Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22078) Jumbozorz


Jumbozorz
senior tag

Sziasztok,

TUdnátok ajánlani külső merevlemezt a következő kritériumokkal?

- Kapacitás 1TB

- Kiszerelés: Kompakt (strapabíró burkolattal)

- Márka?

- Ár/Érték arány legjobb

Ha nem tudtok ajánlani pontos eszközt, akkor esetleg csak boltot(interneten), márkát ajánljatok.

Köszönöm :R

(#22079) Cs1csó válasza Jumbozorz (#22078) üzenetére


Cs1csó
félisten

Azon hogy "strapabíró burkolat" mit értesz. Mert olcsó 1TB-os ilyen HDD nem sok van:
- ADATA DashDrive Durable HD650 2.5" 1TB USB 3.0
- Silicon Power Armor A30 2.5 1TB 5400rpm 8MB USB 3.0
- Silicon Power Armor A60 2.5 1TB 5400rpm 32MB USB 3.0

Ezek kimondottan megerősített házzal készültek.

Persze ezen kívül a top 3 mindig játszik:
- Samsung M3 Portable 2.5" 1TB USB 3.0
- Maxtor M3 Portable 2.5" 1TB USB 3.0
- Western Digital Elements 2.5" 1TB USB 3.0

Márka? Jelenleg a piac nagyon kevés szereplős. Szerintem aki tényleg saját neve alatt gyárt az mind tud normális HDD-t készíteni.

[ Szerkesztve ]

(#22080) Jarod1 válasza Jumbozorz (#22078) üzenetére


Jarod1
addikt

Wd passport ultra, ezt nyüstölöm, ha nem használja egy idő után standbyba teszi magát.usb3 as gyors.

(#22082) King Unique válasza Jumbozorz (#22078) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Azért lehetett volna jobban is részletezni, hogy pontosan milyen külső merevlemez kellene. Nem ismert pl. a fizikai méret, a rendelkezésre álló anyagi keret, kellenek-e ilyen-olyan extrák stb. Aztán ezt a "strapabíró burkolattal" dolgot is ki lehetett volna fejteni bővebben, hogy pontosan mire is gondolsz. Ez alatt általában az ütésálló, vízálló, porálló, rezgésálló stb., illetve ezen jellemzőket kombináló külső merevlemezek értendők. Ilyenek pedig elérhetők gyárilag összeszerelt formában (is), illetve leginkább 2,5"-os fizikai méretben. Valamint ha csak 1 TB-os tárolókapacitás kell, akkor olyan külső merevlemezt szintén inkább 2,5"-os fizikai méretben célszerűbb venni. Sőt, van amelyik (egyre több) gyártónál előre összeszerelt formában már csak olyat lehet, mivel a kínálatukban a 3,5"-os típusoknál 2-3 TB a minimum tárolókapacitás.

Ha ütésálló, vízálló stb. jellemzőkkel bíró külső merevlemez kell, akkor a topik téma-összefoglalójában fel vannak sorolva ezekre konkrét példák a 2,5"-os méretkategórián belül a D. pontban. Plusz nemrég az egyik másik válaszban is írtak pár ilyet. Egyébként meg strapabíró burkolat terén is vannak különbségek, lehet azt ragozni a külső hatásokkal szembeni ellenállásnál a véletlenszerű leejtés, folyadékkal (vízzel) történő érintkezés, teherbírás és nyomásállóság stb. tekintetében. Például a Silicon Power kínálatában az Armor A75 fémházas és egyben ütésálló sorozat, az is strapabíró külsőleg. Ha olyan kell, ami ennél jobban ellenáll a különféle külső hatásoknak, akkor ott van pl. az Armor A85. Ha esetleg még ennél is strapabíróbb kell, akkor az ADATA kínálatában nemrég jelent meg a HD830-as sorozat, amely többek között akár 3 tonnás (!) terhelésnek, illetve nyomásnak is ellenáll. De ez utóbbinál 2 TB-os a legkisebb tárolókapacitású modell és mivel még elég új, ezért jelenleg nem nagyon kapható, pláne hazai viszonylatban. Az meg a másik, hogy ha a minél jobb ár-érték arány és az olcsóság a szempont, akkor a külső hatásoknak jobban ellenálló modellek ilyen tekintetben nem feltétlen a legjobbak, mivel általában lenni szokott némi feláruk. De pl. az ADATA külső merevlemezei még így is viszonylag az olcsóbbak közé tartoznak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.