Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Az erőltetés vagy azért van mert nincs meg a bizalom, hogy otthon rendesen dolgoznak az emberek. Nyilván ilyenkor benne van az, hogy nincs jól szervezve a munkavégzés és ad hoc jelleggel esnek be feladatok. Feleségem SSC-ben dolgozik és ott nagy érezhető, hogy napról napra dolgoznak, nem tudsz előre dolgozni vagy esetleg majd péntek délután megcsinálom. Náluk felvettek nagyon sok embert a közigazgatásból és ott ugye a HO-t úgy értelmezik, hogy nem lát a főnök akkor tudok mosni főzni takarítani.
@Dinter: miben valósul meg a nagyobb felelősség az új poziban? Gondolok itt ilyenre, hogy neked kell megcsinálni a feladatot ha a csapatnak nem sikerült? Esetleg kirúgás fenyeget ha nem jönnek a beígért határidők?
-
dellfanboy
őstag
-
srs24
csendes tag
Ha már datás vonal, bedobnám a kérdésem hátha tud itt valaki érdemben válaszolni.
Mérnöki BSc és MSc diplomám van, de a munkám során jöttem rá hogy a műszaki vonal nem vonz. Inkább a matek, programozás állna hozzám közelebb.
Amiket magamtól elsajátítottam eddig munka mellett :
- középfokú angol, középfokú német
- nagyon basic SQL lekérdezések
- Excel függvények + némi Power BI használat
- Most pedig elkezdtem ismerkedni a pythonnal
Ezt a kurzust csinálom : (https://programming-24.mooc.fi/) , jelenleg a part4-nél járok eddig nyilván még csak alap dolgokat érintett (változók, if, while) de egyelőre nagyon tetszik ez a nyelv. Egyetemen C és C++ -t próbáltak nekünk tanítani de ez nem igazán jött be így azokból már nem is emlékszek szinte semmire, bár lehet csak a magyar egyetemi oktatás színvonala miatt...
Tudnátok esetleg segíteni, hogy python prog. , data engineer állásokhoz, miután befejeztem a jelenlegi pythonos kurzust (értsd a part 14-et is kivégeztem) utána mivel lenne érdemes foglalkoznom?
Azzal tisztában vagyok, hogy jelenleg a junior munkakörük nem élik virágkorukat, de engem tényleg ez érdekel és nem műkörmös, szobafestő voltam eddig se
Jelenlegi keleti megyeszékhelyen élek, de gondolom munkakeresés szempontjából itt sokkal rosszabb helyzetben vagyok, mintha felköltöznék Pestre.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Furious
tag
Az első 2 évben ha megoldható, akkor onsite mindenképpen, főleg ha sok senior jár be, és közös projekten vagytok, illetve segítőkészek. Nekem rengeteget lendített előre a tudásomon és a karrieremen is, amikor bent tudtam lenni.
Covid elején kezdtem a DevOps karrierem, és full HO volt, de ahogy engedték be az embereket az irodába, én úgy mentem is be azonnal.
A HO vagy Onsite-ra nekem az a meglátásom, hogy aki lusta annak mindegy hol dolgozik. Egy online meetingen aki hallgat, az irodában is fog, aki aktívan részt vesz és dolgozik, az otthon is fog.
Annyiban jobb az iroda, hogy nem a reggeli stand up-ra kelnek fel az emberek, hanem órákkal hamarabb, illetve sokkal könnyebben simulékonyabban mennek a probléma megoldások mint chaten.
Mindennek ellenére én a heti 1 iroda híve vagyok, de nálunk cloud infra fejlesztésen ez am bőven elég is. Valamint az sem hátrány, hogy nem kell 1,5 órát reggel és este is vezetni, van idő és energia a családra is.

-
Új hozzászólás Aktív témák
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Ingatlanos topic!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Temu
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Mate 80 széria csúcsa
- Mélynyomó? Nem, kompakt Chieftec ház!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Denon 4400h
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest