Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10401) hurenzon válasza Patrick (#10400) üzenetére


hurenzon
senior tag

Igen

(#10402) skristof válasza hurenzon (#10401) üzenetére


skristof
tag

izgalmas rally lehet ebből..
ez a bejelentés már most erősítheti a keresletet, ami drágítja a már futó projekteket is. aztán 2020-tól pedig jöhet egy újabb emelés. kérdés, meddig bírja ezt a piac (bár a fővárosi piacot erősen húzzák a külföldi szereplők)

egyre rosszabb helyzetben vagyunk mi is, mot szeretnék 60-70nm közötti, élhető részen venni BP-n lakást :((

(#10403) axioma


axioma
Topikgazda

Hat, nem tudom, hogy mekkora emeles lesz belole. Az arak sokkal inkabb a kereslethez igazodnak... most 2019 vegeig biztos sokkal jobban orultek haza lesz, de aztan mar azon mulik, hogy mennyit visznek el a most se kedvezmenyes afa-s (iroda, felujitas stb.) projektek a munkaerobol. En nem szamitok az afa miatt plusz emelesre, sot realertekben csokkenesre... ugyhogy kivarok. (Bar most kene eladnom es kesobb vennem, de a csalad odzkodik a ketszer koltozestol...)

[ Szerkesztve ]

(#10404) dugynok válasza axioma (#10403) üzenetére


dugynok
senior tag

Meg ugye ki tudja mi lesz a vilàggazdasàgba, mikor és mennyit emelkednek a kamatok... Az is befolyàsolja a keresletet és az àrakat.

(#10405) Kobe válasza Patrick (#10400) üzenetére


Kobe
veterán

Nem feltetlenul, tobb komponens is benez.

Egyreszt most 2019ig tuti megindul mindenki mint a birka lakast venni, mert alacsony a kamat es alacsony az afa, igy egy eves tavlatban meg nagyobb emelkedo nez ki.

De 2020ra valoszinu tul leszunk 2-3 negyedeves kamatemelesi fazison, ami a kereslet visszaeseset jelenti. Akkor hiaba fog noni az afa merteke, ha csokken a kereslet el kell kezdeni occsobber adni magasabb afa mellett is kulonben a nyakadon ragad.

Ha nem lesz kereslet, akkor kevesebb kiskiralyi arroganciaval felvertezett zavarosban halaszo szakmunkasbol sem kell majd annyi - gondolok itt arra, hogy a komuves aki 4 eve a hazad kozelebe se mehetett volna, mert kontar, most rad rakja a telefont, de ha szukul a kereslet o is lehajol majd a kisebb melokert is, ez megint lokhey kicsit lefele.

Illetve a maganepitkezeseknel megnarad az 5% afa, vagyis a kereslet egy resze atterelodik a sajat csaladi haz kivitelezesebe pl, inkabb a 40m ert 35nmes ujepitesu garzonok piaca szukul majd be

Lehet 2 ev mulva megeri epitkezni?

(#10406) Stanlee válasza Kobe (#10405) üzenetére


Stanlee
őstag

Szerintem nem lesznek uj beruhazasok, ugyanaz lesz mint 2009-2012 tajekan volt. Lasszoval kell fogni a vasarlokat. Aztan amikor mar a teljes epitoipar sir, akkor a valasztasok elott gyorsan kihirdetik, hogy akkor most megint lemegy az AFA tartalom.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10407) Oppenheimer válasza Stanlee (#10406) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Szerintem nem lesz tobb altalanos lakasafa csokkentes. Varga vilagosan fogalmazott: nem akarjak hogy a sokadik lakast vasarlok is reszesuljenek a kedvezmenybol. Vagy nem lesz a csok mellett semmi, vagy lesz esetleg meg egy kis segitseg a csaladoknak. Elso lakast vasarlokkal szerintem nem foglalkoznak.

Azzal egyetertek hogy kvazi megszunnek az ujlakas projektek.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#10408) concret_hp válasza Stanlee (#10406) üzenetére


concret_hp
addikt

én is arra gondolnék hogy leállnak a beruházások, vagy legalábbis nagyon durván visszaesnek, ami nem lesz kész jövő év végéig azt befejezik valahogy aztán mehet aki amerre lát.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10409) axioma válasza Kobe (#10405) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ebbol kimaradtam, nem lattam hiradot: sajat epitkezesre marad az 5%??? Az teljesen jo nekem! Kerdes, mitol lesz egy epitkezes magan. Az szivas, ha egy telekre ket lakas mar nem az. Mert koltseghatekonyabb...

(#10410) Kobe válasza Oppenheimer (#10407) üzenetére


Kobe
veterán

Azert valljuk be, ha annyira nem akartak volna, hogy ne a beruhazasi celu lakasprojektek es kedvezmenyezes fussanak fel, akkor nem lett volna nehez ugy vegiggondolni a folyamatokat 2 perc alatt ne lattak at volna es fedeztek volna fel ennek a "rejtett" lehetoseget.
Khmm khmmm.... Garancsi..... Khmm khmm....Market zrt... Es lehetne meg par nevet felkohinteni :)

Nem veletlen igy lett kialakitva, hogy a nagyberuhazasos projekteknek kedveztek az afa kedvezmennyel, a CSOK- kal pedig az egyszeri, csaladi hazakban utazo generalkivitelezoknek.

Kicsit olyan, mint a kozutkezelo nyilatkozata telen, hat, mindenre fel voltunk keszulve, de hora.... Na arra pont nem.

Axioma: pontos feltetelrendszert nem mondtak, de ezt mondtak valamelyik nap, rtl hirado. Gondolom sajat tulajdonu telken sajat felhasznalasi celra ha te bizod meg a generalkivitelezot, akkor marad ez a lehetoseg.
En is abban remenykedek, hogy ha most szarra arazodik az ujepitesu garzonpiac majd veall az egesz a nagyok miatt, akkor akar ujra elerheto arszinvonalu, alkukepes lesz egy sajat epitkezes kisebb geberalkivitelezovel

[ Szerkesztve ]

(#10411) Stanlee válasza Oppenheimer (#10407) üzenetére


Stanlee
őstag

Abban igazad van, hogy nem biztos hogy AFA konnyites lesz, hanem valami mas. De az biztos, hogy majd valamit kezdeniuk kell az epitoiparral, ha megint elkezd osszemenni a piac. egyszeruen annyira sokan dolgoznak benne, hogy nem lehet a szenvedeset figyelmen kivul hagyni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10412) Kobe válasza Stanlee (#10411) üzenetére


Kobe
veterán

Mit csinalnanak vele? Eleg ha hazakuldik a roman, ukran, stb vendegmunkasokat (kofaragok, marvanyosok mar most is sok helyen, a felsobbkategorias lakoparkokhoz olaszorszagbol jonnek), a megmaradt kapacitasok meg elegendoek lennenek a magyar munkaeroallomany ellatasara
Max annyi hogy nem 600at keresne a szaki, es be kene vallalnia a most annyira utalt 20e ftos csapcseret is, de lenne munkaja...

(#10413) Oppenheimer válasza Stanlee (#10411) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Allami stadionepitesek es a nem allami irodaepitesek lekotik majd az epitoipari eroforrasokat

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#10414) Mercutio_ válasza Oppenheimer (#10413) üzenetére


Mercutio_
félisten

2020-ra lehívnak minden EU-s pénzt, anélkül nem kültenek ilyesmire:N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10415) bpx válasza bpx (#10125) üzenetére


bpx
őstag

Nem kellett sokat várni az emelésre, 26,3m -> 26,8m.

(#10416) Oppenheimer válasza Mercutio_ (#10414) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Dehogynem, nezd meg a jovo evi koltsegvetest. 4000 millard beruhazasi keretnek kisebbik resze eu penz

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#10417) darksamu válasza bpx (#10415) üzenetére


darksamu
csendes tag

Metrodom is árat emelt a Berettyó utcai projektben.

Például ennek a BII-302-es lakásnak (70m2, 4 szoba) az ára így alakult eddig:

2017-01: 44.290.000
2017-09: 47.290.000
2018-01: 49.690.000
2018-03: 52.190.000
2018-07: 53.290.000

(#10418) concret_hp válasza darksamu (#10417) üzenetére


concret_hp
addikt

de egyébként az amúgy is jellemző, hogy ahogy nő a készültségi fok, úgy szép lassan emelgetik az árat is nem? persze nem feltétlen ennyire...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10419) darksamu válasza concret_hp (#10418) üzenetére


darksamu
csendes tag

Igen, valóban. De mondjuk érdekes lenne összehasonlítani, hogy egy 2015 környékén vagy korábban épült lakás ára mennyit változott mire eljutott a tervezőasztali fázistól a kulcsrakész állapotig. Sajnos ilyenről nincs adatom.

(#10420) vg válasza darksamu (#10417) üzenetére


vg
addikt

Ennek a linkelt lakásnak marha jó az elosztása, nagyon tetszik. Kár, hogy nincs ennyi pénzem. :(((

(#10421) Fandango válasza vg (#10420) üzenetére


Fandango
veterán

Egy ekkora lakáshoz nem túlzás a két fürdőszoba? Inkább egy fürdő, és külön wc szerintem. Sose szerettem ha a fürdőben van a WC.

[ Szerkesztve ]

(#10422) Mercutio_ válasza Fandango (#10421) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én a szobával egybenyitott konyha aka amerikaikonyhásnappali megoldástól mászok falra :W (legtöbbször valójában minkettő élhetetlenül kicsi lenne külön-külön)

btw mintha rémlene, hogy jött valami szigorítás, miszerint az ilyen megoldánál külön kell feltüntetni a konyha-rész alapterületet (és a maradéknak eleget kell tennie a szoba kritériumnak, bár ez nem akkora challenge)

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10423) Nehaiu válasza Fandango (#10421) üzenetére


Nehaiu
csendes tag

Mind a két fürdőben van wc is, szerintem ez így rendben van. Nagyon hasznos tud lenni egy 3 hálószobás lakásban (tehát jó eséllyel 2 szülő 2 gyerek esetén) a két külön fürdő.

(#10424) Fandango válasza Nehaiu (#10423) üzenetére


Fandango
veterán

Valóban 2 WC van, ez hogy nem tűnt fel. :Y
Egyékbént minden egyéni preferencia kérdése.

(#10425) Stanlee válasza Fandango (#10421) üzenetére


Stanlee
őstag

Szerintem ennyi emberre tervezett lakasnal a furdoszoba/WC szam pont jo. Ahogy masok is irtak, 2 felnott es 2 gyerek eseten hosszutavon ez egy normalis eletvitelt tesz lehetove. Amikor mi 3-an vagyunk anyukamnal e mondjuk idore menni kellene valahova, az azt jelenti, hogy mindig van valaki, aki nagyon hamar kell, hogy elkeszuljon, masok varnak. Reggeli csucsban is ez a szamu furdoszoba pont jo.

Ami engem is jobban zavar az az amerikai konyhas dolog, szemely szerint en sem szeretem ezt a fajta kialakitasat a lakasoknak.Mivel ilyenben elek en azt erzekelem, hogy fozeskor (foleg ha valamit olajban sutunk), az egesz lakas a szagban uszik.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10426) Mercutio_ válasza Stanlee (#10425) üzenetére


Mercutio_
félisten

1 fürdő+2 külön WC 2 felnőtt 2 gyerek felállás teljessen jól működik kb. középiskolás korig, utána már lehet csúcsforgalom reggel, főleg ha legalább 1 gyerek nőnemű.... ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10427) Tombi válasza Mercutio_ (#10426) üzenetére


Tombi
senior tag

Bizonyos egyedek kapjanak sajat furdot a szobajukba es akar oda is koltozhetnek ;]

(#10428) Mercutio_ válasza Tombi (#10427) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem kivitelezhetetlen, mivel pont a vizesblokk mellett van az egyik gyerekszoba :D

Valami ilyesmit én is el tudnék viselni :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10429) Stanlee válasza Mercutio_ (#10426) üzenetére


Stanlee
őstag

ismeros :D Ha baratnom szuleinel vagyunk, akkor az 1 db furdoszoba ahol a WC van keves lenne 5 emberre. Csak azert nincsenek gondok, mert egy kulon WC is kialakitasra kerult es baratnom szobajaban van egy mosdokagyloval ellatott "vizes blokk", igy mi ketten maximum a WC-t latogatjuk a reggeli tumultus idejen. Persze este ha furdes/tusolas is be van programozva, neha varakozasok vannak.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10435) MGE87 válasza darksamu (#10417) üzenetére


MGE87
újonc

53M? Garázs és tároló nélkül? Király!

Na ezért is költözök el BP-ről. :)

(#10436) DigitXT válasza MGE87 (#10435) üzenetére


DigitXT
félisten

Mondjuk nem értem az itteni árazást: nem kel el az adott összegért a használt
lakás/ház, fent van csomó ideje, erre jön a hirdetésfigyelő, hogy rádobott még...
(Nyilván drágábban kelendőbb lesz, nem?:DDD)

(#10437) skristof válasza DigitXT (#10436) üzenetére


skristof
tag

ez egy újépítésű lakás, amit a kereslet élénkülésével és a készültséggel együtt áraznak

(#10438) DigitXT válasza skristof (#10437) üzenetére


DigitXT
félisten

Ez igen, de amit én hozok példának, és kaptam róla értesítést, az marhára egy
használt házikó, és már fél éve legalább hirdetik, most meg árat emelnek: okos.

(#10439) Tombi válasza DigitXT (#10438) üzenetére


Tombi
senior tag

Régi taktika, ha valamit nem tudsz eladni, akkor próbálkozz többért, és így keletkeznek a beragadt palivadász hirdetések :)

(#10440) DigitXT válasza Tombi (#10439) üzenetére


DigitXT
félisten

Lehet a taktika része az volt, hogy a csökkenés előtt megemeli, hogy
nagyobbak hasson a csökkentés? Végülis, plusz 1MFt, mínusz 2MFt,
mindezt fel napon belül: teljesen hihető, hogy a piacot követi vele, lol.

(#10441) concret_hp


concret_hp
addikt

találtam egy olyat hogy egy telken két 10-11 lakásos társasház van, ebből épp 3 lakás is eladó, ez már gyanúra ad okot, hogy valami nem oké (amúgy elég jó környéken van), vagy csak 1 valaki látta, hogy bmeg a szomszéd ennyiért árulja, rakjuk fel mi is :F

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10442) hurenzon válasza concret_hp (#10441) üzenetére


hurenzon
senior tag

Cím?

(#10443) pepe76 válasza concret_hp (#10441) üzenetére


pepe76
csendes tag

Itt nálunk a 20 lakásos társasházban 4-en adták el mostanában, egy hirdeti és én is el fogom adni jövőre. 10 éve épült új társasház, jó környéken, abszolút semmi gond velük, nagyon jó lakások. Arról van szó, hogy aki akkor vásárolt új lakást az 10 év után már továbblépne.

(#10444) concret_hp válasza pepe76 (#10443) üzenetére


concret_hp
addikt

ez jóval régebbi épület, szóval ez a hatás nem nagyon lehetséges :)

Somlói út 62

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10445) Stanlee válasza concret_hp (#10444) üzenetére


Stanlee
őstag

Lehet, hogy valaki tobb lakast vett anno befektetesi cellal, vagy az epitoe volt es most penzze kell tennie gyorsan mindet.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10446) concret_hp válasza Stanlee (#10445) üzenetére


concret_hp
addikt

70-80as években épült a ház és 3 különböző telefonszám van...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10447) Stanlee válasza concret_hp (#10446) üzenetére


Stanlee
őstag

Anyukam is nezett egy hazban lakasokat, egyszerre 2 volt elado, kulonbozo emberektol. Azt mondtak, hogy a lakokozosseg jo (kozosen takaritotta az udvart 4-5 csalad a 12 lakasos hazbol amikor az egyiket mentunk megnezni es nagyon kedvesek voltak). Az egyik lakast amugy is el akartak adni, a masikban meg meghalt a tulajdonos, a gyereknek nem kellett. Persze kiderult, hogy mostanaban lesz esedekes a felujitasa is, ami teljes nyilaszaro cserevel es szigetelessel jar, amire nem tul sokat takarekoskodtak elore, igy utolagosan nott volna a havi fizetendo kozos koltseg.

Persze lehet, hogy bekoltozott valami junkie es mindenki menekul mint patkanyok a sullyedo hajorol :-)

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#10448) skristof válasza pepe76 (#10443) üzenetére


skristof
tag

hol, mekkora lakások, és mennyiért? priviben is jöhet, köszi :B

(#10449) kraftxld


kraftxld
nagyúr

A Fundamentának van már értelmes online felülete, számlaegyenleget nézni, stb.
Vagy még mindig küzdenek vele?

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#10450) DigitXT válasza kraftxld (#10449) üzenetére


DigitXT
félisten
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.