- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- eBay segítség kezdőknek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
afgk2012
tag
Segítsetek légyszi! Nem találom, hogy a tálcára hpgyan-mivel lehet kirakbi egy angol/magyar billentyűzet-váltó ikont. Nem akarom elhinni, hogy ilyen nincs benne, de tény, hogy nem találom. Elsiklok felette?
-
RBJ
addikt
látom felpörgetéttek a toyikot.
-
afgk2012
tag
Kipróbáltam (live-pendrájv formában) a két 32 bites 14-est. A Mint vált be megint. A Cinnamonnak eleve nem voltak meg azok a tálca-alkalmazásai amiket én szeretek kirakni magamnak. Szóval itt már nálam egyértelműen el is dőlt a dolog.
-
fradi81
veterán
válasz
Speeedfire #490 üzenetére
Csak chrome böngészőben? A youtube az jól megy? Tudnál erről egy képernyőképet berakni, hogy mit értesz összeesés alatt?
-
fradi81
veterán
válasz
Speeedfire #486 üzenetére
"Hogy lehet frissíteni az újabbra? Mint debian alatt?"
Akkor ki mondta?
Ja asszem a Mint szó kétértelmű, van egy magyar jelentése is
Csak a facebookal van gond? Mi?
-
fradi81
veterán
válasz
Speeedfire #484 üzenetére
Akkor neked nem LM debianod van
Így update pack sincs. Mi köze a grafikus környezetnek a facebookhoz? Szerintem ott más gond lesz.
-
-
fradi81
veterán
válasz
Speeedfire #482 üzenetére
Lent a panelen van ez a pajzs alakú jel, a frissítéskezelő. Na abban tudod megnézni. itt
-
afgk2012
tag
Te miért akarod folyton megmondani, hogy más mit csináljon? A kérdésre nem tudsz válaszolni, de osztogatod a tennivalókat. Ki kérdezte ezt? Fejed ezt be kérlek! Ha nem tudsz a korrektül fogalmazott, szájbarágósan körbeírt szakmai kérdésre szakmai választ adni egy szakmai fórumban, akkor két választásod van csak: vagy nem szólsz hozzá, vagy te magad is csak kérdezel. Minden más est trollkodást indít el.
-
afgk2012
tag
A 13-as MATE-ét használom most is. Semmi gondom nincsen vele. Ha 14-essel lenne, akkor inkább ki sem próbálom. Akkor aztán még ehhez jön a CINNAMON. Abban állítólag meg megy az, ami a MATE-ében nem megy, vagy hibázik, de persze benne meg más dolgok nem mennek. Szóval nem ártana egy tisztább képet kapni. De ha ehhez a tisztább képhez, csak úgy juthatok hozzá, hogy ezer órákat kell elcsesznem a saját időmből, akkor nagy ívben le***rom az egészet. Én csak egy közönséges mezei felhasználó vagyok. Miért kellene nekem kötelezően részt venni a fejlesztés-tesztelés folyamatában? Inkább megkérnék olyanokat akik ezt csinálják (ha egyáltalán betéved ide olyan), hogy legyenek szívesek és homályosítsanak mér fel engem a fontos tudnivalók dolgában.
-
fradi81
veterán
válasz
Speeedfire #476 üzenetére
Jelenleg UP 4 van? Frissítéskezelőben Update pack info mit ír? [link]
-
afgk2012
tag
Azért kíváncsi lennék a MATE és a CINNAMON (14-es) használat közbeni valóságos különbségeire. Nem mindenre, csak a tényleges gondokra.
-
fradi81
veterán
válasz
Speeedfire #470 üzenetére
Mint Debiannál Update Packok vannak kb félévente, azt a frissítéskezelőjében lehet is intézni.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Idézet a Cinnamon előnyeiről: (forrás: mint forum)
Cinnamon has a lot of benefits over MATE (I'm not saying it's better, as there are also many cons):
+It's based on GTK 3 which is a huge step up from GTK 2, whereas MATE is based on GTK 2
+Cinnamon is built on new technology and therefore benefits from this new technology
+Cinnamon is directly controlled by the Linux Mint team and it will be their exact vision for the desktop
+Cinnamon has lots of applets, themes, and extensions
+It has a much faster development pace than MATE and will therefore get new features faster
+Cinnamon feels much newer (this point is debatable)
+Here's a really big one - when all of the popular apps move to GTK 3 (which, whether you like it or not will happen eventually), they will stop working with MATE
+Cinnamon benefits from Gnome's new features, whereas MATE doesn't (gnome 2 isn't updated anymore)
+MATE still has some bugs, especially with compiz, whereas Cinnamon has 3d effects built in and while it has bugs to fix, a lot of them can be fixed by the Gnome team
+Soon Cinnamon will work with software rendering as well as hardware rendering (with llvmpipe), which will bring it on par with MATE in terms of hardware compatibility.Specific features that Cinnamon has that MATE doesn't:
+3d effects out of the box (compiz has trouble with MATE sometimes)
+Built in expo and scale mode
+Applets
+Cinnamon Settings, which allows you to easily tweak all of Cinnamon in one place
+Bluetooth -
Speeedfire
félisten
Hogy lehet frissíteni az újabbra? Mint debian alatt? dist-upgrade?
Illetve kinek melyik jött be jobban? Mate vagy cinnamon? Én jelenleg a cinnamon-t használom. -
fradi81
veterán
Most nézem Mintben üres a sources.list, a saját frissítési módszere miatt lehet így?
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
atesss
addikt
Üdv !
Linux Mint 13, x86, Mate, elvileg magyar (már ahol...).
Hogyan lehetne a bejelentkező képernyőre kirakni a felhasználónevet / felhasználóneveket ?A gép csak annyira van használva, hogy két képfájlt illetve két TXT-t megnyithassanak rajta.
Van rajta egy admin felhasználó (részben ez alól állítottuk be, hogy a másik felhasználó ne szerkeszthesse, törölhesse, stb. a négy fájlt - sudo-val másolva).
És van egy "nyilvános" felhasználó.
Az lenne a jó, ha a bejelentkező képernyőn csak ez az utóbbi felhasználó lenne látható (nehogy valakinek még eszébe jusson piszkálni - bár az admin jelszavát úgysem találná ki...), valahogy így: [link] (csak ez ugye Ubuntu).
Sőt, a legjobb az lenne, ha az "Other..." -ra lépve sem írná ki a másik felh. nevet, azt csak begépelni lehessen.Sőt, az is jól jönne, ha meg tudnánk témázni a bejel. képernyőt (meg az egész desktopot is majd), hogy a hangulathoz illő legyen. Ha tudtok valami jó oldalt, ahol horroros témákat találnánk hozzá, szóljatok.
-
afgk2012
tag
Szevasztok!
Jelenleg Maya 13-at használok MATE felülettel. Nagyon elégedett vagyok vele. Várom a hó végén esedékes NADIA 14-es kiadást. Természetesen azt is MATE felülettel szeretném. Kérdésem ebből fakad:
Lehet majd frissíteni, vagy újra kell az egészet installálni?
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
RBJ
addikt
a mint be nincs compiz config? most nézem. az effekteket hol lehet beállítani?
-
fradi81
veterán
válasz
jackbacsi87 #454 üzenetére
Hello
1.Gondolom mdm van bejelentkezésnél, arra felraksz egy olyan témát amiben van lista: [link] A bejelentkezőablak beállításaiban még lehet kell rajta állítani valamit.
A másik kettőt valószínűleg a beállításközpontban, vagy mi a neve megoldható.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Háhá!!Itthon átvette a hatalmat a linux a windows felett 3:1-re
Szóval!
Ősök gépére is felkerült a mint 13, xfce-vel. Vagy megszokják, vagy megszöknek.
Viszont a beállításokat úgy kell megoldanom, ahogy win xp-n használták....1. Bejelentkezéskor be lehet állítani, hogy látszódjanak a felhasználók, ne kelljen bepötyögni őket?
(apu pl 3 karakter, de mire fater megtalálja...)2. Felhasználónevet lehet csinálni jelszó nélkül?
3. Azt hogy lehet megoldani, hogy x perc tétlenség után lekapcsoljon a gép?
(Fater mindig bealszik, ne menjen feleslegesen a gép...)Remélem jó helyen kérdezek!
Előre is köszi!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Freeenky87 #451 üzenetére
Abba is be tudod tenni, nem? Aztán a másik gépen próbálj telepítést.
-
fradi81
veterán
válasz
Freeenky87 #449 üzenetére
Be kéne rakni egy működő gépbe, és letesztelni.
-
Freeenky87
csendes tag
Bocs de nemvolt szerkesztés gomb!Gyanús nekem az ssd!Egyik haverom hozta el hozzám hogy nézzek már rá mert elszállt az xp!Az xp-t és a win7-et se tudtam pendriveról telepíteni!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Freeenky87 #446 üzenetére
"configure sata as:AHCI"
Próbáld már, hogy ne ahci legyen. Viszont a telepítőt is ellenőrizhetnéd, meg ha tudod a ramot is.
mod: egyébként a gépre azt írják több helyen, hogy jól megy linuxszal, szóval nem tudom.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Freeenky87 #444 üzenetére
Más lesz akkor a gond!
A típusszám kéne a gépnek, meg a biost nézd meg.
-
Freeenky87
csendes tag
Mégsem sikerült particionálni!Elindítom a gpartedet!/dev/sda1-en jobb klikk ,format ext 4,alul a format /dev/sda1 as ext 4 -en jobb klikk,apply all operations,hibaüzi,és a libparted messages nél ezt írja:Error fsyncing/closing/dev/sda:input/output error,input/output error during write on /dev/sda
-
Vladi
nagyúr
válasz
Freeenky87 #441 üzenetére
Az eddig jó.
Kell adni egy gyökér partíciót: ennek jele /
Innen indul a fájlrendszer. végül is egy elég, ha csak 8 gigád van, akkor nagyon be kell osztani.
Próbáld úgy, hogy a telepítővel törlöd ami most van. Utána csainálsz egy 512 megásat elsőnek, elsődleges legyen és swap
utána egy gyökeret / a többi helynek. Az is elsődleges, fájlrendszer ext4 az jó.Lássuk.
Ha akkor is eldobja magát, akkor biosban nézd már meg a sata beállításnál mik vannak!
meg a pontos típus is kéne, hogy túrjunk neked hótut.
-
válasz
Freeenky87 #439 üzenetére
Lehet, hogy nincs köze hozzá, de a Debian-nál volt, hogy csak 2 GB-os PEN-ről tudott települni.
4 GB-os Pendrive-ról sosem akarta. -
Vladi
nagyúr
válasz
Freeenky87 #439 üzenetére
Ha nem adsz neki swapot? Vagy hogy állítod a partíciókat?
-
fradi81
veterán
válasz
Freeenky87 #437 üzenetére
SSD-vel is kéne szerintem mennie, lehet előbb le kéne formázni mondjuk a gparteddel ext4-re.
-
válasz
Freeenky87 #435 üzenetére
www.linuxmint.com-ról töltötted le az iso-t?
Mekkora a HDD benne?
-
fradi81
veterán
válasz
Freeenky87 #433 üzenetére
Az nem, a pen drive elindul live módban?
-
fradi81
veterán
válasz
Freeenky87 #431 üzenetére
Hello
Valami gondja lehet a merevlemezzel, [link] -
Freeenky87
csendes tag
Sziasztok!Egy Asus eeepc-re szeretném felpakolni a Mint 13 Mate 32 bit-es verzióját!Megcsináltam a gépemen a telepítős pendrive-ot,rádugom a netbookra,bebootol róla,rámegyek az install linux mint ikonra és bedob egy ilyen hiaüzenetet:ERROR Input/Output error during write on /dev/sda!Valakinek ötlet?
Előre is köszönöm! -
válasz
Penész Gomba #428 üzenetére
Cinnamon: GNOM3 fork
MATE: GNOME Classic fork
KDE: KDE
XFCE: XFCEEzek közül a KDE a legerőforásigényesebb, XFCE leglightosabb.
-
fradi81
veterán
válasz
Penész Gomba #428 üzenetére
hello
Ha az ubuntu alapút vesszük, akkor csak a felület más. A KDE és XFCE régebb óta van tehát kiforrottabbnak nevezhető, de én használom a mate-t és semmi hibája nincs. A cinnamont próbáltam régebben akkor még nem volt tökéletes de mostanra már az se lehet rossz, a mate is így kezdte. A kérdés az hogy neked melyik jön be és ezt csak akkor tudod meg ha kipróbálod.
-
Penész Gomba
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a
Cinnamon
Mate
KDE
XfceVerziók közt a felületen kívül? Egyáltalán van bármilyen különbség?
Melyik jelenleg a legkiforrottabb ? -
RBJ
addikt
Nem tudja valaki mikor lehet majd felupdatelni a cinnamont 1.6 ra?
-
kispx
addikt
Igen, ezt már láttam, csak a gond ez volt vele, hogy az következő utasításnál:
sudo apt-get install acpi acpi-support acpi-support-base acpi-fakekey acpid acpitool pm-utils powermgmt-base hibernate
Nem lehetett a következő csomagokat telepíteni (nincs a repóban) :
acpi-support-base
acpi-fakekeyEzt a két csomagot kihagytam, és a többit utasítást is végigcsináltam, de semmi.
Még hozzáfűzném azt, hogy a sudo pm-hibernate megy, és sikeresen le is hibernálja a gépet, csak az a nyomógomb inaktív.
Szerk.:
Még ezt a leírást is próbáltam, de ez sem segített. -
-
kispx
addikt
Sziasztok,
miért nem engedi hibernálni a gépet a Linux Mint 13 Xfce?4.1 Gb swappom van jelenleg, 2 GB memória mellett.
-
ftc
nagyúr
Vkinek öltele, hogy notebookon, hogy rakjam rendbe a power manager-t? visit a venti s nem épp kellemes...
-
meoindil
aktív tag
Kiadták a Linux Mint 13 KDE végleges verzióját is!
-
RBJ
addikt
Megjelent a Linux Mint 13 xfce. [link]
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Nemrég tettem fel - rengeteg disztro kipróbálása után - az LMDE-Cinnamon 32bites-t 686-pae kernellel a 2magos cpuhoz és eddig nagyon szimpatikus, szép, stabil rendszer, azért lenne pár kérdésem hátha még jobbá lehetne tenni:
1. Cinnamon-ban hogy tudnám a mate kurzortémat ráerőltetni, hiába van beállítva, dmz-t használja, MATE-ben megjegyzi
2. Ati4870 HD video gyorsításhoz fel kéne tenni az fglrx drivert gondolom, csak a maya-t szétbarmolta, ti hogy oldjátok ezt meg vagy melyik csomagokat kellene felrakni synapticból ami nem okoz problémákat
3. wifi link quality 65, óra mellett 90 ez W7-el 90-100, windriverrel jobb lenne?
4. beányazott youtube flash videon operával nem lehet átgörgetni, másik gépen kiegek nélkül meg jó, de letiltottam mind az sem segített
5. éjjel bekapcsolt már 2x a gép ha linuxból állítom le, winnél nem, biosban most kikapcsoltam a ringet, pme-t, kiváncsi vagyok azután is felébreszti-e valami
6. local time-ot hogy lehetne beállítani, hogy a win ne -2 órát mutasson
7. FF fejléc eltüntetése mint a win verzióban
8. Opera görgetés megnövelése az alap 3 sorról, mert nekem nagyon lassú így
9. alap alkalmazások beállítást nem veszi figyelembe, totemet ezért leszedtem és cajába bepipáltam mivel nyissa meg a fájlokat
10. melyik commander tud fájl társítást, gnomeban nem találtam
11. MATE-ben a gonome kompozit mód bugzik: nincs tálca árnyék, mintmenü elsőre nem jelenik meg, viszont kell a dockyhoz és szebbek úgy az ablakokEgyelőre ennyi
Mikor jön az update5? Köszi
-
fradi81
veterán
fel kell rakni a mate cuccait a csomagkezelőben, pl mate-desktop, aztán gondolom húzza magával a többit. Utána meg törölni amiből 2 van, pl. nautilus kuka-helyette caja, gedit-pluma, van még jó pár csomag amit így kézzel kell törölni, a menüben meg itt ott is duplán szerepelnek.
-
RBJ
addikt
a cinnamon van fent. szerintetek át lehet kalapálni valahogy MATE re?
-
klambi
addikt
Hiba a(z) „/media/usb0/gnome-commander.desktop” fájl megnyitásakor: Engedély megtagadva
ha bármit rá akarok másolni... -
kispx
addikt
-
klambi
addikt
most nem tudom alapból sem mountolni....
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sda1
UUID=4b054689-bcde-438c-ab21-cdfbb6e30339 / ext4 rw,errors=remount-ro 0 1
UUID=4070751E70751BBA /media/adat ntfs defaults 0 0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest