Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1952) #32577792 válasza AMD Power (#1949) üzenetére


#32577792
törölt tag

munkáltatói igazolás, 3 hónapos munkaviszony (minimálisan), 2 havi bankszámlamúlt, ahová a fizetés megy, személyi okmányok
biztosítás: a bankok már kínálnak hitelvédelmi biztosítást, a hitelösszeg bizonyos százalékáért.
én kihagynám a biztosításos kombi hiteleket
ha több részlet kell, privátban, nem szeretném ha emiatt moderálnának ki.

(#1953) rii válasza Kalandor (#1951) üzenetére


rii
nagyúr

400.000-500.000 kézbe? a nettó az a kézhezkapott?

-------------------------

(#1954) ungawa:
köszi .. akkor ennek utánanézek ....
és bocs, ha sokat ismétlem magam :-/

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1954) #32577792 válasza rii (#1950) üzenetére


#32577792
törölt tag

mint már írtam, ahhoz, hogy nulla önerővel vegyél, vannak benne kockázat, nevezetesen az értékbecslés összege.
vagy pedig adott bank által project finanszírozott új lakásnál lehetséges, mondjuk lizingben
de 1 évig, még sokminden változhat

(#1955) amargo válasza rii (#1953) üzenetére


amargo
addikt

nettó a kézbe, ehhez masszív 850-1000000 jövedelem kell.

Én ezt kicsit sokallom 15M-ra.. de lehet reális.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1956) Ariadne válasza AMD Power (#1949) üzenetére


Ariadne
őstag

Egy dolog a biztosítással kombinált lakáshitel, amit ungawa is inkább nem ajánl, és másik dolog magának a hitelnek a bebiztosítása, ha beteg/munkanélküli lesz az ember. (De javítsatok, ha nem lenne igazam, ezeket saját "kutatásaim" alapján tudom :) )

Utóbbi ilyen pl. link, ez szerintem baromi drága, plusz 60 nap "önrész" van benne, és pl. munkanélküliségnél csak 6 hó után kezd fizetni... :( Meg kell nézni, más bankoknál milyen feltételekkel és mennyiért adnak ilyet, de gyanítom azok sem sokkal kedvezőbbek. Sajnos.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#1957) tildy válasza Ariadne (#1956) üzenetére


tildy
nagyúr

És ha az emebr köt egy normál életbiztit?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1958) Ariadne válasza tildy (#1957) üzenetére


Ariadne
őstag

Azt nemtom. :B Hiteltörlesztést biztos nem fizet egyik sem helyetted. :) Az életbiztosítással kombinált hiteleket meg gondolom arra találták ki, hogy a hitelfelvételkor figyelembe veszik, hogy van az életbiztosítás, köteleznek rá, hogy a hitelbe betörleszd lejáratkor, cserébe kevesebb törlesztést kell fizetni addig is. De nekem az életbiztosítás befektetési (=kockázatos) jellege miatt ez nem tetszik, persze biztonsági játékos vagyok, másnak lehet jó, nekem meg marad az LTPvel kombinált lakáshitel. :D

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#1959) AMD Power válasza #32577792 (#1952) üzenetére


AMD Power
titán

Egy "átlag" hitelnél mennyi a fizetésnek a várokzási ideje!?

Ez elég béna mondat lett. :B

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1960) #32577792 válasza Ariadne (#1956) üzenetére


#32577792
törölt tag

cib fedezeti biztosítását nem ismerem, pedig illene :B
otp-nél tudom: 3 csomag, különböző vállalásokkal és díjakkal. ott az első 3 hónap munkanélküliség nincs fizetve, utánna 6 igen, meg van hozzá keresőképtelenség esetére fizetés. ez 5 évre, a hitelösszeg 2,6%-a

(#1961) ForRedGlory válasza Ariadne (#1958) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Figy nem kötözködésből mondom, de ha valamit nem tudsz, akkor legalább ne vezesd félre az embereket vagy mond inkább hogy nem tudod, esetleg nézz utána. Ez elég komoly téma, ha valaki a TE hozzászólásod alapján dönt, eléggé félre van vezetve.
(Persze amit betettem elég rövid ismertető, ennél sokkal több jó dolog van benne, de arra mindenesetre elég, hogy megcáfoljam az állításod)

Csak egy rövid szösszenet:

Forrás II. Életbiztosítás

Egy lakás megvásárlása a legtöbb esetben önmagában is komoly energia-befektetést és türelmet igényel. Ilyen helyzetben egy hitelkérelem kapcsán senki nem kívánja további feladatokkal terhelni magát. Forrás II. Életbiztosításunk a komplex védelem mellett, komoly segítség a hitelügyintézés során, sőt adókedvezményre is jogosít.

Biztonság: Társaságunk a biztosított halála, baleseti rokkantsága vagy úgynevezett rettegett betegség diagnosztizálása esetén átvállalja a hiteltartozás kiegyenlítését.

Adókedvezmény: 10 éves vagy annál hosszabb tartamú biztosítás esetén a személyi jövedelemadóra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint az összevont adóalap adója a biztosítás tartamának minden évében csökkenthető az adott adóévben megfizetett biztosítási díj 20%-ával, valamint az adóévben megfizetett díjból az előző adóévben megfizetett díjat meghaladó rész további 10%-ával, de több szerződés esetén is adóévenként maximum 100 000Ft-tal.

Előtakarékoskodás: A Forrás II. életbiztosítás mellé bármikor kapcsolható hitel. Így a hitel felvételéig lehetőség van takarékoskodásra is, amely a biztosítás lejárati szolgáltatásaiba beszámítódik.

Tehermentesítés: Munkatársunk a Forrás Életbiztosítás megkötésével egyidejűleg a hitel igényléséhez kapcsolódó adminisztratív teendőket is leveszi válláról.

Ütemezés: Ön eldöntheti, hogy a tartam során mindvégig egységes díjakat kíván-e fizetni, vagy a kezdeti alacsonyabb díjaknak a fokozatos (évi 5%-os) emelését választja.

Kettőzhető védelem: A biztosítási védelem másik személyre (például adóstársra) is kiterjeszthető.

A Forrás II. Életbiztosítás legfőbb erénye, hogy az OTP Bank Rt. jelzálog- és jelzálog típusú hiteleinek visszafizetésére biztosítási szerződésen keresztül nyújt lehetőséget. Ezzel a megoldással Ön abba a különleges helyzetbe kerül, hogy oly módon törlesztheti felvett hitelét, hogy a biztosítási díj után adókedvezményt vehet igénybe.

A felvett hitelhez kapcsolódó hiteldíjat (kamat + kezelési költség) a szerződő közvetlenül az OTP Banknak fizeti, míg a tőke törlesztésére a biztosítón keresztül kerül sor. Így nemcsak a biztosítási díj után járó adókedvezmény, hanem a hitelekhez kapcsolódó adókedvezmények igénybevételére is lehetősége van.

A Forrás II. Életbiztosítás a fenti előnyökön túl a biztosított halála esetén megteremti a hátramaradottakról való gondoskodás lehetőségét. Tragédia esetén az adóstárs, illetve az örökösök helyett átvállaljuk a felvett hitel visszafizetését. Ezen túlmenően baleseti rokkantság, illetve a rettegett betegségek diagnosztizálása esetén a szerződés mentesít a további fizetési kötelezettségek alól, azaz a hitel visszafizetését ez esetben is átvállaljuk.

Amennyiben még nem biztos a hitelfelvétel időpontjában, de szeretne előtakarékoskodni, valamint adókedvezményt is igénybe szeretne venni, akkor megkötheti a biztosítást akár hiteligénylés nélkül is. A későbbiekben a biztosítási tartam során bármikor igényelhet hitelt. Amennyiben a hitel összege nagyobb az eredetileg választott biztosítási összeg mértékétől, akkor a biztosítási szolgáltatás ún. kiegészítő szerződés keretében kipótolható a kívánt fedezet mértékéig.

A Forrás II. jelzálogkölcsön életbiztosítási konstrukció lehetőséget ad a gyorsított törlesztésre. Ilyenkor ha Ön tartozását - a bank felé történő közvetlen befizetések formájában - rendezi, a megkötött Forrás II. Életbiztosítás tovább él. A különbség, hogy a biztosítás szolgáltatásainak jogosultja a bank helyett a megjelölt kedvezményezett lesz.

A tartam a biztosítás megkötésekor kerül meghatározásra, attól függően, hogy Ön mekkora havi biztosítási díjat tud felvállalni az adókedvezmények maximális kihasználása mellett. A konstrukcióban minimum 10, maximum 25 éves tartam választható (kiegészítő szerződés esetében minimum 5 év). A hitel futamideje a biztosítási tartamhoz igazodik.

A biztosítási szerződésben szereplő biztosított(ak)nak meg kell egyezniük a hitelt felvevő adóssal vagy adóstárssal, csak ebben az esetben fogadja el a bank a biztosítási szerződést hitelfedezetként. A hitel folyósításához meg kell felelni a hatályos banki Üzletszabályzatnak, így a biztosítás megkötése nem jelenti automatikusan a hitel kiutalását.

A biztosítási díj kizárólag lakossági folyószámláról történő csoportos beszedési megbízással fizethető, havi rendszerességgel.

Ön eldöntheti, hogy a tartam során mindvégig egységes díjakat kíván-e fizetni, vagy a kezdeti alacsonyabb díjaknak a fokozatos (évi 5%-os) emelését választja. A biztosítási összeg mindkét díjfizetési konstrukció esetén azonos.

A biztosításhoz kiegészítő jelleggel külön díj fizetése ellenében lehetőség van második biztosított megjelölésére, amely a Forrás Életbiztosítással azonos tartamra kötött kiegészítő kockázati biztosításnak tekinthető. Ebben az esetben bármely biztosított esetében következik be a halál, 51%-os vagy azt meghaladó baleseti rokkantság, vagy rettegett betegség diagnosztizálása kifizetést teljesítünk.

(#1962) ForRedGlory válasza #32577792 (#1952) üzenetére


ForRedGlory
félisten

én kihagynám a biztosításos kombi hiteleket

Miért? Érdekelne a véleményed, jöhet privátban is. :)

(#1963) ForRedGlory válasza AMD Power (#1959) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Azt kérdezed, hogy ha hitelt igényelsz mennyi idő múlva lesz a pénz a bankszámládon? :)

(#1964) #32577792 válasza ForRedGlory (#1961) üzenetére


#32577792
törölt tag

húúúúúúúúúúúú
ezt komolyan gondolod?
becopyztad a GBRT honlapjáról a PR szöveget?
na nee!

elmondanám, hogy a dél-alföldi régióban az első kettő GB118-as szerződés az enyém volt, tehát tudom miről beszélek és itt már írtam is, hogy több, mint 2 éve nem vagyok hajlandó ilyeneket kötni, pedig nagyon-nagyon sok ilyet kötöttem (118-126-169-eseket), aztán ING-Uniqa-GP-nek meg az ő ilyen tipusú biztosításaik mellé cibes és fhb-s hitelt.
de az élet hozzott jobbat, biztonságosabbat az ügyfélnek is, és így nekem is.

miért nem ajánlom?
-drága ( nem kell a PR szöveg a biztonságról)
-általában 2-5 évet él meg egy hitel (ugye nem kell emlékeztetni a bűvös évszámra?)
-van negatív tapasztalatom kárigény rendezéséről
-semmi kedvem, időm a problémás utánkövetésekre
-de a legfőbb: van az ügyfél számára JOBB megoldás

(#1965) Róth válasza Kalandor (#1951) üzenetére


Róth
aktív tag

"havi 4-500 nettó bejelentve, de szerintem egy személyre ennyit nem helyeznek ki"

Jelzálog nélkül kizárt ekkora hitel. Még a harmadát sem hiszem el. Hülyék lennének kockáztatni a bankok, amikor sorban állnak az ügyfelek szülői házakkal fedezetként.

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#1966) deicide válasza ForRedGlory (#1901) üzenetére


deicide
veterán

Szia!

Érdekelne, hogy hozzávetőlegesen van-e esélyem egy vidéki (sukoró) családi ház megvételére
16.5M Ft-ért 6.5M önerővel, 10M Ft hitellel? Barátnőm és én lennénk az adóstársak, az ő nettója 130, az enyém a minimálbér.

köszönöm.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#1968) #32577792 válasza deicide (#1966) üzenetére


#32577792
törölt tag

válogathatsz a bankok között :K

GNR monitort korrektül cserélte a kollégád :R

(#1969) deicide válasza #32577792 (#1968) üzenetére


deicide
veterán

köszönöm és örülök, hogy elintéződött hamar.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#1970) AMD Power válasza ForRedGlory (#1963) üzenetére


AMD Power
titán

Nem nem! Ha én nem tudok valami oknál fogva fizetni akkor hány hónap vagy nap a haladék míg nem lesz belőle "probléma".

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1971) #32577792 válasza AMD Power (#1970) üzenetére


#32577792
törölt tag

ez nagyon változó, általában jellemzően 3 hónapig "felszólítgatnak", ha csordogál valami összeg és megtudsz egyezni az átütemezésben, akkor nincs gáz, ha nem, akkor eladják a követelést, lezárják a szerződésedet. na, innentől gáz, mert a faktoráló cég, nem szokott cicózni sokat, vagy fizetsz az ő feltételeik szerint, vagy végrehajtás

(#1972) bandus válasza AMD Power (#1970) üzenetére


bandus
veterán

szvsz ez nem túl jó előjel hitelfelvétel esetén, ha már előtte azon agyalsz, hogy mennyivel csúszhata a törlesztésed :U

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1973) #32577792 válasza bandus (#1972) üzenetére


#32577792
törölt tag

nem feltétlenül, jobb előre tudni, hogy mire számíthat. előrelátó

(#1974) bandus válasza #32577792 (#1973) üzenetére


bandus
veterán

én tuti nem vennék fel úgy semilyen hitelt, hogy nem tudom teljesen biztosra, hogy képes leszek időben fizetni a részleteket.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1975) #32577792 válasza bandus (#1974) üzenetére


#32577792
törölt tag

aha
én tutira nem kelek fel reggel az ágyból, mert nem biztos, hogy este vissza is tudok bele feküdni

(#1976) bandus válasza #32577792 (#1975) üzenetére


bandus
veterán

ez azért elég sarkított példa...

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1977) AMD Power válasza bandus (#1972) üzenetére


AMD Power
titán

Ez csak egy kérdés volt. Miért a te munkád a 25 évig fix vagy mi? :U

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1978) Quentin Ruby válasza AMD Power (#1977) üzenetére


Quentin Ruby
senior tag

Arra nyugodtan számíthatsz, hogy az esetek 90%-ban nem várják meg a 90 napot.
Simán fenyomnak 40-50 nap után is. Elég bank függő meg hozzáállás kérdése, de a 90 nap utáni felrakást egyetlen bank sem alkalmazza.

CAPITAL AND COUNTY GOVERNMENT COMMISSIONER

(#1979) #32577792 válasza bandus (#1976) üzenetére


#32577792
törölt tag

ne haragudj, de amit mondtál...
nem veszel kaját, mert nem biztos, hogy a villanyszámlát emiatt kitudod fizetni, mert mi van, ha közben bevonják a forintot és nem lesz rá pénzed?

nézd, ém már túl vagyok pár hitelen - sajátról beszélek- de ha mindig arra gondoltam volna, hogy nem veszek fel, mert nem látom, hogy mi lesz 2-3-5-10 év múlva, akkor ma nem lenne házam, autóm, gyerekem akinek fizetem az egyetemi tanulmányainak egy jelentős részét.
minden esetben bekalkuláltam előre azt, ha történik valami, ami miatt nem tudom fizetni a hitelt, mit tudok tenni és milyen lehetőségeim vannak
sztem

(#1980) #32577792 válasza Quentin Ruby (#1978) üzenetére


#32577792
törölt tag

itt most a KHR lista a legkisebb probléma, a 90 nap előtti feltétel pedig jogilag támadható.benne van a KHR tájékoztatóban is

(#1981) Quentin Ruby válasza #32577792 (#1964) üzenetére


Quentin Ruby
senior tag

Ne haragudj, de akkor ha ez így van, akkor ez részrehajlás.
"nem vagyok hajlandó ilyeneket kötni, pedig nagyon-nagyon sok ilyet kötöttem (118-126-169-eseket),"

Ha jó és korrekt hiteltanácsadó vagy, akkor a dolgod nem az, hogy hajlandó vagy vagy nem vagy hajlandó kötni, hanem egy felkészült tájékoztató után a döntést ráhagyod az ügyfélre, hogy Ő döntse el.
Ezeknek a konstrukcióknak igenis van létalapjuk, és tájékoztatni kell az ügyfelet hogy mi hogyan meddig.

Írásomat nem támadásként írtam, egyszerűen tény az az, hogy a tanácsadok nagy része nem tájékoztat megfelelően, és ami neki kényelmes azt ajánla az ügyfélnek.
Tudnék mesélni erről azt hiszem naphosszat.

CAPITAL AND COUNTY GOVERNMENT COMMISSIONER

(#1982) Quentin Ruby válasza #32577792 (#1980) üzenetére


Quentin Ruby
senior tag

Támadni mindent lehet, de nincs értelme.
A bankok addigra eladják a követelést, és aztán perelheted a behajtót, az magasról sz**ik rá.

Sokan próbálnak jogorvoslattal élni, de egyenlőre kevés sikerrel.

CAPITAL AND COUNTY GOVERNMENT COMMISSIONER

(#1983) #32577792 válasza Quentin Ruby (#1981) üzenetére


#32577792
törölt tag

akkor nevezd részlehajlásnak, vagy aminek akarod.
4 éven keresztül, heti 6-10 ügyfélnek magyaráztam, alkalmanként 1.5-2 órában és átlag 2-3 alkalommal, hogy miről szól a dolog.
azon ügyfelek 98%-a, akik megkeresnek, az első mondatuk, hogy olyan bankot ajánljak, ahol nem fognak a nyakába sózni egy életbiztosítást. én ezt tiszteletben tartom. szerencsére már nincs olyan helyzetben egy bank, hogy ezt előírja.a biztosítási ügynöknek meg általában két cél lebeg a szeme előtt: a minél magasabb állománydíj és a kötelező terv teljesítése.
egy másik fórumban írták: egy neves bróker cég 1,9% jutalékért vállalta volna be az ügyfél hitelügyintézésért, mert már volt neki egy életbiztosítása! (vannak ilyen cégrendszámmal rendelkező bmw-k)
én is tudnék mesélni naphosszat
de hogy megnyugodj, a programunk kompletten számol: annuitásos, alacsonytörlesztésű és kombinált hitelt, amit nyomtatva megkapnak.
ha neki az utóbbira van szüksége, adok neki egy telefonszámot és oda irányítom, de én nem vállalom el!
megjegyzem, nem volt még rá példa!
szted megoldás az, ha 2-5 év múlva kiváltja a kombi hitelét, mert nem bírja fizetni vagy csak egyszerűen olcsóbbat akar és akkor megszünteti a biztosítását? ki jár jól ezzel? megmondom, a biztosító. mindenki más bukik rajta, de legfőképpen az ügyfél! (visszavásárlási érték arányai miatt)
de azt mondom, hogy aki ilyennel akar foglalkozni, tegye. sok sikert kívánok neki, majd kiváltjuk a hitelt pár év múlva...
én továbbra sem vagyok hajlandó ezzel foglalkozni, sorry

(#1984) Quentin Ruby válasza #32577792 (#1983) üzenetére


Quentin Ruby
senior tag

akkor nevezd részlehajlásnak, vagy aminek akarod.

Nem részrehajlásra akartam utalni, hanem arra, hogy a nem a te dolgod eldönteni, hogy kinek mi a jó. Ezt a megfelelő tájékoztatás után rá kell bízni az ügyfélre.

azon ügyfelek 98%-a, akik megkeresnek, az első mondatuk, hogy olyan bankot ajánljak, ahol nem fognak a nyakába sózni egy életbiztosítást. én ezt tiszteletben tartom. szerencsére már nincs olyan helyzetben egy bank, hogy ezt előírja.a biztosítási ügynöknek meg általában két cél lebeg a szeme előtt: a minél magasabb állománydíj és a kötelező terv teljesítése.

Ha az ügyfél így kívánja, akkor ez egy teljesítendő cél.Viszont az is tény, hogy az emberek felelőtlenek, és orrba szájba vesznek fel hiteleket, és a tény hogy a hitelügyintézők is sok esetben semmi mással sem foglalkoznak, csak a jutalékkal (banki alkalmazottakról nem is beszélve, mert sok esetben egy egy termékről azt sem tudják eszik e vagy isszák). Az emberek nagy része még azt sem tudja, hogy ha a hitelét nem tudja fizetni, milyen jogai vannak.Na és ez a legnagyobb baj.ha tudnák hogy miért fontos egy megfelelő biztosítás, akkor élnének ezzel a lehetőséggel.De sajnos nem tudják.


de hogy megnyugodj, a programunk kompletten számol: annuitásos, alacsonytörlesztésű és kombinált hitelt, amit nyomtatva megkapnak.

Én tökéletesen nyugodt vagyok, csak elmondtam, hogy szerintem mi a helyes és követendő.

ha neki az utóbbira van szüksége, adok neki egy telefonszámot és oda irányítom, de én nem vállalom el!
megjegyzem, nem volt még rá példa!

Az emberek nagy része ebben a dologban a sok szempontból egyet nézz, viszont nem feltétlenül az a helyes út.

szted megoldás az, ha 2-5 év múlva kiváltja a kombi hitelét, mert nem bírja fizetni vagy csak egyszerűen olcsóbbat akar és akkor megszünteti a biztosítását? ki jár jól ezzel? megmondom, a biztosító. mindenki más bukik rajta, de legfőképpen az ügyfél! (visszavásárlási érték arányai miatt)

Szerintem a biztosító ha kockázatban volt ezen időszak alatt akkor már nem feltétlenül igaz, hogy nyert ezen az ügyön, mert maga az esemény megtörténtjének ténye bármikor ott lebegett a feje felett.
Arról nem is beszélve, hogy egy kedvezőbb konstrukció átváltása a tartam alatt nem feltétlenül kell hogy a biztosítási szerződés végét jelentse.Egy másik banknál folytatható az ügylet egy hitelkiváltással, ha a fizetési hajlandóság ezen időszak alatt pontos volt.

de azt mondom, hogy aki ilyennel akar foglalkozni, tegye. sok sikert kívánok neki, majd kiváltjuk a hitelt pár év múlva...
én továbbra sem vagyok hajlandó ezzel foglalkozni, sorry

Ha nem akarsz nem is kell, de akkor annyit kérek, hogy átgondolt postokat alkossál ha valaki feldobb egy ilyen jellegű témát, ugyanis amit az előbb csináltál enyhén inkorrekt volt.
Köszönöm

CAPITAL AND COUNTY GOVERNMENT COMMISSIONER

(#1985) #32577792 válasza Quentin Ruby (#1984) üzenetére


#32577792
törölt tag

Ha nem akarsz nem is kell, de akkor annyit kérek, hogy átgondolt postokat alkossál ha valaki feldobb egy ilyen jellegű témát, ugyanis amit az előbb csináltál enyhén inkorrekt volt.

nagyon sokat gondolkoztam rajta és teljesen átgondoltam a kombi hiteleket és ezek után döntöttem így.
nyugodtan lehet feldobni ilyen témát, bőven volt dolgom ilyen jellegű termékkel, (GBRT, ING, GP, UNIQA, GROUPAMA) tehát ismerem, sőt, mivel az egyik bróker cég képviselőjeként is dolgoztam 3 biztosítónak, sajnos az ottani ügynökök "tudása" miatt, nemcsak a hitelt kellett eladnom, hanem az esetek jórészében a biztosítást is.
Lejjebb azt is leírtam, hogy negatív tapasztalat egy-két kárrendezés miatt is döntöttem így. Ráadásul ezen esetek, saját ügyfeleim voltak.
Nevezd nevén a dolgot, hogy mivel voltam inkorrekt![I]

Szerintem a biztosító ha kockázatban volt ezen időszak alatt akkor már nem feltétlenül igaz, hogy nyert ezen az ügyön, mert maga az esemény megtörténtjének ténye bármikor ott lebegett a feje felett.
Arról nem is beszélve, hogy egy kedvezőbb konstrukció átváltása a tartam alatt nem feltétlenül kell hogy a biztosítási szerződés végét jelentse.Egy másik banknál folytatható az ügylet egy hitelkiváltással, ha a fizetési hajlandóság ezen időszak alatt pontos volt.[/I]

A díjakban lévő kockázati díjrész fedezei ezt a kockázatot, ez pontosan ki van számítva, hogy mekkora a biztosító kockázata arra, hogy adott kockázati közösségbe sorolt ügyfélektől mennyit "vegyenek el flexibilisen" a havi díjból ahhoz, hogy semmikép ne érje veszteség a biztosítót. Egyébként ebből az összegből még viszontbiztosításra is kell, hogy jusson. Tehát én nem aggódnék nagyon a biztosítók kockázatvállalása miatt!
Kedvezőbb konstrukció: annó a HUF támogatott hitelek, mai hiteldíja kb 6-8% körül van. Az akció utáni deviza hitelek (CHF) hiteldíjai mennyik is? 5-9% között. Amennyiben ezt választaná, szintén kombiban, akkor szted kevesebb lesz a havonta fizetendő díja neki?
Amennyiben ilyen hitelt akar valaki kiváltani, nem azért teszi azt, hogy egy bizonytalanabb devizanemben fizessen annyit, vagy közel annyit, mint előtte.
sztem
arról nem is beszélve, hogy egy hitelkiváltással sajnos olyan költségekkel jár, amit ha ésszerűen átszámolunk, akkor én azt tanácsolom a kombival rendelkező ügyfeleimnek, hogy próbáljanak csak a biztosítástól szabadulni és a visszavásárlási összeget pedig tegyék be a hitelszámlára, ezzel már csökkentve a tőkerészüket, így biztonsággal tudják tovább fizetni a hitelüket, kevesebb összeggel és egy picit stabilabb konstrukcióban és sztem ez a legfőbb dolog.

én azt gondolom, hogy aki cipőt akar venni, annak nem földig érő esőkabátot kell ajánlani, azért, hogy ne ázzon át a cipője, hanem egy jó cipőápoló krémet! bár tény, hogy az esőkabát drágább és talán nagyon haszonkulccsal értékesíthető.

na, erről nekem ez a véleményem,

(#1986) AMD Power


AMD Power
titán

Azokban a hitelekben amik biztosítással együtt lesznek megkötve , a biztosító mit vállal?

Miért jó az nekem ha kötök biztosítást? Az Ok ha meghalok akkor gondolom nem lehet örökölni a hitelem!? De ezen felül pontosan miért is jó nekem ez? Illetve eddig mindenki azt mondta nekem ,hogy ennek Nincs + költsége. Ez tényleg így van?

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1987) #32577792 válasza AMD Power (#1986) üzenetére


#32577792
törölt tag

ez függ attól, hogy melyik biztosító melyik termékéről van szó. ha vegyes biztosítást kötsz, akkor a díjad függ az életkortól, egészségi állapottól, és a munkakörödtől. jellemzően forint alapú a biztosítás, évenkénti emelkedéssel (havidíj és szolgáltatási összeg is). általában halál esetére vállalja a hitel végtörlesztését, azonban vannak speciális hitelfedezeti biztosítások - én kettőt ismerek, Garancia és Ing, ahol a garanciának több a szolgáltatási tartalma- és vannak ún. vegyesek, ahol plusz pénzért kapsz plusz szolgáltatásokat is. jellemzően a kockázati díjrész miatt, - és mert nem fizetsz tőkét, így a magasabb lesz a hiteldíjat is, de többet kell fizetned, mint a síma hitelnél.
aztán vannak a befektetési jellegű bztosítások, ahol elvileg minimálisan lehet több, vagy azonos a törlesztésed, mint a síma hitelnél. azonban itt minimális a biztosító kockázatvállalása

(#1988) AMD Power válasza #32577792 (#1987) üzenetére


AMD Power
titán

Értem. Valami biztosítás az kelleni fog ez tuti. Minimum olyan ,hogy ha meghalok ne kelljen Senki másnak fizetni utánam egy FT-t se. De persze a lakást kapja meg az örökösöm.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1989) ForRedGlory válasza #32577792 (#1964) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Engedd meg hogy erre reagáljak, aztán lezárom ezt a vitát veled, mert nincs értelme.

1. PR nem PR, ami le van írva az le van írva.
2. Ha olyan baromi sokat kötöttél völna, akkor még mindig az OTP-nél dolgoznál, mert kurva nagy a jutaléka, és kétlem hogy azért hagytad volna abba, mert szerinted nem jó.
3. Nem igazán ugrik be az a 2-5 év-es dolog :(
4. Sztem mindenkinek van mindenkivel kapcsolatban negatív élménye, de ez nem zárja ki a pozitívat. Olyat még nem talált ki senki sem ami mindenkinek egyformán jó. Ilyen nem létezik. Én is hallottam már olyat ha egy biztosító (Mindegyik...) néha ki akar bújni a felelősség alól és nem akar fizetni.

(#1990) #32577792 válasza ForRedGlory (#1989) üzenetére


#32577792
törölt tag

nem minden a jutalék...
mond-e neked az valamit, hogy országos 47-ik voltam a garanciánál, és ebben csak források voltak, mást nem kötöttem
ami le van írva, az tényleg le van írva, nagy igazság van benne.
ami jó volt: a GB118, a 126 már rosszab árazású, a 169-ről meg ne is beszéljünk.
itt sajnos kettő esetben nemcsak akart kibújni, hanem meg is tette...
köszi, de én ebből szeretnék később is megélni és nincs szükségem ilyen akciókból eredő, negatív visszajelzésre.
tudod, a rossz hír háromszor olyan gyorsan terjed, mint a jó...
de érdekes mozzanat volt, amikor anno engedélyezték, hogy köthetjük az alacsonytörlesztésű hitelekt is és kapunk utánna már banki jutalékot is. innentől a mi csoportunkban érdekes mód előtérbe kerültek ezek.
ha nem mond a 3 év neked semmit egy szerződéssel kapcsolatban, akkor hagyjuk :R
de, ettől függetlenül, nyugodtan ajánlhatod a konstrukciót, szíved joga
PAECE veled :R

ui: csak egy kérdés, mert ez nem volt tiszta előttem: az OTP Bankban dolgozol, vagy a bankcsoportnál, mert ugye nem mindegy és ez magyarázat is lenne arra a bizonyos 3 évre

(#1991) AMD Power válasza ForRedGlory (#1989) üzenetére


AMD Power
titán

Melyik a legjobb bank szerinted jelenleg ahoé érdemes lakás hitelt felvenni?

Elég régóta K&H vagyok amúgy.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1992) #32577792 válasza AMD Power (#1991) üzenetére


#32577792
törölt tag

jó a khb, de nem fog akkora arányban finanszírozni, mint amire neked szükséged lehet

(#1993) AMD Power válasza #32577792 (#1992) üzenetére


AMD Power
titán

Jól átom ,hogy szinte minden banknák ilyen 6% körűl van a THM?

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1994) #32577792 válasza AMD Power (#1993) üzenetére


#32577792
törölt tag

az akciós időszakban nagyjából igen :K
utánna azért magasabbra jönne ki a dolog
most eléggé összejöttek a banki akciók, sztem ezek október végéig, esetleg november közepéig fognak menni, utánna - ha azt csinálják, mint tavaly is- pedig legközelebb február-március környékén akcióznak megint egy másfél-két hónapig

de a THM-mel vigyázni kell, mert nagyon átverős a dolog

(#1995) AMD Power válasza #32577792 (#1994) üzenetére


AMD Power
titán

Annyira ez nem sürgős nekem. Sőt egyenlőre még csak szedem össze az infókat. Lehetőleg minél többet.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1996) bandus válasza #32577792 (#1994) üzenetére


bandus
veterán

hát az eléggé. néha matekórán szórakoztunk vele, hogy kiszámoltunk nagyon jónak tűnő thm-eket, és elég érdekes eredmények jöttek ki :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1997) #32577792 válasza bandus (#1996) üzenetére


#32577792
törölt tag

ja
THM: induló teljes hiteldíj mutató
na már most, fogja magát a bank és teszi(k) a következőt:
indulnak egy alacsonyabb kamattal (6-12 hónapig), de ez még nem elég, azt mondja, hogy utald a fizetésed a folyószámlánkra, meg adjáj 1-2-3 csoportos megbízást és ennek fejében adok még kedvezményt (elengedi a kezelési költséget egy évig pl), elengedi az értékbecslési díjat, meg közjegyzői díjat, és ezekkel már csodálatos THM-et lehet elérni

(#1998) Ariadne válasza ForRedGlory (#1961) üzenetére


Ariadne
őstag

Szerintem nem vezettem félre senkit, és te nagyon nem tudod, mennyire vagyok tájékozott és mennyire nem, szóval ne minősíts, kérlek, ismeretlenül ;) . A befektetéssel kombinált életbiztosítások hátulütőiről és arról, általában milyen hiányos a tájékoztatás az üzletkötők részéről, és ez milyen veszélyekkel járhat, a PSZÁF honlapon például sok minden megtalálható, feltételezem akkor ezeket te is ismered... :U
Aki pedig pusztán egy darab fórumbeli hozzászólás alapján dönt, az már rég nagyon rosszul intézi a dolgait... Bár újoncként ezt lehet te még nem tudod. :(

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#1999) Ariadne válasza #32577792 (#1997) üzenetére


Ariadne
őstag

Ungawa, konkrétan a fundamentával kombinált cib hitellel kapcsolatban ismersz valamilyen negatívumot, amire figyelni kell vagy ami hátránya lenne? Jövő év elején most már szinte biztos, hogy belevágunk, és a mi igényeinknek (maximális kockázatmentesség, minél rövidebb időre felvenni) úgy találtam, ez felel meg legjobban. De érdekelne, van-e esetleg valami, ami felhasználói oldalról esetleg nem tűnt fel eddig. :)

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2000) AMD Power válasza Ariadne (#1999) üzenetére


AMD Power
titán

Az MKB banknak is van ilyen Fundametás okossága.

Közös Kassza MKB-Fundamenta Lakás- és Magánhitel Program

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.