- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
Sziasztok!
Ilyen kapcsoló kellene. Itthon nem találtam. Mivel tudnám ezt helyettesíteni?
Biztonsági reteszként van beépítve, a felfogatása adott, bár kis barkácsolással szerintem más típus is beépíthető. -
demars
addikt
Toroid trafó (vagy EI magos) használható még, ha udvaron tárolták szabad ég alatt?
(Ma voltam egy helyen, olyan lomis féle. Halomban álltak a trafók, kint az udvaron, bontásra várnak. Azt mondta a tulaj, vigyek ami kell, de hulladéknak nem akartam, gondoltam előbb rákérdezek itt, hogy érdemes e ilyen trafót kimenteni?) -
demars
addikt
Ez mi?
Kell valakinek (ingyen)?
KépHa nem kell senkinek sem, szétkapom .
-
demars
addikt
válasz
tordaitibi #97934 üzenetére
Köszi, a képen lévő csati van is a helyi villamossági boltban.
laed: üreges dc csati.
Találtam itthon egy régi, univerzális adapter dobozában olyat ami pont jó.
Ezen két kis villa van, ráforrasztom a vezetékeket, dupla zsugorcső és kész is. -
demars
addikt
Szerelhető DC csatlakozó létezik?
Kellene nekem egy 12 V os adapter, viszont nem vennék feleslegesen. Adapterem van, csak a csatlakozó nem jó. -
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #97867 üzenetére
Dugaljban mértem, egyforma értéket mutatott.
Csak kíváncsi vagyok.
Köszönöm a választ! -
demars
addikt
válasz
tordaitibi #97864 üzenetére
Fesz mérésről jut eszembe:
Ezen az új műszeren van több fesz mérési lehetőség. mV, V, egyértelmű.
Váltó fesz mérésre van még két állás a kapcsolón: LPF (Low Pass Filter AC voltage)
Illetve LoZ (Low impedance AC voltage)
Mi a külömbség? Az impedanciát értem, viszont mérésnél hálózati feszültség esetén (230V, 400V) melyik állásban mérjek? -
demars
addikt
válasz
razorbenke92 #97860 üzenetére
Jól gondolod, AVK is lehet hibás, hiába old le. Ugyan így egy kismegszakító is.
Ha ezek rendben vannak, a főzőlap reléjét nézd meg!
Ha az nem tud behúzni, ahogy írtad az is okozhat nagyobb áramfelvételt. -
demars
addikt
válasz
razorbenke92 #97844 üzenetére
Szia.
1A az szinte semmi.
Ezt a relés főzőlapot nem ismerem készenlétben ha néhány ampert is kapcsol az nem lehetne gond.
AVR lekapcsolás inkább feszültség esés miatt lehet.
Hogy hergeled a relét??Főzőlapot ki be kapcsolgatod? Ez kicsit megrántja a rendszert, azt a kört.
A kapcsolószekrény az elosztót jelenti? Abban semmi sem "morogahat". Kismegszakító és AVK is "csendben" teszik a dolgukat.
Nézesd át a hálózatot! (Elosztóban a bekötéseket, fözőlapnak illene külön kört húzni, AVR nek én szintén külön vinnék egy kört, ha nincs így szelektálva egy visszalazult kötés is okozhat ilyet. )
Ha az elosztóban morog valami az gond! Szóval hívj egy szakit! -
demars
addikt
válasz
rednifegnar #97570 üzenetére
Ma megyek megnézni, még nem láttam. Találtam rajzot, nem bonyolult.
-
demars
addikt
válasz
tordaitibi #97558 üzenetére
Igen.
Más téma:
Régi hőtárolós villanykályha kapcsolási rajz elérhető valahol? Holnap meg kell néznem egyet, nem kapcsol le (höfokszabályzora gondolok). -
demars
addikt
válasz
aujjobba #97537 üzenetére
Emiatt használok én is Na Perszulfátot, nekem sem adtak peroxidot, rendelni meg nem lehet csak személyes átvétellel.
Ezt a TN150-et kipróbálom, ezt lehet rendelni, illetve rendelek műnyomó papírt is.Barret001: nem mertem tovább az oldatban hagyni, észre vettem, hogy kezd lejönni a filc réteg a sávokról.
Amit nem értek, hogy a panel egy jó része szép tiszta lett, mindent lemart. Egy egy foltban pedig nem. Mozgattam, lötybököltem, melegítettem ( cégnél készíttettem saválló edényt). -
demars
addikt
válasz
Reggie0 #97525 üzenetére
Mivel csak halvány volt a nyomat, áthúztam filccel.
A sávokkal nincs gond, széleket kicsiszoltam, nincs zárlat sehol sem.
Valami a maratásnál nem jó.
Most fúrom.
Sávokat bevonom ónnal, szóval jó lesz, csak csúnya, meg több munka van benne. -
demars
addikt
Mi lehet a gond?
Csak halványan látni a vezető sávokat vasalás után. Harmadszorra lett ilyen (a többi még rosszabb volt).
Hömérséklet, idő vagy erősebben kell rányomni?
Lemezt letisztítottam, átcsiszoltam, IPA val is lemostam.
Átrajzolom filctollal valószínű jó lesz, de akkor is bosszant. -
demars
addikt
válasz
tordaitibi #97483 üzenetére
Anno nekünk az első fekete fehér TV hez R1 -es távirányító volt rendszeresítve.
"Fiam, ereggy oda és kapcsolj egyet... " -
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #97468 üzenetére
Jogos.
Ezt még kipróbálom.
Köszönöm! -
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #97466 üzenetére
Csipogón mértem ellenállást, az nem szakadt (attól még lehet hibás), viszont több ellenállás is szakadást mutat.
Szerintem nem foglalkozok vele komolyan, lesz másik, ezzel meg játszogatok majd. -
demars
addikt
válasz
demars #97464 üzenetére
Szétkaptam, mértem kicsit. Egy biztosíték kiment, cseréltem de nem lett jó.
Néhány ellenállásra rámértem, volt amit tudtam mérni de elég soknál nem mutatott a műszer semmit sem.
SMD alkatrészeket is mértem ott is szakadást mértem. Azokat nem tudom cserélni, szóval szerintem kuka a műszer.Nincs égés, pukkanásnak nyoma.
Kép1
Kép2 -
demars
addikt
Sziasztok!
UNI-T UT131A multiméteremnél minap feltűnt, hogy nincs csipogás (ritkán használom, tartalék kütyü). Bekapcsoláskor és mérés választásnál is hangot kellene adnia. Folytonosság vizsgálatnál szintén.
Semmi hangja nincs.
Tudok ezzel valamit kezdeni? Csipogó adta meg magát vagy lehet más gond is? -
demars
addikt
Ilyen tirisztor mivel helyettesítő? Van itthon több típus is (előkeresem őket). Egy régi akku töltőben van.
-
demars
addikt
Köszi mindenkinek!
5,5 A külső, ezt tudtam mérni. Pontosan ugyan ilyen . Mérleghez kell, egy másik oldalt bedobott a Google, ott írta, hogy 5,5/2,1 csatlakozó.
Rendelek egyet (kivéve, ha van valakinek felesleges, eladó darab, akkor feleslegesen nem terhelem a környezetet). -
demars
addikt
Sziasztok.
Kellene nekem egy 12V 500 mA vagy 1A adapter, netről rendelném, csak nem vagyok biztos benne, hogy milyen a csatlakozó.
Mit mérjek le, hogy be tudjam azonosítani?
Ilyet néztem ki. -
demars
addikt
Sziasztok.
Van egy makita akkus ütvefúró gépem. Rövid, nem folyamatos használat közben elég rövid idő alatt melegszik a motor , egy kis műanyag, gumi szagot is éreztem.
Ma már nincs időm szétszedni, holnap kifujatom a port.
Szénkefe kopás okozhatja? Mert akkor rendelnem kell.
Köszönöm -
demars
addikt
válasz
tordaitibi #96861 üzenetére
Nos, ez egy vizes vágó lenne , relézett indító gombja van. A sarokcsiszolóhoz való triakos kütyü nem jött össze.
Úgy gondolom, át kellene kötözni az egészet, mert a relé felől jön még egy vezeték a motorhoz (tekercsek, kondenzátor).
Még végig gondolom ha szétszedem és direktben kapcsoltatom akár a triakos is jó lehet (16A bír elvileg). -
demars
addikt
Ez a kapcsolás működhet egy 2,2 KW -os motor esetében?
R14 ha jól gondolom több ellenállás hálózata. -
demars
addikt
válasz
rednifegnar #96722 üzenetére
És Aryes
Kell a hűtés sajnos, nagyon gyorsan melegszik (ezt írták ahol vettem a modulokat), nagyobb borda segítene.
Első erősítőm (tervben van még kettő, bár ezek után talán készet kellene vennem), nem túl jó a dobozolás terve,
nagy alakítás kellene hogy pl a borda kívülre kerüljön (ez lenne a legjobb megoldás).
Megpróbálom amit fejben (és az itt kapott tanácsok alapján) kitaláltam. Ha nem leszek elégedett, újra tervezem az elrendezést.(kerti kiülőbe lesz, ahol minden is fa, ott jól néz ki így, csak a fa szigetel.)
Köszönöm a segítséget! -
demars
addikt
válasz
ekkold #96706 üzenetére
Szia.
Köszi a tanácsot!
Ha rövidebb vezetéket használok, érdemes összesodorni azokat?
Potit sajnos fordítva kötöttem be, megpróbálom földelni.
Poti és erősítő közötti vezetékeket is rövidebbre szabom, ezeket is összecsavarom.
A borda nincs földelve. IC zászlón negatív fesz van, emiatt szigetelve vannak. Tehát a bordát is bekötöm GND re.Ventillátor szükséges mert nagyon melegszik a hűtőborda, a fa doboz szigetel. Menjen állandóan vagy pl hőmérséklet függvényében kapcsoljon? Néhány perc után 55 fokos volt a borda (lehet hogy az is kicsi?).
-
-
demars
addikt
válasz
demars #96695 üzenetére
Érdekes, megszűnt a hangos alap zaj. A hanszorókból most is hallani, de kisebb.
GND t lehúztam hálózat földjére, nem történt változás.
Sikerült a bt modult működésre bírni, megszólalt a rendszer.
Potit letekerve erősödik a zaj.
Viszont elég gyengének tűnik, két 200W -os hangládát tudtam szerezni, néhány mp erejéig feltekertem maxra, igazából egy jó telefon is tud ennyit.
Ami még feltűnt, hogy a hűtőborda kb 2 perc után langyos volt, szóval kell a kényszer hűtés. -
demars
addikt
válasz
tordaitibi #96675 üzenetére
Szia.
Köszi a választ.
Így kötöttem mindent. -
demars
addikt
Ma próbáltam (volna) az erősítőt.
Valami nem jó sajnos. Nagyon súg búg, potméterhez nyúlok erősödik a zaj.
A hátsó bemenet jelkábelét ha csak kezemmel közelítem erősödik a zaj.
Mindent úgy kötöttem ahogy anno ekkold rajzolta nekem.
A bt modul nem szólalt meg, az egy dolog, van még 3 db, majd cserélem.
Az alap zaj a dühítő.
Táp része működik (lágyindító, koppanásgátló, fesz megvan).
Nem készítettem képet mer ideges lettem.
Vezetékek kuszák és hosszúak.
12 V -nak egy dugasz tápot alkalmaztam, okozhatja ezt?
Hátsó jelkábel árnyékolt.
Merre keressem a "hibát"? -
demars
addikt
válasz
ekkold #96667 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Ez normál egyfázisú motor.
Régi Székesfehérvári daráló FV III 500W -os motor. Azért hozták el mert nem tudták bekötni (valaki leszerelte a kapcsolót). Nem volt időm azonnal foglalkozni ezzel, másnapra faterom bekötötte (falon kívüli kapcsoló és egy BKV nyomógombot fúrt az oldalára).
Nem akartam szétszedni ismét, Ő pedig nem tudta elmagyarázni mit hogyan kötött (70 + már ). -
demars
addikt
Üdv.
Egyfázisú 3 vezetékes motor kondenzátor nélküli bekötéséröl egy rajzot valaki dobna fel?
Én eddig csak kondenzátoros módszert láttam.
Ennél meg van egy kapcsoló és egy nyomógomb, kapcsolót felnyomom a nyomót egy pillanatra megnyomom és indul a motor.
Köszönöm! -
demars
addikt
Sziasztok.
Mekkora biztosítékot tegyek ennek a tápjába (+ és - ágon is lenne egy egy 5x20 -as biztosíték)?
300 VA a trafó, lesz mellette egy kiherélt dugasztáp, betápnak 10A túlzás? -
demars
addikt
válasz
totya694 #96547 üzenetére
Nagyon jól néznek ki!
Ma haladtam a projekttel. Majdnem kész az összes forrasztás.
Össze kellene csavarozni a doboz oldalait.
A hangfal kábelekkel gyűlt meg a bajom, alig lehet forrasztani ezeket a vackokat.
Még a táp rész hátra van (kultúráltan és biztonságosan szeretném megoldani)'Lenne valakinél elfekvőben "tüskés" csatlakozó, 2 db dupla, kb 25 cm vezetékkel?
Olyan kellene, mint a PC ben van pl HDD led visszajelző, a lényeg, hogy a panelen van két ilyen kis tüske, nem szeretnék szétforrasztani valamit , jobb lenne egy kész dolog (ez lenne a némítás "Mute" funkció, amit külön kapcsolóhoz szeretnék kivezetni)
Köszönöm. -
demars
addikt
válasz
totya694 #96536 üzenetére
Ez nem ALU lemez. Ez rendes borda, csak nem látszódik.
Hátul már nincs hely, betáp (kapcsolós hálózati aljzat), ki és bemenetek (RCA aljzat, csíptetős hangfal csatlakozó).
Tehát kell a ventilátor. Hány fokon kapcsoljon?Barret001: nem vagyok profi asztalos
Lapokat lapszabászat készitette, lesz benne biztos hiba, majd a lazúr eltakarja.
-
demars
addikt
Sziasztok.
Dobozolom az első kis erősítőt (TDA7294). Fa dobozba teszem, zárás után a hő bent marad.
Szellőzést hogy szoktátok megoldani?
Első gondolatom, felülre egy venti (12V DC PC ventilátor). Oldalra is tehetem, elfér.
Szellőző furatokat a hűtő borda körül alakítsam ki? -
demars
addikt
válasz
totya694 #96466 üzenetére
Szia.
Nekem is van egy HP tápom. GND re huzással indul elvileg, viszont netet bújva ezt találtam.
Enyém csak 62A tud, ez viszont kevés öcsémnek, így megmarad játszós tápnak. -
demars
addikt
Rendeltem akku töltőhöz vvezérlőt ami a betápot (230V) kapcsolja.
Mekkora töltő feszültség kell? Trafót még keresek (itthonra építenék egy töltőt).
Töltőnél kell pufferelni? -
demars
addikt
Szia.
Ezt olvasd el! -
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #96004 üzenetére
Valószínű rosszul keresem de nem találok olyat ami az AC t szakítja (pedig úgy emlékszem én is láttam).
Esetleg egy linket küldenél?
Köszönöm! -
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #96004 üzenetére
Alin olyat látok, ami DC t kapcsol.
Ebayen viszont találtam olyat, amit írtál az AC oldalt szakítja.Tibi, este írok!
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #96001 üzenetére
Igen, talált!
Traktort töltenek ezzel.
Mivel lehetne helyettesíteni a gyári trafót? -
demars
addikt
Sziasztok.
Van nálam egy hibás akku töltő. 12-24V 24/16A
Giant GZL-30
Egy szaki megnézte és megállapította, hogy a trafó zárlatos.
Itthon rámértem a kis tudásommal, a primer oldalon mértem a tekercsek között 0 ohmot.
Sehol sem találtam ilyen trafót.
Ez dupla primeres, (remélem jól írom). A min max kapcsolóval lehet váltani, hogy melyik primerre adja a feszt.
A szekunder 2x12V
HE fórumon találtam némi infót, ha ez segít valakinek.
Kérdésem: ha nem találunk pont ilyen trafót, az megoldható a "sima" egy primeres, 2x12V -os trafót beépítek? Nyilván ekkor csak egy erősség lenne.
Köszönöm! -
demars
addikt
válasz
tordaitibi #95405 üzenetére
Január első munkanapján öcsém elé lépett egy őz. Az én autómmal volt (2008 -as Honda Civic).
Lökhárító csere (színre kellett festeni), lámpa csere, sárhányó javítás (kis horpadás javítása és fényezés).
990.000 HUF lett a vége -
demars
addikt
Szeretnék összehozni (építeni) egy tápegységet. Kb így képzeltem el kép
Nem tudok nyákot tervezni, nem értek hozzá. Vezetékezzem össze a kondikat?
Quad405 táp lesz.
Van itthon 4 db Samwha 10000 uF -os kondi, 63V /85 C° eltolt a lábkiosztása, ezt hogy lehet tervezni egy panelen? -
demars
addikt
Áram mérés a téma: egyszerű panelműszer bekötésénél honnan tudom, hogy kell e sönt ellenállás?
Találtam itthon egy ezer éves mérőt. Netes kalkulátoroknál kérnek belső ellenállás értéket is, ez a műszeren fel van tüntetve vagy lehet mérni?
Digitális mérőknél van mikor adják a söntöt mellé, de nem midig.Tirisztor gyújtáshoz mi kell? Feszültség ? Szereztem egy régi könyvet (Ferenczi Ödön), ebben van egy kapcsolás, (rengeteg kapcsolás van benne) tirisztoros akkumulátor töltő, ahol a gyújtó áramkör trafón keresztül történik.
Egy viszonylag kis méretű de nagy áramú töltőt szeretnék összehozni (tudom, lehet venni is, de miért, ha lehet építeni is)
-
demars
addikt
80 uF kondinál a multiméter 126 uF ot mutat.
Cseréljem? Hogy lehet nagyobb a kapacitás mint a ráírt érték? Még nem találkoztam ilyen esettel. -
demars
addikt
válasz
Barret001 #94602 üzenetére
Köszi. Ezek szerint jó úton járok, csak egy kis kitartás kell még.
tordaitibi: én szívesen kölcsön adom neked az enyémet, el is postázom. Hantek dso2d15
-
demars
addikt
Sziasztok.
Van egy régi Philips FW750C hifim. 17-18 évvel ezelőtt vettem használtan. CD és kazetta része már akkor sem volt jo, rádió és aux működött, PC re kötve nagyon jól szólt.
Egyik napról másikra elnémult. Se rádió, se aux -on nem jön ki hang (semmi sercegés).
Megpróbálnám megmenteni, ehhez kérnék segítséget. Mi okozhat ilyen hibát? Hol kezdjem a keresést?
STK IC dolgozik benne ha jól tudom, most töltöttem le a service manualt. (Kapcsolási rajzok , szétszerelés, minden benne van).
Köszönöm! -
-
demars
addikt
válasz
ViZion #94422 üzenetére
FI relé után FI relét nem kötünk!
Ha van vezérelt óra, arra kell kötni:
1Fázisú FI relé + 2P kismegszakító
vagy
RCBO (ez hiba áramra és túláramra is leold)Külön áramkör kell neki (teljesítményt figyelembe véve 1,5 vagy 2,5 réz vezeték, későbbi bövités miatt javasolt a 2,5 mm2)
Röviden ennyi.
-
demars
addikt
Jó a szemem szerencsére. Látom amit csinálok. Azt nem veszem észre, ha valami rossz (szakadt fólia)
Hétvégén az smd megtréfált. Nem jól vettem le, egyik forrszem leszakadt, ezért nem tudtam a helyére forrasztani a vezetéket. Egy műszerész ismerős két perc alatt megoldotta. Ö mindig szemüveggel dolgozik (nagyítós).
Van 3. kéz is, de abból is gagyi, -
demars
addikt
Pici alkatrész cserénél, forrasztásnál használtok nagyítót, vagy nagyítós szemüveget?
Én vettem egy Handy szemüveget még tavaly, de lofütyit ér. -
demars
addikt
Némi zavart érzek az erőben. Itt egy kép(netes):
Szerintem ez nem ok, a jelölések nem jók. Javítsatok, ha tévedek!
Szerk. A Sziklai pair jelölésére gondolok.
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #94300 üzenetére
Nem tudom megforrasztani. Az ellenállást le tudtam venni, igaz alig jött le, azt hittem pikk pakk lejön, ha melegítem.
Egyik vezetéket sikerült ráforrasztanom, a másikat nem. -
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #94286 üzenetére
Köszönöm szépen!
Neked is hcl!
Már egyszer írtam, valamiért nem jelenik meg a hozzászólásom.Ma kaptam néhány dolgot.
Épített tápegységet (két vezeték szabadon van, így nem mertem használni. Át kell nézni. Illetve szeretném megfejteni a titkát (kapcsolási rajz), Arra gondoltam, végig követem a vezetékeket és lerajzolom. Az értelmezéshez majd kérek segítséget.
Egy kis 0,75 kW -os frekvenciaváltót, ez szinte új.
10 db BF SD 18650 akkut (téves rendelés volt, 3 éve állnak, hétvégén tesztelem őket).Tápegység:
-
demars
addikt
Megérkeztek a TP4056 modulok. Nagyon picik, YT videón tök egyszerüen forrasztottak.
Jött flux is.
Kérdéseim:
A gyári R3 ellenállást azt ki kell venni ugye? (Számomra ez a logikus)
Forrszemeket ón szippantó szalaggal letisztítom, utána mosták híg folyadékkal fogkefével. Le kell mosni, mivel?
10k potit láttam eddig, ha szeretnék kb 50 mA töltő áramot, használjak inkább 15k potit? Vagy tegyek be sorosan plusz ellenállást?Köszönöm!
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #94252 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Egyszerű áramgenerátort már építettem Breadboard -on.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!