- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #37797 üzenetére
Rossz szót használtam, igazából engem az zavar amikor ilyen nyögvenyelősen, darabosan sok őőőzéssel beszélnek angolul. És egy adria régiós HR igazgatótól kicsit többet várnék.
-
Reggie0
félisten
válasz
eladocuccaim #37797 üzenetére
Mondjuk egy rendes reszvenytarsasagnal azert nem ritka dolog a piacrol felvenni kompetens vezetot. Ilyenkor pedig ugyis utolag derul ki mennyire lesz lojalis. Lasd apple es john sculley esete, csak hogy egy hirhedtebb peldat mondjak.
-
eladocuccaim
junior tag
válasz
tototos #37795 üzenetére
Az akcentussal nincs szerintem baj, mindenki akcentussal beszél. Számomra az a hihetetlen hogy hogy van tele egy multi vállalat angolul semmilyen szinten nem beszélő head ofokkal.
Reggie0: mert hol nem számít a vezetők lojalitása?
Teljesen mindegy milyen szinten vagy, az a feladatod, hogy az egyel feletted lévő akaratànak tégy eleget.
-
Reggie0
félisten
válasz
eladocuccaim #37794 üzenetére
Nyilvan. De a lenyege a mondandomnak, hogy az olyan strukturaban, ahol a vezetok lojalitasa kulcskerdes, ott a nyelvtudas masodlagos lesz. Majd kapnak tolmacsot, kisinast, akarmit.
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim #37790 üzenetére
Hát én külföldi multinál is találkoztam olyan magyar HR igazgatóval aki igencsak akcentussal beszélte az angolt és fájt hallgatni.
-
Reggie0
félisten
válasz
eladocuccaim #37790 üzenetére
Most ugye nem gondolod, hogy szegeny neres havert angol tanulasra kellene kenyszeriteni? Igy nincs ertelme bankot alapitani es teletolni haverokkal.
-
eladocuccaim
junior tag
OTP hogy lehet tele olyan vezetőkkel, akik egy mukkot sem makognak angolul? Hogy működik így a cég? Ki kommunikál kifelé? Vagy a kinti leányok fejei is magyarok? Irtó gáz az egész.
-
Reggie0
félisten
válasz
vw1.820vt #37784 üzenetére
Mivel mondtak, hogy kulonben indul a felmondas ez azt jelenti, hogy az alacsonyabb pozicioba helyezes az kozos megeggyezessel tortenne. Szoval ok is tudjak, hogy ha nem fogadod el, akkor csak felmondani tudnak neked.
Szerintem ilyenkor azt erdemes atgondolni, hogy mennyire okoz problemat az uj munkahely keresese es mennyi lenne a fizu/vegkielegites stb. a kulonbozo esetekben.
-
vw1.820vt
csendes tag
Sziasztok!
Új helyzet állt elő a munkahelyemen. Megszűnik a jelenlegi pozícióm és egy alacsonyabb bérsávban lévő pozíciót tudnak felajánlani alacsonyabb fizetésért. Két opciót ajánlottak fel, keresek magamnak másik pozíciót a cégen belül(hanem találok akkor indul a felmondási időm) vagy elfogadom az alacsonyabbat. Én nem igazán hallottam ilyet, hogy a pozíció megszűnése miatt visszafokoznának vlaakit. Valakinek volt már ilyenbe része? Mit érdemes átgondolni ilyenkor a döntéshez?
-
Benny89
csendes tag
Linkedin-en ma jött szembe ez a poszt egy toborzó cég recruiterénél. A hirdetés egy munkát kereső emberkétől származik, szerintem elkeserítő, hogy ennyi a bérigénye és sajnos valamennyire alá is támasztja azt a megfigyelésem, hogy azért is vannak a béka feneke alatt itthon a mérnöki fizetések, mert az összes mérnök mer kicsi lenni. Mondom ezt szintén gépészmérnökként.
-
Ha bárki akarna SOC manager lenni, ezzel kerestek ma meg, de nálam nem játszik:
SOC Manager - Microsoft SecurityMint a hirdetés mutatja bruttó 2,2 a teteje, van mellé egészség bizti és vásárlási kedvezmények.
-
válasz
horush #37777 üzenetére
Mostanában kerestem angol tanár lehetőséget és nekem ez az oldal most egy nagy lépés volt előre, szóval köszi, hogy bedobtad.
Másfelől ezek 4-5K árak nagyon barátiak. Ennyiért elég sok validált tanár van, ráadásul próba órával meg lehet nézni, hogy passzol vagy sem... Amúgy azért mondom, hogy nem rossz ár...mert van most is folyamatban egy ilyen szálam, és ettől csak fentebb vannak... -
horush
addikt
válasz
Dinter #37742 üzenetére
1.5-2k kategóriában nem igazán van szinte semmilyen opció, 3k-ért lehet, hogy lett volna, de vagy ilyen 0 értékeléses emberek, vagy már a bemutatkozó videóból is kiderült, hogy az "oktató" kb. csak makog angolul, esetleg nagyon durva akcentussal beszél. Meg olyat keresett, aki amúgy tud magyarul is, hogyha elakadnának, akkor tudjon segíteni, szóval ez leszűkítette a kört.
-
kexksz
addikt
válasz
eladocuccaim #37763 üzenetére
Ez nem igaz. Diakhitelre is lehet pilotanak lenni, pl nyiregyhazi egyetemen, tipusvizsgat ugyanugy meghitelezi neked a legitarsasag amihez dolgozni mesz, par ev alatt visszafizeted mindkettot es lenyegesen atlag fizetes felett keresel. Vagy ismertem olyan pilotat is, aki elott dolgozott mas szakmaban 5-10 evet es abbol fizette ki a kepzeset.
-
Reggie0
félisten
válasz
Vision #37771 üzenetére
Ezzel az erovel maga a munka is embertelen.
"Nem véletlen, hogy ezeket a melókat az alsó rétegek hajlandóak csak megcsinálni,"
Szerintem ennek a fizeteshez lehet koze, nem a 24 orahoz. Mindket oldalrol. A fizetesnek meg nemi koze van ahhoz is, hogy mennyit er maga a munka.Ellenpelda: nasa kutatok hajlandoak osszevissza aludni es 24 orazni, pedig jol kereshetnenek mashol is.
-
válasz
Reggie0 #37770 üzenetére
Oké, tehát kockázatnövelő, meg egészségtelen, mégis csinálják sokan. Tudod, hogy miért? Mert nincs alternatívájuk, mivel kiszolgáltatottak. Na, ezért embertelen a dolog, mert kihasználja azt, hogy ezeknek a mókusoknak alacsony az érdekérvényesítő erejük. Mint a XX. század elején a bányákban a gyerekmunkásoknak.
Kamionosoknál bőven hoztak már erre piszok kemény szabályokat (kötelező pihenőidők), mert túl sok volt a baleset a kialvatlan pilóták miatt.
Nem véletlen, hogy ezeket a melókat az alsó rétegek hajlandóak csak megcsinálni, Nyugaton kifejezetten a bevándorlók. Erre mondom azt, hogy szabályozással kéne ezt megregulázni.
-
válasz
Reggie0 #37768 üzenetére
Attól ez még embertelen, és messze nem egészséges. Teli 24-órát dolgozni nem oké. Lehet, hogy ez a rokonod olyan helyen melózik, ahol a 24-ből 8-at simán átalszanak. Öcsém 12-órázik, de ezt is utálja. Váltani nem tud, mert a környéken az összes üzem erre állt át.
Egyébként nem kell ezt túlpörögni, számtalan tanulmány született már arról, hogy az ilyen jellegű munkarend egészségügyi kockázatnövelő. -
Reggie0
félisten
Nekem van olyan rokonom aki direkt ilyen beosztasban dolgozik, mert szereti a sok egymasutani szabadnapot amikor a csaladdal lehet otthon es nincs vele semmi gondja.
Szoval, ha embertelen, akkor ez hogy lehetseges?Attol, hogy valami neked esetleg nem tetszik, nem jelenti azt, hogy embertelen. Ha igy lenne, akkor a peknek reggel 5-kor munkaban lennie is embertelen, mert en meg azt nem csinalnam.
-
válasz
Reggie0 #37764 üzenetére
Ezzel a mentalitással akkor sohase érezzünk egyet senkivel, mert mindig lesz egy másik csoport, akinek bizonyos szempontból szarabb/jobban megérdemli. Elutasítom ezt a hozzáállást. Az emberi bánásmód mindenkinek kijár(na). Én ugyanúgy sajnálom a 24-ező portást, az orvost, meg a gyári melóst is. Az, hogy ilyesmi lehetséges a munkavállalói jogokra magasról szaró társadalomnak és ezáltal a kormánynak köszönhető.
-
Qtya123
őstag
válasz
jbnd-007 #37760 üzenetére
Nekem nem is ez a durva, hanem az olyan munkák, amelyek annyira össze-vissza kezdődnek és végződnek (pilóta például), hogy a bioritmus az hírből sincs.
Egyszer az éjszaka közepén kezdesz, máskor délután, azt követően kora hajnalban, stb...
Gyakorlatilag gombnyomásra kell aludnod, teljesen függetlenül a napszaktól, helyszíntől és időzónától.
El nem tudom képzelni ezt hogyan lehet. -
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Álláskeresési járadék igénylésénél úgy láttam a tartózkodási hely szerinti foglalkozásügyi hivatalba is mehetek (nem csak a lakhely). Budapesti tartózkodási hellyel, csak az adott kerülethez tartozóba mehetek? Vagy akár innen a fővárosi főosztály is lehetséges?
Aki végigment ezen a procedúrán már, tudna esetleg segíteni?
Köszi -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Vision #37757 üzenetére
orvos 24hzás vonalon a gond, hogy betegségszezonban, sorozatos balesetek esetén... végigmelózzák a 24ht.
Én anno 14-15h folyamatos meló után kezdtem megborulni, 16-17h meló után olyan hülyeségeket csináltam amit miután aludtam nem tudtam megmagyarázni semmi értelme nem volt. Gondolom vmi hasonló lehet az arány orvoséknál is...
btw anno a tricepszemet egy 18hja dolgozó traumás varta össze...A másik ami pár éve mint téma szembe jött, hogy 50 után orvosok sorra haláloznak el 24hzásban. Egyszerűen nem bírja a szervezet. Nem az hogy embertelen hanem, hogy meghalsz.
Viszont tudtommal megszűnt az, hogy ha összejön gyakorlatban nem csak 24hzás van hanem még a meló+ügylelet+meló= 32h+zás is. Az úgy jött össze betegségszezonban... hogy 8-18ig folyamatos meló kb az asztalnál lehetett munka közben enni, 18:00 közölted a váróban ülökkel, hogy menned kell ügyelni ez van átautóztál ügyeletre. Ügyelet 19:00-07:00 ig tartott ami után 07:00kor visszaautóztál és vártak a tegnapi betegek és páran köztük mérgesek voltak...
Anno hazajött édesanyám egy keményebb ilyenből konkrátan nem lehetett érteni, hogy mit akar mondani...szerk:
A nagy difi a biztonsági örrel szemben, hogy ott max nem vette észre, hogy loptak na bumm. Orvos vonalon meg meghalt vki. Emberélet. Az orvos meg él a tudattal együtt, hogy ő hibázott... -
Egon
nagyúr
-
Qtya123
őstag
Én dolgoztam 24 órásban 3 éven át. De nem úgy, mint a biztonsági őrök, hogy erősen 200+ óra felett, hanem 168 órát. Tehát 7 napot dolgoztam maximum egy hónapban és a 24 órában járt 4 óra pihenőidő, ami általában inkább 5-5.5 óra volt. Normális, erre kialakított szobában.
Életem legjobb 3 éve volt. Sajnos teljes átszervezésre került és 12 órás munkarendre állt át a dolog, hülye elvárásokkal, így váltottam. De minden percét visszasírom a 24-nek. Nem azért mert semmittevés lett volna, hanem mert rengeteg szabadidőm volt, mintha folyamatosan szabadságon lennék. (ha valóban szabadságot vettem ki, akkor meg 4-5 munkanap körül volt az adott hónapban) -
Reggie0
félisten
de ez akkor is embertelen és megalázó.
Meg szerencse, hogy az orvosoknak, rendoroknek, tuzoltoknak, mentoknek nem kell soha 24 orat at ilyen rosszul aludniuk. Ja de, de mivel ertenek is valamihez es hasznosabb munkat vegeznek legalabb tobb penzt kapnak. Viszont a nagyobb fizuval kevesbe fogja az egeszseguket karositani? Hat nem.
-
-
big-J
őstag
Mi tortenik ha "lazarult a folyamat" es az ember elutasitja az offert? Miert nem valogatnak a befutok kozul? Nem erne meg jobban mint hogy induljon a honapos folyamat?
Engem pont egy ilyen helyre vettek most fel. Elso interjun mondtak hogy valaki vissza dobta az offert es ujra keresnek valakit. -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Idővel fizetésem egy részét elkezdtem borítékba kapni. Hátrány érhet, ha azt befizetem a bankszámlámra? 40-50-60 eft-ról van szó havonta.
Valaki azt mondta nekem, hogy a NAV tudni fogja, hogy ennyi plusz van a számlámon havonta és azután adózni kell. Érhet retorzió?
-
Egon
nagyúr
válasz
Reggie0 #37744 üzenetére
Rugalmas munkaidő van, 7.00 és 18.00 között szinte mindig van valaki az épületben.
Munkaidőben kezelik a belépőkártyákat (ha valaki otthon hagyja a kártyáját, kap ideiglenes kártyát, ha vendég jön, vendégkártyát), ezen túlmenően munkaidőn kívül óránként járőrözniük kell az épület körül (a minősített adatok kezelése miatt), ez a kamerafelvételeken adott esetben ellenőrizhető, nem hiszem hogy elkummantják.
Ezen túlmenően persze unatkoznak egész nap: órákat telefonálnak, neteznek, filmeznek stb. -
Qtya123
őstag
Hely függő ez nagyon. Az ilyen kiszervezett/munkaerő kölcsönzős, bedöntős cégek a legkizsákmányolóbbak.
Feleségem munkahelyén a biztonsági őr ugyanúgy van, mint a nyitvatartási idő, tehát sima irodai munkaidőben. Délután fél 5kor beriaszt és hazamegy. Nettó 300 a bére. Semmit nem kell kb csinálnia, nagy unalmában az ügyintézőkkel próbál beszélgetni.
-
horush
addikt
Párom jelenleg Preplyn tanul angolul, óránként 5000Ft-ért. Azt még meg lehet próbálni, először akár mellékállásban is. Bárhonnan végezhető online.
axioma: Anyám (ha jól emlékszem) br. 500 körül ment nyugdíjba általános iskolai tanítóként, 2 éve. Ebben benne voltak mondjuk a pótlékok is.
-
Egon
nagyúr
válasz
Qtya123 #37735 üzenetére
Baranyában egy biztiőr is többet keres ennél hereverés helyen.
Nálunk már vagy 20 éve ki van szervezve a portaszolgálat és a takarítás egy külső cégbe, azok látják el ezt a tevékenységet. Olyan szinten van kizsákmányolás, hogy azt rossz nézni, beszélgettem a portásokkal, akik 7/24-ben nyomják, és kiderült, hogy bruttó 1.200,- Ft-os órabéren vannak... Hogy meg tudjanak élni, minden héten 3 napot lehúznak fixen (hétfő-szerda-péntek, illetve kedd-csütörtök-szombat menetrendben, napi 24 órában; vasárnap egy nyugdíjas jön), plusz a helyettesítések, ha valaki szabin van.
Jellemző az iparra, hogy az egyikük a múltkor felmondott, elment máshová, ahol olyan szarok voltak a munkakörülmények (pl. pihenőhelyiség hiánya), hogy pár hónap múlva viszakulcsorogta magát... -
Qtya123
őstag
válasz
Dare2Live #37733 üzenetére
Én is ezen a vonalon indulnék a helyében.
Feleségem már 2 éve elhagyta a tanári pályát, mint süllyedő hajót, de tartja a kapcsolatot néhány kollégával és az emelés után ilyen 340-400 közötti nettó sávban vannak az évek számától függően.
Nem jó, de sokkal jobb, mint a 215. (Miskolc és környékén nem tudom mennyire ergya a helyzet, de durva ez a 215, annak fényében, hogy pl a munkában szintén gatya Dél-Baranyában egy biztiőr is többet keres ennél hereverés helyen. -
MuFFo
tag
Párom
Nem: Nő
Kor: 49
Munkakör: építőanyag eladó
Végzetség: nyelvtanár
Nyelvtudás: 3 nyelv (olasz, ukrán, angol)
Netto fizetés: 215000
Egyéb:
Hely: Miskolc
Nem, nincs más munka. Évente 50 önéletrajz válasz nélkül, magántanárként még kevesebb jött be. -
Xero
nagyúr
válasz
csakegymunka #37727 üzenetére
Csak szakmai vezeto vagyok, line managerem tobbet kap mint en, a teljes csomagom boven 3 folott van.
Erdemes azert tisztazni, hogy mi a line manager. Ez lehet egy egyszeru valoban csak people manager valamilyen L2 csapat folott, de lehet egy osztalyvezeto/coe/chapter vezeto is.
-
csakegymunka
csendes tag
-
kexksz
addikt
válasz
tototos #37721 üzenetére
Lehet igy hivtak, de ha ezt csinaltad ez nem egy vezeto,, hanem egy manager munkakor. Tippre carapace ha csinal is ilyeneket ez a munkajanak az 5-10%-a, amire proof88 is utalt. (Es a mostani kamatkornyezetben egyre jobban az a trend, hogy ezekre nincsenek kulon emberek, majd megcsinalja a tech lead vagy max van 1 linemanager egy rakas csapatra)
Illetve nagyon nem mindegy, hogy az az 1 scrum csapat egy React frontendet csinal valami CRUD alkalmazas felett, vagy egy core banking rendszer platformjat fejleszti.
-
azbest
félisten
-
-
tototos
addikt
válasz
carapace #37719 üzenetére
Team leaderként 5 ember tartozott alám mégsem volt ennyi a fizetésem
A feladatom az volt, hogy a kollégák ügyes bajos dolgait kezeljem, ha szabira mentek biztosítsam hogy legyen helyettesítés. Ha el voltak maradva kötelező tréningekkel akkor azokat végezzék el, határozzak meg nekik éves célokat stb. -
Drizzt
nagyúr
válasz
eladocuccaim #37714 üzenetére
It-ben en ilyen vegytiszta line manager pozicioval meg sosem talalkoztam, de egyaltalan nem ketelkedem a letezeseben. Az en tapasztalatom az, hogy a multi cegeknel, ahol eddig voltam(3 darab: 6 ev, 4 ev, 5 ev leosztasban nagyjabol), ott a line management egyben volt legalabb valamilyen szinten project manager, vagy team lead, vagy architect is, vagy sima senior szakember. Nekem sosem volt olyan LM-em, aki: ne jelentkezett volna hosszu evek szakmai tapasztalataval, ne kellett volna legalabb legmagasabb szinten ertenie a projekteket es gyakran donteshozokent reszt vennie a tervezesukben, termeszetesen a kurrensebb tudasu kollegak velemenyet alapul veve. Ez bizonyos szempontbol szerencses, mas szempontbol szerencsetlen dolog. Nem tudom mennyire gyakori, de nekem eddig az osszes multis munkahelyemen igy volt. Bar a merites kicsi, hiszen csak a harmadik multis munkahelyemen vagyok. Leginkabb az volt az erzesem, hogy ennek az az oka, hogy a HR es LM tevekenysegekre leginkabb mint minimalis efforttal meguszando dologra tekintettek ezek a cegek.
-
tototos
addikt
válasz
Vision #37716 üzenetére
AZ nagyban függ attól, hogy mi is a cél az itthoni céggel. Autóipari multik akár több ezer főt is foglalkoztatnak mérnökként itthon mert low cost location és Németországban megtartják a core fejlesztést. Itthon is kialakul egy senior réteg de nagyon küzdeni kell érte mert nem business need.
-
válasz
A félreértést az okozza, hogy mátrix szervezetekben multiknál a line manager lehet egy sima lokál adminisztratív pozi, míg a szakmai vezetőd NY-ban csücsül. Ebben az esetben nyilván jóval szerényebb a fizu, mint egy szakmai vezető esetén. De line manager lehet szakmai középvezető is, ahol persze bőven többet kell keresnie, mint a beosztottjai.
-
tototos
addikt
válasz
Cserébe elég jó nyugdíjas állást biztosítanak. Korlátlan autó használattal, egész jó bónusszal.
-
eladocuccaim
junior tag
válasz
Drizzt #37710 üzenetére
Hogy a micsoda?
Egy line managernek az égvilágon semmi szakmai feladata nincs. Ez egyszerűen semennyire nem része ennek a feladatkörnek.
Van amúgy tapasztalatod? Mert én elég jól bele látok ezekbe a bérekbe, 2000 fős itthoni létszámú multiknál, és az a realitás amit a többiek írtak. Persze itt az alkalmazottak sem keresnek 3 millákat, nem is tudom honnan jönnek ezek a számok. -
skoda12
aktív tag
válasz
Drizzt #37711 üzenetére
Ez a reális szerintem. Ahol eddig voltam, ott a karrierutakhoz voltak rajzolva szép ábrák, szakterületenként különböző ágakkal és a megnevezések szintekre beosztva, hogy össze lehessen hasonlítani mire lehet számítani career track váltáskor. Ezek a kisfőnök pozik egy szintről indultak a frissen kinevezett architect és lead dev pozikkal. Bérfeszkóra figyelni szoktak, szóval az erősebb tech arcokat magasabb szintű managerek alá osztják be ilyenkor. Most is teljesen más management unit alá tartozok, mint a csapatom legtöbb tagja.
-
tototos
addikt
válasz
Drizzt #37710 üzenetére
Nálunk már nem tartozott a line manager alá azonos/magasabb pozícióban rendelkező ember. Tehát egy senior architecht már az osztályvezető alá tartozott közvetlenül mint a csoportvezető. Igaz annyira nem is volt probléma ebből mert a teljes létszám 10%-a volt középvezető és 1% körül seniorok akik legalább olyan szinten voltak mint a középvezetők.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
tototos #37707 üzenetére
Az 1.8M azt jelentene, hogy jelentosen kevesebbet keres, mint a jobb emberei. Az meg IT-ban nagyon ritka, hogy egy line managernek abszolut ne legyen szakmai jellegu feladata is. 3M biztosan megkozelitheto, de azt nem tudom elerheto-e is. Ha fogadnom kene, azt mondanam, hogy igen. Azt nem mondanam, hogy sok helyen.
-
válasz
Ron Swanson #37704 üzenetére
1,5-2m kozott, ha alapbert nezed. De ezekben a pozikban eleg nagy szokott lenni a bonusz es egyeb juttatas.
-
tototos
addikt
válasz
Drizzt #37706 üzenetére
Szeirntem kérdés a felelősségi kör. Az én felfogásomban a line manager felveszi az embereket, éves célokat határoz meg neki, fizetés emelést ad, de a szakmai részekbe nem szól bele.A felelőssége, hogy legyen képzett ember aki a projekteken tud dolgozni.
Előző munkahelyen 3M-t szerintem azok kerestek akik alá 200-300 fő tartozott. -
tototos
addikt
válasz
Ron Swanson #37704 üzenetére
1,5 és 1,8 között szerintem. Plusz a juttatások(céges autó, magán eü és nagyobb bónusz)
-
Egy 1500-2000 fős multinál szerintetek egy középvezető (nevezzük line managernek) mennyit kereshet? Általában olyan 30-35 fő tartozik alá (3-4 scrum csapat, esetleg még néhány plusz ember aki nem scrum csapathoz tartozik pl. product architect)
-
tototos
addikt
AZ egész közbeszerzési rendszer is úgy szar ahogy van. A kicsiket akik tényleg valami normálisat akarnak csinálni azokat megfojtja. Mi egy cloud beszerzést nem tudunk véghez vinni több mint fél éve és még ki tudja mikor lesz meg. A nagyok meg lopják a közpénzt mindenféle gond nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Steamre tart a Skull and Bones PC-s kiadása
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming OLED TV!
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Fotó állvány eladó
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia