Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
petyus_
senior tag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Nekem 7 év tapasztalattal 1,8M, sok interjút csináltam 2-3 hónapja, kb ez volt a teteje, de sok hely volt, ahol 1,5M. Egy helyen kaptam 2M-s ajánlatot, de az szakmailag zsákutca lett volna.
-
360xbox360
tag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
1.5-1.8, lassan jon az uj Hays guide
-
Alcsi69
senior tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Ha már említetted UAE-t: Szaúd-Arábia is jó elvileg, ott is 0% income tax.
-
goodboy007
senior tag
válasz
Shrieker
üzenetére
Egy kis infót szívesen olvasnék arról, hogy ilyen jellegű munkát -ha jól értem a kettős adóztatásos részmondatbók, akkor itthonról tolod remote-ban-.
Azt látom, hogy itthon nem nagyon van -főleg anyagilag szignifikáns- előrelépési-lehetőség, vagy Ny-EU vagy USA remote pozival lehetne szintet ugrani.Arról is szívesen olvasnék, ha van valakinek ezirányú tapasztalata, hogy az UAE-ba lehet-e remote-ban dolgozni vagy akár arról, hogy milyen az ottani élet, mert úgy tudom, hogy Svájc mellett ott vannak még nagy fizuk a többi EU-s országhoz képest is.
-
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Február 1-től új fizu:
Munkakör: software engineer (.NET)
Fizetés: bruttó 1,23m
Nyelv: angol felső
Tapasztalat: 5 év
Egyéb: egészségbiztosítás, havi 30k szépkártya
Hely: Budapest, multiVáltással egyébként mi lenne a reális fizu .NET vonalon 5 év tapasztalattal?
-
Alcsi69
senior tag
Linkedinen engem mostanában sokszor keresnek meg villamosmérnöki témában, amin csodálkozok mert ez nem szokott nagyon előfordulni, hiszen nincs olyan sok tapasztalatom. Lehet az egy év Ausztria tetszik nekik.
Persze éppen 'konverzióban' vagyok data/BA/PO pozik felé, szóval elég irreleváns megkeresések.

-
Egon
nagyúr
Mintha megmozdult volna a piac: legalábbis sokkal több " I’m starting a new position" írást dob fel a LinkedIn, mint az utóbbi időben.
Ugyanakkor eléggé árnyalja a megfigyelést, hogy a meghirdetett pozíciók számában és minőségében nem látok különösebb változást, és személy szerint nem igazán bombáznak megkeresésekkel. -
Shrieker
csendes tag
Egy kis nemzetközi infó
Nem: férfi
Kor: 38
Munkakör: Software Engineer
Tapasztalat: 13 év
Végzetség: Mérnök Info BSc
Nyelvtudás: Angol/Német
Bruttó fizetés: ~150k USD / év
Egyéb: ~10% bónusz, 401k (6% match), Egészségbiztosítás (HSA), részvényprogram, egyéb kisebb benefitek
Hely: USA keleti partEgyelőre még megéri, de meglássuk hogyan fognak fújni itt a szelek (kettős adóztatást elkerülő egyezmény hiánya, külföldi munkavállalók dupla adóztatásának terve).
-
fpatrik17
senior tag
válasz
fpatrik17
üzenetére
Kis off-cycle kozmetika évértékelés előtt (~8%). Nem sokára updatelek újra, addig is itt hagyom legyen min botránkozni.

Nem: férfi
Kor: 33
Munkakör: Project Engineer (gépipar, nem IT)
Tapasztalat: 8 év (Senior)
Végzetség: Műszaki Menedzser BSc
Nyelvtudás: Angol közép/tárgyalás
Bruttó fizetés: 1 052 k
Egyéb: bónusz ~10% (remélhetőleg több) + 550k Caf. + Medicover + Balesetb.
Hely: Budapest, multi, hybrid munkavégzés (heti 3 HO). -
-
Alexios
veterán
válasz
tototos
üzenetére
Szerintem már ott téves a gondolatmenet hogy 2x annyi kódot kéne írni, ugye 2x annyi kód nem jelent 2x annyi featuret. A tesztek pont azt segítik hogy jobb legyen a kód minőség akár, azaz pl. kevesebb kóddal tudd megoldani amit akarsz, kevesebb tákolásra legyen szükség hozzá. A legépelt kód mennyisége tök mellékes, most őszintén hány %-át tölti bármilyen fejlesztő az idejét konkrét kódolással?
-
n00n
őstag
válasz
-Skylake-
üzenetére
nálunk jelenleg van külön ops team, akik a clouddal foglalkoznak, de ott is szorosan együtt működnek a devops csapattal, mert már minden IAC és pipeline-ból fut, amit pedig közösen reszelnek, a dev team az fejleszt és vagy van dedikált devops emberük vagy kapnak a poolból egyet-kettőt a projekt erejéig. én még sosem fejlesztettem konkrét productot devopsosként, tool-t ami könnyebbé teszi a devek életét viszont igen (Java, Python)
-
Nagyon szervezet és üzemeltetési modell függő. Az egyik bankban például az volt, hogy a szervereket továbbra is az üzemeltetés nyegtette (meg a régi appokat), az openshift cluster meg a devops territóriuma volt, de intenzív együttműködés volt a két terület között. Itt meg mindent a devops nyegtet (divízión belül), de a legacy appokra van külön üzemeltetés, viszont a két terület között nincs kapcsolat.
-
-Skylake-
addikt
"Bennem az egész devops úgy élt, hogy olyan fejlesztő, aki megcsinálja magának a pipeline-t is. /effektíve 2 ember 1 fizuért/"
hat igen, ez a gond
pont ez a gond.az ops az endusernek supportal. mmint van egy nagy deployment, pl kiszolgal 100k embert. a dev team funkciot implemental, plugineket irogat a toolhoz amirol veszelunk, vagy mondjuk alapbol sajat tool, belsos fejlesztes. en devoposkent biztositom az infrat ezalatt a tool alatt, hogy jol mukodjon, ki tudja szolgalni a 100k embert, networking, kontenerizacio, ci/cd ilyenek. az ops team a first point of contact a 100k usernek, ok viszik az L1/L2 issuekat. aztan persze a valosag nyilvan sosem ez, de a koncepcio ez. devops team se nem a dev team helyett, se nem az ops team helyett van, hanem a ketto kozott egy harmadik csapat. vagyis inkabb "kellene legyen", mert nagyon sokan pont azt a hibas relaciot allitjak fel amit te is, hogy a devops az a fejleszto aki 2 ember munkajat csinalja egy fizetesert.
amit Vision ir - devops atvesz loadot az ops teamrol / maga a devops team az ops team - ez meg talan egy fokkal konnyebben elfogadhato. ez sem idealis szerintem, de ezt meg meg lehet magyarazni.
-
Egon
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
Amúgy sok helyen, ahol van devops, már nincs olyan, hogy ops. A devops egyben ellátja az üzemeltetési feladatokat is (cloud esetén ez a legtriviálisabb).
Na igen, csak ez úgy lenne optimális, ha az adott üzemeltető csapat tudná felszívni magát devops szintre, de a tapasztalataim alapján ez nagyon nem szokott működni. Annyi devops meg nincs a világon, hogy lecseréld az üzemeltetőket.
A cloud kapcsán meg azért nem mindegy az alapmodell: IaaS vagy PaaS pl. -
rndCommenter
újonc
válasz
Drizzt
üzenetére
Nálunk kivezették ~3 éve és habár szóban van lázadozás azóta is és volt aki részben emiatt is mondott fel, egyszerűen nincs akkora nyomatéka, hogy bárkit is érdekeljen.
Az USA HQ-ban sem ezt, sem az inflációt, sem más lokális problémákat nem hogy nem éreznek át, hanem konkrétan nem is tudnak róla (felsővezető tőlem hallott ezekről először) legtöbb esetben mert ez lokális hatáskörben eldöntött juttatás volt.
Akik még utolsó pillanatban kértek újat, azoknak is lejár a leasingje hónapokon belül és szépen végleg elfelejtődik a dolog.
Cserébe piachoz és inflációhoz igazíthatták volna a 10 éve változatlan mennyiségű pénzt amit az autór helyett lehet kérni, de nem tették. Ennek már 2-2.5x szorzónak kéne lennie. Lényegében annyi bruttó váltaná ki aminek a nettójából leasingelni/szervizelni/tankolni tudsz egy alsóközép-középkategóriás (15-20m) nem fullosan felszerelt autót. -
Infra-jellegű fejlesztési feladatok ellátása. Pl. docker image készítés, de a build pipeline is igényel fejlesztői vénát. Nálunk folyamatosan tákolják a devopsosok, mert gyakran bebuknak a buildek dependenciák miatt. Ezen a fejlesztőkkel kooperálva melóznak.
#39480weiss
Nem. A fejlesztő fejleszt (jellemzően feature-t), az ő idejét nem égetjük infrás feladatokkal. Arra van a devops. Persze 5-fős garázscégben a fejlesztő csinál mindent, még szervert is patchel, de nem erről a szintről beszélünk.Amúgy sok helyen, ahol van devops, már nincs olyan, hogy ops. A devops egyben ellátja az üzemeltetési feladatokat is (cloud esetén ez a legtriviálisabb).
-
-
-Skylake-
addikt
mondjuk folyamatfejlesztes ? kerdezek jobbat : abban egyezzunk meg, hogy a devops csapat az egy koztes csapat a dev team es az ops team kozott. kerdeznem akkor, hogy ha amugy szerinted devopskent nekem konkretan fejleszteni kellene, kodot irni / featuret implementalni, akkor minek dev team ?
pont errol beszelek, hogy sokan valamiert (es fogalmam nincs miert) azt gondoljak, hogy a devops-nak resze a szoftverfejlesztes. de nem az. nekem egy devops teamben NEM feladatom a termek fejlesztese / funkciok fejlesztese. erre van a dev team. devopskent a feladatom az, hogy jo legyen az egyuttmukodes a dev es az ops team kozott, illetve termeszetesen az underlying infra. a dev foglalkozzon a kodjaval, az ops foglalkozzon a supporttal, en meg foglalkozok azzal hogy legyen infra amire a dev fejleszt es az ops supportalja. -
tototos
addikt
Ha implementálna mindenki akkor sem tudnánk határidőre befejezni a dolgokat, és erre most mondták, hogy legyen automata teszt éjszaka és akkor majd reggel rá tud nézni a management hogyan áll a kód. De ehhez egyrészről be kellene üzemelni egy automata teszt rendszert egy egyedi környezetre és teszteket is írni.
-
-
-Skylake-
addikt
válasz
tototos
üzenetére
felmentem most nofluffra, az ELSO allashirdetes (nem szurtem semmire, csak a fooldal) , mar az elso, pont egy Senior Devops Engi (Get Bridge)
a hirdetes ELSO , szo szerinti elso sora :
- at least one : Java / Kotlin / Ruby / React & Typescript.igy kezdodik a devops allashirdetes. ez az elso sor. na, errol beszeltem fentebb. mondjuk ebben legalabb a maradek tenyleg kotheto devopshoz.
-
tototos
addikt
válasz
-Skylake-
üzenetére
Nekem ez olyan mint az Agile és az AI volt pár évvel ezelőtt. Most mindenki a devopstól várja a megváltást. Nekem a furcsa, hogy a hirdetésekben felsorolják az Azure, AWS, docker, terraform, kubernetes, node-js és minden hasonló kulcsszavat. Nálunk is most nagyon nyomja a management a CI/CD-t és automata tesztelést, én jeleztem, hogy ettől nem fogunk majd több funkciót implementálni a kódban.
-
-
Nem tarthat örökké a depresszió, a kereslet, ezáltal a bérszínvonal biztosan fel fog pattanni. Én tudatosan készülök erre folyamatos tanulással, tech. stack bővítésével.
Ez szervezetfüggő, de bizonyos méret fölött a devops egy külön szervezet. Szigorúan nem fejleszt feature-t, kizárólag az infrával és alkalmazásokkal kapcsolatos build, automatizálási, deployment, üzemeltetési, etc. feladatokat látja el.
-
-Skylake-
addikt
kerdes : mit definialunk itt "devops" alatt ? mmint amit irsz, idezem "siman megvan a br 2+" , itt mi az elvaras ? mert en azt latom hogy ezek olyan fejlesztoi pozik, ahol a fejlesztore a sajat feladatain es felelossegi koren felul csak pluszban ra van tolva csomo klasszikusan "devops" munka. szoval pl a munka alapvetoen valamilyen termek fejlesztese, hasamrautok Java, de egyebkent emellett o foglalkozik ennek az egesznek a ci/cd, platform oldalaval.
szoval itt errol a devopsrol beszelunk ? vagy arrol ugye amit jelent, KOZTES csapat a dev es az ops csapat kozott, mint HARMADIK csapat. mert nekem pl ez komoly problemam, hogy en is devops vagyok, csak en probalok azzal foglalkozni amit ez amugy jelent. es akkor jon egy megkereses, hogy tok jo tetszek, olvassam mar el a leirast. es akkor kapok egy netto SRE munkaleirast, a munka 30%-a Java kod fejlesztes, az SQL elobb (!) van megemlitve a leirasban mint a kontenerizacio.
ez nem baj amugy, csak ez nem devops. -
n00n
őstag
Én most azt látom, hogy kicsit jobb a helyzet az elmúlt negyedéveben mint előtte, bár akkor földbe állt szerintem az egész hiring. Amit én látok, hogy a Senior Devops pozíciónál simán meg van a br 2m+, de volt több megkeresés is ami 2.5 körül volt. Bár az tény, hogy mostanában heti 1-1 esik be, régen napi szinten volt ennyi. Szerintem ez idén javulni fog kicsit, de én nem hiszem, hogy 2026 előtt vissza tudunk arra a szintre menni, mint korábban.
-
carapace
tag
Hát én BA/PO állásokra megyek rá, de a dev fizu az hasonló, ráadásul dev pozi jóval több is van.
A svájci melónál pl mondta a tag, hogy a bank egész csapatot épít külsősökből, .NET developerből is kellett nekik pár ugyanilyen rate-tel. Illetve a devops az ami ennél kicsit többet is elkérhet. -
carapace
tag
Most hogy komolyabban ráfeküdtem erre 4 ilyennel is megtaláltak, 2 svájci (ez mindkettő 110 CHF/óra), 1 UK (ez napi 800 GBP) meg egy Hollandia (ez 100 eur/óra) A svájciakat megpályáztam, oda a héten lesznek interjúk, az UKhoz szerintem kevés vagyok szakmailag, meg macerás is, a hollandot meg skippeltem, mert a téma nem érdekel.
A terület az minden esetben bank (trading meg vagyonkezelés) -
carapace
tag
válasz
HoTDoG
üzenetére
Belsősnek menni most mindenhol rohadt szenvedős, az egy dolog, hogy 5 körös a folyamat, ha legalább gyorsan menne. Nekem három évre az akkori munkahelyem két hét alatt kipörgette az 5 kört. De most? Két-három hét telik el egy-egy interjú között, a fenének sincs ideje kivárni.
Ami szerintem életképes alternatíva lehet az a külföldi onsite contracting. 100 eur feletti óradíjak vannak, és egy-két hét alatt lezavarják a kiválasztást. Oké, ezek onsite, bejárós melók, szóval ki kell menni fizikailag külföldre, de ilyen fizukkal simán bevállalható. -
H A M M E R
csendes tag
Én BA ként most azt látom, hogy kicsit jobb a helyzet, mint az előző negyedévben. Korábban az 1.8 M es alapfizu bérigényemre és a min heti 3 nap HO igényemre a megkeresések 90 százaléka elbukott a nulladik körben. Most januárban már volt 6 hívásom, és mindegyik azt mondta az igényre, hogy OK. Igaz mind1iknél, volt valami kitétel pl.: folyékony angol, ami miatt nem jó nekik bárki az alsó polcról.
-
HoTDoG
tag
válasz
carapace
üzenetére
Hasonlóan látom.
Ismeretségi körben, régi kollégáktól is azt hallom, hogy szenvedés a váltás is. Senior pozikra 4-5-6 körös interjúk, AC (hihetetlen, hogy még mindig csinálnak ilyet), hogy aztán egy középszerű fizetést kapj.
De én azt tapasztalom, hogy a külföldi remote contract pozik is beestek, amivel pedig betalálnak, az alacsonyabb napidíjjal, mint 3-4 évvel ezelőtt.
Van néhány linkedin proféta akik szerint 2025-ben már jön a visszapattanás. Szerintem szó nincs ilyesmiről. De ne legyen igazam. -
tototos
addikt
válasz
carapace
üzenetére
Én 2023-ben váltottam autóiparból ott igazából 2019 óta ment a szenvedés, covid alatt volt nagyobb fizuemelés de az kb az inflát követte le. Amikor váltottam akkor is benne volt a pakliban, hogy akár 1-2 éven belül bezár a bazár, de úgy voltam vele, hogy max visszamegyek az előző céghez. Sajnos úgy néz ki, hogy ezt a lépést fizetés csökkenéssel tudnám most abszolválni, úgy hogy a forint meg gyengül elég szépen. Vagy felfoghatom úgy is hogy volt 2 jobb évem magasabb fizuval aztán most vissza a normál kerékvágásba.
-
Revolit
senior tag
válasz
carapace
üzenetére
Ugyanez. Én tavaly meg is mondtam a főnökömnek, amikor kérdezte, elégedett vagyok-e fizuemeléssel (nem rajta múlik igazából), hogy figyelj, tavaly (két éve) nem lettem volna, de most nem látom, hogy jobbat tudnék kapni akárhol bárhol, így bár az elégedett nem biztos, hogy jó szó, de csöndben maradok és dolgozom tovább, nem tervezek lépni. Idén ugyanez lesz kb.
Persze elmondtam neki, hogy ha külföldi fejesekkel beszél, jelezze, hogy nem örülünk, meg helo forint gyengülés meg infláció, de hát ez van... nem igazán érdekli őket, és nem is lépnek le az emberek - merthogy mindenki ugyanazt a szar emelést kapja kb, legtöbben hangot adnak nem tetszésüknek. És gondolom azért nem lépnek le az emberek, mert senki nem ad jobb fizut. Akiről tudok, hogy akar lépni, az is külföldre menne, akár cégen belül. -
carapace
tag
válasz
tototos
üzenetére
A fizetések konkrétan visszafejlődtek.... Tavalyelőtt több megkeresésem is volt bőven a 2m feletti sávban, most még ezt se akarják megadni. Mindezt összerakva a HUF jelentős gyengülésével, szerintem ideális időpont lelépni kicsit külföldre. Perpill Ny-Europa se pörög valami nagyon, de seniorként ennél a sz*rnál azért még mindig sokkal jobb.
-
tototos
addikt
Hát mondhatjuk hogy autóipar, kutatás fejlesztés önvezető algoritmusok. Annyi változott, hogy DevOps felé kicsit elmozdultam, így az én feladatom a teljes dev környezet kiépítése docker, CI/CD, compiler stb. Valamint kaptam lehetőséget online devops kurzus elvégzésére. Sajnos az AI fejlesztéshez nem kerültem közelebb, eredetileg ez lett volna kicsit a cél, hogy új technológiát tanuljak.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Sajnos eléggé változnak a cégünk felett lévő szervezetek vezetősége így eléggé nagy kérdőjel a 2025ös év. Jelenleg 1925000 a fizetésem ami szerintem eléggé felül helyezkedik el az alkalmazotti bérekben. Van valamilyen tanács hogyan lehetne ezt a fizetést megtartani egy esetleges cég váltásnál? Ahogy olvasgattam nem igazán dúskál most a piac ilyen fizetés szinttel.
-
pb99.5
újonc
Nem: Férfi
Kor: 33
Munkakör: Electrical R&D (gyakorlatban 90% programozás és devops + egy kis AI)
Fizetés: 95k CHF + bónusz (36h / hét)
Nyelv: Angol felső, német közép
Tapasztalat: PhD + 6 év
Hely: Luzern környékeA performance review trükkösen van megoldva a cégnél, év elejére lövik be, nem sokkal azután hogy közölnék az emeléseket, hogy ne arra hivatkozva akarj alkudni. Ennek megpróbáltam elébe menni azzal, hogy tavaly év végén kértem véleményeket a feletteseimtől, és miután mindkettőtől jó értékelést kaptam; próbáltam is puhatolózni az emelés irányába. Ezt lelőttek egy "hát sajnos rosszul megy a cégnek" dumával, majd 1-2 héttel utána kiszórtak mindenkinek fél havi bónuszt.
A munkaerőpiac lehalt, tavaly elmentem pár interjúra felmérni a terepet, most meg még meghirdetett állásokat is alig látok; ismerősöktől kb. ugyanezt hallom, nem ritka a leépítés sem. Kérdés, van-e értelme ajánlat nélkül nyomnom (a velem egyébként elvileg nagyon elégedett) team/groupleadet, hogy próbáljanak intézni valami előléptetést/emelést az év végén, vagy inkább próbáljak a nem anyagi benefitek felé mozdulni (tavaly év végén beleegyeztek, hogy "kevesebbet" járjak be, de sosem lett konkrétan lefektetve, és idén elmennék pár hétre nomádkodni Portugáliába; ezt felhozhatnám pl. a közelgő review-n)?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Vorontsov
üzenetére
Van egy munkaszerződésed, elvileg kapsz minden hónapban egy bérjegyzéket. Amennyiben hiba van a rendszerben (többet vagy kevesebbet kapsz), a bérszámfejtés pontosan elmondja mi a teendő és mikor csinálják meg. Egy cégben sincs naponta bérszámfejtés, általában egy hónapban 2x van rá lehetőség.
-
Vorontsov
tag
Sziasztok ha munkahelyemen nem kaptam meg a teljes fizetésemet,ezt jeleztem feléjük és mondták hogy 17 én a korrekciózás egy része 3 napot voltam betegszabadságon-táppénzen,fizetésben a juttatások és a teljes fizetésem el lett számolva.
Elméletileg korrigálják, de vissza tudják tartani a korrekció másik felét januári fizetésemhez,mennyire helyes ez a dolog így ilyen formában?
A képen látható teljes cikk kamu jobb oldalon és baloldalon is.
Előre is kösz a segítséget.
Több embernek is el lett számolva a munkabére-más műszakokban is.
[link] -
Atyaég, 1 nap alatt 2 valódi ON komment. Hát mi folyik itt Gyöngyösön!?
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Nem egészen 1 éve van meg a jelenlegi pozícióm:Nem: férfi
Kor: 28
Munkakör: medior .NET Backend, 6 év tapasztalat
Végzetség: Mérnökinfo BSc
Nyelvtudás: angol felsőfok
Bruttó fizetés: 1.25M
Egyéb: kb 30K kézhez, más semmi.
Hely: BP, hibridVégül nem vált be annyira, ráadásul az irodai munkavégzés felé hajlanak egyre jobban, ami nekem a nem túl jó környezet miatt nem jön be itt.
Nyílt egy senior pozició ahova referáltak és tetszene. Ez egy itthoni outsourcing cégnél lenne alkalmazottként, hasonlóan extra juttatások nélkül, de remoteban.
Segítsetek kérlek, mi a realitás bérigényben? A tapasztalatom a pozi leírást teljesen lefedi, 6 éve aktívan használom az elvárt tech stacket. -
-
carapace
tag
válasz
nyunyu
üzenetére
Br 3 milliót? Nem hiszem, már a 2.7-hez is futkározniuk kellett pár kört a német nagyfőnökkel. És ott még ezekkel le kell zavarnom legalább 3 interjút.
Ugyanakkor most benn vagyok egy svájci contracting kiválasztási folyamatban is, 120 CHF/órával, na igazából azt lenne jó megcsípni...Ki kéne hozzá költözni, de még így is megéri.
Meg még van pár másik opció br 2 felett, valamelyik csak bejön majd. -
nyunyu
félisten
válasz
carapace
üzenetére
Ha annyira kellesz nekik (pl. speciális helyismeret), akkor a mostani fizudat is meg fogják adni, csak alkudozni kell velük egy picit, és nem elsőre rábólintani arra, amit ajánlanak.
Pláne, ha szorítja őket a határidő egy olyan projekten, ahova nem tudnak az utcáról berántani senkit.
Ha teheted szaglássz picit körbe, hogy mi a helyzet, mert a téged megkereső az utóbbi infót magától biztosan nem fogja az orrodra kötni.
-
maxiking_11
újonc
válasz
maxiking_11
üzenetére
Gondoltam adok egy updatet 2 év után jelenlegi helyzemről. Ugyan az a pozi:
Nem:férfi
Kor:37
Munkakör: Windows engineer - Team lead
Végzetség: Mérnökinfo BSc
Nyelvtudás: angol felsőfok
Bruttó fizetés: 2M
Egyéb: bónusz(20% körül) ,cafeteria, nyugdíj támogatás, egészségbiztosítás,sport támogatás
Hely: BP, hibrid -
Pedig amit axioma ír azt érdemes komolyan átgondolni. Én pl, nem voltam elég figyelmes ezzel kapcsolatban... És vannak helyek, ahol a policy az policy... Év elején zárják az előző év önértékelési szakaszát. Majd jön a vezetői értékelő...és utána a + X%. Az emelés alapját az értékelés adja. Azzal, hogy 24 végén érkeztem nincs értékelésem, így a 25 ben esedékes emelési körből kimaradok és 26-ban kapok először. Kicsit rosszul hangzik elsőre, de figyelembe véve több tényezőt is, ( ugye eladocuccaim ) a helyzetem nem érzem olyannak hogy sírnom kéne. Csak egyszerűen lehetett volna talán jobb is egy kicsit... Tanulni kell ezekből, és nem újra belelépni
-
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Kicsit olyan ez a jelenség mint a szelektív hallás...
Akkor egy kis vizuális megerősítés:
[link] [link] [link]
Teljesen egyértelmű, hogy anyagi motivációi vannak...
Én sehol nem írtam le olyat, hogy egyéb körülmény nem számítana... és ha már teljesen egyértelmű, akkor miért is térsz ki rá külön.?!
Hiszen szerinted evidens, hogy ezeket is figyelembe veszi valaki, azon túl amiről beszélünk...Megjegyzem a [válaszom] végén ott van, hogy Szerintem. Gyengébbek kedvéért a saját szubjektív véleményem... ami hadd legyen már az ami... anélkül, hogy ok nélküli kötözködés céljává válnék...
DE! Ha már egyéb körülmények... akkor pl én sokkal inkább figyelembe vettem a kérdező helyzetét...és tudom a topik alapján, hogy ő még nem érte el azt az plafont, amibe itt néhányan verdesik a buksit... Szóval akinek van még mozgástere felfelé annál nem kell külön kimondani ezeket... hiszen a szintből következtethető. Egy junior vagy medior például nem fog azon agonizálni, hogy "jhajj....már 2,5M+ a bérem...nem tudok 20%-al feljebb lépeni...Óhh..jajj " Itt azért erősen almát körtével kezdünk hasonlítani... Ahhoz, hogy valakinek megjelenjenek más motivációk is az anyagiakon túl, ahhoz el kell érni egy szintet, hogy a pénz higiéniás tényező legyen... ismétlem, freaghill topikban tett korábbi hozzászólásai alapján és a tény, hogy a fő szempontja ami miatt a váltáson gondolkodott az a pénz egyértelműsíti, hogy most erre fókuszált. Én hiszem azt, hogy fel tudja mérni mi a mozgástere gyerekkel és családdal a háta mögött.

-
Xero
nagyúr
Na igen ezt a logikat kovetve nekem valahol 3.8-4 kornyeki csomaggal lenne picit megeros valtani. Egyszeruen van ahol mar nem ervenyesitheto ez a szabaly es siman a koritest kell nezni.
Nekem peldaul jelen piaci kozegben, illetve a szakmai felhozatalban egyaltalan meg sem fordul a fejemben a valtas pont ezert.
Viszont ha jonne valami amitol szakmailag bekonnyezek a gyonyorusegtol akkor siman elgondolkoznek rajta azonos penzert is, hiaba van most is minden rendben. Egyszeruen mas a prio.Szerk: Persze a random megkeresesek a kanyarban sincsenek.
-
Gabró
tag
válasz
axioma
üzenetére
A váltáshoz képest rövid időn belüli béremelési kör nem az új helyen releváns, mert a 20+x százalékkal magasabb ajánlat nem került az asztalra. A régi helyen érdemes figyelembe venni, hogy milyen messze van a következő béremelés, várhatóan milyen mértékű lesz, és ezzel érdemes összevetni az elvárt többletet. Csak ez a két érték a reális alternatíva, amelyek közül lehet választani. Egy belépéshez közeli emelés egy új helyen szerintem kellemes meglepetés.
Egy más irányból megközelítve: nem másokhoz érdemes mérni a kompenzációdat, hanem a saját lehetőségeidhez, és így nincs keserűség.
-
axioma
veterán
a 20%-nal erdemes belekalkulalni, hogy jellemzoen friss huskent egy beremelesi korbol is kihagynak uj helyen
Persze most eleve nem varhatoak jelentos emelesek, de a kimaradas keseru lehet par %-bol is, ha a 20% nagyon kicentizett volt [pl. munkamennyiseg/felelosseg is nott]. -
eladocuccaim
tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
De ezektől is függ, hogy mi az a konkrét szám amiért “érdemes” váltani. Ez totálisan élethelyzet függő.
Pl ha szarásig vagy pénzzel, akkor nem fogsz egy jó helyről lelépni egy kis plusz apróért. Ha meg nagyon szar, akkor akár kevesebbért is elmész.. Mindezekre ráhatása van hogy hol tartasz az életben. Gyerek(ek)-kel nem fogsz a bizonytalanba menni, csak mert utálod a mostani helyed. Vagy ha épp tepersz az első ingatlanodért, vagy ott a nagy hitel, etc. De ezek totálisan egyértelmű dolgok.
-
válasz
eladocuccaim
üzenetére
DE. Csak nem erre kérdezett rá freaghill. Nem ez érdekelte.
-
Egészen fura, hogy mennyire impulzus reakciók érkeztek és teljesen mindegy volt honnan indult a szál.
freaghill volt az aki jól érthetően anyagi megfontolásból játszott el a váltás gondolatával. Egészen konkrétan arra kérdezett rá, hogy legalább mekkora mértékű ugrás esetén érdemes váltani... Tehát szó sem volt egyéb körülményekről, és mentális egészségről, gyerekekről meg pláne...
-
Egon
nagyúr
válasz
JackFeryll
üzenetére
Nem mindegy honnan indul az ember, ha valaki a piac tetején keres és tud mellette megtakarítani is akkor már nem biztos hogy a 20% elérhető vagy annyira motiváló.
Ezt adom.
Ha meg a piac alján keres, sőt esetleg pozíciója alatt keres akkor meg 20% is kevés lehet.
Ha a legalján van, és esetleg minden fillér számít, akkor simán váltanak, akár 10%-ért is, láttam már ilyet.
A mentális egészség, jó közeg, meg a work life balance meg se lett említve, de legalább annyira fontos.
Nyilván, de az teljesen borít(hat)ja a matekot (sógorom pl. kevesebb bérért váltott, mert annyira tele volt a hócipője az előző munkahelyével).
Ebből kifolyólag feltételezve, hogy kb. ugyanaz a helyzet a jellemző az új helyen, mint a régin ezeken a területeken, kell beárazni a váltás kockázatát, és a 20% az általában jó megközelítés. -
vzozo
senior tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
A mentális egészség, jó közeg, meg a work life balance meg se lett említve, de legalább annyira fontos.
+1
Ezek számomra annyira fontosak, hogy jelenleg +20%-ért biztosan nem, de még talán +50-ért se váltanék. Tehát ha valaki nagyon jól érzi magát az aktuális helyen, akkor a prio listán szvsz illik az elsők között lennie annak, hogy az mennyit ér.
Persze én könnyen beszélek a juttatási csomagommal, nyilván egy pályakezdő job-hopper más szituban lehet.
-
Reggie0
félisten
válasz
JackFeryll
üzenetére
Viszont ezek azok a dolgok, amik jellemzoen inkabb a valtas utan szoktak kiderulni, minthogy elotte, tehat a kerdest tekintve nem nagyon szempont.
-
JackFeryll
őstag
Nem mindegy honnan indul az ember, ha valaki a piac tetején keres és tud mellette megtakarítani is akkor már nem biztos hogy a 20% elérhető vagy annyira motiváló.
Ha meg a piac alján keres, sőt esetleg pozíciója alatt keres akkor meg 20% is kevés lehet.
A mentális egészség, jó közeg, meg a work life balance meg se lett említve, de legalább annyira fontos. -
-
Egon
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ha minden forintosítható juttatást beleszámolok (pl. Medicover-t nem, mert bár az is forintosítható, de nekem nem ér annyit), az idei várható bérfejlesztéssel együtt (ami amúgy nagyon szerény lesz), és szolidan havi 200K bruttóban határozom meg a céges kocsi mint juttatás értékét, akkor ezen matek alapján úgy 2.9M bruttó havi juttatási csomagért lenne érdemes váltanom - az egyetlen baj, hogy már egy 2M-es bérigény is sok a legtöbb cégnél...
-
n00n
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Ezt már szerintem sokszor megbeszéltük a topikban, hogy a NoFluff azért csalóka mert csak összesíti a feladott hirdetéseket. Ha éppen szar fizuval keresnek akkor az iránytű is ezt fogja mutatni. Illetve értelemszerűen ha egy hirdetést feladnak 4-5x, mint ahogy azt teszik is az eléggé szembetűnően alacsony fizetésekkel rendelkezőkkel, akkor az megint kicsit elcsalja a dolgot.
Szóval az én véleményem szerint egy kicsit valóban kevés. Kettő alatt nem igen lehet találni valóban Senior DevOps-ost SZERINTEM a jelenlegi piacon. Próbálkozás meg van rá, de ha követed pl a NoFluff-ot, akkor ott ezek folyamatosan újra feladott hirdetések. -
skoda12
aktív tag
válasz
freaghill
üzenetére
Hát így hirtelen worldquant, mastercard, wise, revolut, diligent, tesco, instructure, elastic, jetbrains, shopify, duckduckgo. Az otp egyik departmentjében is kiemelkedő volt a fizetés, de csak ott, másik otp-s departmentben meh. SAP-t még talán fel lehet venni a listára a céges autó miatt, ami sokaknak számít. Régen cserébe alacsonyabb volt az alapbér, de azóta ezt már korrigálták és úgy nézve kocsival már elég jónak számítanak.
Linkedin üzenetekben recruiterek általában 2.4 körüli összegeket írnak, de ezekhez nem tudok konkrét cégnevet, ha nem saját cégnek keresnek. Ok, mondjuk nem senior devopsos vagyok, de nem hiszem, hogy a devopson spórolnának ugyanezeken a helyeken. De ha csak a pénz számít, akkor hnhiring.com és keresni kell egy remote melót.
Unisys és telekomról nincs infóm, de még soha nem láttam leírva semelyik fórumon, hogy valaki ott dolgozik és jó a fizetés.
-
skoda12
aktív tag
válasz
freaghill
üzenetére
Nem meglepő. Nofluff, bluebird és társainál mindig is alacsonyabb összegek vannak és egyébként nem csak IT-ban. Kb lehet tudni melyik cégek fizetnek jól, hozzájuk közvetlen saját karrieroldalon jelentkeznek elegen. Utána még az állás- és jelöltkeresés nagy része linkedinen megy. Ezeknek a kisebb álláskeresős és fejvadász portáloknak a piac alja marad és ebből tudnak statisztikát építeni. Tavaly pedig biztosan eleve kevesebben váltottak céget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hiszen szerinted evidens, hogy ezeket is figyelembe veszi valaki, azon túl amiről beszélünk...