Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kexksz
addikt
válasz
csakegymunka
üzenetére
>Tök mindegy kellene, hogy legyen, nem attól leszel boldog/elégedett, ha valaki szerint már ebbe vagy abba tartozol.
En is ezt probaltam leirni a vegen, nem tudom, hogy ezen miert triggerelodik barki. Pontosabban, hogy miert kene ebbe beletartoznod ahhoz, hogy boldog legyel? Ez egy nagyon hiu hozzaallas.
En pl. nem vagyok kosaras - boldog vagyok igy is, de nem probalom igy-ugy belealkudni magam hogy jo azert magasabb vagyok az atlagnal! Es lattam mar labdat! Ha akarom akkor elerem a palankot, es amugy is, nagyon sok ember nem eri el a palankot, akkor most nagyon sok ember nem kosaras??? Szerintem ez mar az kene hogy legyen!
Annak, hogy kosaras vagyok-e semmi koze nincs ahhoz hogy boldog/elegedett vagyok-e.A tarasadalmi szintu tagadas egyedul a regnalo hatalmat szolgalja - ez megjobban rombolja a tarsadalmi mobilitast, elvegre ha azt hiszed mar ott vagy akkor nem fogsz haborogni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
csakegymunka
üzenetére
inkább priviben...
-
válasz
csakegymunka
üzenetére
Valós az infó.
-
válasz
csakegymunka
üzenetére
-
tototos
addikt
válasz
csakegymunka
üzenetére
Szerintem nem junior bérért, mert nem csak a tényleges tudás számít hanem az eltöltött évek is. De simán lehet, hogy egy jóval fiatalabb kevesebb szakmai évvel rendelkező emberke lesz feletted.
-
mandleee
tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Ezekből a felmérésekből gyakran hiányoznak a senior feletti emberek. Talán a haysnél szokott lenni egy negyedik "lead" sáv. Feltételezem nincsen elég adat, hogy egy negyedik oszlophoz elegendő adatot begyűjtsenek, ugyanis pont a senior++ pozikból sokkal kevesebb van meghirdetve, mint az alatta lévőkből. Talán a architect/tech lead nyújthat egy támpontot, de ott elég tág a keret.
-
dellfanboy
őstag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Medior mert csak 4 éve dolgozik cloud network engineerként?
igen10+ éve többet ér-e, mint egy másik szakember, aki 6 év tapasztalatot tud felmutatni, de csak cloud network engineer területen?
nema fókusz a CNE
-
tototos
addikt
válasz
csakegymunka
üzenetére
Szerintem az nem biztos hogy 10 15 évet vagy egy területen akkor te seniorabb leszel mint aki 6 évet. Nekem voltak kollégáim akik 15 éve ott voltak a cégnél de kb a termékben tudtak többet de nem a C programozasban pl.
-
donandres
csendes újonc
válasz
csakegymunka
üzenetére
Volt náluk tavaly egy nagyobb layoff, ennek érdemes utánanézni.
-
válasz
csakegymunka
üzenetére
Köszi a részletes infókat.
Upwork szintén scope nálam is. Hogy látod, megérte eddig? Azt kaptad az új helyzettől amit vártál?
-
Xero
nagyúr
válasz
csakegymunka
üzenetére
Csak szakmai vezeto vagyok, line managerem tobbet kap mint en, a teljes csomagom boven 3 folott van.
Erdemes azert tisztazni, hogy mi a line manager. Ez lehet egy egyszeru valoban csak people manager valamilyen L2 csapat folott, de lehet egy osztalyvezeto/coe/chapter vezeto is.
-
tototos
addikt
válasz
csakegymunka
üzenetére
Jó lenne tudni, hogy miért a németek erőltetik a dolgot? Főleg egy másik országban lévő irodában akivel úgyis online tudnak beszélni.
-
HoTDoG
tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Nem érinti. Akkor lenne érdekes, ha lenne ott leányvállalat, telephely, onnan jönne osztalék, kamat.
-
Reggie0
félisten
válasz
csakegymunka
üzenetére
Szlovakiara nem gondoltal? Bp-rol napi 2x50km inga teljesen hiheto, vagy papiron is ki lehet koltozni.
-
dellfanboy
őstag
válasz
csakegymunka
üzenetére
erinti
-
n00n
őstag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Ezt mennyi órában kb?
-
n00n
őstag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Egyébként ez kb csak tapasztalatszerzésre jó, nem? Ahogy néztem csak bagóért vannak taskok. Vagy én nézek be valamit?
-
válasz
csakegymunka
üzenetére
Azzal az oldallal kapcsolatban két dolog merült fel bennem:
1. Lehet-e ott is ingyen vállalni először néhány referenciaprojektet?
2. Mi történik akkor, ha az elején egyik-másik első projekt rosszul sül el és negatív visszajelzés(eke)t kap az ember, nem feltétlenül az ő hibájából? -
crocy
tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
elöször Calvin Klein-t olvastam.
mondom mi a f@sz.
-
tKb.
tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Mondjuk, ha csak 2.7-et von le az király lenne, de lehet csak elírás 27 helyett. Azon gondolkozom most, hogy ez a munka számomra lehet csak fél évig tartana és függően attól, hogy mennyit von le, elgondolkoztam azon, hogy most erre érmedes-e könyvelőt fogadni vagy hogy ebből a pár hónap keresetből nem lesz semmi és ezt a részét hagyjam ki. Tapasztalásnak és a CV-be majd jól jönne, de beleolvasgattam az átalányadózás rejtelmeibe és elvesztem. Természetesen tudom, hogy ebben az esetben ez nem lenne 100%-ig hivatalos, de akkor Te is így csinálod?
Köszönöm a válaszokat! -
JoinR
őstag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Szerintem ez rendben van így. A kérdező vélhetően a saját munkája utáni áfára gondolt. Aminek a kérdése azért kicsit bonyolultabb nemzetközi környezetben, minthogy az Upwork levonja vagy sem.
-
ody42
senior tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Szia!
Az, hogy ez jó ajánlat vagy sem, azt neked kell eldöntened, a mostani fizetésed alapján, én contractor pozira akkor váltanék, ha az alkalmazotti juttatásokhoz képest benne van legalább +30%. (bónuszt, fizetett szabadságot, céges autót, mindent számolj bele,mert contractorként csak a day rate van.)A contractor meló rizikósabb, azokat építik le először (mert olcsóbb megszabadulni tőlük), ami egy mostani gazdasági környezetben azért para lehet. Simán lehet, hogy valami belga contractor cégen keresztül akarnak majd alkalmazni, és ha az összerúgja a port a céggel, akkor mész te is a levesbe, hiába volt jó a munkád. (Láttam már ilyet sajnos)
A belga rendszer azért nem rossz ilyen szempontból.
Alkalmazottként több juttatást kapsz, szabi/betegség mind olyan, mintha 0 pénzt keresnél azokon a napokon.
Kb. 30% adóval számolhatsz, könyvelő mindenképp kell. -
HoTDoG
tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Igen, kell Kft vagy Bt. Ha utána jársz, rájössz, hogy nem nagy deal, de az alkalmazotti kényelemhez képest - hó elejön megjön a fizu - bizony foglalkozni kell vele.
Havi 18-19 nappal érdemes számolni éves szinten, ha az alkalmazotti szabik számát hozni akarod.
Nagyságrendileg 70% lesz ami megmarad. Laptopot általában nem adnak, de ez cég és projektfüggő is. -
válasz
csakegymunka
üzenetére
Ez nagyon gyenge pénz ezért a melóért. Főleg Belgiumból.
-
válasz
csakegymunka
üzenetére
Keress rá itt is, van sok hasznos infó - de kb. egyetértek bandussal.
-
válasz
csakegymunka
üzenetére
ha beirod a googlebe ezt a nehany keresoszot, biztosan talalsz erre vonatkozoan iranymutatast, listakat, cikkeket, blogokat. ha magadtol nem jutottal ennyire, akkor a contractorkodas nem neked valo, engedd el. alkalmazottkent is tudsz ennyit keresni, jobb feltetelek mellett. nekem 3 eve volt ilyen contractor szerzodesem, igy, hogy kozom sincs az it-hoz, szoval ez meg csak nem is egy jo ajanlat.
-
carapace
tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Általában fél/1 évre szerződsz, és ezt utána sokszor meg is újítják. Nem feltétlenül egyedül kell megváltanod a világot, beleraknak egy csapatba, aztán ott úgy dolgozol mintha a belsős kollegájuk lennél.
-
kexksz
addikt
válasz
csakegymunka
üzenetére
Kb igen, szerintem ugy van a legtobb ertelme ezeknek, ha van endgoal is, de vannak olyan contractorok akik evekig vannak egy termeken mert kb csak supportoljak.
Nekem van telco mernok ismerosom aki contractorkent egy multinak, bar o is egy kozvetito cegen keresztul.
-
JoinR
őstag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Hát az 1 hétnek nincs sok értelme, nagyon nehéz annyi idő alatt bármi értéket teremteni. Szerintem min. 3 hónapot érdemes vállalni, már csak az interjúk meg egyéb logisztika miatt is.
Én épp egy 3-6 hónapos projektre interjúzok, de egyébként 2 évig is voltam egy helyen, mert mindig meghosszabbították. Kivéve legutóbb a cost-cut miatt.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Koszi, jol hangzik.

A program lenyege egyebkent ha jol emlekszem az, hogy tobb team munkassagat is megmutatjak 6 honapos ciklusokban, illetve reszt is kell venni a csapatok munkaiban, es utana az egyik bemutatott - vagy ahhoz nagyon hasonlo - teambol kap ajanlatot a delikvens.
Fejleszto, DevOps es Support teamek kozul kettot lehet valasztani, 12 honapos a program.
-
Marky18
aktív tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Becsodolni nem fog, de moralisan megkerdojelezheto olyan iparagnak dolgozni, ami csaladok millioinak eletet teszi tonkre.
-
dellfanboy
őstag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Közelgő válság, recesszió
ki lat a jovobe? manapsag szinte barmi megtortenhet... -
Nehaiu
csendes tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Bar nem BetVictor specifikus amit irok, de tudomasom szerint a szerencsejatek egy elegge valsagallo szektor. Nem tudom forrasokkal igazolni, nyilvan nezz utana es ne hidd el nekem bemondasra.
-
Xero
nagyúr
válasz
csakegymunka
üzenetére
Szerintem erosen alkudozni fognak az 1.6-bol vagy minden extraval adjak meg alulrol, ertsd inkabb 1.2 lesz az. Ettol kicsit magasabb poziban (senior sw engineer) adnak jelenleg ~1 korul bruttot olyannak aki ott van kb 4 eve. Ha 1.6-t megadnak az mar SPB (senior/staff architect) szintet karcolja ami mar autos pozi es ezt jeleztek volna, plusz nem mid-career pozikent lenne feltuntetve.
Amugy ahogy mar irtam, work/life balance rendben volt anno, siman motoroztam szerda delben ha olyanom volt, igaz nekem mas tipusu pozim volt azert. Mivel eppen szeparacio van folyamatban, igy a network nyakaba azert fog szakadni boven melo.
A chief network architectet so-so ismerem, illetve a networking vp-t is, szakmailag lehet fejlodni boven. Anno AWS conf-ra is hivtak oket eloadni, olyan szepen osszepakoltak a dolgokat cloud alapokon.
-
csakegymunka
csendes tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Közben mégiscsak kerestek, és úgy látszik nincs gond a bérigényemmel. GE Healthcare a cég, vajon milyen itt dolgozni, van tapasztalatotok? Köszi!
-
törölt tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Hmm én voltam NE, ezért vannak infóim.
Próbáld meg, de az 1.6 szerintem is totál esélytelen.
Van pl egy tenyleg nagyon penge exkollégám, akinek 1 évvel ezelőtti bérét tudom, o 1M környékén volt, a többiek ez alatt vannak. Aki felette az lead. Bár ha ennyit kapsz akkor tobb mint valoszinu, hogy te is elegge kepben vagy es folyamatosan kepezted magad, gratula amugy, szerintem szep juttatast kapsz. -
bilimbalam
tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Hátőő, rálátok erre a piacra, és azon is csodálkozom, hogy NE-ként 1.3-1.4-et kapsz.
Ismerősök ilyen poziban 0.8-0.9-et kapnak. GE meg nem a nagy fizukról híres. -
dellfanboy
őstag
válasz
csakegymunka
üzenetére
mondj nekik 1m eur-ot. kivancsi vagyok mit mondanak
ha bejon felezunk! -
törölt tag
válasz
csakegymunka
üzenetére
Én hosszútávon hasonló dolgokban gondolkozom. Szerintem ha pl. 100.000 eurót befektetsz több cégbe (tehát pl. 4 cégbe 25.000 eurót vagy 10 cégbe 10.000 eurót), akkor az említett ingadozás is kibírható, hiszen nyilván nem minden probléma érint minden alkalommal minden céget. Ha esetleg utána nézel stabilnak mondható világcégek részvényeinek és azokba fektetsz, akkor még tovább csökkentheted a rizikófaktort, bár gondolom a német IT nagyvállalat is elég stabil... Amúgy érdemes az adózás kapcsán megkeresni egy Steuerberater/in-t, hiszen az adóvisszatérítés sem egy utolsó szempont...
-
FLx
addikt
válasz
csakegymunka
üzenetére
A reszveny mindig lutri, az nem penz, hanem lottoszelveny. Volt mar akinek bejott. Az adozas egyebkent eleg bonyi, erdemes konyvelovel konzultalni, ha a ceg nem vallalja at. Altalaban nem szoktak vallalni, ilyenkor magadnak kell intezni az adobevallasodat.
-
válasz
csakegymunka
üzenetére
Annyiból rizikós, hogy egy cégből veszel részvényt, és ki vagy téve annak az ingadozásának.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Annak, hogy kosaras vagyok-e semmi koze nincs ahhoz hogy boldog/elegedett vagyok-e.