Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10501) concret_hp válasza attiati (#10492) üzenetére


concret_hp
addikt

ezek nagyon jó kérdések, én valahogy hosszú távon arra lőnék, hogy ne kelljen bp-n lennem és egy fél bp-i lakás árából vegyek egy fain házat és ott az a 2-5M difi már túlélhető :D de ezt bizonyos szakmákban nehéz megoldani országon belül, és kívülre meg nem feltétlen mennék, bár a politikai helyzetet elnézve lehet erősen el kéne gondolkodni rajta :U

ezelőtti hsz-re: én most kb. évi 4%ért bérlek (ha elköltöznék nyilván felugrana 6-7%ra) és a kockázatmentes hozamom átlaga is ekörül van.

egyébként én is úgy vagyok mint Libria, nappali + hálós 40pár m2 albiból olyat vennék ami legalább 1 gyerekkel élhető, jobb környéken, azaz minimum 1.5x akkora értékű ingatlan (gyerekig meg még biztos van idő :DDD)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10502) amargo válasza attiati (#10500) üzenetére


amargo
addikt

Piaci ár alatt bérlés margóján.
Jelenleg 09' óta egy 05' építésű 56nm+10nm lakást bérelek 52e kemény pénzért. Nem mondom, hogy jó vagy szívünk vágya, de ez alatt a 9 év alatt egyszer 11' ben volt emelés (addig 50e volt a bérleti díj).
No ebben a helyzetben kb minden más eshetőség plusz anyagi kiadás. Igaz ez alatt legalább többet félre lehetett rakni, de most úgy érzem sürget az idő, ha jövőre nem tudjuk elkezdeni az építkezést, akkor szerintem szívni fogunk..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10503) #41635072 válasza amargo (#10502) üzenetére


#41635072
törölt tag

Hogy lehet ilyeneket elcsipni? Mert en 120-at fizetek 28nm-ert es a tobbi hirdetes is hasonlo.

(#10504) Fandango válasza #41635072 (#10503) üzenetére


Fandango
veterán

Biztos nem Budapesten.

(#10505) amargo válasza #41635072 (#10503) üzenetére


amargo
addikt

Önkormányzati bérlakás. Budapesten természetesen, igaz sokaknak talán nem frekventált helyen: Csepel.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10506) #41635072 válasza amargo (#10505) üzenetére


#41635072
törölt tag

Es ilyenekhez hogy lehet hozzajutni? Mert nezegettem par honapj de mindenhol kitetel volt, hogy keruleti lakos legyek. :F

(#10507) amargo válasza #41635072 (#10506) üzenetére


amargo
addikt

Régebben nem volt ilyen kitétel. Van egy honlap, ami megpróbálja összegyűjteni ezeket a lakásokat, de az a munkahelyemen van elmentve, hétfőn elküldöm.
Ui, nekem 10 éve a könyvelőm ajánlotta ezt a lehetőséget. Programot írtam, ami figyelte a csepeli önkormányzat híreit. Nem is értem, miért nincs ennek egy központi helye..

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10508) skristof válasza amargo (#10507) üzenetére


skristof
tag

ehhez semmiféle szociális helyzeti megkötés nincs? :F

(#10509) #41635072 válasza amargo (#10507) üzenetére


#41635072
törölt tag

Okes koszi.
skristof: xiii-ban legutobb az volt a szocialis kikotes hogy rendelkezznmar egy sajat tulajdonu ingatlannal a keruletben. (Sirvarohogos)

[ Szerkesztve ]

(#10510) Stanlee válasza skristof (#10508) üzenetére


Stanlee
őstag

Megyei jogu varosban ismerem a helyzetet, ott elso kikotes, hogy nincs sajat ingatlanod. Utana meg megnezik, hogy mennyire vagy raszorulva, tehat szocialis alapon adjak ki a lakasokat - sok gyerek, munkanelkuliseg elony. Nem mondom, hogy lehetetlen manapsag egy ilyen onkormanyzati berlakast megszerezni, de azert nem is olyan egyszeru.

Anyukam probalt egyszer jelentkezni egy ilyen lakasra, nem kapta meg, igaz az a lakasa az onkormanyzatnak mar majd 10 eve uresen all, nem volt benne azota senki. Mi megigertuk, hogy hajlandoak vagyunk az onkormanyzatnak a kert berleti dijat kifizetni (duplaja, haromszorosa a tobbi berlakas dijanak), ha ertekesiteni akarja az onkormanyzat a lakast, akkor mi azt barmikor hajlandoak vagyunk megvenni es 8 munkanapon belul a teljes vetelarat atadni. Elutasitottak, mert mas valaki jobban raszorulo volt. Persze nem koltozott be. Ez egy evvel ezelott volt, ugyanugy uresen all.

Az onkormanyzat probalta a berloknek a tobbi lakasat eladni, egy-kettot sikerult csak eladnia, mert egyszeruen annyira szegenyek akik ott laknak, hogy meg azt a 3-4 milliot sem tudjak kifizetni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10511) amargo válasza skristof (#10508) üzenetére


amargo
addikt

Bérlakást írtam, ami nem szociális lakás azaz piaci alapú. Nálam pl a fizetesemnek a benne élők száma x2x52e. A kaució 6 havidíj és a pályázatra kellett még pár millió, hogy megnyerd.

Stanlee, te szociális lakásról írsz, én piaci alapú bérlakásról. A kettő között óriási a különbség.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10512) Stanlee válasza amargo (#10511) üzenetére


Stanlee
őstag

A pontossag kedveert amiben te laksz azt az onkormanyzat "nem szocialis berlakas"-nak nevezi, mig a tobbit "szocialis berlakas"-nak. Az onkormanyzati berlakas-nak ez a ketto fajtaja van, nem irtad, hogy te melyikben lettel berlo. Innentol ne kerd szamon senkitol, hogy nem tudta, hogyan is jutottal a lakashoz.

Amugy a csepeli onkormanyzat versenytargyalasi kiirasa a nem szocialis berlakasokra erdekes, mivel fixalja a m2 arakat, es a versenytargyalason az nyer aki

"Az érvényes ajánlatok elbírálásának szempontja, hogy az Ajánlattevők közül ki vállalta több havi lakbér megfizetését. Az az Ajánlattevő nyeri el a bérleti jogot, aki a bánatpénzen felül a legtöbb havi lakbér előre történő megfizetését vállalta. Azonosság esetén az Ajánlattevők közül a nyertest sorsolással kell kiválasztani."

Az egyik 64 m2-es lakasra 53 ezret kell havonta fizetni. 3,2 misit kell fizetni 5 evre elore, akkor mar a celhoz kozel van az ember, mar csak a sorsolason kell szerencsesnek lennie. Ha 2,5 evet ott van a lakasban az ember, onnantol mar a piaci alapu berleshez kepest szinte ingyen lakik. Persze ehhez kell eleg penz es szerencse.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10513) amargo válasza Stanlee (#10512) üzenetére


amargo
addikt

Miért, azt írtam valahol hogy szociális lakás? Te képzelted ezt bele egyedül.
Az igaz nem írtam, hogy piaci alapon bérlem, bár a mostani árakat figyelembe véve, vicc ez az összeg.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10514) skristof


skristof
tag

köszi az infókat mindenkinek!

nem tudtam, hogy van nem-szociális bérlakás is :B

(#10515) dugynok


dugynok
senior tag

Üdv,

Eladói oldalról mi a foglaló sorsa, ha a vevő hitelre venné meg a lakàst, de a bank nem adja meg a hitelt a szerződésben szereplő dàtumig? Az eladó megtarthatja, vagy a vevő mondhatja, hogy rajta kívűl àlló ok miatt (3. fél) nem tud fizetni és kéri vissza?

(#10516) amargo válasza skristof (#10514) üzenetére


amargo
addikt

Igen létezik, sajnos nem reklámozzák eléggé.
Én is igyekszem jobban figyelni, hogy ne fogalmazzak kétértelműen.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10517) concret_hp


concret_hp
addikt

egy háznál nyilván sokkal többet kell állagmegóvásra fordítani, mint egy lakásnál, ez gondolom kb. mindenkinek egyértelmű, de kb. mi az arány szerintetek egy lakásnál és egy háznál?
háznál nekem az évi 2% körüli amortizáció hihetőnek tűnik, ha azt mondom, hogy 20-30 évente tetőcsere (ez pl társasházi lakásnál arányaiban sokkal kisebb költség), nyílászáról, stb.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10518) .tnm válasza dugynok (#10515) üzenetére


.tnm
addikt

Változó. Általában, ha a vevő hitelképtelen, akkor azt vevői hibának veszik a bíróságok és bukja a foglalót. De én pl. a saját szerződésemben kikötöttem, hogy ha banki hitel miatt hiúsul meg a vásárlás, akor az senki hibája, foglaló, illetve addig fizetett részletek visszajárnak. (Én voltam a vevő, nekem is kellett hitel és az én önerőmből végtörlesztett az eladó.)
Persze egy jó távoli időpontot kötöttünk ki, amiben relatív időpontok voltak. (Pl. banki utalás után 1 héten belül átadás-átvétel.)

Viszont, ha csak a bank miatt csúszik, de amúgy megkapná a hitelt az más, ott akár bíróságra is mehettek. Egyáltalán nem egyértelmű, hogy a vevő hibájából csúszott az adásvétel, ezt meg kell alapítani. (Pl. ha két hétig nyaralni voltál, mikor az értékbecslő jött volna, akkor Te is hibás lehetsz.)

De a kérdés az az, hogy igazából el akarod-e adnj vagy sem? Csak mert az, hogy időre nem utal a bank, az nem jelenti, hogy nem is lesz adásvétel. Közös megegyezéssel módosíthatjátok az adásvételiben a határidőket.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#10519) Stanlee válasza dugynok (#10515) üzenetére


Stanlee
őstag

Ez egy olyan kerdes, amit ugyveddel erdemes megbeszelni.

Nagymamam hazat amikor el akartuk adni (en negyedreszben vagyok tulajdonos), CSOK-ot is igenybe akartak venni a vasarlok. Ugyvednel abban maradtunk, hogy a foglalot csak akkor teszik le, amikor a dontes megjon a takszovtol. A vegen nem kaptak csok-ot, foglalot sem fizettek, de az ugyved leadta az adasveteli szerzodest a foldhivatalnal, ahol az elmondasa alapjan ideiglenesen be is lettek irva a tulajdoni lapra, amirol majd 6 honap mulva torlodnek, mint vasarlok. Szoval amig rajta vannak eleg nehez lesz eladni a kecot, nem mintha annyira sokan jelentkeznenek erte.

Engem eladoi oldalrol (nagyon) zavarna, ha a vasarlom nem hitelkepes es mondjuk 2 honap varakozas utan visszalep, es viszi a foglalot, mert ecspecs nem az en hibam. Van elominosites hitelre, ha az ok es utana a bank mondjuk az ingatlan ertekbecslest kovetoen visszalep, akkor hajlando lennek egy reszet a foglalonak visszaadni. De mas okbol kifolyolag nem, mert lehet hogy egy rogton fizeto vasarlotol esek el miatta.

De ez csak maganvelemeny.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10520) RexpecT válasza .tnm (#10518) üzenetére


RexpecT
addikt

+1 én is így csináltam vevőként, szintén kellett hitel. Annyit mondott még nekem az ügyvéd, hogy ha valami miatt nem kapnám meg x bank hitelét, akkor menni kell másik bankhoz/bankokhoz, és ott igényelni a hitelt, így ha esetleg bíróságra kerülne az ügy, akkor tudod igazolni, hogy mindent megtettél annak érdekében hogy hitelt kapj. Persze előzetes hitelbírálat alapján elég kevés az esélye hogy később ne kapd meg a hitelt. Mondjuk én pont így jártam Csányi Bank fogyasztóbarát hitelével, 3 hónapra visszamenőleg kellett X összeg feletti jövedelem, ami nekem meg is volt, előzetes hitelbírálat pipa, megkapom a hitelt. Aztán telefonál az ügyintéző, hogy kérjek már munkáltatói igazolást is, mert nem biztos, hogy megkaphatom a hitelt. Visszahívom, hogy a banki többoldalas hitelismertetőben semmilyen munkáltatói igazolás nem kell(fizum a bankhoz érkezett), és hogy a feltéteteknek eleget teszek. Aztán kiderült, hogy a banki szoftver 6 hónapra visszamenőleg átlagol, így meg kevesebb lett mint X és nem tudták megmondani, hogy így biztosan megkaphatom-e a hitelt. :DDD

(#10521) dugynok


dugynok
senior tag

Köszönöm mindenkinek.

Lakàseladàsba vagyok, 1 hete se raktam fel és folyamatosan jönnek nézni, de úgy néz ki, megvan a vevő :)
Egyébként kezdem azt érezni - ahogy szoktàk mondani - a hàztartàsbeli nők is elkezdtek befektetésre ingatlant venni...

(#10522) lajafix válasza dugynok (#10515) üzenetére


lajafix
addikt

lerendezed előre a szerződésben: ha nem hitelképes a vevő akkor pápá... nehogymá hónapokig vársz és aztán jön a jabocsi... kemény üzletről van szó, nem szűzlányok csevegéséről a fehér lovas álomhercegről, vagy mittudomén hogy vannak e szűzlányok és ilyen hercegek..

(#10521): önrész alapján, ne melltartó kosárka lapján mérlegelj, akinek a legtöbb és leggyorsab készpénze van, azt kell partiba vinni....

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#10523) darksamu válasza dugynok (#10521) üzenetére


darksamu
csendes tag

Akkor még az is lehet, hogy kicsit drágábban is elmenne...

(#10524) dugynok válasza darksamu (#10523) üzenetére


dugynok
senior tag

Minden lehetséges és még annak az ellenkezője is :)

(#10525) dugynok


dugynok
senior tag

Sikerűlt megkötni a szerződést :)
Beleírtuk - a vevő vàllalta -, hogy, ha a kitűzött dàtumig az otp (ltp megelőlegező hitel) nem fizet, akkor a vevő màs forràsból, de hatàridőbe kifizeti az önerő feletti részt, ha nem, bukja a foglalót.

(#10526) astorre19


astorre19
aktív tag

Sziasztok!

Szerintetek tényleg létezik olyan hiteltanácsadó/közvetítő aki valóban segít a legkedvezőbb,nekem legmegfelőlőbb hitelt nyújtó intézetet megtalálni?

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#10527) BornToBePuli válasza astorre19 (#10526) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Szerintem igen.

Read only felhasználó

(#10528) axioma válasza astorre19 (#10526) üzenetére


axioma
Topikgazda

Inkabb az a kerdes, hogy mindkettotoknek ugyanaz jelenti-e a legkedvezobb-et.
(Peldaul jo esellyel szeretne olyan helyre vinni, ahol biztos megkapod a hitelt, akkor is ha a hitel maga dragabb, mint ahol akar csak kicsi esely van hogy visszadobjak. De ezer mas szempont lehet amit kulonbozokepp lattok.)
De akar az se mindegy, hogy azt hasonlitod, hogy mennyi a havi torleszto, vagy van fontosabb szempont is (pl. a biztonsagi jatekosnal vagy ltp kombinalasnal az elotorlesztes ingyenessege egybol szempont).

(#10529) darksamu válasza concret_hp (#8763) üzenetére


darksamu
csendes tag

Egy újabb kiszámolós cikk ingatlan-árverezés témában: link

(#10530) astorre19 válasza darksamu (#10529) üzenetére


astorre19
aktív tag

Ha már kiszámoló,valakinek van tapasztalata a Miklós által előszeretettel ajánlott hiteltanácsadóval?

Többieknek köszönöm aki írt:)

[ Szerkesztve ]

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#10531) axioma válasza astorre19 (#10530) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat, en spec. az egesz kiszamolot nem nagyon csipem... szerencsere lakashitelnel tudnek kihez fordulni, nem IRL ismeros, mashol megjeleno infoi alapjan megbizok benne.

(#10532) spsalvia válasza astorre19 (#10530) üzenetére


spsalvia
csendes tag

Nekem pozitív tapasztalatom volt vele. Készített ajánlatokat több banktól, elmondta, hogy melyik bank milyen dokumentumokat kér, mennyi jövedelmet kell igazolnom stb. Igazából én ezért mentem hozzá, hogy ne kelljen utánajárnom a bankok honlapján, illetve személyesen, hanem ezt ő az első, kb. félórás megbeszélésünk után emailben átküldte. Később ő intézi a kiválasztott bankkal a hitelt, csak aláírni kell bemenni a bankba.
Csodákra azért nem kell számítani, THM-ben és havi törlesztőben kb. az jött ki neki is, amit internetes kalkulátorokkal ki lehet számolni.
Végül nekem nem kellett felvennem a hitelt, mert találtam olyan ingatlant, amit önerőből megvásároltunk, így magával az ügyintézéssel kapcsolatban nem tudom minősíteni.

(#10533) astorre19 válasza spsalvia (#10532) üzenetére


astorre19
aktív tag

Persze nyilván nem csodavárás.Én is olyanra gondolok,hogy nem mindegy pl van e előtörlesztési díj stb.Meg hogy ne kelljen 10 bankot végigjárnom.

axioma

Hát vannak ott érdekes dolgok az tény,nem is feltétlen értek mindennel egyet,de hetente párszor fel szoktam nézni és elolvasom ami van.

[ Szerkesztve ]

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#10534) .tnm válasza astorre19 (#10533) üzenetére


.tnm
addikt

ezt mondjuk a minősített fogyasztóbarát hitelek szerencsére kicsit rendezték.
vagy pontosabban azt mondanám, hogy aki nem ért a témához, nem akar hiteltanácsadót igénybe venni (én nem akartam), annak valszeg jobb is, ha a bankok min. fogy. barát hiteleit nézi meg. Ott olyan nagyon nagy rejtett különbségek és meglepetések nem érhetik.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#10535) Kobe


Kobe
veterán

Kicsit off-topic.... Illetve nem. Ugye sokszor a pesti szinteket nezzuk..... Tavaly nagyon sokat jartam becsbe, kis szunet utan most ismet. Akkor nem nagyon vol erezheto semmi szinte
Most, fel ev elteltevel lattam, hogy iszonyat durva a boom ott is, egy adott teruleti reszen, keruleten belul 19 db darut szamoltam ossze (tetőteraszrol konnyu volt :D).... Epitenek mintha nem lenne holnap.
Gondolom mas nagyvarosban is hasonlo, szoval ha vege az olcso penznek ez megint tobb helyre fog kulminalni :(

(#10536) Oppenheimer válasza Kobe (#10535) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Pedig Bécsben már 2015-ben is 7500 új lakást adtak át, a budapesti 2-3000 nevetséges.
[link]

Ott sokkal egészségesebb az építőipar.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#10537) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Sziasztok!

Nemrég érdeklődtem egy lakással kapcsolatban. Irodának van bejelentve de a lányuk lakásként használta egy évig. A kérdésem az hogy hogyan lehet egy irodát átminősíteni lakássá? Ha irodaként használom mit veszthetek még az alábbiakon kívül?
- hitel
- állandó lakcím bejelentési lehetőség

Válaszotokat előre is köszönöm :R

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#10538) hurenzon válasza Szevam (#10537) üzenetére


hurenzon
senior tag

Ott is lehet az állandó lakcímed.

(#10539) #41635072


#41635072
törölt tag

Valaki tud ingatlancom helyett alternativat?
Mert viccen kivul az elmult fel evben havi 1M-val nott minden altalam kinezett / arajanlatos lakas. Ezzel lehetetlen lepest tartani.
Tenyleg ennyire elfogyott minden lakas, hogy 20-25 millioert sme lehet mar epkezlab 30nm-es garzont kapni? :Y

[ Szerkesztve ]

(#10540) dugynok válasza #41635072 (#10539) üzenetére


dugynok
senior tag

Pont most olvastam egy cikket, hogy meglepő módon a hasznàlt ingatlanpiacon Budapesten csökkent az eladàsok szàma, de nőttek az àrak úgy, hogy nincs kevesebb eladó ingatlan. Valószínűleg sokan az újépitésüekre vàrnak amik még nem készültek el és ez emeli meg a piaci àrakat.
Én jófogàsra tettem fel csak, egy hét se volt és írtuk a szerződést, igaz kicsi olcsó lakàs. Nézegetheted ott is.

http://ingatlanmuhely.reblog.hu/2018-ban-ket-uton-az-ingatlanpiac

[ Szerkesztve ]

(#10541) PazsitZ válasza dugynok (#10540) üzenetére


PazsitZ
addikt

Újépítésűre várni? A legtöbb tervezőasztalról elkelt. Továbbá -ahogy ez mindig is működött- a megmaradtaknak megy fel az ára, ahogy a kész állapotot közelíti.
Ami még nem kelt el többnyire vagy valami miatt nem annyira előnyös, vagy nagy és ezáltal magas ára van.

Új projektek, meg nem nagyon fognak indulni egyelőre, hogy az ÁFA kivezetést megerősítették és nem látni milyen támogatás lesz.
(most legutóbb kistelepülés ingatlanépítést emlegettek, ez max. a Bp. agglo-ra jelenthet új fejlesztési potenciált)

(#10539) Tel Elek: Most komolyan úgy gondolod, hogy ott emelkednek az árak, de másik oldalon nem? :D
Szóval felrakom az ingatlanom 5 oldalra, az egyiken 10-11, majd 12m-ra viszem az árát, de a többin meghagyom 10m-n? :F Nekem nem tűnik logikusnak :N

[ Szerkesztve ]

- http://pazsitz.hu -

(#10542) #41635072 válasza PazsitZ (#10541) üzenetére


#41635072
törölt tag

Nem, csak a statisztikakban sem 850-1M-s nm arak szerepelnek, ingatlancomon meg gyak ezeket latom kulso keruletekben is... Illetve nehany kozvetett ismeeos seme nnyiert vett, (ugyveden mereszrul, vagy nem is hirdetett lakast), ezert fondoltam van mas modja is, mert ez teljesne nonszensz. De az egy evvel ezelottihez kepest egyzeruen eltunt a kinalat, meg akkor is ha vegtelen meretu zsebbel kezdek el keresni kivancsisagbol.

(#10543) PazsitZ válasza #41635072 (#10542) üzenetére


PazsitZ
addikt

Én 1-2 évvel eelőtt is azt láttam, hogy a normális rögtön elment. Az árak nyilván alacsonabbak voltak, de jót érthetően nem is fognak olcsón adni.
Max abban lehet a realitás, hogy kézpénzes vevőt preferálnak és nekik engednek kicsit.

Rossz-közepesen lepusztult lakások vagy jók, de ilyen olyan rejtetteb hibával levők voltak, középmagas áron, amik vagy elmentek vagy nem, többnyire nem.
Én legalább is ezt láttam.

Ebben az esetben nem tudom, de engem is érdekelt volna, olcsó és jó lakás :D. Nem tudom azokat hol lehet fellelni.

[ Szerkesztve ]

- http://pazsitz.hu -

(#10544) #41635072 válasza PazsitZ (#10543) üzenetére


#41635072
törölt tag

Jo de nem az a bajom hogy nincs olcso, hanem mar draga sem. Fe ev alatt gyujtottem penzt, erre az aggloban is ugyan azok a lakasok lettek 8M-val dragabbak...

(#10545) astorre19 válasza #41635072 (#10544) üzenetére


astorre19
aktív tag

Egyszerűen irreális ami megy.
Olvasom az 5 évvel ezelőtti bejegyzésektől a topikot,azért hihetetlen mekkora emelkedés volt,nem tudom meddig fog ez tartani,de hogy lesz ez még fordítva is abban majdnem biztos vagyok.

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#10546) Gombinyó válasza #41635072 (#10544) üzenetére


Gombinyó
őstag

Részvétem. Mi is ebben a cipőben járunk, ahogy gyűlik a pénzünk úgy kerülünk egyre távolabb a lakásvásárlástól.

(#10547) Nerd


Nerd
aktív tag

Ugyanez, csudijo excel tablaval szamolgatom hogy hol rontom el az eletem :D

Tegnapi index cikk alapjan 12% volt az aremelkedes 1 ev alatt.

Most a tablazatomba beirva az jott ki, hogy kb 0-n vagyok a (Lakas ar + 12%) - (Onero + 1 ev alatt sporolt penz) keplet szerint, magyarul 12% novedesnel 1 ev mulva legalabb ez a kulonbseg nem nol, magyarul nem kell tobb hitelt felvennem. (tudom, hogy a kepletem egyszeru, de kell valami iranymutato, ha valakinek van jobb kuldheti)

[ Szerkesztve ]

(#10548) PazsitZ válasza #41635072 (#10544) üzenetére


PazsitZ
addikt

Értem és amúgy egyetértünk szerintem.
Pont azt írtam a hsz-em elején, hogy én 2 éve nézegetem a piacot (közben szintén gyűjtögettem).
Viszont én már 2 éve is nehezen találtam normális lakás hírdetést.
(Itt lehet az is, hogy válogatós vagyok :D, nyílván nekem is akkor pont még kevesebb tőkém volt...)

- http://pazsitz.hu -

(#10549) Kobe


Kobe
veterán

A lakaspiacnal egy foldi kupleraj is kezd jobban szervezettnek tunni.
Portfolio
Julius 25 - Panik a lalasafa korul: nem segit a nagy buveszmutatvany
Julius 27 - Jo hirek erkeztek a lakasafarol

Itt legalabb figyeltek arra hogy ne napon belul, es lehetoleg ne 2 oran belul mondjanak honlokegyenest egymasnak, de en szivem szerint az kattintasvadasz piacbefolyasolo bulvar gazdasagi oldalakat romma birsagolnam tiltott piacbefolyasolas vegett :)

(#10550) #41635072 válasza Kobe (#10549) üzenetére


#41635072
törölt tag

Portfólión nagyon unalmas már a "tragédia a lakásáfa körül" témájú irományok megjelentetése heti kétszer... Mindegyik cikkből megtudom, hogy most kell venni mert hatalmas biznicc, és később minden hatszor annyiba fog kerülni, csakmert lakásáfa...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.