Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) Sihto_


Sihto_
tag

A következő a problémám: ellmentem több bankba is, hogy hitelet vegyek fel, tulajdonképpen nincs szükségem hitelre, de ha nem veszek fel, akkor elég kevés lesz a tartalékom (ez a későbbiekben fontos lehet) és megkérdeztem az egyéb költésgeket, amit úgy kb -ra megmondtak mindnehol, ez alapján kiválasztottam egy bankot és amikor már a szerződéskötés aláírása jönne, akkor derülnek ki számomra a furcsa dolgok, pl.: hogy az én életbiztosításom nem jó kössek másikat ( mi különbség van köztük?)
aztán a lakás biztosítás dija meg havi 2300 ft ezt az összeget eléggé szemtelennek tartom különösen, annak fényében, hogy az egyik ügyintéző még az elején azt mondta, hogy minimális a lakásbiztosítás dija.
Ilyenkor felmerül bennem, hogy ez kapcsolt árú ( mert miért kell külön életbiztosítás, meg lakásbiztosítás is) a bankot meg tényleg nem értem, messze az átlagkereset felett van a fizetésünk és ilyen dolgokhoz ragaszkodik.
Más bankoknál is ilyen magas a lakásbiztosítás dija?
Meg lehet-e azt csinálni, hogy más lakásbiztosítást kötök a lakásomra?
(úgy gondolom, hogy a banki feltételeknek megfelelőt)

A példa minidg erősebb az utasításnál

(#1403) scang


scang
senior tag

up

valaki :F :R

Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

(#1404) scang


scang
senior tag

na akkor még egy uff :DDD

Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

(#1405) #32577792 válasza Sihto_ (#1401) üzenetére


#32577792
törölt tag

hitelt veszel fel, mindenhol feltétel az ingatlanbiztosítás
miért? mert az ingatlan a fedezet, ha leég, leömlik, nincs fedezet, ha van biztosítás, a biztosító kifizeti a kárt - és a bankot is-, ezért kell
köthetsz bárhol
ha nem akarsz ilyeneket, nem írod alá a szerződést, oszt jó napot.
akkor igénylesz személyi kölcsönt és nem kell fizetned lakásbiztit.
nekem az életben fel sem merült, hogy ne legyen az ingatlanomra biztosítás :Y

(#1406) #32577792 válasza scang (#1404) üzenetére


#32577792
törölt tag

szabadfelhasználásra csak deviza, azon belül pedig ami neki szimpatikus.
bank?
megint csak amelyik szimpi
ha nem tud eligazodni rajtuk, keressen olyan személyt, aki ért hozzá és többes ügynök és bízza meg a munkával
szerintem

(#1407) Templ@r válasza Sihto_ (#1401) üzenetére


Templ@r
tag

Ha jelzálog alapon akarsz felvenni kölcsönt, akkor a bank ragaszkodik a lakásbiztosításhoz, viszont azt ott kötöd meg ahol akarod, csak kell kérni a biztosítótól egy igazolást.
Életbiztosítás és életbiztosítás között meg óriási különbségek vannak, mivel amit a bank kér ez egy kockázati életbiztosítás, ami csak akkor fizet ha meghalsz és annyit, amennyi a felvett hiteled összege, ami meg neked van az szerintem megtakarítás jellegű életbiztosítás, azaz a futamidő végén kapsz egy valag pénzt, halálod esetén meg az éppen aktuális összeget fizeti ki, ha az már meghaladta a haláleseti minimum kockázati összeget.
Szerintem az életbiztosítást nem kell kötelezően megkötni, a hitelt akkor is megkapod.

[VeNY]-=SoG=-Templar by BF2; [VeNY]Templar75 by BC2

(#1408) #32577792 válasza Templ@r (#1407) üzenetére


#32577792
törölt tag

nem minden esetben és mindegyik kér csak kockázatit, maradjunk ennyiben

halálod esetén meg az éppen aktuális összeget fizeti ki, ha az már meghaladta a haláleseti minimum kockázati összeget.
megtalarításosnál két fajta van: hagyományos és unit-linked tipusú (befektetési célzatú), az elsőnél vagy egy ún. kezdeti biztosítási összeg - ami megegyezik azzal az összeggel, amit garantál a futamidő végére kifizetésként- amit már az első hónap után is kifizet, a másiknál - biztosítónként változó mértékként- pedig általban van egy garantált mnimális összeg, bizonyos idő-és összeghatárig, ha ezt eléri/meghaladja, akkor az aktuális megtakarítási összeget és esetleg még 1 év díját fizeti. persze most az alap biztosíásról beszélek.

lakásbiztiről szóltam..
szerintem
:R

(#1409) Sihto_ válasza #32577792 (#1405) üzenetére


Sihto_
tag

Ja feltétel, de én választok, ez a lényeg, mert különben árukapcsolás.
Azóta körbeérdeklődtem és elmentem egy másik fiókba is, ahol gyakorlatilag felannyiért számolták ki a lakásbiztosításomat a saját szoftverükkel ( ?????????). Miután közöltem a másik fiókban, hogy egy másik helyen ennek az összegnek a kétszeresét adták meg, akkor azzal érveltek, hogy ja persze, mert biztos kértem egy halom plusz szolgáltatást.
Ha most komolyan venném, hogy a saját időmet pazarlom, akkor simán kirugathatnám azt az ügyfélszolgálatost, aki szó nélkül a legnagyobb lakásbiztosítást akarta velem megköttetni.
(Meg többek között megpróbált megtéveszteni, amikor azt mondta, a feleségemnek, hogy csak náluk lehet lakásbiztosítást kötni)
Amúgy meg az összes biztosító egy fabatkát ér ez a véleményem.
Meg mi az hogy nincs fedezet? Ott a fizetésem, meg az aláirt pépör, hogy vonogathatják le a törlesztőrészleteket saját maguk - ugyan már ébresztő.
Vagy nem volt dolgod még a biztositókkal, vagy nagyon naiv vagy, vagy ott dologzol, több tippem nincs.
Sajna már számtalanszor megtapasztaltam, hogy ahogy csak lehet kibujnak a fizetés alól, vagy úgy elhuzzák, hogy gyakorlatilag önként mondok le, hogy oke hagyjuk van pénzem és nem várok a kárszakértőre meg a közjegyzőre, meg a nemtommégkire.

A példa minidg erősebb az utasításnál

(#1410) Sihto_ válasza Templ@r (#1407) üzenetére


Sihto_
tag

Ja mondjuk háromszor annyit kapok halál esetén, mint a hitel, de lássuk be szivük joga, hogy ne fogadják el, persze volt olyan bank, ahol ez jó volt, vajon miért?
Amúgy meg nem érdekel totális árukapcsolásra utaznak, és nem adnak felvilágosítást az ügyfélnek, csak ha közvetlenül kéri, ami szerintem nem várható el az ügyfelektől. Szóval minden bankba belehetne menni és után meg hívni a bankfelügyeletet, hogy nem tájékoztattak.
Amúgy meg a fene ért benneteket, menjetek be egy bankba és mondjátok azt, hogy életbiztosítás nélkül akartok felvenni hitelt, el fognak mosolyodni és úgy elhuzzák az időt, hogy önként mondol le a hitelről.

A példa minidg erősebb az utasításnál

(#1411) #32577792 válasza Sihto_ (#1409) üzenetére


#32577792
törölt tag

tehát: nem dolgozom, de dolgaztam.
ugyanannál a biztosítónál számlok én neked 6 féle árat!
és akkor átváglak???
meg kell nézni, hogy mire vállal kockázatot és annak megfelelő lesz a díj, ha csak ingatlanra kötsz és nem kérsz kiegészítőket - ingóság, üveg, víz, felelősség stb- akkor minimális a díj, mert minimális a kockázata annak, hogy leég a ház, vagy leomlik földrengésben. de annak, hogy kirabolnak, kitörik az üveg, csőtörésed lesz, már nagyobb a kockázat! ezért növekszik a díj!
nekem eddig 3 szor cseréltek számítógépet - nem dolgoztam ott- vihar után, szélvihar után egy kicsit megbontotta a bádogot, 2 hét alatt fizettek, telefonon intéztek mindent!
ha biztosítást kötsz vagy köttetnek veled, legalább vedd a fáradtságot, hogy megkérded, mire is terjed ki, lehet-e kevesebb szolgáltatást kérni. csak nekem ezzel az a problémám - amikor még ott dolgoztam-, hogy amikor kár van, és nem fizet, mert az a kiegészítő nincs benne, mert azt kérték, hogy ne legyen benne, mert így kevesebbet kell fizetmi, akkor ezt már ''elfelejtik'' és rohannak a juszthoz meg mindenhová, hogy őket átverték... Ezért én soha nem voltam hajlandó kihagyni a kiegészítőket, ha nem tetszett, nem kötöttem meg, engem nem szidjon utána...

kétféle hitel van a piacon: fedezetes és fedezet nélküli

fedezetes: jelzálogfedezet terhe mellett, ezért adják őket 4-6%-ra. kicsi a kockázata, hogy nem térül meg! és mi van, ha munkanélküli leszel, lelépsz valahová? Te adnál mondjuk 10 misit nekem 5%-ra 20 évre, a fizetésem terhére?

fedezet nélküli: személyi kölcsöm, áruvásárlási kölcsön, hitelkártyák stb.
jellemzően kicsi összegek (max 1-1,5 milla) igen szép kamatra, fedezet nélkül. mi van ha bedöglik? általában (70%-a) nem behajtható kategória és mégis miért csinálják, mert aki végigfizeti az, megfizeti a kiesést is.
Itt már számít az igazolható jövedelem is.

Ha most komolyan venném, hogy a saját időmet pazarlom, akkor simán kirugathatnám azt az ügyfélszolgálatost, aki szó nélkül a legnagyobb lakásbiztosítást akarta velem megköttetni.

azt javaslom, hogy vedd komolyan és rúgasd ki emiatt! írj panaszlevelet a PSZÁF részére.
de tényleg!

szerintem nálad kéne ébresztőt fújni, de ha nem tetszik a bankok gyakorlata, azt javaslom, próbáld meg pl az osztrákoknál, hátha ők adnak a te feltételeid szerint kölcsönt

todod, amikor még kezdő és naív voltam és nekem nem tetsző dolgokat vetettem fel a bankok termék menedzsereinek, a válasz minden esetben - banktól függetlenül - az volt, ha nem tetszenek a feltételek, nem kötelező bejönni.
ez a hozzáállás nekem se tetszik, de sajnos igazuk van. SEMMI NEM KÖTELEZŐ

az, hogy melyik biztosító mennyit ér, nyilván az dönti el, aki az ügyfele, ilyen vagy olyan irányba.
ha elégedett pozitív, ha nem, akkor negatív irányba. mindkettőre van példa.
ezt sem kötelező - csak a gépjármű kötelező- ha nincs rá valakinek igénye, nem erőszak - másik kivétel a jelzáloghitel-, de azt sem tudom elviselni, ha leomlik a háza vagy elviszi az árvíz és arra vár, hogy az én adómból fizessenek neki vagy nem, és utána szidja a rendszert.


Amúgy meg a fene ért benneteket, menjetek be egy bankba és mondjátok azt, hogy életbiztosítás nélkül akartok felvenni hitelt, el fognak mosolyodni és úgy elhuzzák az időt, hogy önként mondol le a hitelről.


havonta 8-10 ilyet adok be ;)
és nem kérnek életbiztosítást...


[Szerkesztve]

(#1412) rii válasza Ariadne (#1398) üzenetére


rii
nagyúr

nem tudja valaki, hogy hogy áll az önerő nélküli hitel?


(#1396) Ariadne
szerintem ez átlag magyar hozzállás.

volt nálam bojlert bekötni egy szerelő
20 precben járunk, megszólal, ''á itt heggeszteni is kell, az plusz 2.000 Ft'' (2 perc volt kb.)

viszont az új bojlert meg persze nem tudta egyedül feltenni, segítenem kellett.
szerettem volna a végén azt mondani: ''megrendelői segtíség: -2000 Ft''.

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1413) Sihto_ válasza #32577792 (#1411) üzenetére


Sihto_
tag

tehát: nem dolgozom, de dolgaztam.
ugyanannál a biztosítónál számlok én neked 6 féle árat!
és akkor átváglak???
Igen, ha nem közlöd velem, hogy mire szól, bankban mint egyetlen lehetséges alternatívát adtak, igaz nem nekem, hanem a felségemnek.
Azért a Juszt műsora sem alapnélküli :(

havonta 8-10 ilyet adok be
és nem kérnek életbiztosítást...

Hova? Csak nem hitelügyintéző vagy, pfujjjj :(
Ne kertelj, mondd meg, hol van az a bank, ahol ingatlanhitelre nem kell életbiztosítást kötnöd? (megyek oda és lecsekkolom)

Tehát összefogalalnám a számalmas banki paradoxonokat:
kell, hogy köss lakásbiztosítást, de elég nekik az alap = egy hurikán ellen nem véd, az csőtörés ellen jó, az meg miért jó a banknak?
Ott az ingatlan fedezetként nekik, azt meg úgy alulértékeltetik, hogy simán el tudják adni, a hitel többszöröséért.
Elég sok bankhoz kell még életbiztosítás is, ami valójában neked jó, ezt jól elmagyarázzák, valahogy így szószerint: mert mi van, ha meghalsz, akkor is lesz miből visszafizetni a hitelt, szerintem ez már morbid is meg szánalmas is

azt javaslom, hogy vedd komolyan és rúgasd ki emiatt! írj panaszlevelet a PSZÁF részére.
de tényleg!
Ja és majd felvesznek egy másik szerencsétlent helyette.

A példa minidg erősebb az utasításnál

(#1414) rii válasza Sihto_ (#1413) üzenetére


rii
nagyúr

kirugatni szerintem is felesleges azt az alkalmazottat, ugyanis jutalékban dolgozik. Az utána következő szintén jutalákban fog, és szintén az lesz az érdeke, hogy minél drágább biztosítást sózzon az ügyfélre.

az OTPben sem véletlenül kérdezik meg, hogy le szeretnéd-e köttetni a pénzedet.

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1416) #32577792 válasza Sihto_ (#1413) üzenetére


#32577792
törölt tag

van bank, amelyik egy biztosítóval dolgozik, van amelyik alkusszal, ennek megfelelően adnak ajánlatot, ők adják, és én, mint ügyfél kérdezek és vagy elfogadom, vagy nem és megyek tovább keresgélni.

Hova? Csak nem hitelügyintéző vagy, pfujjjj

és ha az vagyok? én sem teszek megjegyzést arra, hogy te miből élsz! maradjunk ennyiben!

Ne kertelj, mondd meg, hol van az a bank, ahol ingatlanhitelre nem kell életbiztosítást kötnöd? (megyek oda és lecsekkolom)

ügyfeleimnek megmondom, de legalább 3 van!

kell, hogy köss lakásbiztosítást, de elég nekik az alap = egy hurikán ellen nem véd, az csőtörés ellen jó, az meg miért jó a banknak?


alapbiztosítás: mivel a nevében is ott van: ingatlan, ez azt jelenti, hogy csak az ingatlanra vonatkozik és nem csőtörésre. az ingatlan pedig természeti katasztrófára esetére vonatkozik.
egyébként meg, amikor vásárolnom kell, utána szoktam nézni, hogy mit veszek, mert utálom, ha ez eladó hülyének néz és át akar verni.
javaslom, hogy kérj ajánlatokat és kérd el a feltétel szövegeket, ezt a biztosítási törvény alapján jogod van előre megkapni..

Ja és majd felvesznek egy másik szerencsétlent helyette.
vagy nem

nem védve őket - hiszem nem a saját hobbijuk miatt ajánlgatják ezeket - de javaslom neked, hogy gondold át az a munkát - amiről mellesleg fogalnad se nincs -amit végeznek és azt a tudást, amit kellene tudnia, minden ott lévő embernek.
mivel is kell kiszolgálnia az ügyfelet?
számlakezelés, befektetés, hitel, különböző biztosítások stb és az ezekhez tartozó, hatályos jogszabályok, havi 90-150eFt-os fizetésért, napi 10-12 órás munkaidőben, aminek az igazolt része 5-8 óra!
mégegyszer, nem védem őket, csak ismerem a feltételeket.
azt sem tartom jónak, hogy bankban foglalkozniuk kell biztosításokal, hiszen soha nem fogja ezt úgy tudni, ahogy kellene, ahogy az a személy, akinek ez a munkája!
de sajnos ez már a globalizáció!

Ott az ingatlan fedezetként nekik, azt meg úgy alulértékeltetik, hogy simán el tudják adni, a hitel többszöröséért.

tévedés, nem értékelik alul: veszik a reális forgalmi értékét, ebből levesznek 10%-ot, és ennek adják a 60-100%-át.

de, hogy másképp mondjam: felveszel egy 10millás házra mondjuk 6 milla hitelt 15 évre, fizeted 3 évig, tőke alig csökken, aztán beüt a csőd és nem tudsz fizetni, eltelik 3 hónap ígérgetésekkel, itt már tovább duzzad az adósságod. mit tesz a bank? eladja a követelést egy faktorláló cégnek. tegyük fel, van még 5,5 adósságod, ehhez jön még a késedelmi kamat, a behajtó/végrehajtó cég ''munkadíja'' és egyéb apró-cseprő tételek. lesz belőle akát 8-10milla is a végén. hát ezért nem szívesen adnak egy tíz millás házra, tíz milla hitelt.

további sok sikert!

(#1417) rii válasza Kalandor (#1415) üzenetére


rii
nagyúr

okay!
köszönöm!

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1418) Sihto_ válasza #32577792 (#1416) üzenetére


Sihto_
tag

Ez az egész dolog abszolut nem bosszantana, ha már egy jó ideje nem menne a huzavona, és nem egy piti összegről lenne szó. A helyzet most éppen úgy áll, hogy az eladóknak zsebből fogom kifizetni, amit a banknak utalni kellene, mert képtelenek megmondnai, hogy mikor tudják utalni (mondom mégegyszer minimális pénzről van szó, az ingatlan árához képest). Az eladóknak meg nincsen tőkéjük és nekik muszáj fizetni a következő eladó felé határidőre.
De könyörgöm, egy bank, miért nem tudja előre, hogy mikor fog utalni?

Azt remélem tudod, hogy pl.: Svájcban nincs ilyen munka, hogy hitelügyintéző, vajon miért?

A példa minidg erősebb az utasításnál

(#1419) #32577792 válasza rii (#1417) üzenetére


#32577792
törölt tag

a helyedben én megpróbálnám a Raiffeisen bankot is. érdekes dolgok vannak ott. ha kinézel egy ingatlant, kérj egy értékbecslést rá, olyantól, aki dolgozik nekik, mostánság előfordul, ha nagyon jó az értékbecslés, akkor akár önerő nélkül is lehet.
ezen kívül, ha jó az igazolható nettó, akkor kb 5-10% önerő: otp, ella, fhb

(#1420) Grolsch


Grolsch
tag

Sziasztok!

Mostanában minimum mennyi ideig kell dolgoznom ahhoz egy cégnél, hogy a bank már adjon hitelt? Mert munkahelyet váltok, viszont kellene a hitel is. :U

Webshop: https://d-control.hu Facebook: https://www.facebook.com/DControl.hu

(#1421) #32577792 válasza Grolsch (#1420) üzenetére


#32577792
törölt tag

nem feltétlenül szükséges, már anélkül is adnak :B
ha jobb feltételek mellett akarsz, akkor 3 hónap

(#1422) Sihto_ válasza #32577792 (#1419) üzenetére


Sihto_
tag

Ugy hallottam az ella-nál képtelenség az előtörlesztés

A példa minidg erősebb az utasításnál

(#1424) #32577792 válasza Sihto_ (#1422) üzenetére


#32577792
törölt tag

melyik bank szereti, ha elveszik a hasznát :B
mivel az ella alapvetően az fhb klón - volt- ezért nincs min csodálkozni, majd talán az új tulajdonos változtat sokmindenen: akciók - ez ismeretlen fogalom, bár a kondíciók feltünően jók- jutalékok - felünően pocsék- átfutási idő, egyszerűség, stb.

(#1425) Sihto_


Sihto_
tag

Na most leirok egy trükköt, hogy kell hitelt felvenni, na először is azzal kell kezdeni, hogy a lehető legtöbb hitelt szretnéd felvenni, erre a kis szemetek (bankok) jól leértekelik az ingatlanodat, aztán azt mondják, mivel keveset ér kevesebb hitelt vehetsz fel, erre te ezt átgondolod, és azt mondod, hogy ok, akkor csak pl.: 3 millát akarsz felvenni.
Az előnyök röviden:
1. Leértékelték az ingatlanodat így ezen ár alapján köthetsz a bankon keresztül biztosítást, azaz évente nyerhetsz 10-15 ezer ft-ot.(a biztositás kötelező)
2. hipergyors ügyintézés (mert megvan a hitelbirálat azonnal és az értékbecslés is), nem köthetnek bele abba, hogy sokat veszel fel, mert keveset kérsz a végén.
Na ha nem így teszel és az elején leszögezed, mint ahogy én is tettem, hogy csak 3 milla kell, akkor az ingyenes értékbecslés meg sem történik, azaz a szerződésben foglalt ár alapján fogják az ingatlanodat felbecsülni azaz pont annyi lesz az értéke, mint amennyiért vetted. Így most szivok jóval több a biztosításom, mintha egy független biztosító felmérte volna az ingatlan értékét, (ezt konkrétan tudom) más biztosítóhoz menni meg eléggé macerás, ugyhogy hajrá az elején kell cselezni. :)

A példa minidg erősebb az utasításnál

(#1426) tildy válasza #32577792 (#1421) üzenetére


tildy
nagyúr

És ha valaki munkahelyet nem, de keresetet fel tud mutatni? ;]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1427) tbs válasza tildy (#1426) üzenetére


tbs
addikt

Bukó... :DDD (Apeh igazolás kell a jövedelemről, és akkor könnyebb. ;) )

(#1429) tildy válasza tbs (#1427) üzenetére


tildy
nagyúr

Elmúlt két évről végülis van apeh igazolás is.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1430) #32577792 válasza tildy (#1426) üzenetére


#32577792
törölt tag

otp is ad jöv.igazolásnélkül sok településen (nem mindegyiken), de Raffi is, Cib is, Ella most már szintén, otplízing is. tehát bő a választék

(#1431) tildy válasza #32577792 (#1430) üzenetére


tildy
nagyúr

Mennyit? 12-15 millat?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1432) #32577792 válasza tildy (#1431) üzenetére


#32577792
törölt tag

ez függ attól, hogy milyen értékű az ingatlan, amit venni akarsz. de ha tudsz igazolni bevételt, már az sokat segíthet

(#1433) rii


rii
nagyúr

Én most nem is lakás, hanem egy hétvégi telek után pislogok, 5-10 milliélrt szeretnék 30km-e belül venni valamit.

1. Erre hol lehet hitelt felvenni?

2. az FHB áltlaános jelzáloghitelét fel lehet venni, úgy, hogy maga a jelzálog tárgya a megvásárolandó telek?

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1434) tildy válasza #32577792 (#1432) üzenetére


tildy
nagyúr

kb. 15 milla koruli.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1435) #32577792 válasza tildy (#1434) üzenetére


#32577792
törölt tag

helyileg hol? lakás vagy családi ház,bár ha jól emlékszem házat említettél máskor...

(#1436) tildy válasza #32577792 (#1435) üzenetére


tildy
nagyúr

Budapest környékén valahol : Halásztelek, Dunaharaszti vagy Maglód ha pedig a dunáltúl , akkor etyek vagy bicske környéke. És természetesen ikerház fél.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1437) #32577792 válasza tildy (#1436) üzenetére


#32577792
törölt tag

szia
15 millás értékbecslés esetén, jöv.igazolás nélkül/minimálbérrel/jövedelem vizsgálat mellett:
Dunaharaszti, Halásztelek, Maglód, Etyek: 10200e/11450e/12750e
Bicske: 9000e/10100e/11250e

Amennyiben az értékbecslés ennél többet hoz ki, értelemszerűen nagyobb hitel os adható

(#1438) tildy válasza #32577792 (#1437) üzenetére


tildy
nagyúr

Értem. Az az utolsó elég jól hangzik, jó lenne hát átkerülni diákmunkából rendes melóba.
Köazönöm a segítséget:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1439) #32577792 válasza tildy (#1438) üzenetére


#32577792
törölt tag

szívesen, ha esetleg segítség kell, szólj :R

(#1440) erdey_a válasza #32577792 (#1439) üzenetére


erdey_a
őstag

Halihó!

Megtakarításokkal kapcsolatosan vannak infóid? Szerencsésen alakulnak a dolgok és a lakáshitel törlesztés mellett szeretnék félretenni. Na nem sokat, ilyen havi 10, max 15e lenne. Az ilyen befekteséses életbiztiket nézegettem. Jó az nekem? Vagy valami más tipp?
Vagy csak hiteles témában utazol?

[Szerkesztve]

Vérboci

(#1442) Pacák válasza Kalandor (#1441) üzenetére


Pacák
senior tag

Ugye a hitelszerződésedben véletlenül sincs összekapcsolva a hiteled és az életbiztositásod?

Argh... Nincs hosszú ''i'' ezen vacakon..

Nuclear launch detected

(#1444) kp78 válasza Kalandor (#1443) üzenetére


kp78
addikt

Erste-nél ez bevett szokás, hogy egyedüli igénylő esetén mindenképpen életbiztosítást köttetnek. Te is egyedül igényelted?

(#1446) #32577792 válasza erdey_a (#1440) üzenetére


#32577792
törölt tag

PÜ ment :R

(#1447) #32577792 válasza Kalandor (#1443) üzenetére


#32577792
törölt tag

egyébként meg van egy hangfelvételem, amin elismerik hogy ''sorry''...
nem biztos, hogy ezt hangfelvételt forszíroznám!!! tudattal velük, hogy hangfelvétel fog készülni? nem tudom...
mindazonáltal, én visszavonatnám a csoportos megbízást az életbiztiről és majd meglátjuk, hogy mit lépnek rá 90 nap után...

(#1449) tbs válasza Kalandor (#1448) üzenetére


tbs
addikt

Ez a hangfelvétel dolog gázos. Ha kitudódik, és megpiszkálnak (bottal), akkor szippantyú... Töröljed ezeket a hsz-eket is. Paranoia rulez, de a szereplők engedélye nélkülit max az NBH(?) csinálhat... Mást megbacnak miatta. ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.