Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11251) goccer válasza .tnm (#11249) üzenetére


goccer
aktív tag

Kicsit régi cikk és bankfüggő, de valamilyen korlátozás szokott lenni a jelzálog szerződésekben általában. Holnap megkérdezem a kiszemelt bankunkat, hogy mi konkrétan a helyzet.

Őszintén nem is ez a fő problémám, hogy bérbe adhatom-e a volt tulajnak vagy se, a bérleti díjra sincs szükségem arra a pár hónapra. Inkább az, hogy jogilag hogy lehet biztosítani, hogy a 4,5 hónap után tényleg kiköltözik, az átírásnál nevemre került mérőóra elszámolásokkal, lakás állagával nem lesz gond stb. Sok kis risk de ha összeadom akkor már zavaró. Hogy szokták ezt megoldani általában a vásárlók/eladók?

(#11252) Csabroncka válasza goccer (#11248) üzenetére


Csabroncka
addikt

A hiteledet onnantól fizeted, amikortól átutalta a bank. Ha a teljes összeget átutaltad és még 4-5 hónapig ott lesz, köss vele fix időre bérleti szerződést tulajdonosként, más is került már ilyen helyzetbe. (természetesen úgy, hogy jól járj, mert te vagy a roller szarabbik végén :(( )

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#11253) RexpecT válasza goccer (#11251) üzenetére


RexpecT
addikt

Biztos nem egyedi eset, nagymutterom is kb. 3 hónappal az eladás után költözött ki a házából(akkor lett hely az öregek otthonában, de volt egy végső időpont a kiköltözésre az adásvételiben), azt viszont nem tudom, hogy a vevők igénybe vettek-e hitelt.

(#11254) skristof válasza RexpecT (#11253) üzenetére


skristof
tag

mi is anno úgy vettünk 2006ban, hitllel pesten lakást, hogy a tulaj még visszabérelte tőlünk egy kis ideig. szerintem ez nem para a banknak sem, csak normálisan legyen lepapírozva minden.

amúgy most én is hasonló cipőben járok, szeretnénk nagyobb akásba költözni, de önerőhöz el kéne adni a mostanit. viszont amíg nem adom el, nem tudok újat keresni (gondolom foglalózni se lehet sokáig ezen az őrült piacon). albérletbe mennék, de azt meg rövid távra nem szeretik kiadni :W

(#11255) darksamu válasza skristof (#11254) üzenetére


darksamu
csendes tag

Kis lakásnál jó esély van rá, hogy befektetők is mennek majd érdeklődni/megnézni és lehet hogy meg is tudsz egyezni valamelyikkel hogy visszabérelnéd egy darabig. Nálunk is így volt, pedig már nézegettük az albérleteket hogy hova mennénk ha sikerülne eladni, aztán jött a befektető és már megnézéskor magától felajánlotta, hogy visszabérelhetjük. Win-win szitu volt...

(#11256) goccer válasza darksamu (#11255) üzenetére


goccer
aktív tag

Visszabérlés jogilag hogy történik? Az adásvételi szerződésbe bekerül egy rész a bérlésről és annak feltételeiről vagy külön bérleti szerződés van?

(#11257) darksamu válasza goccer (#11256) üzenetére


darksamu
csendes tag

Nálunk teljesen külön volt kezelve a két dolog, vagyis az adásvételi szerződésben nem volt a visszabérlésre utaló pont. A birtokbaadás is megtörtént (formálisan) és azzal egyidőben írtuk alá a korábban már leegyeztetett bérleti szerződést.

Ez a módszer rejt némi kockázatot, de nálunk kialakult egy kölcsönös bizalom, illetve ha a vevő kitalálta volna hogy mégsem adja bérbe, akkor sem esünk kétségbe, mert egy kollégám épp albérlőt keresett a lakásába (tehát lett volna hova menni). Ha ilyen lehetőség nincs, akkor azért nem árt az óvatosság...

Az előbb eszembe jutott, hogy esetleg az adásvételi aláírásakor lehetne egy bérleti szerződést is készíteni és aláírni, de nem tudom hogy az jogilag mennyire állja meg a helyét, hiszen akkor még a vevő nincs birtokban.

(#11258) kiszi07 válasza darksamu (#11257) üzenetére


kiszi07
senior tag

Teljes mértékben rendben van, de egy kiegészítő szerződésben. Nálunk is így történt, kitértünk rá, hogy akkortól lép érvénybe, ha nevemre kerül az ingatlan x dátumtól 1 hónapig tudják után bérelni. Nálam ott tart az ügy, hogy az összes papír rendben van, de a munkáltatótól várják a visszaigazolást. Sajnos külföldi és most beteg, ez miatt csúszik. :(

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#11259) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Talán kicsit OFF téma, de adott az alábbi eset:
Volt egy nagy szántóterület amely fel lett parcellázva több területre, egy útra és egy saját használatú útra.
Ebből adódóan semmilyen mértékben nincsenek még közművesítve a fentebb említett területek.
Utána érdeklődtem önkormányzatnál, hogy mi a menete a közművesítés folyamatának, amire azt a tájékoztatást adták, hogy kérvényt kell benyújtani ami majd elbírálásra kerül.
A kérdésem az lenne, hogy van-e vmilyen törvény, jogszabály ami kimondja azt, hogy utca, út közművesítése esetén ki állja a költségeket és mekkora mértékben? Vagy ennek az eldöntése teljes mértékben a helyi önkormányzaton múlik?

[ Szerkesztve ]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#11260) axioma válasza golfvariant (#11236) üzenetére


axioma
Topikgazda

Lehet, hogy Bp-en nincs, Pomazon van, es a lakoepuletnek is csak egy bizonyos reszere letszamtol fuggo max. 50% kedvezmeny van. A garazsra plane sok pedig epuleten belul van. Uromon is vannak durva adok, kulon topik volt (van?) rola az index Hazepites, lakasugyek temakorben.

(#11261) axioma válasza pvt.peter (#11259) üzenetére


axioma
Topikgazda

Belteruleti-e mar? Ha nem, akkor tuti semmire ne szamits (posta, szemetszallitas, sikossagmentesites stb. sem dolguk, nemhogy a kozmu).
Ha igen, akkor nagyon fugg attol, hogy bovites nelkul rafertek-e a halozatra, mert akkor csak a csatlakozas kiepiteseert kell fizetni. Persze a kozmuvek feladata a kozterulet es a telek hataraig elvinni, a belso ut nem szamit (pl. nyeles telek elejen a villanyora, ha lecsapja vmi akkor setalhatsz ki).
Csatorna peldaul jo kerdes... abszolute nem biztos hogy egyaltalan tervezik, akar belteruletnel is.

(#11262) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Ezt tuti jól értelmezem: [link]

Tegnap megjelent a kormányrendelet mellett egy törvényjavaslat is, amelynek értelmében a kormány visszaadja lakásaikat, házukat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek. A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaiknak

1, Felelőtlenül felvesszük a hitelt
2, Bebukunk vele, kimegyünk tüntetni
3, Csakazértse fizetjük, hitelt átadják a követlés behajtónak, kilakoltatási tilalom van.
4, NET létrejön átveszik az adófizetők pénzén az ingatlan amit hugyé-sz*ré visszabérelnek
5, NET-et fel akarják számolni, nem vesznek több ingatlant
6, Tulajdonsok visszakapják a szép tehermentes ingatlant. :Y

Eszem f*szom megáll, még az átírási meg minden költséget is átvállalnak, itt a másik cikk, bár ahogy látom szerencsére nem ingyen kapják vissza, de nagyon durva kedvezmények vannak.
[link]

A fenének fizettem a hitelt.....

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#11263) Mercutio_ válasza kraftxld (#11262) üzenetére


Mercutio_
félisten

+1

@kivan :W

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11264) #41635072 válasza kraftxld (#11262) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ezen én is eldobtam az agyam. Semmi következménye nemn lett a felelőtlenségnek, és a mostani boom tán sem lesz. Itt megint a tsztességes, előre józanul gondolkodókkal baxnak ki. Ennyi erővel életkezdési kedvezményként nem is értem nekem pl miért nem engednék el mondjuk a mindenféle ileltéket meg ilyeneket.
Aki rendesen dolgozik, fizet mindent be a közösbe, és nem akar három pulyát az b@szódjon meg, kb ez a jelenlegi politika. Lehet fel kéne vennem egy 60 milliós jelzálog hitelt és felmondanom a munkahelyemen majd széttárni a kezem...

[ Szerkesztve ]

(#11265) kraftxld válasza #41635072 (#11264) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Hát igen... pedig ha szépen a piacra tolták volna ezeket az ingatlanokat lehet normalizálódtak volna az árak egy kicsit.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#11266) concret_hp válasza kraftxld (#11262) üzenetére


concret_hp
addikt

:K

es ha esetleg az utolso 2 napban nyitsz ltp-t ami 20 eve van de 2 nap alatt megszuntetik, akkor spekulans vagy :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#11267) axioma válasza kraftxld (#11265) üzenetére


axioma
Topikgazda

Lehet, hogy lesz olyan. Realizaljak a nyereseget, ugyse tudna' a regi szinvonalat fenntartani... Jelentkezne'k egy kedvezo fekvesu cs.hazra a III. keruletben...

[ Szerkesztve ]

(#11268) axioma válasza concret_hp (#11266) üzenetére


axioma
Topikgazda

LTP-nel kulon orom, hogy csinaltak jopar munkanelkulit is ugyanazzal a lendulettel...

(#11269) skristof válasza axioma (#11267) üzenetére


skristof
tag

vagy vesznek fel hitelt... :O

(#11270) axioma válasza skristof (#11269) üzenetére


axioma
Topikgazda

Fenntartasra? Ah, szinte kizart, az nem ennek a retegnek hivoszava. Nyaralas, auto, plazmatv igen, de hogy javitson a hasznalhatosagon az tul racionalisan hangzik...
(Persze tevedhetek.)

(#11271) Oppenheimer válasza axioma (#11268) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Fundas ugynokoknek szerinted lottek? Kereshetnek uj munkat mind? Vagy a legjobban talan eletben maradnak?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#11272) concret_hp válasza Oppenheimer (#11271) üzenetére


concret_hp
addikt

az allami tamogatas miatt erte meg az egesz, nagyon meglepodnek, ha nem esne vissza max negyedere az uj szerzodesek szama :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#11273) Oppenheimer válasza concret_hp (#11272) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Vagy 10 vagy akar 5%-ara. Nem tudom mennyire fog visszaesni, hogy az ugynokok hany %-a kereshet uj allast, ezert kerdeztem Axiomat, o keni-vagja.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#11274) pvt.peter válasza axioma (#11261) üzenetére


pvt.peter
őstag

Először is köszönöm a választ.
Igen, belterületi már, nem nyeles telek.
Egész konkrétan erről lenne szó:
- pirossal és narancssárgával jelöltem az újonnan kialakított részeket
- ezen belül narancssárgával húztam át a leendő utakat
- zöld pöttyel jelöltem a kiszemelt telket ami talán megvételre fog kerülni
- helyrajzi számokat töröltem róla

Látható, hogy a zöld pöttyös telek baloldalán levő 3 telek közművesített illetve beépített (meg maga az az utca is).
Viszont az újonnan kialakított utca teljesen üres még, gyakorlatilag szántó.

[ Szerkesztve ]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#11275) attiati


attiati
veterán

https://concorde.blog.hu/2018/11/20/szegeny_gazdagok_gondolatok_a_hazai_ingatlanpiacrol

(#11276) RexpecT válasza Oppenheimer (#11273) üzenetére


RexpecT
addikt

A funda új termékeiből az első tuti felejtős: 7,24% THM

A második, ha lesz elég belépő, és tényleg tudják az olcsó hitelt adni a megtakarítás végén, akkor nem annyira rossz, viszont amit beleraksz pénzt(~5 - ~10 évig havi 40 ezer) azon felül az a ~4-6 millió kedvezményes hitel nem olyan egetrengető.

Tegnap az Erste bankban azt ajánlották, hogy nyissak NYESZ számlát, aminek van egy jogi kiskapuja, mégpedig, ha az utolsó 2 évben nem érkezik pénz a számlára(vagy ha érkezik akkor vissza kell fizetni az adókevezményt 20%-al növelten), akkor fel lehet venni az összeget, és az adójóváírást is és bármire elkölthető, akár lakás előtörlesztésbe is.
Neten ennyit találtam, nem hangzik rosszul, van ezzel valakinek tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

(#11277) vg válasza RexpecT (#11276) üzenetére


vg
addikt

Én felvettem 10 év után pár hónapja, előtörlesztettem a hitelem. Viszont nagyon sok 15+19,5% adót kell fizetni utána. A 19,5-t 3 hónap után elég visszautalni.

(#11278) Oppenheimer válasza RexpecT (#11276) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Ismereim a termekeik, szerintem egyik sem versenykepes. De a kerdesem tovabbra is all: vajon mennyi ugynok marad meg?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#11279) axioma válasza Oppenheimer (#11278) üzenetére


axioma
Topikgazda

En azt tippelem hogy az ugynokok kozul azok, akik me'g csak az ltp termekeit kotottek, azok tuti kiesnek. De ok a kezdok. Akik mar banki termeket is adtak el mellette, azok kozul egy ideig a hitelezes miatt mehet, ahhoz van eleg tudasa is, de nyilvan tobben lesznek ott is mint kellene. Foleg ha a mostani hitelfelveteli kedv lanyhul.
Jelenleg valoszinuleg par honapra valo tartalekot felhalmoztak 2 nap alatt, de maga a megtakaritasi termek eladasa mint tevekenyseg munkaideje felszabadul, akarhonnan nezzuk.
Amugy hagyjatok ezt a keni-vagja dolgot, en a rendeletet meg az aszf-et ismerem kicsit jobban mint az atlag uzletkoto, raadasul a regi allapotot csak jobban.

[ Szerkesztve ]

(#11280) RexpecT válasza Oppenheimer (#11278) üzenetére


RexpecT
addikt

Mivel nem versenyképes, én is egy ilyen 5% körülre tippelek. Valamennyi ügynököt fent kell tartaniuk amúgy is, mert a lakástakarékból való igénylést papír alapon kell kitöltenie az ügynöknek(még?, mert szerintem sok értelme nincs).

(#11281) axioma válasza RexpecT (#11280) üzenetére


axioma
Topikgazda

Csak az athidalo kolcson igenylesnel gyakori az ugynok segitsege - a sima megtak. megigenyleshez nem mennek ki, abbol nincs rajta jutalekuk, kiveve eddig amikor egybol probaltak ujrakotni, vagy mast hozzatrukkozni... amugy meg user kuldje vissza kitoltve az aviso-t azt annyi. Onnantol a kozpont levelez vele, ha kell.

(#11282) RexpecT válasza axioma (#11281) üzenetére


RexpecT
addikt

Aha, akkor hozzám azért jött még a "vég" előtt, hogy rámtukmáljon a megosztás helyett egy újabb fundamentát.

(#11283) axioma válasza RexpecT (#11282) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat, necces, mert fundanal az ilyen kotesre penzt nem kap mert neked ingyenes lett volna, hanem csak a pontokat, azert meg csak spec. helyzetben erte csak meg.

(#11284) petyametyo válasza kraftxld (#11262) üzenetére


petyametyo
aktív tag

Hát a f...sz ki van ezekkel :W :W :W

(#11285) attiati válasza kraftxld (#11262) üzenetére


attiati
veterán

4. Hány %os áron vették meg a lakásokat az adósoktól? Mennyiért bérelték? (Mondjuk %-ban kifejezve)
6. Most milyen áron vehetik meg?

Emlékeim szerint a piac legalján nagyon olcsón "adták" el a lakásaikat a tulajok. És most drága idoszakban vehetik vissza, számomra még nem ismert árfolyamon.

(#11286) attiati


attiati
veterán

[link]

[link]

Ha jól értem, akkor már a program indulásakor ott volt az 5 éven belüli visszavásárlás lehetősége.
Az lesz a kérdés, hogy milyen áron vehetik vissza.

5 évvel ezelőtti cikk szerint az átvételkori ár + alapkamat, ami nagyon nagyvonalú.
És azt írja, hogy 1,5%-ért bérelhette, ami szintén baromi olcsó.

És akkor még ott van az 5 éves visszavásárlási opció. Ha 2013 után tovább estek volna az árak, akkor nem feltétlen él vele. Ha sokat emelkednek a lakásárak, akkor meg visszaveheti 2013-as áron.

(#11287) updog válasza attiati (#11286) üzenetére


updog
senior tag

A 2014-es cikkből, amikor a lakásállomány fele volt már meg: "Nagyjából a bérlőinknek az egynegyede késik a fizetéssel, ebben benne van a 10 napos késedelem, meg az öthavi is."

Itt a 8-10.000 forintos lakbérekről beszélnek... Én nem félek, hogy a "károsultak" majd tömegesen veszik vissza a nyomott árú ingatlanjaikat, aki ide került, azt nem valószínű hogy felveti a pénz azóta.

Na és ha mégis? Én pont letojnám, örüljenek hogy visszakapták a lakásukat, nagy részük kínlódott eleget, aki meg csak simán jól jár majd, az örüljön (és amúgy maradjon a fenekén).

A baj az, hogy a fejekben viszont nem fog változni semmi, az idáig vezető problémákat nem hogy nem oldották meg, de pénzügyileg műveletlenebb az ország mint valaha, a szociális szakadék csak nő és nő, mindeközben nulláról lakáshoz jutni egyre nehezebb...

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#11288) amargo válasza updog (#11287) üzenetére


amargo
addikt

Nekem miért is kell örülni, annak, hogy megint én fizetem ki mások kárát/jólétét?
Engem speciel dühít, hogy az én pénzemből semmirekellő pénzügyi analfabéták gyarapodnak.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#11289) petyametyo válasza amargo (#11288) üzenetére


petyametyo
aktív tag

+1

(#11290) Mercutio_ válasza updog (#11287) üzenetére


Mercutio_
félisten

Hitelt kaptak, de 8-10k gondot jelent?
Hagyjuk már a hülyeséget...
Ez szimpla hozzáállás/mentalitás kérdése.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11291) concret_hp válasza amargo (#11288) üzenetére


concret_hp
addikt

nem is az a baj, hogy 1x kifizeted, hanem hogy továbbra is az az üzenet, hogy majd az állam megment az adófizetők pénzén. és hogy a dolgoknak nincs következménye (mondjuk ezt más ügyek is bizonyítják :U)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#11292) astorre19


astorre19
aktív tag

Gyanítom ezek az emberek többet hitelt nemigen fognak kapni.hacsak nem spórolták össze a lakás árát eddig akkor nem tudom miből vennék vissza most.

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#11293) Mercutio_ válasza astorre19 (#11292) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ott van a cikkben: " Azon bérlők esetében, akik nem tudnak élni az egyösszegű visszavásárlás lehetőségével, a kormány hosszú távú részletfizetést tud felajánlani."

2013-as áron még a hülyének is megéri megvenni és azonnal továbbadni mai áron, VAGY tovább bérli 8-10k/ért havonta...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11294) astorre19 válasza Mercutio_ (#11293) üzenetére


astorre19
aktív tag

Óhh ezen átsiklottam.
Csodálatos,én meg fizessem a 20 éves piaci lakáshitelt,jajj de jó

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#11295) updog válasza Mercutio_ (#11293) üzenetére


updog
senior tag

Sőt, nem is a 2013-as teljes áron veheti meg, ha jól értem, mert az Eszközkezelő annak x%-át adta csak érte, és ugyanezért az összegért + alapkamat veheti vissza, és ugye eddigre a hitelét is elengedték.

Mondjátok, ha valamit rosszul értettem, ez alapján.

Mondjuk én még mindig azt mondanám, hogy egészségükre - ha ezt a rengeteg-rengeteg veszteséget a bankok nyelnék be, nem az adófizetők, és bármi is változna ezeknek az embereknek a pénzügyi tudatosságában.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#11296) Mercutio_ válasza updog (#11295) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ennyit a "közpénzekkel való felelős gazdálkodás"-ról :(((

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11297) Csabroncka válasza Mercutio_ (#11293) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ha kamatmentes törlesztési lehetőséget biztosítanak akkor gáz lehet!

De én például büntiből eltiltanám őket 5-10 évre paci hitel felvételétől

"in medias res"

(#11298) adalbert1 válasza concret_hp (#11291) üzenetére


adalbert1
veterán

Igen, engem is az zavar a legjobban az egészben, hogy egy olyan üzenete van ennek is, hogy nyugodtan nyújtózkodj tovább, mint ameddig a takaród ér, maximum majd mi adunk neked egy nagyobb takarót...

(#11299) attiati


attiati
veterán

itt vannak a számok

[link]

sorban:
1. a NET 137 milliárd forint költségvetési forrást használt fel, amellyel 324 milliárd forint jelzáloghitel megfizetése alól mentesítette a hiteladósokat.

Ebből nekem az következik, hogy a bankok nyelték be a tartozás ~60%-át (de ennek egy része valószínűleg talált pénz volt a várható leírások miatt).

Moral hazard az ügyfeleknél jelentkezik, másrészt a bankoknál is. De a bankok sokat álltak a számlából (a végtörlesztéssel és más akciókkal együtt), így a kockázatkezelésben szerintem erősebb lett a bankszektor (a kötelező jegybanki szabályok miatt is)

2. átlagosan valamivel több, mint 11 ezer forintért bérelhetik az ingatlanokat, a NET idén október 31-ig 13,92 milliárd forint bérleti díjat számlázott ki, ebből az ügyfelek 13,4 milliárd forintot befizettek. (A nem fizetők esetében csak idén az első háromnegyed évben 925 végrehajtási eljárást kezdeményezett a NET a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnál

Van, aki még ezt a 11e ft-ot sem fizette.

3.

Ha valóban az átvételkori árat kell most megfizetni, akkor azok jártak a legjobban, akik kb 2013-2014-2015ben adták át a lakást.
Elég sok lakást 2016 után vettek át, így nagyon egyenlőtlen az eloszlás.
A legnagyobb kockázatvállalók / legrosszabb helyzetben levők járhatnak a legjobban, akik már 2013-ban bedobták a törölközőt.

4. a visszavásárlásra kamatmentes hitelt kínál
Ez már tényleg no comment.

5. "kezelt ingatlanok többsége a keleti országrészben, azon belül is Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, de nagyszámú NET-lakás van Pest megyében is."

[ Szerkesztve ]

(#11300) Gabró


Gabró
tag

Nézegetek belvárosi lakásokat, és találtam két lakást a lépcsőházi képek alapján ugyanabban a házban, amit kívülről már jól ismerek, és számomra egész jó helyen van. Megdöbbentő, 50 százalékos különbség van a négyzetméterárakban. Szerintetek melyik lakás négyzetméterára áll közelebb a realitáshoz?

a 1,5 millió forintos: [link]

vagy az 1 millió forintos: [link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.