Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53551) sityupityu válasza @mriya@ (#53550) üzenetére


sityupityu
veterán

Sok sikert. Legalább van valami? :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#53552) @mriya@ válasza sityupityu (#53551) üzenetére


@mriya@
őstag

Nem is reménykedem. :N

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#53553) sityupityu


sityupityu
veterán

Te miért írsz mindig off-ban? :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#53554) @mriya@ válasza sityupityu (#53553) üzenetére


@mriya@
őstag

Megszokás.

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#53555) hermanyi válasza saen (#53549) üzenetére


hermanyi
őstag

Magyar kajákkal egy nagy probléma van ,hogy kijön mint újdonság és tegyük fel jó is fogós is és amint elkezdik használni az emberek a minőség el kezd romlani eltűnik a beltartalom a zacskóból . Amikor anno bejött a marosnak az XXL dévéres kajája (jaj de rég volt) egy iszonyat jó kaja volt . Na most ahhoz az összetételhez képest szinte már semmi nincs benne ,még az illata is más . Ez a külföldi gyártóknál nem fordul elő a Vanden vagy sonu ,milo bagem és hasonló márkáknál végig ugyanaz a beltartalom évek óta . A hallisztes kajáknál pedig a halliszt minőségéről ne is beszéljünk .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#53556) horcsog válasza hermanyi (#53548) üzenetére


horcsog
tag

Ahhoz , hogy Daiwa vagy Nevis/Spro vagy bárki szerződjön DG/Walter és a többivel , a termékük magyar márkanév alatt fusson, az kell így a magyar piacon több Daiwa/Spro/Nevis stb cuccot tudjanak eladni. Ha ezt nem tudják hozzátenni mint márkanév akkor nem hiszem megérné a gyártónak. Akkor saját néven eladná . Vagy az is lehet a fejlesztésben valamit hozzátesznek. Magyar horgásznak , magyar vízen ebben kell jó legyen a bot vagy orsó ebbe az irányba fejlesszétek , nem tudom ebben is mennyi mozgástér van. Szerintem olyan hű de sok nincsen .

Pl Walter a Sensas kajáknál ami azért nem egy rosszul csengő márkanév ott volt vagy van még . Igyekszem kerülni a bolti kajákat így nem vagyok naprakész:) De gondolom a Sensas azért társult vele azért írták rá a nevét bizonyos etetőkre mert abban bíztak így több fogy belőle . Elsősorban nálunk de lehet máshol is mert azért őt ismerik a világban valamilyen szinten legalábbis versenyzői körökben. + gondolom hozzátett valamit a fejlesztéshez.

[ Szerkesztve ]

(#53557) saen válasza hermanyi (#53555) üzenetére


saen
veterán

Szerintem életemben nem kevertem még Maros kaját :) A hazai kínálatból én TopMixen használtam sokat amikor feedereztem, ott nem vettem ezt észre, igaz általában az új kajákkal toltam.

(#53558) horcsog válasza saen (#53549) üzenetére


horcsog
tag

Nem vagyok ebben se naprakész de régebben a nevis a spro saját márkája volt amit az olcsóbb cuccokra hoztak létre. Ne spro márkanév alatt menjen az alacsony árkategória. Aztán ez változott és ki tudja most mi a helyzet, én nem követem. :)

Pl a Drennannak az ESP mint bojlis , vagy pontyos márkája. Miért kellett külön cégbe ki tudja lehet nem akarták a bojlis dolgokat keverni egyebekkel.

Vagy a Daiwa megvette a Cormorant annak idején ami elég jó kis márka volt. Aztán leépítették elég szépen. Pedig Cormoran néven régen nagyon minőségi cuccok is voltak.

[ Szerkesztve ]

(#53559) A Zéé válasza horcsog (#53556) üzenetére


A Zéé
addikt

Őket nem igazán érdekli, hogy milyen márka év alatt megy, szerintem messze nem ilyen mágikus dolog ez. Ha "odamész" a Daiwához, hogy neked kell egy széria "Made by horcsog" bot, akkor simán kiválasztod a neked tetsző blankot, gyűrű szettet, orsó tartót, markolatot, aztán mondanak rá egy árat. Mondjuk 100db esetén X peták, 1.000 db esetén 0,9X, 10.000 esetén meg 0,8X. Nagyjából ennyiből áll egy-egy új bot fejlesztése. A gyártókat csak ez a befolyt összeg érdekli, meg hogy ki legyen használva a gyártási kapacitásuk.
De saját magadnak is kb. ennyi fejleszteni ma már. Aliexpressen találtam a múltkor eladót, akitől százasával lehetett venni a blankokat. Másik eladótól megveszed a többit, valakivel legyártatod a matricákat, veszel egy gyűrűző gépet, felszereled a blankot, lelakkozod, aztán kész is vagy.
Ezért van már annyi bot "gyártó". Walter, Döme, Nevis, Top Mix, Tímár Mix, Czero horgászboljta, Rodbuilder Máté, meg a rakat bojlis, akik ponty show-n is kinn voltak, és nem nagyon hiszem, hogy más piacon jelen vannak.

Az orsó fejlesztés az tényleg nehezebb egy fokkal, nem is véletlen, hogy ott olyan sok a tök egyforma kinézetű cucc. Csapágyazás minősége, belső elemek anyaga, meg a színezés az eltérés maximum.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#53560) hermanyi válasza horcsog (#53556) üzenetére


hermanyi
őstag

Zéé látja jól a dolgot . Nincs ebben semmi misztikum . odamész megmondod mit szeretnél számítógépen le is tervezik neked (nem ingyen) ,hogy milyen lesz maga a bot . te kifizeted a szeretet példányszámot majd megkapod a kért cuccot .
Italica 250 eurora árazta be a kért (volt TFX479 )botot 7m esben . Amit meghagytak ,hogy nem futhat ugyanazon név alatt mint ami ami volt neki (jogi bizbaszok miatt ) és a minimum darabszám 5 lett volna .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#53561) horcsog válasza A Zéé (#53559) üzenetére


horcsog
tag

Alapanyagoknál szerintem is így lehet. De egy készterméknél ami lejön a Daiwa gyárban arra ráírják a Walter nevet az bonyolultabb ügy vsz.

Ha nem akkor a Daiwa D carp 9990 ,-Ft -ért általam nemrég látott botot a nevemre venném. Mert azt még én is elég jó darabszámban el tudnám adni. :) Annyira vszínű nem nagy darabszámban mint a Daiwa saját néven és ezért vsz nem nagyon tetszene nekik az ajánlatom. :)

Úgy tudom elképzelni ha valaki összeszedi az alkatrészeket ilyen gyűrű, olyan orsótartó , amolyan blank stb és keres hozzá egy gyárat ahol abból botot raknak össze ez így megoldható bárkinek. Persze nyereségesen ez nehezen. De az, hogy a Daiwa mint cég egy kész botot letegyen elém horcsog névvel szép kihívás lenne .

Daiwának a Walter féle üzletben vsz az a buli ezen a kis magyar piacon ő egy olyan név amivel több cucc elmegy mintha a sok Daiwa között lenne még egy. Ez kiemeli azt a konkrét botot, vagy orsót ezen a piacon , hogy walter névvel tudják nyomatni. Mondjuk egy walter supernova feeder vagy egy daiwa feeder a sok daiwa között . Vszínűnek tartom így több elment Magyarországon. Döme nevis ugyanez. Döme amennyi feedert eladott ezen a kis piacon saját név alatt. Egy mezei nevis bot a sok közül tizedennyi se ment volna el vsz. :)

Persze ez csak az én elképezelésem nem látok rá a szerződésekre miben állapodtak meg egymással. :)

[ Szerkesztve ]

(#53562) saen válasza horcsog (#53558) üzenetére


saen
veterán

Nevis sose volt a Spro saját márkája. A Spro sem gyártó, ők is csak egy kis "tervezőiroda". A Nevis a veszprémi Spro forgalmazó saját márkája, igazából már talán Sprot nem is forgalmaznak. Rájöttek ugyanis, hogy ugyanazt ők is meg tudják csinálni csak olcsóbban és ezzel ki is szorult a Spro a magyar piacról. Emellett a Spro se volt soha egy hűdenagy márka, nagyüzemben árulták az ipari hulladékot is, nem volt szükségük mégegy márkanévre még ez alatt.

(#53563) horcsog válasza hermanyi (#53560) üzenetére


horcsog
tag

Mennyiségi gyártásnál bejön az a szempont saját márkanév alatt jobb vagy rosszabb biznisz lenne e azon a piacon. Úgy tud jó árat kialkudni ha az nagy mennyiségre szól és az adott cég számára ez így jobb biznisz mintha ugyanannyi idő alatt ugyanarra a piacra saját terméket gyártana. Komoly cégeknél, egy sufnicégnél Kínában egy garázsgyárban ott vszínű , hogy nem szempont ez. :) Csak ott minőség se Daiwa lenne.

Egyedi kis példányszámú gyártás egyéni igényekkel nyilván más árazás más feltételek mint egy tömeggyártás.

+ szerintem az is egy lényeges szempont ha komoly céggel társul az bárkinek a termékeit nem fogja legyártani. Megnézi azt ki is akarná a nevét az ő termékeire ráírni . Mert előbb utóbb kiszivárog ez úgyis , hogy Daiwa , vagy Nevis gyártás és akkor az számukra se mindegy, hogy az kinek a nevével kapcsolják össze. Tömeggyártásnál. Egyedileg 5 db bot nyilván teljesen más műfaj milyen feltételekkel vállalnák.

(#53564) horcsog válasza saen (#53562) üzenetére


horcsog
tag

Azt nem tudtam a Nevis magyar spro forgalmazó találmánya. Mik vannak. :) Abban a hitben voltam az a Spronak egy "alvállalkozása", vagy annak indult . Arra emlékszem egy időben sokan emlegették a spro és a nevis bizonyos cuccai ugyanazok csak más felirattal. Dettó ugyanaz az orsó stb. De nem mélyedtem bele a részletekbe. Döme cuccok kapcsán is hallottam , hogy vannak átfedések , mikor nagyon beindult annak idején ezekkel a saját márkás orsókkal, cuccokkal .

[ Szerkesztve ]

(#53565) saen válasza horcsog (#53563) üzenetére


saen
veterán

Az egész horgászipar gyártás része már elég össze-vissza lett. Szerintem Shimanon kívül már nincs más cég aki saját maga gyártja az összes orsóját. Pl Daiwa is a jobb cuccait maga gyártja, de az olcsóbb orsóit gyártatja mással. Mindenki be van rendezkedve arra, hogy megcsinálják ha valaki kifizet.
Pl a Daiwa skót gyára jó eséllyel így működik: először megtervezik a saját termékeiket, hogy mennyit kell csinálni az adott évben, ez az elsődleges prioritás. Utána ha marad kapacitás akkor jönnek a nagy ügyfeleik akiknek már évek óta gyártanak és jó a kapcsolat. Ha még ezután is marad kapacitás, akkor meg bárkinek gyártanak, hisz ők is pénzből élnek. Max akkor nem csinálják meg ha nem bíznak benne, hogy ki is fizetik, bár ezt előre utalással meg lehet oldani.
Persze vannak kisebb gyártó cégek is, ők meg vadásznak bárkire aki hajlandó nekik fizetni és csinálnak valamit ami vagy olyan vagy nem, mint ami kell. Ma o9t tartunk, hogyha van tőkéd, simán tudsz indítani egy új márkát, lesz sok jelentkező aki gyárt neked. Nem kell gyártósor és egy csomó mérnök, csak jó üzleti érzék és egy kis marketing.

(#53566) horcsog válasza saen (#53565) üzenetére


horcsog
tag

Biztos kaotikus lehet ez a piac és sok érdekesség lenne. Főleg Kínában ami folyhat. :)

Úgy tudom elképzelni , hogy nagy márkáknak ha nincs is saját gyára kizárólagos szerződései lehetnek. Akkor az gyártathat ott akinek ők engedélyezik. Le van foglalva a gyár termelőkapacitása x évre és a nagy márka engedélyével dolgozhatnak másnak. Mert azért komoly know -how amit megkap konkurenciát jelent utána az nem túl jó buli.

pl daiwa skót gyára ahol walter gyártat nem hiszem, hogy csak szabad kapacitások miatt bárki beugorhat egy botgyártásra annyi feltétellel tudjon fizetni. Ugyanezt Kínában sem olyan gyárban ahol a nagy márkák lefoglalták az adott gyárat saját igényekre szabva mindent.

Két utat tudok elképzelni egy magyar márkának ezen a piacon. Társul egy olyan világcéggel aki már ezt az utat végigjárta. Kölcsönösen előnyös szerződéssel különben a gyár közelébe se engedik . Vagy keres egy olyan kínai céget akit nem kötnek szerződések nagy világcégekhez és ott majd valamit gyártanak neki. Elképzelhető ilyen módon is egy jó átlagos minőséget olcsón ki lehet hozni és ez biznisz. Botoknál még csak csak el tudom képzelni , de orsóknál nem nagyon.

[ Szerkesztve ]

(#53567) hermanyi válasza horcsog (#53563) üzenetére


hermanyi
őstag

Azért kerestük meg őket mert a tüskék és minden hozzá tartózó információ amin azok a botok készültek náluk vannak . Kérhetjük simán festés nélkül is csupaszon a botokat festéssel stb (persze mindennek külön ára van ) . Ami miatt megakadt a dolog vagyis jelen pillanatban áll ,hogy azt a karbont keresik amiből az a spicbot készült Tudják melyik az csak nem biztos ,hogy lesz ,mert ugye nem mai darabról van szó . Ajánlottak 4 féle karbont amivel szerintük 99% ban ugyan az lenne ,de kértük őket ,hogy ha lehet maradjunk az eredetinél .

Kínai gyártás vagy Olasz vagy Francia vagy Angol , szerintem majdnem tök mindegy . A kínai is tud ugyanolyan minőségben gyártani csak persze annak nem a tömegkinai ára lesz . Daiwa is gyártat gyártatott kinában botokat ,nekem is volt Kínai gyártású rakosom a ZR5 . mindennel volt probléma de a gyártással nem .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#53568) Gabi atya válasza saen (#53565) üzenetére


Gabi atya
csendes újonc

Nem csak a horgász ipar. Az egyik hazai autógyárban külföldi piacra készültek más elég nagy márka lógójával autók. És tényleg csak a logó volt más. Sajnos ma nagyon igaz, hogy minden vállalkozásnak egyetlen célja van, az pedig a profit. Ami a pecát illeti szerettem DG régi filmjeit, de nagyon elcsúszott a marketing irányába. Kicsit kisarkítva az az érzésem hogy ha a botzsákod nem kék akkor nem is fogsz halat fogni... WT-nél ez kevésbé jellemző, Szisznél pedig egyáltalán nem. De ez csak az én véleményem.
Amiben viszont biztos vagyok, hogy manapság a legjobban eladható márka az az "új"...

Holnap haverral megnézzük a mirelit halakat. :)

(#53569) dik válasza @mriya@ (#53554) üzenetére


dik
őstag

Ez nem az órás rész! Vagyis eddig nem úgy tűnt, itt nem kell félni(OFF)! ;] :DDD :D

"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"

(#53570) horcsog válasza hermanyi (#53567) üzenetére


horcsog
tag

Érdekes mik vannak. Lehet, hogy teljesen máshogy működik ez a piac mint ahogy én elképzelem. :)
Mert amit példaként mondasz az éppen az az eset , hogy a know -howt átadják gond nélkül. Lehet ha tömegben akarnád gyártatni azért máshogy állnának hozzá , de nem biztos. Furcsa.

Kínában gondolom olcsóbb gyártatni, olcsóbb munkaerő. Minden világcégnek lehet ott gyártása vsz.

(#53571) saen válasza horcsog (#53566) üzenetére


saen
veterán

Nincs kizárólagosság azért mert a gyártó cég adja a know-how-t is. Amikor rendel valaki akkor egy katalógusból választ, és ráíratja a nevét, esetleg egy-két kisebb apróságon variálnak, de az érdemi része az a gyártónál van.
Egy példa, az Abu orsóit (ami nem svéd gyártás) azt pár éve biztosan ők gyártották, simán vehetsz tőlük te is orsót... Persze nem Abu felirattal, de nagy csodák nincsenek már se orsó, se botgyártásban, legalábbis új érdemi innováció már rég nincs, inkább csak apró módosítások, csiszolások.

(#53572) sityupityu válasza Gabi atya (#53568) üzenetére


sityupityu
veterán

"Az egyik hazai autógyárban külföldi piacra készültek más elég nagy márka lógójával autók. És tényleg csak a logó volt más."

Ha esetleg a suzuki vs opel dologra gondolsz, akkor ott a kaszni és a belső szinte valóban teljesen megegyezik, de a motor-váltó más a kettőben, teljesen máshol gyártották őket. Ha a régebbi suzuki vs subaru duó a kérdés, akkor ott valóban nem volt különbség kivéve az, hogy a subaru modellek mind összkerekesek voltak. Mondjuk nem is egy inpreza-ról beszélünk. :)

(#53567) hermanyi Miért olyan fontos az a bot? Mi a pontos típusa? Mondjuk rakós-spiccbotos fronton egy rakás cuccot fel lehetne sorolni, amiket már nem gyártanak és nincs is mostani alternatívájuk a mai botok között...

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#53573) hermanyi válasza sityupityu (#53572) üzenetére


hermanyi
őstag

Triana TFX479 . legyártanák az egész sort ,csak ugye minimum darabszám az az 5 minden méretből amit kérsz .

Brutálisan jó pálca és ez a 7m es verzió a képen

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#53574) KunEmber válasza hermanyi (#53548) üzenetére


KunEmber
senior tag

Te miben utazol, hogy gyártatsz botot? Új vagyok, meséldd el újra :D

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#53575) sityupityu válasza hermanyi (#53573) üzenetére


sityupityu
veterán

Csak a súlya miatt én nem gyártatnék. Lemértem neked a 7-es speedmastert és csak egy grammal több és ráadásul úgy, hogy az alsó tagok keresztszövésűek. De ha más okból egyébként is ragaszkodsz hozzá, akkor nem szóltam.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#53576) hermanyi válasza sityupityu (#53575) üzenetére


hermanyi
őstag

Ez egy pontyos spic bot , nem tudom mit tudhat a TE skálán . de brutálisan szépen áll gyors feszes pálca

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#53577) sityupityu válasza hermanyi (#53576) üzenetére


sityupityu
veterán

Ha az anyagvastagságot nézzük, akkor valószínű, hogy a shimano TE skáláján valahol ez mellett lenne :) A TE 2-essel is lehet pontyozni, csak nem arra való. :)
Egyébként érdekes, mert a shimano-nál a TE 2-es technium 10 grammal könnyebb mint ez a speedmaster, pedig minőségben ez alatt van (mértem azt is), viszont annak az alsó tagjai nem is keresztszövésűek.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#53578) horcsog válasza saen (#53571) üzenetére


horcsog
tag

Ez azt jelentené a kínaik a horgászipar teljes szellemi termékét birtokolják. :) Mert minden cég gyártat náluk és a botgyártás komoly hányada is ott mehet. Viszont valahogy ezek csing csung saját márkás botjaik mégsem a shimano speedmaster szintjén vannak. Persze nem ismerem az összes kínai saját márkás cuccot de amit eddig láttam az úttörő botomat nem biztos elcserélném a legjobb minőségre amit összehoztak. Főleg, hogy az már muzeális érték is. :)

Know-howt birtokolják , a gyárat birtokolják , az olcsó munkaerőt is , akkor mi tartja őket vissza attól letarolják a minőségi botokkal a piacot?

[ Szerkesztve ]

(#53579) hermanyi válasza sityupityu (#53577) üzenetére


hermanyi
őstag

triana kimondottan pontyos pálca , nem az Allrund kategória . 1 x horgásztam anno vele és nagyon megtetszett . De ameddig a karbonra nincs válasz addig áll a dolog .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#53580) saen válasza horcsog (#53578) üzenetére


saen
veterán

Azt tudják, hogy hogyan kell gyártani, de azt nem ismerik, hogy egy adott piacra milyen bot kell. Ehhez kellenek a teszthorgászok, de ők meg nincs nekik. Emellett a Shimano rossz példa, mert ők maguk gyártanak. A speed master gyártás szerintem nincs kiadva.

(#53581) A Zéé válasza horcsog (#53578) üzenetére


A Zéé
addikt

mert a Yi-Hiong-Xia és a Felkelő Nap márkanevekre nem lenne akkora a kereslet, ezáltal a bevétel se lenne ugyanakkora. + mivel azért a K+F nagyon nagy része nem náluk történik, ezért a szabadalmak, szellemi tulajdonjogok sem az övék, és a gyártói szerződések is biztos okosan vannak megfogalmazva, így nem jönnek ki nemzetközi piacra.

Vannak amúgy cégek, amik idővel kilépnek, a csak bérgyártó szerepből, jobbára az arrafelé járatos ágakban pl.pergetésben, legyezésben, tengeri pecához használt cuccokban azért vannak olyan termékek, amik előbb voltak kínai márkanév alatt, mint valamilyen európai gyártó felcímkézett termékei. Csak ami igazán minőségi, az azért onnan sem lényegesen olcsóbb.

Just a simple Lineman...

(#53582) joe979 válasza A Zéé (#53581) üzenetére


joe979
aktív tag

Igény az mindig van mindenre. Csak kapjad meg 5dollárét + puszi szállításért. A másik fele a dolognak, a feeder taccsra vágott mindent. A spiccbot kb meghalt. Az olaszok és a franciák talán még többet használják. De nem úgy mint 10+ éve.De lehet betett neki a rakó is .

Szissz

(#53583) galervin93


galervin93
őstag

Na holnapi pecának lőttek, asszony elém tette a holnapi 'teendők listáját'... Egy A4-es lap is kevés, aztán ha nincs kész, lesz olyan vau-vau... :O :DDD

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#53584) Grillo válasza galervin93 (#53583) üzenetére


Grillo
senior tag

Oh, 1 perc néma csenddel megemlékezünk rólad.

Steady ti hányra mentek? Zéé te hogy tervezed?

[ Szerkesztve ]

(#53585) Steady74 válasza Grillo (#53584) üzenetére


Steady74
Topikgazda

7 óra körül van tervezve, de ahogy nézem az egy héttel ezelőtti időjósláahoz képest picit hidegebb lesz, be fog fagyni a seggünk is :D

(#53586) Grillo válasza Steady74 (#53585) üzenetére


Grillo
senior tag

Az biztos. Na elmegyek Walterlandba, veszek csontit, meg ha van, akkor botot.

Mármint Lidlbe megyek, csak útba esik (ha Anyu olvasná :DDD )

(#53587) sityupityu válasza Grillo (#53586) üzenetére


sityupityu
veterán

Ha már ott vagy, akkor vegyél lékfúrót is. :DDD

Tegnap elmentem kocsival a Búbánatvölgyi kerek tóhoz. Attól a kis éjszakai hidegtől is már a tó fele be volt fagyva a szélcsend miatt, a horgászok (voltak) csak a tó felét tudták használni.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#53588) Grillo válasza sityupityu (#53587) üzenetére


Grillo
senior tag

:)

Ha jön Dani is, akkor az ő finomszerelékes cuccával 5 cm vastagságig jók vagyunk.

(#53589) Batib válasza sityupityu (#53587) üzenetére


Batib
őstag

Te ott tag vagy? Vagy napijegyes? Hol lehet ott venni napjegyet és mennyibe kerül? Csak "sportjegy".

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#53590) Steady74 válasza Grillo (#53586) üzenetére


Steady74
Topikgazda

:D :DD :DDD

Ha már a Lidl be mész, ránézhetnél a tóra mi a helyzet van e jég.

Ja Daninak szólni kellene, 10 perc alatt horgászható lenne a pálya

[ Szerkesztve ]

(#53591) A Zéé válasza Grillo (#53584) üzenetére


A Zéé
addikt

akartam is írni neked, hogy mi legyen.
Nekem jó Dunakeszi is, de egész napot tuti nem fogok ott kinn ülni.
Mondjuk Sződligeten keszeg tuti lesz, Dunakesziben már nem vagyok ennyire biztos. De ott legalább kinn lesz a MAP Hungary tesztcsapata is :B :))
Walterba-Auchanba én is megyek majd délután, ránézek a tóra, ha addig nem jelez senki sem.

Just a simple Lineman...

(#53592) joe979 válasza Steady74 (#53585) üzenetére


joe979
aktív tag

Kinéztem volna egy málnaszörpre de sajnos ma és holnap is meló van ... asszony is leszedi a fejem. De megszoktam, ha nem vagyok lebaszva akkor szarul érzem magamat ;]

Szissz

(#53593) Grillo válasza A Zéé (#53591) üzenetére


Grillo
senior tag

Akkor legyen Keszi, aztán ha semmi nincs, átmegyünk Sződligetre.:)

És mivel fontos számomra a tapasztalatotok, véleményetek ránéztem, és volt is Whisper Carp match. Aztán az eladó srác kezdett rábeszélni az olcsóbb, és szerinte jobb, újabb Motive Carp matchre.

Úgyhogy vettem egy 420-as Dart II matchet...:)

Ki is mondta, hogy van rávaló orsója?

[ Szerkesztve ]

(#53594) A Zéé válasza Grillo (#53593) üzenetére


A Zéé
addikt

szép... :D
Akkor Keszi, így előkét kell kössek még ma délután :O

Just a simple Lineman...

(#53595) jpeetr válasza horcsog (#53578) üzenetére


jpeetr
aktív tag

Egyebkent pl az ET komplett termekpalettaja megtalalhato az aliexpressen felaron. Mindent kinaban gyartatnak. Pl: Halradar

(#53596) A Zéé


A Zéé
addikt

nyoma sincs jégnek, horgászból van pár mutatóba, de ahogy nézem csak a vasúttal párhuzamos oldalon.

Just a simple Lineman...

(#53597) hermanyi


hermanyi
őstag

Ha ez igaz...... 😊

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#53598) Grillo válasza hermanyi (#53597) üzenetére


Grillo
senior tag

MAP mint MAP történnek csodák.:)

(#53599) horcsog


horcsog
tag

Egybe írom mert többen válaszoltatok és sok lesz a szövegemből.

Valami visszatartja a kínaikat igazán minőséget horgászcuccban saját márka alatt áruljanak. Pontosan milyen részletek azt passzolom. Lehet, hogy csak annyi kellene mint a mobiltelefonoknál az állam megtámogassa a gyártást. Ott is milyen gyorsan betörtek mnőségi telefonokkal a piacra saját márkákkal. Ami nem csengett úgy mint az Apple vagy bármi és mégis. Lehet horgászcuccnál is csak ennyi kellene már tarolnák is a piacot. Horgászbot gyártás egyszerűbbnek tűnik mnt a mobiltelefon gyártás.

Na mindegy , elmúlt napokban mentem volna süllőzni de bolond szél volt . Ma szuper idő és nem értem rá, pedig szívesen mentem volna pergetni.

[ Szerkesztve ]

(#53600) hermanyi válasza Grillo (#53598) üzenetére


hermanyi
őstag

Sajnos erre nem MAP van írva :O :O :O :O ;]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.