- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ton-ton
tag
-
t72killer
titán
Autóról töltenék 12V-os BMS-védett LiFePO4 téglácskákat, pl ilyet.
Itt olvasok egy igen egyszerű trükköt: az akksit pl egy index-izzóval sorbakötve szép szabályos 21W = 1.5A-es töltést kap az ember. Ez mennyire biztonságos, ill mennyire upgradelhető egy 50W-os bumszli ellenállással? -
Dzsolo
senior tag
válasz
rednifegnar #97090 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, megrendeltem az alisat.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dzsolo #97088 üzenetére
en egy ilyet vettem itthon tavasszal a laptopomhoz, teljesen jo, van rajta 7.5v es 5.5x2.5-os dugo:
https://www.adapterbolt.hu/465/24/ac-dc-adapterek/espe-univerz%C3%A1lis-h%C3%A1l%C3%B3zati-dc-adapter-3v-12v,-12w,-6-k%C3%BCl%C3%B6nb%C3%B6z%C5%91-m%C3%A9ret%C5%B1-csatlakoz%C3%B3val-espe-12un-w2e -
baly81
aktív tag
válasz
Dzsolo #97088 üzenetére
7,5-8 Volt körüli adaptert nézz, aminek teljesítménye minimum 0,5 Amper, ha több az nem baj, lehet akár 1A-es is. A 3,75VA-rel nem kell foglalkoznod, az a teljesítmény (7,5V × 0,5A = 3,75VA = 3,75 W). Eléggé elterjedt ez a DC csatlakozóméret, biztosan találsz iyet.
pl: 8V 1A itt találsz. (inkább vedd meg a nagyobb 1A-est, mert ezek általában alatta vannak a ráírtnak) -
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Egy Angelcare 403-ashoz (T07505V001) keresek hálózati adaptert, de nem igazán találok.
7,5V 0,5A és 3,75VA elvileg a csati 5.5x2.5mm. pont ilyet nem találok sehol.
Megköszönném ha valaki tudna segíteni, vagy linkelni egyet ami jó hozzá. -
baly81
aktív tag
válasz
demars #97084 üzenetére
Nekem a DDF szériás fúró-csavarozó melegedett a szénkefe miatt. Ennek a végéről szerelhető a szénkeféje, két csavart kell kicsavarni és a műanyag burkolatot leszedni. Ha a tiéd is hasonló kialakítású akkor lehetséges.
Kár hogy a Makita nem alkalmazza a Bosch ötletét (azt hiszem ők találták ki), hogy amikor a szénkefe elért egy bizonyos kopásszintet a kommutátor megkímélése végett egy műanyag csap jön ki a szénkeféből, így megszüntetve a kontaktot/működést. -
demars
addikt
Sziasztok.
Van egy makita akkus ütvefúró gépem. Rövid, nem folyamatos használat közben elég rövid idő alatt melegszik a motor , egy kis műanyag, gumi szagot is éreztem.
Ma már nincs időm szétszedni, holnap kifujatom a port.
Szénkefe kopás okozhatja? Mert akkor rendelnem kell.
Köszönöm -
atesss
addikt
válasz
Reggie0 #97080 üzenetére
Ahha igen ez jogos, következőre rövid vízbemártás is lesz.
De aztán gyorsan akarom tovább az alkohollal, hogy a víz korróziós hatásának lehetőségét tényleg nullára redukáljuk.
Igen, csak az fontos hogy ne legyen galléros az érvéghüvely.
Volt már valami projekt amiben szívtam a gallér méretével (ott asszem oldal irányba a szomszédos kábel miatt egy sorkapocsba több kábelt rakva, vagy valami ilyesmi).
És utána pont ezért beszereztem szigeteletlen érvéghüvelyekből minden méretben egy kis csomagot.
Csak azóta meg nem kellett, nincs is bent a fő villanyszerelős pakkomban, remélem megtalálom még... -
atesss
addikt
válasz
Reggie0 #97014 üzenetére
No, végre neki tudtunk állni.
A sósav bevált, köszi a tippet !
20 százalékos háztartási.
Nem is kellet várni, pár másodperc alatt leszedte a nagyját, egy kis mozgatás után még egy kicsit. Egy egész kevés maradt, de az már szerintem nem gond.
A sósavazás után először sima utána meg izopropil alkoholos papirtörlővel jól áttöröltük.A bekötést végül megcsináljuk úgy, hogy a lámpa gyári miniatűr bekötő dobozába (ami csak egy be + egy ki kettős szigetelésű kábelre van elvileg) bemegy minden kábel.
Egy felül a lámpa irányába a lámpa gyári dupla szig. kábele.
Alul meg a 6db különálló ér. Hát nem megy be az 5. és 6. könnyen már...
A mini-dobozba a sorkapcsot és az azt rögzítő műanyag stifteket kiszedve, épphogy befér 3db 3-as Wago. Csak a Wago-k helyzetével, meg a kábel-erekkel kell kicsit játszani hogy le lehessen zárni a dobozt.
De az végképp nem megoldható hogy külső szigeteléssel menjen be bármi kötődobozba. Rövid némelyik ér, meg a külső szigetelés is kb. tőben le van szedve róluk.Egyelőre egyet fejeztünk be teljesen, de annyiban szar volt, hogy az 5.- és 6. bemenő kábel a benyomás közben szétjön, és az elemi réz szálak szétnyomódnak. Jó nagy szívás utána kiegyenesíteni a szálakat. És nem is lehet teljesen mindet.
Utólag (a dobozon való átudugás után) blankolni nem lehet, mert úgy végképp nem férünk hozzá a kábelvéghez sósavazni.Úgyhogy a következőnél már úgy lenne a kötés, hogy: sósavazás -- tisztítás -- kevés Wago paszta a kábelre -- szigeteletlen (=nem galléros) érvéghüvely -- Wago paszta a Wago-ba -- Wago-ba benyomás.
-
baly81
aktív tag
válasz
Vismajor01 #97072 üzenetére
A munkahelyemen is Ditec kapunyitó (fogasléces) motor működik, és van külső antenna csatlakoztatási lehetőség az alaplapon a kijelző mellett. Egy szokványos, zöld színű csavaros csatlakozó formájában. Egy kb másfél méteres, tömör rézvezetéket csatlakoztattam rá és fényévekkel jobb lett a jel vétele. Sokkal messzebbről érzékel, mit antenna nélkül. Megnézem melyik típus van nálam, a burkolatot levenni nem szeretném (kikulcsolás), mert akkor újratanulja a végállásokat, az meg egy 6m-es kapunál nem kevés idő. Szeles időben meg végig kell kísérni, ugyanis telelemezelt (~6,5×2,6m a szárny) és ha légnyomás kicsit bebillegteti, néha lekapcsol az elektronika mert azt hiszi megtalálta a végpontot.
-
mezis
félisten
válasz
Vismajor01 #97072 üzenetére
Gyárilag a burkolat alatt egy arasznyi szigetelt vezeték lehet az antenna. Próbáld ki: koax kábelről azonos hosszúságban lebontod a "harisnyát" és ezt a középső vezeték darabot magasabbra vezeted ki. (Tartós megoldáshoz esővédelem kell, különben gyakran kell "frissíteni".)
-
ViZion
félisten
Új project: virágok fénnyel "locsolása" télen. Mert fényes helyünk nem sok van.
Kb. azt nem tudom, h mi kellene, sok a találat Alin, de ehhh... Valaki viszont itt épített ilyet, kellene pár javaslat. Zöld leveles növények (nem OLYAN). Full spectrum, vagy sunlight led jó lehet? Látok ilyen színes csodákat is, ócón... gyanús. Szeretik a piros-lilát a növények? Nem tudom. Minden megoldás érdekel, ha van télikertje vkinek, akkor az lenne a legjobb
[link]
[link]
[link]
[link]
-
mezis
félisten
válasz
Vismajor01 #97070 üzenetére
"...50 méterre van a kapu és nem látok rá..."
Kamera.A Ditech antennája "beltéri" vagy kivezetve az oszlop tetejére?
-
laed
aktív tag
válasz
Vismajor01 #97068 üzenetére
Többféle kaputelefon-rendszer létezik, úgy hogy jót kérdeztél.
Olyan 10e-től felfelé lehet kapni ilyesmit webshopokban.
A kapunyitást lehet nem fogod tudni vele párosítani. Az ugyanis úgy szokott menni, hogy 1 mágneszár kapcsolódik a telefonhoz.
Persze lehet hogy létezik a Tiéddel kompatibilis rendszer..... -
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Van szabad villanykiállásom az ajtónál, és a kapunál is.
Kaputelefont szeretnék, mivel kapcsolódik össze a beltéri és a kültéri egység? Illetve milyen extra kütyü kell, vagy hogy kell összekötni, hogy kaputelefonon lévő nyitógombbal kinyiljon a kapu? Ditec kapu, távirányítót kaptam hozzá, nem kapcsolót bent.
-
fgabor87
tag
Sziasztok! Van két mennyezeti led lámpánk, amiket ma felraktam, de az egyik enyhén vibrál. Ha mind a kettő ilyen lenne, kuka, de így megpróbálkoznék a javítással, ha egyszerű.
Mit lenne érdemes cserélni a tápegységében? Kondikat? Már régen lettek véve, és bontatlanul a polcon álltak.
Így néz ki a tápja.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy keverőm, aminek az egyik csatornaválasztó potmétere elhalálozott(összevissza vált magától, ha tekerem, akkor nem történik semmi). Arra gondoltam, hogy ameddig nem találok hozzá cseredarabot (Mouseren van, de 6k szállításért még nem vitt rá a lélek, hogy berendeljem), addig nem lehetne esetleg valahogy fixre kötni? Sztem igazából ez egy forgó kapcsoló, mert 10 lába van és ha tekerem, akkor kattan.
Esetleg ha kiforrasztom a potit(kapcsolót) akkor valaki meg tudná mondani, hogy melyik forrpontot zárjam rövidre, hogy a kívánt csatornán maradjon? Van kapcsolási rajzom hozzá, de én sokmindent nem tudtam belőle kihámozni. -
Dr. Szilikát
őstag
Láttam én is Aliexpressen, most már onnan rendelnék, de korábban barkácsoltam alkáli elemmel, ami nem kifolyós, már lemerült, így a rövidzár sem csinál vele semmi különöset. Ezeknél ugyebár az oldala / palást pozitív. Csak érdekesség kedvéért:
Itt az alján (piros nyíl) képeztem forrasztással egy kis rövidzárat, így tudtam tesztelni régi fényképezőgépeket, amiért már nem kár, azaz 2,4 V helyett egy 14500 Li-ion cellával, ahol a párját rövidzár pótolja. (Jól működtek a gépek, nem is lett baja.)
Töltőkivezetést régebben úgy csináltam, hogy itt az alján egy vékony szigetelőréteg (piros), azon vékony rézlemez (barna), amire vezeték csatlakozott.
Oldalára forrasztottam a pozitív elvezetést. -
rednifegnar
senior tag
válasz
.-..-. #97048 üzenetére
multkor en is kerestem itt a topikban ilyen dummyt honnan lehetne szerezni de nem sok otlet volt, ami meg van az kinabol jonne, ki tudja mikorra.
vege az lett, hogy kiszedtem 2db normal elembol a pozitiv elektrodat es nyomtattam muanyagbol elemtestet. ehhez a kekhez hasonloan ket reszbol es beletettem az elektrodakat majd atkotottem oket vezetekkel. egy darabbol meg hasonlo modon kivezettem oldalt. nalam 3 db van sorban es igy kapja kivulrol a delejt a cucc az elemek helyen.
beforrasztani meg kifurni nem akartam, megtartottam az eredeti elemes mukodest is. -
.-..-.
tag
Na, nem tudtam, hogy szétszedhető. Természetesen a kivezetések közé akarom a diódákat tenni. Ezért is tetszett az a kép amit először mutattál.
De így, hogy szétszedhető, sima ügy.Aryes:
Már ha forrasztható az érintkező. Éppen a napokban futottam bele egy olyan kínai zseblámpába, aminek az érintkezői egyáltalán nem voltak forraszthatóak.
Próbáltam forrasztóvizzel, pasztával, kapargatással ... gyakorlatilag a végén már kiolvadt a műanyagból a fém elem érintkező, de lepergett róla minden. -
.-..-.
tag
Azt a vezetékes megoldást én is megtaláltam, de nem férne el olyan eszközben a kivezetés legtöbbször, ami 2db AA elemet vár.
Az első, ami a képen van, viszont tetszik.A célom az volna, hogy olyan helyen használjam ezt a cellát, ahol 2db AA elem helyett eddig 2db NiMh cellát használtam, de az önkisülése miatt + amiatt, hogy 2.4V körül az eszköz nem igen szeret már működni, használhassam majd ezt.
Kis hazánkban lehet ilyen dummy cellát beszerezni?
-
.-..-.
tag
válasz
Dr. Szilikát #97031 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az infókat.
Az este feltöltöttem a 14500 cellát 4.2V-ig 200mA-el.
Majd kapacitásmérésbe tettem szintén 200mA merítéssel.
Az eredmény 559mAh lett, ami talán nem is rossz eredmény egy 2016-os gyártású, eredetileg 600mAh-ás cellától.
Ha valahogyan tudnék csinálni/venni valami AA méretű, dummy cellát, amibe 2db diódát tehetnék, akkor lenne ötletem, hogy mibe tegyem ezt a cellát.
-
Tamy
őstag
válasz
baly81 #97041 üzenetére
Az usb azért baj, mert ahogy fentebb írtam, a felhasználási helyen kb. DC 0-18 (20) V áll rendelkezésre, ráadásul erősen korlátos a terhelhetőség, szóval a dupla konverzió (csináljak 5V-ot, amit majd a kütyü belül még tovább alakít) sem épp előny, a hely szintén korlátozott, bár egy step down konverter talán elfér a töltő belsejében is.
Ez meg ha jól sejtem 200 mA-al indít. Volt a legendás Voltcraft IPC-1L töltőm, ez ahogy látom ugyanaz. Utáltam, ritka szar gombjai voltak, olyan szinten kontakthibás volt, hogy már a hátulján jött ki, annyira be kellett nyomni.
#97040Reggie0:
Melyikre gondolsz pontosan? Ikeánál én csak ezt látom, de ez hálózati. -
baly81
aktív tag
Megértettem a szempontokat! Ha valóban elég a Nikkel kémia és hajlandó is vagy többet fizetni egy minőségi töltőért, akkor ajánlok még egyet, bár ez négy töltőágyas. A SkyRC-nek van NC1500-as típusa (vagy kicsit eltérő NC1600). Kompakt méretű, LCD kijelzős, többféle üzemmódos, IR méréssel. Azonban sajnos ezzel sem kerülöd el az USB-t. (Bár nem tudom miért követelmény a DC táp, hiszen az USB-től univerzálisabbat nemigen találtak még ki, de mindegy!) Emlékeim szerint micro USB-s volt amit anno vásároltam.
Itt a user manualja. -
Tamy
őstag
válasz
baly81 #97038 üzenetére
Láttam, hogy nem vészes az ára, azzal nincs is gond. Tisztában vagyok vele, hogy tesztel, mér, mielőtt tölteni kezd, azért tart addig ameddig, de attól még nekem nem lesz jobb
Ezért se akarok túlzottan univerzális, mindent IS tölteni tudó készüléket, de manapság már senki se csinál normális, csak NiMh-t tudó töltőt, nyilván nem éri meg, ha alig többért univerzálisat tud gyártani. Mindegy, erről legalább tudom, hogy van, majd körbenézek, hátha találok az igényeimnek jobban megfelelőt, aztán ha nem marad más, eldöntöm, hogy megéri-e a kompromisszumot a LiitoKala.
-
baly81
aktív tag
Nem kell kézzel választani, feszültség alapján rááll a Nikkel, vagy Lítium kémiára! Ha nem standard 3,7V-os Lítium cellát raksz bele (nagyfeszültségű Lítium, vagy vas-foszfát), csak akkor kell nyomkodni.
Alapból 500mA töltőáram. Ha tápot kap, akkor automatikusan tölt. Amíg ezt elkezdi kb 3 mp telik el a tápadástól.Talán ezen a videón látszik legjobban a működése Nikkel kémiával.
-
Tamy
őstag
válasz
baly81 #97034 üzenetére
Köszönöm, hogy szétkaptad, nekem is az jutott eszembe, hogy esetleg beleintegrálni egy kis konvertert, úgy már egész használható lenne. Viszont ami még érdekelne, hogy miként viselkedik ha áramtalanítva benne van a 2 db AA akku, majd tápot kap. Mindenféle gombnyomás nélkül nekiáll-e tölteni (mennyit gondolkodik előtte), és ilyenkor mekkora árammal (500 vagy 1.000 mA)? Ha esetleg még ezt ki tudnád próbálni/mérni, az sokat segítene.
Mod: most olvasom a manualt a képeid között, még az akkutípust is kézzel kell kiválasztani, akkor sajnos nekem ez nem lesz jó.
-
baly81
aktív tag
Anélkül, hogy tukmálnám az egyébként tényleg megbízható Lii-202-est... Az az ötletem támadt, hogy ha van hely a dc modulnak és a csatlakozónak, akkor bele lehetne applikálni őket. Most értem haza, és ennek fényében szétszedtem a készüléket. Vészes a hely, de szerintem egy mini konverter még éppen elfér az aljlemezben, a rendelkezésre álló hely 17mm széles és kb 5mm magas. A dc aljzat pedig a két USB aljzat között, fölött elfér. Ha van kedved moddolni, akkor nem nagy átalakítással megvalósítható. Itt találsz pár fotót.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
.-..-. #97027 üzenetére
Minden Li-po akku Li-ion elven működik, legfeljebb nem mindegyik Li-ion cella szilárd elektrolitos, azaz Li-po (szilárd itt úgy értelmezendő, mint ahogy fizikailag a zsír is szilárd halmazállapot).
Általában a fémtokos hengeres cellák szimplán Li-ion, noha lehet hengeresre csévélt a Li-po is, de az csak hengeres tasakos általában, mint az ElfBar-ból bontható is például. Kivételekre most felesleges lenne kitérni.
14500 méretű Li-ion akku kapacitása 600-800 mAh nagyjából, így az 1C alatti töltésre 500 vagy 300 mA töltőáram megfelelő, egyébként a melegedés mindent elárul.
4,2 V-ig tölthetők a mai akkuk, ezen felül lehetséges 4,35 V-os Li-ion is, vagy a telefonokban 4,45 V-ig tölthető Li-po is található.
Hengeres Li-po így néz ki például (fóliatasakos):
-
.-..-.
tag
-
.-..-.
tag
Üdv.
Egy Philips villanyborotvából mentettem tegnap egy akkut, mielőtt a borotvát kidobtam.
Nem látok rajta utalást arra, hogy Li-Ion vagy Li-Poly akku.
Az alábbi kép alapján kiderülhet, hogy ez melyik?
Méretre egy AA elem mérete (14500)Jelenleg 3.8V feszültségen van és a borotva elektronikája 2/5 töltöttséget jelzett a ledekkel, mielőtt szétszedtem.
Jól tippelem, hogy Li-Ion lehet?
Használhatom LiIon-hoz való töltővel mondjuk 500mA vagy 300mA töltéssel? -
baly81
aktív tag
válasz
rednifegnar #97025 üzenetére
-
rednifegnar
senior tag
-
Tamy
őstag
válasz
baly81 #97023 üzenetére
Tudom, hogy nem egyszerű ilyent találni, pont azért dobtam fel a kérdést, korábban már többször körbejártam a "piacot". Nyilván meg tudom oldani az usb-t, csak nem szeretném. Végső soron a 4 férőhely még belefér, abból azért már akad, de igazából felesleges, mert egyszerre 2-nél többet nem kell töltenie. Mondjuk a Li-Ion is felesleges.
-
baly81
aktív tag
Szinte kivétel nélkül mondhatom, hogy az ilyen kisméretűeken, 1-2 ágyas kivitelben mindegyik USB aljzatról üzemel. Nem találkoztam még olyannal amin DC aljzat (is) van. Esetleg a Pujimax töltök között nézz szét az aliexpressen. A gyártótól járt nálam pár (3-4) egyszerűbb típus, de ezeken sem volt DC, csak USB. DC általában nagyobb teljesítményűeken és többágyasokon elterjedt. Ha a DC muszáj, akkor egy Buck DC konverterrel megoldhatod a táplást egy DC csati / DC modul / USB kábellel.
-
baly81
aktív tag
Szerintem a Liitokala Lii-202-őt neked találták ki!
Ni-MH, Li-Ion, 0,5 és 1A, smart, ágyankénti töltés. Usb bemenet, és kimenet is van, így Li-Ion-ról tudod powerbankként használni a töltőt. Úgy emlékszem Ni-Mh-ról nem működik a powerbank funkció, de este megntudom neked nézni, mert van otthon egy ilyenem (is)! -
Tamy
őstag
válasz
baly81 #97019 üzenetére
Ha már így szóba kerültek a töltők:
AA méretű, NiMh akkukhoz keresek valami kompakt, kis méretű töltőt, nem kell más méretet tudnia (max. AAA-t), és abból is elég ha egyszerre kettővel megbirkózik, inkább a kis méret a fontos. Szintén lényeges, hogy inteligens legyen, alap a cellánkénti töltés, illetve működjön DC-ről olyan 20 V-ig (szivargyújtó csatlakozóval ellátottak ilyenek), képes legyen felismerni a valódi töltöttséget, megszakadt töltés esetén ne kezdje el elölről feleslegesen, és külső beavatkozás (gombnyomás) nélkül kezdje meg a töltést. Töltőáramból 500 mA elég. Valami olcsó, de megbízható lenne jó.
-
baly81
aktív tag
válasz
rednifegnar #97018 üzenetére
Tudsz tölteni C/D méretű akkukat! Én is használok ilyet, bár amelyik készüléket tudtam átépítettem más méretre, kémiára.
Az árát nem firtatom, drága, cserébe viszont olyan teljesítményű és jó töltőt kapsz, amivel minden hengeres cellaméretet és akkukémiát tudsz tölteni. Érkeznek rá a FW frissítések, és ezáltal alkalmassá teszik más kémiájú cellákhoz is és javítják amit kell. Ilyen volt legutóbb az LTO is.
Haladó módban olyan paraméterezhetőség van, ami már már pilótavizsgás. Szerintem (is) a legjobb töltő... Ha egyet kipróbálsz, nem fogod a többit sohasem elővenni!
Itt egy régebbi teszt. -
baly81
aktív tag
& rednifegnar
Szinte mindegyik töltő, még a komolyabbak is merítenek. Egy normálisabb készülék, amihez használatit is mernek mellékelni, abban legtöbbször fel szokott lenni tüntetve mennyit merít az akkukon. Rengeteg típus (20-30 legalább) fordult meg nálam (Voltcraft, Opus, Liitokala, Xstar, Nitecore, Maha, Energizer, Varta, stb.). Méréseim alapján 40-60mA az átlag, de volt olyan is, ami 100mA+ -t szívott. Én nem ajánlom, hogy benne hagyd a cellákat a kikapcsolt töltőben! Vagy ha igen, akkor meg ne húzd ki. Már régóta két SkyRC MC3000 készüléket használok, ezek beváltak. Barbárfivéreknek hívom őket...
-
Reggie0
félisten
válasz
tordaitibi #97005 üzenetére
Ha pakaval forraszt akkor azert nem celszeru csapvizzel higitani, hanem desztvizzel.
-
Barret001
addikt
-
mezis
félisten
Magamnak válaszolok: Az indukciós készülék rendben működik! A sok csík villogása miatt nem is próbáltam edénnyel, mert egy másik, hasonló indukciósnál azt szoktam meg, hogy csak a Pow. led villog a 230V rákapcsolása után.
Elegendő volt a Graetz, IGBT cseréje, a többi alkatrész megúszta a katasztrófát. -
laed
aktív tag
válasz
rednifegnar #97009 üzenetére
Ha olyan az akku, akkor 2-3 hét alatt magától is kimerülhet.
-
válasz
ViZion #97007 üzenetére
Én ezt használom sokszor. Az említett rézrohadásos vezeték is megforrasztható vele ha előtte finoman áthuzigáljuk sniccerrel a sodratot.
Csak sajnos a rézrohadás felkúszik a vezetékbe, a szigetelés alá akár 20-30 centire is.
Vagy gyártási hiba is lehet, láttam 100 méteres bontatlan guriga vezetéket végigrohadni. Kuka.
Elemeket, liion cellákat is ezzel forraszok.
Egy pötty, jó meleg páka, nem mértem de saccra 1-1,5 sec alatt futja az ón. Eddig minden cella kibírta ezt. -
rednifegnar
senior tag
multkor kerdeztem hogy a toltoben hagyott akksit lemeriti e a tolto (ugy, hogy nincs tápra dugva).
elegge leszivta oket, benne maradtak 2-3 hetig es szepen le is merult mind.
ilyen, de letezik tobb markajelzessel (pl voltcraft). -
Barret001
addikt
válasz
tordaitibi #97005 üzenetére
Na az jó lenne,majd kipróbálom kis adaggal.Viszont brutálisan jó anyag! Az ember el sem hiszi,olyan picike tűhegynyi mennyiség elég belőle.Egyből meg is értettem ezt,mikor megláttam az árát
Igen,klímástól kaptam.
-
-
csubuka
addikt
válasz
atesss #97000 üzenetére
Végülis olyat lehetne, hogy az első évben még nem lenne az előfűtő beüzemelve, csak egész télen a hőcserélő kritikus felületén a hőmérséklet monitorozva lenne... aztán ha sosem lenne probléma, akkor hanyagolni lehetne ezt. De egy kis jég lehet okés, fogalmam sincs hogy kéne biztos módon a folyamatot elcsípni a problámássá válás előtt.
-
csubuka
addikt
válasz
tordaitibi #96997 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
A nevével én is bajban vagyok
De jó tudni, hogy akkor tényleg ez a jó irány...
Végülis ezek az SSR-ek papíron sokmillió ki- be kapcsolást engednek, tehát talán 1 másodpersec ciklust tekintve is elélhetne évtizedeket elvi síkon.
Köszi a választ!
Jogos, igen a beszívottat kéne melegíteni igen.
Semmi extra családi ház hővisszanyerős központi szellőztetője.
A meleg szobalevegőből a páratartalom azért kifagyhat a hőcserélőre azon a végén, ahol belép mínusz fokokban a friss levegő (van olyan típus ami erre kevéssé érzékeny, de baromi drága, itt nem olyan lesz, hanem a Recutech egy hagyományos terméke). Hogy pontosan hány nap lenne egy klímaváltozós magyar télen olyan mínusz, hogy a fagyás valós problémát okozzon, azt nem tudom. De nem akarok lyukra futni. Ha lefagy és szétnyomja a hőcserélőt, akkor kapni fogom az ívet és a rokon akinek segítenék átkozni fog örökre.
Vannak olyan vezérlési megoldások, amik ilyenkor csökkentik a friss levegő áramot vagy bypasselnek, de a tuti az előmelegítés, főleg, hogy a helyettesítő megoldásban nem lesz bypass. És mondjuk egy mínusz párfokos bypass befújása a szobába nem biztos, hogy a komfort definíciója... a csökkentett térfogatáram miatti CO2 szint emelkedés meg kissé okfogyottá tenné a gépi szellőztetés meglétét.
Ha egy buta előmelegítőt nézünk az 125-ös mérteben huszonpárezer, utólag a kiszállás is több lenne ennél...
Bőven megéri beépíteni. Akár az általam fusiban helyettesítendő Wolf CWL F 150 vagy a komolyabb Nilan szériákat nézve is mindegyik igényesebb gépben van vész-előfűtő, kár volna ezt kispórolni.
-
Barret001
addikt
Van egy ilyen cuccom,nagyon jól működik! Ónpaszta,vagy folyasztószer nem tudom. Az a gondom vele,hogy nagyon be van sűrűsödve. Mivel lehetne hígítani,hogy ne legyen ennyire sűrű?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- Háztartási gépek
- Apple MacBook
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3289
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Nintendo Switch V2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest