Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#37001) SeniorTilla válasza b1sti (#37000) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A 2 és 3 ezres sorozat már régi, nezd meg alaposan a gépet mielőtt megveszed (ez igaz minden más idősebb gépre is).

i7-tel természetesen voltak és vannak most is, ez nem a kategóriát, hanem a felszereltséget jelöli. Van olyan Pavilion dv6/7-es, ami komolyabb hardverrel bír, mint a hasonló méretű Envy.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37002) dauphin válasza dauphin (#36988) üzenetére


dauphin
aktív tag

Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi az előző (#36988 számú) hsz-om témájában:

"Sziasztok! :) Érdeklődés szintjén - nevezhetjük elméletinek is, egyelőre csak tapogatódzom, keresek egy gépet az asszonynak internetre, office-ra és filmre -, ez a HP 250 G2-es laptop a hozzáadott szoftverekkel megéri az árát? Maga a gép hardverileg rendben van, vagy csak a Windows 8-cal és az Office-szal próbálják megédesíteni az ajánlatot? Előre is köszönöm a válaszokat!" :K

:R

[ Szerkesztve ]

"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."

(#37003) GrooveHero


GrooveHero
addikt

Sziasztok. Most készülök vinnyócat felrakni az elitebook 8740w-re. Mire kell számítani mit nem fog támogatani? Ujjlenyomatolvasó, meg webcam?

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#37004) b1sti válasza SeniorTilla (#37001) üzenetére


b1sti
senior tag

6 ezres széria alatt semmiképpen sem nézelődök! Mint írtam is, csak i5 vagy i7 és 6770-es vga, amin gondolkodom! Persze, amiben i3 van még elgondolkozom, mert ha lehet i7re fejleszteni akkor az is számításba jöhet! Bírni fogja a fejlesztést??

(#37005) Ren Hoek válasza SeniorTilla (#36996) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Köszönöm a segítséget :)
Az a probléma, hogy eléggé használatfüggő. Pl most "kipihente magát" és 2-3 óra alatt jött elő fokozatosan hidegindításból jön elő... Ha használtam előtte akkor hamarabb, csak venti bekapcsolás után. (Csak akkor) CPU cicergés más, néztem róla videót.

Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy valaki 4-5 órákat tesztelje, mire kijön a probléma. Ráadásul fóbiám van a szervizektől, mert bár HP-vel nem volt még dolgom, de eddig szinte kivétel nélkül bármelyik tech szervizem katasztrófába torkollott, (hetekig ottlévő cucc, más alkatrészt kicserélve, hibásan visszaküldve, pótgép nélkül stb stb...)

Egyébként volt egy - ha jól emlékszem az is bronzperselyes, siklócsapágyas venti-, és annak fújtam egy lehelletnyi WD40-et és soha többé nem volt hangja...

Egyelőre még tesztelgetem, aztán max megérdeklődöm a lehetőségeket, vagy megszokom. Fejhallgatóval fent nem is hallatszik.

(#37006) Ren Hoek válasza Ren Hoek (#37005) üzenetére


Ren Hoek
veterán

(Amúgy tudom, hogy WD40 nem ajánlott, de akkor még nem tudtam ezt...tény, hogy bevált)
Holnap beszélek velük.
Viszont olyan kérdésem lenne, hogy HP szervízről tudtok pár infót mondani? Általában nem szokott probléma lenni? (ASUS/Acer fronton tényleg hallottam nagyon horror eseteket, és át is éltem sajnos szinte minden tech kütyümmel ami oda került...)

Olyan esetleg nem lehetséges, hogy küldenek egy replacement alkatrészt, és én kicserélem itthon, a rosszat visszaküldöm? Egy ventit simán ki tudnék kapni belőle... van assembly videó, és már többször pasztáztam notikat is. Nekem ez kényelmesebb lenne, mint beadni, és gép nélkül várakozni amíg tesztelik/kicserélik/szétszedik postán dobálják stb...
HP oldalán láttam ilyen otthoni user általi javítás menüt.

Szinte 100%, hogy a fan az, mert ha nem megy a venti (teljesen csendes Speed fan bug miatt 60-65 fokon) akkor 30-40 perc után sem jön elő. Másik esetben meg restart után azonnal, ha előtte "nem pihen" pár órát.

Na offolom a témát, sok lesz. Legközelebb leírom még a fejleményeket majd, hátha valakinek hasznos. Addig is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és a javaslatokat :)

[ Szerkesztve ]

(#37007) Casoli válasza Ren Hoek (#37006) üzenetére


Casoli
őstag

Hogy szokott-e probléma lenni a HP szervizzel? Én most szívok velük, valamivel előrébb olvasható is a történet. Azóta beszéltem velük, de leráztak, hogy továbbküldték a külföldi kollégáiknak elemzésre a log fájlokat. Én meg szobrozhatok még pár hétig sz@r géppel. Szerintem ez csak lerázós duma volt a részükről. Tiszta vicc. Szar a vezetékes hálózati vezérlő a gépben, és nem csinál vele semmit a szerviz...

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#37008) Casoli


Casoli
őstag

Látott már valaki ilyet? Géphez van csatlakoztatva egy BT-s Logitech egér. Rányomok bármire (pl. ablakbezárás), és addig nem történik semmi, amíg meg nem mozdítom az egeret. WTF?!

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#37009) SeniorTilla válasza Casoli (#37008) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Szerintem ez eégrrel lesz a probléma, először fel kell ébrednie alvásból, ehhez kell megmozdítani.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37010) SeniorTilla válasza Ren Hoek (#37005) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A WD-s megoldás lehet, hogy nem lenne rossz. Próbáld meg, ha normálisan szeded szét a gépet, a garival sem lesz probléma. Ha nekiállsz, ITT van hozzá egy jó leírás.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37011) wwhy válasza Ren Hoek (#37006) üzenetére


wwhy
veterán

Nekem semmi gondom velük, igaz, NBD gari van minden HP notimon (is). HDD-t pl. futárral kértem, úgy is küldték, nyilván nekik is jobban megéri. Ugyanaz a futár vitte vissza hibás HDD-t.

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#37012) b1sti


b1sti
senior tag

SeniorTilla erre tudsz mondani vmit?? :B

Korábban kaptam ilyen infót cpu fejlesztéssel kapcsolatban:

"a gyártó megspórolja az áramköröket, így nem indul el az i7-es processzor tápellátás hiányában. Min. 3-4 fázisú tápáramkör kell a CPU-hoz, és erősebb heatsink is általában! Előfordul, hogy BIOS szinten van tiltva van a CPU-ID, illetve kihagyva a felismerő azonosító, ergo érdemes előtte leinformálni a kinézett típust"

[ Szerkesztve ]

(#37013) SeniorTilla válasza b1sti (#37012) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A hűtőre vonatkozólag igaz, hiszen egy i7-es általában többet fogyaszt, mint egy i5/i3. A többire nem tudok nyilatkozni, de mindenképpen próbáld ki a gépben mielőtt megveszed. És legyen meg a hozzá való hűtő.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37014) b1sti válasza SeniorTilla (#37013) üzenetére


b1sti
senior tag

Rendben, nagyon szépen köszönöm! :R

szerk.: bár ha lenne keret újra, akkor nem használtat vennék... :K már ki is néztem a hirdetéseid között a leendőt :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37015) Goose-T


Goose-T
veterán

Gyors kérdés: a ProBook 6550b notimba szeretném a vinyót kicserélni egy SSD-re. Elég régi noti, 2010-es modell, biztos vannak kompatibilitási problémái az SSD-kkel, ezért szeretnék biztosra menni. A Crucial oldalán van egy kereső, ahol a kompatibilis termékeket listázza. A Crucial M550-t néztem ki, de ha szerintetek más is jó lehet, akkor ajánljatok nyugodtan. Az asztali gépemben egy Intel 520-as van, eddig nagyon bevált, de a régebbi ProBook-ok válogatósak, és találtam pár HP-s fórumtopikot, ahol mindeféle SSD-s problémákat ecsetelnek: nem ismeri fel; felismeri, de reboot után már nem; felismeri, de lassú és akadozik stb.

Másik erre vonatkozó kérdésem: van most a vinyóján egy legális Windows 7 Professional, ha belerakom az SSD-t, akkor fel tudom rá úgy telepíteni valahonnan a Win 7-et, hogy legális maradjon mindenféle activator és hack nélkül? Ezekhez a notikhoz már nem adnak recovery CD-t, csak a vinyón van recovery partíció.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#37016) SPeti1984


SPeti1984
senior tag

Sziasztok!

Adott egy neméppen mai de teljesen jól működő HP nx7400-as notebook (Core 2 Duo T5500 4gb ram) amibe szeretnék ssd-t venni. Ez lehetséges? Működni fog vele a gép, támogatja az ssd-t? Gondolom jócskán felgyorsulna tőle a gép. Igaz csak netezésre van használva de akkor is.

(#37017) Krix


Krix
őstag

Sziasztok,

Egy Elitebook 840-hez vennék wwan kártyát. Kétfélét lehet hozzá kapni. HP hs3110 HSPA+ vagy HP lt4111 LTE. Van-e valamelyiknek ismert hibája ami miatt esetleg el kell kerülni? Érdemes az LTE-t venni? Ki lehet azt használni?

If it is not broken then don't fix it!

(#37018) KZP válasza Krix (#37017) üzenetére


KZP
őstag

Ha olyan mobil adatcsomagod van, ami támogatja az LTE hálózatot, akkor mindenképpen megéri.

(#37019) bAtt001


bAtt001
addikt

csak egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek egy elitebook 2570p 165kért jó vétel? monitorra lenne kötve úgyis szóval a kis méret nem gond, inkább arra lennék kíváncsi hogy van-e valami olyan probléma a szériával ami miatt kerülendő vagy sok gond van vele? köszi :R

(#37020) wwhy válasza bAtt001 (#37019) üzenetére


wwhy
veterán

Monitorra kötni olcsóbb/más is jó lenne ... az EliteBook lényege épp a hordozhatóság stb.

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#37021) bAtt001 válasza wwhy (#37020) üzenetére


bAtt001
addikt

tudom persze :) de épp a tartósság a lényeg nekem, eddig is probookot használtam de inkább feljebb lépnék. persze hordoznám is néha nem állandóan ülne az asztalon :)

magára a típusra vagyok kíváncsi hogy vannak-e vele gondok, melegedés zaj stb? i5 procival szerelt darabról lenne szó

[ Szerkesztve ]

(#37022) zsolthee válasza bAtt001 (#37019) üzenetére


zsolthee
senior tag

Széria hibáról nem tudok. Van néhány tucat ebből a típusból a cégnél ahol dolgozok és megbízhatóak. Vásárlás előtt ellenőrizd a hdd állapotát mindenképp!

(#37023) PPolip


PPolip
csendes tag

Üdvözletem!
Van egy HP cq62-es laptopom az a gondom vele hogy kiszámíthatatlan időközönként kikapcsol akksi nélkül,akksival megy amig van benne szufla.
Proci 47-50fok környékén(Még nem volt újra pasztázva).Ez lehet a gond vagy táp hiba?köszi .

(#37024) GrooveHero


GrooveHero
addikt

Asszem lassan BIOS-t kellene frissíteni :DDD

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#37025) oba


oba
addikt

üdv!

HP 250 G1 notebook, win7 64 bit, és az a gondom, hogy a hotkeyek nyomásakor nincs OSD vagy semmi visszajelzés a kijelzőn hogy épp mit csinálok... maguk a hotkeyek működnek, állítódik a fényerő, hang...stb.stb., de nincs visszajelzés...

INNEN szedtem a drivereket, mindent felraktam amit úgy gondoltam, de ilyesmit nem találok (vagy csak kiveri a szemem és nem látom? )

ötlet?

(#37026) Ren Hoek válasza oba (#37025) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Törölve...Bocs benéztem, Win 8.1-et olvastam, azzal pedig szopó van rendesen a .NET 3.5 miatt...HP Fn Driverhez kell.

[ Szerkesztve ]

(#37027) SeniorTilla válasza oba (#37025) üzenetére


SeniorTilla
veterán

a microsoft.net keretrendszer fent van?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37028) oba válasza SeniorTilla (#37027) üzenetére


oba
addikt

igen, legújabb verzió

(#37029) Ren Hoek válasza SeniorTilla (#37027) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Win 8.1-hez esetleg valami tipp, hogyan lehet felrakni a .NET 3.5-öt?

Se a pipálós, se a DISM nem engedi offline.
[link]
Error: 0x800F0922
Hibával kitesz.
Most jön le a win 8-as, hátha azzal többre megyek.

Obalix: HP driverhez mindenképp 3.5-ös kell, 4.5-össel pl nem is megy, mert abból sokmindent kivágtak.

[ Szerkesztve ]

(#37030) oba válasza Ren Hoek (#37029) üzenetére


oba
addikt

hát, win update rakta fel a 4.5.1 -et... de akkor utánanézek hogy kell downgradelni

(#37031) laci0817


laci0817
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem amire hátha vki választ tud adni. Egy hp pavilion dv6-1150ew laptoppal rendelkezem és a napokban úgy gondoltam h kicsit feljavítom a gépet egy ssd-vel. Olyan problémám akadt h telepítés után a rendszer frissítések nem működnek. Én speciel az AHCI üzemmód hiányára gyanakszom, mert az asztali gépemben ez volt a gond, csak a laptopban nem találok ilyen beállítást. Ötlete van vkinek erre a problémára?

A választ előre is köszönöm!

(#37032) bAtt001 válasza GrooveHero (#37024) üzenetére


bAtt001
addikt

szevasz kék fejű :D

(#37033) oba válasza oba (#37030) üzenetére


oba
addikt

felraktam a 3.5 -ös .net -et... de semmi sem változott...
nincs valami app hpéknál ami tud ilyet? anno toshiba laptopomhoz volt külön hotkey driver és app

(#37034) Ren Hoek válasza oba (#37033) üzenetére


Ren Hoek
veterán

jah, hogy nincsen driver...hp oldalan tuti nincs? 450 G1-hez van pedig.

Más: Amugy win 8 megoldotta a dolgot, sajnos 8.1-re nalam sehogy se ment fel a. NET 3.5... 8-ra azonnal.

(#37035) oba válasza Ren Hoek (#37034) üzenetére


oba
addikt

hát én ITT nem látok...

(#37036) SeniorTilla válasza Ren Hoek (#37034) üzenetére


SeniorTilla
veterán

esetleg nem lehet, hogy a 8.1 már tartalmazza alapból?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37037) GrooveHero válasza bAtt001 (#37032) üzenetére


GrooveHero
addikt

Szevasz sisakos. Mi kéne ha vóna? ;] :DDD

Hogy ne csak offoljak. Egy apró kis 10 megás játék kék halált okozott win7-en olyan 40-50 perc után, win8.1-gyen BIOS frissítés előtt kb 1 órát bírt, BIOS update után meg kb 1,5 órát. De még mindig nem jöttem rá, hogy mi okozhatja a hibát. WIn7 helyett 8.1 van, BIOS friss, memtest van még hátra, de nem hiszem, hogy gond lenne vele.
Lövésem nincs mi legyen a következő lépés, hogy mit tudok még megnézni.
Valakinek ötlete esetleg?

Köszi előre is :R

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#37038) SeniorTilla válasza GrooveHero (#37037) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nincs időm visszaolvasni, hűtőpasztázást csináltál már?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37039) GrooveHero válasza SeniorTilla (#37038) üzenetére


GrooveHero
addikt

Na az az ami még kimaradt. De mivel fél év garival vettem a gépet, ezért nem tudom megbontsam e :F

Egyébként a játék ablakban fut, alatta a hwinfo meg van nyitva, tálcára kiírva a CPU és GPU hőmérséklet, meg az elérhető memória is. És ahogy már említettem, kb egy 10 megás játékról van szó, szóval a gép terhelése szinte 0. A hőmérsékletek sem voltak jelentősek, sőt a proci terhelés is csak pár %

[ Szerkesztve ]

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#37040) Ren Hoek válasza SeniorTilla (#37036) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Tartalmazza, de nem lehet bekapcsolni mert hibauzenetet dob. Offline se engedte DISM-el. Sajnos sokan szivnak vele, forumokban olvasno... kokany munka. Win 8-on mukodik, atalltam arra. :)

(#37041) SeniorTilla válasza GrooveHero (#37039) üzenetére


SeniorTilla
veterán

ha garis, akkor a hibát garban orvosolják majd

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37042) Liberator24


Liberator24
tag

Vettem egy hdd caddyt a 8440p-hez. Az normális, hogy eléggé "rezeg" a HDD? Ismerős Probookjában szintén az optikai meghajtó helyén van a HDD, és nála nem érezni ezt a fajta rezgést, igaz az nem fém vázas.

(#37043) SeniorTilla válasza Liberator24 (#37042) üzenetére


SeniorTilla
veterán

igen normális, főleg ha 7200-as, akkor baromira rezeg

miért nem teszed vissza a helyére a hdd-t?

ezek az olcsó gagyi hdd caddy-k nem fogják csillapítani a centírozási hibákat, Kínában nem erre megy ki a játék (mármint a minőségre) :)

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37044) Gedeon31 válasza SeniorTilla (#37043) üzenetére


Gedeon31
addikt

Lehet venni jobb minőségűt is?

(#37045) SeniorTilla válasza Gedeon31 (#37044) üzenetére


SeniorTilla
veterán

7200-asból nem. Én a legjobbakat is próbáltam, Toshibákat, de visszaálltam 5400-ra. Sebességben alig van különbség, viszont zajban és rezgésben annál több. De mondom, vissza kell tenni a HDD helyére, az ssd-t pedig a keretbe. Minden szempontból ez az ideális elhelyezés egyébként is.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37046) Gedeon31 válasza SeniorTilla (#37045) üzenetére


Gedeon31
addikt

Nem a HDD-re gondoltam ,hanem amit írtál az olcsó gagyi hdd caddy helyett van e jobb minőségű?

Legtöbben a HDD helyére teszik az SSD-t és vélemények szerint ott van jó helyen :U

[ Szerkesztve ]

(#37047) SeniorTilla válasza Gedeon31 (#37046) üzenetére


SeniorTilla
veterán

miért?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#37048) Liberator24 válasza SeniorTilla (#37045) üzenetére


Liberator24
tag

Köszi. Akkor majd megcserélem. SSD megy az ODD helyére, HDD (igen, 7200-es) vissza a helyére, ha abból hátrány nem származik. Amúgy lehet hallani, amikor ki-be kapcsolja a rendszer a vinyót. :D

(#37049) Gedeon31 válasza SeniorTilla (#37047) üzenetére


Gedeon31
addikt

Véleményed szerint miért jobb a HDD a helyén marad? Míg a többség pont oda teszi az SSD-t.

(#37050) Ice&Lime válasza Gedeon31 (#37049) üzenetére


Ice&Lime
veterán

A rázkódásvédelem miatt és mert ott nagyobb biztonságban van a hdd, az ssd-nek viszont nincs rá szüksége annyira.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.