Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Symbio
senior tag
Kb egy hónapja tanulom a Catler 8013 lelki világát. Most már eljutottam oda, hogy ilyeneket (is) tudok csapolni.

Dupla, 18,5 g 60 ml.A kép nem jelent meg, mindjárt megpróbálom elővarázsolni

-
8nemesis8
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Régi hsz., nem felejtettem el válaszolni rá, csak most jött el az ideje

Próbáltam utána olvasni keresgetni, de ehhez az Iconához nem igazán vagy drágán lett volna kar. Maga a benne lévő szűrő a nyomásfokozós, ha jól gondolom. Nincs extra műanyag vagy bármilyen szelep, csak egy apró lyuk magán a szűrő, amúgy ilyen "röfi" kar van hozzá.baker_, sz.zs.: Köszi!
Így is tettem, vettem egy új CM702-őt
Alakul a kávézás 
-
sz.zs.
őstag
Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de mi van a Heycafeval?
Szerk.: Bazseenak válaszként ment volna. -
Bazsee71
őstag
Lassan 1 hét Skerton használat után eljutottam oda, hogy nem tudom őszintén ajánlani a kézik ezen kategóriáját. Azon felül, hogy elég kellemetlen tekerni, még a kotyogóshoz való tartomány is elég szűk, az állíthatóságáról pedig egy mostani ifjúsági film címe jutott eszembe, kicsit átköltve: #sohavisszanemtalálós
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rush77
aktív tag
Mézes üveg helyett ki fogom próbálni a bébi ételes üveget.
Az most van itthon dögivel és kb az is akkora mint a mézes.
Ha nincs feszegetve a teteje akkor elég jól zárnak tapasztalatom szerint. -
adp
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
ja akkor én keveredtem bele,sorry
más: előbb bontottam meg a pacific pin up-ot amit a kávégépboltban vettem. Nem nekem való kávé, de szűkebb napokra, hó végére 1300ért nem kell jobb. Nem az a megszokott unalmas csokis blend, van benne kis fűszeresség, savak, némi gyümi. Nem véletlen nyert anno a szegedi a-r blend tesztben
-
mdav88
aktív tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Hozzáállás:
Már a privátok közt volt a levél, az elnézéskérésükkel, fel is hívtam őket, s megbeszéltük a dolgot.
(kolléganő volt aznap, és valószínűleg véletlen jött ki ez a régebbi pörkölés)Természetesen felajánlották a kárpótlást.
Mivel a tt8020 friss volt, és tök korrekt, ezért így sem és úgy sem kerültek volna le a "fehérlistámról", de az ilyen jellegű hozzáállás jeles.
Ezúton is köszönöm. -
fragola.6035
aktív tag
2db F4E Nano új, egy v2 fekete és egy v1 fehér, 140 helyett 119e.Ft-ért vihető. Számlás.
Mindkettő vadi új, karcmentes, hibátlan, soha nem volt bennük kávé.
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Egy kezdőnek milyen kávédarálót ajánlotok, aki egyelőre egy Bialetti Brikka (Elite)-t vásárolna meg?
Köszi előre is! -
von toth
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Nem tudom miért fasza. Miért szar?
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
fuuu de rég írtam, remélem mindenki jól van

Egy barátomnak kellene valami otthoni kisgép, használt is jó. Gaggia Classic vagy Baby Twin, Silvia, esetleg Lelit. De igazából bármi érdekes lehet.
Ha valaki éppen elad, vagy tud eladó gépet megköszönöm az információt.Szép napot
-
Rush77
aktív tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Kár. Mondjuk lehet kipróbálom hátha kapok valamit ami nem döglött.
Jut eszembe, nagybátyámtól kaptam egy szemes Tchibo Exclusive-ot (a kék csomagolású).
Hát gondoltam elhasználom mert kevés itthon a kávé. Boltihoz képest relatív friss 07.2017 a dátum.
Közepes pörkölés.
Ugyanazt produkálja mint annó a fekete Aldis Espresso akármi.
Korom fekete atomkeserű víz átzuhan a kávén.
Gyakorlatilag csak tejjel + cukorral iható.
Kipróbálom a Brikkával mert az Aldis cumónál egész értékelhető volt. -
Wolfy999
tag
Ez egy single boiler gép, tehát ha tejes italokat is készítenétek időnként, akkor felejtős. Én pl feketén iszom csak, de nagyon utáltam, hogy vendégeknek nem tudok rendesen sorban kapukat húzni. Ha már hajlandó sok pénzt belerakni, akkor szerintem inkább valami dual boiler gépet kéne nézni.
Nézze meg ezt, ha már tényleg nagy vadra vadászik. -
Rush77
aktív tag
Őket ismeri valaki esetleg?
-
soldier2
őstag
Németül nem értek, angolul keresni a típusra most nincs időm, de ha hőcserélős (heat exchanger) akkor ilyen igénybevételre felejtős. Ha dual bojler (vagy bojler+thermoblock) akkor hajrá nem mondom, hogy ár/érték arányban tökéletes választás, de időtálló, és jó kávét ad. A friss alapanyag ide is alapkövetelmény.
-
von toth
tag
Sőt, szerintem ugyanez a cucc, bár most nagyon felületes vagyok ,mert cégtől nem nagyon akarok netezni, de szerintem ezek úgy németek, mint ahogy én grönlandi. Kínai cég németes névvel meg csapattal, vagy kínában gyártat és átcímkéz, de nagyjából valahol a kettő találkozik. Az biztos, hogy a cucc nem made in germany. Ettől független jó lehet. Én a graefet ismerem ezt nem. (azt is szorgos kezek rakják össze.....)
-
adp
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Az a helyzet ennyire nem akarok belemenni

Amugy kepen szarul nez ki (este telefonnal keszult) elobe sztem jol mutat (cellux nelkul majd persze
)
Amugy sztem ha majd eladom, amit mostanaban ketlek, mert nem hiszem hogy van jobb ar ertek aranyu presszo/ filter orlo ami elektromos meg esetleg a Te tuning k30-as HC-d, erdkes lenne egyszer osszehasonlitani
-
von toth
tag
ha van pénz hajrá, de ha németországi a project az ottani graeffel beljebb lenne.Úgy hogy a modellpalettájuk is prémiumabb mint itthon. A contessa múltkor volt akciós, ismerem a gépet, akciósan annyit bőven megér, a középkategóriás graef daráló meg kezdésnek bőven elég.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Kis segitseg vagy talan iranymutatas kellene. En es a fonokom is elegge kavefuggok vagyunk. Melohelyen egy Nespressoval toljuk (A Colonna kapszulak ajanlasaert ujfent jar a virtualis pacsi
) otthon mindkettonknek van egy jobb automata gepe es amikor tehetjuk meglatogatunk par New wave/Specialty kavezot.
Termeszetesen ez a 3 nem teljesen ooszehasonlithato, de ketsegkivul megvan mind3 elonye...A fonokom viszont "moho" es elegge Godzilla style-ban nyomja. (Size does matter es Money is no object)
Szoval penze van, lelkesedese is (bar utobbi nemtudom meddig tart ki, foleg, h en olvasom, h ti itt mikkel varrialtok, probalkoztok es tarsai) ezert venne egy rendes gepet egy orlovel.
Nem otthon elunk es a fonokom nem is magyar szoval az otthoni "betanulos" esetleg kiprobalos dolgok itt nem jatszanak (felujitott, megtuningolt jofogas-rol begyujtott kincsek)
Tegyuk fol, h valoban fog tudni kis gyakorlassal olyan kavet inni, mint amiket egy jobb kavezoban adnak, viszont o nem annak a hive, h vesz v.mit majd pimpeli vagy vesz jobbat hanem azonnal durr bele a kozepebe.
Most ezt nezte ki: KlikkA kerdesem az lenne, h egy ilyen kombo - azon kivul, h szerintem orbitalis overkill - mennyire szolgalna ki a fentebb leirtakat? Fogalma/fogalmunk sincs mit es merre kellene elindulni. Ezt is azert kuldte at a a hetvegen mert meglatta a boltot bement es persze ajanlottak neki egy jot. Viszont az, h ez valoban jo-e vagy esetleg v.mi mas fele kellene e mozdulni ami abban a boltban epp nem kaphato arrol mar fogalmunk sincs.
Mit gondoltok?
Elore is koszonom!

-
Bazsee71
őstag
Budapesten biztos van olyan cég, ahol plexivel dolgoznak/foglalkoznak, így ott ha sikerül rávenni őket egy ilyen minimál munkára, akkor gond nélkül összehoznak neked egy ilyen palástot (ha még valami antisztatikus kivitel is van...), és akkor azt kedvedre fúrhatod/faraghatod. Illetve lemezből is lehet ilyet hajlítani, ami szépen polírozható. Persze ez mind kicsit macerásabb, de hosszú távon praktikusabb.

-
celf
őstag
lenne egy nagyon novice kerdesem, de a ZM kes akkor a Mazzer ZM-ekbol jon?
bar nekem ugyse nem lesz sohase (belathato idon belul) otthon presszogepem, csak kivancsi vagyok.
-
adp
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Nagyon szep rogmentes orlemeny jon ki belole, eleg jol mukodik a ZM kes, cellux az csak ilyen vasarnap esti hanyag megoldas.
Meg nem talaltam ki mivel kellene osszeragasztani, hogy esetleg majd kesobb szet lehessen szedni, mert ugye a felso resz a dozer tartozeka
Eddig a szilora gondoltam -
válasz
Deadzone41
üzenetére
csap. (igen, tudom, ha nordával minden táltos lesz, akkor tanultam valamit the hard way)
-
jolti
senior tag
válasz
jack B.
üzenetére
Ereszd el ezt a nyomásfokozós témát!

Ilyen kell neked !
Vagy ilyen , ha pösti vagy és érte tudsz szaladni. -
jolti
senior tag
válasz
jack B.
üzenetére
Kávédarálód van? Ha van, milyen?
Ha van darálód akkor felejtsd el a nyomásfokozóz szűrőket! Ha nincs darálód, akkor az első dolgod az legyen, hogy beszerzel egyet az ajánlottak közül!
Javaslom még normális szűrők beszerzését is! A danettinél is van, meg az expolygonnál is Ims egyes és kettes szűrő. Az egyes az macerás egy kicsit, szerintem tanulj meg egyelőre a kettessel normális kávéitalt készíteni, aztán, ha nagyon érdekel az egyes, akkor belefoghatsz. De szerintem fölösleges. Nem olyan sok az a dupla sem. Én is betolok vagy 4-et naponta.
Az összefoglalóban van egy írás ezzel kapcsolatban. ( Egy f@szagyerek írta még régen.
) -
Lefty
addikt
válasz
jack B.
üzenetére
Az nem baj ha el van erve, ez a nyomasfokozashoz kell az ehhez kialakitott szurovel egyutt. Dobd ki mindkettot ha rendes kavet akarsz fozni.
“Ezeknél a rendszereknél a kávéfőző karban mesterségesen alakítják ki a szükséges nyomást, nem az őrlemény és tamperelés segítségével, így elvileg bármilyen őrleménnyel, akár előre leőrölt kávéval, tamperelés nélkül is működnek. Közös ismertetőjük, hogy a karból egyetlen apró lyukon keresztül áramlik ki, mintegy porlasztva a kávé, amitől az habossá válik, a kávé tetejét egy ún. “mű crema” fogja díszíteni.”
-
Casto
csendes tag
-
jack B.
csendes tag
Ez érdekes: https://www.youtube.com/watch?v=wzHM9KwYGDY
Nekem picit el van érve a GC-ba a gumi, érdemes vajon cserélnem, ha ennyit számít?
-
kr:sz
tag
Sziasztok!
Szeretem a kávét, de eljutottam oda, hogy ha megfelelő minőséget szeretnék otthon, akkor az eleve sok pénz és sok sok okoskodás és tudás is, hogy úgy készítsem el ahogy el kéne. Emiatt most oda jutottam, hogy a legjobb az lenne, ha Nespresso gépet vennék, és mellé Colonna kapszulán gondolkodtam el. (Nespresso kapszuláktól nem esek hasra.) Esetleg valaki tud még jó Nespresso kombatibilis kapszulát, normális minőséggel? (tudom, hogy itt a topicban kb szentségtörés ez a téma, de hátha valakinek vannak tapasztalatai e téren is.)
Köszi!

-
sz.zs.
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Én Újpesten, az Andrettiben szoktam inni.
-
von toth
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Tihanyban a Lepkében. Az egyik legkorrektebb hely, ahol manapság jártam. Nem kedvelem a halom kaját, de ott jól is készítik.A kávén pedig meg voltam lepődve. Ők szerintem olyan 3-4 körül kapják, vagy még olcsóbban. Meglepő, hogy semmi trükkel (friss őrl+minimál tamper csak úgy a kedvéért és milyen összhatás). Valszeg egy bolondbiztos vendéglátói blend a sor igencsak jobbik végéről. Ezért kár hogy kisekerben nem adják, de szerintem nagyobb tételhez kötött a cucc, gondolom 10 kg a minimáltétel meg egy fél éves kizárólagossság.
-
jack B.
csendes tag
eladó Baby a jófogáson.
-
sz.zs.
őstag
-
zolnagy
őstag
Nekem mostanában nem ízlettek a kávék, amit ittam.
Gondoltam mindenre, hogy a daráló sz@r, a kávé sz@r, a Brasilia Lady sz@r, rossz a vízterítés...stb. Minden kávé savanyú, keserű, kellemetlen volt, akár PY Spicyt akár Kapucziner Puerto Ricot kóstoltam. Aztán hirtelen ötlettől a 90 fokos pidet levettem 82-re. És végre megjöttek a finom ízek és nem volt világos...stb. Pont jó volt.
Azt tudni kell, hogy én kimértem a kifolyó vizet és 10 fok eltolást állítottam be az omron piden. Tehát ez a 82 fok, az tényleg annyi.
A Puerto Ricot most 83-ra tettem, így még jobb, de ennél több sztem nem kell neki, finom tejcsokis így, enyhe savakkal.Szóval nálam ez most tanulópénz volt, hogy a savanykás íz lehet a magas hő miatt is. Persze ezt tudtam, de ezek szerint még nem ismertem ki ezt a gépet teljesen.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
nekem mindegy, hogy miért. azon túl, hogy szigorú vagyok magammal is, mert 'sten pénzét is elköltöttem már a daráló-gép párosra, nem gondolom azt, ami itt a napokban elhangzott, miszerint a casmo mindig frankó, ellentétben a pacific-kel. nem, a casmo nem frankó mindig, nálam biztos nem. ha savanyú, akkor mindegy is, hogy milyen beltartalom van mögötte, mert szar inni. na most persze mindig van olyan dolog, amibe lehet kapaszkodni. lehet, hogy üt a robur? lehet, hogy a dc vízköves? x? y? ezeket ki kell pipálni mind, de egy idő után elfogynak. és utána 100%-osan átmegyek ronin módba: ha kapok egy savanyú kávét, akkor az a kávé nekem/nálam nem jó, kész, passz.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
teljesen iható, savas-gyümölcsös kávékat lő nóra a brikkával. és meglepő módon még szar kávékból is

casmo aricha amúgy teljesen korrekt, kb. az első casmo kávém, amit egyszerű elkészíteni, finom, nem döglik le egy nap alatt. ha mind ilyen lenne, simán előfizetnék megint, de sajnos nagyobb számban voltak a nem ilyenek.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Csápájev
üzenetére
Ezeket már végig sem nézem, mert mindig sikerül felhúznom magam rajtuk. A lényegét sejtem, de ma nyugi van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk.: Kényszerből muszáj volt barátkoznom most a kotyogóval, és - persze a helyén kezelve - meglepően jó kávékat sikerült összehozni, még az előre őrölt lila Lavazzából is. Szóval nem feltétlen kell csilliós géppark, hogy valaki igényességet vigyen a kávézásba, elég egy 12 ezres kézi őrlő, meg friss és jó kávé. Szerintem, hangsúlyozom, szerintem.

-
Csápájev
őstag
Én nem is értem minek törjük magunkat
[link] -
Rush77
aktív tag
válasz
drotos.toth
üzenetére
Én szerintem a legjobb megoldás a karos + daráló. Poemiat nem vennék (nekem az van és a mostaniak nem ugyanolyanok már. Értsd silányabb).
Kérdés a keret.
Kb 30 a graef cm702 ami kezdő darálónak jó.
Gépből meg nem tudom mert még poemiazok egyelőre. De használt Gaggia Classicot mondanám. -
drotos.toth
csendes tag
Sziasztok!
A napokban két kapszulás kávéfőző is megadta magát, gyors egymásutánban. Most gondban vagyok, hogy milyen gépet vegyek... Gondolkoztam valami régebbi típusú autómatán (Saeco Syntia), vagy azon is, hogy egy karos gép mellé (DeLonghi Scultura, vagy Philips Saeco Poemia, esetleg Gaggia New Baby Class) veszek egy darálót. Utóbbi esetben talán kisebb a meghibásodás esélye, és bár körülményesebb az előkészület, a gépek karbantartása egyszerűbb. A fentiek közül mit választanátok? A manuális gépenél megéri többet költeni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
bacskait
tag
Ennyiért én nem tudok E.S.E podos garanciális gépet. Amihez van podos szűrő, az azért közel sem olyan, mint egy célgép.
Hitelen ezt találtam (szerintem ez nem kapszulás) :
https://www.gasztroapro.hu/ital/kave/kavegep/piccola-kapszulas-kavefozo-51289.htmEz egy picivel a limit fölött van:
https://www.jofogas.hu/baranya/Lapiccola_Sara_ese_pod_kavefozo_71615469.htm -
Nikla
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Köszi,
Az a "gond" hogy azóta is ezt próbálgatom, a faber slot plast-ról találtam videókat, de anyag csak olaszul van, a mini coffe-ről viszont semmit.
Olasz amazon-on van vegyes értékelés egy régebbi gépükre, de az is 9 értékelő
Ese pod-os: Youtube
Az ha a gép főző része rézből van, jó? mert ők ezt emelik ki.
jó lenne ha jó lenne

-
Nikla
tag
Sziasztok,
Itthon mivel a 3. martello (6 szervíz) is meghalt, áll a kávéháború, így azonnali válaszok életet menthetnek (J/K)
Jelenlegi "nyertesek":
Dolce Gusto Mini-Me: 22e a gép + ~70/kávé
pro: "kényelmes" és sokféle utánagyártású kávé
Con: 70/kvPhilips HD8651/19: ~72e + 30-60 ft/kv (elvileg 8gr/kv, gyakorlatilag inkább 20-t találtunk a neten)
Pro: "olcsó" /kv
Con: 72e és elég sok rosszat találtunk mellé darálás és heti 4 órás kötelező karbantartást kiemelve"e.s.e Pod": ??? a gép + 50-75/kv
Pro: jó kávé és olcsó
Con: nem találunk gépet csak ezt ami a keretbe befér:
lollo coffeSzerk:viszont ahogy nézzük ez nem ESE Pod-os- a saját podjuk nem ese, de a videon ese-t rak bele..Max keret: 80e, de akkor a /kv-nak alacsonyabbnak kell lennie.
+ mivel a martellokkal ennyire rossz volt a tapasztalat, csak olyan gép amire rendes garancia vanTudtok kérlek pár kérdésben segíteni?
1) Én nagyon Philips ellen vagyok, van valakinek gyakorlati tapasztalata vele?
2) szimpatizálunk a podos rendszerrel, de gépet max delonghi-kat találtunk - kérhetünk iránymutatást?
3) Dolce gusto MiniMe kapcsán van valakinek gyakorlati tapasztalata? - főleg strapabíróság a kérdés
Köszönöm előre is 
-
sz.zs.
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Én porszívózni szoktam, de megpróbálom a mosogatást

-
sz.zs.
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Szerintem azért bármelyik "normálisabb" frissen pörkölt blend ( Kapuczíner Velencei, Palermo, Pacific La Piazza) hozza a szintjüket. Ráadásul amit én rendeltem az amazonól, az fél éves pöri volt...
Hasonlóak és nagyon jók még a Manettiben kapható blendek, de ezek már 8-10e ftba kerülnek.
Te amúgy hol ittad ezeket a Segafredokat? -
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én is most a felbontott negyed kilós kávét a fagyóba tettem, tapasztalat szerint így
elég jól tárolható. Mézes üvegeim tele vannak p&y pörivel :p -
And06
aktív tag
ti a frenchpressből hogy szoktátok eltávolitani a zacot?

-
weinmaker
őstag
Ha valaki összefoglalja a fagyasztásos dolgot, akkor kicserélem a Korzós szöveget. Az már amúgy nagyon régi, még ha jól emlékszem olyan írta aki már rég nem is fórumozik.
-
adp
őstag
Ezt a fagyasztasnak semmi elonye es tobb hatranya dolgot nem tudom ertelmezni?!
Mar hogy ne lenne? Persze ha az eredeti zacsiba bedobod persze hogy szar lesz mert az egyiranyu szelep megadja magat es mar mindjart annyi is az egesznek.
Duplan kell csomagolni szelep mentes zacsiba vagy le kell ragasztani a szelepet es nagyon sokaig eltarthato.nalam 3 honapos kozepes porkoles (fagyasztva persze) minosegileg kivalo volt mar jo parszor.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Alakul a kávézás
De ha minden igaz, akkor hamarosan újra szolgálatban.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Igaz, kicsit drágábbak.