Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22270) King Unique válasza rayman2006 (#22268) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Erre szintén azt tudnám mondani, hogy először eleve azt kellene eldönteni, hogy pontosan milyen külső merevlemez kell.

Ha kifejezetten ütésálló, vízálló stb. kell, akkor a felsoroltak közül nyilván csak a Silicon Power Armor A60 jöhet szóba. Vagy egyéb hasonló külső merevlemezek, amelyek mostanában több alkalommal is szóba kerültek. Példák: [link], [link], [link].

Ha nem feltétel az ütésállóság, akkor értelemszerűen a másik 2 modell is szóba jöhet. A 4 TB-os WD My Passport pont nemrég volt téma itt a topikban, olyat vett az egyik fórumtag. Rajta kívül még mások is vettek WD-t, de nem feltétlen mindenki ebből az újabb sorozatból. A másik slágertermék ekkora tárolókapacitásnál a Maxtor M3 Portable, amelynek az ára elég kedvező. Viszont az utóbbinál volt akinek gondja akadt a 4 TB-os modellekkel (bővebben). De az már nem igazán derült ki, hogy csak az illető fogott ki gyárilag hibás példányokat (más gyártóknál is előfordulhat), vagy online rendelésnél a nem megfelelő szállítás és csomagolás miatt lettek hibásak (bővebben), vagy szimplán csak a nem megfelelő használat volt a probléma oka. Az pedig az előbb linkelt esetnél is le van írva, hogy a belső HDD-t illetően nagy választási lehetőség eleve nincsen, mivel jelenleg csak a WD és a Seagate gyárt a 2,5"-os méretkategórián belül 4 TB-osat. A 4 TB-os Seagate Backup Plus Portable belseje pedig nyilván Seagate, sőt ugyanaz a merevlemez van benne, mint a Maxtor esetében. Viszont az utóbbira 3 év, míg az előbbire 2 év gyártói garancia van. A gyártó által használt "Backup Plus" fantázianévnek pedig nem kell a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Valószínűleg a nagyobb tárolókapacitásra vonatkozik a "Plus" utólag, míg a többi sorozatnál pl. a "Slim / Ultra Slim" pedig értelemszerűen a kisebb fizikai méretre.

Ha az előbbieken kívül más gyártók termékei, más megoldások (külső ház + merevlemez) is érdekelnek, akkor a topik összefoglalójában vannak további információk. Illetve ott linkelve van egy blogbejegyzés, ami a 2,5"-os, nagy tárolókapacitású külső merevlemezekkel foglalkozik.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.