Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH5.5
újonc
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni: HP 250 G5 notebook-ba szeretnék rendelni akksit..AliExpressről.. Mire kell figyelnem? A következőkre jutottam eddig:
A termék specifikációnál a Power rész alatt azt írják, 31Wh-s és 41Wh-s akksit is lehet bele tenni.
https://support.hp.com/za-en/document/c05078579Viszont ott van a zárójelben: UMA only. Ez azt jelenti, hogy integrált videókártya esetén csak ez az akksi használható? Merthogy éppen az vitt el az erdőbe, hogy ha már lúd-legyen kövér és a 41Wh-s változattal jobban járhatok üzemidőben? Esetleg 65W-os adapterrel nem is lesz lassabb a töltés? A szóban forgó gép egyébként egy W4N56EA, Intel chipsettel.
A támpontjaim: a tönkrement, gyári akkumulátoron a következő, fontosnak tűnő adatokat találni:
HS03, part number:807611-421, 10.95Vdc, 2670mAh (Nom:2850mAh), regulatory model number:HSTNN-LB6U, replace with HP spare 807956-001.A nagyobb meg jellemzően a 807957-001. Illetve, AliExpressen a 41Wh-nak mondottak 14.4-14.6-14.8V-os akksik és HS03/HS04, amire kerestem még a HSTNN-LB6U jelzésűek..
Szóval.. Merthogy olvastam ilyet is, hogy nem.. A magasabb feszültségű (10.95V vs 14.8V) akksik használhatóak az Intel integrált videovezérlős változattal? Maradjak csak a s*ggemen és a 807956-001 31Whs akksi irányában keresgéljek?
Esetleg tapasztalat AliExpress-es hasonló HP akksik kapcsán (bár régen vettem onnan MacBook-ba, meg azóta ezer más dolgot, imádom és most is 24ezer (legolcsóbb, amit találtam meg 19) helyett 8-ért itt volna, igaz, csak két hét alatt és nem holnapra.. a MacBook-os akksim amúgy bevált, igaz, mivel felannyi cellás stb volt (de ezzel tisztában voltam), a 4 órás üzemidő háromnegyedre olvadt )?
Annak, aki válaszol, legyen jószerencséje!
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
ok, köszönöm!
Tigris, tigris, csóvafény...
-
phgergo
aktív tag
Sziasztok, nekem van egy Hp omen gamer kaptopom 3 ev garis. Kitort belole 3 gomb, hondoltam ezt garanciaba nem csinaljak meg, de pozitivan csalodtam. Felhivtam a ho magyarorszagot es akkor mondtak hogy jon erte a futar es ingyen kicserelik a billentyuzetet. Holnap viszik el elvileg, szerintetek kb mennyi ideig fog ez tartani?
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
tamas.nick
aktív tag
válasz SeniorTilla #47998 üzenetére
@nandow: A csíkozás eltűntik, ha be van kapcsolva az UEFI+SecureBoot, Legacy-ban nálam is ezt csinálja. BIOS-ban nem lehet a ventilátor sebességét állítani.
Bocsi SeniorTilla, nem Neked akartam válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
válasz tamas.nick #48005 üzenetére
Pontosan mit és hol kellene állítanom a biosban?
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Szétszedtem a 8470p-t. Még a 6 éves gyári paszta volt rajta de ott a processzor 70%-án volt paszta. A zöld részen is.
Én youtube videón úgy láttam, hogy csak magára a középütt lévő részre kell rakni. Akkor az jó lesz úgy?5:35-nél
Így csináltam. -
SZIGMA
aktív tag
válasz raziel01 #48009 üzenetére
Szia!
Csak a proci tetejére kell a paszta, én is úgy szoktam,ahogy a videón van, egyenletesen elosztva vékony rétegben, a sarkokra is. A zöld részre úgy került, hogy a gyári vastagabb paszta a melegedéssel szépen kiment a széleken és lefolyt a proci paneljára. Azt le kell tisztítani.
Utána AIDA stressz teszttel érdemes megnézni a hőfokokat, hogy ne legyen meglepi.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz raziel01 #48011 üzenetére
Szia!
Az általad használt paszta hőátvezetési értéke gyenge:
Maximum 2,4W/mK hővezetési tényezőÉn Acrtic Coolig MX-4-et (8.5 W/(mK), illetve Thermal Grizzly Aeronaut 4g (8.5 WM / K) használok, tapasztalatok szerint is, szerintem terhelés alatt nyernél vele 5-10 fokot.
NYilván vannak ettől jobbak is de ezek még elérhető áron vannak, és még minőségiek is.Üdv
[ Szerkesztve ]
-
carrilboy
csendes tag
Sziasztok.
Fan controller software-t keresek HP laptophoz, olyat, ami újabb típusokat is felismer. Speedfan és társai nem játszik, nem ismeri fel az alaplapot, a ventit se látja, kéne vmi olyan, ami újabb fejlesztés.
Coolsense kilőve.HP Probook 450 G5
-
embe
nagyúr
Ti eléritek a HP support oldalát?
-
tamas.nick
aktív tag
válasz nandow #48006 üzenetére
BIOS -> Advanced -> Secure Boot Configuration -> Legacy Support Disable and Secure Boot Enable
[KÉP]
Ezután indításkor a BIOS verzió száma sem jelenik meg a bal alsó sarokban és nem fog csíkozódás megjelenni.(#47939) hotian
Security alatt ilyen lehetőség van: Figerprint Reset on Reboot[ Szerkesztve ]
-
hotian
tag
válasz tamas.nick #48020 üzenetére
Köszi!
Gondolom nem a "01.03.00 Rev.A" bios van neked fent.
Szerintem nekem valamit elcseszett a bios frissítés, amikor először csináltam utána sötét kép és csipogás, aztán fel tudtam vele boot-olni. Amikor most rámegyek a bios-ban a frissítésre a régi bios-t ajánlja fel.
Végigcsináltam mégegyszer a frissítést biztos ami biztos alapon, de ugyan az: nincs figerprint rész. -
hotian
tag
válasz tamas.nick #48022 üzenetére
Ezt a Q85-öt megnézem honnan lehet leszedni, úgy látom ez egy firmware pack.
-
lumpika
tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy HP laptopot i3 7.gen 2.3 procival és 1tb winyóval újonnan.
Az a problémám hogy a hdd rengeteget teker. A win 10 home szerintem több mint 1 perc mire betöltődik gpt-s partícióról.
Normális ez ilyen konfig esetében?
Ennyire el lennék szokva a hhd-s rendszertől SSD után?
Nekem szokatlanul lassú ,nagyon sokat dolgozik a hdd.
Várom az ötleteket.
Üdv
Egyébként 15-da0018nh a noti -
ddmb
aktív tag
Most volt először dolgom UEFI-s géppel, és van némi különbség a legacy és az uefi-s felfutás között sebességben ;-) Viszont van 1-2 észrevételem:
- azt olvastam hogy alapvetően nincs különbség a régi és az új megközelítés között... viszont a legacy megoldással ellentétben ahol 100 megás a rendszerpartíció itt ezen felül van még egy fél gigás meg egy 16 megás (tehát összesen 4db partíció a C:-vel együtt). Azért egy kisebb SSD esetén nem biztos örülnék neki, hogy fél giga csak úgy "elveszik". Vagy ezek közül vmelyik törölhető?
- legacy-s windows felfutása után a BIOS update kiírta, hogy veszélyes lehet legacy módban frissíteni a BIOS-t... ezért gyalu, convert gpt, aztán UEFI módban már nem dobta a figyelmeztetés ;-)
- amúgy BIOS flash-t van értelme frissíteni, ha UEFI-s módban használom a gépet?
- találkozott valaki olyannal, hogy valamelyik programja rosszul vagy máshogy megy ugyanazon a gépen UEFI-módban a legacy móddal összehasonlítva?
- HP 15-da0037nh modellnél nem sikerült felbootolnom a pendriveot NTFS partícióval, csak FAT32-vel
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Én tegnap vettem egy 14 collos gépet.
1 pixelhibája van sajnos, de közben elfogyott és nem tudnak helyette másikat adni...
BIOS-t nem tudtam frissíteni, windowsban elindítottam az exe-t, majd újraindult, de csak a windows és a frissítés nem történt meg. Miért?
GPT-s a formázás.
-
mis69
tag
Sziasztok!
Van egy Hp Probook 6470b gépem és az lenne a problémám hogy állandóan megy a ventilátor legalábbis úgy hallom mert se a Speedfan-al se más programmal nem tudom megnézni a ventilátor sebességet. Van erre valami megoldás? Win 10 van. -
embe
nagyúr
Nézz bele!
Azt hittem ezen már túl vagy.
A külső kinézet semmit nem jelent. Poros környezetben, vagy szőnyegen, ágyon használják, akkor telemehet minden gánnyal, szösszel.. Egy mozdulat levenni a hátlapját, és ott a venti, kitudod fújni.
Ha bátrabb vagy, és csináltál már ilyet, akkor át is pasztázhatod a procit.
A hátlapján van az akksi előtt két csuszka. Az egyikkel az akksit veszed ki, míg a másik elhúzásával az egész hátlapot leveheted.Ha ilyen a venti, akkor ok, de akkor is érdemes kifújni, mert a hűtő lamellák között lehet szöszmösz.
De ha ilyen, vagy ehhez hasonló állapotban van akkor nincs miről beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Át térnék ide hátha itt kapok választ.Azt hol tudom megnézni mik a támogatott memóriák?
HP EliteBook 745 G3 notebook, alapmodell
Köszönöm.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
HARDVERAPRÓD
válasz hódmaci #48037 üzenetére
Szia!
Amit írtál linket, azon belül itt:HP EliteBook 745 G3 Notebook PC Product Specifications
Ott a memory résznél:
Standard
DDR3L PC3L-12800 (Transfer rates up to 1600 MT/s)
Two SODIMM slots supporting dual-channel memory
Both slots are customer accessible / upgradeable
Supports
4096 MB Total System Memory (4096 MB x 1)
8192 MB Total System Memory (4096 MB x 2)
8192 MB Total System Memory (8192 MB x 1)
16384 MB Total System Memory (8192 MB x 2)
Maximum
Up to 16 GB
Dual-channel
Maximized dual-channel performance requires SODIMMs of the same size and speed in both memory slots.
MEGJEGYZÉS:
Due to the non-industry standard nature of some third-party memory modules, we recommend HP branded memory to ensure compatibility. If you mix memory speeds, the system will perform at the lower memory speed. -
veterán
-
mis69
tag
válasz SeniorTilla #48040 üzenetére
Az is rendben van 50-60 C°. Még 50%-os proci használatnál is 60-65°.
-
tamas.nick
aktív tag
-
mis69
tag
válasz tamas.nick #48042 üzenetére
Kb. fél éve és igen mindig. Az előző Dell gépemnek egyrészt meg tudtam nézni a venti fordulatszámát és az le is állt pl. "alaphelyzetben". Ahhoz vagyok szokva ha nincs terhelésen a proci akkor ne menjen a venti. Úgy látszik akkor ehhez kell szoknom csak ez így magasabb fogyasztást is jelent.
-
-
benderguz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy hp tpn-c126 laptop a kérdésem az lenne ,hogy hol tudom megnézni milyen procit tudnék beletenni a mostani helyett.
Válaszokat előre is köszönöm...
További szép napot mindenkinek... -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
HP laptopomhoz jelenleg egy monitor van csatlakoztatva HDMI-n keresztül. Felvetődött az igény, hogy még egy, szintén HDMI csatolóval ellátott monitort kellene hozzá csatolnom.
Van a laptopon Display port, amit nem ismerek. Szerintetek az járható, hogy az eredeti monitor marad HDMI-n, és az újhoz veszek egy HDMI-DP átalakítót, amivel csatlakoztatom őt is a géphez? Működni fog?
Köszi, Peti
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP NX7400-as laptopom. Most telepítettem rá friss Win7-et, tökéletesen működik egy dolgot kivéve: a wifi fájdalmasan lassú rajta és nem tudom megfejteni az okát. Broadlink wifi van benne, driver rendben, azonnal kapcsolódik a netre, forgalmat is bonyolít, de kb 10 kb/s sebességgel hasít a net, vagy abszolúte nem megy. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest