Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolnagy
őstag
válasz
bacsi2
üzenetére
Vagy úgy, szóval ebben az új verzióban van olyan is, ami nem a víztartályba vezeti vissza az OPV eldobott vizét? Akkor hova, a csepptálcába?
Fragola bemutatóján azon úgy látszik, hogy a víztartályba vezeti vissza: [link]
De akkor amúgy hogy jön ide a 3járatú lefúvató csöve?
-
dozó
tag
válasz
bacsi2
üzenetére
[Ez] kellet volna a rúgó helyére, és itt tudtál volna venni egy darab szilikon csövet is pár száz Forintért, a rugót azt mindig cserélheted majd, ha elgyengül, mert az a rugó elfog, és akkor már nem lesz 9-bar nyomás, az állítható OPV-t meg csak beállítod.
De mindenki úgy oldja meg ahogy akarja. -
bacsi2
csendes tag
válasz
bacsi2
üzenetére
Nem engedi szerkeszteni már, így válasz magamnak:
Idézet a shadesofcoffee-ról:
This product is the PLUS version, which contains the different pressure springs as well as an additional silicone pipe and bung, and is relevant if your machine only has ONE pipe visible within the water tank, as shown in the Gallery images.
Your question:
Hi, I have machine with one pipe (2019 Classic Pro). Water with chemicals goes to the tray when cleaning from coffee deposits. How adding the second pipe will change cleaning of the machine process? Thank you! Juras
Our answer: Thanks for your question Juras. It won't change anything about the cleaning process. Right now dirty water from cleaning and from the puck at the end of the shot are all deposited down the vent pipe into the drip tray. However, good clean excess water from the OPV is also routed to the drip tray (when it should go back to the tank -as with all other Classics). What the PLUS kit does it give you the extra pipe and bung to allow the good clean water to go back to the tank (rather than the drip tray) - this saves your water, and stops your drip tray filling up very fast.Akkor ezek szerint ezt benéztem, és más kit kell ehhez a 2019-es, gyárilag "egycsöves" verzióhoz. Rendelt már valaki ilyet?
-
zolnagy
őstag
válasz
bacsi2
üzenetére
Ez sztem tök normális. Gondolj bele, az opvbe gyengébb rugó került. Ez által, ha 9 bar fölé menne a nyomás, akkor nyit, és itt dobja el a vizet. Ha megfelelő az őrleményed, az sose pont 9 bart produkálna, hanem többet (ha nem lenne opv). A gyári tizenx baros rugóval nem érte el így sem a nyitási nyomást, itt igen. Ez így jó.
Vissza az egész, most nézem a képedet, te nem az opv-ről beszéltél, ami a víztartályba vezet vissza tiszta vizet, hanem a 3járatú lefuvatóról. Na az viszont tök nem normális, hogy ott csapolás közben bármi is follyon.
Biztos, hogy ott folyik a víz folyamatosan? Nem a víztartályba?
-
icm
tag
válasz
bacsi2
üzenetére
Semmi baja nem lehet ennyi idő alatt. Mondjuk ha csapvízzel volt etetve azért az nem olyan jó. Egy nespressos (mert az csak tejsavas) vízkőmentesítést tolhatsz neki. Alut nem citromsavazunk! Ecetet meg a tömítések miatt nem küldünk át a rendszeren!
Nekem nulla literes volt (vadi új), és a csapvíztől kezdő koromban egy hónap alatt olyan vízkő lerakódásom volt a felső szűrőn, hogy nem ment át rajta a víz… víz recept is van, nem akkora ördöngősség ám.
De bárhol elakadsz, szívesen segítünk ám. -
icm
tag
válasz
bacsi2
üzenetére
Ez a 80ezres 2019-es?
Az jó deal volt, még (kétes/rossz) bojlerrel is.
Nyomifokis kosarat meg a kis betétet tudok adni Neked ha kell... én soha nem fogom használni.
Nem kell egyből nekiess a tuningnak, de ami első körben kb alap szokott lenni, hogy vegyél egy normális kosarat (pl IMS 12-18 verzió elég alap, itt az E61 verziója, ha mennél tovább. Utóbbinak nagyobb a külső pereme és van benne gyűrű / ridge amit pedig a portafilterben levő rugó jobban fogja a kosarat kiütéskor). -
icm
tag
válasz
bacsi2
üzenetére
K4-et vegyél. Azt ajánlja a gyártó is presszóra, az még bevonatos is. Vagyunk egy páran akiknek az van, azért meglepően jó minőség ennyiért. Gaggia Classic mellé tök jó.
2018+ jó gép, bizonyos szempontok alapján körülményesebb itt-ott a tuningja. De majd később, egy opv rugó szettet azért ránts be még. Jobb lesz az
meg egy mérleget. Egyébként buék és üdv a gaggiások közt 
Mod: egy PID és OPV rugó a kb legtöbbet hozó tuning. Rézcső, szűkítő, puNpa szabályzás (manométerrel és tágulási tartállyal már végállomás). -
-
vendingo
veterán
válasz
bacsi2
üzenetére
Napi 4x darálok a k4 örlővel. Nekem nem macera, gyorsan dolgozik. Legnagyobb előnye, hogy halk, első kávémat reggel fél 5 körül szoktam inni, így senkit nem zavarok vele. Nekem bejött, de egy vendégsereget nem vállalnék be vele. Egyedül kávézok, így nekem minden szempontból jó: kicsi, halk, olcsó, viszonylag gyors, jó minőség, remek végeredmény.
Ha többen használnátok, vagy gyakran kell sokat darálni, akkor vegyél villanyossat.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Last Epoch
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- UPDATE 11.13. HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-13. gen gar.
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Az jó deal volt, még (kétes/rossz) bojlerrel is.
meg egy mérleget. Egyébként buék és üdv a gaggiások közt