Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Spoon16 #54056 üzenetére

Extrém pecának tűnik. :) Szerintem nem kell a Dunára brutál feeder legalábbis én picker környéki egész finom cuccal is szoktam. Persze ha ezt a "keszeghorgászat új dimenzióját" akarod művelni akkor kell minél nagyobb dobósúlyú. Döme egyik filmjében láttam ezt a folyáson messzebb a parttól 200-300 grammos kosarakkal keszegezett és ezt a folyóvízi keszegezés új dimenziójának hívta. Maximum akkor látom ennek értelmét ha egy horgászverseny van ahol nem ülhetsz bárhová csak 1 fix helyre és ott csak így lehet halat fogni.

Pl süllőre harcsára is szoktam 50-100 grammos dobósúlyú bottal 50 grammos ólommal fenekezni. 30-40-es zsinórral. Harcsára stupekezni szoktam 200-250 grammos ólommal, nem feederezni. :)

Milyen etetővel vsz most a hideg víz miatt a helyválasztás a lényeg. Ha jó helyen vagy sima ólmos cuccal is foghatsz bőven keszeget vagy nemeshalat ha rossz helyen akkor kapásod se nagyon lesz a legminőségibb kajával se. Hol bandáznak a keszegfélék és a többi halfaj ebben az időszakban azon a szakaszon . Ilyenkor én süllőzni szeretek pergetve , mártogatva horgászni. Maximum sötétedés után még 1-2 órát de éjszaka nem szoktam horgászni. Március vége-április amikor éjszaka is megyek már harcsára mikor rendes plusszok vannak éjszaka is. Ha kint kellene maradnom egész éjszaka valószínű süllőre próbálnám .

• A Zéé

addikt

válasz Spoon16 #54056 üzenetére

ilyen hidegben kinnalvós :Y :Y
    Ilyenkor az öbölben keresném én a halakat, nem a főágban, de sok halra nem számítanék.
    Kajából a sajtos ment nekem legjobban hidegebb vízben is. Lesötétítve egészen sötétre, dúsítva angolmorzsával, pellettel, csontival.
    Tímár sajtos, feedermánia sajtos is eredményesnek bizonyult. Esetleg egy kis keszeges édes mehetme bele.

Új hozzászólás Aktív témák