Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
válasz
eladocuccaim
üzenetére
attol meg rohogok rajtuk, hogy sokat keresnek.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
ja az kene meg.
kezdjuk ott a "szellemi munkaka" mondjuk 80%-a alapbol onmagaert letezik. pl a teljes HR az osszes cegnel ami a bolygon van. a teljes backoffice. ezek mind olyam dolgok amik kb azert vannak mert ha nem lennenek tul sok munkanelkuli lenne egyszerre. remelem senki nem hiszi el, hogy egyik oldalrol fuzios eromuvet neg CERN-t epitunk, a masik oldalrol meg julika nelkul aztan nem lehet berszamfejteni... aha. -
eladocuccaim
tag
Egyébként mostanában nagyon felerősödött a tendencia, hogy a drága nyugati siteokat leépítik, és ömlenek az új pozíciók az olcsóbb régiókba, pl hozzánk.
A covid utáni deglobalizációs törekvésekből meg semmi sem lett. Nem lesz Intel gyár németországban, stb,/stb,stb… -
Qtya123
őstag
válasz
Vision
üzenetére
"Elég csak odébb dobni ezt a gyárat 2 országgal, akár EU-n belül, és máris nem csak 4 óra a terméles aznap, hanem 8, sokkal kevesebb pénzért."
Akkor helyette dolgozzon minden országban minden szalagmunkás napi 12 órában?Igen, ebben az van, amiről előbb is szó volt, hogyha valahol kevesebbet megy a munka és drágább is, akkor az versenyhártány.
De filozófiai síkon nekem pont ez a rémisztő. Hogy akkor dolgozzon minden országban mindenki, mint a gép, ne legyen pihi pénteken, stb... nehogy hátrányba kerüljön, mert a szomszédban teperés van. -
azbest
félisten
A szociális hálónál nem kicsit számít, hogy hányan használják ki.
Ha könnyű elhelyezkedni, megéri dolgozni, akkor kevesebben.A luxus munkanélküliség is valsz csak magyar fizetés mellett luxos, nem az ottani életszínvonal mellett.
Látástól vakulásig munka meg nem sokat növel a gdp-n, ha kis fizetésért bérgyátanak. Az érték másik országban jelenik meg utána.
-
válasz
D1Rect
üzenetére
Te is tudod, hogy ennek semmi realitása.
#38584Qtya123
A 13:00-val az a bajom, hogy ez egy gyár, ahol az utolsó szaros gyári munkás is eddig melózik. Nincs az az elvakult, aki azt gondolhatja, hogy ez fenntartható. Elég csak odébb dobni ezt a gyárat 2 országgal, akár EU-n belül, és máris nem csak 4 óra a terméles aznap, hanem 8, sokkal kevesebb pénzért. -
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Nem azt mondtam én sem, hogy a szociális háló ne lenne fontos. Annyit mondtam, hogy az, ami Németországban van abszurd, és fenntarthatatlan. Ennek az az oka, hogy a harmadik világ is jön fel mocskosul, szeretnének ők is jobban élni, ergo elveszik a fejlett államok korábban kialakított komparatív előnyét/piacait. Ez ment végbe Detroitban (globalizáció), és ez lesz Ny-EU-ban is.
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Pont most volt a XXI.században a szocializmusban kik voltak gazdagok. Ott is azt mondták, hogy szimpla bérből nem lettek gazdagok. A maszekok adót csaltak stb.
-
eladocuccaim
tag
válasz
D1Rect
üzenetére
Tényleg semmi értelme magunkat a leggazdagabb top10-es országokhoz hasonlítani. Persze a szoc háló gyakorlatilag nem létezik magyarországon, ez sajnos nagyon nem jó. Csak ugye nekünk más a történelmünk, meg semmi természeti erőforrásunk nincs.. Meg azt is érdemes lenne megnézni, hogy a dolgozók hány százaléka van rendesen bejelentve (azaz fizet jövedelemadót normális jövedelemre). Szerintem 1/3 alatt lehet, de nem akarok találgatni…
-
Csendben megjegyzem, hogy Svájc a bolygó leggazdagabb országa.
De kb. akármilyen módszerrel nézzük - a törpeállamokat leszámítva - nem nagyon lehet olyan metodikát találni, hogy kint legyen a top3-ból. -
Qtya123
őstag
válasz
lajafix
üzenetére
Igen, ez sajnos így van. Versenyképesség, aki nem áll bele ebbe az lemarad.
Maximum egyén szinten lehet ezeket a helyzeteket kicsit finomítani/elkerülni, illetve amennyire a lehetőségek engedik a saját igényeidre formálni (meg ott ahol pénteken 13 órakor vége a munkaidőnek
). A többi meg tekerje csak a kereket napi 10 órában, pénteken is a cég versenyképessége érdekében---->persze most beosztotti szemlélet szól belőlem. -
lajafix
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
"Szerintem pont az lenne a normális, ha már egyszer a csapból is a fejlődés, hatékonyság, AI folyik, hogy ne legyen már követelendő alap ez a dolgozz minden nap 8-10 órákat dolog."
Ehhez az kellene hogy mások ne versenyeznek, a melós legyen a tulaj és a hatékonyság összes vívmánya, eredménye a munkaberben csapodjon le... Node ez inkább Marx/Engels elméleti munkássága mint a realitás. Miközben a fentiek inkább csak a versenyképességet növelik, aki nem invesztál bele az szimplán kimarad, close of business.
-
Qtya123
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Na igen, megy a visítozás, hogy kínaiak és állami támogatás, aztán pont a németeknél van az, hogy jaaaaj megint nem veszik az elektromos autót, nosza legyen újra állami támogatás.
VW meg csak hallgasson, belekényelmesedett a helyzetébe, most meg kapálózás megy. Eleve az autóipar terén az EU és az európai márkák kissé a saját sz@rukba léptek bele. Egyik pillanatról a másikra kitalálták, hogy iszonyat rövid időn belül legyen meg az EV-re a teljes átállás.
Jöttek a melldöngető kijelentések néhány gyártól is, hogy na most ők aztán bezzeg megmutatják mekkora zöldek lesznek mit 35-re, még annál is hamarabb! Aztán a valóság kopogtatott, azóta már jönnek a márkáktól a nyilatkozatok sorra, hogy ja hát olyan hamar mégsem, meg jaj még a 35 is kérdéses, jaj jaj légyszi ne olyan hamar.
A VW meg most ocsúdik fel a kényelméből és a sértődöttségéből, hogy jaaaa versenyképtelenek vagyunk az EV típusainkkal a kínaiak meg törnek előre. De hát a VW too big to fail, szóval ha nagy gáz lesz, akkor majd végtelen pénzt öntenek rájuk. De hát ugye az EU nem tolja a saját cégeit mi?

"Már leírtam párszor, nálam a pénteken 13:00-ig tartó munkaidő verte ki a biztosítékot"
Mondjuk ez önmagában nem értem miért baj és miért vezetne a jóléti társadalmak punnyadásához és reccsenéséhez. Szerintem pont az lenne a normális, ha már egyszer a csapból is a fejlődés, hatékonyság, AI folyik, hogy ne legyen már követelendő alap ez a dolgozz minden nap 8-10 órákat dolog.
Engem már eleve attól a hányinger kerülget, amikor egy cégnél azt látom, hogy van egy ünnepnap miatti munkanap kiesés és másnap a fél céget a gyomorfekély kerülgeti az idegtől és be akarja hozni a következő munkanapon az egyetlen nyamvadt kiesett napot is, mert még a végén a bevétel 1,26%-al alatta marad az előző havinak.
Aztán itt a nagy fejlettség és jólét, de mégis az emberek jelentős része túlhajszolt, időhiányos, rohangálós. A fejlett országokban is. -
válasz
VirsLee
üzenetére
…hogy nem piaci alapon tolják le az európai és amerikai ipart, hanem erősen az állam által támogatva…
Ez az ultimate érv, aztán kiderül, hogy USA és Európa is vastagon tolta a saját cégeit. Pénzzel, szabályozási környezettel. Az EU támogatások nagy része mindig is a multiknál/nagyvállalatoknál kötött ki, ezt már 100x leírták kutatások.
Svájci adók: mivel progresszív/kantononként eltér, ezért nehéz egy fix számot mondani. De az a kijelentés, hogy zizi az adóék nyilván nem állja meg a helyét. -
lajafix
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Lehetetlennek tartom hogy 40%legyen a svájci szja, nem szociálkapitalista ország... Gyors guglival a totál elvonás 30%, benne 2% az unemployment tax.
Jól hangzik az akár 2 évig és 100% unemployment benefit, node a gyakorlatban a 4% munkanélküliség mellett 1% korul a long term , azaz egy évnél hosszabb munkanélküliség és mindenütt 70% last salaryt írnak a gyakorlatban a segély mértékére, ha gyerek van akkor 80%. A munkanélküliek két harmada külföldi, egy harmada echte svájci ezt is nyilvántartják.
-
szabop27
tag
válasz
Vision
üzenetére
Messze van az a 40%-tól: Schweiz - Einkommenssteuersätze nach Kantonen 2024 | Statista (kint éltem évekig, ténylegesen még ennél is jóval kevesebb, mert számos tétellel csökkenthető az adóalap: munkehelyi étkezés, nejárás stb)
-
válasz
Vision
üzenetére
Svájci adózás progresszív, 0 értelme volt belinkelni a legmagasabb adókulcsot. Általánosan elmondható, hogy az átlagbér után kevesebbet fizetnek be a bruttóból százalékosan, mint Magyarországon.
Dolgoztam több cégnél én is, ahol pénteken 1-2 óra körül volt vége a melónak. Semmi jelentősége, hogyan szervezed egy adott héten a munkát. Senki nem lesz attól hatékonyabb, hogy péntek délután dolgozik kedd reggel helyett.
Németek talán nem a legjobb példa a gyarmatokon termeltetésre, de ha alaposabban ránézel a kínai gazdaságra, akkor látni fogod, hogy nem piaci alapon tolják le az európai és amerikai ipart, hanem erősen az állam által támogatva. Ha pedig a németeknél rossz lesz, akkor Magyarországon kétszer olyan rossz lesz…
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nem, de ott meg a bölcsi/ovi költségébe rokkansz bele pl. Amúgy nekem a 40%-os SZJA nem tűnik zizinek (kantononként eltér). [link]
...hogy egy országban van működő szociális háló...
Nem a szociális hálóval van gond, hanem a jólét abszurd mértékével, és annak punnyasztó hatásával. Már leírtam párszor, nálam a pénteken 13:00-ig tartó munkaidő verte ki a biztosítékot, meg az, hogy a gyári melós is Szingapúrban nyaralt hetekig. Ezt a fejlett német ipar tette lehetővé, az erős szakszervezetek, meg az, hogy a gyarmatokon szotyiért termeltek. Ez az, ami már repedezik, lásd VW válsága.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Sajnos itt páran már annyira megszokták a magyar állapotokat, hogy amikor azt látják, hogy egy országban van működő szociális háló, akkor azt abszurdnak nevezik. Lásd Tapsit. Azt azonban érdemes látni, hogy a magyar társadalombiztosítást tudatosan verték szét. Vicces látni amit a múltkor is műveltek itt páran, ideologizálva a magyar módszert.
-
Dare2Live
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Én a Svájci "munkanélküli segélyen" dobtam hátast.
100% 1évig, aztán csökkentett még 1 évig. Képzéseket fizetik.Érted baz Svájcban ahol MOhoz képest ziziket adóznak és ezért azt hinnéd hogy MO szintű a szoc védőháló erre 1évig 100%....
Összehasonlítás végett feleségem 9év munka után kapott 3hónapig ~200k netto munkanélküli segélyt.
@Tapsi Svájc is összeomlóban?
-
BeZol
őstag
válasz
Vision
üzenetére

3 nap betegségig magadnak igazolod (bár ez lehet h munkaszerződés-függő), dokihoz sem kell menni és indokolni sem kell h mi a bajod, beteg vagy és kész.
Évi 30 nap betegségig térítenek 100%-os fizetést, igen ám, de van benne egy csavar:
teszem azt beteg vagy 4 hétig, bemész 1 napra dolgozni, majd megint ugyanazzal a betegséggel 4 hétig beteg vagy, akkor tudtommal resetelődik a korábbi 30nap.
(ha vmi totál mással leszel beteg, akkor fixen resetelődik)Emellett évi 30nap fizetett szabadság jár

####################################
Cserébe a próbaidő 6 hónap, próbaidő alatt 2 hét a felmondási határidő és nem 1 nap.
Felmondási határidő pedig 3 hónap, nem 2, de lehet h ezek is mind munkaszerződés-függőek.Ha pedig munkanélküli lennél, előző 2 éven belül dolgoztál legalább 1 évet, akkor 1 évig a korábbi fizud 2/3-át kapod álláskeresési járadékként (ezt követően viszont 2 teljes ledolgozott év kell már) és még képzéseket is fizetnek neked.
Nekem egyik rokonom német gyárban dolgozott és fizikailag annyira leamortizálódott, h műteni is kellett, műtét után pedig targoncaképzőit végzett ingyen és most targoncásként dolgozik ugyanott 1,5x fizuért
És akkor még lehet magánszemélyként ingázási ktg.-eket leírni az adóból, bútorvásárlásokat, költözést is.
A gyerekek után járó Kindergeld 250 EUR per gyerek (2 gyerekre pl. 500 EUR, magyarországon a családi adókedvezmény volt 2 gyerekre 40ezer Ft, ezt duplázzák jövőre talán, legalábbis tegnap vagy ma ilyen szalagcímet olvastam)Ha pedig kocsit vennél/lízingenél, olyan ajánlatok vannak olykor h csak pislogok. (itt szoktam nézegetni: [link] )
Nálunk itt német faluban elég gyenge a háziorvosi színvonal, a Mosbachi gyerekorvos-színvonal is gyenge, a Heidelberg-i kórházban úgy, hogy 9:20-ra volt időpontom, ezért 9:05fele már ott voltam, 13:09-kor végeztem, és 3 perc alatt megmondták, h nem, nem kell kiműteni a mandulámat, és nem is ajánlják 30+ évesen, mert magas a halálozási ráta

A mosbachi füll-orr-gégészeti szakorvos pedig májusban még működött, most szeptemberben odamentem, és hűlt helye, nyugdíjba ment az öreg utód nélkül a nyár folyamán, 0 infó persze és még google mapson is ugyanúgy ott vannak
Digitalizációban pedig 3-5 évvel el vannak maradva MO.-hoz képest.
És igen, van Bürgergeld meg Wohngeld is a keveset keresőknek, és kb. az a matek, hogy ha ilyen kategóriába kerülsz, akkor kb. nem érdemes elmenned dolgozni, mert talán kb. 20-30%-al kapnál több pénzt rendes fizetéssel, de cserébe heti 40órákat dolgozol, a tökvakarás meg kényelmesebb
-
azbest
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Sőt, sok hónap is lehet, csak gondolom már nem 100% úgy. Csak rendszeresen le kell adni az orvosi igazolást talán, amit meg telefonos videóhívásos háziorvos látogatással lehet kapni. Meg ha valaki egyedülálló nő és részmunkaidőben van, könnyű szerezni lakhatási támogatást, amivel kb teljes idősre kiegészítik a jövedelmét.
-
Egon
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Az éremnek mindig két oldala van.
Amikor az előző munkahelyemen megszüntették a 100%-os táppénzt, pár kolléga, aki korábban minden évben tetemes mennyiségű betegállományban volt, hirtelen "meggyógyult", és utána már alig hiányzott...
Persze az is igaz, hogy annak sincs értelme, ha valaki betegen bejár, mert a táppénzből nem tudna megélni, és megfertőzi a többieket.
Nyilván a háziorvosoknál lenne a helyzet kulcsa, de amíg igen sokan 5K-ért kiírják a delikvenst, semmi sem fog változni (egy ideális társadalomban persze senki sem csalna, így ellenőrző funkcióra nem lenne szükség). -
attiati
veterán
[Főnökeik ellenőrzik otthonukban azokat a Tesla-dolgozókat, akik túl régóta vannak táppénzen ]
A főnök kimegy hozzád házhoz, mert idén még nem voltál dolgozni

Nem tudom eldönteni, hogy melyik része a viccesebb
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Láttam hirdetést egy cégtől (Aerzen hungária).
Ismeri itt valaki? Megbízhatóak? (mérnöki pozíció). -
inch
csendes tag
Annó 2021-ben én így léptem bele a vállalkozói létbe. A főnöknek jeleztem, hogy jelentősen magasabb ajánlatokkal bombáznak a fejvadászok viszont én jól érzem magam a cégnél. Oldjuk meg hogy számlázok egy combosabb napidíjjal mivel a céges policy nem tartalmaz elég mozgásteret a fizetésem emelésére. Kellettem, megoldották.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Általában, legalábbis amit én láttam ITban, ilyenkor nincs már munkaidő, csak szerződés szerinti feladat (éppen ami), meg határidő. Ezeket úgy ugorja meg az alvállalkozó, ahogy szeretné (többek között saját eszköz, saját ember, saját időbeosztás alkalmazásával).
Illetve többször találkoztam már olyannal is, hogy kiszervezés, vagy leépítés során váltak meg a kedves alkalmazottól, majd max. néhány hónap után rájöttek, hogy gáz van és "küszöb alatt" szépen vissza kellett hozni alvállalkozóként.

-
big-J
őstag
Barataim, jelenlegi helyemen (nagy multi) van egy urge, aki par app-nak kb 10 eve lerakta az alapjait es valamelyikeken most is dolgozgat.
En ugy tudom, regebben alkalmozott volt, de most contractor (par eve mar tuti), mindket esetben full remote.
Csinalt valaki ilyet itt hogy alkalmazottbol contractor lett?
Es hogy szervezte le? -
Pfiucska
aktív tag
+1 en financen mozgok, mostanaban volt tobb megkeresesem (ertsd mondjuk ~10 2-3 ho alatt), mindegyiknek visszairtam es tobben nem valaszolnak meg egy koszonomot sem. De meg olyanok is, akiknek visszairtam h erdekelhetnek a reszletek, keressen fel
Viszont most volt 1-2 komolyabb(nak tuno) fejvadasz megkeresesem is pl.: enloydtol valami nagyobb titulusu muksi, az eleg normalis is volt. -
Egon
nagyúr
válasz
OPiiPO
üzenetére
Nem az a bajom, ha irreleváns megkeresések érkeznek (nem fejlesztő vagyok, olyan nagyon sok levél nem szokott érkezni, szinte mindig vissza is írok, hogy az adott pozi számomra nem érdekes vagy nem releváns), hanem hogy ha már megtisztelem azzal, hogy válaszolok (és ezzel szeintem a kisebbséget képviselem), és visszakérdezek, akkor legyen szíves válaszolni...
-
Egon
nagyúr
válasz
gyépés
üzenetére
A 80% talán túlzás, de hogy swok gyökér van közöttük, az tény.
A múltkor belefutottam egy olyan szituba, hogy LinkedIn-in megkeresett egy recruiter, egy adott pozícióval. Átolvastam a kiírást, és jeleztem neki, hogy egy paraméternek nem felelek meg a sok közül, így is releváns-e a megkeresés, mert amúgy érdekelt volna a dolog (persze az ajánlott bée függvényében, ami ebben a fázisban még nem derült ki).
Arra se méltatott, hogy válaszoljon.
Persze gondolom az ilyen sértődik meg leginkább, ha nem válaszolnak a (gyakran messze nem releváns és profilba vágó) megkereséseire...
-
gyépés
aktív tag
Nekem azok a megkeresések tetszenek, mikor látják, hogy hol és milyen poziban dolgozok, de mondják, hogy gyere hozzánk, nem baj, ha nem értesz a nálunk használt technológiákhoz, megtanítjuk. Aztán mikor megkérdezem, hogy miért érdemes a jelenlegi stackről egy teljesen másikra váltanom kevesebb fizuért, akkor elfogy a lendület. Múltkor egy recruiter konkrétan megsértődött, mikor nem válaszoltam a megkeresésére. Aztán mikor mondtam, hogy azert nem válaszoltam, mert ott biztosan kevesebbet keresnék, mint most, akkor fel is húzta magát. Aztán kiderült, hogy tényleg közelében sem tudnak fizetni annak, amit most keresek. A recruiterek 80%-gyökér, annyira sajnálok minden percet kb. amit velük töltök.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szerencsére ez nem így működik. A senior az sokkal többet jelent annál, hogy ki hány évet töltött egy területen.
-
tototos
addikt
válasz
csakegymunka
üzenetére
Szerintem nem junior bérért, mert nem csak a tényleges tudás számít hanem az eltöltött évek is. De simán lehet, hogy egy jóval fiatalabb kevesebb szakmai évvel rendelkező emberke lesz feletted.
-
mandleee
tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Ezekből a felmérésekből gyakran hiányoznak a senior feletti emberek. Talán a haysnél szokott lenni egy negyedik "lead" sáv. Feltételezem nincsen elég adat, hogy egy negyedik oszlophoz elegendő adatot begyűjtsenek, ugyanis pont a senior++ pozikból sokkal kevesebb van meghirdetve, mint az alatta lévőkből. Talán a architect/tech lead nyújthat egy támpontot, de ott elég tág a keret.
-
csakegymunka
csendes tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Értem, tehát te pl ha átmész egy másik céghez, a technológia 70%ban hasonló, de a 30%ban nincs tapasztalatod, akkor junior bérért váltasz oda?
-
dellfanboy
őstag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Medior mert csak 4 éve dolgozik cloud network engineerként?
igen10+ éve többet ér-e, mint egy másik szakember, aki 6 év tapasztalatot tud felmutatni, de csak cloud network engineer területen?
nema fókusz a CNE
-
csakegymunka
csendes tag
válasz
tototos
üzenetére
Ok, ezt értem, de tegyük fel nem egy területről van szó. Ismerős network engineerként pl:
- hálózati technikusként 2-3 év
- hálózat felügyelet 2-3 év
- enterprise network engineer 3 év
- data center engineer 2 év
- cloud network engineer (azure, gcp, aws) 4 évAkkor most micsoda ő? Medior mert csak 4 éve dolgozik cloud network engineerként?
Ha pedig senior, akkor az ő 10+ éve többet ér-e, mint egy másik szakember, aki 6 év tapasztalatot tud felmutatni, de csak cloud network engineer területen? -
tototos
addikt
válasz
csakegymunka
üzenetére
Szerintem az nem biztos hogy 10 15 évet vagy egy területen akkor te seniorabb leszel mint aki 6 évet. Nekem voltak kollégáim akik 15 éve ott voltak a cégnél de kb a termékben tudtak többet de nem a C programozasban pl.
-
Reggie0
félisten
válasz
tototos
üzenetére
A kozbenszerzes az mas kerdes.
A nonprofit ceg ugyanolyan mint barmilyen ceg, csak a nyeresegbol nem lehet osztalek, hanem azt a mukodes celraja kell visszaforgatni. Ez nem zarja ki a bonuszt, mert a dolgozoi teljesitmeny es a celok elerese/tulteljesitese osszefuggesben allhat.
-
tototos
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Amit én látok ebből a világból, hogy a közbeszerzés nem arról szól, hogy alkalmazottaid legyenek és azok fejlesszenek. Inkább arról, hogy szervezz ki mindent és ott majd lehet a pénzzel játszani. Lehet csak az én fejemben van ez, de szerintem egy nonprofit cégnél nehezen indokolható hogy jól dolgozott a cég hiszen nem adsz el semmit csak a kapott pénzekből letrehozol valamit ami valakinek esetleg hasznos.
De ez tényleg csak a személyes meglátás. Államközeli cég ahol a nagy fejesek döntenek arról hogy kapsz pénzt és mennyit a játszótérre -
mandleee
tag
-
Emod
kezdő
válasz
HoTDoG
üzenetére
Vannak vad elképzelések. Disneynél hallottam olyat első kézből, hogy az onboarding során munkaidőben végig bekapcsolt kamerával kellett lenni, csinálni a trainingeket, nézni a videókat... Ez azt hiszem egy remote helpdeskes pozíció lett volna, nem tudom más csapatban mi a helyzet. Az illető nem várta meg a próbaidő végét.
-
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Igen, ha ténylegesen tudsz gyakorlatot szerezni benne. Nézz ki egy szimpatikus certit, pl. Sysops admin és haladj azon az úton.
-
tototos
addikt
Az erőltetés vagy azért van mert nincs meg a bizalom, hogy otthon rendesen dolgoznak az emberek. Nyilván ilyenkor benne van az, hogy nincs jól szervezve a munkavégzés és ad hoc jelleggel esnek be feladatok. Feleségem SSC-ben dolgozik és ott nagy érezhető, hogy napról napra dolgoznak, nem tudsz előre dolgozni vagy esetleg majd péntek délután megcsinálom. Náluk felvettek nagyon sok embert a közigazgatásból és ott ugye a HO-t úgy értelmezik, hogy nem lát a főnök akkor tudok mosni főzni takarítani.
@Dinter: miben valósul meg a nagyobb felelősség az új poziban? Gondolok itt ilyenre, hogy neked kell megcsinálni a feladatot ha a csapatnak nem sikerült? Esetleg kirúgás fenyeget ha nem jönnek a beígért határidők?
-
Emod
kezdő
válasz
dellfanboy
üzenetére
Pedig érdekes lett volna végig hallgatni. Lehet a központi iroda egy óceánjárón van és azért global.
-
dellfanboy
őstag
-
Emod
kezdő
Nálunk például van aki korábban elment másik céghez remoteba és utána visszajött az iroda miatt.
1-2 nap általában az iroda, de aki messzebb van vagy bármi egyéb érv szól ellene akkor ritkábban is oké. Nyílván oda kell figyelni, hogy ne legyen feszültség, de ez főként a management feladata.
Mondjuk ez a kötelező iroda már ezerszer ki lett tárgyalva, de még mindig nem értem egyes helyeken miért erőltetik pl a 3 napot, ahol technikailag semmi nem indokolja. -
crocy
tag
es ilyenkor a csapat többi tagjanak, akiknek be kell jarni, hogyan adjak be, hogy az uj kollega remote dolgozik? mert ez sztem belsö feszültseget szül. meg olyan esetben is kenyes, amikor arra hivatkoznak hogy az uj ember nagy tavolsagra lakik.
szoval vagy ceges/csapat szinten van engdelyezve az egesz vagy sehogy.
-
Dinter
addikt
Megvan a szerződésmódosítás, mostmár be merem írni

Kor: 26
Munkakör: Backend Tech Lead
Végzettség: BME VIK mérnökinfó MSc
Nyelvtudás: angol felsőfok, német alapfok
Fizetés: 2.3M HUF
Egyéb: magánegészségügy, évi +4 nap szabi
Hely: Budapest, de remote -
Madwe
nagyúr
válasz
petyus_
üzenetére
Az, hogy valahol nincs 100% ho-ra lehetőség, az nem jelenti feltétlen azt, hogy ott nincs 100% ho-ra lehetőség
nyilván létezhet olyan vaskalapos vezetés hogy márpedig nem, de azért a legtöbb esetben, ha van olyan a tudás, akkor - hiába van a cég 99%nak mondjuk heti 3 nap iroda kötelezően - egyedi esetekben máshogy lesz megírva a szövegezés a szerződésben. ezt csak azért mondom, hogy érdemes futni pár kört, nem rögtön kizárni egy céget csak azért, merthogy van kötelező irodai nap.mellesleg én semmi pénzért nem vállalnék kötelező irodai napokat.
de mostanában nincsenek olyan jó lehetőségek a piacon, eléggé pang - már ami az igazán jól megfizetett, érdekes munkákat érinti, szerintem. -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Mostanában kezdem kicsit kevésnek érezni a fizumat, pár ismerőssel beszélve +20-30%ot keresnek hasonló tapasztalattal, de nem tudom ez mennyire reális a jelenlegi helyzetben. .Net fejlesztő vagyok ~7 év tapasztalattal, főleg cloud (azure, mostanában kis aws), microservice, stb. Nagy multinál dolgozom, jelenleg Br 1,5M-t keresek, szerintetek a jelen helyzetben érdemes lenne körülnéznem?
Ami miatt nehéznek érzem a váltást, hogy itt full home office van, a jövőben sem várható, hogy be kellene járni, 1-2 csináltam egy interjú kört (akkor emelték meg az itteni fizumat), és akkor nem is találtam olyan helyet, ahol 100% lett volna, heti vagy kétheti min 1 nap volt mindenhol. (persze valamit-valamiért, válthattam volna anno kicsit többért, de annyit nem ért volna a bejárás, ezzel most is így vagyok). Cég amúgy teljesen oké, sok training, érdekes project, nem kell megszakadni sem, marad idő önfejlesztésre is.
-
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Pont az ilyesmikre. Ebből látszik, hogy leginkább hw oldalról indulsz most sw irányba. Így azt gondolom, hogy nem olyan még a cloud tudásod, hogy az határozza meg fizetésed. Nagyon-nagyon sok tanulás áll most előtted, de szerintem jó irányt választottál.
-
törölt tag
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Szerintem fekudj ra kemenyen az AWS tanulasra, amig nem mozogsz valamennyire otthonosan benne es csak utana valts. Jelenlegi tudasszinttel valoszinu, hogy ugyanugy csak egy piaci atlag alatti poziciot tudnal megcsipni es oda is beragadnal egy evre.
-
szerenkemnek
csendes tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Pontosan mire vagy kíváncsi?
De nagy vonalakban:
Az AWS-t gyakorlatban csak most kezdem megismerni/használni. Előtte csak szerver fizikai behelyezés, Windows szerver telepítés volt. Személyes "nagy" projektem egy ügyfél infrastruktúra fizikai áttelepítése (én csináltam a rack részét kábelezéssel), projektvezetése, szervezése, az új infra Visio-ban virtualizálva, kommunikáció az ügyfél és a strukturális kábelezést végzők között. De volt Windows migráció, O365 migráció is.
Előtte 2 alkalommal több mint 200 fős cégek onsite support és helpdesk. -
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Írd le, hogy pontosan mivel is foglalkozol, mert ebből nem derült ki mihez értesz igazán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Napelem
- Tesla topik
- Synology NAS
- 3D nyomtatás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). A többi meg tekerje csak a kereket napi 10 órában, pénteken is a cég versenyképessége érdekében---->persze most beosztotti szemlélet szól belőlem.

Majd meloban mondtak, hogy azert par napig ne jojjon be, pihenje ki.

jól küldöd, grat!
nyilván létezhet olyan vaskalapos vezetés hogy márpedig nem, de azért a legtöbb esetben, ha van olyan a tudás, akkor - hiába van a cég 99%nak mondjuk heti 3 nap iroda kötelezően - egyedi esetekben máshogy lesz megírva a szövegezés a szerződésben. ezt csak azért mondom, hogy érdemes futni pár kört, nem rögtön kizárni egy céget csak azért, merthogy van kötelező irodai nap.