- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ViZion #96894 üzenetére
Saját fejlesztésű SW fut rajta.
Nincs wifi power állítás. Legalábbis a használt lib doksiban nem láttam.
Nem tudom reprodukálni a hibát azóta sem.
Több ilyesmi van a lakásban, de azoknál sem tapasztaltam semmi ilyesmit.
Ezért érdeklődtem, hogy a led elektronika okozhat-e valami gondot?De akkor szerintem az lesz, hogy hamarosan vásárolok egy gyengébb izzót a kapcsolt lámpába (ez túl világos, de csak ez volt itthon) és meglátjuk azzal mit csinál.
Aztán ha azzal is gond van, akkor mehet az agyalás
-
törölt tag
válasz
ViZion #96892 üzenetére
A táp egy 5V/1A dugasztáp. Nagyjából 1éve használom ehhez a modulhoz csak eddig izzószálas égő volt a lámpa foglalatában.
Megjegyzem, azóta nincs hasonló probléma, mint amikor cseréltem az égőt ledesre.
De a legelején volt valamiért és csak tudni szeretném, hogy lehet-e tenni valamit ellene.
Nyilván ha megadja magát a relé az sem gond, ~500Ft ESP-01 nélkül az egész relé modul. -
törölt tag
Köszönöm a válaszokat.
Pontosítanék, mert esetleg fontos lehet.
Egészen pontosan egy ilyen ESP-01 kontrollerrel vezérelt 5V-os reléről van szó, 5V tápfesszel.
Jelenleg (ideiglenesen) egy EMOS 9W ledes izzó van becsavarva.
Amúgy cserélném, mert túl fényes, nagyjából 60W izzószálasnak felel meg. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
#78522999 #96886 üzenetére
Az biztos, hogy olcsó LED-ekkel láttam már elhullni nem túl olcsó Bitichino reléket (Finder volt bennük), míg nekem otthon az új osztályozás szerinti A energiaosztályú Philips és Osram LED körtékkel valamint D-s Ikeákkal jól együttműködik a Shelly is (amiben meg valami kínai relé van). Ki min spórol
-
mezis
félisten
válasz
Üdv.!
Attól függ, hogy működik az a relés kapcsoló. Ha a készenléti áramát az elektronika a vele sorba kötött izzó (fogyasztó) biztosítja, akkor a sokkal kisebb áramfelvételű LED-es fényforráson keresztül kapott áram lehet a határon, van amikor működik vele, van amikor meg "szenved".
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Nekem egyszer beégette a relét a mozgásérzékelőben a LED-lámpa. Ez megfigyelhető is, ha például dugdossuk a konnektorba a lámpát, vagy vezetékkel érintgetjük stb., bizonyos szikrázás tapasztalható, amit a LED-lámpa kapacitásai okoznak.
A kapacitív szikrázás jellemzője viszont a hegesztő hatás, azaz szerencsétlen esetben a relé érintkezőjét össze is ragaszthatja (így jártam én is).
Az induktív hatás ívet húz megszakításkor, az is más. A kondenzátor viszont rákapcsoláskor okoz rövid túláramot, impulzust, ami mellesleg függ attól is, hogy a hálózati szinuszhullámot mely időpontján kapjuk el, csúcson vagy nullátmenetnél, illetve a kettő között.
Ez ellen lehet védekezni pár ohmos áramkorlátozó ellenállással például. Már amennyiben ilyen "szikrázós fajta" a LED-lámpa és ezt nem építették be.
-
törölt tag
Urak!
Egy reles kapcsolora kotott ledes izzo okozhat problemat a rele mukodeseben?
Azert kerdem, mert eddig egy 25W-os izzoszalas fenyforras volt rakotve, de az kiegett es csak ledes E27 foglalatos izzom volt.
Azt hasznalva a rele elso alkalommal furan kapcsolgatott, de most jonak tunik.
A ledes izzoban levo eleltronika rendben hasznalhato egy 230V/10A relevel? -
daninet
veterán
válasz
Ton-ton #96883 üzenetére
Szuper. Köszönöm mindenkinek.
Még egy kérdés: általában beltérben van az áramforrás nem kívül főleg utólagos beépítés esetén. Vajon megtáplálhatom a beltéri L/N/GND terminálon is? Oda két sarut csavaroznék és onnan menne kifelé egy 5x1.5
Kívül pedig nem kötnék semmit az L/N-re csak az L(1)/N(2) terminálokra -
E.Kaufmann
veterán
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Van egy ilyen pontheggesztőm: [link] Párszor használtam, de az utóbbi ~1 évet a fiókban töltötte. Nos az aksija lemerült és 1 napig rajta volt a saját töltőjén, de semmi.
Ma szétszedtem és direktbe mondom kap 5V 1A-t, aztán hátha megindul utána.
Nos az 5V leesett 1-1.5V környékére, 1A-t vigan felvette. Ment egy órát, fesz pár tizedet ment feljebb, de továbbra is 1A-t simán felvette. Próbából feltekertem 2A-ra, azt is simán felvette, feszültség 1.8V-ig felment. Melegedésnek nyoma se volt.
Szerintetek ennek az aksinak annyi? Vagy mit tudnék még megnézni, kipróbálni? -
daninet
veterán
Sziasztok!
Tudnátok segíteni mini split klímához (2.5kW) milyen vastagságú kábeleket vegyek?
Oda-vissza lapoztam a user manualt és a service manualt egy szó nem sok annyi sincs a vezetékekről, csak hogy "as per code". De pl nem tudom, hogy a W és az S vezetékhez is 1.5mm2 kell vagy mi?
Ez a kötési ábrám a telepítési útmutató szerint:Alábbiakra gondoltam:
megszakító -> kültéri között 3x1.5mm2 tömör
Kültéri L(1) N(2) GND -> beltéri ugyanez 3x1.5mm2 tömör
Beltéri jel -> kültéri jel (W és S) 2x ?? mm2 -
válasz
lanszelot #96876 üzenetére
Ha nem állt túl sokáig 0V-on, akkor sanszos, hogy használható maradt (főleg akkor, ha védett cella és a védelem miatt kapcsolt le, akkor belül még jó eséllyel nem esett le a feszültség káros mértékben).
Fogd meg a cellát töltés közben. Az egészséges li-ion cella normál töltés közben teljesen hideg. Minél jobban károsodott, annál jobban melegszik. Ha picit langyos, az nem baj, ha már forrónak érzed töltés közben akkor inkább hagyd.
Esetleg ha le tudod választani az elektronikáról, nézd meg, hogy mennyire tartja a töltést feltöltve. -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #96869 üzenetére
Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget
Sikerült feltölteni:
Egy sl-1102a akksit /3.7V/ párhuzamosra kötöttem a hajvágó tölthető elemével és úgy dugtam be tölteni a hajvágót. Így átvettem az elektronikát és elkezdett tölteni.
Kb 20 percig töltöttem így, majd levettem az akksit és már nem kapcsolt le a töltés. Hagytam feltölteni.
Hogy jó e a hajvágó eleme az még a jövő zenéje.
Most működik. -
lanszelot
addikt
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
baly81 #96873 üzenetére
Én jelenleg 60 Wattot szeretnék áthidalni, de akár 120-at is tudnék 12V-n.
Most rendeltem egy ilyet: [link] , igaz, csak 1A, egy ág, de a kisebb fogyasztóknak jó lehet, hogy azok legalább ne okozzanak gondot, ha pakolgatom őket, vagy csereberélek.
Esetleg a PTC-ket cserélném benne nagyobbakra. -
baly81
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #96851 üzenetére
Én a hasonló cipőben jártam csak más tápfesszel, ezért vásároltam pár ilyen UPS modult. Ez a táp és a fogyasztó közé van építve; a kapcsoló pedig a modul és a fogyasztó közé. Egy próbát megérhet neked is. Nálam működik, nincs zavar/fesz ingadozás. + valamennyi áramkimaradást is át tudsz hidalni vele...
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Ez egy elterjedt Youtube-gányolás, mivel az USB dugasztápok képesek áramgenerátoros módban működni, a rajta megadott áramértéken korlátozva magát. Vagy alatta, ha nem tud annyit. Ez a primer kapcsolótranzisztor emitter / source lábánál beiktatott túláramfigyelelésen alapul, ami kötelezően szükséges a védelemhez, minden hasonló felépítésű tápegységnél.
De feszültség tekintetében könnyen túltöltenek vele, főleg gyengébb akkukat. Vagy egy túlmerült akkut, aminek már megnőtt a belső ellenállása, előbb csak kímélő árammal szabadna felhúzni (ezt tudja a TP4056 töltőmodul is, le van írva).
Ha a lemerült akkura nyomnak rá hirtelen 5 V-ot egy erős dugasztáppal, az fel is ránthatja a kapocsfeszültséget 5 V-ra, ami káros. Utána az akku kezd ugyan magához térni (csökken a belső ellenállás), lejjebb húzza a feszültséget (a jelenség az ólom-savas akkunál is ismert), de ebből baja lehet.
Még az is jobb, ha két egyforma akkut párhuzamosítunk, egyikkel rátöltve a másikra. Itt a túlfeszültség kizárt, de arra jó lehet, hogy felhúzza a másikat 2,5 V fölé, ami a tiltási küszöb, sok esetben.
-
beis-compo
tag
válasz
Áramkorlátozás mindenképp kellene, ha semmi más nincs kéznél, akkor valami karácsonyfaizzó ( a régi menetes valódi izzós) vagy régi zseblámpaizzó, sorosan. Ha van kéznél akkor egy nagyobb teljesítményellenállás olyan 5-10 Ohm értékben, mert induláskor szinte zárlatot fog az akku okozni, a táp meg letilt, és semmit sem fogsz elérni.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Van egy philips QG3270 hajvágóm.
Nem akar tölteni. Szerintem túl sokáig nem használtam és nagyon lemerült.
De nem ad töltést a tölthető elemre ha tölteni dugom.
Gondoltam direktbe adok kb 15 percig az elemnek áramot és hátha tölt annyit, hogy elkezd tölteni.
Szét szedtem egy másik ugyanolyat.
Az elemen töltéskor 3.99V -ot kap.
Ampert sajnos nem tudtam mérni.
Gondoltam kb 10 percig 5V -os mobil toltővel tölteném.
Olyannal ami nem gyors tölts tehát az amper is alacsony. 1A
Tehát max 5W -ot tud.
Ez működhet vagy butaság?
Képek:
[kép]
[kép] -
törölt tag
Koszonom a valaszt.
Akkor az lesz, hogy kiforrasztom az A/B vonalaknal az encoder labait es 1-1 rovid vezetekkel keresztbe kotom be oket.
Annyiban tartok a dologtol, hogy nem lesz stabil, mert ezen nincs az enkoder hazon az a ket ful, amit beforrasztva mechanikailag tartana az egeszet.Valamikor erkezik egy normalis cseredarab (30/15 imp) amin van forrful is.
Addig kellene kitartania... -
ViZion
félisten
nah, teljesen "átmosva" az elszívó ventilátor motort sem pörög fel. már megaohm szintű a fázis-föld, nem ver le semmit, de nem pörög maxon.
Rendeljek kondit, vagy próbáljam ki kondi nélkül?
Itthon csak szivattyú kondi van, 16 nano, ezen meg 5 van... -
demars
addikt
válasz
tordaitibi #96861 üzenetére
Nos, ez egy vizes vágó lenne , relézett indító gombja van. A sarokcsiszolóhoz való triakos kütyü nem jött össze.
Úgy gondolom, át kellene kötözni az egészet, mert a relé felől jön még egy vezeték a motorhoz (tekercsek, kondenzátor).
Még végig gondolom ha szétszedem és direktben kapcsoltatom akár a triakos is jó lehet (16A bír elvileg). -
törölt tag
Egy "kütyüben" tönkrement a nyomógombos rotary-encoder és egy a képen látható KY-040 modulról bontottam cseredarabot, amit beépítettem.
Viszont ezzel egy olyan helyzet adódott, hogy fordítva érzékeli a tekerést.
Balra növeli/ jobbra csökkenti a beállításokat.
Ezt lehetne azzal korrigálni, hogy felcserélem az A/B vonalakat? -
válasz
troll81 #96859 üzenetére
A bms a maximális töltő és kisütőáramra van méretezve, viszont hogyan viselkedne nálad egy pl. 300A bms, arról gőzöm sincs, mekkora áramimpulzusra tiltana le. Mekkora a késleltetése.
Szerintem nagyon rövid mivel ha nem így lenne, egy kimeneti zárlatnál mondjuk 1-2 másodperc múlva szakítana akkor az már rég rossz.
Írtam hogyha ezen a vonalon indulsz el, szerezz be egy aktív balanszert meg egy gbat DC biztosítékot pl. ETI, Bussmann, Victron megafuse stb. és megvagy. Meg persze így egy normális CC-CV töltő kell ami garantáltan nem megy feljebb 28,8-29 voltnál.
Valami cellaszintű védelem nem ártana még, ha esetleg mégis szétcsúszik, ami LFP akkunál előfordul, és nem tudja megfogni az aktív balanszer, ne legyen egyik cella sem túltöltés alatt.
Én ilyet TL431-ből fabrikáltam, nálam liion van, ha bármelyik cella eléri a 4,1 voltot lelövi a töltést. -
válasz
demars #96860 üzenetére
Persze működik. Mármint ha a motor egy univerzális kefés, pl. sarokcsiszoló.
Hagyományos 1 fázisú kalitkás motornál akkor működik ha relatíve üresbe, terhelés nélkül indul, pl. ventillátor, vízszivattyú.
Kompresszornál nem fog mert terhelés alatt a lágyindításnál csak búg a motor és áll mert kevés neki a ráeső feszültség, majd az indítási késleltetés után elindul de akkor meg minek a lágyindítóAz indító ellenállás jellemzően "kockacukor"
, ez a beceneve, nagyteljesíményű kerámia ellenállás.
Ha valami miatt nem sikerül rövid időn belül tehermentesíteni az ellenállást indításkor, simán szinte felrobban a hirtelen túlmelegedeéstől, ha kísérletezel ilyenekkel akkor óvatosan.Ez a megoldás működik sok nagyflexbe minden elekronika nélkül, amikor megnyomod a gombot, megnyomsz egy műanyag rudacskát is aminek a háza úgy van tervezve hogy kb. 0,5-1 másodperc alatt menjen végig benne a rúd, és ez zárja rövidre az indító ellenállást.
Létezik elekronikus lágyindítás is, kicsit bonyolultabb.
Egy triak a lényege amit elektronika vezérel és fázishasítással intézi, nulláról teljes nyitásig szintén 0,5-1 másodperc alatt fut fel a gate vezérlés. -
demars
addikt
Ez a kapcsolás működhet egy 2,2 KW -os motor esetében?
R14 ha jól gondolom több ellenállás hálózata. -
troll81
addikt
válasz
Reggie0 #96856 üzenetére
Az lto jó igen 24x55€ 160ah
8 zella 350€ 200ahZenéhez kell nem hagyományos verseny lesz.
tordaitibi
200ah az nem kevés szerintem.Az erősítő csúcs felvétel valahol ,600A körűl van .
De ha zenét hallgatsz az nem vesz fel annyi áramot.
A bms nem tudom hogy mi alapján van meretezve -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
razorbenke92 #96853 üzenetére
Köszönöm, ránézek ezekre is.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #96850 üzenetére
Meg lehet, de azt is hozza kell meretezni.
-
válasz
troll81 #96848 üzenetére
500 amperhez, mégha 2-3 másodpercig is tart csak, a csillagos ég lesz az ára ha egyáltalán találsz bms-t.
Már a 300amperes is horror öszeg. Ez brutális áram.
Nem tudom a 2x100Ah cellák meddig fogják tolerálni ezt. 1C-nél én nem mennék feljebb, a 2C talán de necces.
Pláne használt cellákkal.
12 kilowattot kivenni 200Ah pakkból, háááát... én semmiképp sem tenném. Az oké hogy adatlap mit ír de én tuti nem mennék ezzel a pakkal 300A fölé.
És mint írtam, már ehhez se könnyű bms-t találni.Ekkora celláknál is persze járható út a belső ellenállás mérése csak nem tudom mivel méred meg mert a 18650-hez való teszterek itt nem adnak igazi értéket.
Ha egyben van már a pakk, feltöltöd csurig, balanszolva, majd valamivel leterheled max. 1C-vel. Hogy mivel arról gőzöm sincs, ez is 4,8kW. És mérsz. Még ez is sok szerintem egy totális ciklusnál.
De ez nem fog hazudni.Esetleg szerzel egy 3-4kW 24 voltos invertert, amire ráakasztasz 1-2 hősugárzót.
-
válasz
Dißnäëß #96852 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy régen gyártattam PCB-t magyarországon (2016-ban utoljára), de akkor, és szerintem azóta is a JLCPCB és a PCBWay egyszerűen verhetetlen árban és minőségben* is.
Én személy szerint JLCPCB ügyfél vagyok. Ami húzósnak tűnhet, az a szállítás, de az a helyzet, hogy még a drága szállítással együtt is olcsóbb, és gyorsabb (!) volt mint az itthoni szolgáltatók.
Úgy szoktam csinálni, hogy amennyiben csak valami árérzékeny hobbi PCB kell, akkor csak feltöltöm, ott hagyom. Ha összegyűlik megfelelő mennyiség, akkor pedig megrendelem egyben. Ha pedig valami sürgős, pénz nem számít alapon van, olyankor is megpróbálok mindenből beszuszakolni, ami kellhet. Így ki lehet hozni összességében elég jól.Kínától ódzkodó körökben kezd elterjedni az AISLER. Ők Németországban gyártanak, jelentősen drágábbak, de még mindig olcsónak mondhatóak a nyújtott színvonalhoz képest.
*Előfordul, hogy a JLC hibázik - velem még sosem történt - és néha elég hülyén kezelik. Ilyenkor sokszor nincs más választás, újra kell rendelni, a megfelelő instrukciókkal.
Szerk.: Megnéztem az utolsó rendelésem. 5 féle PCB, 5-5-10-10-10 darabszámmal, mind "szines", ebből két 10-es túlméretes (427mm hosszú). 24USD volt a PCB, 14USD szállítás, 10USD vám. Ez sum 17.000 HUF, 14 napon belül nálam volt.
Nyákáruházon csak az egyik 10-es csomagra, ami 427mm, feketében, 12 napos határidővel 19.000 HUF. A komplett pakkra fizettem volna 100k körül.
Nem mondom, megvan a relevanciája, de hobbistáknak szerintem ez már nagyon drága. -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
most ismerkedek a nyákok világával.
Van Linux, KiCAD, lesz gerber is - reményeim szerint.Tudnátok olyan online céget ajánlani, akikkel Ti is gyártattok alkalomadtán és bevált ?
Nem vagyok annyira árérzékeny, a minőség fontosabb talán, vagy az, hogy vastagabb trace-eket is húzhassak (nem tudom, vannak-e ilyen limitációk), esetleg a nyák színe sem lenne rossz az alap zöldön túl.. nem tudom..Gugliztam, nyákexpressz (sos pcb), nyákfutár, nyákáruház (legutóbbi a legszimpibb, laikusként) .. Melyikre próbáljak-szokjak rá ?
Pár kisebb induló gyakorló modell (Arduino, egyebek) után a végcél erősítő lenne (audio célra, hifi), aminek áramköre mindene megvan, de a point-to-point huzalozás után nyákon is megnézném.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #96850 üzenetére
Ilyesmit néztem ki elsőre: [link]
-
troll81
addikt
válasz
tordaitibi #96845 üzenetére
Szia ma megyek a zellakat megnézem.
Kb 500A de nem folyamatosan ugye.
200ah pakk sokat segítene.A belső ellenállásuk alapján lehet a kapacitásra következtetni ezeknél?
Először is ez a mai projekt és a cellák ára is alku tárgya de lehalt dolgot nem vennék
-
törölt tag
Sziasztok.
A képen látható encoder kellene egy hasonló problémás cseréjéhez.
(A problémásban gyakorlatilag megszűnt a nyomógomb funkció. Benyomva úgy marad és nem is érzékeli.)
[kép]A Hestore weboldalán megtaláltam, de ha jól nézem jelenleg nincs nekik.
Mi a teendőm ilyenkor?
Várjak, hogy elérhető legyen vagy nekem kell megrendelnem és akkor beszerzik majd? -
válasz
troll81 #96835 üzenetére
Vagy beszerzel egy profi smart BMS-t, mert ez képes nemcsak a 100% környékén balanszolni,
vagy beszerzel egy aktív balanszert aminek mindegy épp hány %-on van a pakk, balanszol.
A védelmeket meg elintézed a töltővel meg egy mértezetett DC biztosítékkal. Eseleg egy DC nagyáramú kapcsoló nem árt.
Mekkora lesz a várható legnagyobb áram amit kivennél? -
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #96843 üzenetére
Ilyesmi lenne a celszeru atszamolt ertekekkel es mas tranyoval:
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #96841 üzenetére
Sokfelet tudnek linkelni, tudni kene, hogy pontosan mihez kene neked? ICL-t lehet soros ellenallas+rele/szilardtestrele, termisztor, tranyo+RC, tranyo+vezerloIC, hotswap controller, stb. megoldassal is megvalositani, attol fuggoen, hogy mire van szukseg. Esetleg azt meg tudod mondani, hogy milyen 12V-os eszkozokrol van szo nagyjabol?
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #96839 üzenetére
Kothetsz minden agra plusz kondit, csak kelle ele egy inrush current limiter es a vegere egy terheleskapcsolo. Ezt praktikusan egy soros ellenallassal es az azt kisontolo tranzisztorral/relevel meg lehet oldani.
Az ag lekapcsolasaval ugyanott leszel. A hirtelen nagy terheles (bemeneti pufferkondi) rakapcsolasa okozza a rantast. -
E.Kaufmann
veterán
Több 12 Voltos eszközt használok egy nagyobb tápegységről. Az a problémám, ha menet közben akarok eszközt cserélni, kihúzva-csatlakoztatva a DC dugót, akkor megrángathatja a tápot, ami zavart okozhat a többi eszköznél. Hogy lenne érdemes a teljes áramtalanításon kívül az ilyen zavarokat kiküszöbölni? Minden ágra nem köthetek plusz kondit, mert a tápot fogja nagyon leterhelni bekapcsolásnál. Van erre valami kész elosztó rendszer, amire ilyen kisfeszültségű eszközök aggathatók? Esetleg valami kapcsolósor és csatlakoztatás előtt lekapcsolni az ágat?
-
ViZion
félisten
válasz
Dr. Szilikát #96837 üzenetére
Jah, határeset, de terhelés nélkül nem is 24 V...
De van 5 V USB bemenet is, azt mondja nincs messze a konnektortól, megoldja azzal. Egy gonddal kevesebb. -
-
ViZion
félisten
Sziasztok, megvan az okos relé, a bemenetnét egyik helyen AC-DC 7-32 V van, de máshol csak DC. 24 V AC lenne a betáp, 4 relés ESP modult kell ellátni delejjel.
A bemeneten MB10 F diódahíd és egy kondi (220 mikro, 35 V DC) van. Ezt cserélni kellene magasabb V értékűre?
Mennyire bírná ez a 24 V AC betápot?Terhelés nélkül ez bő 24 V AC azért...
Vagy biztosabb lenne egyenirányítani és vmi step-down-al táplálni? -
troll81
addikt
válasz
Dr. Szilikát #96834 üzenetére
[link] 100ah cellakbol ezt kovetnem el. a bms ki lete meg eleg homalyos nem tudom mi az ami passzolni fog.
ugye zenehez fog kelleni -
-
troll81
addikt
[link] sziasztok ebből építenek akupakkot zenéhez.
8x100ah lenne 4x200.
A ballanszer vagy töltés figyelővel nem vagyok tisztában...
4x200ah felálláshoz elég a 4 balancer?blockonkent 3.65v lenne.
Minden segítséget elfogadok köszönöm -
Barret001
addikt
válasz
tordaitibi #96829 üzenetére
Há' de neki a PC tápra van téve!
-
-
Honda567
tag
Autórádiót tápegységről használom műhelybe, szoba Antennát kötöttem rá de nem szól tisztán a rádió.
Milyen átalakítót kell hozzá szerezni?
-
ViZion
félisten
válasz
ViZion #96814 üzenetére
nah, mégsem a legjobb... nem pörög maxon a venti, csak mittomén 70%on.
motor 3 vezeték, 1 nulla, 2 a fázisnak, gondolom a két fokozat miatt. Előtte kondi, itt is külön a fokozatokhoz, de egy tokozás, asszem 3 és 5 mikró volt írva. Ez mehetett tönkre, vagy még valamit begyűrt a motor?
Kondi nèlkül próbáljam? igazán csak maxon hasz náljuk, kis fokozat semmit nem ért. -
Barret001
addikt
válasz
aujjobba #96816 üzenetére
Facebook érdekel? Itt beírod,biztos lesz rá válasz! [Li-ion Magyar]
-
aujjobba
addikt
18650 cellara tudnatok mondani jo beszerzesi forrast?
-
ViZion
félisten
ehh, kib*tam magammal....
elszívót takarítlottam, ventin vastag zsír. zsíroldót is spricceltem rá, vigyázva, h ne folyon szanaszét...
de mégis van vmi, bekapcslva lenyomja a konyhai fí relét.
van esély, h száradás után meggyógyul?
kapcsolókat, bemenő dobozt, stb megnéztem, minden száraz, elvileg a motor is. a lepizskált zsír gondolom nem tud beesni oda. Fázis föld 10 k Ohm, másikon szakadást mérek. motort nem kötottem ki.
megjavulhat? kontaktspray segíthet? -
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát #96804 üzenetére
Többszörös élettartamot jelent,ha nincs kihajtva.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
tordaitibi #96794 üzenetére
Rollert hasonlóan töltöm én is. 2A / 42 V-os töltő van hozzá, bár kicsivel többet ad le, talán azért, mert a rollerben van egy soros védődióda, hogy visszafelé ne jöjjön ki áram, zárlat elkerülése végett.
Ehhez beiktattam a DC-jack útjába (csak dugaszolás, nem vágtam vezetéket) még 3 diódaegységet (valójában két Graetz-híd, amit hűtőbordára rögzítettem). Későbbiekben lehetne a töltőben is korrigálni a feszültséget, de nem akartam még szétberhelni.
Tehát így összesen 4 diódányi ejtés van és az akkufeszültség a szoftveres alkalmazás szerint 39,6 V-on áll meg, ha órákig rajta hagyom a zöld jelzés után is. (Illene műszerrel is kontrollálni, csak erre sem volt még idő / kedv.)
Állítólag / elvileg ez jó olyan szempontból, hogy a cellák egyformán felszívják magukat, az adott feszültségről.
Esetemben nem gond, hogy nem töltöm fel teljesen, egyszerre nem megyek olyan sokat, általában még 36 V alá sem merítem, utána mehet vissza töltőre. Újabb kutatások szerint állítólag jó az akkunak, ha nem merítjük 50 ---> 40 % alá sem. Majd elválik hosszabb távon.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék magamnak kezdőként vásárolni egy labortápot.
300w körülire gondoltam. jó volna ha a kezdő hibáimat megfelelően kezelné
Ezt néztem ki de nem tudom megfelelő lenne-e
Tudnátok ajánlani valamit hasonló árkategóriában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged