Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21294) King Unique válasza SunMount3r (#21291) üzenetére


King Unique
titán

Az integrált USB-vel kapcsolatban ITT le van írva a lényeg a megfelelő fejezetben. Tehát az olyan gyárilag összeszerelt külső merevlemezek, amelyeknél a külső házaknál megszokott különálló SATA-USB PCB van (példa), azok ilyen szempontból előnyösebbek.

A hardveres titkosítás akkor előny, ha valakinek kifejezetten ilyen megoldás kell, nem akar órákat szöszölni a szoftveres titkosítással, nem akar utóbbi miatt csökkenést az adatátviteli sebességnél stb. De a hardveres titkosításnál is többféle megoldás létezik, vannak akár PIN-kódos és biometrikus azonosítást használó USB-s háttértárak is (példa). Ha azonban nincsen erre igény, akkor nem létszükséges ilyeneket venni. Egyébként annyi kontra azért van az ilyen megoldásoknál, hogy ha megsérül / tönkremegy a titkosítást végző hardveres rész, akkor az nyilván szívás, megnehezíthet egy esetleges adatmentést stb.

Ha csak USB 2.0 portok vannak a laptopon, akkor az a kezelés szempontjából nem gond, mert az egyes USB-szabványok eleve visszafelé kompatibilisek. Tehát használható lesz egy USB 3.0-s eszköz is USB 2.0 porthoz csatlakoztatva, viszont az adatátviteli sebesség az utóbbi szabvány értékeire fog korlátozódni. Amire viszont majd érdemes odafigyelni USB 2.0-s csatlakozásnál, az a korábban már részletezett tápellátás!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.