Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Félig off, de nem találtam jobb topikot:
Eléggé tele van a bugyrom az országgal, úgyhogy elkezdtem az egyetemet, PTI BSc.
Ha minden igaz C#-t fogunk tanulni, közben kerestem ismerőst helyi multinál és próbálok keríteni magamnak egy gyakornoki pozíciót 2.-3. félévtől.
Úgy tervezem, hogy lesz 2+ év gyakorlatom, legalább 2(angol-német) középfokú nyelvvizsgám, mire végzek.
(ha belefér, angolból még nekifutok egy felsőfoknak, elég rég vizsgáztam belőle, nem fog ártani)Mik azok a képzések/képzettségek/készségek amik segíthetnek elhelyezkedni a szakmában külföldön?
(cisco és ms képzések elérhetőek szinte ingyen)"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz kraftxld #7005 üzenetére
Én is így képzeltem, de mindenképp érdekel ha valakinek van tapasztalata is a témában.
(#7007) kraftxld: Igaziból nem hajt a tatár, nincs devizahitel, nincs "semmi bajom", csak nem szeretném, ha itt szocializálódnának a gyerekek.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Bp, Junior SAP fejlesztő mennyit kérhet?
Teljes munkaidő, a kiírt pozi minden checkpontja kipipálva.
Azt tudom, hogy meredeken emelkedik az idő előrehaladtával, de fogalmam sincs, hol lehet a beszállópont.
A hays csak mint fejlesztő vagy mint sap consultant ad bármi infót.
Glassdoor-on se nagyon találtam semmi relevánsat."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz szakika11 #23092 üzenetére
Az utolsó munkahelyem diákként volt több mint 20 éve, ha ezek után rám hallgatsz és megjárod én szóltam előre.
Én a helyedben leülnék és átpörgetném az elmúlt éveket, részletesen kilistáznám, hogy mikor, hol, milyen helyzetek voltak azok amikor kiválóan teljesítettem.
Összegyűjteném az összes lehetséges okot, hogy miért is jár nekem több pénz.
Ha csak átlagos munkaerő vagy, 3 év alatt azért sokat tanul az ember ez már alapból egy ok.
Megírod a kis mondandókád, hogyan győznéd meg a főnököt, saját stílusodban.
Felolvasod saját magadnak, átírod, felolvasod, átírod, repeat.
Valószínűleg baromi hülyén fogod magad érezni, de inkább most mint élesben.
Ha ez kész, átgondolod, hogy miért is szeretsz ott lenni, ezeket is felírod.
Most a két részt összeilleszted, előreteszed, hogy miért szeretsz ott lenni, aztán, hogy miért járna neked több fizu.
Felolvasod saját magadnak, átírod, felolvasod, átírod, repeat.
Odaállsz a párod/barátod/anyukád/plüssmaci elé és elgyakorlod.Aztán kitalálod, hogy mennyi is legyen az amivel elégedett lennél és lélekben felkészülsz rá, hogy ténylegesen felállj és elmész máshova dolgozni, ha ezt nem kapod meg.
Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy ez a legfontosabb pont, nem lehet úgy tárgyalni, hogy ne legyél hajlandó felállni abban az esetben, ha nem kapod meg azt amiért odamentél.
Mindenképp kerülném a felmondással való fenyegetőzést és/vagy a másik sarokba szorítását.
Azt próbálnám hangsúlyozni, hogy mindketten boldogok vagyunk a jelenlegi helyzettel és közösen pénzt keresünk, én ezt szeretném továbbra is fenntartani, de vannak anyagi igényeim.
Majd leülteted a főnököt nyugodt körülmények között és előadod magad. Ha nem csináltál ilyet valószínűleg izzadni fog még a talpad is, ez ezzel jár.
Mint mondtam, én soha nem csináltam ilyet, csak a partvonalról okoskodok."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Én közben letoltam a 3 kört mint SAP software engineer.
A HR és a szakmai kör sima slam dunk volt, a külföldi vezetőkkel + magyar vezetők + HR (6vs1) teljesen angolul, azért nem volt annyira sima (többször az akcentusuk miatt nem is értettem mit akarnak), de azért látszott, hogy pár jó pontot szereztem.
A végén még pár vezetői kérdéssel is megszórtak, azok is sima liba kategória volt.Kértek 2 hetet, hogy jelezzenek, de 3 nap múlva már hívott is a HR-es kiscsaj.
Egyeztettünk egy időpontot ahol a juttatási csomagot átbeszéljük.
299eFt nettót ajánlottak.
Lehet egy picit arrogáns stílusra váltottam, de a "Hát mit képzelsz, ez itt mordor, nem gondolod, hogy Bp.-i jövedelmet fogunk fizetni"(nem szó szerint, de ez volt a lényeg és a stílus csak egy árnyalatnyival volt finomabb) azért lezárta a szívcsakrámat és rögtön kiestem a flowból.
Elküldtem, hogy ezt gondolják át, mert a pozíció Bp-re volt kiírva teljes homeoffice-szal.
Most várok, de szerintem ez egy szánalmas ajánlat 2021-ben.
Persze én szúrtam el, mert az első HR-es kör nagyon gyorsan jött(ők kerestek engem) és nem volt időm felkészülni, úgyhogy az elején nem adtam meg bérigényt, aztán meg nem esett szó a jövedelemről többé."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz CyberPunk666 #23364 üzenetére
Azért mert valami frissdiplomás HR-eske nem tud tárgyalni, nem fogom őket leírni.
A szakmai vezetővel nagyon jól megértettük egymást, akiket ismerek a cégtől(mert ez alapján kerestek) szintén nagyon jó arcok.
Mondanám, hogy ingyen is mennék, mert olyan a meló(meg nem is kenyérre kell), de ez az ajánlat egyszerűen vérlázító.
bilimbalam: Ezen a területen kezdő vagyok, meg az utóbbi egy évben nem is nyúltam ABAP Workbenchez, de van egy szakirányú diplomám és folyékonyan megy az angol minden formája.
Meg azért az is megágyazott, hogy az ismerősöm aki most kezd 0 tapasztatlattal mint .net fejlesztő 390 nettót kap.JoinR: Multi keresett SAP fejlesztőt.
Pfiucska: Oda is van diplomám, és amíg itt szöszöltem kinéz egy project manager pozíció, de nekem inkább kellene az SAP vonal a hosszútávú terveimhez. Meg egy csomó idő és energia belement ebbe a vonalba, nem akarnám lehúzni a budin.
-
félisten
válasz Jhonny06 #23375 üzenetére
Ettől többet kap az aki be se fejezte az egyetemet és szintén 0km-es fejlesztő.
Kb. 30%-kal magasabb ajánlatra számítottam, tudom, hogy nem találnak embert, mert 100-ból 99 ember nem akar foglalkozni vele.
Ahogy körbekérdeztem az E cégeknél(ericson, epam, evosoft), mindenhol többet kapnak az egyszerű java fejlesztők is."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Felesbandi #23383 üzenetére
Általában ha kifutsz az évi 12m KATA-ból érdemes kiszámolni, hogy kft-ként, hogy adja ki a matek.
-
félisten
válasz Felesbandi #23386 üzenetére
Fogalmam sincs, utoljára 20+ éve kaptam fizetést a melódiáktól.
-
félisten
válasz the dealer #24004 üzenetére
Én külön figyeltem erre, nekem csak jelentési kötelezettségem van.
-
félisten
-
félisten
válasz Sempronius89 #24133 üzenetére
"Ha pedig a kiszámolón vagyunk akkor garantáltan jön egy majom aki ezekkel a "hülyékkel" szemben annyira spórol, hogy az ivást is napon kiégetett vályogcsészébe gyűjtött esővízből oldja meg.."
Egy órája olvastam, de még mindig ezen röhögök."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
-
félisten
válasz Sempronius89 #24271 üzenetére
Én a törzsidő végén lecsukom a laptopot.
De én az első perctől kezdve idomítottam a munkatársaimat, hogy a useless meetingekkel szerdán és csütörtökön lehet zaklatni.
(mivel a kötelező hülyeségek alapból erre a napra vannak szervezve)
Minden egyéb időben be vannak téve blockerek, emailt lehet írni, amire reggel és munkaidő végén válaszolok.
A team leaderem nagyon elégedett velem, hogy milyen jól szervezett vagyok."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
-
félisten
válasz Shin Chen #24286 üzenetére
Nekem a munkaszerződés azt jelenti, hogy napi 8(6-4-etc.) órában* legjobb képességeim szerint tolom a cég szekerét.
Ha "nincs dolgom", akkor nem a fb-ot vagy instát pörgetem, hanem valami szakmai dologgal foglalkozom.* 50 percben
-
félisten
Én inkább választom azt, hogy a lehető legkevesebb pénzt adom az államnak és majd én megoldom.
Úgyhogy a gyerekek, eü pénztár, ételallergia kimaxolva, ha bármivel még lehet szja csökkenteni az érdekel.
Ugyanitt állami támogatást felveszek."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz cech19960320 #24406 üzenetére
Február első 2 hetében várható a következő Hays.
-
félisten
válasz #41635072 #24430 üzenetére
"Nem árt tisztában lenni azzal, hogy egy junior/medior/basic senior kb bármikor helyettesíthető, mert bele lehet tanulni…
De elég “nagy” embereket is könnyű szerrel elenged a legtöbb multi."
Én egy ideje nem ezt látom.Nálunk több pozíciót is lezártak és elvitték Indiába, hogy hátha ott lesz ember, aztán közben mindenki tudja, hogy azok úgy mennek el HO-ba két hétre, hogy a laptopot nem viszik magukkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest