Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#45701) DrDobos


DrDobos
őstag

Sziasztok!

Remélem nem ütközik szabályzatba, ha mégis, elnézést, törölni persze lehet, de nem nagyon feszegetném a témát :)

Veszek a jövő héten egy HP ProBook 430 G4-et, még pedig Windows nélkül szeretném, hogy ezen is spóroljak, mert még nem vagyok keresőképes ember, ballagásra lesz..:) A kérdés az, hogy van olyan, aki "virágboltos" Windowst használ, mondjuk 10eset? Bírják ezek, van lényegi különbség az eredeti és a kevésbé között?

Samsung Galaxy A55 5G

(#45702) Dhampir válasza DrDobos (#45701) üzenetére


Dhampir
félisten

Például Ubuntu Linuxot ingyen telepíthetsz rá és az alapfunkciókat megkapod, sőt még Windows-os programok némelyikét is futtathatod PlayOnLinux szoftverrel.

(#45703) DrDobos válasza Dhampir (#45702) üzenetére


DrDobos
őstag

Mindenkepp windowst szeretnek :(

Samsung Galaxy A55 5G

(#45704) DrDobos


DrDobos
őstag

Mindegy, vessuk el ezt a kérdést..:D

Az utolsó dolog ami utamat állja, az az SSD kérdés.
HP ProBook 430 G4rol van szo. Valami miatt ez a szeria nem mukodik az Adata ssdkkel, illetve érdekes, de azt mondták meg a laptopszalonnal hogy sok Samsung is visszajön. Ok a Transcend mts800asat szoktak beepiteni, az azt mondjak nagyon jo szinte soha nem jonnek gariztatni. Bar en abban sajnos nem nagyon bizok, mert neztem rola itt a prohardveren tesztet, es ott nagyon melegedett..

Milyen SSD-vel használjátok a laptopokat? Kell félnem a melegedéstől?

Samsung Galaxy A55 5G

(#45705) adika4444 válasza DrDobos (#45704) üzenetére


adika4444
addikt

Samsunggal nincs elvben kompatibilitási probléma. Az meg hogy mennyi megy belőle vissza az is kérdés hogy mennyiből. HA Samsung SSD párti vagy szerintem vehetsz bele, van 14 napod visszaküldeni ha nem válna be...

üdv, adika4444

(#45706) DrDobos válasza adika4444 (#45705) üzenetére


DrDobos
őstag

Ó, semmilyen SSD-m nem volt még, nem vagyok semmilyen párti :D Egyedül az húz feléjük hogy sokan veszik, és sokan hiba nélkül használják:)

Utánanéztem az Inteleknek és a HyperX-nek(ezt ajánlották még) nos, az Intelek drágák, a HyperX-et meg sehol sem találok a neten, 1-2 hete még láttam..

Samsung Galaxy A55 5G

(#45707) kecsetif válasza DrDobos (#45704) üzenetére


kecsetif
aktív tag

"használt" win 7-est olcsón tudsz venni (matrica+számla), pl. itt az aprón. Tudtommal még lehet upgradelni win 10-re, a módját elmondják a saját fórumában

A zbookban a gyári liteon m.2 van, minden másban különböző ezer éves vertexek. Gondom még nem volt velük. Kérdezd meg a fórumában, hogy mi a legjobb ár érték arányú 2-3 típus, aztán keres egy közeli, jó árú boltot, ahol előre tisztázod, hogy élsz a jogaiddal és kicserélteted, ha nem menne a gépedben.
Szereld magad! Csillag csavarhúzó + 2 perc. Garanciára nem hat.

(#45708) DrDobos válasza kecsetif (#45707) üzenetére


DrDobos
őstag

Köszi ! Most lesz véve a gép, így ott elintézik. A gari ügyet meg valahogy elintézem. Igazából már intéztem is, rákérdeztem mi van, ha tönkremenne az ssd miatt a gép is, azt mondták mindent megoldanak..:D legyen így. vagyis ne is kelljen majd midnent megoldani. Amúgy a Samsung 850 evo-t néztem most újabban. csábít az 5 év gari is.

Samsung Galaxy A55 5G

(#45709) [basler]


[basler]
csendes tag

Sziasztok!

Múzeumi kérdés - HP 6930p-vel kapcsolatban

Szóval adott a párom 6930p-je, ami egyszer csak youtube lejátszás közben kikapcsolt, és azóta nem lehetett bekapcsolni. Próbálkoztam vele: hard reset, akku, táp, memória birizgálás, de csak annyit reagált, hogy akku behelyezésnél a led felvillant, illetve bekapcsoló gombra (i) és 11 (vagy 12) első led villanás. Itt kb arra jutottam, hogy alaplap, és talán a táp része.

Aztán szerváltam hozzá jófogáson jó áron egy "tesztelt hibátlan" alaplapot alsó házzal (direkt az előzőhöz hasonló intel vgaval), és átszereltem, amit kellett.

Most az van, hogy a gép elindul, bootol, de:
a) korábbi win7 winyónál a zászló után a bejelentkező képernyő előtt megfagy,
b) korábbi win7 winyóról csökkentett módban indulva rendesen bebootol a gép,
c) korábbi win7 winyóról csökkentett mód és utána hibakeresős indítás esetén megjelenik a bejelentkező képernyő, és ott fagy le,
d) új telepítés próbálkozásnál szintén az első indításpróba bejelentkező képernyője előtt megfagy.

A fagyás után ha kinyomom és bekapcsolom, csak fekete képernyővel pörög a gép, hard reset kell ahhoz, hogy elinduljon rendesen.

Amit próbáltam:
- bios load defaults,
- kiszedtem a modemet, wifit, dvd-t, cserélgettem a ramokat (ramtest egyébként pass),
- a bizonyos régi win7es winyóját beraktam a saját 6930p-mbe, ott simán bebootolt,
- mindig ua eredmény.

A bios, win telepítő képernyő, win csökkentett mód képernyővel semmi gáz, de mintha akkor omlana össze, amikor normál felbontás kellene. Bár c) esetben korrrektül bejött a kép és úgy fagyott meg. Az átültetett képernyő egyébként a kisebbik: 1280x800-as.

(Létezhet, hogy a beszerzett alaplapon kicsit halott a vga rész, és a nagy felbontásnál fagy? És akkor ezért megy át a bios test-en? Illetve az eladó is eladás előtt esetleg bios-ig nézte.)

Valaki esetleg valami tuti vagy tipp? :F

Köszönöm előre is!

(#45710) samphone


samphone
tag

Lefutattam a Windows Defender programon egy teljes ellenőrzést és azt dobta ki, hogy talált egy potenciális veszélyforrást.

Win32/MicTrayDebugger a neve, illetve helye, besorolás súlyos.

Ilyenkor mikor win mappában lévő dolgok törlésére kerül sor, eszembe jut, ha törlöm nem okozok e kárt a rendszerben, valóban törölni kell, veszélyes?

(#45711) MineFox54 válasza samphone (#45710) üzenetére


MineFox54
őstag

Hang driver, de szerintem nagy bajod nem lesz belőle. Csak karanténba tedd, és onnan vissza lehet tenni ha gáz van.

(#45712) samphone válasza MineFox54 (#45711) üzenetére


samphone
tag

Azóta találtam ilyen cikket.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#45713) hódmaci válasza samphone (#45712) üzenetére


hódmaci
senior tag

Az f@sz@.

"Online komponenssel szerencsére nem rendelkezik, így az interneten keresztül nem képes elküldeni a mentett leütéseket a készítőjének."
De akkor mi a túrónak ha nem küld kifele semmit?Mi értelme?

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#45714) MineFox54 válasza hódmaci (#45713) üzenetére


MineFox54
őstag

Elvileg debug célokból került bele.

// Attól hogy olyan aktivitást végez mint egy vírus, attól nem feltétlen az...

(#45715) V-I-D-A


V-I-D-A
aktív tag

Sziasztok!

Ez mennyire rossz?: HP 15

olcsó notebook kellene a Telekomtól. :U

(#45716) kecsetif válasza V-I-D-A (#45715) üzenetére


kecsetif
aktív tag

Attól függ mire kell. Netrzésre, officera, filmezésre oké, de a hdd (és a proci) miatt az egészhez sok türelemre lesz szükséged.

Ha raksz bele ssd-t és +4 gb ramot, akkor is csak a fent emlitett dolgokra lesz elég, de legalább nem őszülsz meg közben.

Amúgy ha nem idegenkedsz a használttól, ettől jóval kevesebbért akár laptopot is tudnál venni.... ;] pl. ilyet, bár ebbe is kell még ssd és + 4gb ram.

[ Szerkesztve ]

(#45717) Aethelstone válasza kecsetif (#45716) üzenetére


Aethelstone
addikt

Pont most cseréltem le a 8570p-t egy 8470-re. Nagynak bizonyult, kellett egy kisebb. Igaz, hogy 3632QM helyett 3540M van benne, de elfogadható kompromisszum :)

[ Szerkesztve ]

MI 10T Pro 8/256 , Arsenal FC - Go Gunnarz...

(#45718) MineFox54 válasza kecsetif (#45716) üzenetére


MineFox54
őstag

Én is a 8470p-t javasolnám. Elhiszed nekem hogy kevesebb esélye van hogy meghaljon, mint a zsír új HP 15? ;]

(#45719) SeniorTilla válasza MineFox54 (#45718) üzenetére


SeniorTilla
veterán

:N

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#45720) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Került hozzám egy Pavilion 17 e050sh/e6a88ea-es csoda, ami állítólag alaplapos, mert be se kapcsol a gép. Próbáltam keresni hozzá deszkát, de konkrétan ehhez a modellhez véletlenül se találok. A legközelebb egy olyan alaplappal került a megoldáshoz, ami e050US-hez való. Nemtom mi a különbség az sh és az us végződés között.

Tudtok segíteni, hogy hol érdemes keresni hozzá deszkát? Valamint arról, hogy győződjek meg magam, hogy valóban az alaplap-e a hibás? Plusz info még, hogy a szerviz szerint a táp lett zárlalos és az gyilkolta meg a deszkát.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#45721) dajkapeter


dajkapeter
senior tag

Sziasztok!

Bár ahogy olvastam nem túl pozitív a 400-as széri G4-es modelljeivel szemben a hozzáállás. Én beszereztem egyet saját használatra (430 G4). 525-ös ssd-vel és 1 terrás vinyóval, 8 giga rammal és intel 620-as vidivel. Minden szuper, 2 dolgot kivéve.
Az egyik, hogy a billentyűzetnek nem világít a háttere (olcsóság, vagy sóherség).
A másik pedig, hogy nem lehet túlnyitni. Egy V5505-ös fujim volt és azt több mint 180°-ban lehetett nyitni. Ezt viszont nem lehet. Értsd, ha ágyban fekszünk párommal és ha a lábam felhúzom, a laptop rajta akkor nem velem van szemben a monitor, hanem csak a kulcscsontommal. Ez egy kicsit zavaró, led kijelző ide-oda...

Egyébként méltó utódja a V5505-ös fujimnak. :))

[ Szerkesztve ]

Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....

(#45722) SeniorTilla válasza dajkapeter (#45721) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A bill. világítás opció, vannak világító modellek és olyanok is amik nem világítanak. Nem sóherség, hanem ár/érték arány képzés. :)

A probook irodai gép egyébként, nem arra tervezték, hogy otthon az ágyban használd. Arra ott vannak pl. az x360-as gépek ott aztán nyithatod a kijelzőt ameddig akarod :)

Amúgy ha a pároddal befekszetek az ágyba, hagyd azt a fránya gépet. A párod fontosabb :)

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#45723) janeska84


janeska84
újonc

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne mert már napok óta csak a géppel foglalkozom. Adott egy HP gép A8 7410 proci és egy R5 M430 2Gb kártya. Telepítve kaptam meg és akkor ránéztem a grafikára és ott az Összel elérhető 4400 a dedikált pedig 2048 volt. Újra raktam a rendszert és azóta csak összesnél 2287 a dedikáltnál 512 ír. Már mindent kipróbáltam ddu stb. Egyszer van csak megoldás egy 2015 win10 kiadás de ha lefrissűl 2017 re, ugyen ez a hiba. :(

[ Szerkesztve ]

(#45724) MasterMark válasza janeska84 (#45723) üzenetére


MasterMark
titán

Már válaszoltam a másik topikban, nem értem miért kell több helyre bespamolni...

Switch Tax

(#45725) flash-


flash-
veterán

üdv
HP probook 450 g4 nél ilyen bevillanások vannak a kijelzőn, olyan mintha valami zavarná, de mindenütt csinálja, tehát nem hiszem hogy tényleg valami zavar lenne..
ötlet?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#45726) sunyimenyet


sunyimenyet
csendes tag

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy a HP probook g2-es laptopomon a billentyűzet nem úgy működik ahogy kellene. Kb. 1 éve van meg, és nemrég egy újratelepítés után az fn-es funkcióbillentyűk közül csak a hangerő működik. Magyarán nem tudom a billentyűzetről állítgatni a fényerőt, pedig régebben működött. De nem csak a fényerő, a hangerő szabályzáson kívül semmilyen fn-es billentyűkombo nem működik. Az összes lehetséges drivert felraktam már amit lehet, és már azóta is ujraraktam a gépet (csak emiatt) és semmi változás.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni :)
Előre is köszi :)

(#45727) SeniorTilla válasza flash- (#45725) üzenetére


SeniorTilla
veterán

kijelzőhiba lesz

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#45728) pityesz1 válasza sunyimenyet (#45726) üzenetére


pityesz1
csendes tag

Szia!
Nekem Probok 650 G2-van és ugyan ez volt a problémám.
A fényerő billentyűzetről való állításához ezt a driver kellett. [link]
Ahhoz, hogy az FN bill. ne kelljen nyomva tartani azt a Biosban kell kikapcsolni.

[ Szerkesztve ]

(#45729) viharkabat


viharkabat
aktív tag

Mégis, a klasszikus üzleti gépek (Elitebook, Thinkpad) kinyithatók 180 fokban. Nekem ez például abszolút szempont volt, amikor gépet kerestem (otthonra) mert nálam is sűrűn előfordul, hogy a térdemen a gép vagy lerakom a szőnyegre és törökülésben ülve pötyögök rajta. Ezek a legtöbb otthoni gépeknél kizártak lennének, ezért (is) volt jó döntés a használt üzleti gép.
Egyébként az irodában a céges gépet is jobban túlnyitom a szokásosnál és ugye itt még azt is hozzá kell számolni, hogy a billentyűzetrész a dokkoló miatt eleve felém lejt, tehát ennyit rátesz pluszban a nyitási szögre.

(#45730) dajkapeter válasza SeniorTilla (#45722) üzenetére


dajkapeter
senior tag

Köszi a biztatást. :)) Véleményt írtam.

A billentyűzet világítást nem találtam egyik magyar eladónál sem. Igaz, nem hetekig ástam az internetet. A hpshop.hu nem túl segítőkész és kedves munkatársától pedig azt az infót kaptam, hogy a HP nem forgalmaz hazánkban háttér világítású billentyűzettel ellátott modellt. Kérdeztem, hogy rendelésre esetleg? És azt mondták ők ezzel nem foglalkoznak. Megjegyezném, hogy a honlapon az az infó
3 céget is megkerestem és ők sem tudtak beszerezni háttér világítással rendelkező modellt.

Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....

(#45731) SeniorTilla válasza dajkapeter (#45730) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Igen, tudom: nincs MAO-n világító bill-el ez a modell

De a renew-ben van, amiket én is adok világító bill-el, ami magyarítva van. Több módszer van rá, az egyik a gravírozás:


(ez egy Envy 13-as)

A másik a lézergravírozás. Ennél lézerrel bele van égetve a magyar karakter az eredeti bill. sapkába. Ugyanolyan mint a gyári. Képeket majd később, ez egy új módszer, most jönnek az első darabok, de az eddigiek nagyon tetszenek.

A vásárlók 99%-ának megfelel, habár nem eredeti gyári, de még mindig sokkal jobb, mint az, ami nem is létezik :) világítósban. Az eredeti magyar billentyűzet is sok gépnél olyan, hogy látszik, hogy külön vannak a magyar karakterek ráfestve és sokszor még a bill. sapka színe is más. Főleg a Probook sorozatnál tapasztaltam ezt a színeltérést az utóbbi években rendszeresen.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#45732) Dhampir válasza SeniorTilla (#45731) üzenetére


Dhampir
félisten

A régebbi ProBookoknál néha nagyon gyenge, vékonyka volt a gyári festés.

(#45733) SeniorTilla válasza Dhampir (#45732) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Az újaknál pedig más a színe a sapkáknak a magyar karaktereknél (értsd: 3-4 évig visszamenőleg)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#45734) Krix


Krix
őstag

Sziasztok,

gondolkodok egy Elitebook 1030 cserén. A jelenlegi gépem egy 840 G1 ezt váltaná. Nem ismerem az új m7-6Y75 procit. Ha valaki használt már ilyet akkor írhatna pár szót a használhatóságról. Elsősorban office és remote support használatban lenne, de néha elindítok rajta egy-egy virtuális gépet is. A mostaniban egy i7-4600u proci van. :R

If it is not broken then don't fix it!

(#45735) dajkapeter válasza SeniorTilla (#45731) üzenetére


dajkapeter
senior tag

Valóban más a színe, de én 430-440 G4-es Probook-ot néztem ki és azt akartam venni. Ezekben sajna nincs magyar billentyűzet világítással.

Ha netán tudsz akkor szólj. :)) Vevő lennék elérhető áron egy billentyűzetre később...

Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....

(#45736) DrDobos


DrDobos
őstag

Sziasztok!
Windows 10 telepites utan, az összes illesztoprogramot dobjam fel a gepre, amit ir a HP-nak a weboldala erre a típusra? Vagy mik az elengedhetetlenek?

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A55 5G

(#45737) DrDobos


DrDobos
őstag

Nos, el sem jutok odaig, hogy telepitsek akarmit. Mire behozna egyaltalan a hp oldalat, kek halal :(

Samsung Galaxy A55 5G

(#45738) Sefter válasza DrDobos (#45737) üzenetére


Sefter
veterán

Az általában hardver vagy kompatibilitási hibára utal...

Psn ID: sefter_hun

(#45739) DrDobos válasza Sefter (#45738) üzenetére


DrDobos
őstag

Nem tudom mi lehet a gond. HP ProBook 430 G4. Amivel a gyári állapot ki lett pótolva, az egy Samsung 850 evo ssd, erre lett a rendszer felteve. Nem tudom mi lehet kompatibilitasi problema :(

Samsung Galaxy A55 5G

(#45740) Sefter válasza DrDobos (#45739) üzenetére


Sefter
veterán

Lehet rossz a ram, túlmelegedő proci...meg még sok minden. Így látatlanban nem tudom mi okozta nálad a kékhalált...

Psn ID: sefter_hun

(#45741) DrDobos válasza Sefter (#45740) üzenetére


DrDobos
őstag

Barmilyen infora kíváncsi vagy, leirom.. :DD

Samsung Galaxy A55 5G

(#45742) adika4444 válasza DrDobos (#45741) üzenetére


adika4444
addikt

Próbáld meg leszedni a netről és másik géppel leszedni a drivereket...
Win10-et (szerintem) eleve úgy a legjobb telepíteni hogy felrakás után no net, ki kell nyomni a auto driverkeresést, a win update-t (services.msc), a telemetriát és a defendert.
Eztán driverek fel, majd defender, update vissza és végül mehet netre. Én legalább is így csináltam amikor felraktam...

üdv, adika4444

(#45743) DrDobos válasza DrDobos (#45741) üzenetére


DrDobos
őstag

Na megy vissza a gep garanciaba.. Most hoztak ki, de ha ennyi nem lenne eleg, 3 kis pattogo hang belulrol a gepbol nekem nem igazan jelent tul sok jot.

Samsung Galaxy A55 5G

(#45744) adika4444 válasza DrDobos (#45743) üzenetére


adika4444
addikt

Ne gariztasd. 14 napos elállással kérj egy újat...

üdv, adika4444

(#45745) DrDobos válasza adika4444 (#45744) üzenetére


DrDobos
őstag

Holnap megérdeklődöm ennek lehetőségét is.

Az előző kommentedre válaszolva. Net nélkül tényleg tovább bírta, de max 5 percet, és kék halál. Volt úgy, hogy a bioszban fagyott le 0-ra. Egyszer bekapcsolás után a várt 1 perces működés alatt a feladatkezelőben a onedrive úgy elvitte a procimat, hogy 100%os használtságot írt, amikor leállítottam leugrott 1%ra, majd kék halál. (lejárt az egy perc :W )
A biztos működéséről a sercegő hang sem nagyon árulkodik, mint ahogy azt sem, hogy nem is túlzottan meleg, hanem büdös volt a hűtőbordáknál, mintha a műanyag égett volna. Volt a közelben egy régi dell laptop, ami alsó kategóriás, filmet néztek rajta, azon semmi ilyet nem tapasztaltam, direkt az volt az összehasonlító alap. Ezek után nem tudom mit gondoljak :(

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A55 5G

(#45746) MineFox54 válasza DrDobos (#45745) üzenetére


MineFox54
őstag

Sercegő hang alatt mit értesz? Coil whine?
Vagy időnként pattogó, sercegő hangok?

(#45747) DrDobos válasza MineFox54 (#45746) üzenetére


DrDobos
őstag

A Coil whine alatt pontosan milyen sercegést vagy hangot értesz?(hangos sípolás?) Itt azt történt, hogy éppen hozzá sem volt nyúlva a géphez, és 3 egymás után gyors kis pattogást hallottunk mind a ketten.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A55 5G

(#45748) MineFox54 válasza DrDobos (#45747) üzenetére


MineFox54
őstag

840G3-nál szintén ez jelentkezett...

(#45749) DrDobos válasza MineFox54 (#45748) üzenetére


DrDobos
őstag

És annak mi lett a sorsa?

Amúgy majdnem kezdtem összezavarodni. Egy óra pihenés után csak bekapcsoltam, és tudtam nyomkodni majdnem 15 percig, de aztán a szokásos kék arcával kikapcsolt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A55 5G

(#45750) MineFox54 válasza DrDobos (#45749) üzenetére


MineFox54
őstag

Full stabil, csak a RAM infók lekérdezésekor van ez. Egyébként MemTest alapján jó...
Apám nem akarta visszaküldeni.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.