Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Daraloban felejtsd el a kis kupos catlert 50-ert mikor 50korul mar van jobb san marco 60tol felfele sj
Mdav88: nem akarsz a daralodra venni valami csinosabb tolcsert? Pl a feke cunill a kavegepboltnal kb 2-3e
Amugy sztem nagyon jo vetel ez a gep 150, ert, amugy azt nem ertem hogy ez miert ilyen olcso? Hasonlo parameterei vannak a lelit DB gepnek es az ujonan dupla ennyi -
mdav88
aktív tag
Én úgy döntöttem el fogom adni az Ascaso Bar-t. Nem annyira csinos, nem annyira kicsi, vízhalózatos(bár átalakítható). 4literes kazán+3dl réz kávékazán.Pidelve.
Előny: olcsó, technikailag fejlett, jót lehet vele csapolni, 150k forintot szeretnék érte.
Hátrány: előző gazdájánál eltömődött a lefolyó és elöntötte a gépet a víz, ezért az alja rozsdás belülről. A gép ettől hibátlanul üzemel, de tudni kell róla! (az egyik rezgőszivattyú már hangos, ezt érdemes lenne kicserélni)Érdekelne valakit?

A fenti kép óta ki lettek cserélve a bekapcsoló gombok, és ledesre a visszajelzők, illetve van egy pid is rajta.
-
figyu, egy ilyen full tuningos gaggiát nem lehet leverni. tényleg nem. ha nem tolod zsinórban a cappuccinókat, amihez nagyon nagy gőzteljesítmény kell, akkor a következő szint egy spécibb dual bojleres csoda, félmillió+ forintért. azt megértem, ha valakit zavar, hogy "sztárolva van" (bár ez marhaság, egyszerűen népszerű lett a pár őrült fórumozó körében, okkal), de szegény gép nem tehet róla. ha meg céla lenne a képben, oda se figyelj, őt minden zavarja, ami népszerű és nem ő forgalmazza (lásd graef 702)
ajánlani egyébként én csak dual bojlerest tudnék, abból az "olcsóbb" a quick mill silvano és a lel.itkének a mittoménmilyen nevű gépe, de ezek mind 300e ft-ba kerülnek és a kávés részük szintén sima kisgépes. a következő szint a rocket r58, dalla corte mini és társai, az meg árban teljesen szürreális már.
-
8nemesis8
veterán
Hívtam még tegnap, nem vette fel, de már el is kelt
Írt egy sms-t!Jól látom, hogy a régi Gagga Classicnál billenőgomb van az újnál, amiket kerülni kell nyomógomb?
Tehát, ha egy gépről nem tudom, hogy milyen évjáratú, de látom, hogy billenőgombos az 2015-ös vagy régebbi lehet?Illetve a 3 járatú szelepnek megfelelően vagyis annak hiányának megfelelően nincs a vízleengedő csöve meg, ugye?
Bocsi srácok, SOS a kérdés.
sz.zs.: Köszönöm, elvesztem a hozzászólásokban.

-
mufi
senior tag
Na az már egy korrekt válasz. Igen talán azért húzom a fogam mert catler után furát mutatna a konyhapulton.
Viszont múltkor linkeltek itt egy jó catler automata darálót, az olyan 50k körül mozgott, szóval 150k a max amit a gépért adnék.
Ha tudnál valami érdekességet ajánlani ebayről, amit itthon tudnának javítani, ne habozz dobj privit! -
-
Sinisi
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Csodálkoztam is amikor írtad a fellépő hibajelenséget, mert nálam egy 10L-es kannából szívja "fel" a vizet gond nélkül (volt egy olyan rövid idő is amikor úgy teljesített a pumpa, hogy a kanna alja, azaz a szívó ágba belépő víz pontja lejjebb volt kb. 2 gépmagasságnyival mint maga a gép).
De a lényeg, hogy most már minden rendben ;-). -
mufi
senior tag
válasz
vTamas35
üzenetére
Gastroback barista express volt. Sokaig kinlodtam vele mert azt hittem rossz kozben meg azt se tudtam hogy a finomra daralt kavet a dual wall filterben foztem. Elvittem pestre egy szervizbe ott atneztek egy tomitest kellett rajta cserelni, allitottak a daralo finomsagan, es azt mondtak hogy hibatlan a gep.
Kavet naponta 3-4 alkalommal iszok ha jonnek vendegek neha akkor kell habositani tejet is...kb ennyi...
De szerintem elkezdek ebayezni hatha ott talalok valamit... -
walter70
tag
Erre rá lehet kérdezni.Emlékeim szerint tőlük még nem vettem,csak a típus miatt linkeltem.Nekem ez mindig stabilan hozza a kellemes csokis ízt,csakúgy mint Paljoc olasz vonala,illetve a Veronesi Ciok Cream.
Szeretek mást is kipróbálni de néhány havonta visszatérek ezek valamelyikéhez. -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Még mindig géplesben, a múltkori romániában gyártott Gaggia Classicnak nagyon feltolták az árát, így kiestem a versenyből.
Gaggia Coffee, fehér elég régi, ezzel érdemes-e foglalkozni? Mennyivel "butább", mint a Classic? Sajnos alig van róla infó, bár ha jól látom ez a 90-es évek környékén került bemutatásra!
-
vTamas35
csendes tag
Milyen géped volt? Továbbá segít, ha leírod, hogy mik a kávézási szokásaid, hogy tudjunk gépet ajánlani. Sok tejes italt iszol, többen használjátok... Az általad megadott keret mondjuk az áltában javasol, tuning GC + felújított SJ-ra elég ami kiszolgál minden igényt, ha nem kell egy gőzgép a sok tejes ital miatt. Ha komolyabb géppark kell, az 300 fölött kezdődik használtan.
-
mufi
senior tag
válasz
kk831228
üzenetére
Az sem fosott, rendbe kellett rakni aztan a szervizben is mondtak, hogy makulatlan allapotban van...ezeknek a GC-nak azert ez az ara mert felkapottak lettek, veluk van foglalkozva...s ha nem hoz jobb szintet akkor csak azert hogy legyen gepem nem veszek olyat inkabb varok egy kicsit meg aztan lehet lesz valami jobb lehetoseg.
Ebaytol sem zarkozom el majd megnezem ki mit tudna javitani tuningolni aztan ha lesz valami jo arban akkor megveszem. -
adp
őstag
irtam, hogy fentebb linkelt 2-vel a tied felett volt

-
mufi
senior tag
Továbbra is, gép+daráló, 150-200k körül, használtan, megbízható forrásból.
-
zolnagy
őstag
-
-
Rush77
aktív tag
válasz
krobiboy
üzenetére
Szia!
Itt elég kevesen automatáznak.
Szerintem a kávékorzó automata topicot próbáld meg. Ott nagyobb esélyel tudnak javaslatot illetve véleményt mondani. -
krobiboy
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Kinéztem 2 autómata kávégépet de, nem tudok dönteni! Hálás lennék ha, segítenétek!
1. Saeco HD8900/11 Intelia Bella
2. Philips Series 3000 HD8829/01 Easy Cappuccino -
von toth
tag
Kóstoltátok már?
Vélemény?

-
törölt tag
Üdv!
Egy ilyen kávéfőző működés képes állapotban mit érhet?

-
Gravity1234
tag
Nem altalanositottam, csak peldat hoztam. Biztosan vannak jo sot kiemelkedo helyek is ahol valoban elmenyt szerez az ember. Ez nem az volt. Ott santit picit a dolog, hogy aranylag magasra tettek a mercet ugye a 4 csillaggal es az ahhoz tartozo elvarasokkal a vendegek szemeben. Ha ez ugy hirdetik hogy egy panzio, es ot kapok ilyet de tudva hogy ide mentem egy szot se szolok.
En eveken at eltem kulfoldon raadasul az egyik a vilag egyik elso szamu orszaga volt, illetve az elmult 10 evben rengeteg helyen jartam uzleti uton is azt gondolom bosegesen van osszehaonslitasi alapom.
A szoc feeling nem volt meg, mert par eve teljeskoruen felujitottak a szallodat, a welness resze rendben is volt, leszamitva hogy ekkora szallodahoz pici. Az etelek, a kiszolgalas illetve a hozzaallas volt ami szerintem nem elfogadhato. Nem mi voltunk az egyetlenek akinek nem tetszett, de ki maga sajat vermersekletenek, neveltetesenek alapjan tette ezt szova.Valoban ezert az arert el lehet menni kulfoldre is, bar mint emlitettem eltunk tobb helyen is, ezert hazakoltozesunk utan epp emiatt kerestunk itthoni helyet.
-
zolnagy
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Köszi, ma este kipróbálom.
A fecskendőt

-
Lefty
addikt
Ha valaki most keresne GC-t, tegnap felkerült egy: [link]
Jó árban van szerintem, némi extra is jár hozzá.
-
adp
őstag
Most nezem ezt a kis terkepet, eleg durva mar a margit krti zingben is van egy LM line es casmo kave.
-
lagoon79
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
csak óvatosan, nehogy beszívja az arcotokat....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
urak, ha megyek ma a belvárosba, hova is érdemes menni egy tuti atom speciálté presszóért? az se baj, ha casmo, lássam, mennyire vagyok otthon amatőr.
-
válasz
Keresztapper
üzenetére
+1
-
adp
őstag
válasz
mtgabor007
üzenetére
Azt ugye tudod hogy a jo AP-hez kelleni fog a nem olcso filter kv es a jo viz pl: norda
-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
köszönöm a darálókkal kapcsolatos tanácsokat. Kezdő lévén és AP illetve a későbbiekben karos főző használata miatt a Graef CM 702-re fog esni a választás a jó ár és az egyszerű állítgatás miatt.
Érdemes egyébként még megtoldani a költséget 16 ezerrel a fémburkolatú 802 vagy 800 gépekre? Ezeknél az őrlési finomság fokozatainak száma is több. Ez vajon ugyanazt az intervallumot osztja be több részre , mint ami a 702-esnél van vagy az egész tartomány szélesebb, tehát jobban közelíthető az espresso szint? -
celf
őstag
Kinut most hol lehet venni ha egyáltalán lehet?
Storno közben megtaláltam.
Az zavart meg, hogy amerikai oldalakon kerestem. Ismerősnek lenne aki kint lakik. A kinu saját oldal meg nem működik.
De így akkor max feladom neki postán. -
vTamas35
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Én próbáltam a gyárit, 35-öst, majd a 200 mikronost, nálam a sorrend is kb. ez volt. A 200-as fenn van vagy másfél éve és gyönyörűen működik... Gondolom te is a felsőszűrőre értetted nem a réz vízterítőre. Az én gépemen a gyári felsőszűrővel összeált középen üres csapolásnál, az IMS-el pedig szép egyenletesen jön a zuhany az egész fejen. Mondjuk nem egy nagy tétel kipróbálni, ha nem jön be meg el lehet adni.
-
Rush77
aktív tag
Kíváncsi lennék erre, hogy milyen lehet.
600$-ről indul.
Brewing temperature is set and maintained using a (PID) controller
Machine weight: 15 kg
Volume of water tank: 1.5 L
Stainless steel boiler has a volume of 300 ml and a 1350 W heating element
Boiler is placed above the group head to minimize temperature loss
15 bar ULKA pump with pressure gauge and 9 bar pressure limiter
Portafilter: 58 mm
Single boiler system with steam at 15 bar
The steam wand has a detachable tip with 3 openings -
SierraFox
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
A barista srác nagyon normális, és ügyes. Általában kétféle kávé van. Az egyik darálóban (Elektra) Molinari Bio Arabica, a másikban (Kony, ha megjavították már) Cinque Stelle és Qualitá Rosa felváltva. Nekem nem elég frissek a kávék. Rosát szoktam inni ott néha, az egész jó.
-
Rush77
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én voltam még nyáron.
A srác normális volt. Akkor éppen egy Qualitá Rosa volt a darálóban (már nem emlékszem milyen volt de egy Elektra Belle Epoque gépen csinálják).
Amúgy csak szemes kávét vettem náluk de vendégül láttak egy kávéra.
Szerintem nem rossz hely. -
radi8tor
MODERÁTOR
Molinari kávézóban járt már valaki? Megéri betérni?
-
zolnagy
őstag
Brasilia Lady gépem nem akarja "felvenni" a vizet. a pumpa úgy kerreg, mint amikor kiürül a víztartály és nem kap vizet, de erről szó sincs. A fejből nem jön víz. A szűkítő dugulást kizárom, mert a gőzcsövön sem jön semmi. A háromjáratú kattan, ettől függetlenül ez tűnik a leggyanúsabbnak. Most semmi kedvem szétszedni, pedig nem fogom megúszni... Tegnap raktam össze, mert az SSR tönrement. Előzmény, hogy valamitől zárlatot csinált a gép, levágta a bizosítékot is és ezt az SSR nem élte túl. Szerencsére volt itthon még 1 db tartalék. Most meg ez, rámjár a rúd...
Video: [link]
-
GML
őstag
Milyen lágyított/szűrt vizet ajánlott használni?
Pl Laica a sima vagy a kávés szettel? Vagy van valamilyen egyéb megoldás GC-hoz? -
mdav88
aktív tag
E61-re mennyire eri meg az alap felsoszurot ims-re cserelni? Van ajanlott? 35/200/teflon?
-
sz.zs.
őstag
Állóvizet felkavaró "barátunk" odaát regélt Brikkához való IMS szűrőkről, amit forgalmazni fog. Erről írt már nyáron egy fb bejegyzésben is. Érdekelne a téma, de sehol sem találok róla infót, létezik, hogy ezeket is ő gyártatja?
-
zolnagy
őstag
Hát nem tudom.
Ezek szerint, akkor mi mindig kifogtuk a jót. Az utóbbi időben csak itthon nyaraltunk, mert kisgyerekekkel nem akartunk meszebb utazni. Ha csak az étkezés, Bükkön a Piroska Hotelben voltunk többször. A kaja mindig finom volt és volt választék. Balatonon a Hotel Katalinban nyugati színvonalú volt az ellátás, sztem tényleg minden igényt kielégítő. Idén Miskolctapolcán a Fortuna Hotelben voltunk. 3* szállodának megfelelők a szobák, az ételekből itt nem volt akkora a választék, mert nem olyan nagy hotel ez, de minden nagyon finom volt, nem tudtam rosszat választani.
Ja, a kávé az mindenhol a magyar átlag...Rossz tapasztalatom nekem is Hajduszoboszlóval volt. Egyrészt első éjszaka elmentünk vacsorázni. 2 órát vártunk a nem túl nagy szinvonalú ételre, és alig voltak az étteremben... De nem ez volt a legnagyobb csalódás, hanem az akkor 6 éves gyerekeimet az élményfürdőn nem akarták beengedni az új építésű csúszdás részbe, mert nem voltak X évesek. Hiába úsztak profin már pár éve. Aláírtam volna szülői felelőséget, de ilyen lehetőség nem volt. Így maradhattunk a régi szocreál részen, ahol sehol nem volt feszített víztükrű medence, koszos is volt. Az egyetlen csúszdán a vizet egy kerti slaggal locsolták! A szép reklámképek mind az új részen készülnek, ahova ugye mi nem mehettünk be... Nem is maradtunk tovább itt 1 napnál.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nekem azok a szállodák a fürdővel szemben eléggé szockónak tűntek, hiába 4 csillagosak, ellenben mondjuk a Hotel Nelson kicsit messzebb a fürdőtől nagyon tetszett.
-
GML
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Hát nem tudom, hogy ti hová jártok...
Mi szeptember közepén voltunk a Vonyarcon, az árban félpanzió. Annyi bajom volt csak, hogy az egyik medence hőmérséklete nem volt megfelelő, valamint a szobában túl meleg volt számunkra.
A szobában Cremesso kávégép, a reggelinél valami ipari lavazza automata, porból dolgozott. Kb ennyi a negatívum.A személyzet értett a dolgához, kedves volt, figyelmes. A reggeli minden nap friss, a svédasztalos vacsora is az éttermi minőséggel volt összevethető. Korábban finomat ettünk a szálloda éttermében, azért választottuk a szállodát üdülésünk helyéül.
-
von toth
tag
Sajnos országunkban a sertés-szemlélet még mindig irányadó. Főleg az zavaró, amikor tehetős emberek leértékelt ipari csirkefarháttal rohangálnak a boltban. Amiben nem az a baj, hogy farhát, hanem, hogy ipari és félig romlott. És sajnos az ország háromnegyede ilyen. Pedig lenne pénz egy középkategóriára, de amíg a nem finom, de jó sok dominál, addig áttörés nem lesz. Én hiába győzködök embereket, hogy cca. 80 ropiból tudnának egy jót presszózni, de nem mert az macera, meg a szarvasi 15 ropi, ecettel kimaratom, akciós sárgacsíbóüt beletöltöm azt kész minek is urizálnék. De az ájfón ott van a kezében. Érdekes kettősség ez itt. Szöszmöszmackóban prémium autókat vezetni. Halom rántotthús jó vékonyan, ahelyett hogy kettőt enne normálisat.
És erre tökéletesen harmonizál a vendéglátásunk, amikor kihozza az ipari camembert sajtot, ipari szósszal. Csapolt sört már nem is merek kérni mert mindig megpróbálnak átvágni. A legszebb duma ezzel kapcsolatban az volt;lehet, hogy túl hideg a sör a tartályban.....öhöm azért kukoricás fost hozol, pilseni komló helyett.-

-
Casto
csendes tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Igen, sajnos nekem is sok ilyen tapasztalatom volt. Megy a reklám, hogy nyaralj itthon, ami szép gondolat, csak nem kivitelezhető.
Amúgy ha el nem is fogadnám, de legalább megérteném ezt a színvonalat, ha balkáni árakon menne egy-egy ilyen hotel, de erről szó sincs! Olyan pénzeket kérnek el egy 3-4 napos csomagért, amiért simán bárhol megszállok Nyugat-Európában is...
-
válasz
Gravity1234
üzenetére
az országban még szocializmus van, a párizsis-krumplifőzelékes, dacára minden ellenkező híresztelésnek. én is voltam 4 csillagosban, ahol ennyire nem volt trágya a kaja, de elég szoci volt az is. nem is megyek többet ilyen helyre, szépen elköltöm a pénzem a brüsszeliták nyugatján. vagy erdélyben. minden őszintébb ennél a szarnál, amit magyar vendéglátásnak hívunk. nagyon nagy respekt a kivételnek!
-
Gravity1234
tag
Hasonlo "elmeny" Hajduszoboszlorol. Tavaly voltunk egy 4 csillagos wellness szallodaba, 4 napra nem keves penzert.
Katasztrofa volt az etel, meg a kiszolgalas. Ilyen helyen a krumplifozelek rantott parizsi, meg a fornetti suti kiteve desszertnek, illetve a vacsorabol ami a svedasztalrol megmaradt reggel visszakoszont a reggelinel kozel sem elfogadhato. A kiszolgalas unott volt, lesult a kepukrol hogy unjak mint a szart.
Amikor megkerdeztem hogy az amugy a szallodaval osszekotott nagystrandra kivihetjuk e a torolkozoket, akkor lehurrogtak a fejem hogy mit kepzelek, azok 4 ezer Ft-os torolkozok es ha bajuk lesz ki kell fizetnem.
De mondhatnam azt is hogy a sajat szalloda szobankba nem johettunk vissza a strandrol, mert cask egyszeri ki-be jaras volt a jegyben.
Szegyen! -
nekem meg van egy expobar ipari darálóm, nagy, mint egy rossi rr45, de picit még nagyobb. dózeres, óriás adagolóval. fogalmam sincs, hogy mit tud, nem is érdekel, akin segítenék vele és értejön (pilisvörösvári kistérség), az ingyen elviheti. annál egyébként biztos, hogy jóval többet ér, tudtommal 2 évet használták kb., de se időm, se kedvem hirdetni. -
celf
őstag
elírtam, 2 alátéttel indítottam és most 1 van benne. így van 23-as fokozaton most filterhez.
őrleményeloszlás helyett meg őrlemény-konzisztenciát akartam írni
már késő volt tegnap, bocsánat.von toth: valamennyit azért szerintem számít, ha lefelé nyomva vannak a szemek. kérdés, hogy mennyit.
senko nem járatja 1-2 másodpercnél tovább üresen. ez egyáltalán hogy jött neked?
-
mdav88
aktív tag
Bezzera BB105 Ipari kávéőrlő 64mm eladó!
Olcsón adom, mert foglalkozásigényes, de aki hajlandó megpucolni, új kést tenni bele, átalakítani karbaőrlősre, jól járhat vele. Csapágyai nem hangosak, szemre úgy tűnik hogy pontos, kések összeérése kb egyszerre történik.Dózer nagyon lehúzza az összképet, azt le kell dobni róla, de egy cukrásztölcsérrel jól átalakítható.
Technikailag:
475w motor
1400 fordulat/perc
64mm késekIgazából Obel daráló Bezzerára matricázva.

További képek:
[link]Ára: 30e forint
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Tökéletes állapotú Samsung S10 128/8GB tok+doboz+kábel
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Írt egy sms-t!
Ha mèg lesz egy jò kis darálò, akkor nem lesz gondod egy ideig... Na mondjuk azert türelem se árt hozzá...
🤔
Mindenesetre most minden a régi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó lesz meglátod.