Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21158) King Unique válasza szabi__memo (#21156) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Korábban a Samsung márkanév alatt futó modellekben voltak olyanok. De ott sem mindegyikben, mert pl. ezen teszt alapján a 4 TB-osban ugyanaz az ST4000LM016 merevlemez volt, mint egy másik tesztnél a jelenleg kapható Maxtor márkajelzésűben. Az pedig normál típusú SATA HDD, ellenben az integrált USB-s változatoknak pl. a modellszáma is más szokott lenni, amiről ITT is van említés.

Az M3 Portable egy gyári összeszerelt külső merevlemez, ami eleve nem arra való, hogy otthon csak úgy szétszereljék, cserélgessék benne a merevlemezt stb. Pláne, hogy az ilyen típusoknál a házilagos megbontással rendszerint a garancia is érvényét veszti! Maga a szétszerelés egyébként technikailag rendszerint megoldható, de lehet roncsolással, illetve külsérelmi nyommal járhat. Szóval, ha valakinek a külső meghajtó szétszerelése, illetve a benne lévő merevlemez cserélgetése a célja, akkor inkább a külső házas megoldást célszerű választani.

Ha nem pl. PC-s környezetben lesz használva a külső HDD, akkor arra kb. ugyanaz vonatkozik, mint ami pl. a tv-knél is le volt írva egy korábbi hozzászólásban. Tehát azt majd a készülék (gyártójának) topikjában (ebben / ebben) megmondják, hogy kompatibilitás, működés, USB-s tápellátás stb. terén pontosan mi a helyzet. Egyébként az egyik ilyen topikban a kereső ad pár találatot 3 TB-os Maxtor külső merevlemezre, ami vélhetően nem a 3,5"-os, hanem a 2,5"-os sorozat modellje lehet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.