Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzx0
aktív tag
Dpd milyen idöt szokott futni Angliábol? 1én felvették a csomagom. Kaptam mailt, smst (2-5 napon belül csomag érkezik). 2án átkerült másik depoba "Leicestershire". Azota sehol semmi.
-
oba
addikt
Telefonon valahol adnak érdemi információt a csomagomról? 26 -án jött meg az országba, ami 28 -án meg is jelent a posta oldalán is mint célországba megérkezett. Azóta semmi.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
oba
addikt
válasz tibcsi0407 #78853 üzenetére
Igen tudom, emlékszem De legalább lenne valami fejlemény, hogy vám elé állítva, vagy vámköteles vagy bármi. Jó hát várok... csak hát picit izgulok is, nehogy baja legyen, lenyúlják, ilyesmi. Sajnos levélként jött, ha jól tudom, (persze dobozban) és nem olcsó dolog, egy karóra, 170 USD értékben.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok!
Kis infóra lenne szükségem.
Munkatársamnak szeretnék rendelni 2db kipufogót a motorjára. Kb a kettő 5-5 kg körül lehet (tehát olyan 12kg csomagolással)
Számíthatok vámra vagy plusz költségekre? A 2db kb 100 euró.köszönöm!
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
aytukabozs
addikt
Azért nem neked kell aggódnod, azért aggódjon az eladó,
ha nem kapod meg visszakéred a pénzt, ő meg boxolja le a postával...(#78855) Ramoskaa
összefoglaló mit mond..?
(ugyan az lenne a válasz ha leírná valaki )
(#78857) Ramoskaa
Igen, plusz a vámkezelési díj (2500.-Ft)
[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Ramoskaa
senior tag
válasz aytukabozs #78856 üzenetére
Akkor esetleges 27 %-ra lehet számítani
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
luck66
tag
egy kis adalék, 4db csomag ugyanaz a tartalmuk,ugyanaz a feladó ,az Sg posta nyomkövetője szerint ,minden beolvasásnál 1-2 perc különbséggel követték egymást egész a M.o.-ra érkezésig,
-1 megkaptam múlt hét hétfőn
-2 db "célországba megérkezett" múlt hét szerdán,azóta igy pihen
-a 4.még be sincs olvasvamajd ugyanebből a termékből 2db egy csomagban csak a Török postával:
2017.03.06 02:25
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2017.03.06 08:13
Küldemény információ:
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
-
oba
addikt
válasz luck66 #78858 üzenetére
Hát ez fantasztikus Ennyire azért nem kéne rendszertelenül működni... Értem én, szúró próba szerűen mennek a csomagok a vámra... stb. Ha meg is fogják a vámon, miért nincs róla "értesítés" a trackingben? Rengeteg trackinget néztem meg amit ide raktak be, és ha meg is vámoltak valamit az is 1-2 nappal követte az országba érkezés eseményt. Ezt most nem azért írom, mert hisztizek, csak furcsállom. Be van kalkulálva a vám+áfa, de jobb lenne ha átjönne.
(#78859) tibcsi0407: Előttem durván 1-1,5 héttel valaki ugyanezt a terméket rendelte ugyanettől az eladótól, ugyanilyen összegben, ugyanilyen szállítási móddal és nem vámolták meg. 8 nap telt el a rendelés leadása és a kézbesítés között, Szingapúrból jött a csomag. Persze nem azt mondom, hogy az enyémet nem fogják megvámolni... de akkor legalább történnének már az események. Ez az egy helyben állás semmire nem jó.
Elnézést ha hisztinek tűnt Soha nem rendeltem még ilyen értékben külföldről csomagot, eddig mindig Kínából jött vámérték alatt vagy EU -n belülről.
-
oba
addikt
válasz tibcsi0407 #78861 üzenetére
Oké, befejeztem.
-
Sentinel80
aktív tag
válasz luck66 #78796 üzenetére
Idejönn az ember, mert eltérő dolgot tapasztalt a postázásban, olyat, amit önmaga még nem tapasztalt más csomagjánál és ideges.
Azonban miután lenyugodott, mégis megpróbál másoknak segíteni azzal, hogy egyúttal szeretné leírni a tapasztalatait, erre mi történik, az az egy ember, akinek már jelezte, hogy nem szereti a stílust amit nyom, még egyet utoljára belerug, leoltja újra. Köszi a kedves válaszod és hasznos kioktatásodat, nagyon kedves. Miután leírom a végleges tracking historyt a saját nyugalmam érdekében szerintem mellőzöm ezt a topicot.
Akit viszont érdekel a tracking history, egy olyan küldeménynél ami Hongkongból jött, de NL postai és nem ment vámra:
NL post:
06-03-2017 10:04 Receive item at delivery office (Inb) HUNGARY
06-03-2017 09:04 Receive item at delivery office (Inb)
27-02-2017 11:09 The item has been processed in the country of destination
26-02-2017 10:48 The item has arrived in the country of destination
25-02-2017 12:19 The item is on transport to the country of destination
24-02-2017 19:33 The item is processed at the PostNL sorting center
24-02-2017 19:31 The item is at the PostNL sorting center
20-02-2017 02:54 The item is ready for shipment
17-02-2017 18:43 The item is pre-advised
16-02-2017 07:15 The Item is at the shippers warehouseDÁTUM INFORMÁCIÓK
2017.02.24 19:31 NLAMSE(Netherlands (Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad
2017.02.25 13:00 NLAMSE(Netherlands (Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad
2017.02.27 11:09 Küldemény információ: Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2017.03.03 01:22 Küldemény információ: Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2017.03.06 10:12 Miskolc 1 posta Küldemény információ: Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered -
Sentinel80
aktív tag
válasz aytukabozs #78793 üzenetére
@aytukabozs
Honnan szedem? mert mondjuk engem így vágtak meg?
Leírom a történetet:
A csomagomat a fickó törötként kapta meg EMS el - semmit, senkinek nem kellett bizonyítania, se videó, se kép.
Paypal claimot rakott rám, azt mondta sérültet kapott és 1 hónapra rá, fullra visszakapta a pénzét, még a postaköltséget is. Ennek egy feltételt szabott a paypal, kell adnia egy tracking numbert, amiben látható, hogy az visszaérkezett hozzám (ugye már eleve törötten).
A mi oldalunkon, a Magyar Posta azt mondta, hogy a fogadónak jelentenie kellett volna a helyi postán a történteket, nemcsak a paypal fele. Emiatt semmilyen kártérítés nem járt a postától. Azonban a paypal, minden görcsölés nélkül, miután megadta a tracking numbert, már vissza is szállt.
Szóval ha valaki nagy értékű dolgot, küld és nem működik együtt a fogadó, sérülés esetén, akkor megszívja a feladó, akinek paypal al fizettek. Kisebb dologra az ember azt mondja ez van.
Már évek óta több panasz érkezett a paypal ra mert vevő centrikus és ilyen esetekben nem vizsgálódik nagyon. Nem kitaláltam, nem kamu, ez másokkal is megtörtént már.
A nem az egészet akarják visszafizetni arra uitalt, hogy létezik olyan, megegyezni, nem mondtam vele se többet, se kevesebbet. Dönthet úgy az eladó ugyanis, hogy nem adja csak úgy vissza a pénzt (nem érdekli a tracking), claimot kell indítani ellene, ami elhúzódhat hetekig is néha. Tudom, hogy a szokás azt diktálja, verjük az ajtót, adja vissza a pénzt az eladó, mert nem ért ide.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz maximilian4 #78865 üzenetére
-
senior tag
-
oba
addikt
válasz Black Phone #78867 üzenetére
Seiko SKX007
-
eszementális
tag
Sziasztok a spemalltól kaptam az alábbit, és nem teljesen tiszta. Valaki megmondaná , hogy mi van most az áfa dologgal?
Hi,
we are sorry to disturb you.
As your order 1pcs Black Blackview P2 will be sent from our Hongkong warehouse,but there are only dhl and SG post shipping methods available in Hongkong ,can you accept
we send your order via dhl with value declaration 27usd?If tax occured,your side need to afford,pls confirm it,thanks.
-
tibcsi0407
félisten
válasz eszementális #78869 üzenetére
Ehhez nincs EU Express, mert nem Shenzen raktáron van. Nyomj cancel-t rá. Mondd meg, hogy nem kéred, mert itt nem működik az alacsonyabb értékes móka..
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
szmyky
aktív tag
válasz eszementális #78869 üzenetére
Hogy a rendelt telefonod, csak HongKongból tudják küldeni és onnan nem tudják küldeni EU Express móddal!
Csak SG Post, vagy DHL!
Ha DHL-el küldik akkor csak 27USD értéket írnak rá(de ez neked nem segít, mert be fogják kérni a számlákat).
Ami azt jelenti, hogy valószínűleg itthon meg fogják áfáztatni!Kérik, hogy fogadd el ezen módok közül valamelyiket.
Ha adót kell fizetni, akkor az téged fog terhelni!
-
christa.
újonc
Helló!
Rendeltem januárban egy Umi Plust HK-ból, elkapták a vámon, kaptam levelet magyar postától, stb.
A kitöltéssel kapcsolatban lenne kérdésem.Mivel csak egy dolgot rendeltem, így gondolom az összeget elég csak az "Áruk összértéke" részbe beírnom dollárban, amiben fizettem. Vagy be kell írni az "Áru egyedi értéke" részbe is?
A másik, hogy szállítási költség ingyenes volt, VISZONT volt 4 dollár biztosítási díj is. Ezt hol kell feltüntetni?
A telefon alá beírni vagy a megjegyzésnél a táblázat alatt? Más tipp?
X-elni meg csak azt kell, hogy mi illik a küldeményemre? Alul meg beírni hogy a vámkezelés elvégzésére a MAGYAR POSTA-t bízom meg? Aláírás, dátum és kész?Bocsi, de még sosem csináltam ilyet és már nagyon várom a kis csomagomat!
-
kőbaltás
tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok a külföldi vásárlások terén, ezért kérnék tanácsot a tapasztalatokról. Rátaláltam a Geek-re, és tabletet szeretnék venni. A következő paraméterek alapján: 4G LTE wifi, Bluetooth, minimum 8". Kártya független. Van PayPal-om, de szívesebben használnám a Mastercard kártyát. A legtöbb tabletnél nincs kiírva név, vagy típus szám, ezért nehéz a Google-ban utána olvasni. Megtetszett egy készülék, de ott csak a ,,főcímben" írták a 4G-s elérhetőséget, a specifikációk közt már nem. Ráadásul MTK 6592 octa core a procija, amiről nem tudok semmit. Angol nyelv tudás nélkül (ezt eléggé szégyenlem) félek belevágni.
Segítenének?
Tudnátok ajánlani jó, és megbízható tabot? A linkeket külön megköszönöm!
Üdv Nektek.Tanulj mások hibáiból! Az élet túl rövid ahhoz, hogy valamennyit magad is elkövesd!
-
oba
addikt
válasz Turbobacsi #78876 üzenetére
De akár fizethet a kártyájával paypalon keresztül is.
-
aytukabozs
addikt
válasz kőbaltás #78875 üzenetére
Ugorj be a paypal topicba, az összefoglaló dugig van hasznos infókkal, még kérdezni sem kell...
De ahogy írták feljebb, botorság lenne a kártyát mezítláb használni, ha van paypalod, akkor linkeled szépen, és simán kártyáról fizetsz, de a PP védelmével a hátad mögött.
A 6592 mamár elég őskövület proci, plusz az telefonba tervezett cucc, nem annyira bíznék egy tabletben amiben az van.
De vannak nagyon baró tabletes topicok itt ahol igazi szakértők segítenek, de mindenképp linkeld is amiről épp kérdezel, úgy azért könnyebb segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vajon ezt miért nem lehet megrendeli szép magyar hazánkba sem ??? (eddig lehetett...)
[ Szerkesztve ]
-
aytukabozs
addikt
válasz #73959936 #78879 üzenetére
A másik2 adatlapról az aranyat és rosegoldot...
Azt lehetett.
Nem tudom mennyire számít hivatalosnak, de nekem azt írták a HK-tól, hogy beszállítói feltétel volt hogy ide nem szállíthatnak belőle.
(Érteni nem értem, csak tolmácsolom)Összeesküvés elmélet; Lehet hogy valamelyik magyar bolton keresztül akarják az egész forgalmazást bonyolítani xiaomiék?
[ Szerkesztve ]
-
-
RVR400
veterán
válasz aytukabozs #78880 üzenetére
Ha az eustock valóban 40 alatt tudja adni a telót, akkor semmi értelme keletről megrendelni.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Hát ez fantasztikus... erre én már nem is mondok semmit.
-
ekrisztian
őstag
Német és francia cím is kizárva.
-
beg
veterán
Lehet be akarják élesíteni a lengyel hivatalos boltot? [link]
Oficjalny Dystrybutor
ABC Data S.A., ul. Daniszewska 14, 03-230 Warszawa, Polska[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
tibcsi0407
félisten
válasz ekrisztian #78884 üzenetére
Az érdekes, hogy a franciák miért vannak kizárva, ha ott landol először a csomag. A német talán azért, mert megsemmisíthetik? Bár ehhez már EU töltő jár.
utdetailing.hu
-
ekrisztian
őstag
válasz tibcsi0407 #78887 üzenetére
Lövésem sincs, de a haverokat végig próbálva, sehová nem tudom küldeni, Ausztria, UK, Ukrajna, Szlovákia...Lengyelekhez se.
Szóval valami készül...
Most lesz usa-német zoll eljárásom, kiváncsi leszek, majd rákérdezek a telefonokra mi a helyzet hivatalosan. -
tibcsi0407
félisten
válasz ekrisztian #78888 üzenetére
Szerintem akkor csak szimplán nem szeretnék ide postázni. Szelektálnak a vevők között, mert korlátozott a készlet.
Több infot is kaptam már Kínából a B20-as Xiaomi telefonokkal kapcsolatban és bizony nagyon hullámzó a készlet. Ha van, azt is a boltok seperc alatt elkapkodják.utdetailing.hu
-
Criminal017
őstag
Utoljára több, mint fél éve rendeltem Aliról úgy, hogy LP kezdetű, majd maláj hivatalos TN-re váltó nyomkövetést kaptam. Mostanában milyen időket futnak ezek a csomagok? Köszi.
-
tibcsi0407
félisten
válasz Criminal017 #78891 üzenetére
Nálam elég változó, de a nagy átlag 3-4 hét.
Szerk.:
Látom a kékszőrű kolléga is hasonló tapasztalatokkal rendelkezik.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
beg
veterán
Nekem legutóbb 2 ilyen is volt, 20-27 nap.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Criminal017
őstag
Akkor azóta sem "gyorsult fel", köszi még egyszer!
-
tibcsi0407
félisten
válasz Criminal017 #78894 üzenetére
Szerintem korrekt ez a szállítási idő. A sok kamu TN-es csomaghoz képest meg főleg.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Criminal017
őstag
válasz tibcsi0407 #78895 üzenetére
Viszonyítás kérdése. Az elmúlt 1 évben igen elkényelmesedtem: belga posta 10 nap körül szállított, holland posta 13-14 nap alatt sőt, a CN végű kínaiak is itt voltak 15 nap alatt.
Már nem is emlékszem azokra az időkre, mikor megrendeltem valamit, aztán 30 napokat jött...
-
aytukabozs
addikt
Az ucsó ilyenem 18 napra jött,
most meg egy 14 napja úton van.szerk.
Hát akkor szerencsés szériában vagy, az utóbbi időben a leggyorsabb pakkjaim is 3 hét körül futpottak,
bár most van egy bíztató, a fasttechtől egy HK-s,
03.03. célországba elküldve
03.06. célországba megérkezett...Most majd jól ráfekszenek a mieink
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz Criminal017 #78896 üzenetére
Szerintem továbbra is túl sok tényező van egy ilyen egyenletben, hogy biztosan ki lehessen jelenteni, hogy mi meddig jön, ezért én mindig legalább 1 hónappal számolok.
utdetailing.hu
-
Criminal017
őstag
válasz tibcsi0407 #78898 üzenetére
Persze, nekem sem időre jön.
-
kahvesi
csendes tag
Lehet, hogy ezért: http://xiaomi.hu - WayteQ Europe Kft.
»Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır«
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest