- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
hurenzon #33041 üzenetére
De mindkét szempontból probléma lehet az, hogy túl magas a beépítettség, nem?
- az építési hatóság nem fog engedélyt adni, mert nem felel meg a beépítési szabályoknak. 10 év után már nem kapok büntit és nem kell lebontani sem, de attól még fennmaradásit nem adnak
- a banknál esetleg előfordulhat, hogy nem csak az értékelés a kérdés, hanem hogy szabálytalan ingatlanra nem adnak hitelt (ez akkor merülhet fel, ha az értékbecslő kiszúrja a problémát, ami valószínű) -
FireKeeper
nagyúr
válasz
hurenzon #32973 üzenetére
igen, ennek nagy része szemét "csak", meg azért a lakáson is látszik hogy 0 ráfordítással volt kiadva, gondolom nagyi kihalt belőle és 1-1 ment a bérleti piacra. sztem konvergál a nullához azon bérbeadók köre akik aktívan karbantartják, neadjisten fejlesztik a kiadott ingatlanjaikat, de azért a bérleti díjat szépen minden évben emelik mert hát a piac ilyen, infláció blabla
-
axioma
Topikgazda
-
sakal83
addikt
válasz
hurenzon #32521 üzenetére
Nem korrekt, de megteheti, nem kell semmit fizetnie sem elfogadnia. Ha kell a lakas, menj bele az o ugyvedjebe. Jogilag mind a ket felet kepviseli.
Probald elerni, hogy akkor fizesse a sajat ugyvedjet, vagy alljon bele. Fontos, hogy a Te ugyvededdel is nezesd at es veglegesitsetek meg emailen, es a helyszinen mar csak ellenorizd le, hogy ugyanaze a kinyomtatott, ha 1 szoban barhogy elter, felallsz es elmesz, ezt tudasd vele elozetesen. (engem 2 honapja igy akart atverni a vevo ügyvédje. A leveglesiteskor ugy kuldte at, hogy az utolso verziot tisztazta, kozben felcserelt par szot... - lenyeges volt- Oda sem mentem, elkuldtem irasban a picsaba, es a vevo hivasat tobbet nem fogadtam).
Ha nem akarsz igy vele szerzodni, amit megertek, mert az uzlet bizalmon alapul, akkor meg is szivathatod, irass vele par tervezetet es ne menj el alairni...
Szubjektiv velemeny: hagyd a picsaba, mert ilyen esetben marvannyira beszukul a bizalom, hogy kicsinaz esely a megegyezesre. Sok penzrol van szo mind a ket oldalon. Lesz masik ingatlan, persze ha jo vetel akkor lasd fenn. A multkori esetben mar az elso talalkozaskor rossz erzesem volt, es be is igazolodott. Sokszor az elso megerzesre kell hagyatkozni.
Sok ugyletet csinaltam mar. A sikeresek mindig gyorsak voltak es baratsagosak. Fontos hogy a vevo akarja az ingatlant, az elado pedig el akarja adni. Az elado legyen elegedett az arral, a vevo pedig a termekkel. Ha vmelyik hibadzik ott nincs biznisz.
Ja es a sajat ugyvededet fizesd ki miutan ismertetted a korulmenyeket, sztem ugy sem keri el a full penzt erte.
-
Qtya123
őstag
válasz
hurenzon #32204 üzenetére
Pár hete írtam ismerősök óbudai lakásvásárlásól, hogy ami 60 milla körüli, vagy kicsit alatti panel volt, nem lelakva, azokról sorra csúsztak le.
Úgy tudtak ők is venni, hogy odamentek, megnézték, megvették. Nem volt idő még pár napot sem gondolkodni, megnézünk másikat is, stb. -
dnelb
veterán
válasz
hurenzon #32204 üzenetére
Már nyáron is ez ment a jobb lakásoknál, legalábbis ahol én néztem(11., 13. ker 2018+) . A sajátom úgy tudtam megvenni hogy elsőnek mentem, és kiirt áron. Júniusban.. Jan-jun között meg max 1.5 hét alatt elkeltek, többről így maradtam le.
Azóta meg egyébként annyit emelkedtek az árak, hogy most már nem tudnám megvenni ugyanezt. -
adalbert1
veterán
válasz
hurenzon #30891 üzenetére
Ennyi pénzért ki akar társasházban lakni?
Oké, hogy jó a lokáció, meg valószínűleg minőségi lesz, de a fene se akarná, hogy alatta/felette esetleg falszomszédként mellette lakjanak…
Illetve ennyiből azért elég jó önálló házak is kijönnek.
Persze attól függetlenül, hogy nem értem kik azok, még biztos megvan a célközönség. -
erx470
csendes tag
válasz
hurenzon #29900 üzenetére
Rendben ezt értem. Akkor 3an indulunk a hitelbe a Feleségem adóstárs, a Nyugdíjas adóstárs és én adós.
"Ha az Asszonynak/Feleségnek később rendeződik a pénze (valszeg munkahelyet vált, gondolom 3-4 hónapnak el kell telnie az új helyen), mi a menete a nyugdíjas adóstárs kiváltásának (gondolom akkora bejelentett bérrel kell bejönnie, mint az adóstárs beszállt a hitelbe)? Új szerződés kell a bankkal? Ennek milyen díja lehet? Újra vizsgálnak engem is (mint a hitelbírálatnál) vagy csak az Asszonyt/Feleséget?"
-
sakal83
addikt
válasz
hurenzon #29838 üzenetére
Nem. Mondjuk odament a bankhoz es megvette 2016ban egy akkor 10millios panelre terhelt chf alapu kb 18m ftos kovetelest. Ezt kb megkapta 3m ftert.
Majd elindulta a végrehajtás es licital ra. Mondjuk a vegen elvitte 14mert, a 10mos piaci ar felett, amit kvazi sajat maganak fizet ki
Es tadam. 3m ftjaba került
Eleg sok a hatalomhoz kotheto ceg vasarolt be tobb sza mrdnyi kovetelest igy, mert a bankoknak a tartalekratak miatt le kellett epiteniuk a nemfizeto allomanyt.
-
rwin5
őstag
válasz
hurenzon #29805 üzenetére
Köszi, közben matekoztam én is, hogy vagy ez / vagy az legyen. Lehet inkább a kazáncsere mellett döntünk a fűtéskorszerűsítés végett. De pár ismerősöm áttért arra, hogy klímával fűt, nem tudom, hogy érdemes-e így beleölni a gázalapú rendszerbe milliókat (csak a kazán 1-1,5 milla).
Mindenesetre pályázni fogunk rá, aztán elválik, hogy egyáltalán bejutunk-e abba a rétegbe akik majd "nyernek". -
Drizzt
nagyúr
válasz
hurenzon #29339 üzenetére
692e Ft / m2.
Az átlagos hirdetési ár a 15. kerületben 791e Ft / m2.
Szerintem nem sok ok van a meglepődésre. Nyilván a panel, meg a méret picit a fajlagos m2 ár alá pozícionálja az adott lakást, de a 10 éve történ felújítás meg picit felfelé nyomhatja, attól függően, hogy milyen mértékű volt.A kereslet az év elején nagyon beindult, úgy néz ki most is tart a lendület. Szerintem lesz benne viszont megbicsaklás, mert az év elején jósolt, illetve befektetők által árazott kamatpálya már jelentősen módosulni látszik. A lakáshitelkamatok csökkenése hamar falakba fog ütközni, ha esetleg ez még nem történt meg. Év végére már az MNB alapkamat várakozás is módosult 6%-ra.
-
sakal83
addikt
válasz
hurenzon #29329 üzenetére
Ujra van kereslet. Hitelt mar lehet kapni 70e/ho/10m ft, es ez piaci 20 ev fix.
Sokkal jobb mint az alberletek ara. A CSOK PLUSZ pedig kiváló annak, aki jogosult, es nagyon kedvező.
Azert bpen nem kell nagy tudas egy parnak, hogy 900e ft meglegyen havonta., abbol pedig 30% alatti eladosodottsaggal lehet 50m alatt venni lakast mar.
Tippre 42-44m lehetett a lakas, ami 40 havi jovedelem egy parnak. 20% onresszel 32 havi...
-
Qtya123
őstag
válasz
hurenzon #28025 üzenetére
Na, el is adták. Gyakorlatilag egy hét alatt. 48.5-ös árból 750e Ft-ot alkudtak a vevők. Minden napra volt jelentkező és már jövő hétre is be akart jelentkezni 4 érdeklődő.
Szóval lehet, hogy még kicsit többért is elment volna.Durva egyébként, mert északi aggloban vesznek 120 nm-es felújított házat 73 millióért, szóval nem kell a világ pénzét hozzátenniük.
(jó mondjuk, hogy miként van felújítva minőség tekintetében, azt nem tudom) -
axioma
Topikgazda
válasz
hurenzon #27941 üzenetére
OK, akkor lehet az ellenorzes az ugyved dolga, hat ja, ugyvedet valasztani se egyszeru.
Biztositas meg lehet hogy csak a hibazasra vonatkozik, a szandekossagra nem.Ettol me'g persze van amikor az ugyvedi letet a megoldas, csak megfeleloen kell tajekozodni az adott szemelyrol.
-
tomazin
veterán
válasz
hurenzon #27930 üzenetére
Ezt technikailag hogyan oldja meg az ember?
Mert amig nem adnak penzt, addig en sem raknek fel senkit szeljegyzetbe sem.Illetve hova erdemes felrakni a sajat hazunkat? Ingatlan.com, jofogas, meg HA pipa, marketplace annyira egy ipari hulladek,h oda nem latom ertelmet felrakni.
-
-
rwin5
őstag
-
válasz
hurenzon #26986 üzenetére
A hirdetés kültéri képe alapján ez a Csokonai köz eleje Szigetszentmiklóson.
Nekem bejön az utca és a környék, de a települést nem ismerem, bár van ismerős, aki onnan ingázik, és szerinte elviselhető a közlekedés. -
válasz
hurenzon #26982 üzenetére
84nm nyilván a padlástér beszámításával lett... utóbbi olyan, mint ahol Quagmire tartja pórázon az ázsiai nőit. Migiri-migiri!
Az a beépített erkély egy teljes mellényúlás. Ennyi melóból inkább minhárom szobába tudott volna rakni 1-1 francia erkélyt.
Harmadik emelet és nincs lift.
Egyébként több hirdetésben is szerepel, érdemes az összeset átnézni, van kültéri kép is feltöltve!Szóval lehet ez jó, de vannak itt tisztázandó kérdések, egy építész/szaki véleményét biztosan kikérném.
-
-
-
válasz
hurenzon #26654 üzenetére
A Promoció a Spirit Residence és a Westside Garden Projekteken azokra, az ingatlanokra vonatkozik, amelyek a Társasház alapító okiratban egy külön helyrajzi számon kerültek feltüntetésre, azonban az adott önálló rendeltetési egységen belül fizikailag kettő darab lakás került kialakításra.
-
válasz
hurenzon #26359 üzenetére
Pofátlanság, legalábbis magyar viszonylatban.
Angliában:
Nem kell letétbe helyezni foglalót, csak mutatni valami papírt, hogy tényleg megvan a pénz, mondjuk egy számlakivonatot.
10% önerőre a mai napig adnak 5% körüli kamatra hitelt.
A szerződés aláírásáig bárki bármikor elállhat, utána is csak 10% bánópénz terheli az elálló felet.
A többi része valóban pofátlanság.
Dörzsölt lehet az ingatlanos, de persze el is lehet utasítani a szerződést, és új vevő és/vagy ingatlanos után nézni. -
válasz
hurenzon #26359 üzenetére
- 10% előleg , ügyvédi letétbe
- többi jelzálog hitel
Melyik bank ad 10% önerőre hitelt? Nonszensz.- vevő bármikor elállhat, előleg visszajár
+
- 6 hónapos időszakban nem lehet tovább hirdetni az ingatlant
+
- hozzájárulás , hogy vevő opcionálisan hozhat új vevőt és vele kötelező adásvételi szerződést kötni , a vevő árulhatja az ingatlant a 6 hónapos várakozási időszakban .Magyarul kockázat nélkül parkoltat az eladónál 10%-ot, aztán a legolcsóbb ingatlant valszeg' jobb áron tudja majd eladni, és így nyereséget termel a bizniszen.
Ha 6 hónap alatt nem talál palimadarat, akkor visszakapja a foglalót, és csókolom.
Van pofája, eszem-f@xom(!) megáll.Nem számítva azt, hogy az új vevővel is lehet ugyanilyen megállapodást köttetni, és a végtelenségig csúszhat a történet.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
hurenzon #23901 üzenetére
Hat ezt Egerbol sem ritkasag megcsinalni. Nekem M1-M7 bevezeton van a munkahely, kb. 1-2 havonta megyunk be. Varos masik vege, de nagyon ritka a ket oras utido elerese egyiranyban. Eleg konnyu dolgom van, mert a munkatarsamnak van ceges autoja es szinten Egerbe koltozott, igy kb. olyan erzes, mintha soforom lenne ilyenkor.
De napi szinten a 2*30 percnel tobbet ingazni nem birnek ki, jarmutol fuggetlenul. Amikor elkezdtem dolgozni, akkor meg belefert az idopazarlas, ma mar nagyon nem.
Az teny, hogy baratok hianyoznak BP-rol, de hetvegen meg gyorsabb/egyszerubb odamenni, vagy idecsoditeni oket. A varos levegoje nyaron meg eg es fold. Telen azert itt is erzodik az olcso futoanyag felhasznalas. Sportolasi lehetoseg boven van, szorakozasi joval kevesbe, de az azert annyira mar nem is erdekel.
Szoval en meg legkevesbe az agglomeracioba koltozest ertettem mindig is. Sokkal nem rovidebb bemenni idoben a belvarosba, elony meg sajat megitelesem szerint kevesebb. De persze mindenkinek mas a prioritasa. Random megyeszekhely szerintem elhetobb, mint egy random agglos varos. Nyilvan tulnyomoreszt home office eseten. Egeszsegugy az viszont sajnos helyben gyenge, ha mas nem, az opciok hianya miatt. -
válasz
hurenzon #23486 üzenetére
...van mikor jobb kamatot kapsz...
Erre mutasson már valaki egy tényleg létező példát, mert az internet korában szerintem ez értelmezhetetlen. Arról nem beszélve, hogy a közvetítő jutalékát is ki kell termelni, miközben a banki ügyintézőre mindenképpen szükség lesz egy jelzáloghitel lepapírozásához. Vagy nem? -
kene84
aktív tag
válasz
hurenzon #22054 üzenetére
Igazából ha jól értem olyanoknak mint mi a párommal, akik csak most választották ki a lakást, de még egy tollvonás nem történt az ügyben, már felesleges a zöld hitellel számolni.
A maradék összeg akkor gondolom már azoknak lesz elég, akiknek az utolsó hetekeben/napokban sikerült beadni minden szükséges papírt. -
Zanik
addikt
válasz
hurenzon #21985 üzenetére
Elég érdekes ez a sztori, pláne hogy az MNB február végén még csak 77 milliárdról írt, ami kb. 5 hónap alatt jött össze. Most meg 1 hónap alatt lezárult volna annyi igénylés pluszban, hogy már satuféket húznak a bankok? Értem én az óvatosságot, de most egy csomó emberre ráhozták a frászt akár tök feleslegesen.
Én is most tárgyalok egy épülő BB-s lakásról, de még ha a héten lepapíroznám, akkor se tudnék szerintem április közepe előtt mindent beadni a bankba. Ergo most kérdés hogy egyáltalán vállaljam-e a kockázatot, miközben lehet április végén azt mondja esetleg a bank, hogy bocsi haver, nem kapsz ilyen hitelt.Amúgy úgy volt hogy be fogják jelenteni mikor a keret 2/3-át lehívták. Ez eddig nem történt meg.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
hurenzon #21588 üzenetére
En ami szakertoi velemenyeket lattam, azok Budapesten idenre stagnalast, videkre arnovekedest josoltak, hasznalt lakasok tekinteteben. Uj lakasokra meg novekedest mindenhol. De sokfele joslat van es tenyleg mindig vannak olyan elore nem lathato esemenyek, amikkel nem lehet szamolni. Illetve az ingatlanpiac eleve olyan komplex, hogy nagyon nehez elore latni benne es nem is valami egyseges. Maskepp alakulhatnak a Rozsadomb es Abaujvaros ingatlanpiaci folyamatai. Olyan velemenyek is vannak, hogy vilagszerte ingatlan- es eszkozar buborek van. Kozben meg ha hitelre akarsz venni, annak a kondicioiban romlas varhato. De leginkabb a fene se tudja mi lesz. Pl. ha a szomszedban kitor a haboru, annak se nagyon lehet megtippelni a hatasait. Pedig annak is nullatol nagyobb az eselye egyre inkabb.
-
noiq_nolife
csendes tag
válasz
hurenzon #21588 üzenetére
Az ingatlan bizniszben érdekeltek véleményére nem adnék, szerintük úgyis minden csak felfele mehet. A tőzsde mostanában zuhant nem keveset. Nem sokára választások lesznek. Iszonyat eladósodott az ország és baromi magas az infláció. Bármi lehet és annak az ellenkezője is.
-
KMT
addikt
válasz
hurenzon #21362 üzenetére
Hol van ebben a szóban forgó megkötés? (Mondjuk a használt lakásosban, mert épp az érdekel.)
Ez továbbra sem jogszabály egyébként. A tájékoztató feladata lehetne a bonyolult jogi szöveg helyett, azzal azonos értelmű, de közérthető, praktikus információk bemutatása. Nem a jogszabályon felüli, XY Marika és YZ államtitkár bácsi által kitalált további megkötések létrehozása. Egyébként ránézésre ezt is teszi a doksi.
-
A Zéé
addikt
válasz
hurenzon #21347 üzenetére
Annó szüleim kaptak úgy építési telket az önkormányzattól, hogy a telek az valami adminisztrációs költségét cserébe örök bérletbe az övék lett. Aztán pár évvel később rájöttek a hivatalban, hogy ez faxság, szóval valami jelképes összegért megvehették saját tulajdonúnak. Szerintem itt is hasonló lehet.
-
KMT
addikt
válasz
hurenzon #21210 üzenetére
Úgy tudom, nem önerőből, hanem az eladásból fizetné ki. Igazából egy lépéssel odébb van a probléma. Az általunk kinézett lakás hitelmentes, de ahova a mi eladónk költözne, ott minden is van rajta. És az ő bankja meg egy hét alatt számolja ki a tartozást, addig meg állítólag nem lehet nekik adásvételit kötni. Állítólag. Nekem ez fura, de nem értek hozzá, ezért kérdezem. No meg mert közben milliókat vesztünk a kamatnövekedésen.
-
Brave_86
aktív tag
válasz
hurenzon #20700 üzenetére
Lehet sikerült megfejtenem mi lehet az oka:
az ügyvéd a BFKH Budapest XIV, Bosnyák tér 5 Földhivatalba adta be az Ingatlan-nyilvántartási kérelmet 2021. május 18-án.
Viszont a Pest Megyei Kormányhivatal - Földhivatali Főosztály (Dunakeszi) által csak 2021.05.27-i keltezéssel kerültünk széljegyre!
Ez logikus lehet? Nem hinném, hogy ennyire egyedi lenne a mi esetünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest