- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackbacsi87
senior tag
rossz topikba ment, bocs
-
Bohus
aktív tag
válasz
Lathronos #1296 üzenetére
Zárt meghajtó van fent, ezen az alap beállításon túl még vagy 10-15 trükköt kipróbáltam eredménytelenül. Flash video jobb klikk felugrónál a statisztikát választva is le lehet ellenőrizni, hogy használja-e a hw dekódolást (de felesleges, mert szemmel látható ha nem).
-
Lathronos
őstag
Sehogy, maximum a flash-ben tudod beállítani, hogy megjelenítésnél a GPU-t használja. Először is a illesztőprogram kezelővel feltelepíted a zárt ATI meghajtót. Ezután YouTube-on keresel egy video-t, elindítod.
Jobb egérgombbal kattintasz rajt(1.kép) és ott Settings...
A következő képen láthatod, hogy be kell jelölni a 3D gyorsítást. Ennyi
-
Bohus
aktív tag
Firefoxot hogyan lehet rávenni, hogy videólejátszásnál használjon hardveres gyorsítást?
ATI kártyám van (HD6850), Mint 16 Xfce alatt ezt hónapok alatt sem tudtam elérni, az lett a vége, hogy a folyamatos próbálkozások eredményeképp kinyírtam a grafikus alrendszert úgy, hogy parancssorból nem tudom helyre rakni. Most váltottam 17 Cinnamon-ra, a helyzet ugyanaz, nem megy a gyorsítás. Bosszantó, hogy egy Atom+Nvidia Ion nettopon 10 perc alatt meg lehetett ezt oldani, a nyamvadt gép röhögve tolja a 1080p videókat, mellette az aztali "erőgép" meg belerokkan a 360x480 fullscreen lejátszásba. -
Tonyk
veterán
válasz
Lathronos #1289 üzenetére
Live cd rögtön fagy a desktopra érkezés után, a teleptőt sem tudom elindítani.
Kipróbáltam ma 32, 64 bites Cinnamonnal, 32,64 bites Mate-tel, majd kipróbáltam az alapot az Ubuntu 14.04-et. Az is megdöglik ugyanúgy. Szóval nem Mint-es a hiba, már az ubuntu 14.04-ben is ott van.
Azért dühtő mert az asztali gépem, az amivel bugzik. Laptopon Ati 3470-el tökéletesen megy a 17. A 16 meg megy vissza az asztali gépre... -
Lathronos
őstag
válasz
viralmind #1288 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok vak, de nem látom, hogy írta volna miszerint virtualboxban próbálta a LIVE rendszert.
Ja látom, a LIVE-ot is ide soroltad. Hát próba cseresznye, meg kell próbálkozni akkor rögtön a telepítő futtatásával. Persze előtte mentsd az adataidat című közhely szerint kell eljárni. De véleményem szerint ha már a LIVE sem kezeli rendesen a VGA-t, ott gond van és a telepített rendszer sem fog másképp futni.
-
Lathronos
őstag
Szerintem úgy jártál mint én majdnem ma. Gondoltam felrakom a Mint17-re a 331-es nVIDIA driver-t ami szépen fel is ment. De a kis kócosfogú letörölte a WINE-t. Na gondoltam, felrakom újra. De akkor közölte, ha visszatelepítem a WINE-t, ő törli az nVIDIA driver-t, aminek az lett volna a végeredménye, hogy hibásan rakja vissza az alap nouveau driver-t mint ahogy azt az általad készített videón is láthatjuk. Vagyis valamit feltelepíthettél, ami leszedte a zárt ATI driver-t. Újra futtasd le az illesztőprogram kezelőt és telepítsd a zárt ATI driver-t, az megoldja.
-
viralmind
aktív tag
A live es wmware,virtualbox-os futtatasbol nem erdemes leszurni semmit,sajnos telepiteni kell ahhoz , hogy meglasd valoban mit produkal a rendszer.Tobbszor futottam bele abba a hibaba , hogy live illetve vboxos rendszeren hiba hegyekbe futottam ,rendesen telepitve viszont semmi hiba.
-
Tonyk
veterán
Szaladt-e bele valaki olyanba Mint 17-tel (Cinnamon), hogy már a live verzió is halódik Ati 4770-el. Csak kompatibilis módban tudtam telepíteni, de Asztalon kb 5 másodpercig bírja lemerevedik és reboot. Mint 16 frankón megy ezen a gépen. Esetleg ötlet?
-
CloZee
aktív tag
Újra indítottam a gépet, és most ilyet produkál:
Ui: A böngészőn kívül nagyjából semmit sem tudok használni.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #1283 üzenetére
Synapticban egyszerűen a mintdebian tárolók elől kiveszed az x-et és csak a mint extra-t és main-t hagyod aktívan a debianokon kívül, hogy azért a firefox és egyéb szoftverek melyek nincsenek benne a debian tárolókban azok is frissüljenek. Most látom, hogy rosszul írtam az előbb. A 3rd parties tárolókat kihagyhatod, mert azok a mintből frissülnek. Azért a német tárolókat állítottam be, mert 1-2 hete még azok voltak viszonylag nagy sávszélességgel elérhetők. Ha van olyan csomagod telepítve a mintdebian tárolóból amiből még régebbi van a debianba, azokat békén hagyja és csak akkor frissíti, ha a debianban is már magasabb verziószámú lesz elérhető.
-
válasz
Lathronos #1280 üzenetére
Nem biztos a baj a 3. szintnél, de túl nagy szükség nincs is rá, ahogy az alábbi linkben nézegettem a csomagok változásait.
5. szinten ezt akarja frissíteni, ez még nem a kernel!? Trusty- ben is ot van ez a verzió, a MINT meg olyat használ, ami nincs is itt megjelenítve.A szám ugyanaz, mint a kernelnek, akkor ez húzná fel a kernelt?
Látom már, itt frissíthetném a kernelt:
Innen vetted a repo listát az LMDE- hez?
Nekem nem volt tiszta, melyeket rakjam be az LMDE repók helyére. -
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #1279 üzenetére
Én simán engedélyeztem tegnap a 3-as szintű frissítések telepítését is és nem lett bajom belőle. Viszont az 5-ös kernelfrissítést már nem mertem megkockáztatni(és valószínűleg nem is fogom).
Az LMDE-n nálam csak a debian wheezy tárolók voltak engedélyezve, onnan frissült, az LMDE tárolókat letiltottam.
-
válasz
Lathronos #1276 üzenetére
Melyik disztró tiszta amúgy? Amit felépít az ember kopasz kernelre, de sokan örülnek, hogy vannak kísérletezgető kedvű emberek! Tulkokkal, ősemberekkel nem foglalkozunk.
Nálam LMDE megfelelően indul, szerintem összekavarhattad a Debianos backport és egyéb tárolókkal, nekem ki is írta a szoftverfrissítő, hogy nem működnek együtt az LMDE tárolókkal.
(#1275) kispx
Nem túl öreg gépnél nem veszel észre különbséget, én a 7. éves gépemnél biztosan nem észleltem, de amúgy igaza van ebben a többieknek! LMDE szerintem kevésbé stabil, de ehhez az is kell, hogy a MINT csak 1,2, szintig kapja meg a frissítéseket, a 3, szint már trusty-update- ből jön, azokat érdemes kihagyni! Vagy végigolvassa az ember a változás listát, hogy mi mégis a fontos, hogy frissüljön.Most 46 csomag vár a 3.- ban frissítésre MINT 17- nél.
-
XFCE kevesebb procit eszik (az LMDE-t is belevéve ez a legpehelysúlyúbb Mint egyértelműen, gyengébb gépre a 13 XFCE a legoptimálisabb, persze vannak még lájtosabb disztrók, de egyik sem ilyen kényelmes), a MATE meg egy leheletnyivel kevesebb ramot. LMDE Debian testingre épül, egyszer kell csak feltenni aztán folyamatosan frissül.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #1274 üzenetére
Elnézést, tényleg félreértettem akkor.
Csak már több linux fórumon kívántak nekem lassú, szenvedéssel teli kínhalált, amiért íly módon "megszentségtelenítem" a disztribúciók tisztaságát. De igazad van, nem kell foglalkozni mások gonosz megjegyzéseivel. Amúgy is szólás szabadság van, mindenkinek joga van a saját véleményét megosztani másokkal.
Én mintha kicsit instabilnak érezném az LMDE-t(nem omlott össze egyszer sem és kernelpánik sem volt, csak baromi lassan tölt be). Persze meglehet, hogy csak az elvárásaim túl nagyok. Ellustultam 15 év Windows használata során, hozzászoktam az egyszerű dolgokhoz( kat-katt-katt-OK).
-
válasz
Lathronos #1273 üzenetére
Félreértettél.
Úgy látom piszkáltak már ezzel, no bennem semmi ilyen szándék nem volt, mi rossz lenne ebben? Ez a többszáz disztró a DW- n hasonlóan készül, nem? Csinálsz ilyen, megmutatod, akinek tetszik, kipróbálja.
Nekem tetszenek az ilyenek, egyszer valami Manjaro Cups- ot le is töltöttem, de valami gáz volt vele.
Az LMDE- s példa eszembe jutott, hogy mint ha láttam volna már ilyent és rákérdeztem. Nem is gondoltam volna, hogy emiatt támadnak! Ezek miatt nehogy abbahagyd!
más:
Még mindíg nem tudtam eldönteni, hogy MINT v. LMDE a jobb. -
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #1271 üzenetére
Nem értem miért lesz belőlem minden fórumon első számú közellenség, amint hozzáadok pár dolgot a Mint-hez és azt közzéteszem. Mindenki úgy tekint rám, mint egy náci második világháborús féregre akinek ezrek halála szárad a lelkén.
Elegem van, inkább nem készítek ilyesmiket és akkor nincs min felháborodni.
És igen, én csináltam remastert az LMDE-ből is, nyugodtan lincseljetek meg, mint ahogy egy pedofil aberrált barmot szokás.
-
kispx
addikt
Sziasztok,
MATE-nél (vagy a Cinnamonnál) a Firefoxnak van címsora, vagy a füleket feltolja a címsorhoz? -
(jan)
őstag
Sziasztok!
Láma kérdés:
apt-get dist-upgrade parancsal frissülni fog a 16-os mint 17-re ?
-
CloZee
aktív tag
válasz
Speeedfire #1260 üzenetére
Valószínű, hogy ugyan az az RC és az LTS, mert az RC-hez is ennyi frissítés jött kb. Meg pár lvl 5-ös, amit fel nem teszek.
Ui: Nekem most dobott be 4db lvl 3-as frissítést.
(#1264) fradi81 :
"Mintnél nincs hivatalosan disztribúció frissítés ha erre gondoltál, csak tiszta telepítés támogatott."Ezt hogy érted? RC nem frissül LTS-re?
-
fradi81
veterán
válasz
Speeedfire #1260 üzenetére
Nálam adott ma frissítéseket a cinnamonos verzió, de Mintnél nincs hivatalosan disztribúció frissítés ha erre gondoltál, csak tiszta telepítés támogatott.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Nos a helyzet a következő,megpróbáltam mindent amit mondtatok.Felraktam azokat a verziókat amiket írtatok hogy próbáljam meg,de mind kifekteti a procit.
A manjaro kde el sem indul a pendrive-ról,valami hibaüzenettel indul betöltéskor.
Youtube videónál próbáltam a minőséget állítani de nem tapasztaltam változást.Ez a gép (ASUS 1215B) nem linuxhoz van és kész.
A hivatalos oldalon nincs is linux driver hozzá,biztos nem véletlen.Ha rákeresek az asus 1215b linux -ra akkor számos találat van mindenféle hibával kapcsolatban.
Az asztali gépen kellene megismerkednem a linuxal de azt a család többi tagja is használja és ők még a winben is nehezen navigálnak.Egyébként win7 - 8 szépen fut a gépen úgyhogy valami kompatibilitási problémára gondolok.Nem hiszem a hogy a linux erőforrás igényesebb lenne.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #1258 üzenetére
OK, de ezzel csak az eredeti telepítő ISO-t tudod kiegészíteni további szoftverekkel. Nekem olyan megoldás kell, amivel a telepített rendszeremről tudok remaster-t készíteni. De erre inkább a mintconstructor ajánlott. Ebben az ubuntus változathoz képest további extrák is vannak mint plymouth és grub háttér csere meg miegymás.
-
didros
senior tag
Tényleg elég bosszantó, hogy itt egy LTS kiadás (MATE) és azonnal 140 MB frissítést kér... normális dolog ez?
-
Lathronos
őstag
Na hadd kérdezzek én is, ha már itt vagyok. Tudja valaki, hogyan lehet remasterelni a telepített rendszert? Pontosabban mivel? Systemback(nem működik), remastersys(jelszóval lezárja az elkészült ISO-t...WTF?) egyaránt felejtős. Refracta ugyebár csak debian-ra jó, relinux meg el sem indul.
-
Lathronos
őstag
válasz
Viktoár #1251 üzenetére
Tegyél egy próbát a MATE Mint 17-tel, az biztos nem fogja zabálni a CPU-t.
-
Viktoár
addikt
válasz
viralmind #1250 üzenetére
Valami függőségi hibát írt ki a telepítés végén.
Ez a linux-os ismerkedés nem indul túl jól,szerintem mára abbahagyom a próbálkozást.
Közben még tesztelgettem hogy mi mennyire használja a cpu-t és valami nagy baj lehet.
Elindítom a Htop-ot,nincs is probléma mindössze pár százalékos a cpu használat.Megfogom a terminál ablakot és ide-oda mozgatom már felugrik ~50%-ra mindkét mag kihasználtsága.Ilyenkor a cinnamon -- replace eszi a procit borzalmasan.
Azért ennyire nem gagyi a gép hogy egy ablak mozgatástól így kifeküdjön a cpu.Eddig csak MINTeket próbáltam,lehet hogy valami nem smakkol a géphez. Melyik disztrót nézzem még meg ami ilyen fajinul néz ki? (Persze ha működik rendesen)
-
válasz
ubyegon2 #1246 üzenetére
Sok függ a videokártyától is, hogy van-e hozzá zárt driver (ha nincs, akkor akármilyen is a proci xfce-nél erősebb ablakkezelővel nem is érdemes próbálkozni) és tud-e hardveres videógyorsítást (GF 8, ill HD 4 ezres széria a min kritériuma ennek, ha jól rémlik), a flash meg egyszerűen sz@rul van megírva Linux alá, ez van, vmelyest lehet finomítani, de sosem lesz olyan mint Win alatt.
bob.zxr: OverrideGPUValidation -t én is próbálgattam, de semmiféle érzékelhető hatását nem vettem észre, gondolom ez is erősen vga függő... -
Igazad van, kevertem a dolgokat. Nekem akkor szerencsém van a procimmal, mert kb. mindennel egyformán fut, de a 100%- os terhelést nem bírja sokáig, pedig új hűtőt tettem rá.
Az, hogy a FF ennyire pörgeti a procit, az nem lehet a MINT vagy a Cinnamon hibája szerintem, ugyanazokat próbáltam Debian Gnome classicon is és ugyanaz az eredmény, LMDE- n is, bár az Cinnamonos, de LMDE KDE sem nyírta a procimat, amiről nem tudom, hogy gyengének számít- e vagy nem, Linuxot bírja.Nemrég Manjaron is hasonlóan mentek a dolgok, talán pörgősebb volt a DE kicsit.
-
válasz
ubyegon2 #1238 üzenetére
Az a memóriahasználat amiben hasonló a cinnamon és az xfce;
Procihasználatról nem készült ilyesmi, de ilyen gyengébb gépeken (erősebb egymagos, low-end kétmagos, nem egyet, nem kettőt próbáltam) cinamonnal totál használhatatlan volt a flash (és viedók is jóval több procit ettek) és alapból nagyon darabos volt a rendszer, addig xfce-vel mindez tök normálisan pattogósan ment, töredék pocihasználattal, de még a mate is jóval kevesebbet eszik, kb félúton lehet procihasználatban cinnamon és az xfce között. (procierő sorrend amiket próbáltam eddig kb ilyesmi lehet; unity>gnome>>kde>cinnamon>>mate>xfce>e17>lxde>jwm
Viktoár: XFCE alatt is próbáld ki zárt driverrel, sokat szokott számítani...
A legkisebb erőforrásigényű és hasznátható Linux amiket próbáltam mostanában, az az Antix 12, csak a sources listáit stable-ra kell állítani telepítés után és akkor gyors is marad frissítés, ill. egy progi telepítése után is. -
Viktoár
addikt
Ahogy nekem is.
Közben pendrive-ról elindítottam a mint 13 xfce-t,egy fokkal jobban megy a lejátszás,kis ablakban nem akad még egérmozgatás közben sem.Teljes képernyőn viszont szintén zenész.
Van olyan linux aminek a kezelőfelülete ilyen felhasználóbarát mint ez a MINT csak kisebb az erőforrás igénye?Tetszik a mint,sajnálom hogy nem megy rendesen.
-
-
Lehet, bár az én 7 éves gépem se számít valami szupernek. Nekem filmlejátszás, böngésző és youtube 2/3 prociterhelést csinál. Azt olvastam valahol, hogy a Cinnamon kb. az XFCE terhelésével egyezik, a Gnome3, de főleg a KDE alatt van jóval! A furcsa az, hogy kb. ugyanilyen prociterhelést okozott az XFCE- s Manjaro is.
(#1235) Viktoár
A rendszerfigyelő saját maga használja a procit úgy, ne azt használd, hanem terminalból a htop nevű alkalmazást, valószinű, hogy telepíteni kell terminalból,sudo apt-get install htop.
Itt meg lehet figyelni, mi eheti még a procit.
-
Viktoár
addikt
Természetesen megcsinálom,csak nem nagyon értek hozzá.
Nyitottam egy terminált és bemásoltam amit írtál.
dpkg --get-selections | grep vdpau
dpkg --get-selections | grep mesa
Az eredmény annyi hogy egy sorral lentebb ugrott a kurzor és lehet írni a következő parancsot.Bocs de első linux amit felraktam,még nem ismerem a parancsokat.
Ha csak ennyit írok be:
dpkg --get-selections
Akkor lefut egy hosszú lista és mindenhova az van írva hogy install.
Csinálok screenshotot bármiről ha az segít.
-
-
CloZee
aktív tag
EAS titkosításról fel tudna valaki világosítani ? Mármint, hogy hogyan használjam 17 alatt és ilyesmik. A /home-ot szeretném teljesen titkosítani, CPU-m támogatja az EAS-t
-
Viktoár
addikt
Az be volt pipálva a firefoxban. A másik driver sem segített sajnos.
Kis ablakban elfut akadásmentesen a video viszont ha ráviszem az egeret az ablakra miközben megy a lejátszás és közbe (pl:körkörösen) mozgatom akkor már beszaggat a kisablakban is.
Lehet hogy beállítás,driver hiba,vagy valami támogatás hiányzik esetleg gyenge a konfig a rendszerhez.
-
Lathronos
őstag
válasz
Viktoár #1225 üzenetére
Az előző hozzászólásban ubyegon2 már megmondta mit kell tenni. Futtatod az Eszköz-illesztőprogramok driver telepítőt, ami felteszi neked a zárt hivatalos ATI driver-t a HD 6310-edhez. Ezután már nem fog akadni a flash és a CPU sem megy 100%-on. Teljes mértékben a GPU fogja kezelni a flash lejátszást.
-
Viktoár
addikt
Én arra gondoltam hogy valahogy a vga-t kellen rávenni a lejátszásra mert a proci kiakad tőle.
Windows alatt a vga vállán van a teher ezért meg sem kottyan neki a full hd lejátszás.
Észrevehetően megugrik a cpu használat már akkor is ha valamelyik oldalon le-fel görgetek szóval valami nem kerek.Próbáltam az opera böngészőt is,egy fél árnyalattal jobb de még ugyanúgy élvezhetetlen.
-
válasz
Viktoár #1222 üzenetére
[link]
Az itt látható képen van az illesztőprogram kezelő, ott ki tudod választani a zárt drivert, fglrx a neve.A YT- ra javasolták többen a /html5 átkapcsolást.
A FF- t próbáld átkapcsolni hardveres gyorsításra.
(#1223) Fenyő
Géptől és drivertől, de főleg vga- tól függ erősen ez a dolog, nem eszi ez sem jobban a procit, mint a Debian Gnome3- al, sőt! XFCE se sokkal jobb szerintem. -
válasz
Viktoár #1222 üzenetére
Sajnos Linux alá elég f@sul van megírva a flash, annyit tehetsz az ügy érdekében, hogy ha van zárt driver a vgadhoz (további illesztőprogramok keresése menüpont alatt találod) akkor azt felteszed, ill. a cinnamon eléggé eszi a procit, xfce-vel sok procierőt lehet megspórolni, ami aztán még jól jön a flashhez.
-
Viktoár
addikt
Nos felraktam,de a youtube eléggé eszi a procit.Kis ablakban 70-80% körül van mindkét mag,ha kiteszem full képernyőre akkor meg szaggat és elcsúszik a hang is.Az oldalon a görgetés is mintha szakadozva menne.
Ötlet hogy mi lehet a hiba forrása?
Windows alatt még a full hd videó sem okozott problémát.
-
viralmind
aktív tag
Szuper lett a mint 17 cinnamon.Ajanlom mindenkinek!
Itthon egy kioregedett fujitsu-siemens laposon hasznalom,foleg netezesre es zenehallgatasra,erdekes modon a 16-os nem volt hajlando felmenni ra ,valszeg a fjitsu elcseszett vga-ja miatt,de a 17rc csont nelkul felment.
A munkas laptopon is fent van mint dual,teljesen atterni sajnos nem tudok(meg) az office kompatibilitas miatt,valamint nagyon hianyzik a onedrive kliens.Tudom van mas alternativa a felhore,de nalam csak a onedrive johet szoba sajnos.Ettol fuggetlenul rendkivul meg vagyok elegedve vele,es remelem az office es onedrive problema sem tart sokaig.A bejelentkezo mdm temak nem tetszenek ezeket lecsereltem az ubuntus light dm-re.
-
válasz
Viktoár #1217 üzenetére
Elméletileg, ha live- ból működik a dolog, akkor telepítve is fog. Alapból itt is fenn van rengeteg driver s ha a wifi működik, akkor sok akadály akkor sincs, ha valamit le kell szedni. Én driverrel csak a vga miatt foglalkoztam, de azt is leszedte az illesztőprogram kezelő automatikusan. Nagyon felhasználó barát a MINT, ebben tényleg talán a legjobb, nem véletlenül number one a Distrowatch- on!
Ja, elfelejtettem említeni, hogy telepítve sokkal gyorsabb lesz a rendszer! A live inkább csak ismerkedésre való.
-
-
válasz
Viktoár #1214 üzenetére
(szerkeszteni akartam, de valahogy duplikálódott)
Jogos, egyébként nincs mit!
Az ismerkedés tovább fog tartani, mint 1 nap, de a lehető legjobb választás a Linux MINT a Win- ről való áttéréshez. Először szokatlan kicsit, de nagyon hamar megszereted majd! Sok sikert hozzá!
Ha megnézed ezeket a képeket, látni fogod, hogy akár egy szebb Win sokkal kisebb erőforrás felhasználással és biztonságosabban. Én azért tértem át Win 7- ről, mert a sok oprendszert védő program már teljesen lelassította a gépet. -
válasz
Viktoár #1212 üzenetére
Linux Mint 17 "Qiana" - Cinnamon (64-bit)
Szerintem ezt érdemes kipróbálni azon a gépen, Cinnamon azért sokkal klasszabb, mint a MATE!Programokat telepíteni sokkal könnyebb, mint a Windows- on és több módja is van, de kezdőknek a szoftverkezelő- t ajánlják, később úgyis synaptic- ot, majd terminal- t fogsz használni! [link] 23. o.
Virtulaboxon kívül kipróbálhatod pen- ről v. cd- ről live módban is. Win32 Disk Imager- el tudod Win alól pendrive- ra kiirni az .iso- t.
-
BoB
veterán
válasz
Viktoár #1210 üzenetére
Asztali környezetet. Windows után kissé furcsának hathat, hogy itt nem csak egy van.
Keress rá google-el erre a két címszóra és képekre, illetve próbáld ki őket virtualbox-ban. (Így windows-ban virtuális gépen tudsz tesztelni)
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Nagyon kezdő linuxos vagyok,most ismerkedem ezzel a rendszerrel.
Egy Asus 1215B tipusú notebook-ra tenném próbaképpen.
Model name Eee PC 1215b
CPU type AMD Fusion E-350 Dual-Core APU
CPU speed 1600 Mhz
Graphics AMD Radeon HD 6310 (Fusion)
OS Windows 7 Home Premium
Display Size
12.1" 1366 X 768
Screen Type
LED-Backlit LCD
RAM 3Gb
Hard Disk 320 GBEz a Mint jónak tűnik de nem tudom melyik verziót tegyem fel.Mit jelent a Mate illetve a Cinnamon?
-
válasz
ubyegon2 #1206 üzenetére
Kipróbáltam mobillal, de nincs jelentősége. Nekem sincs fenn egyik program sem, de ahogy rácsatlakoztatom usb- re, van hangjelzés, de semmi nem történik, de ha a Nemo frissítés gombra kattintok, akkor feljön egy választóablak, ott OK és már látja is a fájlokat. Megjelenik az eszközök- ben is, ott is beolvasta.(#1207) kislaci
Most olvasom, hogy Live módban van a 17.Ezt hamarabb is említhetted volna! Érdemes lényeges körülményeket eltitkolni, mert úgy legalább nehezebb kitalálni, mi lehet a probléma.
-
kislaci
senior tag
Sziasztok, ha csatlakoztatom a digitális fényképezőmet nem történik semmi, a gép természetesen be van kapcsolva, de a fájlkezelő nem látja, illetve értesítés sem ugrik fel. Canon Ixus 510HS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest