- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fecogame #2194 üzenetére
Ha fordítva vannak az ablakok alatt azt érted, hogy a menüből a kategóriából balra nyílnak az alkalmazások, akkor az könnyen megfordítható (hogy a Winben megszokottan jobbra nyíljanak), legalábbis Xfce alatt annyi a teendő, hogy jobb klikk a menü ikonján, tulajdonságok majd kinézet, ahol a pipáld be a position categories next to panel button beállítást.
-
Mint 17.1 alatt hogyan tudok RDP-vel távoli Windows-os gépre csatlakozni? Windows 8.1 alól persze megy, de innen nem. Remmina app-al próbáltam, de nem működik ( kiegészítő telepítve, de nem ismeri fel ).
Másik kérdés: Cinnamon-nál a tálcán vannak az ablakok. A kinézetük viszont pont fordított, mint ami Win8-nál volt, és nagyon zavaró. Meg lehet ezt fordítani? Remélem érhető
--
Más: Feltettem a 17.-et az adatlapomon lévő konfigra. Nagyon gyorsan fut, tetszik
Ha mindent sikerül összehoznom, akkor a Win8-at már csak nosztalgiázásra fogom megtartani
-
Ezek hasznos infók
, nekem is van fenn Win is, meg más kezdő Linuxosnak is Win mellé raktam (főleg gyenguszabb gépekre, bár én is még csak tanulgatom a Linuxot), bár mióta Linux is van, jó ha 1-2 havonta elindítom a Wint, hogy frissítse magát, a Linux gyak. kurrens játékokon kívül mindenre használható (az meg mivel nincs gémer gépem nem hat meg), nem kell malware/spyware/vírus-keressél, töredezettségmentesítéssel szórakozni, ill. gyorsan bootol és áll le, nem swappolgat állandóan, amit Win alatt csak ssd-vel és sok rammal lehet elérni.
-
Bohus
aktív tag
Nálam felhős tárhelynél kikötés volt, hogy win és linux is tudja kezelni egyazon könyvtárban lévő fájlokat. Erre a Dropbox alkalmas volt, de voltak vele gondok. Az asztali gépen MATE alatt legtöbbször nem jelent meg a systray ikon, olykor maga a processz sem futott. A laptopon KDE alatt ha felváltva használtam a linuxot és a win-t, akkor össze vissza frissítették a fájlokat - mondván módosultak -, holott valójában semmi változást nem eszközöltem.
Ami nekem bevált, az a Copy. Alapból 15GB, külön partíción van kijelölve egy mappa, abba ha belepiszkálok win alól akkor látja majd linux alól is a változást, meg vice versa. Nem duplikál - mint pl. a MEGA -, teszi a dolgát.
Levelezőnél Thunderbird ugyanez, a profile mappa egy ntfs partíción van, amit win és linux alól is elérek. Full jó. Bocs a win-ezésért, de ne izguljatok, 90%-ban Mint alól használom.
-
válasz
Fecogame #2190 üzenetére
Újabb (3.x) Dropboxok még nem működnek rendesen Linux alatt, tegyél fel régebbit, Puppy Linuxhoz van Libreoffice és Chromium is itt néz körül, nagyon sok motyó van hozzá.
-
Bohus
aktív tag
válasz
Fecogame #2186 üzenetére
Én nem foglalkoztam még Mint USB Live üzemeltetéssel, erre vannak ennél jobb alternatívák is (pl. Puppy). Viszont egyszer egy hordozós notivinyó egyik partíciójára raktam fel teszt jelleggel egy Mint-et az asztali gépemre, majd később - miközben lógott rajta a hordozós - elindítottam a laptopom, és röhögve bebootolt a másik gépen feltelepített oprendszer
! Szóval van esély a live üzemre...
Dropbox biztosan azért problémázik mert nincs számára elég hely (akár 2GB ha tele van tárad). -
válasz
ubyegon2 #2185 üzenetére
Oké, tegyük fel, hogy a felhős szolgáltatások nem működnek. De akkor a beálltott jelszót miért nem jegyzi meg?
Egyébként megcsináltam másodszorra is ugyanezt a Live rendszert, ugyanaz a probléma. Dropbox pedig kijelzi, hogy ha nem fér el az, amit szinkronizálni akar ( ilyenkor felajánlja, hogy csak bizonyos mappákat töltsön le ).
-
válasz
Fecogame #2183 üzenetére
Nincs kizárva, hogy a felhő szolgáltatások nem működnek megfelelően a perzisztens telepítésnél.
Ennek több oka is lehet, laikusként azt mondanám, hogy penre nem fér rá a drop mappája, amit synchez használna! Ez csak egy tipp volt.Úgy emlékszem, ugyanakkora hely kellett neki a meghajtón, mikor használtam, mint amekkora a felhőben volt.
-
Bohus
aktív tag
HP 635 notira tettem fel 17.1 Mint-et. Első körben a Mint nem látta a gép bluetooth adapterét, de a következő indításnál már igen, össze is párosítottam a Logi bluetooth-os egeremmel.
Majd a következő alkalommal megint nem látja az adaptert, pedig lsusb szerint jelen van az Atheros AR9285 vezérlő. Fizikai meghibásodás kizárva, win alatt nincs gond a bluetooth-al. Mi a teendő? -
válasz
ubyegon2 #2182 üzenetére
Dropbox-ot felraktam, beállítottam. Jelszót a fiókra beállítottam, teszteltem, működik.
Gép újraindítása után viszont a Dropbox mappa már nem létezik, de ha belépek a fiókommal ( az alkalmazásba ), akkor a beállítások megvannak. Fiók jelszó szintén elveszett, mintha meg sem csináltam volna.
Újraindítás és/vagy hideg indításál is ugyanezt csinálja. Hely van, nagyjából 450MB, ezzel nem lehet gond.
"Install Linux Mint" ikon rendszeresen újra feltűnik az asztalon, de ez már csak mellékes
Mi lehet a gond? Miért nem menti el újabban a beállításokat? Illetve el is menti, meg nem is.
-
Linux Mint live esetén ( pendrive-ról fut, de elmenti a változtatásokat ) hogyan tudok jelszót hozzáadni?
Megvan az ablak, de jelenleg nincs jelszavam, így ezt a részt kihagyom. Ha csak az új jelszót írom be ( nyilván kétszer kell ), nem engedi a "Change" gombot megnyomni, szürke marad.
-
Davidkoma
tag
Ok, megírom majd, hogy marad-e 100hz-en, vagy visszaáll-e 60-ra (hátha másnak is érdekes, bár szerintem a nagytöbbség már LCD-n tolja a Mint-et (is).
A 100Hz-et egyébként sehol nem jelzi a Mint (a Beállítások/Kijelzőknél legalább is nem), eddig sem és most sem. (Más megjelenítő még nem volt nálam rádugva, így nem tudom, hogy korszerűbb monitoroknál milyen információt ad a kijelzőkről.)
Onnét tudom hogy már 100Hz, mert egyrészt a monitor OSD-n megjeleníti, másrészt nem vibrál már ez a "dög". -
-
Davidkoma
tag
#2170 Fenyő-nek:
Köszi szépen, sikerült, egy rövid elsötétedés után immár 100Hz-en "ketyeg" a monitorom képfrissítése.
Elmentésre nincs opció a Beállítások->Kijelzők-nél, egy alkalmaz-t rányomtam, de valószínű, hogy ez csak kikapcsolásig/újraindításig marad.Örök hála!
#2171 Joecontra-nak:
Köszönöm neked is a segítséget, most nem tudom újraindítani a Linux-ot (megy az aMule), de újraindítás előtt elkészítem a példa alapján a monitorhoz a konfig.-fájlt. -
joecontra
addikt
válasz
Davidkoma #2169 üzenetére
A /usr/share/X11/xorg.conf.d/ mappába hozz létre egy 20-monitor.conf nevű fájlt ezzel a tartalommal:
Section "Monitor"
# HorizSync source: builtin, VertRefresh source: builtin
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "CRT-1"
HorizSync 28.0 - 100.0
VertRefresh 43.0 - 120.0
Modeline "1024x768" 113.31 1024 1096 1208 1392 768 769 772 814 -HSync +Vsync
Option "DPMS"
EndSectionAz enyém legalábbis így néz ki. Emelt jogosultságú szövegszerkesztővel készítsd el. Mousepad esetén például így néz ki:
gksudo mousepad /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-monitor.conf
Mousepad helyett a szövegszerkesztőd nevét kell írni. Ha megvagy, akkor restart.
Üdv,
J -
válasz
Davidkoma #2169 üzenetére
Igen terminálból megoldható a dolog ha a kijelző beállításainál nem tudod átállítani, én is futottam már ilyenbe bele, hogy régi crt-t nem feltétlen ismert fel rendesen a Linux és ez a leírás volt a megoldás, először cvt paranccsal meg kell kérdezni, hogy a kívánt felbontáshoz milyen frekvenciák, ill. egyéb értékek tartoznak, esetedben ez;
cvt 1024 768 100
ezen adatok tudatában már hozzá lehet adni az új felbontás/képfrissítés párost az xrandr-relxrandr --newmode "1024x_768_100.00" ..... ...... ...... (a fentebb lekért adatokat másold ide) -hsync +vsync
ezután xrandr --verbose-vel kérdezd le, hogy melyik kimenete aktív a karinak (vga-0 dvi-0 vagy vmi hasonló lesz), ha ez megvan hozzá tudod rendelni a kimenethez az új módot;
xrandr --verbose --addmode xxx-x (itt lesz az előbb lekérdezett vga-0/dvi-0 stb) "1024x768_100.00"
aztán aktiváld
xrandr --output xxx-x (vga/dvi kimenet) --mode "1024x768_100.00"
Ha minden jól ment akkor a kívánt felbontásba/képfrissítésbe kerülsz, ekkor már a kijelző beállításainál is meg fog jelenni az új 100Mhz-es választási lehetőség, válaszd ki is mentsd, ha mégsem akkor lehet scriptet írni hozzá, de ez majd csak akkor ha esetleg szükség van rá.
-
Davidkoma
tag
Üdv!
Régi 19"-os CRT-hez (Philips Brilliance 109p, 111kHz) szeretném módosítani a képernyő-frissítést.
Alaplapra integrált Radeon 4250, 1024x768, 60Hz jelenleg -> 1024x768 100Hz-re kellene.
Windows alatt normálisan működik 1024-en 100Hz-cel.A monitor paraméterei: [katt ide]
Linux Mint 17-en a felbontások tág határok közt állítható ugyebár, viszont a frissítést kizárólag 60Hz-en engedi alapból.
Gondolom a Terminálból kellene az xrandr-paranccsal, de ha lehetne, "szájbarágósan" kérném a segítséget, ilyet még nem csináltam. (Addig jutottam, hogy kértem egy "xrandr -help"-et, itt látom, hogy sok minden módosítható)
Köszönöm előre is!
-
Van, de 13 alatt ugyanúgy 11.2 (amivel már néhány videó nem indul el sajnos) épül vagy van egy régebbi 10.x-es is, amúgy Firefox alatt freshplayerrel lehet a legújabb flash használni, ehhez előbb le kell szedni az adobe flasht, fel a pepperflasht, majd a freshplayer wrappert, de ez még aktív fejlesztés alatt áll, zárt driverekkel szeret összeakadni.
Másik megoldás, hogy felteszed a Chormiumot és a pepperflasht és azzal nézed a flashvideókat, esetleg egyéb 3rd party megoldásokat is alkalmazhatsz Firefox esetén (flash video downloader, smtube, smplayer/vlc/mvp open with addonnal). -
pojakcs
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a MInt-ot win7 mellé, eddig teljesen jól működik. Egy apró problémám van vele, hogy jóval gyorsabban kajálja a laptop aksijából a villanyt, mint a win. Itt nincs valami energiatakarékos üzemmód? Netezéshez bőven elég lenne fél vagy negyed gőz. Intel I5 proceszoros Lenovo laptopról van szó. A Lenovo oldalán sajnos nem találtam Linuxhoz való programot erre a célra. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Meg tudja mondani valaki, hogy Mint Mate 13 Firefox-ban mi a default Flash?
-
alitak
senior tag
Most jutottam el oda, hogy kipróbáljam. Nagyjából 50%-ban indult el a rendszer, a többinél csak villog a képernyő, mint a 17.1 Mint alatt.
Viszont ugyanezen a gépen van egy Kali Linux is, ott viszont nem emlékszem villogásra. Tény, hogy jóval kevesebbet használom ezt a rendszert.Ubuntutól idegenkedek kicsit, amióta Unity van, próbáltam még a legelején is, meg 2-3 verzióval később is. Nem tetszett, nem dolgozott úgy a kezem alá. Külön ablakkezelőt meg még sose telepítettem, nem érzem magam még annyira.
-
alitak
senior tag
mod3: konzolból feltettem az fglrx csomagot, reboot, most elindult normálisan. Végre. Driverként az fglrx 2:13.350.1-0ubuntu2 van kiválasztva. A képernyő villogás ugyanúgy megvan, gondolom projektorral ugyanúgy baj lehet.
Kérdés, hogy akkor a videókimenet-elpusztulásra van-e ötlet? -
alitak
senior tag
válasz
ubyegon2 #2138 üzenetére
Köszönöm, így már meglett. Viszont nem tudok kiválasztani semmit, alulra bekerült egy kézi telepítésű meghajtó és csak azt lehet választani. tty1-ből kipucoltam az ati dolgokat, újraindítottam. Most a folyamatosan körbe-körbe guruló ikon van a képernyő közepén, de fekete a kép.
mod: volt egy reboot. Most ugyanaz a villódzás fogadott, mint ahonnan az egész történet elindult. Remélem valahogy összekapja magát a rendszer és akkor a zárt meghajtóra át tudom tenni.
mod2: eddig nem áll jól a szénám, vagy a loadergif, vagy a villogó képernyő.
-
alitak
senior tag
Próbáltam visszaállítani korábbi xorg.conf állományt, az nem sikerült. A startx után csak villog a kurzor, de ttyx-re se tudok váltani. Megpróbálom a csomagot kipucolni.
A telepítésnél nem volt gond, végigment szépen, hagytam mindent default-on. Lehet azt nem kellett volna. Vagy próbálkozni.
mod: közben végzett is a purge, most elindult az x. A cinnamon viszont küzd, tartalék üzemmódban indul és vibrál is a kép. GUI alatt állítsam be a vga drivert a gyárira?
-
alitak
senior tag
Egy másik probléma is előjött. Egyrészt időnként villan egyet a monitor. Nem okoz gondot, csak villan egyet. A másik, hogy projektorra kötve (mindegy, hogy vga/hdmi) 5-15 perc után elkezd kihagyni a monitor, 1-2 másodpercre eltűnik, megjelenik. Mind a saját képernyő, mind a projektor képe. Ha lehúzom a projektort, akkor néha összekapja magát és működik, néha pedig fekete képernyő és csak az egér mutató látszik. Ötlet, hogy mi lehet?
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Gnome3 telepítésben van valakinek tapasztalata Linux Mint 17 alatt? Nálam fekete képernyő van csak telepítés után mikor bejelentkezek. Ez alapján csináltam.
-
-
fradi81
veterán
válasz
Ezekiel Ston #2124 üzenetére
ssd szerintem megoldás a szinte azonnali indulásra, ha 3 mp sok.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Na hát akkor a másik jó kérdéssel szeretném megkérni a nagy többséget, mert én nem tudom még a választ rá, hogy mi az a módszer amivel optimalizálni, esetleg gyorsabbá tudom varázsolni a programjaim indítását linux mint alatt?
Jelen pillanatban a böngészőt ha elindítom várnom kell rá 2 -3 másodpercet, picit furának érzem.
Apropó...Másik észrevételem. A nyílt driverrel érdekes módon nem fut a linuxom alatt a Diablo 3, viszont abban a pillanatban amint átváltom fglrx-re rögtön megy fullHD felbontáson. A gondom az igazából, hogy nincs kedvem váltogatni folyton a drivereket, mert ha Hearthstone-al szeretnék menni akkor az fglrx már valamiért nem futtatja. Ugye itt a fő érdekesség, hogy egy gyártótól (blizzard) származik mindkét progi, és furának érzem a dolgot. Valakinek valami hasonló tapasztalata van? -
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Linux mint cinnamon 17.1
Beállítások--->Szín
Itt mit,miket állítok be?
-
tomi_x
tag
sziasztok !
Gnome-hoz keresek ftp plug in-t , de nem találok. Illetve van valami ( ftp://ftp.gnome.org/pub/GNOME/sources/gnome-commander/ ), csak a telepités nem megy.
-
McAdam6
aktív tag
Hogyan lehet a Mintben különböző energiasémákat beállítani ? (á la Win7)
-
nemurea
aktív tag
Köszönöm, én is így látom. Most azon lamentálok, hogy esetleg nem is kellene telepíteni a pendrive-ra, mert live-ként mindent (!) betölt a RAM-ba, ott elfér, amit meg változtatok, azt a végén kiírja valamilyen fájlba. Bár ha ezt a jó szokását (RAM-ból futás) megőrzi akkor is, ha telepítve van, akkor jobban tetszik ez a megoldás, de ezt majd megkérdem a puppy-s fórumban, ne legyek már ennyire offtopic itt a Linux Mint-nél
Persze ha van ezzel kapcsolatban tapasztalat, örülök, ha megosztjátok
-
Bohus
aktív tag
válasz
nemurea #2116 üzenetére
Világos, tényleg a Puppy való neked! Puppy alatt keresd meg az universal installert, ott találni fogsz "usb install" opciót, azzal fel tudod telepíteni a pendrive-ra. Ha a grub telepítést nem bízod rá a Puppyra, akkor az install utolsó szakaszában informál majd, hogy mit kell beszúrni a meglévő grub config-ba.
-
nemurea
aktív tag
Bocsánat, azt hittem, már mindenki találkozott ezzel: live rendszerekhez alkalmazható, gyakorlatilag valamelyest vegyíti a live rendszer és az installált rendszer előnyeit: amit a live-ban csinálsz, azt ki is menti, tehát pl. dokumentumokat vagy rendszerbeállításokat. Legközelebbi töltéskor onnan folytatod. Értelemszerűen a legegyszerűbb pendrive-os live rendszer esetén használni, mert a pendrive maga írható. (Lehet, hogy CD-s esetben is működik, de akkor a persistent fájlrendszert, gondolom, a hdd-re rakja valahova.) Felrak a pendrive-ra egy előre definiált méretű fájlrendszert pluszban, abba írja az adatokat. Nem minden linux disztró támogatja, pontosabban nem tudom, hogy az Ubuntu-n kívül melyik másik - de a Mint végül is Ubuntu fork.
Viszont pont most, hogy rákerestem, rögtön fel is dobott néhány találatot, hogy hogyan lehet a live-hoz hozzátenni - majd végignyálazom őket, ha nem jön a számba a sültgalamb
-
nemurea
aktív tag
Megnéztem, feltelepítettem egy szűz pendrive-ra, első körben szimpatikus! Abban még kérhetem a segítségeteket, hogy ha kiválasztok egy bármilyen (akár Puppy) iso-t, akkor azt csak egyszerűen dd paranccsal kiírom a csoda-pendive-om 4. partíciójára, chainloader, és akkor fog rendesen live-ként működni? Itt annyi előnye lenne a Puppy-nak, hogy megoldja helyettem a persistency-t.
Ha nem Puppy, akkor 'kézileg', szintén a 4. partícióra hogyan tudok összehegeszteni egy Linux Mint-et vagy bármi mást (akár az előzőekben ajánlott Crunchbang-et) persistency-vel?
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
nemurea #2112 üzenetére
A hivatalos oldalán kívül itt is körül nézhetsz, rengeteg magyar/egyéb progikkal felhízlalt vagy éppen még tovább karcsúsított, esetleg régebbi vagy nagyon régi gépen is jól futó verzió (Turbo Puppy) is fellelhető rajta.
-
-
spammer
veterán
válasz
nemurea #2109 üzenetére
Perzisztens pendrive-on megmaradnak az adatok. De mivel live-ban fut, ott sem lesz azért csúcssebesség. Alapvető multimédiás képességek nem nagyon számítanak szerintem, hiszen ha perzisztens a pendrive, akkor teszel fel egy normális médialejátszót, aztán csókolom. Valami lightweight disztró biztos belefér a 4 GB-ba, talán egy Lubuntu (?). Vagy egy Crunchbang esetleg, de ott nincsenek a legfrissebb csomagok, mert régi, stabil Debianra épül. Viszont az még live-ban is villám.
-
nemurea
aktív tag
válasz
nemurea #2108 üzenetére
Látom, fent mindenki azzal sz*v, amivel én is: flash és boot
Szóval csúcs, hogy sikerült feltennem a pendrive-ra a teljes Mint oprendszert, de USB2-n lassú, mint a bűn. Ha egyszer betölt (5 perc), akkor még egy-két perc a Firefox. Amikor USB-ről live Mint-ként töltöttem be, sokkal gyorsabb volt a boot is, és a működése is (gondolom, sokminden a ramdisken volt). Ja, meg nem tesz jót a PD-nak az állandó írás-olvasás.
Szóval most azon gondolkozom, hogy inkább egy live verziót rakok az éles helyett a PD-ra
Persistency-vel. Mit javasoltok ezzel kapcsolatban? Unetbootin nem jön számításba, mert a Windows csak a PD első partícióját látja, és én nem oda akarom rakni. A dd paranccsal szerintem meg tudom csinálni, de hogy teszem hozzá a persistency-t? VAGY: kiírok Unetbootin-nal egy persistency-s live-ot (a progi mondjuk Ubuntu persistency-t ír, de lehet, hogy működik Mint-nél is)? VAGY tudtok egy másik olyan disztrót, ami nem 4 giga telepítve, de tud alapvető multimédiát?
Ha lesz persistency a live rendszeren, akkor valóban megmaradnak a beállítások, pl. az elavult Adobe Flash helyett egy másik használata?
Bocs a sok kérdésért! Köszi!
-
nemurea
aktív tag
Csak a rekord kedvéért: sikerült az éles Mint rendszert feltelepítenem a 8 gigás pendrive 4. partíciójára. Az utókor számára javaslat: ha USB-re feldobott live rendszerről telepítetek másik USB-re (ahol már rendes telepített rendszert akartok) ÉS rejtélyes hibaüzenettel (Illegal instruction, illetve root fájlrendszer fel nem csatolása) megáll a boot folyamat és busybox-ba dob ÉS nem a grub configban van a hiba -> akkor az a probléma, hogy USB-ről telepítetek. Kiírtam a live rendszert DVD-re, ugyanazzal a módszerrel telepítettem a cél USB-re, és csont nélkül boot-ol.
(Lehetett volna persze BIOS hiba is, hogy pl. nem ismeri fel úgy a pendrive-ot, ahogy kellene, vagy APCI probléma, de másik két linux rendszer tud boot-olni, csak ez nem - szóval valószínűtlen volt.)
Hogy nem én kevertem össze a dolgokat: 1) kipróbáltam még előtte egy Kubuntu installt, másik pendrive-ra live, onnan cél PD-ra - a hibaüzenet ugyanott, ugyanaz. 2) más is járt már így, ahogyan én, egy korábbi Ubuntu rendszerrel - ugyanaz a setup, ugyanaz a hibaüzenet, ugyanaz a szenvedés. Bootup Problem. Alert! /dev/disk/by-uuid... does not exist 3) a mostani grub.cfg és a korábban használt grub.cfg bejegyzései ugyanazok.
A megoldás az lehet, hogy amikor a telepítés zajlik, az initramfs-et dinamikusan hozza össze, és valószínűleg ott okoz problémát, hogy a cél PD akkor még a sdb, majd a live PD eltávolításával sda lesz - de ez csak tipp, valószínűleg leegyszerűsítettem a problémát (tekintve a drive kiosztás dinamikus voltát).
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Lesz még lent egy segítségkérő post
-
Aylarth
tag
Köszönöm az ötleteket,
Most az AOMEI Partíciós boot pendrive-járól betöltött, és kiírja, hogy dinamikus partíció, a win parancssornál pedig "bootrec.exe /fixmbr" parancsra, hogy a lemez írásvédett...
Azt a CHDSIK- (vagy mi a fene) kék képernyős hibaüzit dobta ki, és mellette annak a meghajtónak a jelét amelyet buheráltam... -
Bohus
aktív tag
válasz
Aylarth #2104 üzenetére
Van két dolog ami nem az mbr hibájára utal:
- ntfs partíció ext2-re formázásával bár módosul az mbr partíciós táblája, de ez nem befolyásolja az mbr op. rendszer indító részét
- a fixmbr-nek - megfelelő használat esetén - meg kellett volna oldania a problémátÍgy most többesélyes a játék, lehet elkövettél olyan bakit, hogy a két ntfs-ből pont a win rendszerpartíciót formáztad. Vagy épp hardverhiba lépett fel. Írd fel a kék képernyőn látható hibakódot, éa guglizd ki mire utal.
-
Aylarth
tag
Még annyi, hogy próbáltam már telepítő dvd-ről a "bootsect /nt60 c: /mbr" parancsot is, de úgy sem működik.
A chsdsk /F írásvédettnek ismerte fel azt a meghajtót.
Próbáltam a "bootrec /fixmbr" parancsot is, de úgy sem jött össze
Esetleg a Linux Live CD-ről tudok valami paranccsal helyreállítani? -
lev258
veterán
válasz
Aylarth #2102 üzenetére
Nekem nem egészen világos, mit is csináltál.
"Ezért Windows alól csináltam a lemezkezelővel egy szabad meghajtót"
"így sem tudott települni rá a Linux Mint"
Ezeket részletezd, fejtsd ki bővebben. Konkrét kékhalált kapsz vagy pedig csak nem indul a Win? Ír valami hibaüzenetet? A Mint-nél a Valami más opciót használtad? Akkor az MBR helyreállítása sem sikerült? Mire panaszkodik? -
Aylarth
tag
Sziasztok,
Az alábbi problémám lenne.
Fel akartam telepíteni a Win 7 mellé egy Linux Mint-et, és a Live USB-s indulásnál nem látta a két külön NTFS partíciót. Ezért Windows alól csináltam a lemezkezelővel egy szabad meghajtót, amin NTFS volt, majd a Live USB-ről formatáltam Ext2 filenrendszerre. Viszont így sem tudott települni rá a Linux Mint, viszont az újraindításkor nem tölt be a Win, kék halál van.
Próbáltam javítani, de nem sikerült neki.
Valakinek van ötlete, hogy lehetne formatálás nélkül helyreállítani? Azt sejtem, hogy az MBR-el lehett a gond, de kérem aki tud egy erre érhető lépéseket az írjon! Thanks!
U.I. Szétb.sz az ideg,mert ma telepítettem újra a win-t....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- MSI CYBORG 15 A13V
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged