- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
tolvaj! #2596 üzenetére
Próbáld konzolból futtatni. Például Ctrl+Alt+F2-vel tudsz átváltani (vissza grafikus felületre pedig általában Ctrl+Alt+F7, de lehet, hogy másik F gomb).
_
(#2597) toth_janika: volumeicon vagy volumeicon-alsa vagy ilyesmi csomagot keress. Synaptic csomagkezelővel gyorsan meg tudod keresni.
-
toth_janika
őstag
válasz
toth_janika #2594 üzenetére
Hát ez kész...
Amellett, hogy semmit nem játszott le az Ubuntu Studio, még hang sem volt. Sem MP3, sem YT.
Ez alapján megcsináltam mindent és megoldódott a probléma... Lejátsza az 1080p-től kezdve mindent, és hang is van... Csak hangerőszabályzó ikon nincs... (De hát ne akarjak mindent egyszerre)
-
tolvaj!
őstag
Az NVIDIA oldaláról leszedtem a legfrissebb drivert .run kiterjesztésben. Futtathatóvá tettem, terminálban indítottam, de rendszergazdai jogokra hivatkozva leállt. Indítottam egy rendszergazdai terminált, abban elindítottam, majd a futó X szerverre vonatkozóan állította le magát. Az NVIDIA oldalán ki van emelve a 17,1- es Mint, tehát lehet ez megoldaná a problémámat,
de a readme-t sem találom az NVIDIA oldalán.- Megvan. -
toth_janika
őstag
és @ubyegon2:
Köszönöm a tanácsokat. Mindenképpen utána fogok nézni ezeknek a dolgoknak, mert elég zavaróak...
Most felraktam az Ubuntu Studio-t és azért most látok már pár dolgot, amik a Mint-ben nem, vagy csak bizonytalanul működtek.
Ilyen például a touchpad gépelés közbeni letiltása... Mint alatt többször jártam úgy, hogy a csuklóm a touchpad-hoz ért, majd kijelölt egy részt a szövegemből és átírta. (Mivel vakon gépelek, és szoktam szöveget másolni, ezért nem mindig vettem észre, és voltak belőle érdekes dolgok...)
Vagy ilyen mondjuk a hangerő némítás. A notin Fn+F6-al lehet némítani a hangot.A memtest-et mindenképp meg fogom csinálni, és eldöntöttem, hogy ha ez a rendszer is összeomlik, akkor kipróbálok egy SuSE-t, vagy Slackware-t és ha úgy sem, akkor kirakom a veszélyes hulladék gyűjtőbe a notit
Szerk.:
Lehet rossz a topik, de ma reggel akar megnézni egy barátom által küldött videót, viszont egyik lejátszó sem játsza le... SMplayer, VLC, és a Videók (3.10.1) sem.
Tudnátok segíteni, hogy mit tegyek, vagy az Ubuntu topikban tegyem inkább fel? -
Ezekiel Ston
senior tag
Öhm...Valami elromlott...
Megnyitok Bármit a linux mint-ben és...a tálca üres....
Tehát nem jelenik meg se a wine se a mozilla...termésetesen minden működik, de nincs ott a tálcán a futó alkalmazás. Ha valamit lehelyezek csak alt+tab-al tudom visszahozni. a tálca meg full üresen mutat...Mi a gond? Találkozott már valaki ilyennel? -
-
válasz
ElGatto #2587 üzenetére
Itt megtalálod a legfrissebb 3.18-ast (a megfelelő (i386-32bit/amd64-64bit) image és a 2 headers csomagot töltsd le és telepítsd (sudo dpkg -i linux-headers-3.18.0-*.deb linux-image-3.18.0-*.deb)), a fentebbi linkben még a fejlesztői változat szerepel.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Azt hittem lehidalok. Regisztrálni akartam magam a webkincstaron, de nem megy mert azt mondja, hogy nem támogatott böngésző
Linux Mint 13 + FireFox 37.0
LOL
BTW van akinek esetleg megy az oldal? -
tlac
nagyúr
válasz
toth_janika #2584 üzenetére
hardverhiba esetén win alatt is jelentkezhetnek a problémák, csak lehet ott nem olyan feltűnően és így nem tulajdonítasz neki jelentőséget (pl. összeomlott flash-nél még nem fogok hardverhibára gondolni)
a memtest-ből ezt ajánlom: memtest86+
érdemes egy egész estére ott hagyni futnismart hiba: ezt azért alaposabban meg kellene vizsgálni, hogy milyen jellegű hibák vannak ott
pl. adatátviteli hibáknál még a vinyó is lehet hibátlan és a kábel meg rossz
vagy egy teljes felületteszt is kihozhat még eddig fel nem derített szektorhibákat (erre egyébként jobb a win-es hdsentinel, vagy a gyártó programja)Kompatibilitási probléma: lehet... De hogy tudom ezt kizárni? Más rendszer? Más verzió?
nehéz eset, logokat érdemes turkálni
pl. dmesg vagy esetleg programok futtatása konzolbólde igen egy teljesen másfajta disztribúció segíthet (ami lehetőleg nem debian, ubuntu vagy mint és származékai)
-
válasz
toth_janika #2582 üzenetére
Nincs gond, mondtam, de a Fórum szabályzata egyértelműen tiltja a flame és a trágár beszéd használatát, felesleges indulatokat gerjeszt.
Megértem, hogy ki vagy akadva, de be kell tartanunk a szabályokat!tlac fórumtárs röviden összefoglalta, mik lehetnek a gondok. Annyit javasolnék, hogy egy jól működő állapotot ments el például a Kendek- féle Systemback programmal, hogy könnyen vissza tudj állni egy működő rendszerre. Vannak hasonló esetek, mint a tied, bár elég ritka, de senki nem tudja az okait.
Én ilyesmi miatt is több disztrót is felrakok, most például az egyik rendszeremben volt egy gfvsd-metadata okozta hiba és azóta az a rendszer annyira nem indul, hogy még a kikapcsoló gombra se reagál, mióta megpróbáltam elhárítani a problémát! Csak a táp kikapcsolása segít, az alaplap biosa meg az írja, hogy táphiba miatt avatkozott be!
Átbootoltam másik Linuxra és egész nap hibamentesen fut.Egyébként pár tucat disztrót kipróbáltam ezen a gépen, jó részükkel nem működik együtt a gépem.
Szerencsére mindig van másik!
-
toth_janika
őstag
Köszönöm a választ!
Az 1. okot kizárnám. Illetve nem zárom ki, mert teljesen igazad van. Egyelőre valóban nem teljesen értek hozzá, viszont épp emiatt nem telepítek semmit (a fent nevezett két programon kívül, amit nem hiszek, hogy problémát okoznának, mert barátom Ubuntu Studio-ján tökéletesen működnek).
De nem rakok semmilyen tárolót a rendszerhez, és a frissítéseket is mindig telepítem. Erősen ajánlott és ajánlott frissítéseket.
Hardverhiba.
Többen ajánlották itt, hogy nézzem át a S.M.A.R.T. adatokat a vinyóról. Ezek alapján rendben van a merevlemez. Állapota jó, igaz nem kitűnő, de hát azt hiszem a jó is jó.
Memtest lefut rendesen, semmilyen hibát nem ad.
Kompatibilitási probléma: lehet... De hogy tudom ezt kizárni? Más rendszer? Más verzió? -
tlac
nagyúr
válasz
toth_janika #2582 üzenetére
lehetséges esetek:
-nem értesz hozzá, és valamit elrontasz
-hardverhiba
-belefutottál egy bugba, kompatibilitási hibába -
toth_janika
őstag
válasz
ubyegon2 #2580 üzenetére
Elnézést kérek a trágár beszédért. Többet nem fog előfordulni.
Kérlek, mond el nekem, hogy miért lehet az, hogy egyszerűen használni szeretném a notebook-omat, mindennapi használatra. Értsd ezalatt: netezés, filmnézés, zenehallgatás, képek nézegetése (GIMP és Darktable-el szerkesztgetése).
Olyan csomagok, amiket nem tartalmaz a disztro: MPlayer (SMplayer front end-el), Darktable.
Semmi mást nem telepítek a gyárilag letölthető MINT disztró mellé. (Természetesen ezelőtt próbálkozgattam mindenfélével, de feladtam, mert még nem látom át teljesen a működését a rendszernek. A legutóbbi telepítés óta a fent nevezett két programon kívül más nem települt, legjobb emlékeim szerint [A tévedés jogát fenntartom]).
Miért van az, hogy 6-7 hónap alatt már 4. alkalommal telepítem újra a szoftvert, mert nem működik megfelelően.
Értsd ezalatt: nem működik a WIFI, csak kábeles net, ami lefoglalja a teljes sávszélt, majd az is elszáll. Nem működik a hang, és egy egyszerű mp3 fájl 100%-on pörgeti a processzort.
Mit rontok el? Mit csinálok rosszul, és min javítsak ahhoz, hogy ne kelljen ezt a procedúrát 1-2 havonta eljátszanom? -
válasz
ElGatto #2577 üzenetére
Nincs rá pontos "módszer" egyéni preferenciák/érzetek is befolyásolják (pl van aki inkább az eyecandybb felületeket kedveli még annak ellenére is ha kicsit receg is alatta a vas, van akinek meg inkább a sebesség/egyszerűség/takarékosság számít még ha a vas bírna amúgy többet is), de általánosságban elmondható, hogy erőforrásigényesebb de-khez, mint pl a Unity, Gnome3, Cinnamon, KDE, nem árt min egy jó erős 2 magos proci egy legalább 512mb-os hardveres videógyorsításra is képes alsó középkategóriás vga, min 2Gb rammal, 64bites verziókhoz ennél kicsit több sem árt.
Szerk; Amúgy feltettem a tesztelős gépre a 3.18-as kernel mellé a 10.6-os mesát ppa-ból (sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa) és így már uvd1-es (Amd HD 2 és 3 ezres széria) karikkal is működik a videógyorsítás, szóval Minttel is összehozható a dolog. -
ElGatto
aktív tag
Írtad, hogy soknak érzed a Cinnamont, ezt mi alapján lehet eldönteni? Tehát pl. erre a laposra akkor ubuntut sem érdemes feltolni? Vagy van az a Zorin típus az sem lenne jó? Vagy maradjak a Mint nél csak rakjam fel a Mate verziót?
Most kicsit összekavarodtam, azt hittem mindegyik linux sokkal kisebb igényű mint a winfosok.
-
válasz
fradi81 #2572 üzenetére
Mondjuk Amd-hez is elég régi csomagok vannak alapból a tárolóban (13.valahányas driver, miközben már 14.12-es is van, Nv-nél 331-es van a tárolóban annál is van bőven újabb, mondjuk nekem a 9600GT-hez bőven jó a 331-es is 17.1 alatt), öcsémnek a laposára hétvégén feltettem playonlinux végett a legfrissebbet, de mintha már ez is lett volna többször kérdés így megosztom hátha másnak még jól jöhet;
- Szóval látogassunk el az Amd honlapjára és keressük meg jelen esetben a 64 bites Ubuntu drivereket és töltsük le a 4 db 14.04-eshez való csomagot egy xy könyvtárba;
fglrx-core_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
fglrx_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
fglrx-dev_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
fglrx-amdcccle_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
- Mielőtt nekiállunk a telepítésnek töröljük az estlegesen már meglévő korábbi zárt drivert (sudo apt-get remove –purge fglrx*) majd újraindítás után ellenőrizzük a függőségeket; sudo apt-get install dkms lib32gcc1 libc6-i386 gksu
- Ha megvannak akkor abból a (xy) könyvtárból ahova a 4 csomagot letöltöttük indítsuk el a terminált és adjuk ki a sudo dpkg -i fglrx* parancsot
- Ha van már Wine/Playonlinux telepítve akkor az fglrx-core figyelmeztetni fog, hogy ő bizony nem települ mert konfliktusa van a libopencl1 csomaggal. Ha már jól beállítgatott Winénk van akkor persze nem lenne jó csak emiatt eltávolítani, így inkább az fglrx-core csomagot kell újraépíteni az alábbiak szerint;
dpkg-deb -R fglrx-core_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
sed -ri 's/(Conflicts|Provides).*/\1: fglrx-driver-core/' fglrx-core/DEBIAN/control
sudo dpkg-deb -b fglrx-core_14.501-0ubuntu1_amd64_UB_14.01.deb
- ezután már rendben fognak települni a csomagok (sudo dpkg -i fglrx*) telepített Wine esetében is, ill. már csak ezt a parancsot kell sudo amdconfig --initial -f kiadnunk majd jöhet az újraindítás immár a friss driverrel
- nem maradt más hátra mint a vdpau beállítása, 14.12-es driverhez már nem kell xvba csomag mert alapból tartalmazza csak a gstraemer vaapi ( sudo apt-get install gstreamer1.0-vaapi ) és a libvdpau-va-gl1 (ez utóbbit érdemesebb lehet a nilarimogard/webupd8 ppa-ból telepíteni). ha ezek a csomagok fennt vannak akkor globálisan is alkalmazhatjuk a vaapit, hogy vdpau-ként is használhassuk, ehhez szerkesztjük az alábbi fájlt; gksu gedit /etc/X11/Xsession.d/20vdpau-va-gl , amiben engedélyezzük a VDPAU_DRIVER=va_gl vdpauinfo sort majd állítsuk át a lejátszóinkat vdpau/vaapi-ra. -
tlac
nagyúr
-
tolvaj!
őstag
17.1 van fent. xfce és KDE szintén az X server hibára hivatkozva nem indult el. Mindegy, egyenlőre nem szerelem vissza a kártyát, párom használja főleg a wint, a nyomtató miatt, de nem játszunk rajta, csak nagyon régi, vagy gagyi játékokkal, így el evickél az integráltal is a masina. Sajnálatos ez a hiba, annak fényében még inkább, hogy az NVIDIA igért fűt-fát a linux támogatással kapcsolatban annó....
-
-
-
-
tolvaj!
őstag
válasz
ubyegon2 #2558 üzenetére
Konkrétan semmit. Még csak az sem, hogy feltétlenül, vagy szabálytalanul állítottam volna le a gépet. Egyszerűen az x server nem válaszol, de már más is írta a neten más fórumokon. Összefüggés: azoknak is cinnamon felülete van és nvidia kártya. Nem tudom, hogy derítsem ki, melyik csomag van fent. Ha tudnám letörölném az nvidia csatolót és attól hátha helyre áll!
Spammer
Köszi, próba!
Bocs a tördelésért, jelenleg telefonról vagyok.
Szerk.: nem jött be.
-
válasz
pigster #2554 üzenetére
Spammer fórumtárs összefoglalta a lényeget, én pedig mint TG, kivizsgálom, ki volt Húsvét vasárnap és hétfőn 24 h- s szolgálatban és javaslatot teszek fenyítésére! Most kapcsolok, hogy ez már nem a hadsereg, de nem is fizetett support. Ilyenkor kíváncsi vagyok, hogy milyen alapon rovod fel az itteni abszolút önkéntesen segítőknek, hogy nem válaszoltak azonnal?
Függetlenül egyébként attól, hogy családi ünnepek voltak éppen és a probléma is elég specifikus.
Ettől függetlenül örülök, hogy a Mintes cikk hatására feltetted az oprendszert és, annak külön, hogy ennyire meg vagy vele elégedve.
Azt viszont sajnálom, hogy ilyen probléma megoldó készséggel/képességgel megáldott friss Mintesként nem szeretnél segíteni a kevésbé hozzáértő fórumtársainknak!
Ez van. Mi ettől még szeretettel üdvözlünk egyre bővülő kezdő Linux Mintesek táborában! Sok sikert!
(#2556) Fenyő Gyanítottam, hogy ezt fogod mondani, én is csak végső esetre javallottam ezt a megoldást törlés helyett!
(#2557) tolvaj Elég érdekes a te problémád is, az viszont önmagában nem lenne ok erre a jelenségre, hogy pár napig Win- t használtál. Jó lenne tudni bővebben, mit takar ez a tevékenység, amivel megpusztítottad a grafikus felületet!?
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
Ismét nehézségekbe ütköztem. Egy pár napig csak a windows ment a gépemen és amikor a linuxot akartam indítani azt írta,h hogy X hiba. Lefuttattam a recovery részt grubból, de ugyanaz. Nincs grafikus felületem egyáltalán. Helyre lehet hozni? Vagy telepítsek egy újat, mármint felületet? -
válasz
ubyegon2 #2553 üzenetére
Az önmagában kevés lesz, működni fog vmennyire, de használhatatlanul bugosan, mivel X-et, Mesát is frissíteni kéne (HD3650-el próbáltam), bár mesa megoldható fejlesztői ppa-ból, de annyira nem volt fontos, hogy megreszkírozzam, bár amúgy ez egy tesztelgetős gépen van szóval lehet majd kipróbálom (bár ha nem jön be, kicsit melós lesz visszahegeszteni az eredeti mesát) akkor ha közérdekű...
-
spammer
veterán
válasz
pigster #2554 üzenetére
Feleslegesen játszod a sértődöttet, valószínűleg azért nem kaptál választ, mert nincs tapasztalata senkinek az adott dologgal kapcsolatban, és nem azért, mert bunkók vagyunk. (Vagy egyszerűen csak nem olvasta olyan, akinek lett volna tapasztalata vele, tudod, épp ünnepek voltak...)
Ha rátaláltál egy alkalmazásra, próbáld ki, hogy megfelel-e neked. Ezek szerint meg is tetted. De ha már megoldottad a problémát sikeresen, akkor úgy lenne szép, ha a sértődött hozzászólás írása helyett meg is osztanád a megoldást és a tapasztaltaidat, hátha máskor meg másvalaki szeretné ugyanazt, amit te, és akkor már lesz rá egyből válasz.
A konstruktivitás és a tapasztalatcsere visz előre, nem a sértődöttség.
Egyébként igen, a "gugli a barátod" nagyon igaz, bármilyen témában.
-
pigster
senior tag
válasz
pigster #2540 üzenetére
Egyre inkább azt érzem, hogy tényleg a "Google a barátod" és az itteni fórumokba tök feleslegesen írogat az ember.
Közben már megoldottam, a többi kérdésemmel nem fogok itt zavarni. -
-
ElGatto
aktív tag
Alapvetően azért választottam a Mint-et mert ez tűnt a legjobban win***-hoz hasonlónak. Abból is a Cinnamon adja a kinézetet a legjobban nem? (Ubuntu-val nem nagyon tudtam eddig megbarátkozni.)
Akkor ezzel a gép / mint párossal nem fog összejönni ha jól veszem ki a szavaidból.
Mate-t most nézem az nem magyar és nem is windowsos? -
válasz
ElGatto #2549 üzenetére
Azzal a karival csak 3.18-as kernellel és újabb Mesával, X-el van csak videógyorsítás, tehát jelenleg Mint alatt nehéz lenne összehozni (csak UVD2/HD4000-es szériától van jelenleg Mint alatt ilyen támogatás), ha tetszik a Cinnamon (bár erre a gépre kicsit soknak érzem, én max Matét tennék rá), akkor a Korora 21 Cinnamont (ill még pl a Manjaro Cinamonnal is már adottak lesznek a fetételek) javaslom, abban a driverek rendben lesznek, annál elvileg csak a mesa-vdpau csomagot kell feltenni.
-
ElGatto
aktív tag
Üdv, Mint rebeka alatt gondom van a böngészők videólejátszásával...
pl.online sorozatoknál Firefox alatt kis képernyőben akadozik a lejátszás, teljes képernyőre váltva villog az egész. Operában el sem indulnak a részek.
Ötlet? -
lev258
veterán
válasz
toth_janika #2544 üzenetére
Van Systemback-féle visszaállítási pontod? Milyen fájlok voltak azok? Mintha valami elromlott volna. HDD S.M.A.R.T. adatokat néztél?
-
toth_janika
őstag
Hello!
Remélem tudtok segíteni. Átmásoltam pár fájlt egy hordozható vinyóra, ezután viszont megfagyott a teljes Mint (17.1). Restart után nem elérhetőek a vezetéknélküli hálózatok.
A Vezérlőközpontban a Hardware csoportokon belül lévő Hálózat ikonra kattintva azt kapom, hogy
"A beállítás nem tölthető be. Ismeretlen hiba történt".
A menüben minden elem duplán szerepel. Leállításnál nincs semmi lehetőség (régebben volt Hibernálás, Újraindítás, Leállítás) csak a Cancel...
Mit lehet tenni? -
lev258
veterán
válasz
alien0903 #2541 üzenetére
Ha a telepítés rendben lement, akkor csak annyi a dolgod, hogy kihúzod a pendrive-ot, illetve visszaállítod a boot sorrendet.
Nem pendrive-ról? Hogy is van ez? Mit jelent, hogy az Unetbootin-nal raktad fel? Pontosan hogyan és mire? Nem valahogy Wubit raktál fel?
XP alól nem fog menni a dolog, esetleg egy usb-s optikai meghajtóval próbálkozhatnál.
Ha kérhetem, legközelebb csak egy topic-ba írj. -
alien0903
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Egy régi laptopra xp mellé (majd helyette) feltettem a mint-et de csak az unetbootin-nal sikerült, mert az optikai olvasó nem működik pendrájvról meg nem bootol a gép. A gond csak az, hogy a telepítés után is mindig az unetbootin indító fogad, grub nincs és Live módban maradok.
Xp alól nem lehet elindítani valahogy a telepítést, vagy az unetbootin-t kiiktatni telepítés után, mert ha xp-ben uninstall akkor csak a win indul automatik nincs bootmenü?
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Néhány évente megpróbálkozom a Linuxszal, de eddig még nem hagyta egyik sem, hogy megszeressem.
A nemrégiben itt a PH.n megjelent Mintes cikk hatására pár napja feltettem egy vadi új gépre (HTPC / NAS) a Mintet, és ez már tényleg meggyőző. Egyik ámulatból a másikba esek, hogy milyen flottul mennek a dolgok. Most is arról írok. Persze vannak korlátai (játékok, office alkalmazások), de egy átlagos felhasználónak tökéletes otthoni oprendszer. Sikerült a Sambát nagyjából beállítani meg Webmint és a transmission-t is transmission remote-tal ugyanezen a gépen + egy windowsos gépen. Szuperul működik.
Sok tervem van még vele (XBMC vagy PLEX szerver és kliens, meg talán egy Calibre szerver, bár ez utóbbi kicsit túlzásnak tűnik).
Egyelőre szeretném megoldani a szgép időzített lekapcsolását kulturált módon. Annyira nem ástam bele még magamat a témába, de valószínű cron segítségével megoldható lenne. Találtam viszont egy GUI programot a qshutdown-t. Érdekelne, mi a véleményetek róla, van-e esetleg másik hasonló szoftver. A kulturált leállításon azt értem, hogy az esetleg nyitva levő böngészőt, videólejátszót és egyéb programablakokat is normálisan szeretném kilőni, hogy a legközelebbi indításkor ne legyen esetlegesen hibaüzenet. Van erre valamilyen megoldás? -
lev258
veterán
válasz
szildavid90 #2537 üzenetére
Van benne egy előre rögzített szerverlista, melyek IRC csatornáit tudod listázni. Az IRC-t tekintheted egyfajta egyszerű Skype-nak, különböző közösségek vagy akár szoftverek fejlesztőinek társalgási eszköze.
-
spammer
veterán
válasz
szildavid90 #2537 üzenetére
-
spammer
veterán
válasz
szildavid90 #2535 üzenetére
Az egy IRC kliens, olyan csatornákat tudsz elérni, amiket bármilyen másik IRC klienssel.
-
szildavid90
aktív tag
Lehet hülyeséget kérdezek, de megkérdezem. Ez a HexChat mi lenne pontosan? Magyar szoba van benne? VAlaki világosítson már fel!
-
válasz
szildavid90 #2531 üzenetére
Ablakgombot adtál a panelhez?
Más, öcsém laposára (HD6370M) feltettem a zárt 14.12 omega 64bites Ubuntus amd drivert, hogy a Winés játékok is jól (bugmentesen) fussanak, viszont ezzel meg a vaapi féle videógyorsítás elég vérszegény a nyílt vdpaushoz képest (konkrétan a nyílt vdpau-val nem megy 5% fölé a cpu terhelés online flash alatt sem, míg a vaapi féle va_gl-es vdpau-val 15% körül mocorog, alig jobb a szoftveresnél), ill. a mupen64plus Nintendo64 emulátor is játszhatatlan szintre lassult a zárt driverrel, míg a nyílttal tökéletesen ment, szóval elég kompromisszumos a dolog, mivel teljesítményben a nyílt egyértelműen jobb, viszont winés játékokban meg néhol bugos. Kérdés nyílt drivert lehet-e/érdemes-e frissíteni vagy ez olyan szinten összefügg a X-el, kernellel, hogy nem érdemes bolygatni, Mint alatt most 10.1.3 Mesa van, de már a 10.5-ös Mesánál tartanak a fejlesztők. -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #2530 üzenetére
Nem, sajna nem javította. De leszedtem az SMPlayer új verzióját, és ott nem kapcsolja ki a képet. Szóval megoldódott. Már csak az a kérdés, hogy hogyan tudom átállítani az SMPlayerben hogy az egérgörgő használatára a hangerőt csúsztassa le-fel...
-
szildavid90
aktív tag
Csináltam egy második panelt, arra hogyan tudok megnyitott ablakokat tenni? Próbáltam úgy, hogy jobb klikk az ablakra és áthelyezés másik munkaterületre, meg a jobboldali munkaterületre áthelyezés, de szimplán eltűnik a megnyitott ablakom olyankor.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #2529 üzenetére
Megpróbálom az upgrade-t 17.1-re...hátha javítja.
-
Koga777
tag
válasz
fradi81 #2524 üzenetére
Ez sem oldotta meg, a Faenza ikontéma csakugyan mintha gyorsabb lenne, de még nem az igazi. Majd próbálgatom a témákat...
lev258: Persze, kell a jelszó,de ebben az esetben szerintem felesleges. Pl. az OpenSuse-ban sincs jelszókérés frissítéskor (de az nem támogatott 5 évig, ezért nem azt tettem fel).
-
fradi81
veterán
Nálam is volt régebben mikor Mate Mintem volt, úgy rémlett megoldódott, mindenesetre itt egy lehetőség a gyorsításra Át kell állítani az ikontémát.
-
Koga777
tag
Sziasztok!
Linux mint 17 mate 64-et használok. 2 kisebb gondom van vele:
1 - hogyan lehetne elérni, hogy a frissítéskezelő ne kérjen jelszót frissítéskor? Automatikusan feltehetőek a frissítések, az unattended-upgrades csomagot kell felrakni és beállítani, de nekem jobb lenne, ha én raknám fel a frissítéseke.
2 - a mintmenut szeretném gyorsítani. Feltettem a preload csomagot, de az csak a gyakran használt programokat rakja be a memóriába, és a mintmenut nem olyan sűrűn használom.
A válaszokat előre is köszönöm. -
válasz
Ezekiel Ston #2517 üzenetére
Blabcsi hasonló problémája a végén megoldódott.
-
Dhampir
félisten
válasz
Ezekiel Ston #2517 üzenetére
A Caffeine Plus segíthet.
Másik megoldás:
SMPlayert használók szerint nincs probléma, mert nem engedi kikapcsolni. -
Ezekiel Ston
senior tag
No Linux mint 17-es verzió. Mate.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek mi okozza a monitor és a másik kijelző folyamatos kikapcsolását amikor filmet nézek. Gyakorlatilag az energia gazdálkodási lehetőségnél ki van kapcsolva minden tehát soha módba van téve a képernyő és a merevlemez kikapcsolás. Hol kereshetem ennek a monitor kikapcsoló engedélyezés, letiltás lehetőségét? Már végigmásztam az összes menüt amit láttam de nem találom.
VLC-vel nézek filmet 10 perc kb és kikapcsol a kép, természetesen a hang megy tovább, megmozgatom az egeret és visszajön a kép. Hol a hiba? -
válasz
joecontra #2511 üzenetére
"Azt nem is írta senki sem hogy reprezentatív lenne a minta."
Közvélemény kutatásról beszélünk? Nem. Egyéni statisztikáról, ami akkor lenne az, ha minimálisan paraméterezve lenne. Ha torrent statisztikákkal foglalkozna a topik, ott se biztos, hogy jó lenne így, de ebben a topikban semmilyen információt nem ad, ami miatt érdemes lenne berakni.
"Hányan vagytok a nick mögött? Azért mert topikgazda vagy a véleményed még nem lesz többségi vélemény."
Mérhetően kettőnk véleménye volt, ez már többes szám. Nem többségi vélemény a Topikgazdáé, annak mindössze annyi feladata van, hogy OFF- ba rakja, ha nem tartozik a témához.
Az irónia, de akár a szarkazmus is lehet ilyen, csak annak bicskanyitogató, aki nem érti. Te ezek szerint nem érted, egyébként hol említettem hozzászólásomban, hogy én iróniának hívom a véleményemet?
Mivel többen megróttatok gúnyolódásom miatt, amit nem annak szántam, de nem vagytok elég fogékonyak erre a sítlusra, úgy látom, elnézést kérek érte mindenkitől, akit érzékenyen érint.Nem megfelelően paraméterezett egyéni statisztikákat ne rakjatok fel, mert nem tartozik a topik témájához. Ezzel az eggyel semmi gond nincs, ha valakit érdekelnek mégis az ilyenek, kérje privátban, akár napi bontásban.
Most már lehetőleg ne erről szóljon ez a topik!
-
spammer
veterán
Nincs semmi gond azzal a képpel, csak egy érdekesség, "mini-stat". Nem ártott vele senkinek, én sem értem, miért kellett rajta gúnyolódni.
-
joecontra
addikt
válasz
ubyegon2 #2510 üzenetére
Szerk: Marmint nalam...
Szerintem te pedig ezt a részt ugrottad át. Tőle annyit és úgy töltenek. Azt nem is írta senki sem hogy reprezentatív lenne a minta. Ha pedig téged nem érdekel akár hagyhatnád szó nélkül is.győzzetek meg bennünket
Hányan vagytok a nick mögött? Azért mert topikgazda vagy a véleményed még nem lesz többségi vélemény.És még nem is az az igazi gond, hogy ez téged nem érdekel hanem az hogy azzal a néha bicskanyitogató stílussal amit te iróniának hívsz még oda is böksz neki egyet feleslegesen.
Üdv,
J -
Úgy látom egyedül fradi81 ft olvasta el figyelmesen a kérdéses hsz- t! legalábbis a reagálók közül
Ha gondoljátok, tegye be mindenki a saját aznapi feltöltési statisztikáit torrentjeiről az előbb említett módszertan szerinti bontásban! Előtte azért győzzetek meg bennünket, hogy ebben tényleg mi lehet érdekes annyira, hogy ide berakja bármelyik fórumtársunk?
(#2508) tlac Statisztikához nagyobb halmaz kéne!
OFF topikban tegyünk egy próbát, hány ilyen hsz után kérdeznek rá, hogy jól van- e a hozzászóló?
-
válasz
Raymond #2504 üzenetére
Köszönjük ezt a rendkívül hasznos infót! Raksz be esetleg még heti, havi, éves lebontásokban, valamint ugyanezen időkben délelőtt- délutáni letöltési diákat, statisztikákat, etc.?
Csak azért kérdezem, mert valamikor szeretnék elutazni Tibetbe 2-3 évre és lehet, hogy előre hoznám az utazás időpontját...
(#2506) Raymond
Jajj, az nagy baj, majdnem az lenne a legérdekesebb infó!
-
Raymond
titán
A negy fo 17.1 valtozat nepszerusege a letoltesek szerint:
Szerk: Marmint nalam...
-
Dhampir
félisten
válasz
szildavid90 #2501 üzenetére
Régebben pár alkalommal használtam, de gyakran hibásan működött, elszállt, emiatt hamar letöröltem a gépről.
-
tolvaj!
őstag
válasz
tolvaj! #2500 üzenetére
x86 telepítés ment fel x64 helyett és mostmár minden a helyén van, nem kellett szenvedni a telepítéssel, minden formában kezeli a külső hangkártyát a mint. Az ardour szépen dolgozik, még a vst pluginek is szépen szólnak. Kicsit bosszant, hogy x64 en nem megy a dolog, de hátha majd valamelyik frissítés megoldja.
-
szildavid90
aktív tag
Valaki próbálkozott már a Midori böngészővel? Nálam mindig kilép 5-10 perc után, ahogy megfigyeltem eddig csak YouTube videók nézése közben. Érdekes pedig a többi böngésző (Firefox, Chrome alatt működnek a dolgok és nem lép ki) Valaki valami ötlet?
Azért kérdeztem így rá, mert nekem ez a böngésző vált be a legjobban gyorsaság szempontjából és jó lenne, ha valahogy teljesen stabil lenne, de ha nem oldódik meg a dolog kénytelen leszek vissza menni másik böngészőre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Magisk
- Lexus, Toyota topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest