (301) terminated with status 5
[k jan 13 16:12:58 2015] Adding 5242876k swap on /dev/sda6. Priority:-1 extents:1 across:5242876k SSFSMint látható logolásban itt van egy kis szünet.
A quiet splash-ot kivéve csak itt áll 3-4 másodpercet (de semmi extra nincs idepakolva):
Running /scripts/local-premount
-
Tonyk
veterán
Dmesg-ben volt egy ha jól emlékszem 6 másodperces szünet, míg semmit nem logolt, és sem előtte sem mögötte nem volt semmi gubanc (Bár e nélkül is még mindig pont a duplája a win bootidejének). De már nem rémlik mi volt az. Megnézem, és jövök vele.
Igen, mindenféle ilyen hibrnálás szir-szar ki van kapcsolva (maga az alap hibernálása kikapcsolása nálam az első mozzanat telepítés után) pont az ssd miatt.
Nem, nem UEFI. -
Tonyk
veterán
Adott egy dualbootos (win8.1 és Mint 17.1) gép + SSD. Régi hdd-ről klónozva a két rendszer ssd-re. Minden ok vele, a kérdés nem is ez. Hanem hogy mi lehet az oka annak, hogy win8.1 8 (nyolc) másodperc alatt bootol be desktopra, míg a Mint 17.1 (Cinnamon) 22 másodperc alatt. Windows 8.1 alatt mindenféle hibernáció és betöltődésgyorsítás kikapcsolva. Tehát ez egy normál bootfolyamat ideje. Dmesg alatt nem látok olyan hibát, ami ezt indokolná.
Ötlet? -
válasz
fradi81 #1982 üzenetére
Nem értem, miért sértődsz meg, mivel egy tárgyilagos összehasonlítás volna a célunk!
Mi a gond azzal, hogy beraktam ide a Cinnamon hasonló beállítási opcióját?
A fórumtárs kérdése az volt, ki melyiket ajánlaná! Én nem azt mondtam, hogy a Cinnamon jobb, csak azt, hogy bőven elég beállítási opció van a Cinnamonban is egy átlagfelhasználónak. Annál bőven több beállítási lehetőség van, mint amit azok gondolnak, akik nem annyira ismerik!
Ettől még a KDE jóval részletesebb beállítási lehetőségekkel bír, ez nyílvánvaló, de mint írod, ez az esetek nagy részében feleslegesnek bizonyul:
"De alap használat esetén ezek elő sem jönnek így nem is hiányoznak."Fenti mondatod alapján akár Cinnamont is rakhat fel egy kezdő, bőven elég lesz neki, arról nem is beszélve, hogy jóval egyszerűbb beállítgatni, mint a KDE- t!
Arról most nem is ejtünk szót, hogy mennyi erőforrást használ egyik és a másik! Akár erre is ki lehetne térni, mert ez is egyértelműen a Cinnamon mellett szól!
-
válasz
hódmaci #1978 üzenetére
Kapsz elég példát, ahogy nézem, én fél napig próbálgattam a KDE változatot, nem találtam többnek a Cinnamonnál, már amire sükségem volt, ahhoz képest.
(#1980) fradi81 Ez a médiakezelés Cinnamonban/Nemoban is megoldható:
Igaz, arról nem esett szó, hogy Cinnamonban van normális fájlkezelő is, a Nemo!
Az ablak szinét is tudom változtatni.
Bár azt a KDE- ben külön jobban meg lehet oldani sok minden mással egyetemben, ezt nem is vitatjuk! Szóval, Cinnamon bőven elég, KDE kicsit sok!
-
fradi81
veterán
válasz
ubyegon2 #1977 üzenetére
Rengeteg kis apróság, megjelenés beállítás, hosszú lenne a lista, ez csak egy a sok közül:[link] Ha valaha is kellett volna valami amit nem tudtál beállítani, akkor jön elő hogy hoppá ez a másikban megoldható. De alap használat esetén ezek elő sem jönnek így nem is hiányoznak. Például én átállítom az ablak színtémáját, mert a szürkét meguntam
A többiben ezt sem lehet.
-
hódmaci
senior tag
válasz
ubyegon2 #1977 üzenetére
Nem,nincs egyenlőre ilyen gondom.
Cinnamon van most telepítve de gondolkodok a KDE-n,Nem tudom megéri e "újrakezdeni"Aztán kíváncsi lettem a többiek illetve a Ti véleményetekre melyik is a "befutóbb"
Mivel kapásból KDE jött a kettő közül elsőnek így bepróbáljuk,Eddig még a Mint-ben nem csalódtam Szerintem nem hagy cserben most sem.
Vagyis holnap zuzásEgyébként mik azok a sokféle állítási lehetőségek 1-2 példát kaphatnék?
-
válasz
hódmaci #1974 üzenetére
Cinnamon!
Nekem abszolút elegendő annyi beállítási lehetőség, ami van benne, igaz, hogy mindíg a gnome tweak is kell hozzá, hogy sötét témákat teljeskörűen tudjak használni. Szerintem a KDE beállításai már kissé túlzóan részletekbe menőek, a Cinnamonnal sokkal egyszerűbben tudom hozni a nekem szükséges tökéletes asztali környezetet.
Olyan érzés néha, hogy a KDE már szinte önmagáért van, a Cinnamon pedig a felhasználóért.Különben mi az, amit nem lehet beállítani Cinnamonon?
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Ti mit mondtok?
KDE vagy Cinnamon?
-
lolka1980
aktív tag
válasz
ubyegon2 #1972 üzenetére
Persze,persze.
Ez így igaz,csak megjegyeztem,hogy Magyar megfelelője szerintem jobban hangzik,tetszik,látszik.toth_janika:
Próbáld meg a következő módosítását:Beállítások-->Alapértelmezett alkalmazások-->Cserélhető adathordozók(fül)
Továbbá ezt a furi jelenséget anno régebben nekem is csinálta,hogy 2 ablak ugrott föl,de ez egyszer csak megszűnt.Gondolom valami frissítést kapott a rendszer és helyreállt.
Te szoktad frissíteni?Mert ha nem akkor szerintem tedd meg.Frissítéskezelő
-
válasz
toth_janika #1970 üzenetére
Egyébként a logikád alapján a Firefox ikonja mellett Böngésző feliratnak kéne lennie!
Az van?
Deluge ikonja mellett Torrentező felirat van?(#1967) lolka1980 Remélem azért az megvan, hogy nem a megnevezésen volt a hangsúly, hanem azon, hogy konkrétan melyik fájlkezelőt használja fórumtársunk! Nem lehetetlen úgy sem segíteni, ha nem mondjuk el a problémát csak úgy általánosságban.
-
válasz
toth_janika #1970 üzenetére
Nem akartalak megbántani, de ha már a (#1958)- ban így nyíltan megkérdeztem:
akkor logikus lett volna, hogy minimum utánanézel, hogy mér' írta ez a marha azt, hogy Nemo- t használsz- é!? Azt sem tudom elképzelni, hogy ne olvastad volna a MINT dokumentációját!
Különben valószinű, hogy úgy születtem, ahogy mondod, a bibi ott volt, hogy akkoriban még szinte csak a KFKI meg hasonló helyeken volt számítógép, PC meg sehol!
Ha nem sikerült megoldani, azt sajnálom, de azért próbálgasd még a pipákat, hátha.
Az effekteket is kapcsold ki, az is bekavarhat, mint említettem.
-
toth_janika
őstag
válasz
ubyegon2 #1964 üzenetére
Igen, leírok ilyen marhaságot, mert a Firefox az firefox, a Deluge az deluge, a Fájlok meg fájlok.
És lehet, hogy Te úgy születtél, hogy tökéletesen tisztában voltál az összes linux program súgójával, de én sajnos nem... Ha bírom a keresőbe, hogy "fájlok" hát nem megnyitja azt a fránya Fájlkezelőt...Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa
Megnéztem amit ajánlottál, de sajnos nem jött be
Médiakezelésben semmi nincs kipipálva mégis megnyílik a Nemo 2.4.4-es verziója
Hogy pontos legyek -
joecontra
addikt
válasz
toth_janika #1963 üzenetére
Nem az ElementaryOS-sel kevered?
Üdv,
J -
válasz
toth_janika #1963 üzenetére
Kezdőbbek kedvéért lehet, hogy azt írja ki a Menüben, de az attól még Nemo, de megnézheted a sugóban nyugodtan! most tényleg leírsz ilyen marhaságot, hogy az a neve hogy "Fájlok"
Ugyanez a Mate változatnál Caja lenne, sok disztrónak van saját fájlkezelője. Márpedig, ha nem írod, hogy melyik fájlkezelőt használod, akkor azt nem tudjuk, mert nem evidens, hogy adott disztróban az alap fájlkezelőt használja éppen valaki!
-
válasz
toth_janika #1955 üzenetére
Sokat segítene, ha a fájlkezelőt megneveznéd, mert van ahol Fájlkezelőnek hívják.
Ha Nemo- t használsz, akkor próbálgasd a beállítások / viselkedés / médiakezelés opciókat változtani, hátha be tudod állítani.Lehet, hogy ki kéne próbaképpen lőnöd az effektusokat is, azok okozhatják, hogy nem jön fel az ablak, csak Nemoval direktben indítva.
-
törölt tag
AMD Athlon Dual Core 2300MHz ,2GB ram+SSD Erre a gépre érdemes Xfce-n kívül mást is felrakni?
-
törölt tag
válasz
toth_janika #1955 üzenetére
-
toth_janika
őstag
Ha már beszéltünk az esetleges 17.1-es bugokról. Amit a 17.1 alatt tapasztaltam, hogy ha egy vinyót vagy bármit rádugok az USB-re, akkor rögtön megnyílik a Fájlkezelő, és nem kérdezi meg, hogy mit tegyen.
A másik lehetőség, hogy nem történik semmi, és ha elindítom a Fájlkezelőt, akkor kétszer nyílik meg... Vki esetleg vmi hasonlót nem tapasztalt? -
Tinúviel
csendes tag
Most már lehet telepíteni a Kde-t, de az Xfce még mindig RC !
-
Bohus
aktív tag
Egyszer láttam egy kördiagramot a különböző MINT verziók elterjedtségi arányáról, ahol a Cinnamon és MATE mellett az Xfce és KDE eléggé marginálisan volt jelen. A négyből a KDE verzióhoz még nem volt szerencsém, ezért egy hete felpakoltam egy Lenovo 3000 V100 notira és már bánom, hogy nem léptem meg ezt korábban. Nekem tetszik a jelenlegi plasma desktop - vagy 6 éve nem volt szerencsém KDE felülethez -, nincs nagy erőforrás igénye, egész simán futnak a KWIn "compiz-szerű" effektjei, le vagyok nyűgözve!
A Google Earth meg már csak egy drótvázat jelenít meg a Földből, mert a GMA950 (1.4 OpenGL) kevés neki
.
-
Persze, hogy nem baj, csak érdemes megemlíteni, hogy van ilyen saját opció is a MINT- ben, ami egyszerű, de igen hasznos. Ha már olyan rendszert tesz fel valaki, ami full out of box és nem netinstallos módszert alkalmaz.
Nálad bármi okozhatja a gubancokat, lehet, hogy a tiszta telepítést érdemes kipróbálni ez esetben.(#1949) Lathronos
kocsmai stílus?Legközelebb azért említsd meg, hogy RC kiadást próbáltál ki!
(#1950) Tinúviel javaslata hasznos lehet a jövőre nézve.
A kiadásra jelölt (angolul: release candidate, rövidítve: RC) kifejezés olyan verzióra utal, aminek nagy esélye van arra, hogy az a végleges termék legyen, amelyik kiadásra kész, hacsak nem jelentkeznek súlyos hibák. Ebben a szakaszban a termék valamennyi megtervezett szolgáltatást tartalmazza, és nincsenek benne különösebb hibák. A termék ebben a fázisban általában kódkész.
Egy kiadást akkor neveznek kódkésznek, amikor a fejlesztőcsapat tagjai egyetértenek abban, hogy teljesen új forráskódot már nem tesznek ebbe a kiadásba. Történhetnek még változtatások a kódban, a hibák kijavítására. Változhat a dokumentáció is, és az adatfájlok is. Új kód már csak a következő kiadásba kerülhet. forrás
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #1947 üzenetére
Én konkrétan a KDE verziót próbáltam ki 1 hete a 17.1-ből, és már telepítés utáni első indításkor kifagyott a boot során, aztán onnan kezdve reset,reset,reset és még mindig semmi, pedig 20 percig hagytam minden alkalommal, hátha magához tér. Ebből hogy a retkes paraszt életbe dertítsem ki, mi okozta? A faxom ki van már, hogy a többség(tisztelet a kivételnek) képtelen normális hangnemben kommunikálni és csak a kocsmai stílust ismeri.
-
Bohus
aktív tag
válasz
ubyegon2 #1947 üzenetére
Nincs azzal semmi baj ha valaki backup ISO-t használatára buzdít, megvan a létjogosultsága. Tiszta és gyors módja a rendszer teljes visszaállításának, bár nyilván vannak hátrányai is (pl. elvesznek a legutóbbi mentés óta eszközölt beállítások, ami annál számottevőbb, minél ritkábban ment valaki). Én egyébként erre a célra a Clonezillát használom.
A MINT mentéskezelőjét még nem próbáltam, egyértelműen hasznos funkció a saját fájlokról és szoftverösszeállításról mentést készíteni, de nem valószínűsítem, hogy ezek visszaállításától a rendszer abnormális viselkedése helyreállna.
Nálam a 17.1 MATE - ahogy írtam - bosszantó dolgokat művel, hogy ez az upgrade következménye, vagy tisztán telepített 17.1 is produkálna hibákat, azt nem tudom. Az is lehet, hogy én eszközöltem valami olyan változtatást - verziótól függetlenül -, aminek a következménye a mostani instabilitás. Mindenesetre nem adom fel, próbálok megoldást keresni, most is Mint alól írok... -
válasz
Lathronos #1944 üzenetére
Most már kezdek kíváncsi lenni, hogy ezt mire alapozod:
Amíg nem lesz stabil a 17.1
Mondogatjátok páran, de egy qrva konkrétum nélkül!
- Nálad mi okozta az instabilitást?
- Meddig használtad, hogy ezt meg tudtad állapítani?Dobd már be ezeket a köztudatunkba légy szives, mert, ha valóban van ilyesmi, azt illő lenne a többi MINT- es tudomására hozni!
Másik meglátásom az, hogy ha már backupot ajánlasz MINT- esként, akkor a MINT saját Mentéskezelő- jét is érdemes lenne megemlíteni!
Teszek be egy képet, hátha nem ismerted: -
Lathronos
őstag
Amíg nem lesz stabil a 17.1 én részemről maradok a 17-nél. Egy jótanács: ha van egy működő bekonfigolt rendszered, remastersys vagy systemback segítségével(kinek mi vált be) készíts teljes backup ISO-t. Akkor csak visszatelepíted a saját rendszered ha baj történik és kész.
-
Bohus
aktív tag
17(.1) MATE felülettel használ itt valaki? Arra vagyok kiváncsi, hogy /usr/bin/gksu-properties parancsra a megjelenő panelen a képernyő megragadás opciónál (screen grabbing) mi az alapértelmezett beállítás?
-
Bohus
aktív tag
Még azzal is próbálkozhatok, újrarakni biztosan nem fogom a rendszert mert nincs rá időm (pontosabban az azt követő finomhangolásra). Kiadtam egy chown -R username:username /home/username parancsot, de továbbra sem konzekvens a rendszer viselkedése, indítok két terminálablakot, az elsőben ez fogad:
bash: /etc/bash.bashrc: Engedély megtagadva
bash-4.3$a másodikban meg a normál: username@hostname ~$
Még keresem a megoldást...
-
-
Bohus
aktív tag
-
-
Bohus
aktív tag
A "csontra fagy" nálam azt jelenti, hogy semmire sem reagál, ebből adódóan Ctrl+Alt+F... -re sem. Hardware probléma nem lehet (CPU, MEM tesztelve ). Log-ba mit kellene néznem? Ha fagyi van, akkor log-ba hibára utalóan már nem kerül semmi. A synaptic is csak a naplózás miatt tudta folytatni a félbeszakadt műveletet. Pont az az idegesítő, hogy nem találok kézzelfogható nyomot a hiba felderítéséhez.
Az imént egy sudo doublecmd is kifagyasztotta, kicsit szűkiti a kört, hogy mindig akkor jelentkezik a probléma, ha root-ként operálok. -
-
Bohus
aktív tag
A minap a szoftverkezelőn keresztül telepítettem volna a Qupzilla böngészőt, de a folyamatba belefagyott a rendszer. Újraindítás után ismét a szoftverkezelőben próbáltam - immáron - leszedni a progit, de ismét csontra fagyott a rendszer, csak a reset gomb segített. Aztán a synaptic-hoz fordultam, ott simán települt a progi.
Ma az OpenVPN-hez telepítettem volna egy GUI managert, a legkényelmesebb módon: szoftverkezelővel. Mondanom se kell, belefagyott, ami most már eléggé felbosszantott, eddig atomstabil volt a rendszer. Újraindítás után már a synaptichoz fordultam, az jelezte, hogy előb futtassak egy sudo dpkg --configure -a parancsot, majd utána szóba áll velem.
Most itt tartok, próbálok valami megoldást keresni. Másnál hasonló? /Mint 17.1 MATE/ -
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon
Olyat szeretnék,hogy tök nulláról újrakezdeni,viszont nincs kedvem megint telepíteni mindent.
Létezik olyan megoldás hogy nem tudom így hívják-e Hard reset ?Szóval elindítom ezt a dolgot és szépen visszaáll abba az állapotba mikor először beléptem a rendszerbe.
Illetve még valami lista is kellene a telepített csomagokról későbbi keresgélések elkerülésére.Vagy hülyeséget irkálok dobjam be a cd-t oszt telepítés?
-
spammer
veterán
válasz
toth_janika #1924 üzenetére
Próbáld meg törölni az konfigurációs fájlokat, lásd: FAQ
"Where is the configuration stored? Can I reset the settings?
The easiest way to find the configuration files of SMPlayer is by selecting the option "Open configuration folder" in the Help menu. If you want to delete the current configuration and start with the default settings, just delete the file smplayer.ini (important: be sure SMPlayer is not running when you delete the file)."
Ha ezek sem segítenek, akkor még mindig felrakhatod újra az SMPlayert (előtte mondjuk egy remove --purge a mostanira, ezzel elvileg töröl mindent).
De ajánlom ezt a lejátszót is: mpv, igaz, ehhez nincs GUI (csak egy OSD), de nem tart sokáig beállítani 2 db konfig fájlban a dolgokat.
-
toth_janika
őstag
válasz
Lathronos #1923 üzenetére
A VLC az megoldás lehet, viszont sajnálom, hogy nem tudom billentyűkombinációkat hozzárendelni...
Pl... Kicsit előre hátra, nagyon előre hátra. Alapból az van benne, hogy "Left" és "Right" és "CTRL+Left" és "CTRL+Right" és ha hozzárendelek egy kombinációt, akkor pedig az lesz, hogy "Bal" meg "Jobb", és nem "CTRL+Bal" meg "CTRL+Jobb", és egyik kombó sem működik.
Nem értem, hogy ez miért van... -
Lathronos
őstag
válasz
toth_janika #1922 üzenetére
VLC? Nálam a WMV-n kívül minden gond nélkül megy rajta.
-
growler
őstag
válasz
toth_janika #1920 üzenetére
Javaslom: töröld !
És tedd vissza az előző verziót, a Synaptic-ból !
(Én is jártam úgy, hogy bizonyos konverterek legfrissebb verziói nem működtek,
de aSynaptic-ban lévő igen. ...tudom, ez nem konverter)
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Az SMPlayer frissítése (14.9.0-ra lett frissítve) nem játszik le semmilyen videót. Se AVI-t, és MP4-et, se semmit... A frissítés előttig teljesen rendben volt.
Mi lehet a probléma és hogy tudnám megoldani? -
Meggyőztetek! Ha valaki Conkyra akar keresni, biztosan nem egy 20000 hsz- el rendelkező topicban teszi majd, ha már Linuxot használ.
Kár volt beleszólnom, sorry! -
Bohus
aktív tag
válasz
ubyegon2 #1916 üzenetére
Épp azért próbálom a conky topicot javasolni, mert disztró független alkalmazás, ha valaki a PH! fórumon keres rá, akkor könnyedén megtalálja. A megosztott conky mindössze azért Mint-es, mert mellékeltem hozzá egy Mint icont (valamint a nagybetűk is mentában pompáztak, de az elveszett a karácsonyi háttérképemben).
-
válasz
Lathronos #1915 üzenetére
Nagyszerű ez a Conky, de inkább valamelyik Linuxos topicba javallanám a Conkys topic helyett, mert azokat legalább látogatjuk is sokan, nem halott 4 év alatt 70 hsz- al!
Nekem MINT- esként persze itt is tökéletes, olvassanak többen MINT- es topicot!Legfeljebb Bohus ft kedvéért oda is rakd be a hivatkozást!
-
Lathronos
őstag
Az általam módosított conky telepítési útmutatóval mellékelve: ITT
-
Bohus
aktív tag
-
Bohus
aktív tag
Itt található a 1863-as hozzászólásban látható conky konfigurációs állomány a logóval és a naptárral együtt. Hasznos tudnivalók találhatók ebben a leírásban is, javaslom a conky-val kapcsolatos kérdéseket is a cikkhez kapcsolódó topicban megvitatni.
-
Cyrin
addikt
na itt a leírás, benne egy jó nagy piros keretes BUG, ami miatt nem ment...
[link] -
válasz
spammer #1904 üzenetére
Értem én, általában ilyenek ezek, de annyira sűrűn nem használom, hogy ott legyen egy plusz meghajtó! Néha még a tényleges meghajtókat is sokallom.
(#1905) Cyrin Sejthető volt, hogy valami netkapcs probléma lesz. Régebbi MINT- eknél nekem is skippelni kellett bootoláskor, bár akkor még nem kézzel adtam meg az fstab paramétereket. Mostanában nincs sok gond velük.
cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=77c25784-65fa-4a22-b7c5-eac5445027b3 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb7 during installation
UUID=38cf0dbc-75c2-4024-a577-fb25dd83078e none swap sw 0 0
UUID=2fa88d20-a201-40d2-a081-be1a74000197 /media/TORRENTEK ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=107ca107-b9b5-4af8-ad53-6c714391b3ca /media/Data auto nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=151bee65-8b20-4308-929a-f1a5bfe564b9 /media/EzAz ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
#tmpfs to .cache
tmpfs /home/ubyegon/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=400M 0 0
# Modification for SSD
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0 -
Cyrin
addikt
válasz
ubyegon2 #1903 üzenetére
azaz [link]. itt nagyon jól le van írva minden ezzel kapcsolatban.
úgy néz ki t-home-os router firewall problem volt, most visszatettem qbit-et és nincs gond.
fstab-ból kitöröltem már, mert be se jött a rendszer, csak ha skip-peltem (de szép szó) a mountolást
úgyhogy egyelőre marad így, amíg lesz időm vele foglalkozni.
ext4 a külön HDD, nincs más. SSD-n van a rendszer egyébként
spammer:
igen, én munkához használom főleg és kell hogy mappaként kezelje filekezelőben.
viszont az insync meg azért jó, mert több drive fiókot is tud kezelni.
de szimpatikus ez a copy is amit korábban említettek. -
Ezt a grive nevűt még nem használtam, erről lenne szó? Gdrive- ot amúgy is FF- ból használok, ha kell, nem jó az, ha mindíg szinkronizálgat.
Qbitel sem tapasztaltam semmi lassulást böngészővel.
Valmi netes gubancokat tudok elképzelni inkább.A meghajtó csatolással sem sok gond van, bár nem is ilyen bonyolultan írom az fstabba, mint Bohus ft. Ntfs partíciókat csatolnál egyébként? Igaz nálam SSD miatt másabb az fstab, de még úgy is egyszerűnek tűnik.
Csak kíváncsiságképpen, de megnézhetnénk az fstab- ban hogyan van a csatolás megoldva!? -
Cyrin
addikt
nem böngésző indulásakor, hanem bármilyen oldal betöltésekor csigalassú, upload valami alapon volt 50 kiB asszem. mindegy most egyelőre majd kipróbálom transmission mit csinál.
persze particiót csatoltam fstab-ban is grafikusan is, az eredmény ugyanaz, már az oprendszer betöltésekor megakad. mindegy nem nagy gond, kézzel megy. egy kattintás.
-
Bohus
aktív tag
Grive-al nekem is volt bajom, lett helyette Copy, 15GB alapból teljesen jó frissít normálisan.
Qbittorrent seed közben nem jelent gondot böngésző indulásakor (Mint 17.1 Firefox, Chromium), ellenőrizd le az engedályezett upload sebességet (nálam nem több a rendelkezésre álló felénél).
HDD-t partíciónként csatolunk, /etc/fstab állományba:UUID=partíció UUID /mountpoint ntfs-3g rw,auto,user,windows_names,locale=hu_HU.utf8,uid=1000,gid=1000,dmask=022,fmask=133 0 0
ahol a partíció UUID-t sudo blkid paranccsal tudod kinyomozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen autót vegyek?
- Építő/felújító topik
- Apple asztali gépek
- Medence topik
- VR topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest