Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Dare2Live #36966 üzenetére
Hu bocs de ennek a nagy része kuka. Teljesen felesleges ilyen “skilleket” beleirni, hogy kommunikacio, precizitas meg kommunikaciokepesseg. Ezek mik? Ezt mindenki tudja.
Szinten gaz felsorolni a 30 perc alatt vegigklikkelheto belsos “kepzeseket”, meg online kurzusokat.
Plusz a vegen tobb sorban felsorolni az office minden letezo elemet….OneNote már már fetrengve rohogos…Nekem ebbol az jon le hogy semmihez sem ert.
Tapsi: szerencsere ilyet egyik munkahelyemen sem engedtek meg maguknak a PM-ek, rohadt nagy cirkusz lett volna ebbol.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
Valaki tudja, hogy magyar cégeknél, pl MVM, OTP, MOL, stb mennyit lehet keresni beszerzőként, vagy projekt managerként?
Jelenleg mérnök vagyok, 1.6 a bruttóm, de őszintén elég nagy a terhelés és kicsit foglalkoznék mással, és kipróbálnék valami más közeget a nemzetközi tech behemótok után.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Qtya123 #37283 üzenetére
Nem ismerem, de nem hiszem hogy bármelyik multinál emailezgetésből kéne kinyerni az adatokat.
Mindegyik multi rohadásig van ilyen belső toolokkal, ha valakinek ez kényelmetlen, akkor menjen máshova.
Egy EY tanácsadói pozi manapság nem nagy szó. Nem egy arcot ismerek akiknek semmi köze az IT-hoz, de ebben adnak tanácsokatSzerintem érdemes lenne hosszabb távon valamit kitanulni, mert ahogy te is írod, az AI itt van, és egyre jobban el fogja söpörni az ilyen számla”könyvelős” adminisztratív, adatbetáplálós futószalagos melókat.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Qtya123 #37289 üzenetére
Jó én ebbe nem megyek bele, mert tiszta agresszív lettél, és ez nekem nem pálya. Kicsit olyan érzésem van, mintha ez lenne az első ilyen munkahelyed, és azt hiszed hogy csak a számodra kényelmes taskokat kell elvégezned, a munkáltatód pedig a te kényeztetésedért van. Esetleg igényelj egy titkárnőt is meg saját privát irodát.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Oppenheimer #37547 üzenetére
+1
Tele van az internet, hogy IT-ban, engineeringben mennyire toxikus ez a hustle culture. Mert a benne dolgozó embereknek a munka az egyetlen sikerélményük, technical emberekben van egyfajta sértődöttség, ami a social skill deficitből ered, és a melóval akarják elérni a na majd megmutatom élményt.[ Szerkesztve ]
-
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Vision #37555 üzenetére
Hát sok helyen dolgoztam már, de a tapasztalat ugyan az volt:
Csomó töltelék ember nagyon kicsi hatékonysággal dolgozgatva elvolt, de senki sem cseszegette őket, nehéz feladatokat megoldották helyettük mások, elpoénkodták a dolgot. Akik meg minimálisan lelkiismeretesebbek voltak azok egyből húzóemberré váltak, és mindent tőlük vártak el és vasaltak be. Mivel én az utóbbi hülye vagyok, ezért jól meg is szívom.emvy: szóval jól kiégeted a szakembereid, mert szerinted sosincs kész a munka, és mindig van mit csinálni Egy olyan ember aki már nem a mindennapi betevőért harcol, az röhögve fordul sarkon…
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
Amúgy azok a managerek, akik itt a mérnökök utolsó percét is beosztanák, azok élvezték, amikor az őket is így kizsigerelték? Vagy csak most csinálják ezt, hogy “nyeregben” vannak, miközben ők meg egész nap itt kommentelgetnek a hét minden napján? Gondolom erre az a válasz, hogy nektek nem kell 8-ból 8 órát dolgoznotok….
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Drizzt #37710 üzenetére
Hogy a micsoda?
Egy line managernek az égvilágon semmi szakmai feladata nincs. Ez egyszerűen semennyire nem része ennek a feladatkörnek.
Van amúgy tapasztalatod? Mert én elég jól bele látok ezekbe a bérekbe, 2000 fős itthoni létszámú multiknál, és az a realitás amit a többiek írtak. Persze itt az alkalmazottak sem keresnek 3 millákat, nem is tudom honnan jönnek ezek a számok. -
-
eladocuccaim
kezdő
OTP hogy lehet tele olyan vezetőkkel, akik egy mukkot sem makognak angolul? Hogy működik így a cég? Ki kommunikál kifelé? Vagy a kinti leányok fejei is magyarok? Irtó gáz az egész.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz tototos #37795 üzenetére
Az akcentussal nincs szerintem baj, mindenki akcentussal beszél. Számomra az a hihetetlen hogy hogy van tele egy multi vállalat angolul semmilyen szinten nem beszélő head ofokkal.
Reggie0: mert hol nem számít a vezetők lojalitása? Teljesen mindegy milyen szinten vagy, az a feladatod, hogy az egyel feletted lévő akaratànak tégy eleget.
[ Szerkesztve ]
-
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Reggie0 #37803 üzenetére
Figyelj, menj fel linkedinre, vagy csak nézz szét a saját vállalatod névtárjában, és ámulj. Látom nem sikerült értelmezni, amit írtam, és megint nagyon ügyesen kiböktél egy C level embert, gratulálok.
Ne haragudj, de nincs kedvem nagyra nőtt gyerekkel vitatkoznom, szép napot. -
eladocuccaim
kezdő
válasz Baga19830701 #37833 üzenetére
Nagyon fasza, korrekt ajánlat.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz Dare2Live #37875 üzenetére
Az meg a másik, hogy 1,25 BP-n még talán ok multinál, de ilyen 1,8-at sokkal de sokkal magasabb poziban osztogatnak.
Külföldi cégalapítás téma: kicsit azt érzem, hogy a kolléga már elköltötte azt a pénzt, amit a lottón még nem nyert meg. Ügyfél nélkül, nulladik lépcsőfokon mégis mi értelme lenne külföldön céget alapítani, főleg nulla tapasztalattal. Segítek: semmi.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz MrSealRD #37877 üzenetére
Ne tegyünk úgy, mintha a fejlesztők nem élveznék a tudálékoskodást. És itt most nem a valóban tehetségesekre gondolok, akik olyat is látnak, amit más nem. Hanem a neckbeard-ökre akik csak imádnak okoskodni, de közben csak idegesítőek, meg a problémát keresik. Ha nem jó, akkor majd szépen pattog az üzleti oldalon a labda.
-
eladocuccaim
kezdő
Most komolyan azt mondjátok, hogy fizetésemelés nélküli promotion-ök vannak tömegesen? Én ilyennel még sosem találkoztam, de totál nevetséges is lenne.
A fizetési sávoktól ennek teljesen függetlennek kell lennie. Attól, hogy valaki belefér a magasabb sávba is, attól még jár a több pénz a magasabb pozihoz . Nagyon durván hagyjátok kihasználni magatokat. Az éves emelésekkor meg amúgy is kap mindig mindenki.emvy: persze… hiszem, ha látom. Ha mostantól nagyobb a felelősségem, vagy a tudásom, akkor most kérem a több pénzt. Aztán később meg jön a kamu duma, hogy most épp “nincs pénz”.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
Nem, a promóció a fizetésemelésről szól. Pont. Senki sem azért gürizik, mert szeretne nehezebb munkát végezni, vagy más random titulust viselni az outlookban a neve alatt. És igen, ha felfele lépsz, az mindig több, és/vagy nehezebb munka. Te szerintem kevered azt az egyetlen egy step-et, mikor valakiből ic—->manager lesz. De már megszoktam hogy ti valami elképesztően sztahanovista hely vagytok.
weiss: ok, persze, ha neked így jó… majd később jobb lesz…
Jöhetnétek hozzám dolgozni, adok valami nagyon fancy pozi nevet szar fizetésért, felőlem lehetnétek ceo i meg ceo ii…Mindegy, kellemes hétvégét mindenkinek, én kiszálltam.
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz CyberPunk666 #38434 üzenetére
Hú, szerintem nagyon sötéten látod ezt az egészet, ennél sokkal de sokkal egyszerűbb a magyar munkaerőpiac.
-
eladocuccaim
kezdő
válasz -Skylake- #38473 üzenetére
Érdekes, én eddig többnyire kifejezetten okos, jó képességű indiaiak tömkelegével dolgoztam együtt, akik kiemelkedőek voltak. Persze a lvl 1 supporton, ticketing mögött, legalapabb tier 1 tesztelésen több a szerencsétlen.
Nem tudom mi a szakma alja meg teteje, de ha ti ilyenekkel dolgoztok együtt, mint amit leírsz, akkor nehezen hiszem el, hogy rajtuk kívül mindenki különleges tehetség vízumnyertes
[ Szerkesztve ]
-
eladocuccaim
kezdő
válasz D1Rect #38587 üzenetére
Tényleg semmi értelme magunkat a leggazdagabb top10-es országokhoz hasonlítani. Persze a szoc háló gyakorlatilag nem létezik magyarországon, ez sajnos nagyon nem jó. Csak ugye nekünk más a történelmünk, meg semmi természeti erőforrásunk nincs.. Meg azt is érdemes lenne megnézni, hogy a dolgozók hány százaléka van rendesen bejelentve (azaz fizet jövedelemadót normális jövedelemre). Szerintem 1/3 alatt lehet, de nem akarok találgatni…
-
eladocuccaim
kezdő
Egyébként mostanában nagyon felerősödött a tendencia, hogy a drága nyugati siteokat leépítik, és ömlenek az új pozíciók az olcsóbb régiókba, pl hozzánk.
A covid utáni deglobalizációs törekvésekből meg semmi sem lett. Nem lesz Intel gyár németországban, stb,/stb,stb…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Playstation 5 Pro
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest