- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
A következő a problémám.
Adott egy SSD, azon fut a rendszer. Adott 2 db WD RED amit még Windowsban hoztam létre NTFS kötetként. Adatok vannak rajta, amikre szükségem van.
Ez fogadott, amikor be akartam lépni a HDD-be. Megoldás esetleg?
-
Köszi, de túl egyszerű lenne, ha ez lenne a megoldás, anno futottam pár kört és nolapic-tól kezdve sok javallat volt, de egyik se használt, nem jöttem rá, mi okozza. Egyébként tök ugyanazon kernellel (Ubuntu 3.16.0-38.52~14.04.1-generic 3.16.7-ckt10), tiszta 17.2 telepítésnél csak épp, hogy megakasztja a boot-ot:
[ 2.657819] random: nonblocking pool is initialized
[ 2.831764] Switched to clocksource tsc
[ 4.367517] EXT4-fs (sda8): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)A másik, az érintett Mint 17 RC-től indult 17.2-es állapotig. Felváltva használom a Jessie-vel ami nem túlzottan csípi még a legújabb cint és szinte csak a Menü melletti ikonból tudom, épp melyik fut, Debianban nyoma sincs a lassító switched opciónak, fel is áll a rendszer a 4. sec-re.
Hátha valakinek beugrik valami erről a tsc clocks-ról. Fenyő fórumtárs hátha tud valamit, nagyon vágja az apróságokba való belemélyülést, többnyire csak pislogok, mikor a vga beállításokat taglalja!
(#3587) inf3rno
Minden Ubuntu alapnál megvan nálam, lehet, hogy nem vetted észre?
-
válasz
Dhampir #3590 üzenetére
Csak a mainstreamből kerül ki a 32bit, mivel dupla annyi idő mindkét verzióra fejleszteni és manapság már egyre marginálisabb a 32 bites gépek/rendszerek aránya, szóval a nagyobb disztrók gyak fájdalommentesen megtehetik, de pl Debian így antiX is lesz még 32biten jó darabig.
Amúgy meg ha biztosra akarsz menni Winével, használj PlayonLinuxot, abban amik fel vannak sorolva appok/gémek kompatibilisnek azok valóban csont nélkül mennek is és helyetted beállítgatja a dolgokat. -
lev258
veterán
-
Dhampir
félisten
Nem tudom mi lesz a régi gépek támogatásával, akkor többek között az MX Linuxot és az AntiXot is ki fogják nyírni?
Érdekes, hogy login után a Cinnamon indulása gyorsabb 32-biten.
Egyébként megnéztem, hogy egy Wine alatt futtatni kívánt program miként viselkedik 64-bit után 32-biten és körülbelül ugyanazt a problémát írta ki, mint utóbbin is, 64-biten a 32-bites libek telepítve voltak:
-
válasz
Dhampir #3588 üzenetére
Én úgy tudom pont nem a lemezműveltekben van igazán különbség, hanem pl a memóriaintenzív alkalmazások mindig gyorsabbak 64biten, mivel pont 2xer annyi kód/adat fér el prociban, így ritkábban kell kinyúlnia a ramhoz, ill amelyik program meg van írva 64bitre ott prociszinten is jelentősen (+25-30%) gyorsabb lehet, pl tömörítés, java, javascript, html tipikusan ilyenek, habár amelyik programnak csak 32bites verziója van az meg kicsit (-2-3%) lassabb lehet 64bites rendszeren. Amit még szoktak emlegetni, hogy a 64bites rendszerek biztonsági szempontból is jobbak, alapvető hátrány viszont hogy több ramot esznek, így kevesebb maradhat disk cache-elésre, de ez alapvetően csak 2GB vagy alatta és komolyabb DE-ek esetén okozhat igazán gondot, modern masináknál érdemesebb inkább a 64bitest választani, több az előny, mint a hátrány, a 32bites rendszerek amúgy lassú kihalásra vannak ítélve 2016 után a legtöbb disztró (Ubuntunál pl 16.04 lesz az utolsó 32bites, de szerver fronton már most sincsen 64bites verzió, ahogy pl Fedoránál a mostani 22-es verzióból készült utoljára 32bites verzió) már nem ad ki újabb 32bites verziókat.
Wine nálam simán ment 64bites rendszeren, bár csak MS Office-t és pár játékot kellett eddig feldobnom, tehát nem túl nagy a merítés, amire szükség lehet az a 32bites libek, aka multilib support engedélyezése/telepítése. -
inf3rno
nagyúr
válasz
ubyegon2 #3585 üzenetére
Hmm. Nálam nincs ilyen clocksource. Már ha ez számít bármit is.
Egyelőre most Chakrat próbálom beleszenvedni Grub-ba. Kíváncsi vagyok azzal is akad e néha a kép kirajzolása, vagy csak Mint + Cinnamon ilyen. Meg akkor már csináltam még két partíciót, aztán megnézek több disztro-t is kíváncsiságból. Mint-et most már nagyjából látom mire képes. Többet tud appletekkel meg deskletekkel, mint Win7, meg nem utolsósorban én is bármikor fejleszthetek kiterjesztést, ha olyan kedvem van (bár fejlesztői eszközök ehhez gyakorlatilag nem léteznek). Be is szálltam egy tőzsdei adatokat kiíró desklet-be. Működőképes, de még erősen optimalizálni kell.
-
válasz
Dhampir #3583 üzenetére
Indítási hangról is volt szó?
[link]
Én úgy értettem, hogy a Sound applet-et le kell cserélni erre:A lassú indulást ez nem fogja megoldani, inkább nézd meg a dmesg-et a var/log-ban.
Ilyet láthatsz például:[ 1.917686] tsc: Refined TSC clocksource calibration: 3819.008 MHz
[ 2.881199] random: nonblocking pool is initialized
[ 2.917308] Switched to clocksource tsc
[ 9.557390] EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[ 9.796337] Adding 8388604k swap on /dev/sdb7. Priority:-1 extents:1 across:8388604k FS
[ 9.859128] systemd-udevd[421]: starting version 204Jessie-n nincs ez:
[ 1.845103] tsc: Refined TSC clocksource calibration: 3819.007 MHz
[ 2.175241] PM: Starting manual resume from disk
[ 2.202495] EXT4-fs (sda7): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[ 2.338859] fuse init (API version 7.23)Próbáltam már a fórumon utánajárni, mi ez a clocksource tsc pontosan és miért okozza ezt a kését, de nem sok minden derült ki.
(#3584) inf3rno
Kíváncsi vagyok, változik-e valami appletek kilövésével. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Dhampir #3573 üzenetére
Nem én vettem észre. Elképzelhető, hogy tévedett a srác. Rögtön miután kikapcsoltam 1sec alatt volt meg a login újraindítás után, de most megint elég lassú lett. :S Megpróbálok kikapcsolni mindent appletet meg deskletet, aztán meglátjuk. Azt tudom, hogy friss telepítésnél nem kell másodperceket várnom fekete képernyővel. Mióta viszont frissítettem a kernelt és beraktam pár appletet hát ez van. Amúgy nem csodálkozom, hogy az appletek lehúzzák a cinnamont, nem adnak hozzá jóformán semmi dev toolst. Képtelenség normálisan kitesztelni őket, dokumentáció meg szinte nulla van. Szerintem.
-
lev258
veterán
válasz
Dhampir #3579 üzenetére
Szerintem rosszul értelmezted, amit írtam. Lehet rosszul fogalmaztam. A Wine-nál arról van szó, hogy a 64 bites Wine környezet fejlesztése nem olyan jól halad, mint a 32 bitesé. Ezért 32 bites Windows-os programok előbbiben problémába ütközhetnek, utóbbiban meg úgy működnek, mint egy 32 bites rendszeren Wine alatt. Neked csak annyi a dolgod, hogy megválasztod a megfelelő környezetet.
-
Dhampir
félisten
A különbségre voltam kíváncsi. Wine esetében ugye máris szívás van, mert "ügyeskedni" kell.
Ami eddig kiderült, igazából átlagfelhasználás esetén nem sok differencia van, habár nekem erről nincsenek bővebb tapasztalataim, mert korábban 32-bites Linuxokat futtattam, ott meg nem volt probléma ezzel.
Az utoljára idézett cikkben konkrétan nem az MS érdekelt, hanem maga a kernelre vonatkozó információ (Linus az egyik szerzője ((?)), ha jól hámoztam ki), egyébként a Phoronixes cikk 10 Linuxos hozzászólóinak egyike idézte azt a linket, úgy találtam rá.
-
lev258
veterán
válasz
Dhampir #3576 üzenetére
Most nem igazán értem, mit szeretnél. A 32 bites és 64 bites rendszerek között akkor van különbség, ha a futtatott szoftverek is kihasználják az előnyöket. A PAE meg egész egyszerűen arra jó, hogy 32 bites rendszeren is elérhető legyen nagyobb memória. Egy átlagfelhasználó nem fogja megtapasztalni, hogy mennyit lassít a dolgokon az utóbbi használata (mivel ez lényegében egy trükk).
Az MS-t meg ne keverd ide, ők az egyes verziókban külön még limitálták is a RAM elérhetőséget, árazástól függően. -
Dhampir
félisten
A sebesség feleakkorára csökkenne? A 64-bites rendszer jól hasít.
Találtam egy cikket:
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A 32-bites Linux Mint rögtön PAE-kernellel települ vagy külön be kell azt kapcsolni?
-
inf3rno
nagyúr
Frissítettem a kernelt nemrég 3.16.0-46-ra. Írja nekem az update manager, hogy a linux-meta-lts-utopic (3.16.0.46.37) trusty; urgency=medium -ot is frissíteni kellene. A verzió szám alapján ez a kernelhez tartozó valami, de nem tudtam rájönni, hogy ez micsoda, és hogy nekem ez kell e vagy sem. Frissítsem ezt is?
-
inf3rno
nagyúr
Belefutottam ma egy érdekes hibába cinnamon alatt, a default sound applet 5-20 sec-re növelte a login időt. Ha tehetitek kapcsoljátok ki és cseréljétek le másra. Küldtem be ide issue-t [link]
-
SATA_boy
csendes tag
válasz
syler123 #3500 üzenetére
Picit csalóka a dolog. Lev258 az Ubuntu MATE 15.04-es verziót javasolta. Ez nem a megszokott Ubuntu a sajátos, markánsan felismerhető unity felülettel, hanem egy szerethető, kellemesen kinéző, MATE asztali környezetre épülő disztribúció. Éppen ennek köszönhető, hogy erőforrásigénye is mérsékelt.
Javasolnám, hogy a kipróbálása előtt nézz körül youtube-on, így azonnal képet kaphatsz arról, hogy mit várhatsz el a rendszertől (bár szerintem a Mint Xfce 17.2-nél nem lesz pörgősebb...).
-
syler123
veterán
Igen, most rendesen működik így maradok ennél. Köszi mindenkinek, itt aztán gyorsan érkeznek a segítőkész válaszok
-
syler123
veterán
válasz
VaniliásRönk #3562 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
nemurea
aktív tag
Wireless: ugyan ez Kubuntu, nem Mint, de a tunetek nagyon hasonloak: tegnap volt egy nagyobbacska frissitescsomag (14.04 ay alapverzio egzebkent): azota nincs wifi, megneztem azt a ket parancsot, amit iral, lspci es iwconfig, ugyanaz a helyzet. Plusz nincs magyar billentyuzet (es mivel ilyen meg nem fordult elo, fogalmam sincs, hogz hol kellene visszakapcsolnom :/ , OK tuti megtalalom vhol). Ja, hang sincs, csak egy Latszolagos kimenet nevu eszkozt lehet hangositani, halkitani.
Na ha most egy (elvileg) stabil, LTS Kubuntut taccsra vag egy hivatalos frissites ugy, hogy semmi kulonos, extra nincs a rendszeren, akkor nem tudom, miben bizhat az ember fia
-
-
syler123
veterán
Használ itt valaki transmission remote-ot android alatt? Bármit próbálok mindig ismeretlen hibát ír. Engedélyezve van Mint alatt a transmissionben a Remote.
-
Akkor ez vmi egyedi kompatibilitási, esetleg hardveres nyűg lesz, 50+ gépre telepítve eddig egyetlen pulse audio hangkari összeakadós buggal találkoztam, ami nem volt megoldható, alapvetően beton stabil, de szerencsére Xfce vonalon van miből válogatni, bár ennyire komplett/kulcsrakész csak kb a Korora Xfce vagy a Manjaro Xfce esetleg SolidX (gyak egy LMDE Xfce közösségi alapokon), ha nem gond egy kis állítgatás, akkor Xubuntu, Antergos Xfce, Fedora Xfce spin, Opesnsuse Xfce (bár ez utóbbiban még a 4.10-es verzió van csak), ha meg abszolút csak a stabilitás a lényeg akkor Debian vagy CentOs Xfce (ezekben is még csak a 4.10-es van és jóideig bíbelődni kell velük mire nagyjából összeáll a rendszer).
-
Bohus
aktív tag
Új wireless kártya ide, vagy oda, a ma reggeli indításnál nincs vezeték nélküli hálózat. A kártya lspci szerint jelen van, iwconfig nem mutatja a wlan0-t. Mielőtt mélyebben belemennék gondoltam egy újraindítás jót tesz, de ez meghiúsult, a mint logónál lefagyott a rendszer. Másik terminálablakba sem lehetett lépni. Erőszakos kikapcsolás után pedig nem indult a rendszer, a logót még kidobta, aztán kész.
Gyakorlatilag három nap alatt leamortizálta magát a frissen telepített 17.2 Xfce úgy, hogy csak böngészésre használtuk. Részemről nem ajánlott. -
Bohus
aktív tag
Nekem kiírta és komolyan is gondolta: nem volt kapcsolat. De van más is ami felbosszantott. Írtam egy szkriptet, ami minden indításnál espeak segítségével hangosan köszönti a páromat (mert az ő notijáról van szó). Az automatikus indításhoz betettem az indítópultba, kb. az első 5 indításnál működött, azóta nem.
-
Bohus
aktív tag
Frissen telepített 17.2 Xfce alatt a wireless kapcsolat megadta magát. Először indításnál jött elő a "Kapcsolat bontva, a hálózat mostantól nem érhető el" üzenet, de nagy nehezen sikerült kapcsolódni. A következő indításnál megint csak szenvedett. Térerőgond kizárva, a router közvetlen közelében sem csatlakozott. Egy kicsit kutattam (pl. power management kikapcsolása), de semmi sem segített, délután már nem tudtam bele életet verni.
Meguntam, kicseréltem a 3945ABG-t egy Broadcom miniPCIe kártyára, azzal most működik. -
Azzal még megbirkózik, de HD 3 ezres szériánál alapból nem működik az energiagazdálkodás és a vdpau is bugos/hiányos, úgyhogy fel kell tenni a 3.19-es kernelt és az utopicos drivereket, amitől nem kell megijedni, csak copy pasteld a terminálba;
sudo apt-get install --install-recommends libglapi-mesa-lts-vivid libgl1-mesa-glx-lts-vivid xserver-xorg-lts-vivid xserver-xorg-input-all-lts-vivid xserver-xorg-video-all-lts-vivid libgl1-mesa-dri-lts-vivid libglapi-mesa-lts-vivid:i386 libgl1-mesa-dri-lts-vivid:i386 libgl1-mesa-glx-lts-vivid:i386 libgles2-mesa-lts-vivid libglapi-mesa-lts-vivid mesa-vdpau-drivers-lts-vivid xserver-xorg-dev-lts-vivid mesa-common-dev-lts-vivid libgles2-mesa-dev-lts-vivid libgles1-mesa-dev-lts-vivid libgl1-mesa-dev-lts-vivid libegl1-mesa-dev-lts-vivid libglew-dev
Az energiagazdálkodás manuális beállítására, pedig a szerkeszd a /etc/default/grub fájl alábbi sorát ( gksu gedit /etc/default/grub paranccsal)
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet radeon.dpm=1"
Majd updateld a grubot. (sudo update-grub) -
zodo
nagyúr
Annyi azért, még megoldható.
Nézelődők a piacon, előbb utóbb csak találok valami használható lap és memória páros a meglévő porci mellé. -
zodo
nagyúr
Köszönöm de az nem annyira az én világom.
Ha csomagkezelőben vagy a gdebi használata elegendő az ilyen műveletekhez akkor ok de máskülönben nagyon el tudok veszni a parancssorok közt.Megpróbálok levadászni egy 880G chipset-es lapot mert azzal már egyszer teszteltem a 13-at és az szépen futott, talán jobb vétel lenne.
-
zodo
nagyúr
Valaki segítene abban hogy az alábbi, fő hardver elemek elegendőek a 17.2 Mate verzióhoz?
Gigabyte GA-MA790GP-DS4H link
Leginkább az integrált videó végett kérdezném ami egy Ati Hd 3300
Proci a korábbi gépemből megmaradt, AMD Athlon II X4 640 @ 3GHz
Memória egyelőre 2 x 1 GB ddr2 -
Bohus
aktív tag
Még jó, hogy rád mindig számíthat az ember VGA driver ügyben! Az én laptopom hardveres alapokban (chipset, proci) teljesen megegyezik a pároméval, és 17.2 alatt semmi gond vele, pedig már a 3.16-os kernel van rajta (Mint viszont nem Xfce, hanem KDE). Este majd próbálkozom a javaslataiddal.
-
syler123
veterán
Köszi mind2őtöknek, holnap kipróbálom
-
17.2 nálam is bugos volt integrált intel vga-as lapokkal (865G, 945G, Q33, G41) vagy tedd vissza a 3.13-as kernelt vagy tedd fel az utopicos drivereket a 3.16-os mellé
sudo apt-get install --install-recommends xserver-xorg-lts-utopic libgl1-mesa-glx-lts-utopic libegl1-mesa-drivers-lts-utopic xserver-xorg-input-all-lts-utopic xserver-xorg-video-all-lts-utopic libgl1-mesa-dri-lts-utopic libglapi-mesa-lts-utopic:i386 libgl1-mesa-dri-lts-utopic:i386 libgl1-mesa-glx-lts-utopic:i386 libgles2-mesa-lts-utopic libglapi-mesa-lts-utopic mesa-vdpau-drivers-lts-utopic libglew-dev
Tearingemtesíteni pedig így tudod.syler123: Ez a conky rendszer monitorozó alkalmazás, bármilyen felület alatt használható.
zoli62:
Az Xfce 4.12-es verzióban sok jelentős változás történt, de ezek nem a külcsínben hanem a funkcionalitásban keresendők, amik teljesség igénye nélkül pl;
- corner-tiling (aktuális ablakot a sarokba húzva a pontosan képernyő negyed részére méreteződik)
- pontosabb/szélesebb körű multi-monitor támogatás
- új zoomolás (alt + egér scroll billencs)
- panel inteligensen is elrejthető nem csak automatikusan
- whisker menu még jobban személyre szabható
- újabb verziójú alkalmazások (pl Xfburn, Thunar stb)
- GTK3 támogatás
- sync to VBlank támogatás az xfwm4 ablakkezelő komozitorában (teraing ellen), ami nyílt Amd és Nvidia driverekkel biztosan működik GF3-tól, ill Radeon 8500-tól HD 4 ezres szériág (újabbakhoz Xorg.conf állítgatás is kellhet), de nyílt Amd vagy Intel driverek esetében van xorg.conf-al összehangolható a gyakorlatilag minden esetben. -
zoli62
addikt
Feldobtam egy virtuális gépre a Linux Mint 17.2 XFCE-t. Hát a 4.12-es asztalon nem látok olyan nagy egetrengető változást a 4.10-hez képest. Sőt a start menü egyszerűbb lett, legalábbis nekem úgy tűnik.
-
-
Ablakos
őstag
Windows alkalmazást akartam indítani, de "Hiba történt az archívum betöltése közben" hiba üzenetet kapok. Próbáltam konzolból újratelepíteni a Wine-t, de nem javul. Mit buheráljak még?
-
Bohus
aktív tag
Párom öregecske laptopján lecseréltem a Windowst 17.2 Xfce-re. Egész jól belaktam, próbálgatom, Firefox alatt youtube klipre nyomtam egy fullszkrínt. Bejött kb. két másodpercre a teljes képernyő, aztán vissza normál méretbe, és azóta bármit is csinálok egyáltalán nem reagál a FullScreen-re (nem az egér ment tönkre). Indavideo-n semmi gond nincs a teljes képernyős lejátszással. A gépben intel GMA 950 van.
Ötlet a gyógyításhoz? -
-
syler123
veterán
Köszi, ezeket megpróbálom. Ha lehet inkább maradnék a Mint xfce-nél.
Azt a file-t így hozom létre?
The xorg.conf does not exist by default any more. You CAN create one though.
Boot into recovery mode and select Root Shell. Then run:
X -configure
Then:
cp /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
Reboot and you can edit the new Xorg.conf.
Bár így meg kell néznem, hogy kell helyreállítás módban bootolni. Máshogyan ezt nem lehet létrehozni?
-
válasz
syler123 #3494 üzenetére
Tegyél fel Vivides drivereket, vagy 14.04.3-as Xubuntut (de azt jóval hosszabb idő belőni mint Mint Xfce-et, szóval egyszerűbb a Vivides drivereket feltenni, panelt simán át lehet tenni alulra nem kell törölni (ill azt is be lehet állítani, hogy jobbról balra vagy balról jobbra nyíljanak a kategória menük a whisker menü beállításainál), csak fel kell oldani a zárolását csak nem mindegy hol fogod meg ha jól rémlik), 15.04-nek csak 9 hónap az életciklusa;
sudo apt-get install --install-recommends libglapi-mesa-lts-vivid libgl1-mesa-glx-lts-vivid xserver-xorg-lts-vivid xserver-xorg-input-all-lts-vivid xserver-xorg-video-all-lts-vivid libgl1-mesa-dri-lts-vivid libglapi-mesa-lts-vivid:i386 libgl1-mesa-dri-lts-vivid:i386 libgl1-mesa-glx-lts-vivid:i386 libgles2-mesa-lts-vivid libglapi-mesa-lts-vivid mesa-vdpau-drivers-lts-vivid xserver-xorg-dev-lts-vivid mesa-common-dev-lts-vivid libgles2-mesa-dev-lts-vivid libgles1-mesa-dev-lts-vivid libgl1-mesa-dev-lts-vivid libegl1-mesa-dev-lts-vivid libglew-dev
Ill. tearainelés ellen kapcsold be az ablakkezelő hangolásnál a kompozitálásnál a Synchronize drawing to the vertical blank opciót, ill az /etc/X11/xorg.conf.d a könyvtárban (a könyvtárat is létre kell hozni) pedig hozz létre egy 20-radeon.conf nevű beállítófájlt az alábbiakkal;
Section "Device"
Identifier "My Graphics Card"
Driver "radeon"
Option "AccelMethod" "EXA"
Option "EXAVSync" "on"
Option "EXAPixmaps" "on"
Option "AccelDFS" "on"
EndSection -
fradi81
veterán
Chrome jelszóprobléma KDE-ben, úgy néz ki megoldva, kivettem innen a pipát, most minden jelszót bead.
-
zodo
nagyúr
válasz
ubyegon2 #3514 üzenetére
Tettem bele egy új hdd-tt amire egér nélküli navi nélkül is fel sikerült tenni a 17.2-t de bejelentkezés után sem hajlandó működni. Szerintem megfőtt valami a lapon, másra nem tudok gondolni.
Laptopra sikerült feltenni az Opera 31-et.
Köszi mindkettőtöknek a segítséget! -
Ki tudja, most éppen melyik DE-vel van a probléma? XFCE-ben át lehet tenni alulra a panelt, Mate-t már rég néztem.
Ha fórumtársunk úgy érzi, semmi nem jó, akkor ez önbeteljesítő jóslattá válik, ahelyett, hogy kontraproduktív lenne.
Amíg nem látja át valaki a Linux sajátos lelkivilágát, addig nem árt bizonyos türelem, saját példámon okulva mondom ezt.
(#3517) zodo Nekem már főtt meg alaplapom, de annak érezhető szaga volt, érdemes megnézned a kondikat, nem púpos-e valamelyik!
-
Ha egy live cd használata közben nem működik az usb-s egér akkor mondhatjuk azt hogy kuka az alaplap?
-ez alapján nem mondhatjuk, de a többi leírt jelenség nem túl bíztató!
Lehet, hogy érdemes lenne valami hardveres/alaplapos topikban megérdeklődnöd, mi a helyzet, régebben láttam azonnali alaplapos kérdések topikját!
Látom, már megtaláltad! -
zodo
nagyúr
Ha egy live cd használata közben nem működik az usb-s egér akkor mondhatjuk azt hogy kuka az alaplap?
Párom gépével küzdők tegnap óta mert egyik napról a másikra tönkrement.
Cmos reset, elem csere, ps/2 vs usb bill, táp csere, vinyóval vagy nélküle de még a bios-ba se tudok belépni.
Ha véletlen elindul a win akkor max a ps/2-es billel tudok navigálni.
Alapjáraton teletömte a c particiót és alig van rajta talán 2-3% szabad hely és mi egyéb amire még nem derült fény. Usb gyökérhub-ot, meghajtókat eltávolítottam majd nem sikerült újra raknia de a részletekért nem tudok oda kattintani. -
syler123
veterán
válasz
ubyegon2 #3510 üzenetére
Ez az én véleményem és kész, tettem egy gyors próbát, oldalra lehet tenni a start menüt, alulra nem.
Gondolom neked az is teljesen logikus, hogy jobb oldalt választok ki egy elemet és bal oldalt jelenik meg hozzá a tartalom. De mindegy is, maradok a Mint-nél. Még pár dolgot megpróbálok, aztán kiderül. Mondjuk vicc hogy nincs egy normális videó driver sem, ráadásul a korábbi verzióban jó volt a beépített driver a laposhoz, a mostaniban már nem jó. A Brazoshoz szintén nincs jó driver, pedig az a hd 6310 annyira nem régi.
-
válasz
syler123 #3507 üzenetére
"Megnézték, hogy Windows-on lent van a Start menü, oké akkor mi megvariáljuk, tegyük fentre."
Vicces vagy eléggé!
Esélyes roppantul, hogy a Gnome fejlesztők, megnézték a Win-t és azután alakították ki a DE-t!
Akinek a Wines elrendezés a trend, az nem érti a Linuxot.Rosszabb hír számodra: kifejezetten ellenjavallott valamely Linuxos DE vagy bármely disztribúció, azok csomagjainak leszarozása , ettől a jövőben célszerű eltekintened!
-
syler123
veterán
válasz
spammer #3504 üzenetére
Hát csak az a baj, hogy nem szép
Logikátlan, mintha minden trend ellen mentek volna, amikor megalkották. Megnézték, hogy Windows-on lent van a Start menü, oké akkor mi megvariáljuk, tegyük fentre. A startmenü elemeinek gyűjtő mappája legyen jobb oldalt, az abba tartozó elemek pedig legyenek bal oldalt, igaz hogy mi emberek a balról jobbra haladáshoz szoktunk, de nem baj. Szóval konkrétan úgy sz.. ahogy van. Ezért lenne jobb a Mint xfce felülete, teljesen logikus, letisztult. Kár hogy így az amd támogatással gond van, majd megpróbálok feltenni egy Catalyst-ot.
-
spammer
veterán
válasz
lolka1980 #3505 üzenetére
Hivatalosan nincs LXDE. Nem hivatalos itt egy tavaly decemberi van:
Unofficial Linux Mint LXDE Nem tudom, van-e frissebb.Töltsd inkább a hivatalos Xfce-t szerintem.
-
syler123
veterán
válasz
ubyegon2 #3501 üzenetére
Értem köszi, én is ilyesmire gondoltam, mert nekem írták korábban, hogy az xfce-nek a legkisebb az étvágya, de ezek szerint van még egy aminek kisebb az igénye.
lev258: Lehet akkor azzal az Xubuntu-val megpróbálkozok, de gondolom nincs akkora közösségi támogatása, mint a Mint-nek. Az Ubuntu Mate felülete pedig teljesen felejtős számomra. Ezt mondjuk nem is értem, hogy a Mint esetében a Mate asztali környezet miért néz ki teljesen máshogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest