Új hozzászólás Aktív témák

• raziel01
    veterán

[link] How to Regulate a Watch using Timegrapher (and Improve Watch Accuracy WITHOUT a Timegrapher)
    Timegrapher nélkül is jól be lehet lőni. Watch accuracy app androidra.
    Mivel nem ismerjük a tiédet de valami kínai szerkezet lehet benne de kiindulásnak segít ez a kép.

Maxra fel kell húzni az órát az az első lépés.
    A Stud lenne amivel az ütéshibát (beat errort) lehet állítani. Alapvetően ha 1 ms felett van nálad akkor érdemes hozzányúlni. Oldalirányban szabad csak mozgatni és nagyon picit lökve rajta. NH35-nél nálam volt ami 2,2 ms volt. 0.2 ms-re be tudtam lőni. Ha ez megvan akkor jöhet a másik kar:
    Regulator amivel lehet állítani a sebességet, hogy lassabban vagy gyorsabban járjon. Minden szerkezet más. NH35-nél számlappal lefele mérve +10-12 secre belőve fogsz kapni napi pár órát viselve +2-4s-et. De például a Miyota 8215-nél nálam számlappal lefele minusz 4 sec-re belőve tartja a napi +4-5 sec-et.
    A tiédnél azt mondanám, hogy mérjél rá telefonnal és utána nagyon picit mozgatva a karon lehet rajta javítani de úgy képzeld el, hogy 0,1 mm mozgatás is tud +-20 sec/nap is lenni. :D Szóval eléggé pepecs munka. Arra figyelni kell, hogy a kezed ne csússzon meg, mert ha a hajszálrugót megütöd akkor össze-vissza fog járni és az otthon nem javítható, órások meg nem vállalják 95%-ban. Én vastagabb fogpiszkálóval löktem rajta egyébként. Fémmel nem érdemes, mert be tud mágneseződni a szerkezet és akkor szintén nem lesz pontos. De érdemes több angol videót megnézni előtte. Vagy ha találsz akkor magyart.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés