Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#46701) Sanya46


Sanya46
csendes tag

Adott egy HPdv6700 gép. Bekapcsolás után folyamatosan úja indítja magát, 2másodpecenként, de nem jon be semmi.Kép sincsen.F10 gombbal elindul, de kép akko sincs, nem jőn be semmi, de legalább nem indul folyamatosan úja.Olyan mintha megadta volna magát a alaplaplap, vagy a poci./tudok helyesen íni, de két betüm ma eggeltől nem műkdik./A bios sem jőn be.Valami javaslat ?

(#46702) Sanya46


Sanya46
csendes tag

Helyesbítek! A gép most bekapcsol,de nem csinál semmit és nem jőn be a kép se.

(#46703) Lallerboy85 válasza Sanya46 (#46702) üzenetére


Lallerboy85
tag

Szerintem valami baja lehet!

(#46704) SeniorTilla válasza Sanya46 (#46702) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ez a gép már legalább 1000 éves, és hírhedt volt a meghaló GPU-król. Valszeg itt is ez a baj. Kuka. Nem érdemes javítani.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46705) gordonfreemN válasza Lallerboy85 (#46703) üzenetére


gordonfreemN
addikt

:DDD

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#46706) gordonfreemN válasza gordonfreemN (#46700) üzenetére


gordonfreemN
addikt


ezek lennének a kérdéses menüpontok
:R

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#46707) gordonfreemN válasza gordonfreemN (#46706) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Tulajdonképpen az alap probléma az az, hogy nem a samsungról indul a rajta lévő rendszer, hanem a kingstonról.
Ezt csak a képen is láthatóan úgy tudnám elérni ha az uefi-t tiltom és legacy-ben állitom be a boot-sorrendet viszont le se szarja és továbbra is a kingstonról bootol

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#46708) PitLee válasza gordonfreemN (#46707) üzenetére


PitLee
őstag

Azt hiszem úgy hívták régen ,
rendszerválasztó menü
boot-olás után itt megállt a gép és választhattál melyik op rendszert indítod el, ha nem nyomtál semmit akkor 30mp után az első helyen lévőt elindította.
kép
(már ha erről van szó egyáltalán :DDD )

(#46709) gordonfreemN válasza PitLee (#46708) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Szia. Köszi hogy irtál.
Igen abban az esetben ha egy meghajtón lenne a két rendszer.
De itt két külön meghajtó van és a boot sorrend lesz a mérvadó.
Amit a legacy módban még enged is csak tojik rá, hiaba teszem előre a samsungot (ezen win7 de nem tudom hogyan lett telepitve de nem tudom törölni mert fontos infók programok vannak rajta viszont a beállitások a bios-ban igy voltak mint a képeken)
Uefi-ben meg nincs kingston pedig rufus-szal GPT UEFI módban csináltam win10-ből telepitö pendrive-ot és UEFI telepitést inditottam

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#46710) PitLee válasza gordonfreemN (#46709) üzenetére


PitLee
őstag

Ez nem az amire te gondolsz szerintem, itt nem kell semmilyen Funkció gombot nyomogatni vagy Delt indulásnál.
Bekapcsolod a gépet, megcsinálja az ellenőrzéseket majd, megáll a rendszerválasztásnál, nyilakkal kiválasztod melyik op. rendszert indítanád, majd enter és azzal az op rendszerrel indul ennyi.
így néz ki
- videó

(#46711) gordonfreemN válasza PitLee (#46710) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Nem tudom, már teljes káoszban vagyok :D

A kingston -ra win10 UEFI-vel, de az UEFI boot order-nél nem mutatja. Ha letiltom az UEFI boot order-t akkor ez nem indul el, csakis a win7 a samsung meghajtóról.
Ha a legacy boot ordert tiltom le, akkor meg a kingston meghajtó nem indul, csak a samsung, de menűben itt mindkettőt muatja.

Amit te mondasz arra: ha két külön SSD drive van a gépben és van egy boot sorrendem, ami van ez tény, akkor az első, felismert meghajtóról fog boot-olni. Nem kérdezi meg a második boot-olási sorrendben megadott és felismert meghajtót, hogy rajta van-e rendszer.

Vagy én valamit nagyon benézek?
:R

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#46712) gordonfreemN válasza gordonfreemN (#46707) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Itt javítanom kell magam, rossz a leírásom a hibaképről.
Tulajdonképpen az alap probléma az az, hogy nem a samsungról indul a rajta lévő rendszer, hanem a kingstonról.
Ezt csak a képen is láthatóan úgy tudnám elérni ha az uefi-t tiltom és legacy-ben állitom be a boot-sorrendet viszont
le se szarja és továbbra is a kingstonról bootol
kiemelt rész helyett: ekkor nem hajlandó a kingston-ról boot-olni még akkor sem, ha direktben boot menüben indítanám el.

Amit szeretnék: alapesetben a samsungról induljon a win7 és ha a kingston-t win10-zel indítanám, akkor boot menüben ráváltok.

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#46713) gordonfreemN válasza gordonfreemN (#46712) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Oké, megvan a megoldás.
Tehát, ha az egyik lemez (samsung) MBR particiós táblát használ, a másik pedig (kingston) GPT-t, akkor a fentiekkel találkozhatunk (sőt, az egyiket a GPT miatt term. UEFI-vel, a másikat win7 miatt Legacy módban telepítettem). Esetemben, azon lemez (samsung) melyet olyannyira féltek, hogy még a gépből is ki volt szerelve telepítéskor, a kingston meghajtóra telepített easeUS progival beszerelés után meglestem a partícióját (bármelyik rendszerről meg lehet nézni).
Ekkor szembesültem azzal, hogy a kingston meghajtót is újra kell telepítsem GPT-ről MBR-re (win10).
Így a fenti bios-beállításokkal már tökéletesen működik, beállítom a boot-sorrendet és azzal indul a renszer mit beállítok. Ha másik ritkábban használt lemezt akarnám indítani, akkor F9 a bootmenü.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#46714) leesinop


leesinop
csendes tag

Sziasztok! Uj laptopot szeretnek vasarolni ezt neztem ki: [link]

Foleg android es javaEE fejleszteshez lenne hasznalva. Valoszinuleg boven eleg ra. De arra lennek kivancsi mennyire idotallo es megbizhato ez a szeria? Esetleg hasonlo arkategoriban mit ajanlanatok US billentyu kiosztassal.

[ Szerkesztve ]

wannabe dev.

(#46715) SeniorTilla válasza leesinop (#46714) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A HP legolcsóbb belépőszintű üzleti modellje. Nem a minőség temploma. (Nem rossz a gép, de a kérdésed erre irányult) Inkább vegyél probook 450-est, ha igazán jót akarsz.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46716) Palesztin994


Palesztin994
aktív tag

Sziasztok!
Barátnőmnek vettem egy Hp Envy x360 15-öt, a nyári kiadást. Gyönyörű a gép, tök jó, de egy dolog idegesít: állandóan megy a ventilátor benne, túl hangos. Biosban a fan always on-t disable-re raktam, de semmi nem változott. Modernebb fajta uefi kezelőfelületet nem találok benne csak a régi bios felületet. viszont uefiből bootol a gép, legacy offon van, szóval nem teljesen értem. Van egy notebook fan controller nevű program, az én asus ux410esemet úgy lehalkította, hogy valami csoda, de a hp ventijét egyáltalán nem tudja szabályozni, bármit csinálok vele se fel,se le nem állítja. Nem értem ezt, van valami ötlet? Hogy a rákba halkítsam le? 33 fokos a proci, mégis pörög a venti, bőven elég lenne,ha pl 60 fok körül kapcsolna csak be. I5-7200U van benne amúgy, szerintem 60 fokig alig melegedne fel néha használat közben is. Csak integrált vga van a gépben amúgy, tehát dedikált vga-nak sem kell hűtés. Fel van rakva a HP cool sense,de kb semmit nem csinál az se, kikapcsolva és bekapcsolva is ugyan olyan hangos a gép. Légyszi,ha tudtok segítsetek, mert amúgy baromi jó lenne a gép! Köszi!

(#46717) b.kov


b.kov
senior tag

Sziasztok!
Egy gyors kérdést szeretnék feltenni: van egy IGPU-s HP ProBook 450 G2-m, amit egy külső 1080p-s monitorral használok HDMI-n keresztül (csukott laptoppal). Terveim szerint lenne még egy 1080p-s monitor, amit a laptopon lévő VGA bemenettel kötnék össze.

A kérdésem annyi lenne, hogy menni fog-e gond nélkül a 2 külső monitor, tehát támogatja-e a gép alapjáraton ezt? Köszönöm szépen. :)

(#46718) Ciccuka válasza leesinop (#46714) üzenetére


Ciccuka
veterán

250 az nagyon belépőszint (főleg már ami az anyag minőséget illeti).

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#46719) #31600896


#31600896
törölt tag

Üdv. Egy 8440p mennyire számít elavultnak a mai világban? i5 van benne, meg 2x4gb memó + ssd

(#46720) Poiro7


Poiro7
aktív tag

Sziasztok! Egy olyan problémával küzdök, hogy cseréltem egy Compaq610 processzorát, celeron 550-ről T5870-re.
És az 1Gb-os ramot is kibővítettem 3Gb-ra. A próbléma a következő, csak factory default (bios) hajlandó elindulni minden egyes bekapcsolásnál.
Ramokat kipróbáltam minden variációba, elemet cseréltem az alaplapon, a legújabb biost raktam fel de eredménytelenül. A régi illetve egy T1500 tökéletesen működik, de ez nem a windows betöltésekor vilog a képernyő, majd szétesik a kép, illetve a win10 logója pixelekre esik szét, vagy épp egy szürke háttérren fekete kockák jelennek meg.
Ötletek :F

(#46721) #77696000


#77696000
törölt tag

Sziasztok! Van egy Hp Mini 5101em. Olyan eladót viszonteladót árust tulajdonost kufárt stb keresek akinke elfekvőben van,lehet alkatrésze hozzá. A 220 bemenetem lazult,törött, hibás és egyszerűen nem veszi fel. Mielőtt megadta magát, sokáig sokat kellett játszani a pozícionálással, hogy működés,bekapcsolás közben nem reseteljen. Néztem a kábelt( kibontottam,újra csináltam, de nem azzal van a baj ez 100! Ezen felül több más kisebb de a működését nem befolyásoló alkatrész is jól jönne így akár működésképtelen(kibelezett 5101 Minik is érdekelnének. 3 napja gyíilkolom a netet de nem jutottam előbbre. Ötlet,tipp,Nfó?

(#46722) fonseca


fonseca
tag

Sziasztok.
A másfél éve itt vásárolt notimnak úgy néz ki megdöglött a dedikált vga-ja. (7670M) Legalábbis nem tudok rá semmilyen drivert telepíteni,mert azonnal lefagy.
Windows újratelepítés megvolt próbáltam Win 7-tel,és Win 10-el is.
Nem mintha sokat játszanék vele,de azért érdekelne hogy javítható-e a laptop. Esetleg cserélhető-e benne a kártya. Ahogy elnéztem nem valami egyszerű a teljes szétszerelése,pláne gyakorlatlan kéznek.

(#46723) SeniorTilla válasza #31600896 (#46719) üzenetére


SeniorTilla
veterán

még egész jól használható, de elavultnak számít

A többieknek: múzeumi darabokat nincs értelme mókolni, ezek a gépek már kiszolgálták az idejüket.

KUKA

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46724) Ciccuka válasza fonseca (#46722) üzenetére


Ciccuka
veterán

Pontosan milyen drivert akartál rárakni? 15.11 Beta vagy újabb?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#46725) fonseca válasza Ciccuka (#46724) üzenetére


fonseca
tag

Próbáltam többfélével. Volt hogy hagytam hogy a Windows maga tegye fel,de megpróbáltam a régi gyári driver-t is. Minden próbálkozásnál kifagyás,vagy kék halál lett az eredmény.
Közben egy másik fórumon azt írták valószínűleg Bga chip lesz,ergo nem éri meg javíttatni.

(#46726) SeniorTilla válasza fonseca (#46725) üzenetére


SeniorTilla
veterán

itt is ezt mondtam :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46727) fonseca válasza SeniorTilla (#46726) üzenetére


fonseca
tag

Csak nem nekem. :)

(#46728) SeniorTilla válasza fonseca (#46727) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A többieknek: múzeumi darabokat nincs értelme mókolni, ezek a gépek már kiszolgálták az idejüket.

a többiekben voltál benne :) mindegy, a lényegen nem változtat

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46729) A214


A214
aktív tag

Sziasztok,

1920x1080 ; 1366x768 felbontások között vacillálok.
Böngészés ,irodai alkalmazások, alkalmanként filmnézés , játék nem .
A nagyobb felbontás jobban terheli a hardvereket vagy átlag felhasználó észre sem veszi?
Hp 250 g5 i3 4gb ram alap vga-ra gondoltam.

Tegnap Extreme Digitalnál 100k volt HP 250 G5 W4N06EA
nem mertem megvenni pedig jó áron volt.

+10k volt drágább egy ugyanilyen típusú full hd 1TB hddvel lehet h,hogy megérte volna felárat,csak nem tudom mennyire befolyásolja a nagyobb felbontás a hardverek teljesítményét és az üzemidőt.

[ Szerkesztve ]

(#46730) Sefter válasza A214 (#46729) üzenetére


Sefter
veterán

Esetedben a nagyobb felbontás jobb panellel párosul, ezért én a full hd-re szavazok..
(TN helyett IPS panel)

[ Szerkesztve ]

Psn ID: sefter_hun

(#46731) A214 válasza Sefter (#46730) üzenetére


A214
aktív tag

Ugyanaz a SVA LED matt panel volt mindkettőbe csak a felbontás különbözőt.
Full hd nak csak film nézésnél látom az előnyét.
Nagyobb munkaterületet ad de viszont kisebbek a betűk nem tudom megszoknám-e.

IPS biztos jobb de árban húzósabb.

[ Szerkesztve ]

(#46732) Sefter válasza A214 (#46731) üzenetére


Sefter
veterán

és tényleg, akkor ezt benéztem, bocsi :B

Psn ID: sefter_hun

(#46733) Robertó79


Robertó79
tag

Sziasztok adott rgy HP 250 G5 W4M91EA gép nem volt hozzá telepítő lemez így nem tudom miket kell telepíteni a honlapján néztem de ott nagyon sok volt az mind kellene rá?

(#46734) Ciccuka válasza Robertó79 (#46733) üzenetére


Ciccuka
veterán

HP 250 G5 driver
kiválasztod az OS-t.
De inkább rakj fel tisztán a windows-t és frissítsd! Utána csak azokat a driver-eket rakd fel amiket nem ismeri fel. Plusz az Intel Graphipcs driver-ből a legfrissebbet.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#46735) b.kov válasza A214 (#46731) üzenetére


b.kov
senior tag

Szerintem ha teheted, mindenképpen IPS-t válassz, borzalmasak ezek a 720p-s TN panelek, nekem is az van.. Én külső monitorral használom, a noti inkább be is van csukva, hogy ne is lássam. :D

(#46736) kosikzoli


kosikzoli
újonc

Sziasztok!

HP Envy x360-hoz szeretnék stylus pen-t vásárolni, de nem igazán találok... :/
Magyarországon nem forgalmazzák??
Hol találok a gépemmel kompatibilis tollat??
Köszi a válaszokat!

(#46737) SeniorTilla válasza b.kov (#46735) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Fekete macska egy sötét szobában. Vak emberrel... :D kicsit sántít ez a dolog :)

Amúgy jó az idézet, de ha Darwin ezt mondta, akkor ott komoly problémák voltak, vagy rengeteg alkohol...

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46738) SeniorTilla válasza kosikzoli (#46736) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Kérdezd meg a forglamazót, akitől vetted, biztos tud segíteni. Amúgy PN alapján a neten keress rá, ha kezel tollat a gép (nem biztos ám), biztos lesz találat.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46739) b.kov válasza SeniorTilla (#46737) üzenetére


b.kov
senior tag

:D :D

(#46740) zef válasza A214 (#46729) üzenetére


zef
tag

+1 a FullHD-ra, ha az IPS-es. Amit a HP TN panel címen szerel a notikba az szégyen gyalázat, a legaljának az alja se.

(#46741) zef


zef
tag

ProBook 430 G5 update:

Szereztem egy 2m-es Delock Type-C DisplayPort kábelt, bedugtam a Type-C portba és tényleg kijön rajta a 4K@60Hz-en.

[ Szerkesztve ]

(#46742) Krogoth


Krogoth
senior tag

Hali.

Adott egy HP probook 455 g1 lapi.
Win 10 ent. x64. Teljesen legális win (Tisztaszoftver).
Gond az, hogy első indításnál az asztalon levő ikonok alatt levő szöveg eltűnik. Ugyan úgy a startmenüben levő szövegek se látszanak. Újraindítás után minden okés.
Próbáltam amd catalyst-el, a hp oldaláról letöltött driverrel, win update álltal leszedett driverrel és driver nélkül is.
Bármit csinálok első indításnál nem jó.

Mit merre kellene álligatnom, hogy ne kelljen mindig restartolni? :R

(#46743) Ciccuka válasza Krogoth (#46742) üzenetére


Ciccuka
veterán

F.67 Rev.A Bios-t (HP ProBook 455 G1) próbáltad frissíteni?

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#46744) SeniorTilla válasza zef (#46740) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ezzel azért komolyan lehet vitatkozni. Vannak nagyon jó TN paneles gépek is, max. te csak sz*rokat láttál eddig :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46745) zef válasza SeniorTilla (#46744) üzenetére


zef
tag

Lehet, de szerintem azokat nem a HP ProBook gépekbe szerelik.
Volt ProBook 4340s és ProBook 430 G1 masinám is az 1366x768-as rettenet panelekkel ;)

(#46746) SeniorTilla válasza zef (#46745) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ez igaz, de csak a probookok alapján ne általánosítsunk. A többiekben (Elitebook, Pavilion, stb.) jók a TN paneles kijelzők is. Persze az IPS a legjobb, csak hát azt meg is kell fizetni :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#46747) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

HP brand gép topik nincs, ezért itt kérdezem, mert a probléma notikkal is ugyanaz.

Van egy HP gépem, Windows 7-et szerettem volna a Microsofttól letölteni, de a gép oldalán levő kulcsra azt mondja, hogy előretelepített gép esetén a gyártóhoz forduljak.
Honnan szedjek legális OS-t így, amin tudom aktiválni a megvásárolt Windowsomat?

[ Szerkesztve ]

(#46748) #41133696


#41133696
törölt tag

Üdv:

Anyumnak rendeltem egy ilyet:

HP Pavilion - 15-au100nh
Ebben van egy 1000 GB-os HDD, viszont az lenne a kérdésem, hogy a 60 GB-os Kingston SSD betehető e a helyére garanciavesztés nélkül? a HDD meg külső keretben lenne. Mert azért egy ilyen gép csak jobb lenne ha nem HDD-ről bootol. Mondjuk a Windows 10 előtelepített lesz, valószínűleg lemezt nem adnak külön hozzá :(

(#46749) zef válasza SeniorTilla (#46746) üzenetére


zef
tag

Azt valahonnan ki lehetne deríteni, hogy mennyi lehet árban a difi egy borzadály TN és egy IPS között? Szerintem max 5e HUF lehet, de lehet hogy el vagyok tévedve...

(#46750) Krogoth válasza Ciccuka (#46743) üzenetére


Krogoth
senior tag

Köszi, rápróbálok, nátha :)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.