- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
Just_Reboot #5984 üzenetére
Pont az: az asztali környezet.
-
spammer
veterán
A .deb fájlt le is lehet tölteni közvetlenül és akkor nincs variálás a source listával:
gnome-commander_1.4.7-1~getdeb1_amd64.deb
(itt pedig maga az oldal, ahol van a link a deb-hez: [link])Utána egy:
sudo dpkg -i gnome-commander_1.4.7-1~getdeb1_amd64.deb
parancs és telepíti. Jó esetben, feltéve ha nincs már valami gebasz a rendszerrel... -
spammer
veterán
Ez nem futtatható:
-rw-r--r-- 1 mr_y mr_y 477859 máj 17 14:11 make_ext4fs
Vagy jobb klikk és ott valahol megkeresed a beállításokat és adsz neki futtatási jogot, vagy mondjuk terminálban oldod meg így:
chmod +x make_ext4fs
Ajánlom a kezdő topik összefoglalóját és az ott található linkeket elolvasni. Például ott van ez a link is: linux jogosultságok
-
spammer
veterán
Akkor szerintem nálad összekavarodott valami, én egy másik témámba bemásoltam ezt a gtkrc-t és sötétszürke a háttér a fájlkezelőben (Thunar) (kép)
Elvileg ezek a beállítások felelősek érte:
bg[PRELIGHT]
base[NORMAL]
base[PRELIGHT]
base[INSENSITIVE]illetve a többi base és bg is, de a fájlban mind jól vannak beállítva (bg_color és shade bg_color).
-
spammer
veterán
Így vaktában biztos nem, de mivel fehér, ezért a #FFFFFF színkódra keress rá, valószínűleg több helyen is szerepel, úgyhogy nézd meg jól mit írsz át, előtte csinálj mentést a fájlról.
Vagy ha le lehet tölteni weboldalról is ezt a témát (pl. zippelve vagy valami), akkor linkeld be, letöltöm és ránézek.
-
-
spammer
veterán
válasz
nemurea #5344 üzenetére
A kernel tartalmaz drivereket, de intel esetében pl. az xf86-video-intel vagy hasonló néven szokott futni a drivercsomag. A login manager lehet különálló (külön telepíthető is), de a DE-k alapból tartalmaznak logint managert.
"XFCE/KDE/Gnome stb: OK, ezek DE-k, de videó terén milyen függőséget hoznak?"
Ezt a kérdést így nem nagyon értem, de a konkrét függőségeket a csomagkezelő mutatja vagy rákeresel az adott disztró oldalán. A DE-k általában elég sok cuccot behúznak magukkal, mert ott az a lényeg, hogy kész környezetet kapj és ne kelljen a alapvető komponenseket még külön felrakni. Csak a "gond" az, hogy így sok olyan dolog is települ, amire lehet, hogy az embernek semmi szüksége nincs.
Xorg: tömören fogalmazva a grafikus felületért felel, a megjelenítésért, az ablakok kirajzolásáért stb. Xorg nélkül konzol van csak. A Xorg leváltására készül a Wayland, illetve Ubuntuéknál a Mir, de ezek még gyerekcipőben járnak.
-
spammer
veterán
válasz
nemurea #5335 üzenetére
20-intel.conf-ban megpróbálhatsz egy TearFree opciót, lásd: AW:Intel_graphics#Tear-free_video
-
spammer
veterán
válasz
#54715584 #5252 üzenetére
"Még ez sem tiszta, hogy most appokról, programokról vagy csomagokról beszélünk."
A csomagokkal jönnek a programok. A csomagok tartalmazzák a programot (futtatható binárist és/vagy scriptet), a hozzá tartozó kézikönyvet (man page), és egyéb fájlokat.
Az app is lényegében programokat jelent (Applications), csak ma divatos app-nak rövidíteni, meg ez szó összeforrt a sok szar mobilos alkalmazással.
"lshw-ra annyit írt, hogy super user módban kellene futtatnom"
Azt jeleneti, hogy root-ként. Vagy csak simán sudo-val.
De inkább a kezdő topik összefoglalóját olvasd át, na meg az ott található linkeket, mindjárt tisztább lesz, hogy mi mit jelent. Ha utána nem világos valami, akkor jöhetnek a kérdések.
-
spammer
veterán
válasz
#54715584 #5242 üzenetére
1. Ez egy bug, lehetséges megoldások:
Brightness is reset to Maximum on every Restart
Csak irányadónak linkeltem őket, ne állj neki azonnal végigcsinálni, előbb írd le pontosan a gép adatait, akkor talán valaki tud konkrétabbat mondani. Ez a fényerő probléma régebben többször is előkerült a különböző linuxos topikokban (kezdő topik, ubuntu topik stb.).
Tovább azt sem árt tudni, hogy a fenti megoldások a jelenlegi Mintek alatt működhetnek, de ha frissebb Ubuntura fog épülni a következő kiadás (ami már systemd-t használ), akkor már valószínűleg nem fognak működni, továbbá frissebb (15.04+) Ubuntuk alatt sem működnek.
-
spammer
veterán
válasz
VaniliásRönk #5241 üzenetére
Ezt írtam én:
"Kérdezni kell és/vagy utánaolvasni. A problémákat megoldani kell, nem megkerülni."
Ezt meg te:
"Ha oszlop van előtted akkor meg csak kövér gázt adsz, mert megkerülni szégyen... "
Ez tökéletes hasonlat?
Fejjel menni a falnak/oszlopnak és megsérülni/belehalni, teljesen értelmetlenül az neked tökéletes hasonlat arra, hogy a hiba okát találjuk meg és szüntessük meg és ezáltal tanulunk is belőle (ami hasznos)?
És esetekben rövidebb ideig is tart, mint megkerülni a hibát (újratelepíteni).
"A probléma eleve nem is került volna elő ha telepítés során particionál, vagy ha a Disks-et használja ahelyett hogy kihúzza a partíciót az fstab alól."
És ehhez újra kell telepíteni?
Nem. Kijavítja a hibát, tanul ebből és egyúttal azt is megtanulja, hogy hogyan kellett volna eleve (elég, ha elmondják neki, hogy legközelebb így vagy úgy, és kész, nem kell végigcsinálni újra az egészet). A hibából és a hiba kijavításából is tanul.
-
spammer
veterán
válasz
VaniliásRönk #5227 üzenetére
Nagyon rossz hasonlat.
A probléma megoldása annak megtalálása és kijavítása. Ezáltal fejlődik a problémamegoldó képesség, plusz naná, hogy tanul belőle, hiszen legközelebb tudni fogja, hogy mit kell tenni ilyen esetben. Az újratelepítésből nem fog tanulni, maximum annyit, hogyan kell n+1. alkalommal újratelepíteni. Nem mondom, hogy az újratelepítés nem megfelelő dolog, inkább azt mondom, hogy ne rögtön az legyen az első lépés. Ha nem sikerül megoldani a problémát, akkor úgyis az újratelepítés marad, de akkor legalább megpróbálta, és abból is tanul, hogy mivel és hogyan nem tudta megoldani.
Tucatnyi hasonló esetet lehet olvasni mondjuk a böngészős topikokban: valami elromlott, újratelepítjük a böngészőt, közben csak egy kiegészítő okozza a hibát, amit ki kellene kapcsolni esetleg.
Bár tudom, hogy ez a hozzáállás/nézőpont emberfüggő, nekem is van olyan ismerősöm, akikek ha elsőre nem megy valami, inkább feladja vagy megoldja másképp, aztán ha előjön újra a probléma. megint megkerüli, véletlenül sem oldja meg egyszer rendesen.
-
spammer
veterán
válasz
VaniliásRönk #5220 üzenetére
Kérdezni kell és/vagy utánaolvasni. A problémákat megoldani kell, nem megkerülni.
-
spammer
veterán
válasz
Lasersailing #5141 üzenetére
Szerkesztés közben megeszi a RAM-ot, swappel, használja a HDD-t? Ha igen, akkor van értelme, ha nem, akkor nyilván nincs.
-
spammer
veterán
"Esetleg tippeket tudnátok még írni képernyőmentő alkalmazásokhoz, ami tényleg jó, vagy nem csak felér a Kshothoz, hanem akár még többet is tud?"
Ha már úgyis a remastert illetted némi kritikával (erőforrás szempontból is), akkor maradva a unix filozófiánál (és erőforrás szempontoknál), egy képernyőmentőnek egy dolgot kell tudnia: képernyőt menteni (képet készíteni). Arra pedig tökéletesen elég pl. egy scrot is, ahhoz nem kell gui, elég billentyűre rakni. Ha a képet tovább akarod manipulálni, azt megteheted egy arra a célra készült programmal, vagy akár az imagemagick-kel, ami akár a scrot-tal is kombinálható. A screenfetch-nek egyébként köze nincs a GTK-hoz, az egy terminálos system info + screenshot tool.
-
spammer
veterán
válasz
Vidual001 #4634 üzenetére
3103-as Acer volt a régi gépem, de az csak 32 bites volt, meg azon csak régen volt linux és akkor is bőven voltak vele gondok a szar integrált radeonja miatt, szóval passzolom a kérdést.
Viszont az lspci megmondja, hogy pontosan milyen Realtek wifi az, akkor talán valaki tud okosabbat mondani.
-
spammer
veterán
Nekem megvan ez a könyv, alapozásnak nem rossz, de nem árt figyelembe venni, hogy ez 2005-ös kiadás, jó néhány dolog eléggé elavult / érvénytelen már, főleg az ezeréves GUI-s illusztrációk. Én nem sok értelmét látom megvásárolni, mikor tele a net jobbnál jobb dokumentációkkal.
-
spammer
veterán
válasz
devil-k #4490 üzenetére
A legegyszerűbb, ha bebootolsz egy live iso-t és kipróbálod milyen hang. Én azt olvastam, hogy szebb/jobb, mint Windowson, de nekem nincs komoly hangrendszerem, szóval ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Egyébként semmi problémám nem volt a hanggal még egy gépen se.
-
spammer
veterán
"nem talál valami fájlt"
Ebből valóban nem egyszerű kitalálni.
(#4448) Atomantiii: ha segítséget vársz, akkor próbálj meg megfelelő információkat adni, például azt, hogy mit nem talál. Esetleg pastebin-re dobd fel az egész kimenetet, amit terminálban visszaad, hátha valaki az alapján tud segíteni. A "nem talál valamit" meg a "kiírt valamit" és hasonlók nem sok információt hordoznak.
-
spammer
veterán
válasz
Atomantiii #4446 üzenetére
Eleve terminálból futtasd és akkor nem tűnik el.
Odanavigálsz és kiadod a ./fájlnév.sh parancsot.
-
spammer
veterán
válasz
hódmaci #4354 üzenetére
Hogy érted, hogy eredeti? Letöltik,
nyomnak rá egy címkétrányomják a grafikát ("We use direct surface printing not printed paper labels."), azt szevasz. Ha mindenképp lemezt akarsz vásárolni, akkor megveheted az osdisc.com-ról is, ahova egyébként a hivatalos Linux Mint oldal is linkel: [link] Itt még nincs a legfrissebb, de majd biztos lesz. -
-
spammer
veterán
lspci talán segít beazonosítani. De ha nem, akkor húzd ki az egeret és akkor kiderül, ha újra listázod.
Nálam a vezeték nélküli egér (USB-s vevővel) az EHC1 volt.
Elrontani nem tudod, mert újraindításig tartja meg, de elvileg akkor is visszaállítja az értéket, ha újra beadod neki a parancsot, pl.:
sudo echo EHC1 > /proc/acpi/wakeup
-
spammer
veterán
"Ha csak arról van szó, hogy a táp nem bírta aktív hűtés nélkül az alacsony teljesítményigényt kiszolgálni"
Hogy mi?
A gép gyakorlatilag ki van kapcsolva, szép is lenne, ha ehhez hűtés kellene.
Ha volt is ilyen, ott valami gebasz volt a géppel vagy a rendszerrel. Nálad a Mint bugos vagy egyszerűen csak rosszul van beállítva, ha sleep helyett zárol.
-
spammer
veterán
Alvó módban kimenti az állapotot a memóriába és lekapcsol. Minimális a fogyasztása, kb. annyi, hogy RAM-ban megmaradjanak az adatok. Napokig, hetekig (akksi állapottól is függhet) hagyhatod ott anélkül, hogy kifogyna a szufla (laptop esetében, a desktop meg akármeddig ott állhat, ha konnektorba van dugva).
szerk: és nem mindegy, hogy 1 mp alatt ott a kész desktop minden megnyitott programmal, abban az állapotban, ahogy ott hagytam, vagy bootolhatok újra és indíthatok el és nyithatok meg mindent újra.
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
Mindegyik disztró ingyenesen letölthető (vagy mondjuk úgy, hogy 99%-uk).
Bármelyik mehet erre a gépre, de ha már a Mint topikba írtál, akkor Linux Mint Cinnamon vagy KDE, de ha nem kell a csicsa és a sokféle beállítást, akkor Xfce vagy MATE változata is jó.
szerk: megelőztek.
-
spammer
veterán
Be kell lőni visudo-val hogy ne kérjen jelszót és kész [link]. Utána bárhonnan meg lehet hívni a parancsot, akár scriptből, akár widgetből vagy mi tudom én mik vannak a Mintben.
szerk: valószínűleg egy .desktop fájl is megtenné, ami a shutdownt hívja meg, és akkor ikont is lehet neki beállítani.
-
spammer
veterán
válasz
lolka1980 #3505 üzenetére
Hivatalosan nincs LXDE. Nem hivatalos itt egy tavaly decemberi van:
Unofficial Linux Mint LXDE Nem tudom, van-e frissebb.Töltsd inkább a hivatalos Xfce-t szerintem.
-
spammer
veterán
"Lehet e windowsos halozatba tenni?"
Lehet. Samba-nak nézz utána.
"Van e ehhez mysql fele megoldas?"
Van.
"Illetve van lehetoseg a programcenterben nem szereplo mas programok telepitesere?"
Ami nincs hivatalos tárolókban, azt külső tárolókból (PPA) tudod telepíteni. Keress rá gugliban a program nevére és a PPA szóra. De
az Openofficea LibreOffice szerintem pont elérhető a hivatalos tárolókban."Hogyan lehet monitorozni, a cpu, gpu feszultsegeg orajelek ertekeit?"
Panel appletek, terminálos programok tudnak ilyet, vagy ha olyasmire gondolsz, mint Windowson a Rainmeter, akkor itt az a Conky lesz.
-
spammer
veterán
válasz
ltpalermo #3298 üzenetére
Elvileg lehetséges (én még nem csináltam). Arra figyelni kell, hogy a GRUB a megfelelő pendrive-ra kerüljön (a másodikra, amelyikre települ a rendszer). De egyébként nem biztos, hogy ajánlott megoldás, mert jobban gyilkolná a pendrive-ot, mint egy sima live rendszer. szerk: közben megválaszolták előttem.
Mivel lett kiírva perzisztens módban? Én ezt használtam régebben, mikor perzisztens pendrive-ot készítettem: Universal USB Installer. Vagy a UNetbootin is tud ilyet készíteni. Szerintem meg kellene próbálni újra kiírni valami mással.
-
spammer
veterán
válasz
bryndza #3245 üzenetére
A te jelszavadat kéri, azt kell beírnod (amivel bejelentkezel, amit telepítéskor is megadtál). Amikor a jelszót gépeled, nincs visszajelzés (nem mutat semmit), csak miután entert ütsz, akkor jelez vissza, hogy jó-e vagy nem.
szerk: amit (#3244) sonar írt, annak az elejére nem kell $ jel, szóval azt nehogy begépeld hozzá.
-
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #3166 üzenetére
Igen, ilyesmire. De azért egy tiling WM ennél többet tud (auto tiling, layoutok, esetleg manual tiling, mindez egér nélkül, billentyűzet-orientáltan), nincs ablakdekoráció (több a hasznos terület) stb. Amellett, hogy jobban testre is szabható a viselkedése. Ha valaki osztott ablakokkal/munkaterületekkel dolgozik, és főleg, ha billentyű-orientáltan, akkor érdemes megismerkedni a tiling WM-ekkel (a legnépszerűbben van floating mód is, amire azért bizonyos programok esetében szükség lehet). Mondjuk ezeket azoknak érdemes használni, akiknek fontosabb a gyorsaság és a funkcionalitás, mint mondjuk a szép ikonok és a szép GUI.
-
spammer
veterán
válasz
beloadjoker #3163 üzenetére
Frankó.
Ha gyakran használod így felosztva az asztalterületet (illetve szereted felosztani a képet), akkor ajánlom a tiling window managereket (illetve dynamic window managereket), amik pont ilyesmire lettek kitalálva.
-
spammer
veterán
válasz
beloadjoker #3159 üzenetére
Az ablakokat te rendezted így egymás mellé/alá, vagy a Minthez is van valami tiling script?
-
spammer
veterán
válasz
gtasystem #3104 üzenetére
"na megvan az élváltó az..
de hogy ezt miért élváltónak hívják azt nem tudom.. "Csodálatos fordítás(ok ezek). Szerintem magyar nyelvű rendszert csak azoknak érdemes használni, akik nem tudnak angolul semennyire sem. Bár szerintem még akkor is érdemes angolul, mert gyorsan meg lehet tanulni az alapokat, használat közben.
-
spammer
veterán
válasz
tolvaj! #3091 üzenetére
"Egyszerűen nem tudom rendszergazdaként indítani."
"Én csak a fájlkezelőben akartam root jogot"Félreérthetően fogalmaztál, hiszen az pont a gksu <fájlkezelő> lenne.
Szóval neked lényegében egy "sudo editor fájlnév"-re volt szükséged egy menü opcióként, ami csak az adott fájlt nyitja meg emelt jogosultságokkal.
Egyébként meg mindegy szerintem, hiszen ha gksu-val indítod a fájlkezelőt, pont ugyanúgy tudod szerkeszteni, amit akarsz, a többi fájlt attól még nem kötelező bántani.
-
spammer
veterán
"Nem akartam egyik mellé sem telepíteni, szóval kapott külön partíciót, ext3 fájlrendszerrel."
Ha nem gyalultad le a Windowsokat, akkor mellé telepítetted, mivel külön partíciót csináltál neki (ami lehetett volna ext4 inkább). A GRUB (rendszerbetöltő) nem megfelelően települt. Javítani/telepíteni kell:
Elindítod a Linux Mint-et live módban és:
1. lehetőség: terminálból belövöd a GRUB-ot:
sudo grub-install /dev/sda
aztán:
sudo update-grub
A /dev/sda az első HDD.
De ha esetleg több hdd van, akkor az lsblk paranccsal tudod listázni őket. Vagy sudo fdisk -l (kis "L" betű, nem "i" betű) paranccsal is tudod. Mindenképpen azt a HDD-t add meg, amire telepítetted.
2. lehetőség:
Letöltöd rá ezt: Boot-Repair és azzal rakod helyre. De ez lényegében ugyanazt csinálja, mint a fenti parancs.
-
spammer
veterán
válasz
King Unique #3027 üzenetére
-
spammer
veterán
Ezekre is ránézhetsz: Unofficial Linux Mint LXDE, CB++, vagy innen valamelyik Manjaro változat (mondjuk az Openbox). Elsősorban a CB++ az, amit ajánlok ezek közül, ami a Debian friss kiadásán (Jessie) alapul.
-
spammer
veterán
válasz
King Unique #2970 üzenetére
Lehet GRUB-ot (újra)rakni/javítani, csak felesleges extra köröket futni, egyszerűbb a Win > Linux sorrend.
-
spammer
veterán
válasz
King Unique #2875 üzenetére
"updrade-elte az egyik Windowst és azt meg elcseszte a GRUB-ot, meg legyalulta az Ubuntut..."
Ha Linux után raksz fel új Windowst (és akkor ezek szerint beleértve a system upgrade-et is), akkor az felülírja a GRUB-ot, igen, ezért is ajánlott Dual-Boot esetén először a Win, aztán a Linux+GRUB. De ha felülíródik a GRUB, azt viszonylag egyszerűen lehet fixálni egy live lemezről, van rá program is: Boot-Repair.
Akárhogyan is döntesz, külső mentés legyen mindig a fontos dolgokról!
-
spammer
veterán
válasz
King Unique #2873 üzenetére
Szerintem egyszerűbb és problémamentesebb a GRUB-ot használni, mint vacakolni, de te tudod. Ha netán mégis menne a levesbe a linux egyszer, a Windows ISO-ról futtatható az MBR helyreállító.
-
spammer
veterán
válasz
fodor0410 #2860 üzenetére
Egeres appletet passzolom, sosem használtam ilyesmit. Én az xbacklightot használom, mert a natív (Fn gombos) fényerőállítás nálam sem megy (régebbi kernellel még működött).
sudo apt-get install xbacklight
aztán például:
xbacklight -inc 5
xbacklight -dec 5ez 5 százalékkal növeli vagy csökkenti a fényerőt. Meg lehet adni más számot is persze.
Vagy:
xbacklight -set 40
Ez 40%-ra állítja a fényerőt.
A többi opciót megtalálod a fenti linken. Ha ez működik, akkor a megfelelő parancsot hozzá tudod rendelni valami billentyűkombinációhoz, és akkor tudod állítani billentyűkkel, nem kell terminálból.
-
spammer
veterán
válasz
fodor0410 #2852 üzenetére
Próbáltad ezek közül mindegyiket? Azaz mindkét opcióval és külön-külön is? Utána mindig frissítetted a GRUB-ot? (sudo update-grub)
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor"
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_osi=Linux"
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_backlight=vendor"Ha ezek közül egyik sem működik, akkor próbáld meg, amit írtam pár hozzászólással ezelőtt (video.use_native_backlight)
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash video.use_native_backlight=1"
vagy ha nem működik ezzel sem, akkor 1 helyett 0, tehát:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash video.use_native_backlight=0"
A GRUB-ot ne felejtsd el frissíteni minden módosítás után! (sudo update-grub)
-
spammer
veterán
válasz
fodor0410 #2850 üzenetére
Előtted linkelték pont a magyar leírást. /etc/default/grub fáljt nyisd meg a szövegszerkesztővel, a többi infót megtalálod a leírásban.
De ha nyitsz egy terminált és beírod, hogy:
gksu gedit /etc/default/grub
Akkor megnyitja azonnal a fájlt a szövegszerkesztőben, így nem kell keresgetned (kitallóznod).
-
spammer
veterán
Nálam az acpi_osi=Linux működött régen, aztán most már nem, frissebb kernelek esetén. Meg kell próbálni őket. Ha nem működik, akkor: video.use_native_backlight=1 (esetleg 0). 3.16-os kerneltől már ez a paraméter.
xbacklight szokott működni egyébként, ha a natív (Fn gombos) nem is.
-
spammer
veterán
Próbáld meg különböző változatokkal is, bár sanszos, hogy azokkal sem lesz jó, de egy próbát megérhet. Tehát ha Cinnamonnal próbáltad, akkor szedj le Mate vagy KDE változatot. Esetleg 17.1 helyett 17-es verziót.
Egyébként mintha lett volna nem olyan rég valakinek ilyen gondja (vagy itt, vagy a kezdő topikban), legalábbis úgy rémlik.
-
spammer
veterán
Boot során? Tehát telepítve lett csak nem bootol? Vagy már a live rendszer sem töltődik be (pendrive-ról)? Melyik programmal írtad ki?
Fast Startup ki lett kapcsolva előtte? BIOS-ban a Secure Boot?
Pontos hibaüzenet nem ártana persze.
-
spammer
veterán
válasz
tolvaj! #2596 üzenetére
Próbáld konzolból futtatni. Például Ctrl+Alt+F2-vel tudsz átváltani (vissza grafikus felületre pedig általában Ctrl+Alt+F7, de lehet, hogy másik F gomb).
_
(#2597) toth_janika: volumeicon vagy volumeicon-alsa vagy ilyesmi csomagot keress. Synaptic csomagkezelővel gyorsan meg tudod keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest