Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10101) Dani82 válasza Stanlee (#10100) üzenetére


Dani82
senior tag

Koszonom, mindenkeppen ezt fogom tenni.
En 1001%ig biztos vagyok benne, hogy megkapom a hitelt, egyszeruen nem ertem miert ne.
25m Ftos lakasnak kifizetem a 75%t kpban, a banknal vezetem evek ota a szamlam, boven 300 feletti munkaber erkezik havonta es van egy ugyanennyit ero tehermentes masik lakas a nevemen, aminek a lakashitele szinten ennel a banknal volt es egyetlen elmaradas nelkul fizettem evekig es vegtorlesztettem. ja es nincs mas hitelem, se bar lista, semmi. szoval erdkesen neznek, ha nem kapnek 8m ftot :F

(#10102) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Sziasztok!

Nem tudom, hogy itt feljött-e már témaként hasonló dolog, de ha oldalági rokon (unokatestvér) ad nagyobb kölcsönt, az után kell-e valamilyen (ajándékozási?) illetéket fizetni?

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#10103) attiati válasza Dyingsoul (#10102) üzenetére


attiati
veterán

Kell, még a testvértől is.
Egyeneságon nem kell.

Dani82: nem tudsz egyetlen jó ügyvédet sem? 0,5%-ért már vannak és legalább te hoznád és még csak az esélye sincs meg, hogy lejt a pálya az eladónak. És ha nagyon felezős kedvükben vannak, még anyagilag is jobb. Persze ha egy hozzáértővel átolvastatod, az is jó lehet. Én ezen nem spórolnék se az idővel, hogy utánajárjak, se a pénzzel.

[ Szerkesztve ]

(#10104) attiati


attiati
veterán

[link]

Az Európai Bizottság által rendszeresen elvégzett és publikált felmérések eredményei alapján az építőipari termelést gátló tényezőket regionális szinten vizsgálva megállapítható, hogy a munkaerőhiány minden vizsgált országban felmerülő probléma, de legsúlyosabban a magyar építőipart érinti. Lengyelországban és Ausztriában is az EU összesített adatát jócskán meghaladó súlyú termelést gátló tényező az építőipar munkaerőhiánya. A régióban a probléma mértékét jelző egyenlegmutató Romániára mutat legkisebb, az EU összesítést is alul múló értéket. Az alapanyag- és felszereléshiány szintén Magyarországot érinti leginkább, a többi régiós ország esetén lényegesen kisebb arányban említik ezt a tényezőt a megkérdezett vállalkozások a termelés akadályaként. A pénzügyi korlátok jelenléte Lengyelország és Szlovákia építőipara számára jelent leginkább problémát, míg Csehországban, Szlovákiában és Romániában az elégtelen kereslet akadályozza a leginkább az építőipart.

(#10105) Dyingsoul válasza attiati (#10103) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Közben kicsit olvasgattam még, de itt nem ajándékozásról van szó hanem kölcsönről ezért ilyen típusú illetéket biztos nem kell fizetni.

Lap alján Pénz, ami visszajár bekezdés. Innen indultam, aztán ezt találtam 6:383. § [Kölcsönszerződés].

"Az egységes szabályozásból kiindulva a régi Ptk.523.§ (1) bekezdése alapesetben az ingyenes kölcsönszerződést definiálta, ezzel az új szabályozás szakított, és külön altípusként szabályozza a szívességi kölcsönt."

Ezt a szerződésmintát találtam hozzá, de nem tudom hogy ezek még mindig használhatóak-e, nem változott-e a szabályozás.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#10106) .tnm válasza attiati (#10103) üzenetére


.tnm
addikt

Nem vagyok jogász, de szerintem a kölcsön nem ajándékozás.
Ha esetleg két ajándékozásból akarjátok a kölcsönt megoldani, akkor viszont négyből meg lehet oldani, ha még a közös nagyszülők közül él ez egyik. (Unokatesó nagyszülőnek ajándékoz, ő meg Neked.)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#10107) Dyingsoul válasza .tnm (#10106) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Én voltam a témaindító, ezért gondolom nekem szól a válasz. Nagyszülők sajnos nem élnek.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#10108) attiati válasza Dyingsoul (#10105) üzenetére


attiati
veterán

Bocs, nem volt vilagos, hogy kolcson vagy ajandekozas.

Elvileg nem kell lejelenteni sehova az alairt doksit, es ugy tudom, hogy nem szukseges ugyved elott csinalni, igy elegge kezeletlennek tunik nekem a szabalyozasnak ezen resze.
A kolcson es az ajandekozas kozotti kulonbsegbol semmit nem latnak a szervek az kolcson/ajandekozas ugylet inditasakor. Ugye csak a vegen van a kulonbseg, hogy visszautalod.
Ha esetleg jutottal valamire, akkor ird be ide plz.

(#10109) Dyingsoul válasza attiati (#10108) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Semmi gond, rendben van.
Annyi még, hogy tegnap mint a hozzászólásom idején is látszik nagyon sokáig túrtam a netet éjjel és a Polgári törvénykönyvet szerettem volna megkeresni, annak is az aktuális verzióját valami hivatalos forrásból (pl parlament.hu) de nem találtam meg. Lehet, hogy csak azért, mert fáradt voltam ma még megyek egy kört vele de abszurdum, hogy ilyen nehezen találja csak meg az egyszerű ember a törvényeket és hogy így ki kell bogozni mindent. Gondolom erre (is) lennének jók az ügyvédek, de azoknak meg olyan díjai vannak amiket nem szívesen perkál ki az ember, főleg ha csak egy egyszerű tájékoztatásra van szükség.
Viszont akkor is abszurdnak tartom, hogy minden fingását szabályozzák az embernek de a tájékoztatókat, törvényeket mégis olyan nehéz megkeresni és ha meg is van értelmezni pláne nem könnyű az egyszerű polgároknak.
Utána nézek még a dolgoknak, addig nem fogunk lépni ebben a kölcsön ügyben és szólok, ha találtam megoldást (engem természetesen csak törvényes megoldás érdekel de minden eshetőséggel szeretnék számolni, nem akarok meglepődni semmin).

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#10110) attiati válasza Dyingsoul (#10109) üzenetére


attiati
veterán

Jozan parasztesszel a kolcson az nem vagyonszerzes, igy a vagyonszerzesi illetek nem lenne logikus.

A gond inkabb az, hogy tenyleg nem sok segitseget kap az ember, hogy hogyan kell ezt szabalykovetoen elintezni.
A masik, hogy az adohivatal is csak tajekoztatast ad (egyebkent ok a hivatalosak ilyen kerdesekben), de ha a felretajekoztazasbol karod szarmazik, vagy utolag adofizetesi kotelezettseged keletkezik, akkor sem hivatkozhatsz a felretajekoztatasra. Akkor sem, ha irasban kaptad.
Es tenyleg semmi kulonbseg nincs kolcson es ajandek kozott, leszamitva, hogy van a kezedben egy papir, amit sehova nem jelentesz le es csak tanuk elott alairtok.

[ Szerkesztve ]

(#10111) Sanyi.mTs válasza attiati (#10110) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

"Es tenyleg semmi kulonbseg nincs kolcson es ajandek kozott ..."

a kölcsönt vissza (szokták) adni, az ajándékot nem.

[ Szerkesztve ]

(#10112) vg válasza Sanyi.mTs (#10111) üzenetére


vg
addikt

Lehet, de vissza lehet perelni az ajándékot. Is.

(#10113) axioma válasza Dyingsoul (#10109) üzenetére


axioma
Topikgazda

Egyszerubb, ha felhivod a 1818-at, eddig mindig keszsegesek voltak. Vagy amennyiben csak az adojellegu dolgok erintenek, akkor nav-ot 1819-en.
Amugy ugyfelkapun vannak eleg jol osszeszedetten ugyleirasok, plusz ha nem eleg szabatos, ott be van linkelve a net.jogtar.hu oda vago resze is a pontositasert.

(#10114) BornToBePuli válasza Dyingsoul (#10109) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Njt.hu Nemzeti Jogszabálytár.

Read only felhasználó

(#10115) attiati válasza Sanyi.mTs (#10111) üzenetére


attiati
veterán

Tenyleg ? :D
Mint irtam, az ugylet inditasakor semmi kulonbseg nem latszik, csak hogy jott a szamladra x millio forint.

(#10116) concret_hp


concret_hp
addikt

tópark projektből szerintetek mi lesz? [link]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10117) #41635072 válasza concret_hp (#10116) üzenetére


#41635072
törölt tag

Hogyhogy mi lesz? Idén felépül, legtöbb lakás már rég elkelt, februárban meg bo 20%-al olcsobbak voltak a lkasok.

(#10118) concret_hp válasza #41635072 (#10117) üzenetére


concret_hp
addikt

most lehet keverem valamivel de ez állt vagy 8 évet félkészen nem? :D

közben rájöttem a 140/140 elérhető lakás valszeg nem túl up to date :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10119) #41635072 válasza concret_hp (#10118) üzenetére


#41635072
törölt tag

Igen ez allt, de eleg nagy leptekkel huzzak fel.
Az valoban nem friss, mar csak a fos maradt (belso udvarra nezo). Par honapja 450es nm ar volt mostmar inkabb 550. Ott a semmi kozepen ennyirert mar nem buli szerintem.

(#10120) BigBlackDog válasza #41635072 (#10119) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Nem tudom, hogy mennyire jártál arrafelé (napi szinten van szerencsém mellette elmenni), de az árak mellett azért a környezet sem vidít fel engem. Az a zajterhelés, ami ott az M0-M1 ékben van, engem elriasztott elég gyorsan. :DDD

(#10121) attiati válasza BigBlackDog (#10120) üzenetére


attiati
veterán

Es a borton erzes.

(#10122) Tombi válasza attiati (#10121) üzenetére


Tombi
senior tag

miért nem az? :P

(#10123) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Év vége felé szeretnék házat venni Budapest mellett és így a hirdetéseket böngészve találtam egy ilyen mondatot "elrejtve" egy hirdetésben:
"Az ingatlan zártkert alól kivonására a határozat megvan."
Akkor ez most belterület vagy külterület?
Véleményem szerint az előbbi.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#10124) .tnm válasza pvt.peter (#10123) üzenetére


.tnm
addikt

egy hasonló ingatlanhoz van közöm. nem biztos, hogy itt is ugyanaz a helyzet, de az általam ismert ingatlan esetében ez azt jelenti, hogy belterületté nyilvánították, de építési tilalom és telekalakítási kényszer van rajta. vagy 40 másik telekkel együtt.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy:
- vannak feltételek, amiknek meg kell felelni:
- egyeseknek pl. a telekvonalat beljebb kell húzni, hogy legyen hely rendes útnak
- be kell fizetni valami eljárási díjat
- nincs még minden közmű, de ha a fenti feltételek teljesülnek, akkor elkezdik behúzni a maradékot is (de tippre, ahhoz is kell majd anyagi hozzájárulás)
- és az összes telket csak egyszerre hajlandók ténylegesen átminősíteni, azaz, ha csak egy ingatlan nem teljesíti, akkor az visszafogja a többit is.

én a magam részéről úgy állok hozzá, hogy 20 éven belül csak rendeződik.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#10125) bpx


bpx
őstag

Szoktam nézni a szomszéd épületben a lakáslistát (most épül). Nem igazán vitték már a lakásokat.
Elmúlt 2-3 hétben foglaltak néhányat + volt közben egy Lakás 2018 kiállítás, és emelkedtek 1-2m+-t az árak :D

Pl. ez eddig 23,9 volt, most 26,3 (1 szoba, <30 m2): [link]

A korábbi számolásom az 1 szinttel alatta levő lakásra vonatkozott (317), tök ugyanez a méret + elosztás, csak 4. helyett 3. emelet, az 23,2 volt 1 hónapja (közben megvették).

[ Szerkesztve ]

(#10126) Ursache


Ursache
senior tag

ha11er. Errol a projektrol tudtok hasznos infokat adni? Szerintetek tudjak tartani a '19 dec 31-et? Mar elkezdtek lebontani az ott allo tombot, szoval haladnak. Elvileg kulfoldon mar teljesitettek, ha arrol van infotok, azt is nagyon szivesen fogadnam!

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#10127) Stanlee válasza Ursache (#10126) üzenetére


Stanlee
őstag

Mission Impossible. 16 honap alatt kulcsrakeszre epiteni elegge nagy vallalkozas. Amugy a lakas atadasa nem jelenti azt, hogy van hasznalatbaveteli, hanem azt, hogy bekoltozhetsz sajat felelossegedre, mikozben megy az epitkezes ezerrel. Amikor vettem a lakasom, ott is az elsok kozott koltoztem be, mert a szintunkkel elkeszultek es gatyaba tudtak razni a lakast, de attol meg egy epitkezesen laktam.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10128) #41635072 válasza bpx (#10125) üzenetére


#41635072
törölt tag

Van akinek ennyit megér egy garzon? Én fiatal vagyok de már most hülyét kapok 30nm-en. Egyedül is lehetetlen elférni, alap bútorelemek nem paszírozhatók be a legalapabbak mellé.

(#10129) #41635072


#41635072
törölt tag

Mi folyik itt?

(#10130) pvt.peter válasza #41635072 (#10129) üzenetére


pvt.peter
őstag

csak a szokásos :) vki hazudik :D

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#10131) pvt.peter válasza .tnm (#10124) üzenetére


pvt.peter
őstag

Köszönöm a választ .tnm.
Eléggé macerás akkor az az ingatlan ami nem belterületen van.
Tisztában kell lenni, akkor a helyi rendeletekkel is, stb.

Az egész ott kezdődött, hogy családi házat vennék év vége felé Pest megyében a budai oldalon, nem beleszámítva Budapestet. Egész jókat lehet találni 25mFt alatt.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#10132) Kobe válasza Ursache (#10126) üzenetére


Kobe
veterán

Na most..... Lehet en tudok rosszul valamit, bar mivel ott lakom es minden nap arra jarok, valszeg nem.... De ott nincs semmifele bontas, nem is volt.

Egy lerobbant kulyeri parkolo es egy mogotte allo ures telek all mar ott vagy jo 10 eve, gyanitom inkabb arra huzzak fel (kornyezo epuletek full lakottak, illetve egy kisrbb irodahaz van ott egy CBA uzlettel)

(#10133) #41635072


#41635072
törölt tag

Na, 11 keruleti lakoprkban elertek az 1M/nm arszinvonalat az arak, sot tul is szar yalja nehany hirdetesnel.
3 év alatt 250%-os dragulas. Egyre tobb a kulfoldi lako. Videki vadasparkban a hetvegen mi voltonk ah egyetlen gyermektelen par, rajtunk kivul mindneki minimum ketto 2 evnel fiatalabb vyerekkel rohangalt.. De mindenki.

(#10134) Ursache válasza Kobe (#10132) üzenetére


Ursache
senior tag

De.. facebookon is és maps-en is bontási felvételek vannak közzétéve. Mi most tervezünk ingatlant venni itt.

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#10135) #41635072 válasza Ursache (#10134) üzenetére


#41635072
törölt tag

Azzal tisztaban vagytok amugy, hogy az a kornyek egy lepattant etnikum katlan?

(#10136) Kobe válasza #41635072 (#10135) üzenetére


Kobe
veterán

mmint arra a környékre gondolsz, ahol a kereszteződés 4 oldalán nem épül éppen 4 db vadonatúj lakópark ? (perpill itt van a fővárosban az adott területre eső legtöbb projekt, a haller utca / soroksári út / dandár utca / klinikák részen jelenleg 8 lakópark fut + 2 irodaépület projekt, 1 hotel építés és 2 db egyetemi hostel)

[ Szerkesztve ]

(#10137) #41635072 válasza Kobe (#10136) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ettől függetlenül a gyüjtögető vadászó erőszakoló hordák még ott maradnak.
Jártam az ottani irodakomexumban sokszor, illetve a dandárba csobbanni, de koszonom, ennyi penzert nem koltoznek be a gettoba.

[ Szerkesztve ]

(#10138) Kobe válasza #41635072 (#10137) üzenetére


Kobe
veterán

Ezek a lakasok nem a felhok fole epulnek, ember :)
Pateroljak ki oket ezerrel illetve a korabban ledozerolt szar epuletek helyere epitik tucatszammal oket

Ha eroszakolo hordak alatt a nemet, sved, torok, irani es egyeb kogazdag orvostanhallgatokat erted, akkor lehet :D
Merthogy veluk van teli ez a resz, az uj lakasokat is ok veszik ezerrel az egyetem vonzaskorzeteben

Te jartal ott ketszer a kornyeken, 8 eve lakok a kornyek egyik legszarabbiknak nevezett reszen, soha semmilyen problema vagy kellemetlenseg nem volt senkivel vagy barmivel :) kicsit budai ujgazdagos beutesu a hszed :)

[ Szerkesztve ]

(#10139) Ursache


Ursache
senior tag

Igen, tudjuk, hogy vannak jobb környékek is, viszont tényleg belehúztak itt most az építkezésekbe, ahogy a kolléga is említi, mi elsőkörben ebben bíz( t )unk. Gyakorlatilag az ITSH is ide fog költözni az infoparkból.

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#10140) #41635072 válasza Kobe (#10138) üzenetére


#41635072
törölt tag

Nem ketszer jartam ott, de az a kornyek meg a csepeli elitnek is a vonulasi utvonala. Nyilvan nem olnek meg de ne tegyunk ugy mintha ott kellemes lenne elni es szep kornyezet lenne. Az emlitett fennkolt nepeseget pedig mindenki ismerheti a korutrol, egy bizonyos kor felett inkabb agyfaszt kap az ember toluk... Foleg ha tomegesen kell elviselni oket.

[ Szerkesztve ]

(#10141) PazsitZ válasza Kobe (#10138) üzenetére


PazsitZ
addikt

Valahol azért van benne igazság, a Haller utcán, a környéki irodaházak és orvosi egyetem ellenére is lehet látni érdekes arcokat bőven. (bár sosem volt még semmi gondom, pedig sokat jáok én is arra.)
A középső 9. ker. amúgy egyre tisztul, de pont ez egy olyan terület, ahol a pár utca is sokat számít. Akár a 8 felé, akár 9 ker-ben délnek indulsz.
Mondjuk idővel gondolom még inkább tisztul épülget újra. tovább. (bár jó kérdés mennyire fognak pörögni tovább 2020 után a lakásprojektek)

[ Szerkesztve ]

- http://pazsitz.hu -

(#10142) Kobe válasza #41635072 (#10140) üzenetére


Kobe
veterán

Ahhoz kepest hogy jartal "itt", halvany lila gozod sincs a kornyekrol, de kemenyen osztod az igazsagot rola.... mar meg ne haragudj :)

Az uszodanal pl szinten ujepitesu lakopark van, ezt sem sikerult eszrevenni... Mellette meg a zwack gyar, illetve kormanyhivatal (mezogazdasagi es erdogazdalkodasi miniszterium egyik kirendeltsege, szinten ujakkal korbeveve) ... Ezektol a korut fele meg a felujitott kozraktar epuletek startup cegek irodaival es loft luxuslakasokkal.

A mester utca az szorakozohelyekkel teli egyetemi utca, spanyol es olasz turistak allando forgataga a viola utca es kornyeken levo kisebb de popec hotelek miatt, a mester utcatol az ulloi utig pedig az alabbiak zajlanak:
thaly kalman utca, balazs bela utca talalkozasa, ujepitesu projekt
vele szemben par hete honapja fejezodott be a masik, thaly kalman utca - tuzolto utca - keszulo egyetemi luxushostel
A masik ugyanitt tavaly megnyitott
hotel bovitese az ulloi fele (japan spanyol es francia turistak tomkelege)
thalyra nyilo utcafronton meg van egy projekt egy regebbi irodaepulet tombot epitenek ujra
Gat utca - lenhossek utca talalkozasa egymas mogott ket projekt
Lenhossek balazs bela talalkozasa a keruleti hivatallal szemkozti reszen szinten egy projekt
Balazs bela - marton utca sarka szinten egy projekt
Vele szemben mar el van keritve a masik

Lent a soroksarira erkezik az itsh, hallernal kezdodik s kollega altal linkelt projekt

Emellett az onkormanyzat is felujittatott egy csomo epuletet, amit mivel melyen ar alatt elpanamaztak az onkormanyzatosok es bacskai kore, meg lennek lepodve ha talalkoznal C kategoriassal akarhol is

Ami gaz resz maradt, az a 24es villamos vonala es az attol keletre eso resz (kulso ferencvaros, nagyon nem ugyanez a resz). A villamos maga azert gaz mert az egyik megallojanal van a keruleti munkanelkuli kozpont, ez determinalja milyen arcok vannak rajta, a masik vegallomasa meg a keleti, vagyis transzferjarat a Hev megallotol a keletiig utazgato lumpen bandaknak... (mind a ketto mas kerulet,, max atmeno forgalom van emiatt ilyen arcokbol)
a Gat utca felujitatlan szakasza meg szar (haller utca feloli resze a marton utcaig), nagyvarad ter kornyeke (de azt huzza ezerrel a kozszolgalati egyetem harom uj epulete)

Ha ezek utan ugy gondolod, tobb ismereted van errol a reszrol, nyugodtan oszd meg a nagyerdemuvel :)

A korut reszt meg a kulso ferencvaros reszt meg ne keverjuk ide.... Gyakorlatilag kozigazgatasalig is mas terulet. Az meg hogy 15 perc setaval eljuthatok egy keruletben olyan reszre ahol vannak C-k, szinten nem mervado, mert ez budapest osszes keruletere elmondhato.
Bar ilyen szempontbol ez is "kuriozum", illetve ellentmondas annak amit mondasz, mert a kollega altal emlitett halleres projekttol 15 perc seta alatt boven el lehet erni a leonardo da vinci utcaig (getto legalja) amit eppen most bombaznak szet vagy 5 epitkezessel a corvin negyed bovitese miatt (pl nokia is oda koltozott be, gondolom csakis a C-k epuleteire valo luxuskilatas miatt :D )

[ Szerkesztve ]

(#10143) Ursache válasza Kobe (#10142) üzenetére


Ursache
senior tag

:Y :R Jó hát... ez durva volt!

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#10144) amargo válasza Kobe (#10142) üzenetére


amargo
addikt

Jól gondolom, hogy ez a bodega környékén épül, legalábbis ott most megint építenek valamint nagyon.
Ez a környék szerintem is elég jó viszonyt iszonyat drága.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#10145) #41635072 válasza Kobe (#10142) üzenetére


#41635072
törölt tag

Most hiába írod le milyen ujrpitesu es nivos epuletek IS vannak a kornyeken, attol meg pl a dandár elott is mindennapos a gyujtogeto, kukázó, tomegek vonulasa. Egyszeruen csak meg akarod gyozni magad, hogy az egy jo hely. El kellene fogadni hogy nem minden arany csak azert mert budapest... Mester utca mint pezsgő multikulturalis fiatalos elet szive? Ahhh hat ez meg viccnek is rossz. 9 eve elek budapesten, hidd el en is tudom mi merre hogyan...

[ Szerkesztve ]

(#10146) Kobe válasza #41635072 (#10145) üzenetére


Kobe
veterán

Figyi, az egyetlen dolog amirol meg akarlak gyozni, az az, hogy vedd le a szemellenzot es a budai lenezo beutest :) no offense....

Ertem en, jartal ide egy uszodaba 2-3 alkalommal es mely nyomot hagyott benned egy kukas es rogton ugy erzed A-Z-ig ismered a teljes keruletet, egy egyharmad utcas szakasza alapjan, de amikor az ember egy konkret peldakkal vezetett hosszu listaval bizonyitja mekkorat tevedsz es altalanositasz, akkor lehet erdemes lenne inkabb belatni es felhagyni vele :)

Ha ennyire mozgatja a fantaziad, es szerinted a 20epuletbol atlag 15 uj epitesu es felujitott a melygetto, akkor javaslom a belvarosba es a hetedik kerbe ne menj :)
Az lehwt mar indiaval es chicagoval vetekedne....

[ Szerkesztve ]

(#10147) Kobe válasza amargo (#10144) üzenetére


Kobe
veterán

Szoszerint mindenhol epitkeznek a hallertol a corvinig minden utcaban van projekt
A balazs belat pl tobb utemben mindenhonnan lezartak mert hol. Az egyik felen volt onkormanyzati rehab, hol a masikon ket uj projekt
Amit kollega linkelt, az kb a teljes felujitos terulet egyik sarka, a masik vege pedig a kibovitett corvin (de ettol kiljebb a lurdy fele is allandoan ujabb utemek epulnek)
Az erre a reszre eso teruleten kb 20 projekt volt van folyamatban, illetve 3 eve meg ennek a felet tette oda az onkormanyzat a Jozsef Attila tervvel

Az arakat meg a hely determinalja. A blokk amit mondtam, idealis. Setatavpn beluletro, hev, 4-6 villamos es az 1esig kisetalni sem tart par percnel tovabb

[ Szerkesztve ]

(#10148) #41635072 válasza Kobe (#10146) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ez nem budai lenéző stílus, laktam már rengeteg helyen BP-en belül, szimplán nyitott szemmel alkotok véleményt és nem napellenzővel.

(#10149) Kobe válasza #41635072 (#10148) üzenetére


Kobe
veterán

Ertem..... Reszemrol befejeztem :) nem igazan latom ertelmet olyan embert meggyozni vagy fel percet a dezinformaltsaga kijavitasara pazarolni, aki szerint ez a "nyitott szemmel valo velemenyalkotas" :R

[ Szerkesztve ]

(#10150) proof88


proof88
addikt

Hali,

BP 14. ker. Kassai környékét mennyire ismeritek? Végre eljutottunk oda, hogy ott vennénk egy lakást, igaz nem tégla hanem csúszózsalus, de akkor is ez tetszett a legjobban eddig és most kicsit lejjebb ment az ára is. A környékről érdeklődnék, voltunk ott egyszer nappal és egyszer este, egyedül a kaszinó környékén feltűnő gyanús alakok zavartak, dehát remélhetőleg elvannak ott ... anno olvastam cikket hogy problémát jelentettek a részegek ahogy kijöttek a kaszinóból, azóta legalább a kaszinó rendbetette a közeli teret, ahogy olvastam ...

Köszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.